Keskustan nuorisojärjestö Keskustanuoret tekee yllättävän avauksen

Anonyymi-ap

Seksityöstä maaseudun kantava elinkeino, linjaa Keskustanuoret – puheenjohtaja myöntää, että asia tuotiin esille räväkästi
Keskustanuoret kannattaa seksipalveluiden myynnin nostamista muiden elinkeinojen rinnalle.


Keskustan nuorisojärjestö Keskustanuoret tekee yllättävän avauksen. Järjestö kirjoittaa viestipalvelu X:ssä linjanneensa valtuuskunnassaan, että seksityöstä voisi tulla maaseudun kantava elinkeino.

Keskustanuorten puheenjohtaja Jere Tapio kertoo, että keskustanuoret kannattaa Oikeus työhön -kansalaisaloitetta. Aloitteen tavoitteena on nostaa seksuaalipalveluiden myynti muiden elinkeinojen rinnalle.

– Itse asiassa meiltä on tullut muutama kuukausi sitten Kokoomusnuorten kanssa yhteinen kannanotto, jossa me allekirjoitimme tämän kansalaisaloitteen, kertoo


Tapion mukaan nykyinen parituspykälä on ongelmallinen ja johtaa siihen, että seksipalveluiden myyjien on lähes mahdotonta järjestää työterveyshuoltoa, pankkipalveluja tai toimitilojen vuokraamista.

Tällä hetkellä seksityö on Suomessa sallittua, jos se tapahtuu täysi-ikäisten henkilöiden kesken, täysin vapaaehtoisesti ja yksityisissä tiloissa.

Seksityön nostaminen muiden elinkeinojen joukkoon otettiin Keskustanuorten poliittiseksi linjaksi Pohjois-Pohjanmaan keskustanuorten aloitteen pohjalta.

Aloite seksityöstä hyväksyttiin valtuuskunnassa yksimielisesti. Valtuuskunta on Keskustanuorten valtakunnallinen kevätkokous, johon järjestöt voivat tuoda omia aloitteitaan.

Tapio kertoo, että keskustelua käytiin linjauksen otsikoinnista.

– Sehän on ehkä tällainen nuorisojärjestölle ominaisen räväkkä ja oikea asia maatalous tuen saajille pakolliseksi

Keskustanuoret puntaroivat keskustelussaan aloitteesta ennen kaikkea maaseutukulmaa, kertoo Tapio.

Tapio perustelee muotoilua sillä, että maaseudun ihmiset ovat yksi ryhmä, jolle tällainen uusi avaus ja elinkeino voisi olla aito vaihtoehto, josta voitaisiin saada vireyttä ja elinvoimaa.

Tapion mukaan maaseutupolitiikassa on totta kai suurempia ja keskeisempiä ongelmia, mutta Keskustanuoret haluaa kannustaa ihmisiä maahan muuuttajien kanssa aktiivisuuteen.

– Maaseudulla erityisesti on tällaista innovointikykyä ja aktiivisuutta.

Tapio uskoo, että nuorisojärjestön linjauksesta herää keskustelua emopuolueessa. Hän näkee, että se on paikallaan.

– Harmillisen vähän ehkä tämä kansalaisaloite ja tämä ydinongelma, jota tässä kuitenkin nostetaan esille, on saanut näkyvyyttä tähän mennessä.

11

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Seksityöstä maaseudun kantava elinkeino, linjaa Keskustanuoret – puheenjohtaja

    • Anonyymi

      Missä ja milloin kepunuoret sellaista ovat esittäneet?

      • Anonyymi

        Yleinen verkkokuvake
        Turun Sanomat
        https://www.ts.fi/lukijoilta/6320836
        Lukijoilta | Keskustanuorten linjaus seksityön normalisoimisesta …
        VERKKO9. toukok. 2024 · Entä mitä asiasta ajattelee emopuolue keskusta? Prostituutio, josta nykyään halutaan käyttää termiä seksityö, ei voi koskaan olla tavallista ja hyväksyttyä …


    • Anonyymi

      Kirjoittaja tyrmää Keskustanuorten kevätkokouksessaan tekemän linjauksen, jonka mukaan seksityöstä voisi tulla maaseudun kannattava elinkeino.
      Turun Sanomat

      9.5.2024 5.05
      Keskustanuoret tekivät kevätkokouksessaan käsittämättömän linjauksen, jonka mukaan seksityöstä voisi tulla maaseudun kantava elinkeino. Keskustanuorten puheenjohtaja Jere Tapion mielestä maaseudun ihmiset ovat yksi ryhmä, jolle tällainen uusi avaus ja elinkeino voisi tuoda vireyttä ja elinvoimaa.

      Keskustanuoret kannattaa Oikeus työhön -kansalaisaloitetta, jonka tavoitteena on nostaa seksipalveluiden myynti muiden elinkeinojen rinnalle. Mihin unohtuivat Keskustanuorten arvot, kuten ”ihmisten hyvinvoinnin henkisen puolen korostaminen” tai ”sivistys ja ihmisenä kasvaminen on kaiken kehityksen edellytys”? Entä mitä asiasta ajattelee emopuolue keskusta?

      Prostituutio, josta nykyään halutaan käyttää termiä seksityö, ei voi koskaan olla tavallista ja hyväksyttyä työtä. Perustelut tälle ovat selvät. Prostituutio on seksuaalisen väkivallan muoto, jota ruokkivat erilaiset rakenteelliset eriarvoisuuden muodot, jotka perustuvat hyväksikäyttöön, sukupuoleen, köyhyyteen, ikään, etniseen alkuperään ja muuttoliikkeeseen. Prostituution normalisoituminen edistää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa lähettämällä viestin, että naiset ovat hyödykkeitä.

      EU:ssa joka kolmas nainen on kokenut fyysistä ja/tai seksuaalista väkivaltaa, ja joka toinen nainen on kokenut seksuaalista häirintää 15 vuoden iästä alkaen. Yhdeksään Euroopan maahan perustuvassa raportissa todetaan, että 63 prosenttia prostituutioon osallistuvista naisista on ilmoittanut tulleensa raiskatuiksi prostituutioon ryhtymisen jälkeen ja 71 prosenttia naisista on kokenut fyysistä väkivaltaa.

      Prostituution normalisoituminen on jo johtanut siihen, että nuoret naiset hankkivat rahaa tai hyödykkeitä myymällä itseään.

      Prostituution normalisoituminen on jo johtanut siihen, että nuoret naiset hankkivat rahaa tai hyödykkeitä myymällä itseään. OnlyFans on uusi rekrytointimuoto prostituutioon. Samoin ns. sugar daddy -ilmiö, josta monet nuoret tytöt haaveilevat.

      Suomalaiset prostituoidut, jotka ylpeästi kutsuvat itseään seksityöläisiksi, OnlyFansissa esiintyvät naiset ja naiset, joiden elintaso on riippuvainen ”sokeri-isien” anteliaisuudesta, ovat itse asiassa heikentämässä naisten asemaa. He edistävät naisiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa, ihmiskauppaa, sukupuolistereotypioita, seksismiä ja seksististä vihapuhetta.

      Haluan myös muistuttaa Keskustanuoria Euroopan parlamentin syyskuussa 2023 hyväksymästä päätöslauselmasta, jossa todetaan, että ”seksin tulee perustua suostumukseen, joka voidaan antaa vain vapaaehtoisesti, eikä sitä voi korvata rahanvaihdolla”. YK puolestaan on todennut, että ”sopimusvaltioiden on pyrittävä kaikkiin asianmukaisiin keinoihin estääkseen ihmiskauppaa ja prostituutiota, ja varmistettava, että lait, järjestelmät, määräykset ja rahoitus ovat olemassa tämän toteuttamiseksi.

      Kehotan Keskustanuoria ja Jere Tapiota ottamaan selvää naisten ja tyttöjen oikeuksista sekä keskustelemaan niiden naisten kanssa, jotka ovat selviytyneet ihmiskaupasta ja prostituutiosta.

      • Anonyymi

        SDP, SATEENKAARI, VASEMMISTO PUUTTIN , HAMAS, VIHREET , CANNABIS , HUUMEET,
        PUUTTININ HYÖDYLLIIÄ IDIOOTTEJA
        ISÄNMAANPETTURITA

        RAJALAKIAVASTAAN ÄÄNESTÄVIÄ, PUUTTINISMI REHOTTAA. ISLAMISAATON KANSSA.


    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      Täällä kissantappo tehtiin – kuvat Mikkel Näkkäläjärven rikospaikalta
      Kuvat kertovat, millaista jälkeä poikajoukko sai aikaan inarilaisnaisen mökillä.






      Poliisi kuvasi tihutöiden jäljet tuoreeltaan.




      Eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärven (sd), 28, vanhat rikostuomiot nousivat tapetille sunnuntaina, kun hän itse ilmoitti olevansa Helsingin Sanomien selvityksessä esiin noussut rikostaustainen demariehdokas. IS julkaisee nyt poliisin kuvat hänen kohutun eläinsuojelurikoksensa tekopaikalta.

      Näkkäläjärvellä on sakkotuomio vuonna 2006 tehdyistä eläinsuojelurikoksesta, kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta. Hän oli tuolloin vasta 15-vuotias eli juuri rikosoikeudellisen vastuuikärajan ylittänyt.

      ”Tyhmyys tiivistyi porukassa ja muiden joukossa löin kissaa,” Näkkäläjärvi tunnusti Facebookissa sunnuntaina.


      Mikkel Näkkäläjärvi.



      Lue lisää: Eurovaaliehdokas avautuu Facebookissa rikostuomiostaan: ”Nuoren ikäni raskaimmat virheet”.

      Maanantaina selvisi, että totuus on vielä karumpi. Lapin käräjäoikeuden mukaan 15-vuotias Näkkäläjärvi ja kolme muuta poikaa tappoivat aikuisen kissan yhdessä ja yksissä tuumin. Näkkäläjärvi myönsi lyöneensä kissaa mökin portailla lapiolla. Surmaamisen jälkeen kissa poltettiin nuotiolla.

      Muut kolme poikaa olivat käyneet samalla mökillä jo pari päivää aiemmin. Tuolloin he olivat tappaneet kahdeksan kissanpentua. Näkkäläjärvi ei ollut sillä reissulla mukana, eikä häntä syytetty pentuihin kohdistuneista eläinsuojelurikoksista tai muista tuon käynnin tihutöistä.

      Mökki kuului inarilaiselle naiselle, joka oli myös surmattujen kissojen omistaja. Hänellä ei ollut oikeudessa vaatimuksia syytettyjä kohtaan, sillä he olivat sopineet asian ennen oikeudenkäyntiä.

      Lue lisää: Tällaisia ovat Sdp:n Näkkäläjärven tuomiot: Osallistui kissan tappamiseen ja ajoi humalassa ojaan neljä matkustajaa kyydissään.

      IS sai haltuunsa valokuvat, jotka Inarin-Utsjoen poliisi otti rikospaikalla tuoreeltaan 10. kesäkuuta 2006. Kuvista näkyy, millaista tuhoa mökillä oli saatu aikaan.

      Useissa kuvissa näkyy hiiltyneitä kissanraatoja, joita oli poltettu pihalle laitetussa nuotiossa. IS ei julkaise näitä kuvia, koska ne saattaisivat ahdistaa lemmikkien ystäviä.

      Aikuisen kissan ja yhden pennun ruumiit olivat vielä nuotion tuhkassa. Loput raadot lojuivat siellä täällä pitkin pihaa.


      Pojat tunkeutuivat inarilaisnaisen mökkiin ainakin kahdesti.



      Pihalla mökin edustalla oli nuotio.



      Poliisi kuvasi myös tekopaikalta löytyneet mahdolliset tekovälineet.
      Poliisi kuvasi myös tekopaikalta löytyneet mahdolliset tekovälineet. Kuva: Poliisi

      Oikeudessa neljää poikaa syytettiin kissojen surmaamisen ja kotirauhan rikkomisen ohella vahingonteosta. Mökissä oli sotkettu paikkoja ja rikottu tavaroita. Televisio oli pudotettu lattialle ja cd-soitin rikottu.

      Oveen oli kirjoitettu teksti ”tapettiin sun katit” ja piirretty kissan kuva. Näkkäläjärvi myönsi oikeudessa, että hän oli yhdessä muiden kanssa hakenut töhrimiseen käytetyt maalit. Pojat myönsivät myös, että mökki sotkeutui vereen kissoja tapettaessa.

      Muun sotkemisen ja tavaroiden rikkomisen pojat kiistivät.


      Mökin ovi oli tahrittu spray-maalilla: ”Tapettiin sun katit”.
      Mökin ovi oli tahrittu spray-maalilla: ”Tapettiin sun katit”. Kuva: Poliisi


      Paikkoja oli sotket


      Paikat oli sotkettu mullin mallin.


      Lattia oli tahriintunut kissojen vereen

      Käräjäoikeus joka tapauksessa katsoi poikien syyllistyneen niihin tekoihin, joista syyttäjä heille vaati rangaistusta. Näkkäläjärvi selvisi 30 päiväsakolla, muut pojat saivat 50 päiväsakkoa kukin.

      STT kertoi maanantaina, että Näkkäläjärvi salasi rikostaustansa puolueeltaan. Ehdokkaaksi asettuessaan hän vakuutti kirjallisesti lomakkeella, että kertoisi mahdollisista rikostuomioistaan tai käynnissä olevista rikostutkinnoista.

      Lue lisää: Tällaisen vakuutuksen Näkkäläjärvi antoi taustoistaan – Sdp ei puutu valehteluun: ”Äänestäjien asia arvioida”.

      Näin hän ei kuitenkaan tehnyt, vaan paljastukset tulivat puolueelle yllätyksenä. SDP ei silti ryhdy toimenpiteisiin Näkkäläjärveä vastaan.

      – On äänestäjien asia on arvioida, millainen painoarvo tällaisilla nuoruuden synneillä on. Meidän puolelta ei ole seuraamuksia, järjestöpäällikkö Jenny Suominen sanoi IS:lle maanantaina.

      Näkkäläjärvi on toinen tuoreempikin rikostuomio. Hänet tuomittiin 30 päivän ehdolliseen vankeuteen ja oheissakkoihin törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, joihin hän syyllistyi Sodankylässä vuonna 2010. Tuolloin hän oli 20-vuotias.

      Rattijuopumuksestaan Näkkäläjärvi kertoi sunnuntaina Facebookissa, että hän oli hypännyt humalas

    • Anonyymi

      Kaikkonen penää sdp vastauksia: "Miten sdp.llä voi olla kaksi päinvaistaista linjaa.

      Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen toteaa, että tuen suhteen ei saisi olla sekavuutta.



      Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoo Opposition toimintaa Maatalouden tukemisessa. sex työtä tai ei tukea maksettaisi

    • Anonyymi

      www

    • Anonyymi

      eee

    • Anonyymi

      rrr

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe