Luterilaisuuspalsta ja sen syntien sanakirja

Anonyymi-ap

Olen parina päivänä lueskellut luterilaisuuspalstaa ja oppinut enemmän ihmisten ennakkoluuloista ja kapeista maailmankuvista kuin olisin voinut kuvitella. Palstan vakiolukemistoon kuuluvat sanat kuten Pride, wokettaminen, synti, homot, lesbot, Jeesus, Rasmattu, vassarit, Jumala, Räsänen, leipäpappi, hihhulit, tasa-arvo, setalaiset ja moraali muodostavat pyhän palstan sanakirjan, joka tarjoaa ehtymättömän lähteen sarkastiselle tarkkailijalle.

Aloitetaanpa Pride: tämä moderni aikamme vitsaus tuntuu herättävän palstan väessä enemmän kauhua kuin itse Saatana. Pride on kuin punainen vaate härälle, ja herättää intohimoja, joiden rinnalla espanjalainen härkätaistelu kalpenee. Palstan keskustelijat kaipaavat ilmeisesti aikaan, jolloin kaikki tiesivät paikkansa, ja sateenkaariliput olivat vain myyttinen pelote.

Wokettaminen on nykypäivän synti, jota vastaan taistellaan samalla tarmolla kuin keskiajalla taisteltiin noituutta vastaan. Modernit noitavainot keskittyvät siihen, kuinka voidaan estää ihmisten tietoisuuden lisääntyminen ja yhdenvertaisuuden edistäminen. Puhutaanpa sitten homoista ja lesboista: nämä kaksi ihmisryhmää ovat palstan mukaan lähes kaikkien maailman ongelmien alku ja juuri. Heidät mainitaan yhtä usein kuin Jeesus ja Rasmattu – kaksi muuta keskustelujen vakiosanaa. Nähtävästi, jos homot ja lesbot katoaisivat, maailma olisi jälleen oikeamielinen ja synnitön paikka.

Jumala ja Räsänen, tuo pyhä kaksikko, tuntuvat olevan ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Jumala antaa voiman ja Räsänen ohjeet, miten elää oikeamielisesti tässä yhä rappeutuvassa maailmassa. Leipäpapeista ja hihhuleista ei tietenkään puhuta hyvää – hehän ovat todellisia vassareita, jotka ovat luopuneet oikeasta uskosta ja lähteneet wokettamisen tielle. Näiden luopioiden mukaan maailmassa olisi muka tilaa kaikille, vaikka me kaikki tiedämme, että vain yksi oikea tapa on oikeasti olemassa.

Tasa-arvo on sanana läsnä, mutta sen merkitys on käännetty päälaelleen. Tasa-arvo, kuten palstan keskustelijat sen näkevät, tarkoittaa oikeutta pitää kaikki ennallaan – siis miehet miehinä, naiset naisina, ja homot näkymättömissä. Setalaiset ja muut moraalin rappeuttajat saavat kuulla kunniansa, koska he eivät ymmärrä todellista moraalia, joka lepää luterilaisen arvomaailman tukevilla harteilla.

Kaiken kaikkiaan luterilaisuuspalsta on kuin pieni mikrokosmos, jossa maailma on mustavalkoinen ja syntien sanakirja tiukasti seurattavissa. Mutta kukin tavallaan – ehkäpä juuri tämä moninaisuus tekee maailmasta niin värikkään paikan, vaikka Pride-liput siellä harvemmin heiluvatkaan. On lohduttavaa tietää, että jossain on vielä paikka, jossa voidaan keskustella siitä, kuinka Pride, wokettaminen, homot, lesbot ja tasa-arvo ovat syynä maailman kaikille ongelmille, samalla kun Räsänen ja Rasmattu ohjaavat oikeamielisiä.

4

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin, tämä osio on kyllä oikein hyvä tuollaisen, suomalaisen keskivertoälykkyyden mittari.

    • Anonyymi

      Ja kun älystä on puhe, niin huomioithan, että se synti on vain Saatanan tontilla, koska sillä on helvetti, eikä Jumalalla.

      Todellisuudessa, kun uskovaiset hokevat tässä synti yhteydessä Jumalan nimeä, niin he tietämättään puhuvatkin Saatanasta.

      • Anonyymi

        Jumalalla - sen enempää kuin Jeesuksellakaan - ei todellakaan ole näiden kanssa mitään tekemistä, vaikka käyttävätkin kummankin nimeä hyväkseen muiden kiusaamiseen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumalalla - sen enempää kuin Jeesuksellakaan - ei todellakaan ole näiden kanssa mitään tekemistä, vaikka käyttävätkin kummankin nimeä hyväkseen muiden kiusaamiseen

        Jumala on taivaassa ja syö pussikaupalla popcorneja seuratessaan tätä maailmannäytöstä, ja sen etenemistä.

        Vastaavasti Jeesus on kirottuna Paavalin toimesta helvetissä, varpaat kylmässä vesiastiassa, odottamassa rikkaviljan polttamista, että pääsisi vapaaksi Paavalin lukemasta kirouksesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikkunoitten takana tirkistelijä

      Kyllä! Itseänsä vielä alapäästä esittelee..Hiljattain tuli ilmi että syksyllä ahistellu ikkunoitten takana taskulampun
      Suomussalmi
      34
      4399
    2. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      17
      3521
    3. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      238
      3024
    4. Mä haluun et et....

      Sä näyttäydyt mulle... Nyt on sen hetken aika:)
      Ikävä
      85
      2091
    5. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      90
      2046
    6. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      97
      1947
    7. Mitä saavutat dissaamalla naista?

      Ihan mielenkiinnosta vain kysyn.
      Ikävä
      18
      1404
    8. Jos toivo on jo kohdallasi mennyttä

      mihin kaikki kaatui?
      Ikävä
      27
      1331
    9. Ensivaikutelmasi hänestä

      Millainen ensivaikutelma oli? Muuttuiko se jossakin vaiheessa?
      Ikävä
      50
      1322
    10. Kirjota tähän että oot kunnossa

      Vaikkei meistä mitään tullutkaan.
      Ikävä
      104
      1314
    Aihe