Kahvia kuuluu annostella 60 grammaa per litra. Puoli litraa eli neljä kuppia tai kaksi mukillista on yleensä se minimi mitä kahvia valmisetaan, joten 30 grammaa olisi sopiva annoskoko jauheelle.
Kahvijauhetta pitäisi myydä 30 gramman annoksina
36
206
Vastaukset
- Anonyymi
Punnitse keittiävaa'alla itse. Ja sitten vain sopiva mittakuppi sille 30 grammalle. Turhaa kustanusta yksittäispakkauksista.
Tavikselle riittää se mitallinen kuppia kohden ja keittimissä viivat tilavuuksien kohdalla.
Toki joku tykkää laihemmasta, joku vahvemmasta kahvista.- Anonyymi
Annospakattuna kahvi on parempaa, koska jokainen tyhjiöpakattu annos aukaistaan vasta käytön hetkellä.
Kahvin vahvuus riippuu paahtoahteesta ja jauhatuskarkeudesta. Liikaa ei kahvijauhetta kannata tuhlata, koska ylimääräinen kahvi ei ehdi uuttumaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Annospakattuna kahvi on parempaa, koska jokainen tyhjiöpakattu annos aukaistaan vasta käytön hetkellä.
Kahvin vahvuus riippuu paahtoahteesta ja jauhatuskarkeudesta. Liikaa ei kahvijauhetta kannata tuhlata, koska ylimääräinen kahvi ei ehdi uuttumaan.Miten niin ei ehdi? -sehän riippuu ihan ko. koneen suodatusnopeudesta. Siihenkin on joissakin säätöjä. Voihan se vesi humahtaa nopeastikin toki.
Olet nyt kopsannut mielipiteen lehden jutusta äsken. - Anonyymi
Tuo helpottaa eri kahvilaatujen käyttöä, kun annos on aina standardin kokoinen. Toki jo aina vain jotain Juhla Mokkaa käyttää, niin silloin se tietty se vakio volyymi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuo helpottaa eri kahvilaatujen käyttöä, kun annos on aina standardin kokoinen. Toki jo aina vain jotain Juhla Mokkaa käyttää, niin silloin se tietty se vakio volyymi.
Tämä siis se pointti.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Annospakattuna kahvi on parempaa, koska jokainen tyhjiöpakattu annos aukaistaan vasta käytön hetkellä.
Kahvin vahvuus riippuu paahtoahteesta ja jauhatuskarkeudesta. Liikaa ei kahvijauhetta kannata tuhlata, koska ylimääräinen kahvi ei ehdi uuttumaan.Hifistelijät jauhavat kahvinsa itse.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hifistelijät jauhavat kahvinsa itse.
Tässä ei ole tarkoitus tehdä asiasta vaikeampaa, vaan helpompaa.
- Anonyymi
Voihan kahvin pakata teepussien paperiin. Noita pusseja sitten latoo keittimen suppiloon ja ei tarvita lainkaan erillistä suodatinpaperia.
- Anonyymi
Ei ole sellaista vaakaan. Niin no, kirjevaaka.
Turhaa hifistelyä ja väärää tietoa.
Lehtijuttu väittää, ettei kahvijauhon määrä vaikuta kahvin vahvuuteen, tottahan se vaikuttaa.- Anonyymi
Se on nyt selvä että vaikuttaa. Enemmällä tulee vahvempaa vaikka taas joku asiantuntija saarnaisi "uuttumisista".
Lisäksi veden kuumuus vaikuttaa kahvin aromeihin ja irotamiseen jauheesta. Monilla koneilla ei saa tarpeeksi kuumaa kahvia. - Anonyymi
Minulla on useampikin gramman tarkkuudella näyttävä keittiövaaka. Yksi on jopa mitallinen kippo puntarilla, jossa muuntoyksikötkin.
Nostaa suppilon vaa'alle, laittaa siihen suodatinpaperin, sitten taaraa ja lisää sopivan määrän kahvia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se on nyt selvä että vaikuttaa. Enemmällä tulee vahvempaa vaikka taas joku asiantuntija saarnaisi "uuttumisista".
Lisäksi veden kuumuus vaikuttaa kahvin aromeihin ja irotamiseen jauheesta. Monilla koneilla ei saa tarpeeksi kuumaa kahvia.Ei tule. Kun tarpeeksi laitat kahvijauhetta, niin vesimäärä ei riitä edes kastelemaan kahvijauhetta, jotta neste pääsisi lävitse. Voit testata vaikkapa tiputtamalla pisaran vettä kahvijauheisiin. Läpi jää tulematta.
Liian laihaa kahvia tietysti voi tehdä, mutta kyllästymispiste tulee vahvuudessa vastaan kahvia määrättömästi lisätessä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei tule. Kun tarpeeksi laitat kahvijauhetta, niin vesimäärä ei riitä edes kastelemaan kahvijauhetta, jotta neste pääsisi lävitse. Voit testata vaikkapa tiputtamalla pisaran vettä kahvijauheisiin. Läpi jää tulematta.
Liian laihaa kahvia tietysti voi tehdä, mutta kyllästymispiste tulee vahvuudessa vastaan kahvia määrättömästi lisätessä.Et sinä voi sanoa sellaista toisen puolesta! Kokemus opettaa.
Eihän kahvia millään pisarakaupalla valmisteta! :)
Tuo vesitippajuttukin on opeteltu taas mediasta. Muistan sen.
Tottakai se vesi lävitse tulee, tuskin kukaan niin pientä määrää valmistaa.
Enemmästä purumäärästä irtoaa tietenkin enemmän kahvia ja aromeja. Olen monesti sen todennut. Mutta rajansa kaikella.
Ei pidä opetella asioita lehtijutuista vaan testata itse. Voit yllättyä.. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et sinä voi sanoa sellaista toisen puolesta! Kokemus opettaa.
Eihän kahvia millään pisarakaupalla valmisteta! :)
Tuo vesitippajuttukin on opeteltu taas mediasta. Muistan sen.
Tottakai se vesi lävitse tulee, tuskin kukaan niin pientä määrää valmistaa.
Enemmästä purumäärästä irtoaa tietenkin enemmän kahvia ja aromeja. Olen monesti sen todennut. Mutta rajansa kaikella.
Ei pidä opetella asioita lehtijutuista vaan testata itse. Voit yllättyä..Mediasta? Kyllä nuo perusasiat on opeteltu jo hiekkalaatikolla. Hiekalla pystyy testaamaan nesteen läpäisyä. Pohjavedet puhdistuvat, kun vesi painuu maakerroksen läpi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mediasta? Kyllä nuo perusasiat on opeteltu jo hiekkalaatikolla. Hiekalla pystyy testaamaan nesteen läpäisyä. Pohjavedet puhdistuvat, kun vesi painuu maakerroksen läpi.
Syö säästäen savea ...se pitää veden päällään!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se on nyt selvä että vaikuttaa. Enemmällä tulee vahvempaa vaikka taas joku asiantuntija saarnaisi "uuttumisista".
Lisäksi veden kuumuus vaikuttaa kahvin aromeihin ja irotamiseen jauheesta. Monilla koneilla ei saa tarpeeksi kuumaa kahvia.Ehkä kahvin liukoisuus veteen on 60g / vesilitra.
Sen jälkeen tulee vain sakkaa pohjaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ehkä kahvin liukoisuus veteen on 60g / vesilitra.
Sen jälkeen tulee vain sakkaa pohjaan.Bensahanan alapuolella on tuon vuoksi sakkakuppi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se on nyt selvä että vaikuttaa. Enemmällä tulee vahvempaa vaikka taas joku asiantuntija saarnaisi "uuttumisista".
Lisäksi veden kuumuus vaikuttaa kahvin aromeihin ja irotamiseen jauheesta. Monilla koneilla ei saa tarpeeksi kuumaa kahvia.Tuo on totta. Veden lämpötila vaikuttaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et sinä voi sanoa sellaista toisen puolesta! Kokemus opettaa.
Eihän kahvia millään pisarakaupalla valmisteta! :)
Tuo vesitippajuttukin on opeteltu taas mediasta. Muistan sen.
Tottakai se vesi lävitse tulee, tuskin kukaan niin pientä määrää valmistaa.
Enemmästä purumäärästä irtoaa tietenkin enemmän kahvia ja aromeja. Olen monesti sen todennut. Mutta rajansa kaikella.
Ei pidä opetella asioita lehtijutuista vaan testata itse. Voit yllättyä..Totta puhut.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuo on totta. Veden lämpötila vaikuttaa.
Mutta enempi ei, kun kyllästymispiste on ohitettu.
Voi tuota jokainen kokeilla omilla keittimillään.
- Anonyymi
Uusavuttomilla pitäisi olla kotona KELAn maksama kahviautomaatti kotona.
- Anonyymi
Miksi? Olen uussavuton enkä juo kahvia.
- Anonyymi
Suomen Puolustusvoimien sissimuonapakkauksessa kahvi onkin juuri noin oikein annosteltu.
Liity armeijaan, näe maailmaa.- Anonyymi
Ei meille mitään sissimuonia jaettu. Spaden leireillä isossa pöntössä duunaama "kahvi" oli kyllä, noh, aika kaukana kahvista.
- Anonyymi
NATO puolustaa kait Suomea nyt ..miksei asevelvollisuutta voida lakkauttaa. Pieni armeija riittää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei meille mitään sissimuonia jaettu. Spaden leireillä isossa pöntössä duunaama "kahvi" oli kyllä, noh, aika kaukana kahvista.
Sissimuonia saavat vain A-luokan miehet. Muut voivat kyllä joutua pakkaamaan ja jakelemaan niitä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei meille mitään sissimuonia jaettu. Spaden leireillä isossa pöntössä duunaama "kahvi" oli kyllä, noh, aika kaukana kahvista.
Aina oppii lisää...."spade" on sotilaskeittäjä siis.
https://urbaanisanakirja.com/word/spade-2/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sissimuonia saavat vain A-luokan miehet. Muut voivat kyllä joutua pakkaamaan ja jakelemaan niitä.
Meillä oli vain A-luokan miehiä. Muut olivat pomppulinnassa tai soittokunnassa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aina oppii lisää...."spade" on sotilaskeittäjä siis.
https://urbaanisanakirja.com/word/spade-2/Armeijassa on oma termistönsä. Kyllä se tulee tutuksi, jos uskaltaa sinne mennä.
- Anonyymi
Pauligin mukaan se on 65 grammaa kahvia per litra vettä.
https://www.paulig.fi/kahvijutut/kahvinkeitto-paljonko-kahvia-kuuluu-mitata
"Hyvä lähtökohta kahvin annostelulle on 65 grammaa kahvia per 1 litra vettä. Tavallisella kahvinkeittimellä suodatinkahvia valmistettaessa perussääntö on ”kahvimitta per kuppi”. Yksi kahvimitallinen on noin 7-8 grammaa kahvia."- Anonyymi
Kyllä se 60 grammaa on.
"Specialty Coffee Association of Europe (SCAE) is to use 60 grams of coffee per liter of water. For a 200 milliliter cup, you would need about 12 grams of coffee powder."
https://majestycoffee.com/blogs/posts/how-much-coffee-to-put-in-filter
- Anonyymi
Kait se on 60g / Litra / tunti ??
- Anonyymi
Riippuu kahvikojeesta. Suppilon läpäisykyvyn tilavuus/aikayksikkö voi mitata itsekin. Ei sieltä sen enempåä tule läpi oli kahvia tai ei.
- Anonyymi
Miksei kahvia myydä valmiina pulloissa? Mikrossa vaan sitten lämmittää, jos haluaa kuumempana.
- Anonyymi
Kofeiini on kavala huume johon jää koukkuun.
Siksi kahvittelut kotona ja työpaikoilla tulisi kieltää tai ainakin verottaa tappiin asti niinkuin nikotiinituotteetkin.- Anonyymi
Satuolentoihin jää myös kiinni ja niille menettää helposti koko elämän.
Siksi uskontovero uskovaisille.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1017443
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?815037- 794859
- 1324268
Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan103058- 522689
- 402596
- 532247
Törkeää toimintaa
Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818102221Suudeltiin unessa viime yönä
Oltiin jossain rannalla jonkun avolava auton lavalla, jossa oli patja ja peitto. Uni päättyi, kun kömmit viereeni tähtit211850