Bentsojen runsas sekakäyttö. Älkää kokeilko

Itsellä takana 12vuotta bentsojen todella rajua käyttöä plus muita huumeita. Alkuvaiheessa sain reseptejä useita eri lääkäreiltä ei reseptin aikanakin aluksi lääkärit eivät nähneet kuin omat reseptinsä joten sain silloinkin useita. Annostuksey olivat järkyttäviä 6mg xanoria päälle 30mg pamia ja muita bentsoja rahotin myös elämääni myymällä niitä ja aiheuttaen riippuvuuden näin myös tutuilleni.

Jossain vaiheessa lääkärit lopettivat reseptien kirjoittamisen ja siirryin katukauppaan. Katukauppaan siirtymisessä oli hyvä puoli ainostaan että lääkkeiden syöntiä piti välillä edes rajata että ne riittivät tämä varmaan jollain tavalla pelasti. Yritin useasti lopettaa mutta vierotusoireiden kesto sai aina palaamaan bentsoihin koska olo oli sietämätön. Sain varmaan 15 kertaa krampin/ epilepsia kohtauksen pari kertaa sen takia kun jouduin suljetulle ja lääkkeet lopetettiin seinään siellä tosin loppuvaiheessa se oli todiste että pääsin edes jonkinlaiseen bentsopudotukseen.

Maaliskuun alussa menin katkaisu hoitoon ja siellä aloitettiin myös korvaushoito. Aluksi todella raju lasku sain katkolla 30mg pamia joka alle kahdessa viikossa vaihdettiin 45mg opamoxia joka oli maksimi annos kotiuttamiseen ja hoidon jatkumiseen avona. Tuo loppu käden väännön jälkeen suostuttiin 2vko välein 7,5mg pudotus tahtiin. Tukena jouduin syömään gabapenttinejä itse lääkityksenä joita oli vanhalta reseptillä jäänyt se on ainoa lääke joka täsmä lääkkeenä edes hieman helpottaa vierotusoireita tälläisessä laskutahdissa ja määriin nähden koen että järkevää on vieläkin syödä sitä kunnes oireet enemmän helpottavat. Nyt on tosiaan 12pvää ilman bentsoa ensimmäinen viikko ilman lääkettä ja loppu pudotus oli itselle pahin. Nyt olo on siihen nähden hieman tasoittunut vaikka on vielä paljon vierotusoireita ja paljon läpi käytävää. Stressiä en kestä ollenkaan tässä vaiheessa. Olen väkisin mennyt ulos yms. Tästä on ollut iso apu altistanut vaikeille tilanteille itseäni. Nyt myös alkanut kiinnittää ruokavalioon huomiota vaikka nälkää en tunne melkein ollenkaan mutta syön väkisin otan monivitamiini tabletin yms tämä on tärkeää tässä vaiheessa kun keho korjaa itseään. Halusin tämän kirjoittaa koska on varmasti monia ketkä miettivät pääsevätkö ikinä eroon itsellä nuori ikäni 32v yms varmasti vaikuttavat paljon mutta se mistä lähdin ja missä olen nyt on suorastaan ihme. Ja jos teillä lääkärinne suostuu hitaaseen pudotukseen ei gabapenttiiniä tarvita. Välillä tuli semmoisia monen tunnin kohtauksia kun oikeasti ei tajunnut mistään mitään jos minulle vaikka puhui en tajunnut. Mutta niiden jälkeen havahduin tämä oli yksi pahimmista viekkareista. Saa kysyä lisää jos kiinnostaa tietää yritin tiivistää tähän parhaani mukaan. Tsemppiä kaikille kyllä näistä pirun lääkkeistä pääsee irti vielä

6

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minullakin loppui sekakäyttö 32-vuotiaana.
      Käytin bentsoja, alkoholia, kannabista, ja melkein mitä muutakin tahansa, piikkejä en koskaan.
      Alkuun jo nuorena oli alkoholiongelma, johon tuli kannabis mukaan.
      Päihteistä johtuen tuli paniikkihäiriötä, sosiaalisten tilanteiden pelkoa, ym. Siihen sain bentsoja, ja pikkuhiljaa kaikkia muitakin " mömmöjä ".
      Saihan niillä itsensä ja elämänsä aivan sekaisin, ja sitä kestikin vajaat 15 vuotta.
      Itselläni sekakäyttö loppui pakkohoitoon, pitkään sellaiseen. Alussa oli tosi vaikeaa olla selvin päin, mutta ajan myötä helpotti ja alkoi tuntumaan jopa todella hyvältä.
      Siitä on nyt jo useampi vuosi aikaa, mutta enää ei edes tee mieli sotkea päätä, kuin joskus humala pelkällä alkoholilla. Sekakäyttö on historiaa ja sinne saa jäädäkin kokonaan.

      Tsemppiä sulle ap, et ole ainoa, joka lähtee raitistumaan, meitä on/on ollut monia.
      Joskus se tie menee kompastellen, se ei haittaa, aina voi yrittää uudelleen, voi kaatua ja taas nousta.
      Lopputulos kuitenkin on se joka kannattaa, selkeäpäinen elämä. Ei tule herkästi ikävä " vanhoja aikoja ".

    • Anonyymi

      "Sain varmaan 15 kertaa krampin/ epilepsia kohtauksen pari kertaa sen takia kun jouduin suljetulle ja lääkkeet lopetettiin seinään siellä"

      Tällainen toimintatapa on ollut osastolla todella vastuuton. Käsittämätöntä millaisia lääkäreitä tästä maasta löytyy. Ei heitä voi edes lääkäreiksi kutsua, jos toimivat näin. Tuollainen voi saada aikaan todella huonon henkisen voinnin. Mustavalkoinen ajattelutapa bentsoissa on vaarallinen.

      Bentsot pitää vähentää hitaasti alas. Silloin ei tarvita mitään gababentiinejä. Aivan turhan takia ihminen heitetään vielä uuteen lääkeputkeen!

      Ihmettelen myös lyhytvaikutteisempaan, kylläkin miedompaan Opamoxiin pitkävaikutteisen bentson vaihtoa. esimerkiksi Ashton Manualissa käytetään vieroituksessa diapamia koska pitoisuus pysyy tasaisempana.

      Tsemppiä jatkoon! Ja kiitos tarinasi jakamisesta.

      • Anonyymi

        "Välillä tuli semmoisia monen tunnin kohtauksia kun oikeasti ei tajunnut mistään mitään jos minulle vaikka puhui en tajunnut"

        Saisi lääkärit katsoa peiliin.


    • Anonyymi

      Olin osastolla viimeksi lyhyen jakson seitsemän vuotta sitten.
      Sen havainnon tein, etteivät potilaat näyttäneet olevan niin vahvoissa lääkityksissä, mitä oli reilut 20 vuotta sitten.
      Tiedän yhden ihmisen, joka on suljetulta viety ainakin kahteen kertaan suoraan teho-osastolle, ilmeisesti jokin lääkkeistä johtuva juttu oli ollut.
      Seitsemän vuotta sitten, kun itse olin, pyörtyilin aamuyöllä vessassa muutamaan kertaan, ilmeisesti illan lääkesatsin seurauksena.

      • Anonyymi

        Kerran minulla jalat petti alta lääkkeiden seurauksena niin yksi hoitaja tuli potkimaan minua ja sanoi että älä esitä. Sitä on nykyajan psykiatria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerran minulla jalat petti alta lääkkeiden seurauksena niin yksi hoitaja tuli potkimaan minua ja sanoi että älä esitä. Sitä on nykyajan psykiatria.

        Tuo on aikamoinen epäkohta, että tullaan selittämään esittämisestä jotain.
        Et ole ensimmäinen, jota on kohdeltu tuolla tavalla. Itse olen kokenut samaa joskus, sekä olen nähnyt useampia kertoja vuosien varrella kuinka potilastovereita on kohdeltu.
        Eikä se ole ainoastaan nykyaikaa, sitä on tapahtunut ennenkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe