Israel on jatkuvan uhan alla

Anonyymi-ap

TELEGRAPH-UK: Suurhyökkäyksen ennakointi keskittää mielen - Jake Wallis Simons

Harva länsimaalainen voi kuvitella, millaista on elää päivittäin odottaessaan suurhyökkäystä. Tavalliset Israelin kansalaiset elävät elämäänsä tietäen, että Iran yrittää ennemmin tai myöhemmin tuhota heidät.

On kuitenkin yhä ilmeisempää, että Iran ei halua sotaa juuri nyt. Tästä ovat tiedusteluanalyytikot olleet yksimielisiä niiden kahden viikon aikana, jotka ovat kuluneet Hamasin johtajan Ismail Haniyehin tappamisesta Teheranissa.

Israelin viholliset ovat nähneet, mitä seurauksia on siitä, että taistelijoita sijoitetaan omien siviilien joukkoon. Jerusalem tekee kaikkensa kohdistaakseen hyökkäyksensä vain terroristeihin, mutta jos ryppyilet juutalaisille, sinut pommitetaan kivikaudelle.

Muistatteko Rafahin? Presidentti Biden vaati ehdottomasti, että IDF pidättäytyisi menemästä kaupunkiin, koska siviiliuhreja voisi syntyä paljon. Sillä, että se oli strategisesti elintärkeä Egyptistä tulevien salakuljetusreittien sijaintina, ei ilmeisesti ollut mitään merkitystä. Pääministeri Netanjahu jätti hänet lopulta huomiotta ja näytti vihreää valoa. Kymmenessä päivässä miljoona siviiliä evakuoitiin turvaan. Israelin joukot valtasivat kaupungin nopeasti ja hyvin vähäisin tappioin. Nyt Valkoisen talon parhaista yrityksistä huolimatta Hamas on lopullisessa kuristusotteessa, eikä sillä ole enää keinoja täydentää aseitaan ja käteisvarojaan.

Iranin huhtikuussa Israeliin tekemän suurhyökkäyksen jälkeen Valkoinen talo vaati jälleen kerran "de-eskalaatiota" ja kehotti julkisesti Jerusalemia "ottamaan voiton". Lähi-idän lait tuntien Netanjahu ymmärsi, että tämä ei voinut olla vaihtoehto, tai sakaalit piirittäisivät. Hänen kalibroitu vastauksensa oli kirurginen hyökkäys tutka-asemaan lähellä Teheranin Natanzin arkaluonteista ydinlaitosta. Netanjahu sanoi: Ammuitte 300 ohjusta meitä kohti lähes ilman vahinkoja. Me ammuimme kaksi ja osuimme yhteen tarkimmin vartioituihin kohteisiinne. Varokaa.
Jerusalem lähetti samanlaisen viestin, kun Ismail Haniyehin kohteena oli yksi Iranin tarkimmin vartioiduista laitoksista Teheranissa: Voimme tavoittaa teidät missä tahansa.

Israelilaiset ymmärtävät kokemuksen suurhyökkäyksen kohteeksi joutumisesta. Sillä on taipumus fokusoida mieli tarpeeseen pelotella vihollista. Lähi-idässä rauha voitetaan voimalla. Israel oppi tämän kauan sitten. Mitä tarvittaisiin, että länsimaat oppisivat sen? (Telegraph-UK)

1

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensi vuonna tulevat Israelille laseraseet käyttöön, joten ei tuossa kauheasti voi vitkutella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe