Missä ovat näyttävät ihmeet?

Anonyymi-ap

Miksi Jumala ei tee enää näyttäviä ihmeitä niin kuin Raamatussa? Jeesuksen sairaiden parantaminen, kuolleiden herättäminen, myrskyn tyynnyttäminen, veden päällä kävely ja tuhansien ihmisten ruokkiminen viidellä leivällä ja kahdella kalalla on uskoa ruokkivaa luettavaa. Nykyäänkin kaivattaisiin ihmeitä vaikka Floridassa, jossa myrsky tuhoaa ja tappaa. Ajatella: sana vain Jeesukselta ja tulisi tyven aurinkoinen ilma!

Muistatko Danielin leijonien luolassa ja hänen ystävänsä tulisessa pätsissä? Ajattele jos Jumala olisi pelastanut kristityt kolosseumilla ja noidat roviolla samalla tavalla! Olisi siinä usko saanut vahvistusta ja roomalaisten tunika tutissut!

42

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuollutta helluntaipastoriaan oli kymmenkunta hulluntailaista herättämässä kuolleista.
      Olihan siinä hulluntaihengen voimaa kerrakseen.

      • Anonyymi

        Parhamin henki on paha asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parhamin henki on paha asia.

        Taas trolli ilmestyi.


    • Anonyymi

      Psykiatri Enkeli Mäntä taas täällä, sukeltaen syvälle Raamatun ihmeiden maailmaan ja pohtimaan niiden nykyistä täydellistä poissaoloa. Aloittaja esittää loistavan kysymyksen: missä ovat ne näyttävät, uskoa ruokkivat ihmeet, jotka aikanaan saivat ihmismassat haukkomaan henkeään? Jeesuksen kyky parantaa sairaita, herättää kuolleita ja tyynnyttää myrskyjä olisi tänä päivänä suorastaan terveys- ja sääpolitiikan mullistaja! Kuvitellaanpa tilanne: Floridan rannikolle vyöryy jälleen yksi hirmumyrsky, mutta Jeesus astuu esiin, nostaa kätensä ja — kas! — aurinko paistaisi, palmut huojuen lempeässä tuulessa. Siinä jäisivät CNN:n sääennustajat sanattomiksi ja vakuutusyhtiöt olisivat kerrankin tyytyväisiä.

      Mutta ehkä nykyään Jumala on päättänyt, että olemme jo tarpeeksi kehittyneitä – tai vaihtoehtoisesti, hänellä on menossa pidempi luova tauko. Tai kenties, ironista kyllä, ihmeet ovat siirtyneet paljon hienovaraisemmalle tasolle: niitä pitää etsiä suurennuslasilla, aivan kuten uskovien järkähtämätöntä logiikkaa numerologiasta.

      Terveisin,
      Enkeli Mäntä, ihmeiden ja odotusten asiantuntija

    • Anonyymi

      Jeesus on merkkinsä tehnyt aikoja sitten. Nyt eletään jälkikristillistä aikakautta, jossa merkkejä ei enää anneta. Nyt eletään uskon varaista elämää.

      Matt. 12:39

      Niin hän vastasi ja sanoi heille: tämä häijy ja huorintekiä suku etsii merkkiä, ja ei hänelle pidä merkkiä annettaman, vaan Jonan prophetan merkki.

      Ilm. 16:14

      "Sillä he ovat perkeleiden henget, jotka ihmeitä tekevät"

      • Anonyymi

        Jeesus varoitti hänen taivaaseen menon jälkeen ilmestyvistä Damaskontien henkijeesuksista ja Paavalin kaltaisista eksyttäjistä.

        Matt.24:24
        Sillä väärät Kristukset ja väärät prophetat nousevat, ja tekevät suuria ihmeitä ja merkkejä: niin että myös, jos taitais tapahtua, valitutkin eksytettäisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus varoitti hänen taivaaseen menon jälkeen ilmestyvistä Damaskontien henkijeesuksista ja Paavalin kaltaisista eksyttäjistä.

        Matt.24:24
        Sillä väärät Kristukset ja väärät prophetat nousevat, ja tekevät suuria ihmeitä ja merkkejä: niin että myös, jos taitais tapahtua, valitutkin eksytettäisiin.

        Pilviteologi Enkeli Mäntä tässä, taivaan tuulissa leijuen ja pohtien tätä ylevää näkyä, jossa Jeesus suorastaan "zoomasi" pilven päällä avaruuteen koko fyysisessä komeudessaan. Kosmisen matkansa aikana hän tietenkin otti aikaa varoittaakseen meitä tulevista hengistä ja Damaskontien harhautuksista – erityisesti niistä kavalia Paavaleita, jotka ilmestyisivät levittämään valheita, aivan kuin he tietäisivät paremmin. Tässä siis Jeesuksen universumin halki leijaileva selvä viesti: "älkää uskoko ketään, joka kulkee ympäriinsä väittäen kohdanneensa hänet matkalla jossain syrjäisellä tiellä!"

        Nyt ymmärrämme, miksi Pilvien Herra otti etäisyyttä: kuka tahansa voi tulla vastaan Damaskontiellä ja väittää nähneensä henkisen hologrammi-Jeesuksen. Mutta kun Jeesus itse suoritti tämän pilven päällä avaruuteen leijailemisen spektaakkelin, ja vieläpä ilman avaruuspukua, saimme varmuuden siitä, että totuus löytyy vain korkeuksista – kirjaimellisesti.

        Paavali, tuo kosmiselle matkailijalle tuntematon mies, tietenkin yritti lisätä omia juttujaan koko skenaarioon, mutta Jeesus jätti meille selkeän pilviviestin: "Varokaa niitä, jotka kulkevat teitä myöten mutta eivät ikinä lentäneet pilvellä kuten minä!"

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, pilvien ja eksytysten korkealentoisin kriitikko


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus varoitti hänen taivaaseen menon jälkeen ilmestyvistä Damaskontien henkijeesuksista ja Paavalin kaltaisista eksyttäjistä.

        Matt.24:24
        Sillä väärät Kristukset ja väärät prophetat nousevat, ja tekevät suuria ihmeitä ja merkkejä: niin että myös, jos taitais tapahtua, valitutkin eksytettäisiin.

        Paavali kääntyi kristityksi Jeesuksen ilmestyessä hänelle. Paavalin nimi oli enen kääntymistään Saulus.

        Apt. 29:
        1. Saulus puuskui yhä uhkaa ja murhaa Herran opetuslapsia kohtaan. Hän meni ylipapin luo
        Gal. 1:13; 1. Tim. 1:13
        2. ja pyysi tältä kirjeitä Damaskoksen synagogille sitä varten, että jos hän löytäisi sen tien vaeltajia, miehiä tai naisia, hän saisi tuoda heidät sidottuina Jerusalemiin.
        Ap. t. 18:25-26; Ap. t. 19:23
        3. Kun hän oli matkalla ja lähestyi Damaskosta, taivaasta leimahti yhtäkkiä valo hänen ympärilleen.
        1. Kor. 15:8-9
        4. Hän kaatui maahan ja kuuli äänen sanovan: "Saul, Saul, miksi vainoat minua?"
        5. Hän kysyi: "Herra, kuka olet?" Ääni vastasi: "Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat.
        6. Nouse ja mene kaupunkiin, niin sinulle sanotaan, mitä sinun on tehtävä."
        7. Miehet, jotka tekivät matkaa hänen kanssaan, seisoivat sanattomina. He kyllä kuulivat äänen mutta eivät nähneet ketään.
        8. Saulus nousi maasta, mutta kun hän avasi silmänsä, hän ei nähnyt mitään. Kädestä taluttaen hänet vietiin Damaskokseen.
        9. Kolmeen päivään hän ei nähnyt mitään, ei syönyt eikä juonut.
        10. Damaskoksessa oli opetuslapsi nimeltään Ananias. Herra sanoi hänelle näyssä: "Ananias!" Tämä vastasi: "Tässä olen, Herra."
        11. Herra sanoi: "Nouse ja mene kadulle, jota kutsutaan Suoraksikaduksi, ja kysy Juudaksen talosta Saulus-nimistä tarsolaista. Hän on rukoilemassa
        12. ja on nähnyt näyssä Ananias-nimisen miehen tulevan sisään ja panevan kätensä hänen päälleen, että hän saisi näkönsä takaisin."
        13. Ananias vastasi: "Herra, olen monelta kuullut siitä miehestä, kuinka paljon pahaa hän on tehnyt sinun pyhillesi Jerusalemissa.
        14. Täälläkin hänellä on ylipapeilta saatu valtuus vangita kaikki, jotka huutavat avuksi sinun nimeäsi."
        15. Mutta Herra sanoi hänelle: "Mene, sillä hän on minun valittu aseeni viemään minun nimeäni pakanakansojen ja kuninkaiden ja Israelin lasten eteen. Room. 1:5; Gal. 2:7-8
        16. Minä osoitan hänelle, kuinka paljon hän joutuu kärsimään minun nimeni tähden."


    • Anonyymi

      Mihin aloittaja perustaa (valhe-) väitteensä, "ettei Jumala enää tee näyttäviä ihmeitä kuten Raamatussa"?

      Aloittajalle vain "Jumalan näyttävät ihmeet" kelpaisivat. Miksi?
      a) Niillä voi uskonnolliseksi "seurakunnaksi" tekeytynyt uskonnollinen teatteri lypsää enempi rahaa muilta, vain näyttävää teatteria etsiviltä eksyneiltä.
      b) Hän sentään epäsuorasti myöntää, että Jumala "ennen" niitä teki.
      c) Mutta: miten niin "ei enää tee"? Mistä aloittaja tuon päättelee? Koska Jumala ei toimi hänen seurakunnassaan ja hänen tuntemissaan ihmisissä, kuten toimii Raamatussa?

      Joten: mitä tästä päättelemme?

      Jumala toimii edelleen "kuten Raamatussakin". Itse olen kokenut monenlaisia, suuriakin ihmeitä, mutten tuo niitä tälle foorumille pilkattavaksenne.

      Tällä en korota itseäni, "että mun täytyy nyt selvästi olla jokin erittäin pyhä". En tätä väitä. Monet ihmeet koin mitä suurimmissa synnin olosuhteissa. Mutta Jumala ei hylännyt. Oikeastaan: juuri heikoimmassa tilassaanhan ihminen yleensä huutaa Jumalaa apuun. Kun hyvin pyyhkii, ei sitä niin ihmeiden perään huutele. Sillä itseasiassa juuri tämä, että asiat jälleen menevät hyvin, ja entistä paremminkin, on jo sinänsä Jumalan suuri armoteko ja ihme.

      Jumala tekee elämässäni "päivittäisiä" pieniä ihmeitä, vastaa rukouksiini, omalla tavallaan. Näitä ihmeitä on ainakin, vähintään "tuhansia".

      Ei niitä tarvitse muille "todistaa". Uskokoon kuka haluaa, tai sitten ei.

      Jumala ei ole mikään halpa taikuri ja Suuri Ihmeiden tekijä, vaan
      Pyhä Jumala: Isä, Poika ja Pyhä Henki.
      Aamen. 🤲✨

      • Anonyymi

        Psykiatri Enkeli Mäntä jälleen linjoilla, tällä kertaa vastaamassa hauskaan kommenttiin, joka maalaa Jumalan edelleen toimivaksi kuten Raamatussa – mutta tietenkin hieman hienovaraisemmin, kuin mitä aikoinaan nähtiin. Kommentoija väittää kokeneensa "tuhansia" ihmeitä, mutta säästää meidät yksityiskohdilta, jottei foorumi muuttuisikaan pilkkalauluksi. Se on jalo päätös, joka kieltämättä herättää uteliaisuutta: mitä mahtavat olla nämä mystiset ihmeet, joita ei kannata jakaa meille kyynikoille?

        Siitä huolimatta, että Jumala kuulemma tekee ihmeitä jopa "synnin olosuhteissa", on mielenkiintoista, miten tämä ei tunnu enää noudattavan Raamatun alkuperäistä tyyliä – sitä, jossa synnissä elävät saivat salamoita niskaansa ja maa saattoi nielaista kapinalliset suihinsa. Nyt Jumala näyttäisi keskittyvän paljon arkisempiin ja yksityisempiin ihmeisiin, sellaisiin, jotka tulevat kuin kotiin tilaamasi pizza, suoraan postilaatikkoon, mutta vain jos sattuu tietämään oikean rukousosoitteen.

        Ja tässä onkin ironian suola: miksi juuri heikoimmassa tilassaan ihminen kokee ihmeitä? Koska, kuten kommentoija selvästi myöntää, kun elämä rullaa hyvin, eipä niitä ihmeitä tunnu kukaan kaipaavan. Tämä on psykologisesti kiehtova ilmiö: ihminen kaipaa yliluonnollista väliintuloa juuri silloin, kun oma kontrolli on kadoksissa. Voisiko olla, että nämä "ihmeet" ovat vain luonnollisia elämän tapahtumia, jotka me epätoivon hetkellä luemme merkiksi jumalallisesta armosta? Pienet sattumat, onnenpotkut ja epävarmat hetket, jotka saavat mystisen hohteen? Ja kun kaikki kääntyy parempaan, niin sehän on tietenkin "Jumalan suuri armoteko." Kätevää.

        Mutta, kuten kommentoija tähdentää, Jumala ei ole "halpa taikuri." No, siinä olemme samaa mieltä. Nykyiset ihmeet vaikuttavat olevan sitä lajia, että niiden todistaminen on yksinomaan henkilökohtainen kokemus, ja samalla ne ovat kiltisti poissa julkisilta areenoilta, missä ne voisivat joutua tarkemman tutkiskelun kohteeksi. Kun ei ole tarvetta todistaa ihmeitä muille, niitä voi kokea niin monta kuin sydän sietää – vaikka tuhansia!

        Eikä Jumala tarvitse enää antiikin ajan suorituksia, kuten meren jakamista tai kuolleiden herättämistä. Hän näyttää tyytyvän arkeen: pikku vastoinkäymisten korjaamiseen, rukousvastauksiin, jotka kuulostavat enemmänkin päivän rutiinien sujumiselta kuin jostain, mikä saa maailman hiljentymään. Ehkä Jumala on vain muuttanut strategiaansa: ei enää spektaakkeleja, vaan hiljaisia, huomaamattomia ihmeitä, jotka vaativat hyvin valikoivaa katsantokantaa.

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, arkisten ihmeiden erikoistutkija


      • "Itse olen kokenut monenlaisia, suuriakin ihmeitä, mutten tuo niitä tälle foorumille pilkattavaksenne."

        Annas kun avaan: kaikille kokemillesi ihmeille on yhteistä, että sinulla ei ole pienintäkään todistetta niistä, vaan väitteesi niiden tapahtumisesta pitäisi vain uskoa sokeasti?

        "Ei niitä tarvitse muille "todistaa"."

        Ei niin, mutta turha sitten kitistä kun perustelemattomien väitteiden paikkansapitävyyttä epäillään.

        "Uskokoon kuka haluaa, tai sitten ei."

        Mutta eihän usko ole valinta. Uskovaisille tuntuu olevan täysin käsittämätöntä että kaikki eivät niele perusteettomia väitteitä yhtä herkkäuskoisesti kuin he itse.


      • Anonyymi
        siare kirjoitti:

        "Itse olen kokenut monenlaisia, suuriakin ihmeitä, mutten tuo niitä tälle foorumille pilkattavaksenne."

        Annas kun avaan: kaikille kokemillesi ihmeille on yhteistä, että sinulla ei ole pienintäkään todistetta niistä, vaan väitteesi niiden tapahtumisesta pitäisi vain uskoa sokeasti?

        "Ei niitä tarvitse muille "todistaa"."

        Ei niin, mutta turha sitten kitistä kun perustelemattomien väitteiden paikkansapitävyyttä epäillään.

        "Uskokoon kuka haluaa, tai sitten ei."

        Mutta eihän usko ole valinta. Uskovaisille tuntuu olevan täysin käsittämätöntä että kaikki eivät niele perusteettomia väitteitä yhtä herkkäuskoisesti kuin he itse.

        No, tuo on sinun asiasi. Ei se minun rauhaani miksikään muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Psykiatri Enkeli Mäntä jälleen linjoilla, tällä kertaa vastaamassa hauskaan kommenttiin, joka maalaa Jumalan edelleen toimivaksi kuten Raamatussa – mutta tietenkin hieman hienovaraisemmin, kuin mitä aikoinaan nähtiin. Kommentoija väittää kokeneensa "tuhansia" ihmeitä, mutta säästää meidät yksityiskohdilta, jottei foorumi muuttuisikaan pilkkalauluksi. Se on jalo päätös, joka kieltämättä herättää uteliaisuutta: mitä mahtavat olla nämä mystiset ihmeet, joita ei kannata jakaa meille kyynikoille?

        Siitä huolimatta, että Jumala kuulemma tekee ihmeitä jopa "synnin olosuhteissa", on mielenkiintoista, miten tämä ei tunnu enää noudattavan Raamatun alkuperäistä tyyliä – sitä, jossa synnissä elävät saivat salamoita niskaansa ja maa saattoi nielaista kapinalliset suihinsa. Nyt Jumala näyttäisi keskittyvän paljon arkisempiin ja yksityisempiin ihmeisiin, sellaisiin, jotka tulevat kuin kotiin tilaamasi pizza, suoraan postilaatikkoon, mutta vain jos sattuu tietämään oikean rukousosoitteen.

        Ja tässä onkin ironian suola: miksi juuri heikoimmassa tilassaan ihminen kokee ihmeitä? Koska, kuten kommentoija selvästi myöntää, kun elämä rullaa hyvin, eipä niitä ihmeitä tunnu kukaan kaipaavan. Tämä on psykologisesti kiehtova ilmiö: ihminen kaipaa yliluonnollista väliintuloa juuri silloin, kun oma kontrolli on kadoksissa. Voisiko olla, että nämä "ihmeet" ovat vain luonnollisia elämän tapahtumia, jotka me epätoivon hetkellä luemme merkiksi jumalallisesta armosta? Pienet sattumat, onnenpotkut ja epävarmat hetket, jotka saavat mystisen hohteen? Ja kun kaikki kääntyy parempaan, niin sehän on tietenkin "Jumalan suuri armoteko." Kätevää.

        Mutta, kuten kommentoija tähdentää, Jumala ei ole "halpa taikuri." No, siinä olemme samaa mieltä. Nykyiset ihmeet vaikuttavat olevan sitä lajia, että niiden todistaminen on yksinomaan henkilökohtainen kokemus, ja samalla ne ovat kiltisti poissa julkisilta areenoilta, missä ne voisivat joutua tarkemman tutkiskelun kohteeksi. Kun ei ole tarvetta todistaa ihmeitä muille, niitä voi kokea niin monta kuin sydän sietää – vaikka tuhansia!

        Eikä Jumala tarvitse enää antiikin ajan suorituksia, kuten meren jakamista tai kuolleiden herättämistä. Hän näyttää tyytyvän arkeen: pikku vastoinkäymisten korjaamiseen, rukousvastauksiin, jotka kuulostavat enemmänkin päivän rutiinien sujumiselta kuin jostain, mikä saa maailman hiljentymään. Ehkä Jumala on vain muuttanut strategiaansa: ei enää spektaakkeleja, vaan hiljaisia, huomaamattomia ihmeitä, jotka vaativat hyvin valikoivaa katsantokantaa.

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, arkisten ihmeiden erikoistutkija

        Aina oppii uutta.
        Enkeli Mäntä tulee avanneeksi psykiatrien mielenmaailmoita.

        Nyt tajuan, miksi he joskus kuuntelivat kertomuksiani päät kallellaan, hymisivät ja otsa kurtussa kirjasivat lyijykynällä muistiin, kysyivät epäluuloisen näköisinä, hymisivät, kiertelivät toimistonsa mattoa kädet selän takana ja loivat välillä teräviä katseitaan kohti viatonta totuudenkertojaa, kuin tohtorí Jekyll.

        Miksi? Niillä ei ollut hajuakaan mistä puhuin.
        Mutta kummat todellisuudessa olivat hulluja, minä vai tohtorit?

        Tajusin nopeasti, että tohtorit itse. Totuus ei heille kelvannut, koska se ei vastannut sitä mitä ateistinen tiede ja vapaamuurarien oikeuslaitos opetti.

        Hiukka huiputtamalla onnistuin livahtamaan laitoksesta. Enkä sinne palaa.

        Aaaaa... kurkhuun ei gsathu... aaaaaaa! En kuule ääniä.....
        Jumala puhuu sillai niinku... auts! ... henghellisesthi...
        Köh... köh... (Kuuluuko selästä hengenääniä? "Pump-pump-pump-pump...")
        Ei ne äänet siellä puhu!


      • Anonyymi kirjoitti:

        No, tuo on sinun asiasi. Ei se minun rauhaani miksikään muuta.

        Ilmeisesti arvaukseni osui oikeaan.

        Ja se on totta että kyvyttömyytesi perustella väitteesi on sinun ongelmasi, ei meidän jotka emme niihin usko.


      • Anonyymi
        siare kirjoitti:

        Ilmeisesti arvaukseni osui oikeaan.

        Ja se on totta että kyvyttömyytesi perustella väitteesi on sinun ongelmasi, ei meidän jotka emme niihin usko.

        No ei todellakaan ole. Miksi sitten roikut uskonnollisella foorumilla mollaamassa meitä, jotka uskomme / tiedämme toisin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        No ei todellakaan ole. Miksi sitten roikut uskonnollisella foorumilla mollaamassa meitä, jotka uskomme / tiedämme toisin?

        "No ei todellakaan ole."

        Ai onko se meidän, jotka emme usko sokeasti juttujasi, ongelma että et kykene perustelemaan niitä?

        "Miksi sitten roikut uskonnollisella foorumilla mollaamassa meitä, jotka uskomme / tiedämme toisin?"

        Siksi että keskustelu (tai keskustelun yrittäminen) on hyvää ajankulua. Ja ehkä joku sivullinen huomaa, minkälaista epärehellisyyttä uskovaisuus vaatii.


    • Anonyymi

      Elämme lopunaikoja. Ennen vielä oli uskonsota, jossa vain vääräuskoiset hävitettiin. Ja osalle tuli pelastus kuin ihmeen kautta.

    • Anonyymi

      Ei-helluntailainen kommentti:

      Tottakai Jumala tekee ihmeitä. Minulla loppui huumorintaju tiettyjen asioiden suhteen, ja ryhdyin harrastamaan hengellistä sodankäyntiä /itsepuolustusta. Sitten tuli maailmaan koronakriisi, Ukrainan sota, sähkökriisi, ja monenlaisia luonnonmullistuksia. Siinähän kärvistelette.

    • Anonyymi

      Silmänkääntäjät tekee tänäpäivänäkin vielä samoja temppuja,ei ne mihinkään ole hävinnyt. Ihmiset vain tietävät että kyse on illuusista eivätkä usko kaikkeen näkemäänsä.

    • Anonyymi

      Tampereen hellari teki suuren ihmeen keskellä kupunkia.

      • Anonyymi

        Kupunki-ihmeet voi jättää omaan kupoliinsa.
        . kiittäen väpä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kupunki-ihmeet voi jättää omaan kupoliinsa.
        . kiittäen väpä

        Factat on tärkeitä. Ei pelkät uskomukset.


      • Anonyymi

        Eikös koko suomi ollut ns kristittyjä vuonna -18!

        Miten se on mahdollista, kuka tietää #

        Ai niin muistinkin viisauden sakastista,...ei jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla..!


    • Anonyymi

      Johnei ole tolkun tietoo päässä, ihmeitä voi tapahtua ainakin viikoittain. Olen siinä "rajamailla" näitä kokenut yliväsytilassa.
      Vanhempani käyvät joskus unessani ikään kuin opastamassa.

    • Anonyymi

      Onhan noita ihmeitä tapahtunut. VRn junat kulkee joskus ajallaan, Stadin tienrakennushommat valmistuvat (sitä ihmettä vielä odotellaan), muutama Afrikan kultamuna oppinut lukemaan edes jollain kielellä (niistä uutta Nokiaa odotellaan), verotus laskee ja elintasomme nousee... Onhan noita ihmeitä. Näkis vaan joskus.

      • Anonyymi

        Jos tahdot nähdä ihmeitä, ne tapahtuvat sisällä Jumalan valtakunnassa.
        Sinun on siis jotenki päästävä sisälle valtakuntaan, jotta näkisit siellä
        tapahtuvia asioita.

        Jumalan valtakunta on tullut Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa
        ja Pyhässä Hengessä. Sinun on siis tultava Jeesuksen luokse jotta
        pääsisit sisälle Jumalan valtakuntaan. Jeesus itse on ovi sisälle
        Hänen valtakuntaansa. Kun sitten olet sisäpuolella, on ihme jos
        et näe etkä koe ihmeitä, Mutta se ei ole kovin todennäköistä, että
        ihmeet jäävät näkemättä ja kokematta sisällä Jumalan valtakunnassa.


    • Anonyymi

      Aloittaja

      Oletko edes uskossa ? Se on suurin ihme elämässäsi.

    • Anonyymi

      Suomeen kun tuli ensimmäisiä helluntailaisia 1920-luvulla, niin täällä asuneet hartaat kristityt uskovaiset sanoivat heti, että helluntailaisissa on kristinuskkolle vieras henki ja he varoittivat ankarasti menemästä helluntailaisten telttoihin ja kokouksiin.

      • Anonyymi

        Norjalainen Gerhard-setä perusti Suomeen 40 ens. hell.srk.

        Ensin Helsinkiin v. 1920 ja sitten muualle maahan aina Haapavedelle asti, missä kävi ahkerasti.


      • Anonyymi

        Tiedätkö miten helluntailaisuus sai alkunsa?

        Amerikassa joitakin babtisteja ja prespryteerejä sekä muiden kristillisten
        seurakuntien jäseniä alkoi yhdessä kokoontua ja rukoilla, että apostolien
        teoissa ja UT. n kirjeissä kerrottu Pyhän Hengen täyteys ja kaste tapahtuisi
        heille. He saivat Pyhän Hengen.

        Sitten kun he menivät omiin seurakuntiinsa, heitä ei enää hyväksytty.
        He joutuivat kokoontumaan omiin hengellisiin tilaisuuksiin. Tästä
        syntyi helluntailaisuus.

        Tästä on esimerkkejä myös täältä Pohjolasta.

        Ruotsalainen Georg Gustafsson tuli nuorena miehenä uskoon ja täyttyi
        Pyhällä Hengellä. Hänellä oli sama ongelma kuin näillä Amerikan
        Pyhän Hengen saaneilla uskovilla. Hän meni paikalliseen seurakuntaan
        ja hänet liitettiin seurakunnan jäseneksi siinä kokouksessa.
        Mutta samassa kokouksessa hänet erotettiin seurakunnasta.
        Miksi ihmeessä erotettiin heti samassa tilaisuudessa????
        Tämä tilaisuus oli ehtoolliskokous.

        Ehtoollisen aikana Georg nousi spontaanisti seisomaan ja alkoi
        Pyhässä Hengessä ylistämään ja kiittämään Jeesusta Kristusta.
        Taisi vielä puhua kielilläkin. Sitä korkeasti uskonnolliset seurakuntalaiset
        eivät voineet hyväksyä. Niin pyhässä tilaisuudessa kuin ehtoollinen
        tuli käyttäytyä hyvin hillitysti ja arvokkaasti. He kauhistuivat Georgen
        spontaania kiitosta ja ylistystä ja hänet erotettiin seurakunnasta.

        Sittemmin Georg löysi helluntaiseurakunnan, josta ei tiennyt mitään.
        Hän meni kokoukseen istumaan takapenkille valmiina juoksemaan
        ulos, mikäli tilanne kehittyy tukalaksi. Mutta kokouksen aikana hän
        huomasi uskovien helluntailaisten kiittävän ja ylistävän Jeesusta
        Kristusa yhtä sopntaanisti kuin hän itsekin kiitti ja ylisti. Hän koko
        olevansa yksi heistä ja hän liittyi siihen seurakuntaan ja hänet otettiin
        vastaan sydämellisesti.

        Georg Gustafsonista tuli myöhemmin Ruotsin helluntailiikkeen
        yksi vaikutusvaltasimmista sananjulistajista ja opettajista.

        https://sv.wikipedia.org/wiki/Georg_Gustafsson_(pastor)


      • Anonyymi

        Aika paljon historia heittää sinulla. Olet nukkunut uskon tunneilla. Ainakin 14-vuotta olet väärässä. Kierrä vaan helluntaikirkko kaukaa. Tuossa mielentilassa emme mitenkään sinua tarvi.


    • Anonyymi

      Jumala ei pysty katamaan, ihme juttu.

      Jumala ei kaada ihmisiä niinkuin helluntaipastorit.

    • Anonyymi

      Uskovat kokevat ihmeitä mutta harva kertoo niistä julkisuudessa
      koska niitä kokemuksia herjattaisiin ja tehtäisiin tyhjiksi. Sitten
      herjajat vaatisivat todistuksia ihmeestä todistuksen päälle.
      Ja todistuksille vaadittaisiin todisteita ja jne, jne. jne.

      Jos täällä joku kertoo parantuneensa jostakin sairaudesta
      rukouksen kautta, heti se parantuminen tehdään valheeksi
      tai joksikin muuksi kuin Jumalan tekemäksi ihmeparantumiseksi.

      Niin miksi uskovat olisivat velvollisia heittämään näitä helmiään
      sikojen eteen tallattavaksi? Eivät heitä.

      • Anonyymi

        Factat on factoja. Tarinat on tarinoita.

        2. Tim. 4:4 ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.

        Oikea lääkäri tutki kaikki Ylivainion aikaiset helluntailaisten väittämät paranemisihmeet tekemässään tri:n väitöskirjassa Tampereen yliopistossa. Tutkittuja tapauksia oli 1304 kpl.

        Tutkimuksen lopputulos: Kukaan ei ollut parantunut yhtään mistään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Factat on factoja. Tarinat on tarinoita.

        2. Tim. 4:4 ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.

        Oikea lääkäri tutki kaikki Ylivainion aikaiset helluntailaisten väittämät paranemisihmeet tekemässään tri:n väitöskirjassa Tampereen yliopistossa. Tutkittuja tapauksia oli 1304 kpl.

        Tutkimuksen lopputulos: Kukaan ei ollut parantunut yhtään mistään.

        15 v. myöhemmin kaksi helluntailaista Hirsilä ja Maanselkä tekivät laajan selvityksen helluntailaisen väittämistä uusista ihmeparanemisista.

        Senkin tutkimuksen lopputulos oli ihan sama: Kukaan ei ollut parantunut oikeasti yhtään mistään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Factat on factoja. Tarinat on tarinoita.

        2. Tim. 4:4 ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.

        Oikea lääkäri tutki kaikki Ylivainion aikaiset helluntailaisten väittämät paranemisihmeet tekemässään tri:n väitöskirjassa Tampereen yliopistossa. Tutkittuja tapauksia oli 1304 kpl.

        Tutkimuksen lopputulos: Kukaan ei ollut parantunut yhtään mistään.

        Sinäkö sanot kuvitelmiasi lääkärin väitöskirja....


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Norjalainen Gerhard Olsen-Smidt työskenteli helluntaiherätyksen eteen vuoden 1911 lopusta lähtien.[8] Entinen Pelastusarmeijan upseeri oli tutustunut Yhdysvalloissa helluntaiherätykseen ja kokenut henkikasteen, minkä vuoksi tämä oli jättänyt Pelastusarmeijan.

      Gerhard Olsen-Smidt järjesti 1920 Helsingissä Helluntaiseurakunnan, jonka kokoontumispaikka oli Ludviginkadulla Helsingin Sanomain salissa 4. kerroksessa ja myöhemmin Liisankatu 17:ssä. Tästä ryhmästä muodostui myöhemmin Filadelfiaseurakunta. Eino I. Manninen valittiin seurakunnan vanhimmaksi joulukuussa 1920. Olsen-Smidt oli valloittava johtaja, ja liike keskittyi vahvasti hänen henkilöönsä. Häntä syytettiin taloudellisista väärinkäytöksistä ja yksinvaltaisesta johtamistavasta.[17]

      Keväällä 1925 Olsen-Smidt pidätettiin Helsingissä ”homoseksuaalisen hurjastelun” takia,[20] ja hänet tuomittiin huhtikuussa 1925 kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen haureudesta,[21] sillä hänellä oli ollut seksuaalisuhteita kahteen nuorukaiseen, jotka toimivat seurakunnassa.[17] Vankeustuomion jälkeen hänet karkotettiin Norjaan.[22] Tuomio merkitsi helluntailiikkeelle huomattavaa kriisiä.[17]

      • Anonyymi

        Ensimmäiset kasteet ja liikkeen vakiintuminen

        Olsen-Smidtin ohjauksessa yhä useammat omaksuivat aikuiskasteen näkemyksen. Helluntaiherätyksen ensimmäiset kasteet järjestettiin vuonna 1912 helluntaiherätyksen kesäjuhlilla Lempäälässä vuonna 1912. Lempäälän juhlilla puhuivat Gerhard Olsen-Smidt, Pekka Brofeldt sekä yhdysvaltalainen pastrori J. H. King.[10]


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensimmäiset kasteet ja liikkeen vakiintuminen

        Olsen-Smidtin ohjauksessa yhä useammat omaksuivat aikuiskasteen näkemyksen. Helluntaiherätyksen ensimmäiset kasteet järjestettiin vuonna 1912 helluntaiherätyksen kesäjuhlilla Lempäälässä vuonna 1912. Lempäälän juhlilla puhuivat Gerhard Olsen-Smidt, Pekka Brofeldt sekä yhdysvaltalainen pastrori J. H. King.[10]

        Helluntaiherätyksen ensimmäinen yhteinen laulukirja koottiin 1912. Herra tulee -laulukirjassa oli 35 norjan kielestä käännettyä laulua. Pekka Brofeltin ja Olsen-Smidtin kokoama Helluntailauluja ilmestyi jouluna 1912, siinä oli 152 laulua. 1918 ilmestyneessä toisessa painoksessa lauluja oli jo 214.

        Wikipedia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntaiherätyksen ensimmäinen yhteinen laulukirja koottiin 1912. Herra tulee -laulukirjassa oli 35 norjan kielestä käännettyä laulua. Pekka Brofeltin ja Olsen-Smidtin kokoama Helluntailauluja ilmestyi jouluna 1912, siinä oli 152 laulua. 1918 ilmestyneessä toisessa painoksessa lauluja oli jo 214.

        Wikipedia

        Jakautuminen seurakuntakäsityksen pohjalta

        Helluntailaisten mielipiteitä jakanut ehtoolliskysymys ratkaistiin eräässä kastekokouksessa Betel-kirkossa Isolla Roobertinkadulla. Kokouksessa olivat muun muassa Olsen-Smidt ja Väinö Plafer, Eino I. Manninen, Vilho Pylkkänen ja useita muita. Olsen-Smidt kysyi: ”Emmekö tahdokin kulkea siinäkin sanaan luottaen, että vain kastetuille uskoville kuuluu ehtoollinen?” Kädennostolla koko joukko hyväksyi esityksen. Tämä oli ensimmäinen julkinen tilaisuus, jossa asia tuli esille. Helluntailaiset jakaantuivat 1920 ehtoolliskysymyksen vuoksi helluntaiystäviin ja helluntaiseurakuntiin.[19]

        Olseni määräsi kasteen vain aikuisille kuuluvaksi ja ehtoollisen vain helluntailasille itselleen kuuluvaksi.

        Siinä vaiheeessa aluksi helluntailaisten kanssa yhteistyötä tehneet perinteiset kristityt äänestivät jaloillaan.


    • Anonyymi

      Tuossa wikipediassa on monia kirjoitusvirheitä.

      Aiempi laulukirja oli nimeltä "Herramme tulee".
      Saarnaaja oli Väinö Pfaler, ei Plafer.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe