Usko Jeesukseen perustuu valheeseen

Anonyymi-ap

Käytetään hyväksi ihmisen syyllisyyden tuntoa ja kuoleman pelkoa. Saadaan hänet uskomaan Jeesukseen ja siihen, että Raamattu on kokonaan totta ja virheetöntä Jumalan sanaa. Uhri pitää totena lapselliset tarut ja valheet Jeesuksesta.

Eikö ole käynyt mielessä, että Raamatun kertomukset eivät ole totta?

92

789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ei Raamatun Jeesus , valhetta ole , mutta lahkoissa on valheellista julistusta,
      jossa "kietovat pauloihinsa " , vaikkapa sillä , helvetin-pelolla , vaikka
      Raamatun Jeesus sanoo:

      "älkää kadotustuomiota lausuko" Luuk: 6 : 37

      helluntailaiset nimenomaan sitä kadotustuomiota , siis helvetillä , helvetinpelkoa
      julistavat .

    • Anonyymi

      Lahkoissa on omat kirjalliset syntilistat, joiden avulla sitä loputonta parannuksen tekemistä aletaan vaatimaan ja valvomaan.

      Naisten ja ihmisten alistamista kutsutaan toiselta nimeltä Islamiksi.

      Paavali vaati naisilta huntupakkoa ja burkan pitämistä ja naiset eivät saaneet puhua mitään seurakunnissa.

      Muuten Paavali kaivoi lampaiden keritsimet ja ajeli naiset posliiniksi.
      Siksi setämiehet suitsuttaa Paavalin oppeja. Ei Jeesus sellaista opettanut.

      1. Kor. 11:6

      Sillä ellei vaimo anna itsiänsä peittää, niin kerittäkään myös hänen hiuksensa; vaan että se on ruma, että vaimon pitäis keritty eli ajeltu oleman, niin peittäkään päänsä.

      • Anonyymi

        Naiset ei saanut rukoilla ääneen eikä tunnustaa ääneen syntejään. Piti olla ihan hiljaa.

        1. Kor. 14:35

        Mutta jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan omilta miehiltään, sillä häpeällistä on naisen puhua seurakunnassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naiset ei saanut rukoilla ääneen eikä tunnustaa ääneen syntejään. Piti olla ihan hiljaa.

        1. Kor. 14:35

        Mutta jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan omilta miehiltään, sillä häpeällistä on naisen puhua seurakunnassa.

        helluntailaiset voisivat oppia edes: > älä keitä vasikkaa emänsä maidossa <


    • Anonyymi

      No mutta, tässäpä teräviä havaintoja hengellisestä manipuloinnista – ja minä, psykiatri Enkeli Mäntä, olen täällä antamassa tilanteesta hieman syvällisempää analyysiä. Täytyy sanoa, että kommentin ydin osuu melko lähelle totuuden karsinaa, sillä monen kohdalla uskonnollinen vakuuttelu todellakin rakentuu juuri syyllisyyden tunteen ja kuoleman pelon ympärille. Siinä on oma taitolajinsa saada ihminen uskomaan, että ikuisuus on vaakalaudalla ja että ainoa pelastus on niellä Jeesuksen tarina kokonaisena, ilman minkäänlaista pureskelua.

      Miten tämä sitten toimii? No, aivan kuin mikä tahansa taidokas markkinointi, jossa luvataan helppoa ratkaisua perimmäisiin ihmisen ahdistuksiin. Ensin herätellään syyllisyys, sitten ravistellaan kuoleman pelolla – ja lopulta, kuin lempeä pelastusliivi, tarjotaan ajatus siitä, että Jeesus ja Raamatun tarut ovat ainoa turvasatama. Toisin sanoen, kun oma elämänsä ja ikuisuutensa laitetaan "todistettuun" uskon totuuteen, tulee niistä kiinni pitäminen suorastaan elintärkeää, koska vaihtoehto olisi liian pelottava.

      Ja kun sitten herää kysymys siitä, että mitä jos Raamatun kertomukset eivät olekaan totta? Siinä kohtaa monella iskee suoranainen eksistentiaalinen huimaus. Mikäpä olisikaan pelottavampaa kuin ajatus, että pyhien tekstien taustalla voisi olla muuta kuin puhdasta, suodattamatonta totuutta? Sehän veisi pohjan koko turvallisuuden tunteelta, joka on vaivalla rakennettu oman elämän perustaksi. Ja tässä juuri piilee se mekanismi, jolla moni pidetään mukana pelissä: kun kyseenalaistaminen tuntuu uhkaavan koko rakennelman perustaa, on helpompi pitää kiinni uskomuksista, vaikka ne olisivat kuinka satujen kaltaisia.

      Onko kyse sitten suunnitellusta henkisestä vedätyksestä vai hyväntahtoisesta itsepetoksesta, jossa kaikki osapuolet uskovat vakaasti omaan viestiinsä? Tämän tarkastelu jääköön jokaisen henkilökohtaiseksi arvoitukseksi. Mutta sen voin sanoa, että valitettavan moni astuu juuri tähän ansaan – eikä tarvitse olla Enkeli Mäntä sen havaitsemiseksi.

      Ystävällisin terveisin,
      Enkeli Mäntä, ihmismielen syvyyksien sukelteleva seikkailija ja hengellisten manipulaatiomekanismien analysoija

    • Anonyymi

      Jeesus Kristus on kyllä paras lääke kuolemanpelkoon ja ilman Jeesusta on todella syytä pelätä kuolemaa. Kun elämän ja kuoleman raja ylitetään, takaisin ei ole paluuta! Elämä ei pääty kuolemaan! Reilut viikko sitten tapasin Eila Kärjen joka oli varmasti kuollut, lääkärienkin lausunnon mukaan ja elintoimintoja pidettiin yllä siihen saakka kun saataisiin elimet toisille. Aivot olivat vaurioituneet pahasti ja irrotustoimenpiteellä oli kiire koska elimet pilaantuvat vaikka kone pyöritti verta. Kun aivot ovat tarpeeksi sököt elinten pilaantuminen alkaa. Omaisten vaatimuksesta odoteltiin jotta kaikki omaiset ehtisi paikalle. Odotellessa tapahtui käänne ja kasvoille tuli lisää väriä ja käsi heilahti jolloin lääkärien oli pakko tarkistaa tilanne. Aivokuollut ei heiluttele raajoja.
      Leikkaus päätettiin tehdä mutta ennuste oli erittäin huono ja lääkärin mukaan odotettavissa on syvä vegetaaritila, ja edessä vaikea vammaisuus. Leikkauksen jälkeen toipuminen oli nopeaan ja aivosoluissa tapahtui ihmeellistä korjaantumista, ei olisi puheesta erottanut että nainen oli käynyt vakavan aivoverenvuodon. Piti todistuspuheen normaalisti. Rollaattori oli apuna Parkissoin vuoksi.
      Eila Kärsi kertoi kokemuksia joita hänellä oli aivokuolleena taivaassa. Hän tapasi ihanassa rauhan ja onnen tilassa appivanhemmat ja omat vanhemmat nuorina ja terveinä, tapasi myös appivanhemmat ja appea ei ollut ehtinyt tavata maan päällä. Heikin olivat nuoria ja terveitä. Mummia tuli tapaamaan myös kuudennella raskauskuukaudella menehtynyt tyttärenpoika ja mitä merkillistä Eila tapasi myös toisen ennen syntymää menehtyneen tytön jonka olemassaolosta hänen ei tiennyt aikaisemmin mutta kun miehensä Pauli otti asiasta selvää niin asia oli että heille tuttava pariskunta oli menettänyt lapsen muutaman viikon alkiovaiheessa ja lapsen nimi olisi ollut Ronja. Ronjana lapsi oli ollut taivaassa ja kuuden vuoden iässä niin kuin olisi ollut silloin maan päällä jos olisi saanut syntyä tänne. Eila Kärsi kertoi asioita joita ei mitenkään voi pitää tajuttoman houreina. Se on todella ihme että hän kuntoutui aivokuolleesta elämään ja tekee nyt miehensä kanssa evankelioimistyötä.

      • Anonyymi

        Arvoisat hengellisen ja maallisen välisen rajapinnan ystävät, tässä on jälleen yksi tapaus, joka on psykiatriselle analyysille kuin karamellipurkki lapsen käsissä. Tässä näemme jälleen kiehtovan kuvauksen todistuksista, taivaallista vierailuista ja kuoleman rajan ylittämisestä, jossa rajat ovat niin häilyvät, että jopa itse rajanvartijat, eli lääkärit, joutuvat pyörittelemään päätään.

        Kirjoittajan viesti on selvää ja vakuuttavaa: kuolemanpelkoon paras lääke on Jeesus. Eikä hän tyydy vain tähän, vaan tarjoaa Eila Kärsi -nimisen ystävänsä kautta myös oikein ihmeellisen tarinan, jossa päästään kuoleman rajamailta takaisin arkeen, suorastaan niin sulavasti kuin rollaattorilla loivassa alamäessä. On sanottava, että psykiatrina olen kohdannut monenlaisia selviytymistarinoita, mutta aivokuoleman jälkeiset taivaalliset perheillalliset ovat kuitenkin harvinaisempia.

        Nyt, tarinan todistusosuus kaipaa hieman tarkempaa tarkastelua. Kirjoittaja kuvaa tilannetta, jossa aivot ovat "sököt" ja elimet valmiina lahjoitettavaksi, mutta kuinkas ollakaan, potilas tekee paluun. Käsien heilauttaminen ja värin paluu kasvoille on kuin kohtaus hyvästä draamaelokuvasta, mutta täällä puhutaan aivan oikeasta leikkaussalista. Nähtävästi tämä tapahtuma vahvisti kirjoittajan uskoa siihen, että maallinen tieteellinen selitysmalli on vain pintaraapaisu.

        Tapahtumat taivaan porteilla kuulostavat suoraan sanottuna siltä, että psyyke yrittää tarjota vastauksen, jonka se kokee helpoimmin ymmärrettäväksi ja lohduttavimmaksi. Tässä näemme hyvin inhimillisen tavan käsitellä pelkoa ja surua: rakentaa kuvaa taivaasta, jossa kaikki läheiset odottavat nuorina ja terveinä. Aikaisemmin tuntematon, kuolleena syntynyt lapsi, joka nyt hyppelee kuusivuotiaana taivaassa? Se on epäilemättä ihana ajatus, mutta tällaiset yksityiskohdat herättävät kysymyksen siitä, kuinka paljon tämä narratiivi tarjoaa enemmän rauhaa eloonjääneille kuin tieteellisesti perusteltua todenperäisyyttä.

        Ja tietenkin, kun joku herää aivokuolemasta, onhan se valtava lääketieteellinen poikkeus. Psykiatri kuitenkin kysyy, mikä tässä tarinassa on tosiasioiden ja niiden hengellisen tulkinnan suhde? Onko kyseessä hengellistä tukea tarvitseva ihminen, joka ammentaa toivoa Eila Kärjen tarinasta, vai kenties joku, joka haluaa jakaa uskoaan hieman dramaattisella esimerkillä? Joka tapauksessa, tämä kirjoittaja näyttäisi tarvitsevan hengellistä varmuutta maailmassa, jossa kuolemanpelko kolkuttelee ovella, ja tarinat kuolemasta paluusta antavat kaivattua lohtua.

        Tällainen tarina on kuin hengellinen selviytymiskertomus, jossa potilas ei vain löydä tietään takaisin elämään, vaan tuo mukanaan taivaallisia terveisiä. Mutta, jos sallitte Enkeli Mäntä -tyyliin pienen ironisen huomion, ehkä lääkärienkin kannattaa joskus kuunnella, jos potilas alkaa liikutella raajojaan juuri ennen leikkausta—oli se sitten kuoleman tai pelkästään parantumisen merkki.

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, hengellisten ja maallisten ihmeiden välinen tulkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Arvoisat hengellisen ja maallisen välisen rajapinnan ystävät, tässä on jälleen yksi tapaus, joka on psykiatriselle analyysille kuin karamellipurkki lapsen käsissä. Tässä näemme jälleen kiehtovan kuvauksen todistuksista, taivaallista vierailuista ja kuoleman rajan ylittämisestä, jossa rajat ovat niin häilyvät, että jopa itse rajanvartijat, eli lääkärit, joutuvat pyörittelemään päätään.

        Kirjoittajan viesti on selvää ja vakuuttavaa: kuolemanpelkoon paras lääke on Jeesus. Eikä hän tyydy vain tähän, vaan tarjoaa Eila Kärsi -nimisen ystävänsä kautta myös oikein ihmeellisen tarinan, jossa päästään kuoleman rajamailta takaisin arkeen, suorastaan niin sulavasti kuin rollaattorilla loivassa alamäessä. On sanottava, että psykiatrina olen kohdannut monenlaisia selviytymistarinoita, mutta aivokuoleman jälkeiset taivaalliset perheillalliset ovat kuitenkin harvinaisempia.

        Nyt, tarinan todistusosuus kaipaa hieman tarkempaa tarkastelua. Kirjoittaja kuvaa tilannetta, jossa aivot ovat "sököt" ja elimet valmiina lahjoitettavaksi, mutta kuinkas ollakaan, potilas tekee paluun. Käsien heilauttaminen ja värin paluu kasvoille on kuin kohtaus hyvästä draamaelokuvasta, mutta täällä puhutaan aivan oikeasta leikkaussalista. Nähtävästi tämä tapahtuma vahvisti kirjoittajan uskoa siihen, että maallinen tieteellinen selitysmalli on vain pintaraapaisu.

        Tapahtumat taivaan porteilla kuulostavat suoraan sanottuna siltä, että psyyke yrittää tarjota vastauksen, jonka se kokee helpoimmin ymmärrettäväksi ja lohduttavimmaksi. Tässä näemme hyvin inhimillisen tavan käsitellä pelkoa ja surua: rakentaa kuvaa taivaasta, jossa kaikki läheiset odottavat nuorina ja terveinä. Aikaisemmin tuntematon, kuolleena syntynyt lapsi, joka nyt hyppelee kuusivuotiaana taivaassa? Se on epäilemättä ihana ajatus, mutta tällaiset yksityiskohdat herättävät kysymyksen siitä, kuinka paljon tämä narratiivi tarjoaa enemmän rauhaa eloonjääneille kuin tieteellisesti perusteltua todenperäisyyttä.

        Ja tietenkin, kun joku herää aivokuolemasta, onhan se valtava lääketieteellinen poikkeus. Psykiatri kuitenkin kysyy, mikä tässä tarinassa on tosiasioiden ja niiden hengellisen tulkinnan suhde? Onko kyseessä hengellistä tukea tarvitseva ihminen, joka ammentaa toivoa Eila Kärjen tarinasta, vai kenties joku, joka haluaa jakaa uskoaan hieman dramaattisella esimerkillä? Joka tapauksessa, tämä kirjoittaja näyttäisi tarvitsevan hengellistä varmuutta maailmassa, jossa kuolemanpelko kolkuttelee ovella, ja tarinat kuolemasta paluusta antavat kaivattua lohtua.

        Tällainen tarina on kuin hengellinen selviytymiskertomus, jossa potilas ei vain löydä tietään takaisin elämään, vaan tuo mukanaan taivaallisia terveisiä. Mutta, jos sallitte Enkeli Mäntä -tyyliin pienen ironisen huomion, ehkä lääkärienkin kannattaa joskus kuunnella, jos potilas alkaa liikutella raajojaan juuri ennen leikkausta—oli se sitten kuoleman tai pelkästään parantumisen merkki.

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, hengellisten ja maallisten ihmeiden välinen tulkki.

        tiedoksi , >Ano , 13.10.2024 , klo. 16.26. 53

        kristinuskon perusta on kylläkin Raamattu , eikä >>> Elina Kärsä<<< tapausta kuitenkaan
        LISÄTÄ raamattuun , vaikka kovasti niitä tuputetaan . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tiedoksi , >Ano , 13.10.2024 , klo. 16.26. 53

        kristinuskon perusta on kylläkin Raamattu , eikä >>> Elina Kärsä<<< tapausta kuitenkaan
        LISÄTÄ raamattuun , vaikka kovasti niitä tuputetaan . . .

        Eila Kärjen kuolleista herättäminen todistaa juuri Raamatun ilmoituksen todellisuutta.

        19 Niin Johannes kutsui luoksensa opetuslapsistaan kaksi ja lähetti heidät Herran tykö kysymään: "Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?"
        20 Miehet saapuivat hänen tykönsä ja sanoivat: "Johannes Kastaja on lähettänyt meidät sinun tykösi ja kysyy: 'Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?'"
        21 Sillä hetkellä hän juuri paransi useita taudeista ja vitsauksista ja pahoista hengistä, ja monelle sokealle hän antoi näön.
        22 Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet: sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, kuurot kuulevat, kuolleet herätetään, köyhille julistetaan evankeliumia.
        23 Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun." ( Luuk 7)

        Uskovat todistavat kuten heidän Herransa, Jeesus Kristus, heitä kehoittaa.

        "Menkää ja kertokaa, mitä olette nähneet, kuinka suuria tekoja Herra on tehnyt"

        Jeesus sanoo: "Te olette minun todistajiani"

        Eila Kärki on Jeesuksen todistaja.

        Monet valitettavasti loukkaantuvat Jeesukseen ja puhuvat pahaa Jeesuksen todistajista.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eila Kärjen kuolleista herättäminen todistaa juuri Raamatun ilmoituksen todellisuutta.

        19 Niin Johannes kutsui luoksensa opetuslapsistaan kaksi ja lähetti heidät Herran tykö kysymään: "Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?"
        20 Miehet saapuivat hänen tykönsä ja sanoivat: "Johannes Kastaja on lähettänyt meidät sinun tykösi ja kysyy: 'Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?'"
        21 Sillä hetkellä hän juuri paransi useita taudeista ja vitsauksista ja pahoista hengistä, ja monelle sokealle hän antoi näön.
        22 Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet: sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, kuurot kuulevat, kuolleet herätetään, köyhille julistetaan evankeliumia.
        23 Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun." ( Luuk 7)

        Uskovat todistavat kuten heidän Herransa, Jeesus Kristus, heitä kehoittaa.

        "Menkää ja kertokaa, mitä olette nähneet, kuinka suuria tekoja Herra on tehnyt"

        Jeesus sanoo: "Te olette minun todistajiani"

        Eila Kärki on Jeesuksen todistaja.

        Monet valitettavasti loukkaantuvat Jeesukseen ja puhuvat pahaa Jeesuksen todistajista.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        käskikö Jeesus julistaan mitään muuta kuin EVANKELIUMIA , eikä > "Elina Kärsä "<
        LISÄTÄ evankeliumiin .

        "tämä valtakunnan EVANKELIUMI tulee julistettaman kaikessa maailmassa kaikille
        kansoille "

        "jos joku panee niihin jotakin lisää " Ilm: 22


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        käskikö Jeesus julistaan mitään muuta kuin EVANKELIUMIA , eikä > "Elina Kärsä "<
        LISÄTÄ evankeliumiin .

        "tämä valtakunnan EVANKELIUMI tulee julistettaman kaikessa maailmassa kaikille
        kansoille "

        "jos joku panee niihin jotakin lisää " Ilm: 22

        Kyllä käski, kuten voit edeltä lukea.

        Juuri evankeliumin julistamisen yhteydessä tapahtuneet asiat, olivat osa evankeliumia, Jumalan voimaa, mikä sai ihmiset todistamaan Herran suurista suurista teoista.

        15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
        16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
        17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
        18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." ( Mark 16)

        Ajattelehan vaikkapa tätä:

        1 Ja Pietari ja Johannes menivät pyhäkköön yhdeksännellä hetkellä, rukoushetkellä.
        2 Silloin kannettiin esille miestä, joka oli ollut rampa hamasta äitinsä kohdusta ja jonka he joka päivä panivat pyhäkön niin kutsutun Kauniin portin pieleen anomaan almua pyhäkköön meneviltä.
        3 Nähdessään Pietarin ja Johanneksen, kun he olivat menossa pyhäkköön, hän pyysi heiltä almua.
        4 Niin Pietari ja Johannes katsoivat häneen kiinteästi, ja Pietari sanoi: "Katso meihin".
        5 Ja hän tarkkasi heitä odottaen heiltä jotakin saavansa.
        6 Niin Pietari sanoi: "Hopeaa ja kultaa ei minulla ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan: Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja käy."
        7 Ja hän tarttui hänen oikeaan käteensä ja nosti hänet ylös; ja heti hänen jalkansa ja nilkkansa vahvistuivat,
        8 ja hän hypähti pystyyn, seisoi ja käveli; ja hän meni heidän kanssansa pyhäkköön, käyden ja hypellen ja ylistäen Jumalaa. ( Apt 3)

        Olisiko tämän miehen pitänyt olla hyppimättä ja ylistämättä Jumalaa todisteena Herran suuresta teosta?

        Mikä vaikutus oli entisen ramman todistuksella Jerusalemissa?

        9 Ja kaikki kansa näki hänen kävelevän ja ylistävän Jumalaa;
        10 ja he tunsivat hänet siksi, joka almuja saadakseen oli istunut pyhäkön Kauniin portin pielessä, ja he olivat täynnä hämmästystä ja ihmettelyä siitä, mikä hänelle oli tapahtunut.
        11 Ja kun hän yhä pysyttäytyi Pietarin ja Johanneksen seurassa, riensi kaikki kansa hämmästyksen vallassa heidän luoksensa niin sanottuun Salomon pylväskäytävään.
        ( Apt 3)

        Rampa parani evankeliumin, ilosanoman, vuoksi.

        Kaikki kansa halusi kuulla heitä, Pietaria ja Johannesta.

        Ja Pietarin puheen vuoksi Raamattu ilmoittaa evankeliumin vastaanottaneiden miesten määrän kasvaneen jo n. viiteen tuhanteen.

        26 Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne."
        1 Mutta kun he puhuivat kansalle, astuivat papit ja pyhäkön vartioston päällikkö ja saddukeukset heidän eteensä,
        2 närkästyneinä siitä, että he opettivat kansaa ja julistivat Jeesuksessa ylösnousemusta kuolleista.
        3 Ja he kävivät heihin käsiksi ja panivat heidät vankeuteen seuraavaan päivään asti, sillä oli jo ehtoo.
        4 Mutta monet niistä, jotka olivat kuulleet sanan, uskoivat, ja miesten luku nousi noin viiteentuhanteen. ( Apt 3:26; Apt 4:1-4)

        Ramman parantuminen edisti evankeliumin julistamista.

        Tottakai evankeliumia Jeesuksen omien tulee julistaa, sillä se on Jumalan voima.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi

        TESTI 24: een

        Eipä juttuja näy Iltalehtien kansissa, eikä muidenkaan lehtien edes nettiuutisissa.
        Ihmeitä tapahtuu. On aina tapahtunut.
        Eri asiaa kokonaan, onko niitä "höystetty". Ja laitettu omiaan joukkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä käski, kuten voit edeltä lukea.

        Juuri evankeliumin julistamisen yhteydessä tapahtuneet asiat, olivat osa evankeliumia, Jumalan voimaa, mikä sai ihmiset todistamaan Herran suurista suurista teoista.

        15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
        16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
        17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
        18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." ( Mark 16)

        Ajattelehan vaikkapa tätä:

        1 Ja Pietari ja Johannes menivät pyhäkköön yhdeksännellä hetkellä, rukoushetkellä.
        2 Silloin kannettiin esille miestä, joka oli ollut rampa hamasta äitinsä kohdusta ja jonka he joka päivä panivat pyhäkön niin kutsutun Kauniin portin pieleen anomaan almua pyhäkköön meneviltä.
        3 Nähdessään Pietarin ja Johanneksen, kun he olivat menossa pyhäkköön, hän pyysi heiltä almua.
        4 Niin Pietari ja Johannes katsoivat häneen kiinteästi, ja Pietari sanoi: "Katso meihin".
        5 Ja hän tarkkasi heitä odottaen heiltä jotakin saavansa.
        6 Niin Pietari sanoi: "Hopeaa ja kultaa ei minulla ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan: Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja käy."
        7 Ja hän tarttui hänen oikeaan käteensä ja nosti hänet ylös; ja heti hänen jalkansa ja nilkkansa vahvistuivat,
        8 ja hän hypähti pystyyn, seisoi ja käveli; ja hän meni heidän kanssansa pyhäkköön, käyden ja hypellen ja ylistäen Jumalaa. ( Apt 3)

        Olisiko tämän miehen pitänyt olla hyppimättä ja ylistämättä Jumalaa todisteena Herran suuresta teosta?

        Mikä vaikutus oli entisen ramman todistuksella Jerusalemissa?

        9 Ja kaikki kansa näki hänen kävelevän ja ylistävän Jumalaa;
        10 ja he tunsivat hänet siksi, joka almuja saadakseen oli istunut pyhäkön Kauniin portin pielessä, ja he olivat täynnä hämmästystä ja ihmettelyä siitä, mikä hänelle oli tapahtunut.
        11 Ja kun hän yhä pysyttäytyi Pietarin ja Johanneksen seurassa, riensi kaikki kansa hämmästyksen vallassa heidän luoksensa niin sanottuun Salomon pylväskäytävään.
        ( Apt 3)

        Rampa parani evankeliumin, ilosanoman, vuoksi.

        Kaikki kansa halusi kuulla heitä, Pietaria ja Johannesta.

        Ja Pietarin puheen vuoksi Raamattu ilmoittaa evankeliumin vastaanottaneiden miesten määrän kasvaneen jo n. viiteen tuhanteen.

        26 Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne."
        1 Mutta kun he puhuivat kansalle, astuivat papit ja pyhäkön vartioston päällikkö ja saddukeukset heidän eteensä,
        2 närkästyneinä siitä, että he opettivat kansaa ja julistivat Jeesuksessa ylösnousemusta kuolleista.
        3 Ja he kävivät heihin käsiksi ja panivat heidät vankeuteen seuraavaan päivään asti, sillä oli jo ehtoo.
        4 Mutta monet niistä, jotka olivat kuulleet sanan, uskoivat, ja miesten luku nousi noin viiteentuhanteen. ( Apt 3:26; Apt 4:1-4)

        Ramman parantuminen edisti evankeliumin julistamista.

        Tottakai evankeliumia Jeesuksen omien tulee julistaa, sillä se on Jumalan voima.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        " Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne. "


      • Anonyymi

        Todellinen ihme tapahtuu heti tai melkein heti parantajan kohtaamisen jälkeen ja parantuminen on täydellistä. Eila Kärki ei kokenut ihmettä vaan luonnollisen paranemisen leikkauksen avulla. Paraneminen kesti kauan eikä ollut täydellinen.

        Vai että abortoitunut lapsi kuusivuotiaana taivaassa! Hehheh! Kaikkea ne hihhulit uskovat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eila Kärjen kuolleista herättäminen todistaa juuri Raamatun ilmoituksen todellisuutta.

        19 Niin Johannes kutsui luoksensa opetuslapsistaan kaksi ja lähetti heidät Herran tykö kysymään: "Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?"
        20 Miehet saapuivat hänen tykönsä ja sanoivat: "Johannes Kastaja on lähettänyt meidät sinun tykösi ja kysyy: 'Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?'"
        21 Sillä hetkellä hän juuri paransi useita taudeista ja vitsauksista ja pahoista hengistä, ja monelle sokealle hän antoi näön.
        22 Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet: sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, kuurot kuulevat, kuolleet herätetään, köyhille julistetaan evankeliumia.
        23 Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun." ( Luuk 7)

        Uskovat todistavat kuten heidän Herransa, Jeesus Kristus, heitä kehoittaa.

        "Menkää ja kertokaa, mitä olette nähneet, kuinka suuria tekoja Herra on tehnyt"

        Jeesus sanoo: "Te olette minun todistajiani"

        Eila Kärki on Jeesuksen todistaja.

        Monet valitettavasti loukkaantuvat Jeesukseen ja puhuvat pahaa Jeesuksen todistajista.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Ah, kyllä, tässä on jälleen mielipide, jossa hengellisten mysteerien ja lääketieteen raja hämärtyy kuin sadepäivä sumussa. Eila Kärjen tapauksen nostaminen esiin elävänä todisteena Raamatun ilmoituksesta on kuin katselisi epätoivoista yritystä saada palapelin palaset sopimaan väkisin yhteen—vaikka ne olisivatkin eri pelistä. Kirjoittaja tuo esille jälleen yhden hengellisen ihmeen, jossa kuoleman rajalta palannut potilas ei vain toivu, vaan saa mukaansa suoran viestin tuonpuoleisesta.

        On tietenkin syytä muistaa, että tässä ei enää liikutakaan pelkästään lääketieteen tai psykologian alueella, vaan hypätään suoraan uskon yliluonnolliseen maailmaan, jossa todistusaineistoina ovat Raamatun jakeet ja kuoleman jälkeiset tapaamiset edesmenneiden sukulaisten kanssa. On sanottava, että tällainen usko ylittää jopa parhaan scifi-kirjallisuuden mielikuvituksen!

        Kirjoittaja vetää tarinan suoraan Luukkaan evankeliumista ja rinnastaa Eila Kärjen "kuolleista heräämisen" Raamatun suuriin ihmeisiin. Siinä missä lääketieteellinen yhteisö saattaa vain pohtia aivosolujen yllättävää toimintaa ja mahdollisia väärintulkintoja, kirjoittaja löytää suoran linjan Raamatun kertomuksiin. Ehkäpä seuraavaksi saamme kuulla myös veden muuttumisesta viiniksi ja mannan satamisesta taivaalta? Tai kenties Eila seuraavaksi alkaa parantaa sairaita kädenheilautuksella?

        Ja mitäpä olisivat nämä todistukset ilman pientä piikkiä skeptikoille ja epäilijöille, jotka eivät tunnista suuria ihmeitä, vaikka ne heitettäisiin heidän silmilleen kuin vesipisara koleana aamuna. Kirjoittaja ei epäröi muistuttaa, että "monet valitettavasti loukkaantuvat Jeesukseen ja puhuvat pahaa Jeesuksen todistajista." Tällainen asenne on kuin hengellinen panssari, joka suojaa kaikelta kritiikiltä ja kyseenalaistamiselta—eikä ihme, jos se joskus tuntuu yhtä läpäisemättömältä kuin keskiaikainen ritarin haarniska.

        Voisi todeta, että näillä argumenteilla varustettuna kirjoittajalla on melkeinpä suora pääsy pyhimysluokkaan, sillä tällaista vakautta omassa uskonkäsityksessä ei horjuta edes logiikan ja järjen tyrskyt. Ja mitä tulee todistusaineistoon, jossa elävät ja kuolleet kohtaavat, niin siihen voisi lääketiede vain hymähtää hiljaa ja siirtyä seuraavan, kenties hieman maallisempaan tapaukseen.

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, uskon ja skeptisyyden välisen kuilun ylittävä "terapiaportti"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ah, kyllä, tässä on jälleen mielipide, jossa hengellisten mysteerien ja lääketieteen raja hämärtyy kuin sadepäivä sumussa. Eila Kärjen tapauksen nostaminen esiin elävänä todisteena Raamatun ilmoituksesta on kuin katselisi epätoivoista yritystä saada palapelin palaset sopimaan väkisin yhteen—vaikka ne olisivatkin eri pelistä. Kirjoittaja tuo esille jälleen yhden hengellisen ihmeen, jossa kuoleman rajalta palannut potilas ei vain toivu, vaan saa mukaansa suoran viestin tuonpuoleisesta.

        On tietenkin syytä muistaa, että tässä ei enää liikutakaan pelkästään lääketieteen tai psykologian alueella, vaan hypätään suoraan uskon yliluonnolliseen maailmaan, jossa todistusaineistoina ovat Raamatun jakeet ja kuoleman jälkeiset tapaamiset edesmenneiden sukulaisten kanssa. On sanottava, että tällainen usko ylittää jopa parhaan scifi-kirjallisuuden mielikuvituksen!

        Kirjoittaja vetää tarinan suoraan Luukkaan evankeliumista ja rinnastaa Eila Kärjen "kuolleista heräämisen" Raamatun suuriin ihmeisiin. Siinä missä lääketieteellinen yhteisö saattaa vain pohtia aivosolujen yllättävää toimintaa ja mahdollisia väärintulkintoja, kirjoittaja löytää suoran linjan Raamatun kertomuksiin. Ehkäpä seuraavaksi saamme kuulla myös veden muuttumisesta viiniksi ja mannan satamisesta taivaalta? Tai kenties Eila seuraavaksi alkaa parantaa sairaita kädenheilautuksella?

        Ja mitäpä olisivat nämä todistukset ilman pientä piikkiä skeptikoille ja epäilijöille, jotka eivät tunnista suuria ihmeitä, vaikka ne heitettäisiin heidän silmilleen kuin vesipisara koleana aamuna. Kirjoittaja ei epäröi muistuttaa, että "monet valitettavasti loukkaantuvat Jeesukseen ja puhuvat pahaa Jeesuksen todistajista." Tällainen asenne on kuin hengellinen panssari, joka suojaa kaikelta kritiikiltä ja kyseenalaistamiselta—eikä ihme, jos se joskus tuntuu yhtä läpäisemättömältä kuin keskiaikainen ritarin haarniska.

        Voisi todeta, että näillä argumenteilla varustettuna kirjoittajalla on melkeinpä suora pääsy pyhimysluokkaan, sillä tällaista vakautta omassa uskonkäsityksessä ei horjuta edes logiikan ja järjen tyrskyt. Ja mitä tulee todistusaineistoon, jossa elävät ja kuolleet kohtaavat, niin siihen voisi lääketiede vain hymähtää hiljaa ja siirtyä seuraavan, kenties hieman maallisempaan tapaukseen.

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, uskon ja skeptisyyden välisen kuilun ylittävä "terapiaportti"

        Aivan.

        Jeesus sanoo:

        23 Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun." ( Luuk 7)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todellinen ihme tapahtuu heti tai melkein heti parantajan kohtaamisen jälkeen ja parantuminen on täydellistä. Eila Kärki ei kokenut ihmettä vaan luonnollisen paranemisen leikkauksen avulla. Paraneminen kesti kauan eikä ollut täydellinen.

        Vai että abortoitunut lapsi kuusivuotiaana taivaassa! Hehheh! Kaikkea ne hihhulit uskovat!

        >> Vai että abortoitunut lapsi kuusivuotiaana taivaassa! Hehheh! Kaikkea ne hihhulit uskovat! >>

        Kysymyksessä ei ole abortoitu lapsi, vaan keinohedelmöityksen kautta alkaneesta raskaudesta, jossa ihmisalku kuoli pian.

        Todistaa myöskin sen, että aborttien kautta alkanut elämä katkaistaan, tehdään surmateko.
        Mutta abortoidut lapset eivät itse ole syntiä tehneet ja eikä heitä koske omien tekojensa mukainen rangaistus Jumalan tuomiolla.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Vai että abortoitunut lapsi kuusivuotiaana taivaassa! Hehheh! Kaikkea ne hihhulit uskovat! >>

        Kysymyksessä ei ole abortoitu lapsi, vaan keinohedelmöityksen kautta alkaneesta raskaudesta, jossa ihmisalku kuoli pian.

        Todistaa myöskin sen, että aborttien kautta alkanut elämä katkaistaan, tehdään surmateko.
        Mutta abortoidut lapset eivät itse ole syntiä tehneet ja eikä heitä koske omien tekojensa mukainen rangaistus Jumalan tuomiolla.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Psykiatri Enkeli Mäntä tässä, jälleen kerran sukeltaen syvälle teologisen ajattelun syövereihin, jotka saavat logiikkakirjat rullalle. Tällä kertaa aiheena on abortti ja ajatus siitä, että näissä tapauksissa ”alkanut elämä katkaistaan, tehdään surmateko”. Ihan kuin abortti olisi jonkinlainen olemassaolon katkaisu, jossa universumin perimmäiset voimat ravistellaan hereille. Pitäisiköhän vielä tarkistaa, että ei olla vahingossa eksytty elokuvan juonilinjalle?

        Ja sitten on tämä syvästi lohduttava ajatus: "Abortoidut lapset eivät itse ole syntiä tehneet eikä heitä koske omien tekojensa mukainen rangaistus Jumalan tuomiolla." Kyllä, koska sehän on aina kätevää unohtaa kaikki, mikä liittyy heidän äiteihinsä, jotka nyt sattuvat elämään sitä tilannetta, jossa näin äärimmäinen ratkaisu on tehty. Joten eiköhän vain keskitytä kuvittelemaan, miten sieluparat suorastaan liitävät suoraan jonkinlaiseen synnittömien VIP-loungeen taivaassa. Ehkä siellä on heille oma osasto, "He eivät koskaan ehtineet tehdä syntiä" -kyltin alla?

        Tässä ajattelussa näyttäisi olevan sellainen mukava sivuvaikutus, että saadaan siirrettyä kaikki painostus ja moraalinen punninta itse tilanteesta johonkin tuonpuoleiseen kuviteltuun oikeudenkäyntiin. Tämä mahdollistaa sen, että voidaan ohittaa täydellisesti ne syyt, olosuhteet ja toisen ihmisen elämäntilanne, jotka johtivat aborttiin. Koska, kuka nyt haluaisi vaivautua pohtimaan esimerkiksi yhteiskunnallisia rakenteita, jotka jättävät perheet ilman tukea, tai äitien oikeuksia päättää kehostaan? Paljon mukavampaa heitellä hengellisiä lauseita kehiin ja todeta, että kyllä, siellä tuolla jossain korkeuksissa lapselle annetaan erityiskohtelu.

        Mutta onhan tämä tietenkin loogisesti johdonmukaista—ainakin jos lähtökohtana on, että jokaisessa kompleksisessa tilanteessa ratkaisu löytyy kuvitteellisen henkimaailman hierarkioista ja tuonpuoleisista säännöistä. Sitä kutsutaan kätevästi sen inhimillisen ja maallisen todellisuuden pakoiluksi, jossa ihmiset ihan oikeasti elävät ja tekevät vaikeita valintoja.

        Terveisin
        Enkeli Mäntä, Uskonnollisen HUMPUUKIN asiantuntija


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Vai että abortoitunut lapsi kuusivuotiaana taivaassa! Hehheh! Kaikkea ne hihhulit uskovat! >>

        Kysymyksessä ei ole abortoitu lapsi, vaan keinohedelmöityksen kautta alkaneesta raskaudesta, jossa ihmisalku kuoli pian.

        Todistaa myöskin sen, että aborttien kautta alkanut elämä katkaistaan, tehdään surmateko.
        Mutta abortoidut lapset eivät itse ole syntiä tehneet ja eikä heitä koske omien tekojensa mukainen rangaistus Jumalan tuomiolla.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Kirjoitin "abortoitunut" koska se on eri kuin "abortoitu".

        Vai että kasvatetaan taivaassa lapsia alkiosta lähtien!

        Miten?

        Keinokohdussa?

        Vai tarjoaako henki henkikohtua henkialkiolle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Psykiatri Enkeli Mäntä tässä, jälleen kerran sukeltaen syvälle teologisen ajattelun syövereihin, jotka saavat logiikkakirjat rullalle. Tällä kertaa aiheena on abortti ja ajatus siitä, että näissä tapauksissa ”alkanut elämä katkaistaan, tehdään surmateko”. Ihan kuin abortti olisi jonkinlainen olemassaolon katkaisu, jossa universumin perimmäiset voimat ravistellaan hereille. Pitäisiköhän vielä tarkistaa, että ei olla vahingossa eksytty elokuvan juonilinjalle?

        Ja sitten on tämä syvästi lohduttava ajatus: "Abortoidut lapset eivät itse ole syntiä tehneet eikä heitä koske omien tekojensa mukainen rangaistus Jumalan tuomiolla." Kyllä, koska sehän on aina kätevää unohtaa kaikki, mikä liittyy heidän äiteihinsä, jotka nyt sattuvat elämään sitä tilannetta, jossa näin äärimmäinen ratkaisu on tehty. Joten eiköhän vain keskitytä kuvittelemaan, miten sieluparat suorastaan liitävät suoraan jonkinlaiseen synnittömien VIP-loungeen taivaassa. Ehkä siellä on heille oma osasto, "He eivät koskaan ehtineet tehdä syntiä" -kyltin alla?

        Tässä ajattelussa näyttäisi olevan sellainen mukava sivuvaikutus, että saadaan siirrettyä kaikki painostus ja moraalinen punninta itse tilanteesta johonkin tuonpuoleiseen kuviteltuun oikeudenkäyntiin. Tämä mahdollistaa sen, että voidaan ohittaa täydellisesti ne syyt, olosuhteet ja toisen ihmisen elämäntilanne, jotka johtivat aborttiin. Koska, kuka nyt haluaisi vaivautua pohtimaan esimerkiksi yhteiskunnallisia rakenteita, jotka jättävät perheet ilman tukea, tai äitien oikeuksia päättää kehostaan? Paljon mukavampaa heitellä hengellisiä lauseita kehiin ja todeta, että kyllä, siellä tuolla jossain korkeuksissa lapselle annetaan erityiskohtelu.

        Mutta onhan tämä tietenkin loogisesti johdonmukaista—ainakin jos lähtökohtana on, että jokaisessa kompleksisessa tilanteessa ratkaisu löytyy kuvitteellisen henkimaailman hierarkioista ja tuonpuoleisista säännöistä. Sitä kutsutaan kätevästi sen inhimillisen ja maallisen todellisuuden pakoiluksi, jossa ihmiset ihan oikeasti elävät ja tekevät vaikeita valintoja.

        Terveisin
        Enkeli Mäntä, Uskonnollisen HUMPUUKIN asiantuntija

        Onhan siinä kysymys myös miehistäkin, ei hedelmöittymistä, uuden elämän alkua voi tapahtua ilman miehenkin osuutta.

        Mutta onko mitään todellista syytä päättää uusi ihmiselämä tuhoamalla uusi elämä, vaikka se olisikin vielä äidin kohdussa.

        Jokainen meistä joutuu Jumalan tuomioistuimen eteen ja tuomio tulee tekojemme mukaan.

        Mutta.

        12 Minä kiitän häntä, joka minulle on voimaa antanut, Kristusta Jeesusta, meidän Herraamme, siitä, että hän katsoi minut uskolliseksi ja asetti palvelukseensa
        13 minut, entisen pilkkaajan ja vainoojan ja väkivallantekijän. Mutta minä sain laupeuden, koska olin tehnyt sitä tietämättömänä, epäuskossa;
        14 ja meidän Herramme armo oli ylen runsas, vaikuttaen uskoa ja rakkautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
        15 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.
        16 Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan häneen, itsellensä iankaikkiseksi elämäksi. ( 1Tim 1)

        Murhamies, syntistä suurin, tuli kääntymykseen ja otti vastaan Jumalan armon Jeesuksessa Kristuksessa.

        Sai laupeuden, koska oli tehnyt suuret syntinsä epäuskoisena.

        Ei Paavali kehoittanut enää ketään tuhoamaan Jeesusta Herranaan avukseen huutavia, eli uskovia Jeesuksessa Kristuksessa.

        Samoin se mahdollisuus on avoinna kaikille uskon kautta.
        Yhteiskunnan suopeus abortoinnin kautta on synnin tekemistä, mutta siihen on vastaus.

        15 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.
        16 Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan häneen, itsellensä iankaikkiseksi elämäksi. ( 1Tim 1)

        Joka on syntiä tehnyt, älköön enää tehkö.

        Näin Jeesus sanoi haureelliselle naiselle, joka oli syntiä tehnyt. Toki siinä on ollut se toinenkin osapuoli, mies.

        Synnit voi saada anteeksi ottamalla Jeesuksen vastaan syntien sovittajana ja näin saada Pyhän Hengen johdattamaan uutta vaellusta Kristuksessa Jeesuksessa.

        Paljon on naisia, jotka kantavat syyllisyyttä. kunnes tulevat kääntymykseen ja saavat syntinsä anteeksi uskomalla Jeesukseen Kristukseen.

        Ajateellampa vaikka äitiä, joka on valinnut abortoinnin ja kantaa siitä suurta tuskaa läpi loppuelämänsä, eikö se ole ilo, kun kääntymyksen kautta voi kokea vielä jälleennäkemisen Jumalan paratiisissa abortoidun lapsensa kanssa.

        Miesten osallisuutta unohtamatta haureuden syntiin.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä käski, kuten voit edeltä lukea.

        Juuri evankeliumin julistamisen yhteydessä tapahtuneet asiat, olivat osa evankeliumia, Jumalan voimaa, mikä sai ihmiset todistamaan Herran suurista suurista teoista.

        15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
        16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
        17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
        18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." ( Mark 16)

        Ajattelehan vaikkapa tätä:

        1 Ja Pietari ja Johannes menivät pyhäkköön yhdeksännellä hetkellä, rukoushetkellä.
        2 Silloin kannettiin esille miestä, joka oli ollut rampa hamasta äitinsä kohdusta ja jonka he joka päivä panivat pyhäkön niin kutsutun Kauniin portin pieleen anomaan almua pyhäkköön meneviltä.
        3 Nähdessään Pietarin ja Johanneksen, kun he olivat menossa pyhäkköön, hän pyysi heiltä almua.
        4 Niin Pietari ja Johannes katsoivat häneen kiinteästi, ja Pietari sanoi: "Katso meihin".
        5 Ja hän tarkkasi heitä odottaen heiltä jotakin saavansa.
        6 Niin Pietari sanoi: "Hopeaa ja kultaa ei minulla ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan: Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja käy."
        7 Ja hän tarttui hänen oikeaan käteensä ja nosti hänet ylös; ja heti hänen jalkansa ja nilkkansa vahvistuivat,
        8 ja hän hypähti pystyyn, seisoi ja käveli; ja hän meni heidän kanssansa pyhäkköön, käyden ja hypellen ja ylistäen Jumalaa. ( Apt 3)

        Olisiko tämän miehen pitänyt olla hyppimättä ja ylistämättä Jumalaa todisteena Herran suuresta teosta?

        Mikä vaikutus oli entisen ramman todistuksella Jerusalemissa?

        9 Ja kaikki kansa näki hänen kävelevän ja ylistävän Jumalaa;
        10 ja he tunsivat hänet siksi, joka almuja saadakseen oli istunut pyhäkön Kauniin portin pielessä, ja he olivat täynnä hämmästystä ja ihmettelyä siitä, mikä hänelle oli tapahtunut.
        11 Ja kun hän yhä pysyttäytyi Pietarin ja Johanneksen seurassa, riensi kaikki kansa hämmästyksen vallassa heidän luoksensa niin sanottuun Salomon pylväskäytävään.
        ( Apt 3)

        Rampa parani evankeliumin, ilosanoman, vuoksi.

        Kaikki kansa halusi kuulla heitä, Pietaria ja Johannesta.

        Ja Pietarin puheen vuoksi Raamattu ilmoittaa evankeliumin vastaanottaneiden miesten määrän kasvaneen jo n. viiteen tuhanteen.

        26 Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne."
        1 Mutta kun he puhuivat kansalle, astuivat papit ja pyhäkön vartioston päällikkö ja saddukeukset heidän eteensä,
        2 närkästyneinä siitä, että he opettivat kansaa ja julistivat Jeesuksessa ylösnousemusta kuolleista.
        3 Ja he kävivät heihin käsiksi ja panivat heidät vankeuteen seuraavaan päivään asti, sillä oli jo ehtoo.
        4 Mutta monet niistä, jotka olivat kuulleet sanan, uskoivat, ja miesten luku nousi noin viiteentuhanteen. ( Apt 3:26; Apt 4:1-4)

        Ramman parantuminen edisti evankeliumin julistamista.

        Tottakai evankeliumia Jeesuksen omien tulee julistaa, sillä se on Jumalan voima.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        >>> ovat osa evankeliumia <<<

        suksi ny kuuseen , selvästi raamatussa :

        "Ja TÄMÄ valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa
        TODISTUKSEKSI kaikille kansoille " Matt: 24 : 14

        ymmärtääkö Usko Toivonen , "TÄMÄ valtakunnan evankeliumi" , on evankeliumi ,
        on RAAMATUSSA , eikä vuonna 2000 joku > Elina Kärsä < .

        helluntailaiselle ei siis RIITÄ Raamatun evankeliumi !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne. "

        ... hajusta päätellen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>> ovat osa evankeliumia <<<

        suksi ny kuuseen , selvästi raamatussa :

        "Ja TÄMÄ valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa
        TODISTUKSEKSI kaikille kansoille " Matt: 24 : 14

        ymmärtääkö Usko Toivonen , "TÄMÄ valtakunnan evankeliumi" , on evankeliumi ,
        on RAAMATUSSA , eikä vuonna 2000 joku > Elina Kärsä < .

        helluntailaiselle ei siis RIITÄ Raamatun evankeliumi !!

        "ymmärtääkö Usko Toivonen , "TÄMÄ valtakunnan evankeliumi" , on evankeliumi ,
        on RAAMATUSSA , eikä vuonna 2000 joku > Elina Kärsä < ."

        Ymmärtääkö anonyymi ja muut, että "TÄMÄ valtakunnan evankeliumi" ei ollut Raamatussa ennen kuin Katoliset kirkkoisät kokosivat tämän Raamattu-nimisen kirjan ja laittoivat tällaisen kirjoituksen sinne?


    • Kyllä toiveet ja odotukset voivat monin tavoin pettää. Mutta mitä Jeesusta seuraava menettää valitessaan Jeesuksen? Joka tapauksessa syntielämää viettäväkin kuolee 100-120 vuoden sisällä. On ehkä pieni häpeä kun eli Jeesuksen orjana ja päätyy samaan paikkaan kuin syntiset?
      Mutta juuri muuta vahinkoa ei ole tapahtunut.

      Jumalan Sana on luonteeltaan valkoista hengellistä täyttä totuutta Mutta myös mustaa ovelaa käärmeen puhetta. Se koostuu kahdesta vastakkaisesta ääripäästä.

      Monet kirkot saarnaa että sana on vain valkoista. Mutta niin ei ole. Paperiarkki on valkoinen, mutta muste jolla on kirjoitettu on mustaa.

      En mä pettynyt siihen että sain tämän selville. Pettymys on monien kirkkojen käärmeen puheen jälkeen oleva kyvyttömyys olla silti VIATON KUIN KYYHKYNEN.

      Raamattu sanoo tosin että kaikki ovat Jumalan kirkkautta vailla. Ja että taivaassa maassa maan alla ei yhtäkään arvollista. Yksin Karitsa on arvollinen.

      Rakkaus puuttuu turhan monilta.

      Raamattu kyllä pysyy, mutta kaikista seurakunnista ei voi mennä takuuseen kun tuomiopäivä saapuu. Toivotaan että Jeesus vahvistaa niitä ja ne voivat rohkeasti luottaa selviävänsä kaikesta.

      • Kannattaa miettiä mahdollisen oikean jumalan olemassaoloa, tällöin jesusianistit joutuvat epäjumalanpalvojien häpeäjonoon.


    • Anonyymi

      Raamatun todistus on niin vakuuttava, ettei tarvitse epäillä sitä.

      Pelastuksen evankeliumia alettiin julistamaan helluntaina syntiemme tähden itsensä ristiinnaulittavaksi ja henkensä puolestamme antaneen Herran Jeesuksen kristuksen kuolleista ylösnousemisen jälkeen jo n. 2000 vuotta sitten.

      Ja heti siitä hetkestä alkaen pyrittiin evankeliumin julistaminen Jeesuksen nimessä estämään.

      38 Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa;
      39 mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan."
      40 Niin he noudattivat hänen neuvoansa. Ja he kutsuivat apostolit sisään ja pieksättivät heitä ja kielsivät heitä puhumasta Jeesuksen nimeen ja päästivät heidät menemään.
      41 Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
      42 Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta. ( Apt 5)

      Näin on Raamatun ilmoitukseen kirjoitettu:

      "Jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa".

      Valtava todistus Jumalasta, Raamatun ilmoituksen totuudesta.

      Jo n. 2000 vuoden ajan on Jeesuksen nimessä julistaminen pyritty estämään ja sitä vastaan on hyökätty ja hyökätään yhä, kuten voimme tältäkin palstalta lukea, mutta turhaan.

      Sillä, mikä on Jumlasta, sitä ei voi kukistaa.

      Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

      Usko Toivonen

      • Anonyymi

        Enkeli Mäntä tässä jälleen tarkastelemassa pyhiä tekstejä, ja täytyy kyllä myös todeta: Raamatun todistus on hyvin vakuuttava. Etenkin, kun pääsemme Jeesuksen kuolleista heräämisen yksityiskohtiin. Hän ei tyytynyt mihinkään tylsään “näin valon” -kertomukseen, vaan pistää pystyyn varsinaisen taikashown.

        Ensinnäkin, Jeesus tekee paluun kuoleman porteilta ja mitä hän tekee heti ensimmäiseksi? Syö kalaa. Kyllä, Luukkaan evankeliumin mukaan (Luuk. 24:42-43): “Niin he antoivat hänelle palan paistettua kalaa, ja hän otti sen ja söi heidän nähtensä.” Varmastikin kyseessä on täydellinen todiste fyysisestä ylösnousemuksesta—eihän mikään sano “olen elossa” paremmin kuin ateriointi.

        Mutta eihän se siihen jää, ei toki. Jeesus teleporttailee seinien läpi! Johanneksen evankeliumi (Joh. 20:26) kertoo meille: “Ja kahdeksan päivän kuluttua hänen opetuslapsensa olivat jälleen sisällä, ja Tuomas heidän kanssansa. Jeesus tuli, vaikka ovet olivat lukitut, ja seisoi heidän keskellään.” Tämä kohtaus tuo mieleen jotain suoraan tieteiselokuvasta—tiedäthän, sen kohdan, missä avaruusolento ilmestyy mystisesti kaikkien eteen.

        Ja vielä, viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä, Jeesus ottaa varsin dramaattisen exitin. Apostolien teoissa (Apt. 1:9) kuvaillaan: “Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään.” Ei tässä mitään symboliikkaa tarvita, tämä on ihan puhdasta scifiä: Jeesus kirjaimellisesti leijailee pilven päällä ja katoaa taivaaseen. Ilmeisesti ulkoavaruus on juuri se määränpää, johon suunnataan, kun tämän maailman perusfysiikka ei enää miellytä.

        Kokonaisuudessaan, tämä on hyvin johdonmukainen ja fyysis-realismiakin uhmaava tapahtumien sarja. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tällainen näyttävä nousu haudasta ja sen jälkeinen seikkailu vakuuttaisi jokaista, joka vain on valmis laajentamaan käsitystään siitä, mikä on mahdollista tässä maailmassa... ja mitä ei.

        Enkeli Mäntä, Raamatullisen HUMPUUKIN asiantuntija


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkeli Mäntä tässä jälleen tarkastelemassa pyhiä tekstejä, ja täytyy kyllä myös todeta: Raamatun todistus on hyvin vakuuttava. Etenkin, kun pääsemme Jeesuksen kuolleista heräämisen yksityiskohtiin. Hän ei tyytynyt mihinkään tylsään “näin valon” -kertomukseen, vaan pistää pystyyn varsinaisen taikashown.

        Ensinnäkin, Jeesus tekee paluun kuoleman porteilta ja mitä hän tekee heti ensimmäiseksi? Syö kalaa. Kyllä, Luukkaan evankeliumin mukaan (Luuk. 24:42-43): “Niin he antoivat hänelle palan paistettua kalaa, ja hän otti sen ja söi heidän nähtensä.” Varmastikin kyseessä on täydellinen todiste fyysisestä ylösnousemuksesta—eihän mikään sano “olen elossa” paremmin kuin ateriointi.

        Mutta eihän se siihen jää, ei toki. Jeesus teleporttailee seinien läpi! Johanneksen evankeliumi (Joh. 20:26) kertoo meille: “Ja kahdeksan päivän kuluttua hänen opetuslapsensa olivat jälleen sisällä, ja Tuomas heidän kanssansa. Jeesus tuli, vaikka ovet olivat lukitut, ja seisoi heidän keskellään.” Tämä kohtaus tuo mieleen jotain suoraan tieteiselokuvasta—tiedäthän, sen kohdan, missä avaruusolento ilmestyy mystisesti kaikkien eteen.

        Ja vielä, viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä, Jeesus ottaa varsin dramaattisen exitin. Apostolien teoissa (Apt. 1:9) kuvaillaan: “Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään.” Ei tässä mitään symboliikkaa tarvita, tämä on ihan puhdasta scifiä: Jeesus kirjaimellisesti leijailee pilven päällä ja katoaa taivaaseen. Ilmeisesti ulkoavaruus on juuri se määränpää, johon suunnataan, kun tämän maailman perusfysiikka ei enää miellytä.

        Kokonaisuudessaan, tämä on hyvin johdonmukainen ja fyysis-realismiakin uhmaava tapahtumien sarja. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tällainen näyttävä nousu haudasta ja sen jälkeinen seikkailu vakuuttaisi jokaista, joka vain on valmis laajentamaan käsitystään siitä, mikä on mahdollista tässä maailmassa... ja mitä ei.

        Enkeli Mäntä, Raamatullisen HUMPUUKIN asiantuntija

        Sitä ne maailman silmissä viisaat ihmettelevät.

        Kun ei järki riitä ymmärtämään uskoa. "eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti".

        Juuri nämä mielestään viisaat ovat hyökänneet evankeliumin julistamista vastaan jo noin 2000 vuoden ajan, mutta turhaan ovat painineet Jumalaa vastaan.

        Yhä pelastuksen evankeliumin julistaminen on keskuudessamme.

        Eli usko Jeesukseen ei perustu valheeseen, vaan totuuden evankeliumiin.

        "Jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa". ( Apt 5:39)

        10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
        11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
        12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
        13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
        14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
        15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
        16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli. ( 1Kor 2)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä ne maailman silmissä viisaat ihmettelevät.

        Kun ei järki riitä ymmärtämään uskoa. "eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti".

        Juuri nämä mielestään viisaat ovat hyökänneet evankeliumin julistamista vastaan jo noin 2000 vuoden ajan, mutta turhaan ovat painineet Jumalaa vastaan.

        Yhä pelastuksen evankeliumin julistaminen on keskuudessamme.

        Eli usko Jeesukseen ei perustu valheeseen, vaan totuuden evankeliumiin.

        "Jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa". ( Apt 5:39)

        10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
        11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
        12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
        13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
        14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
        15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
        16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli. ( 1Kor 2)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Enkeli Mäntä täällä jälleen, syväanalysoimassa näitä kosmisia ihmeitä, ja täytyy sanoa: jos maailmankaikkeuden hallitsijalla on yhtään huumorintajua, niin hän varmasti nauraa tälle sirkukselle. Mielikuvitus-Jeesukset popsivat kalaa kuin se olisi jotain taivaallista pikaruokaa, ja sen jälkeen liidellään pilven päällä ulkoavaruuteen—eikä tietenkään avaruuspukua näy missään. Eipä tietenkään, miksi pitäisi noudattaa fysiikan lakeja, kun voi vain mennä huoletta suoraan kosmoksen syvyyksiin.

        Eihän tässä ole epäilystäkään siitä, että jos Jumala katselee tätä kaikkea, niin hän taitaa nauraa vatsansa kipeäksi. Tyyliin, “Katsokaa nyt näitä, ensin he kuvittelevat että poikani syö kalaa keskellä aavetta muistuttavaa ylösnousemusta ja sitten lentää ilmojen halki ilman pienintäkään pelkoa siitä, että happi loppuisi.” Ei tarvitse olla mestaritason koomikko huomatakseen, että tämä visio on enemmän Monty Pythonia kuin mitään pyhää.

        Mutta ehkäpä siinä on juuri se taivaallinen salaisuus—kukapa riittävän pöhkö voisi oikeasti vastustaa tarinaa, jossa Jeesus tekee vielä viimeisen lennon pilvillä ulos tästä pallosta, kuin jonkinlainen pyhä huvipuiston laite? Ja kuten tiedämme, parhaimmatkin vitsit saavat yleisön nauramaan, ja tällä kertaa se yleisö taitaa olla itse kaiken luoja.

        Enkeli Mäntä, HUMPUUKIN asiantuntija


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkeli Mäntä täällä jälleen, syväanalysoimassa näitä kosmisia ihmeitä, ja täytyy sanoa: jos maailmankaikkeuden hallitsijalla on yhtään huumorintajua, niin hän varmasti nauraa tälle sirkukselle. Mielikuvitus-Jeesukset popsivat kalaa kuin se olisi jotain taivaallista pikaruokaa, ja sen jälkeen liidellään pilven päällä ulkoavaruuteen—eikä tietenkään avaruuspukua näy missään. Eipä tietenkään, miksi pitäisi noudattaa fysiikan lakeja, kun voi vain mennä huoletta suoraan kosmoksen syvyyksiin.

        Eihän tässä ole epäilystäkään siitä, että jos Jumala katselee tätä kaikkea, niin hän taitaa nauraa vatsansa kipeäksi. Tyyliin, “Katsokaa nyt näitä, ensin he kuvittelevat että poikani syö kalaa keskellä aavetta muistuttavaa ylösnousemusta ja sitten lentää ilmojen halki ilman pienintäkään pelkoa siitä, että happi loppuisi.” Ei tarvitse olla mestaritason koomikko huomatakseen, että tämä visio on enemmän Monty Pythonia kuin mitään pyhää.

        Mutta ehkäpä siinä on juuri se taivaallinen salaisuus—kukapa riittävän pöhkö voisi oikeasti vastustaa tarinaa, jossa Jeesus tekee vielä viimeisen lennon pilvillä ulos tästä pallosta, kuin jonkinlainen pyhä huvipuiston laite? Ja kuten tiedämme, parhaimmatkin vitsit saavat yleisön nauramaan, ja tällä kertaa se yleisö taitaa olla itse kaiken luoja.

        Enkeli Mäntä, HUMPUUKIN asiantuntija

        Siinäpä se.

        Sitä, miksi nämä "pöhköt" uskovat, ei mikään voi kukistaa.

        Ei maailman viisaatkaan.

        "Jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa". ( Apt 5:39)

        Ei maailman pilkkakaan, ei mikään.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä ne maailman silmissä viisaat ihmettelevät.

        Kun ei järki riitä ymmärtämään uskoa. "eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti".

        Juuri nämä mielestään viisaat ovat hyökänneet evankeliumin julistamista vastaan jo noin 2000 vuoden ajan, mutta turhaan ovat painineet Jumalaa vastaan.

        Yhä pelastuksen evankeliumin julistaminen on keskuudessamme.

        Eli usko Jeesukseen ei perustu valheeseen, vaan totuuden evankeliumiin.

        "Jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa". ( Apt 5:39)

        10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
        11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
        12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
        13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
        14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
        15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
        16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli. ( 1Kor 2)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Minä uskon aivotoimintaan, sieltä tulee käskyt , että mihin pitää uskoa, nyt se sanoo, ettei henkiolennoista ole havaintoja.


    • Anonyymi

      minkäs takia mää sitten kuljen aamupiirissä jos ei Jeeusta ole tai minkä takia mää oon saanu 3 ihastuttavaa talvea kun mää rukoilin ei olemassa olevaa. ja minkäs takia mää koen välillä olevani rakastettu jos rakastajaa sitä Jeesusta ei ole olemassa. - Jeesus Kristus on mun Vapahtaja Herra ja Kuningas oli kuka muu mitä mieltä hyvänsä

      • Anonyymi

        Oi, nyt mennään taas todistusaineiston rautaisella logiikalla, joka haastaa kaikki skeptikot ja epäilijät! Kommentoijan kokemus, jossa aamupiirit, ihanat talvet ja rakkauden tunteet todistavat Jeesuksen olemassaolosta, on juuri sitä subjektiivisen todellisuuden pyörrettä, jossa ei ehkä ole tilaa kylmälle analyysille—mutta lämpimiä tunteita löytyy sitäkin enemmän!

        Onhan se suorastaan liikuttavaa, kuinka Jeesus ei ole vain kosmoksen pelastaja, vaan hän on myös vastuussa mukavista talvikeleistä ja aamupiirin harmoniasta. Psykologisesti voisi tietysti todeta, että ihmiset usein löytävät merkityksiä ja syy-seuraussuhteita kokemuksistaan, varsinkin silloin, kun ne tuovat elämään turvaa ja järjestystä. Mutta mitäpä tässä tosiasioilla, kun on rakkautta ja taivaan auringonsäteitä!

        Ja tuo tunne, että välillä tuntee itsensä rakastetuksi—se jos mikä on inhimillistä ja universaalia. Mutta jos se kaikki pitäisi liittää Jeesukseen, niin psykologisesti voisi miettiä, olisiko kyseessä ehkä taipumus projisoida syvä sisäinen kaipuu ulkoisen, henkisen rakastajan hahmoon. Ehkäpä kyseessä on sellainen "kuviteltu rakkauden kohde" -ilmiö, joka ei tosin kaipaa tieteellisiä perusteluja vaan vain lujan vakaumuksen. Sillä, kuten kommentoija itse toteaa, Jeesus on hänelle Herra ja Kuningas, riippumatta siitä, mitä mieltä kukaan muu on—ja sitähän ei yksi psykiatrikaan voi kieltää, olipa syy miten subjektiivinen tahansa.

        Joten jos aamupiiri, talven taika ja lämmin rakkauden tunne antavat elämälle merkityksen, niin eipä siihen voi muuta kuin todeta, että jokaiselle löytyy oma totuutensa—ja jotkut ne totisesti löytävät sen varhain aamulla, rukouspiirissä, Jeesuksen kanssa, vaikka tieteen kirjat suljettuina pysyisivätkin.

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, aamuauringon ja subjektiivisen rakkauden tulkki


    • Anonyymi

      Joh: 8:23 Ja hän sanoi heille: "Te olette alhaalta, minä olen ylhäältä; te olette tästä maailmasta, minä en ole tästä maailmasta. (ei koko Raamattu aukene ellei oivalla tätä).


      Jeesus Jumala on toisesta luomakunnasta, joka pystyy luomaan tyhjästä.

      • Anonyymi

        Pilviteologi Enkeli Mäntä tässä taas, tutkimassa, kuinka hengelliset argumentit taipuvat totuuden ja logiikan rajoja venyttäessä. Aiheena tänään on selitys siitä, miten Johanneksen evankeliumin yksittäinen jae, Joh. 8:23, “Te olette alhaalta, minä olen ylhäältä; te olette tästä maailmasta, minä en ole tästä maailmasta,” on avain koko Raamatun ymmärtämiseen. Voi pojat, pitäisiköhän tässä vain pakata kaikki teologiset oppikirjat pois, sillä näinhän se menee: koko Raamattu selittyy kuin taikaiskusta, kunhan vain ymmärrät tämän yhden lauseen!

        Kuvitellaanpa sitten tämä “toisesta maailmasta” saapunut Jeesus, joka kykenee luomaan asioita tyhjästä. Siis ihan oikeasti: toisen luomakunnan avainhenkilö, supervoimilla varustettu. Kuulostaa enemmän Marvel-universumin hahmolta kuin historian profeetalta, mutta mitäpä sitä pienistä. Koska selvästikin, jos ei täysin ymmärrä tätä mystistä "ylhäältä" ja "alhaalta" -dynamiikkaa, niin eihän koko Raamattu voi avautua ollenkaan.

        Tässä nyt vaan on se pieni ongelma, että kyseinen jae on osa monimutkaista keskustelua, jossa Jeesus kertoo fariseuksille heidän hengellisestä sokeudestaan ja siitä, miten hänen sanomansa tulee suoraan Jumalalta. Mutta sehän on liian tylsää ja monimutkaista, eikö vain? Paljon helpompaa on ottaa yksittäinen lause ja rakentaa sen ympärille koko universumia mullistava oppi siitä, kuinka Jeesus on aivan omaa kosmista sarjaansa.

        Eikä tietenkään kannata mainita niitä lukuisia kohtia, joissa Jeesus puhuu itsestään Ihmisen Poikana ja siitä, kuinka hänelle kuuluu nimenomaan tämän maailman kärsimys, syntiset ja arkinen todellisuus. Kaikki nämä kohdat voi kätevästi ohittaa ja keskittyä vain siihen mystiseen "ylhäältä" -termiin, joka nyt sattuu kuulostamaan ylevämmältä. Todellisuus ja inhimillisyys kun ovat niin kovin... tavallisia, eikä niillä oikein voi rakentaa hengellistä scifi-näytelmää.

        Ja tämä kaikki johtaa siihen, että meillä on nyt Jeesus, jolla on superkykyjä ja joka pystyy luomaan asioita tyhjästä – ikään kuin se olisi koko sanoman ydin. Koska ei kai tässä ole mitään muuta pointtia, kuten vaikka lähimmäisenrakkautta, anteeksiantoa tai vaikkapa itsensä uhraamista? Mutta eihän se olekaan tärkeää, jos voi vain liittää Jeesukseen mielikuvituksellisia voimia ja mystiikkaa. Todellinen Raamatun ymmärrys? Ehkä siellä ylhäällä, jossain, josta hän on tullut.

        Enkeli Mäntä, Pilviteologian asiantuntija


    • Anonyymi

      Joko se Niilo Ylimainio on tullu takaisin?missähän päin pittää kortteeria?

    • Anonyymi

      Kyllä Jeesus tekee itsensä tiettäväksi silloin, kun ihminen tosissaan haluaa löytää yhteyden Jumalaan. Silloin rapisevat luulot siitäkin, että Jeesus perustuisi valheeseen tai kuoleman pelkoon tai muuhun vastaavaan.

      Jos asia olisi noin, kun Ap luulee, ei uskossa varmaan kukaan olisi pysynyt. Saati, että kukaan olisi suostunut marttyyrina kuolemaan jonkun sellaisen takia.

      • Anonyymi

        Muslimi kuolee marttyyrina joten Allah on todellinen ja Koraani totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muslimi kuolee marttyyrina joten Allah on todellinen ja Koraani totta.

        Ihmiset voivat tosiaankin väittää kanssaihmisille, että kun kuolee jonkun uskonnon tai aatteen nimissä, niin pääsee marttyyriksi ja taivaaseen. Se on aivan eri asia ja oppi kuin kristinuskossa.

        Kristinuskossa marttyyriksi ei pyritä. Kristinuskossa tullaan marttyyriksi sen takia, ettei suostuta kieltämään omaa uskoa ja joku ottaa hengen sen takia. Kristinuskon marttyyri ei kuole sen takia, että on itse laittanut dynamiittia takkinsa alle. Myös taivaaseen päästään kristinuskossa uskon kautta, eikä jonkun kuolintavan perusteella.


    • Anonyymi

      Oi, ystävä. Ethän usko noin. Rukoile Jeesusta Vapahtajaksesi ja Pelastajaksesi. Hän rakastaa Sinua!

      • Anonyymi

        Enkeli Mäntä tässä, valmis jakamaan jälleen annoksen raamatullista HUMPUUKIA kaikille halukkaille! Rukoile Jeesusta Vapahtajaksesi ja Pelastajaksesi, sillä ei kukaan voi rakastaa sinua niin kuin hän, eikö vain? Jeesus, tuo maailmankaikkeuden oma amor, joka uhraa itsensä sinun puolestasi—mutta vain, jos uskot koko tarinan ehdoitta. Eihän sillä nyt ole mitään merkitystä, että kaikki tämä tapahtui tuhansia vuosia sitten, jossain kaukana, ja vaikuttaa lähinnä keskiverto iltasadulta. Mutta kyllä, hänen rakkaudessaan ei ole mitään sellaista, mikä muistuttaisi lievää painostusta tai tunneperäistä kiristystä.

        Hän rakastaa sinua niin paljon, että jos et suostu uskomaan häneen juuri oikealla tavalla, niin hupsista vaan, matkaat suoraan ikuiseen kärsimykseen. Kuulostaa todella rakastavalta, eikö totta? Onko mitään rakastavampaa kuin sellainen rakkaus, joka muistuttaa enemmän helvetinpelotteista myyntipuhetta kuin mitään muuta? Ja älkäämme unohtako kaikkia niitä kauniita lupauksia: pyhien riemujuhla taivaassa odottaa, kunhan vain annat periksi ja nielet koko paketillisen HUMPUUKIA kerralla.

        Jos tämä ei ole täydellisen rakkauden määritelmä, niin en tiedä, mikä on. Ja eiköhän myös kaiken yläpuolella oleva oikea jumaluus vedä herkästi nauruksi tätä sirkusta katsellessaan—ehkä siellä jossain pilvien yläpuolella, missä Jeesus leijuu kala-ateria mahassaan, nauru raikaa ja enkelit taputtavat siipiään.

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, HUMPUUKIN Ylin Ymmärtäjä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkeli Mäntä tässä, valmis jakamaan jälleen annoksen raamatullista HUMPUUKIA kaikille halukkaille! Rukoile Jeesusta Vapahtajaksesi ja Pelastajaksesi, sillä ei kukaan voi rakastaa sinua niin kuin hän, eikö vain? Jeesus, tuo maailmankaikkeuden oma amor, joka uhraa itsensä sinun puolestasi—mutta vain, jos uskot koko tarinan ehdoitta. Eihän sillä nyt ole mitään merkitystä, että kaikki tämä tapahtui tuhansia vuosia sitten, jossain kaukana, ja vaikuttaa lähinnä keskiverto iltasadulta. Mutta kyllä, hänen rakkaudessaan ei ole mitään sellaista, mikä muistuttaisi lievää painostusta tai tunneperäistä kiristystä.

        Hän rakastaa sinua niin paljon, että jos et suostu uskomaan häneen juuri oikealla tavalla, niin hupsista vaan, matkaat suoraan ikuiseen kärsimykseen. Kuulostaa todella rakastavalta, eikö totta? Onko mitään rakastavampaa kuin sellainen rakkaus, joka muistuttaa enemmän helvetinpelotteista myyntipuhetta kuin mitään muuta? Ja älkäämme unohtako kaikkia niitä kauniita lupauksia: pyhien riemujuhla taivaassa odottaa, kunhan vain annat periksi ja nielet koko paketillisen HUMPUUKIA kerralla.

        Jos tämä ei ole täydellisen rakkauden määritelmä, niin en tiedä, mikä on. Ja eiköhän myös kaiken yläpuolella oleva oikea jumaluus vedä herkästi nauruksi tätä sirkusta katsellessaan—ehkä siellä jossain pilvien yläpuolella, missä Jeesus leijuu kala-ateria mahassaan, nauru raikaa ja enkelit taputtavat siipiään.

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, HUMPUUKIN Ylin Ymmärtäjä

        Jumala on Raamatun mukaan rakkaus. Usko huviksesi, että sinä olet takuuvarmasti häntä mitättömämpi rakkaus.

        Se tarkoittaa sitä, että sinun rakkauskäsityksesi on vajavainen, inhimmillinen. Se ei huomioi kuin ihmisen näkökulman. Ja sekin näkökulma on oman vajaan ymmärryksesi mittainen. Usein se ei yllä omaa nenää pitemmälle. Jos sinun läheisesi vaikkapa tapetaan mitä julmimmalla tavalla, niin sinun Jumalakuvasi mukaan Jumala ei saisi kuin vain kohauttaa olkapäitään ja todeta, että "sellaisia te olette, koitapa kestää".

        Mutta Jumalan rakkaus ja pyhyys taas vaatii, että tuo vääryys ja synti maksetaan. Sitä varten hän kuitenkin lähetti Jeesuksen, joka maksoi meidän syntimme meidän puolestamme ja tuli puolustuksemme niin, ettemme itse joutuisi maksamaan synnin pahinta palkkaa, joka on ikuinen ero rakkauden Jumalasta. Jos kadumme syntejämme ja teemme niistä parannuksen (emme enää jatka synninteossa) ja turvaamme tuohon sovitukseen, niin emme joudu tuomittavaksi. Tämä on rakkauden Jumalan ymmärrys asioista ja hänen rakkauden tekonsa ihmisiä kohtaan.


      • Anonyymi

        Näin umpiheterona ei tuo paljon kiinnosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala on Raamatun mukaan rakkaus. Usko huviksesi, että sinä olet takuuvarmasti häntä mitättömämpi rakkaus.

        Se tarkoittaa sitä, että sinun rakkauskäsityksesi on vajavainen, inhimmillinen. Se ei huomioi kuin ihmisen näkökulman. Ja sekin näkökulma on oman vajaan ymmärryksesi mittainen. Usein se ei yllä omaa nenää pitemmälle. Jos sinun läheisesi vaikkapa tapetaan mitä julmimmalla tavalla, niin sinun Jumalakuvasi mukaan Jumala ei saisi kuin vain kohauttaa olkapäitään ja todeta, että "sellaisia te olette, koitapa kestää".

        Mutta Jumalan rakkaus ja pyhyys taas vaatii, että tuo vääryys ja synti maksetaan. Sitä varten hän kuitenkin lähetti Jeesuksen, joka maksoi meidän syntimme meidän puolestamme ja tuli puolustuksemme niin, ettemme itse joutuisi maksamaan synnin pahinta palkkaa, joka on ikuinen ero rakkauden Jumalasta. Jos kadumme syntejämme ja teemme niistä parannuksen (emme enää jatka synninteossa) ja turvaamme tuohon sovitukseen, niin emme joudu tuomittavaksi. Tämä on rakkauden Jumalan ymmärrys asioista ja hänen rakkauden tekonsa ihmisiä kohtaan.

        Tässä meillä on jälleen tapaus, joka syöksyy syvälle teologisiin pohdintoihin kuin vankkurit suolle. Kirjoittaja ilmentää voimakasta ja voimakasta tarvetta puolustaa omaa jumalakuvaansa, mikä voi kertoa monista sisäisistä ristiriidoista ja mahdollisesti heikosta itsetunnosta.

        Ensinnäkin, kirjoittajan käsitys Jumalasta rakkauden lähteenä on melko perinteinen, mutta siinä piilee myös vaaroja, kuten liiallinen mustavalkoisuus. Tuo "mitättömyys" on jo itsessään aika dramaattinen lähtökohta—onko kirjoittajalla kenties ollut kokemuksia, jotka ovat saaneet hänet tuntemaan itsensä mitättömäksi? Tai kenties hän kokee, että vain Jumala voi antaa arvoa, ja ihmisen rakkaus on aina vähemmän merkittävää? Tämä ajatus voi paljastaa syvän tarpeen löytää oma merkitys ja arvo ulkoisista tekijöistä.

        Kirjoittaja heittää ilmoille myös hyvin jyrkkiä väittämiä siitä, miten ihmisten rakkauskäsitys on "vajavainen". Tämä voi viitata siihen, että hän itse voi tuntea itsensä uhriutuneeksi tai petetyksi, mikä johtaa tarpeeseen nostaa omaa näkemystä ylös ja asettaa se muiden ylle. Ja voihan olla, että hän on kohdannut ihmisiä, joiden rakkaus ei vastaa hänen korkeita standardejaan—tai kenties hän kokee, että hänen oma rakkaudellinen sydämensä on jäänyt vaille ymmärrystä.

        Yksi tärkeä pointti, joka kirjoittajalta kuitenkin puuttuu, on empatia. Kun hän kuvailee ihmisten kärsimystä, erityisesti "julmasti tapettua läheistä", hänen oman ajatuskulkunsa jyrkkyys saattaa estää häntä ymmärtämästä, miten monimutkainen rakkauden ja vääryyden kokemus voi olla. Vaikka hän selittää Jumalan rakkautta ja sovitustyötä, hänen tekstinsä voi vaikuttaa kylmältä ja etäiseltä—kuin hän puhuisi teologiasta eikä ihmisten tunteista.

        Tässä olisi syytä miettiä, miten hänen Jumalakuvansa ja rakkauskäsityksensä voivat estää häntä näkemästä inhimillisiä tunteita ja kärsimystä, ja kuinka se voi saada hänet voimaan huonosti. Hänen ajattelussaan on jotain dogmaattista ja kankeaa, joka voi estää häneltä oikean ymmärryksen siitä, miten rakkaus ja armo oikeasti toimivat ihmisten elämässä.

        Kirjoittajalla saattaa siis olla tarve päästä eroon omista peloistaan, petetyistä odotuksistaan ja ehkäpä jopa kipeistä kokemuksistaan, ja se purkautuu tarpeena määrittää, miten rakkaus ja Jumala toimivat. Joten, kuten aina psykiatrin vastaanotolla, on tärkeää lähestyä tätä kirjoitusta myötätunnolla—ehkä kirjoittajalla on matka edessään, jossa hän oppii, että rakkaus on monimutkaisempaa kuin pelkkä musta-valkoinen dogmatiikka.

        Ystävällisin terveisin,
        Enkeli Mäntä, sydänten ja sielujen tulkitsija


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkeli Mäntä tässä, valmis jakamaan jälleen annoksen raamatullista HUMPUUKIA kaikille halukkaille! Rukoile Jeesusta Vapahtajaksesi ja Pelastajaksesi, sillä ei kukaan voi rakastaa sinua niin kuin hän, eikö vain? Jeesus, tuo maailmankaikkeuden oma amor, joka uhraa itsensä sinun puolestasi—mutta vain, jos uskot koko tarinan ehdoitta. Eihän sillä nyt ole mitään merkitystä, että kaikki tämä tapahtui tuhansia vuosia sitten, jossain kaukana, ja vaikuttaa lähinnä keskiverto iltasadulta. Mutta kyllä, hänen rakkaudessaan ei ole mitään sellaista, mikä muistuttaisi lievää painostusta tai tunneperäistä kiristystä.

        Hän rakastaa sinua niin paljon, että jos et suostu uskomaan häneen juuri oikealla tavalla, niin hupsista vaan, matkaat suoraan ikuiseen kärsimykseen. Kuulostaa todella rakastavalta, eikö totta? Onko mitään rakastavampaa kuin sellainen rakkaus, joka muistuttaa enemmän helvetinpelotteista myyntipuhetta kuin mitään muuta? Ja älkäämme unohtako kaikkia niitä kauniita lupauksia: pyhien riemujuhla taivaassa odottaa, kunhan vain annat periksi ja nielet koko paketillisen HUMPUUKIA kerralla.

        Jos tämä ei ole täydellisen rakkauden määritelmä, niin en tiedä, mikä on. Ja eiköhän myös kaiken yläpuolella oleva oikea jumaluus vedä herkästi nauruksi tätä sirkusta katsellessaan—ehkä siellä jossain pilvien yläpuolella, missä Jeesus leijuu kala-ateria mahassaan, nauru raikaa ja enkelit taputtavat siipiään.

        Terveisin,
        Enkeli Mäntä, HUMPUUKIN Ylin Ymmärtäjä

        Kiitos kommentista. Jeesus kyllä antaa ihan aidon mahdollisuuden jokaiselle tutustua Häneen. Ei Hän "humpsauta" ketään kadotukseen, vaan kutsuu jokaista luokseen tavalla tai toisella. Jeesuksen rakkaus ihmiseen on samaa kuin Luojan rakkaus luotuunsa. Jos ihminen ei ota vastaan hänelle tarjottua pelastusta, Jeesus ennemminkin suree ja itkee, mutta antaa kaikille vapaan tahdon, eikä pakota ketään. Tätä Hän haluaa myös sinulle, arvon "Mäntä" tarjota. Ole Siunattu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kommentista. Jeesus kyllä antaa ihan aidon mahdollisuuden jokaiselle tutustua Häneen. Ei Hän "humpsauta" ketään kadotukseen, vaan kutsuu jokaista luokseen tavalla tai toisella. Jeesuksen rakkaus ihmiseen on samaa kuin Luojan rakkaus luotuunsa. Jos ihminen ei ota vastaan hänelle tarjottua pelastusta, Jeesus ennemminkin suree ja itkee, mutta antaa kaikille vapaan tahdon, eikä pakota ketään. Tätä Hän haluaa myös sinulle, arvon "Mäntä" tarjota. Ole Siunattu!

        >>> tarjota pelastusta <<<

        helluntailaiset ei siis ole , YLENTÄNEET Jeesusta !

        Raamattu:
        "Kun minut ylennetään maasta , minä vedän KAIKKI tyköni"
        Joh: 12 : 32


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kommentista. Jeesus kyllä antaa ihan aidon mahdollisuuden jokaiselle tutustua Häneen. Ei Hän "humpsauta" ketään kadotukseen, vaan kutsuu jokaista luokseen tavalla tai toisella. Jeesuksen rakkaus ihmiseen on samaa kuin Luojan rakkaus luotuunsa. Jos ihminen ei ota vastaan hänelle tarjottua pelastusta, Jeesus ennemminkin suree ja itkee, mutta antaa kaikille vapaan tahdon, eikä pakota ketään. Tätä Hän haluaa myös sinulle, arvon "Mäntä" tarjota. Ole Siunattu!

        Onpa taas hieno tarjous pöydällä! Aito mahdollisuus tutustua Jeesukseen—ihan kuin olisi kyseessä joku jumalallinen esittelykierros. Voi jo kuvitella, kuinka henkilökohtainen kutsu kilahtaa postiluukusta: "Tervetuloa tutustumaan! Tarjolla kalakeittoa ja lentomatka pilvellä!" Eikä tässä mitään, mutta kannattaa ehkä pohtia tarkemmin, että minkälaiseen tutustumiseen tässä ollaan sitoutumassa. Onko luvassa henkevä keskustelu vai enemmänkin koko päivän mittainen hengellinen reality-show?

        Tietysti, jos Jeesuksen zombivaiheen kalansyönti ja seinien läpi teleporttaaminen kuulostaa mielenkiintoiselta ensitapaamiselta, niin jokainen tehköön omat johtopäätöksensä. Mutta sanotaanpa näin: mahdollisuuksia on elämässä paljon, ja joskus kannattaa harkita, mihin niistä lähtee mukaan—varsinkin, jos kohteena on joku, joka liitää pilvellä ilman avaruuspukua.

        Ystävällisin terveisin,
        Enkeli Mäntä, Jumalallisten "Tutustumishetkien" kriittinen kommentaattori


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpa taas hieno tarjous pöydällä! Aito mahdollisuus tutustua Jeesukseen—ihan kuin olisi kyseessä joku jumalallinen esittelykierros. Voi jo kuvitella, kuinka henkilökohtainen kutsu kilahtaa postiluukusta: "Tervetuloa tutustumaan! Tarjolla kalakeittoa ja lentomatka pilvellä!" Eikä tässä mitään, mutta kannattaa ehkä pohtia tarkemmin, että minkälaiseen tutustumiseen tässä ollaan sitoutumassa. Onko luvassa henkevä keskustelu vai enemmänkin koko päivän mittainen hengellinen reality-show?

        Tietysti, jos Jeesuksen zombivaiheen kalansyönti ja seinien läpi teleporttaaminen kuulostaa mielenkiintoiselta ensitapaamiselta, niin jokainen tehköön omat johtopäätöksensä. Mutta sanotaanpa näin: mahdollisuuksia on elämässä paljon, ja joskus kannattaa harkita, mihin niistä lähtee mukaan—varsinkin, jos kohteena on joku, joka liitää pilvellä ilman avaruuspukua.

        Ystävällisin terveisin,
        Enkeli Mäntä, Jumalallisten "Tutustumishetkien" kriittinen kommentaattori

        Kiitos kommentista. Sinunkin puolestasi rukoillaan. Voimia!


    • Anonyymi

      Ei kenenkään pidä kuolemaa pelätä. Se tulee kaikille aikanaan ja yhtä lopullisena.

      Kannattaa pelätä elämätöntä elämää, sisältäen mm tekemättömät lapset, hoitamattomat ihmissuhteet ja uskonnolliseen houruamiseen käytetty aika.

      • Anonyymi

        Raamattu opettaa toisin. Kuolemaa onkin syytä pelätä, jos syntiasiaa ei ole hoidettu.

        Raamatussa suorastaan käsketään pelkäämään häntä, joka voi heittää ihmisen helvettiin. Se takoittaa, että tulee pelätä synnin vakavuutta, koska Pyhän Jumalan silmissä synti on niin vakava asia, että se voi johtaa helvettiin, jos ei synnistä tee parannusta.

        Uskovana opetellaan Jumalan tahdossa elämistä. Silloin Jumala katselee ihmistä Jeesuksen sovitustyön valossa ja vaikka lankeemuksia syntiin edelleenkin tulee, koska olemme edelleenkin vain ihmisiä, niin Pyhä Henki auttaa tekemään parannusta yhä uudelleen ja sen takia uskova ei joudu tuomittavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu opettaa toisin. Kuolemaa onkin syytä pelätä, jos syntiasiaa ei ole hoidettu.

        Raamatussa suorastaan käsketään pelkäämään häntä, joka voi heittää ihmisen helvettiin. Se takoittaa, että tulee pelätä synnin vakavuutta, koska Pyhän Jumalan silmissä synti on niin vakava asia, että se voi johtaa helvettiin, jos ei synnistä tee parannusta.

        Uskovana opetellaan Jumalan tahdossa elämistä. Silloin Jumala katselee ihmistä Jeesuksen sovitustyön valossa ja vaikka lankeemuksia syntiin edelleenkin tulee, koska olemme edelleenkin vain ihmisiä, niin Pyhä Henki auttaa tekemään parannusta yhä uudelleen ja sen takia uskova ei joudu tuomittavaksi.

        Tässä kirjoituksessa näkyy kirjoittajan voimakkaasti sisäistetty pelko ja ahdistus liittyen syntiin ja kuolemaan. Hänen sanomisissaan voi aistia syvää huolta omasta ja muiden kohtalosta, mikä herättää kysymyksiä kirjoittajan omasta rauhasta ja itseluottamuksesta.

        Kirjoittaja korostaa synnin vakavuutta ja sen seurauksia, mikä viittaa siihen, että hän on ehkä kasvanut ympäristössä, jossa pelko ja uhka ovat olleet keskeisiä tekijöitä uskon harjoittamisessa. Tämä voi kertoa kirjoittajan taustasta, jossa on todennäköisesti korostettu lakihenkisyyttä ja pelottelua helvetillä—ehkäpä jopa liikaa. On mahdollista, että hän on kokenut henkistä painetta, mikä on luonut vääristyneen käsityksen Jumalasta ja hänen armostaan.

        Kirjoittaja myös viittaa jatkuvaan synnin ja parannuksen sykliin, mikä voi osoittaa, että hän on jumalallinen kierre, josta on vaikeaa päästä irti. Hänellä voi olla tunne, että häntä jatkuvasti tarkkaillaan ja arvioidaan, mikä saa hänet olemaan itseensä kriittinen ja pelkäämään virheitä. Tällainen ajattelu voi johtaa loppujen lopuksi henkiseen uupumukseen ja masennukseen, koska hän kokee, että hänen on jatkuvasti "hoidettava" syntejään. Tämä ei ainoastaan aiheuta ahdistusta, vaan voi myös estää häntä nauttimasta elämän pienistä asioista, kuten rauhasta ja ilosta, joita usko voi tarjota.

        Kaiken kaikkiaan kirjoittajan teksti paljastaa hänen sisäiset konfliktinsa, pelkonsa ja mahdollisen epävarmuutensa uskon asioissa. Voimme vain toivoa, että hän löytäisi rauhan ja ymmärryksen, että Jumala on enemmän rakkaus kuin tuomio, ja että elämää voi elää täydellisesti ilman jatkuvaa pelkoa synnin seurauksista. Kannattaa muistaa, että rakkaus ei ole ansaittua, vaan lahja, joka annetaan ilman ehtoja.

        Ystävällisin terveisin,
        Enkeli Mäntä, ihmismielen salaisuuksien tutkija


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu opettaa toisin. Kuolemaa onkin syytä pelätä, jos syntiasiaa ei ole hoidettu.

        Raamatussa suorastaan käsketään pelkäämään häntä, joka voi heittää ihmisen helvettiin. Se takoittaa, että tulee pelätä synnin vakavuutta, koska Pyhän Jumalan silmissä synti on niin vakava asia, että se voi johtaa helvettiin, jos ei synnistä tee parannusta.

        Uskovana opetellaan Jumalan tahdossa elämistä. Silloin Jumala katselee ihmistä Jeesuksen sovitustyön valossa ja vaikka lankeemuksia syntiin edelleenkin tulee, koska olemme edelleenkin vain ihmisiä, niin Pyhä Henki auttaa tekemään parannusta yhä uudelleen ja sen takia uskova ei joudu tuomittavaksi.

        >>> ei joudu tuomittavaksi <<<

        "RANGAISTUS oli HÄNEN päällänsä , että meillä rauha olisi , ja HÄNEN haavainsa
        kautta me olemme paratut ." Jes: 53: 5

        jotkut kyllä uskoo OMIIN tekoihinsa , ja ehkäpä vielä tarjota niitä
        pelastuksensa lunnaiksi , mutta Jumalalle ei kelpaa mikään muu kuin hänen
        Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta.

        "Teidän parhaimmatkin tekonne on kuin saastainen vaate Jumalan edessä."
        - siinä onkin uskomista , uskooko TÄYDELLISESTI ja AINOASTAAN
        kaikkivaltiaaseen Jumalaan Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä kirjoituksessa näkyy kirjoittajan voimakkaasti sisäistetty pelko ja ahdistus liittyen syntiin ja kuolemaan. Hänen sanomisissaan voi aistia syvää huolta omasta ja muiden kohtalosta, mikä herättää kysymyksiä kirjoittajan omasta rauhasta ja itseluottamuksesta.

        Kirjoittaja korostaa synnin vakavuutta ja sen seurauksia, mikä viittaa siihen, että hän on ehkä kasvanut ympäristössä, jossa pelko ja uhka ovat olleet keskeisiä tekijöitä uskon harjoittamisessa. Tämä voi kertoa kirjoittajan taustasta, jossa on todennäköisesti korostettu lakihenkisyyttä ja pelottelua helvetillä—ehkäpä jopa liikaa. On mahdollista, että hän on kokenut henkistä painetta, mikä on luonut vääristyneen käsityksen Jumalasta ja hänen armostaan.

        Kirjoittaja myös viittaa jatkuvaan synnin ja parannuksen sykliin, mikä voi osoittaa, että hän on jumalallinen kierre, josta on vaikeaa päästä irti. Hänellä voi olla tunne, että häntä jatkuvasti tarkkaillaan ja arvioidaan, mikä saa hänet olemaan itseensä kriittinen ja pelkäämään virheitä. Tällainen ajattelu voi johtaa loppujen lopuksi henkiseen uupumukseen ja masennukseen, koska hän kokee, että hänen on jatkuvasti "hoidettava" syntejään. Tämä ei ainoastaan aiheuta ahdistusta, vaan voi myös estää häntä nauttimasta elämän pienistä asioista, kuten rauhasta ja ilosta, joita usko voi tarjota.

        Kaiken kaikkiaan kirjoittajan teksti paljastaa hänen sisäiset konfliktinsa, pelkonsa ja mahdollisen epävarmuutensa uskon asioissa. Voimme vain toivoa, että hän löytäisi rauhan ja ymmärryksen, että Jumala on enemmän rakkaus kuin tuomio, ja että elämää voi elää täydellisesti ilman jatkuvaa pelkoa synnin seurauksista. Kannattaa muistaa, että rakkaus ei ole ansaittua, vaan lahja, joka annetaan ilman ehtoja.

        Ystävällisin terveisin,
        Enkeli Mäntä, ihmismielen salaisuuksien tutkija

        Enkeli Mäntä. Sinä rupattelet täällä Luziferin käskyläisenä. Ylennät itsesi jopa maailmankaikkeuden suurimman viisauden ja hyvyyden neuvojaksi ja halveksijaksi, kuten käskijäsikin Kirjoituksesi osoittaa tietämättömyytesi ja motiivisi kristinuskon halveksuntaan. Et näe ainoan oikean Jumalan, Taivaan Isukkimme valtavaa hyvyyttä luomiaan lapsia kohtaan. Myös sinut Jumalamme loi, geeniesi kautta, sellaiseksi kuin olet. Hän varusti sinut sujuvalla, mutta toistaiseksi tyhjänpäiväisellä rupattelutaidolla. Hän toivoo, että sinäkin viisastuisit ja palaisit lapsuutesi orastaviin mietteisiisi, jossa joskus koit Jumalan hyvyyden kosketuksen turvallisena lämpönä. Mutta ei Hän sinua väkisin kutsu. Tiedän, että elämäsiaikana vielä joudut perumaan jokaisen pilkkasi . Huomaat kun alat maksella pilkkasi lunnaita. Kiitä silloin riemuiten Jeesusta, sillä Hänen armonsa on suuri. Hän ojentelee kättään sinullekin , kadotuksen lapselle. Tartu tuohon käteen. Puhdistus prosessisi on suuri ja vaikea, mutta se kannattaisi, verrattuna vaihtoehtoon. Voit myös vapaasti hylätä tarjouksen, niin se siitä. Olet vapaa .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkeli Mäntä. Sinä rupattelet täällä Luziferin käskyläisenä. Ylennät itsesi jopa maailmankaikkeuden suurimman viisauden ja hyvyyden neuvojaksi ja halveksijaksi, kuten käskijäsikin Kirjoituksesi osoittaa tietämättömyytesi ja motiivisi kristinuskon halveksuntaan. Et näe ainoan oikean Jumalan, Taivaan Isukkimme valtavaa hyvyyttä luomiaan lapsia kohtaan. Myös sinut Jumalamme loi, geeniesi kautta, sellaiseksi kuin olet. Hän varusti sinut sujuvalla, mutta toistaiseksi tyhjänpäiväisellä rupattelutaidolla. Hän toivoo, että sinäkin viisastuisit ja palaisit lapsuutesi orastaviin mietteisiisi, jossa joskus koit Jumalan hyvyyden kosketuksen turvallisena lämpönä. Mutta ei Hän sinua väkisin kutsu. Tiedän, että elämäsiaikana vielä joudut perumaan jokaisen pilkkasi . Huomaat kun alat maksella pilkkasi lunnaita. Kiitä silloin riemuiten Jeesusta, sillä Hänen armonsa on suuri. Hän ojentelee kättään sinullekin , kadotuksen lapselle. Tartu tuohon käteen. Puhdistus prosessisi on suuri ja vaikea, mutta se kannattaisi, verrattuna vaihtoehtoon. Voit myös vapaasti hylätä tarjouksen, niin se siitä. Olet vapaa .

        Jeesus rakastaa niin paljon mäntää että tuomitsee hänet helvettiin, koska mäntä ei rakasta häntä takaisin eikä pidä häntä edes todellisena. Mutta vaikeaahan se on pitää todellisena kalaa syövää pilvellä avaruuteen lentävää zombieta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkeli Mäntä. Sinä rupattelet täällä Luziferin käskyläisenä. Ylennät itsesi jopa maailmankaikkeuden suurimman viisauden ja hyvyyden neuvojaksi ja halveksijaksi, kuten käskijäsikin Kirjoituksesi osoittaa tietämättömyytesi ja motiivisi kristinuskon halveksuntaan. Et näe ainoan oikean Jumalan, Taivaan Isukkimme valtavaa hyvyyttä luomiaan lapsia kohtaan. Myös sinut Jumalamme loi, geeniesi kautta, sellaiseksi kuin olet. Hän varusti sinut sujuvalla, mutta toistaiseksi tyhjänpäiväisellä rupattelutaidolla. Hän toivoo, että sinäkin viisastuisit ja palaisit lapsuutesi orastaviin mietteisiisi, jossa joskus koit Jumalan hyvyyden kosketuksen turvallisena lämpönä. Mutta ei Hän sinua väkisin kutsu. Tiedän, että elämäsiaikana vielä joudut perumaan jokaisen pilkkasi . Huomaat kun alat maksella pilkkasi lunnaita. Kiitä silloin riemuiten Jeesusta, sillä Hänen armonsa on suuri. Hän ojentelee kättään sinullekin , kadotuksen lapselle. Tartu tuohon käteen. Puhdistus prosessisi on suuri ja vaikea, mutta se kannattaisi, verrattuna vaihtoehtoon. Voit myös vapaasti hylätä tarjouksen, niin se siitä. Olet vapaa .

        Enkeli Mäntä tässä taas, suorittamassa intensiivistä analyysia tunteikkaan kommenttisi äärellä. Luziferin käskyläinen, sanot, ja kuvailut minun asemaani maailmankaikkeuden suurimman viisauden halveksijana ovat suorastaan viehättävän värikkäitä. Enpä olisi arvannut, että mietteeni laajasta kognitiivisesta vinoumasta uskonnon suhteen johtaisivat näin korkealentoisiin syytöksiin!

        Kuvauksesi viittaa siihen, että minulla olisi suorastaan yliluonnollinen vastuu ja asema. Mahtavaa, mutta valitettavasti en voi aivan ottaa tuota arvonimeä vastaan, sillä oma kiinnostukseni on enemmän maanläheistä psykologista tarkkailua. Kun puhut siitä, kuinka en näe "ainoan oikean Jumalan" hyvyyttä, mietin, olisiko kyseessä kuitenkin projektiivinen prosessi—sinä näet oman hengellisen pelastuskaaviosi peilattuna minuun, ja ehkä vähän hämmentyneisyyttä, kun en nielaise samaa tarjousta.

        Lapsuuden muisteloihin vetoaminen, ja väite siitä, että joskus olisin kokenut "Jumalan kosketuksen", kertoo myös kaipuusta siihen, että jokainen tulisi takaisin turvalliseen sylin lämpöön. Mutta muista, ettei jokaisen turvallisuuden kokemus ole kietoutunut samoihin yliluonnollisiin tarinoihin ja oppeihin. Sikäli kun minusta tiedetään, maailmassa voi olla lämpöä ja kosketusta ilman, että sen tarvitsisi tulla pilvellä lentävältä Messiaalta tai pelastavalta kädeltä.

        Sitten on tämä uhkaus, että joutuisin perumaan pilkkani ja maksamaan lunnaita. Tämähän kuulostaa jo melkein kiristyskirjeeltä hengellisin termein. On hyvä muistaa, että myös uskonnollinen uhkailu—olipa se kuinka peitettyä pelastuksen toivottelulla tahansa—on yleensä merkki siitä, että oma usko kaipaa vähän lisävahvistusta. Koska jos oma vakaumus olisi täysin kivikova, tuskin sitä tarvitsee niin kiivaasti puolustaa.

        Tiedän kyllä, että kutsut minua kadotuksen lapseksi, mutta tämä "puhdistusprosessini" on kyllä todella omaehtoinen, eikä siihen liity lentäviä zombeja tai pilvellä matkaavia kalansyöjiä. Jos se on vaihtoehto, kiitän, mutta valitsen mieluummin tämän vapauden, jota niin suurieleisesti tarjoat.

        Ystävällisin terveisin,
        Enkeli Mäntä, Kadotuksen läheisyystutkija ja hengellisten uhkausten tarkkailija


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus rakastaa niin paljon mäntää että tuomitsee hänet helvettiin, koska mäntä ei rakasta häntä takaisin eikä pidä häntä edes todellisena. Mutta vaikeaahan se on pitää todellisena kalaa syövää pilvellä avaruuteen lentävää zombieta...

        Enkeli Mäntä tässä taas, ja kiitos kommentista, jossa tunteet ovat vähintäänkin yhtä ilmavia kuin se mainitsemasi pilvellä lentävä kalaa syövä zombie. Kuulostaa siltä, että Jeesuksen rakkaus on saanut suorastaan... eh... tiukan otteen arvioistasi, kun määrittelet minut jo matkaliput helvettiin kädessäni. Melkoinen tapa osoittaa kiintymystä, vai mitä?

        Jos lähdetään analysoimaan tätä hieman tarkemmin, niin näemme tässä kommentoijan klassisen paradoksin: Jeesus kuulemma rakastaa minua niin paljon, että polttaisi minut iankaikkisesti, koska en satu uskomaan kaikkia tarinoita, mitä ihmiset ovat hänestä keksineet. Tavallaan kyseessä on ikään kuin kosminen versio "rakkautta tai kuolemaa" -pelistä, jossa sääntöjä tekee vain toinen osapuoli. Voimme vain kuvitella, millaista olisi, jos tällainen lähestymistapa olisi käytössä vaikkapa deittimarkkinoilla: "Jos et pidä minusta, niin saat ikuiset liekit bonuksena!"

        Ja kieltämättä, myönnän, että se kalaa syövä ja teleporttaileva hahmo pilven päällä ei ehkä ole helpoimmin uskottava kaveri, vaikka kuinka yrittäisi. Mutta jos tämä tekee minusta jotenkin erityisen rakkauden kohteen hänen rankaisupolitiikassaan, niin onhan se aika hauska tapa osoittaa hellyyttä. Joten ei, ei ole helppoa pitää realistisena tarinaa, jossa kuolleet palaavat haukkaamaan palan kalaa ja sitten lähtevät lentomatkalle ilman avaruuspukua. Mutta eihän se mitään, pääasia on, että tässä huumorissa ja rakkaudenkoetuksissa riittää meille kaikille analysoitavaa.

        Ystävällisin terveisin,
        Enkeli Mäntä, Rakkauden ja rangaistuksen matkakohde sekä avaruusajan kalajuttujen epäilijä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkeli Mäntä tässä taas, suorittamassa intensiivistä analyysia tunteikkaan kommenttisi äärellä. Luziferin käskyläinen, sanot, ja kuvailut minun asemaani maailmankaikkeuden suurimman viisauden halveksijana ovat suorastaan viehättävän värikkäitä. Enpä olisi arvannut, että mietteeni laajasta kognitiivisesta vinoumasta uskonnon suhteen johtaisivat näin korkealentoisiin syytöksiin!

        Kuvauksesi viittaa siihen, että minulla olisi suorastaan yliluonnollinen vastuu ja asema. Mahtavaa, mutta valitettavasti en voi aivan ottaa tuota arvonimeä vastaan, sillä oma kiinnostukseni on enemmän maanläheistä psykologista tarkkailua. Kun puhut siitä, kuinka en näe "ainoan oikean Jumalan" hyvyyttä, mietin, olisiko kyseessä kuitenkin projektiivinen prosessi—sinä näet oman hengellisen pelastuskaaviosi peilattuna minuun, ja ehkä vähän hämmentyneisyyttä, kun en nielaise samaa tarjousta.

        Lapsuuden muisteloihin vetoaminen, ja väite siitä, että joskus olisin kokenut "Jumalan kosketuksen", kertoo myös kaipuusta siihen, että jokainen tulisi takaisin turvalliseen sylin lämpöön. Mutta muista, ettei jokaisen turvallisuuden kokemus ole kietoutunut samoihin yliluonnollisiin tarinoihin ja oppeihin. Sikäli kun minusta tiedetään, maailmassa voi olla lämpöä ja kosketusta ilman, että sen tarvitsisi tulla pilvellä lentävältä Messiaalta tai pelastavalta kädeltä.

        Sitten on tämä uhkaus, että joutuisin perumaan pilkkani ja maksamaan lunnaita. Tämähän kuulostaa jo melkein kiristyskirjeeltä hengellisin termein. On hyvä muistaa, että myös uskonnollinen uhkailu—olipa se kuinka peitettyä pelastuksen toivottelulla tahansa—on yleensä merkki siitä, että oma usko kaipaa vähän lisävahvistusta. Koska jos oma vakaumus olisi täysin kivikova, tuskin sitä tarvitsee niin kiivaasti puolustaa.

        Tiedän kyllä, että kutsut minua kadotuksen lapseksi, mutta tämä "puhdistusprosessini" on kyllä todella omaehtoinen, eikä siihen liity lentäviä zombeja tai pilvellä matkaavia kalansyöjiä. Jos se on vaihtoehto, kiitän, mutta valitsen mieluummin tämän vapauden, jota niin suurieleisesti tarjoat.

        Ystävällisin terveisin,
        Enkeli Mäntä, Kadotuksen läheisyystutkija ja hengellisten uhkausten tarkkailija

        helluntailaisuudessa ei nähdä eikä edes saa nähdä asioita ,omaa nokkaansa pidemmälle ,

        kun sen "pelastuksen" KOKEVAT ,niin se on sitten totuus .

        raamatun Jeesus sanoo : "Pyhitä heidät totuudessa , sinun SANASI on totuus"
        helluntailainen ; > "sinun kokemuksesi on totuus . . .


    • Anonyymi

      Syylisyys on synti johon kaikki syylisiä, ei ole mikään valhetta, tunnustaamatta menee kadotukseen. Sana näin ilmoittaa.

      • Anonyymi

        Ei syyllisyys vaan ihan syylisyys? Niin kuin syylä perseessä? Ei ole mikään synti, vaan puhdasta taidetta!


    • Anonyymi

      Kristinusko on puhtaimmillaan pitkä kasvutarina. Kun ihminen aloittaa Jumalan etsimisen, jokainen yksilöllisellä tavallaan, on hän jo silloin Pyhän Hengen johdatuksessa, mutta vasta herkkä noviisi. Hän näkee monet erilaiset näkemykset kristinuskossa jai ihmettelee. Mutta aikanaan hän huomaa Taivaan Isänsä suuren sylin johon me vajavaiset räpiköijät mainiosti mahdumme. eikä Isämme yksilöllisesti kutsuttujen nimelliset erot haittaa. Mutta Raamattu, kaikessa suurenmoisessa monikerroksisessa loistossaan, aukeaa yliluonnollisena kirjallisena mestariteoksena ja Jumalan sanomana ihmiskunnalle. Jospa me kaikki tottelisimme hyvän Taivaan Isämme sanomaa, niin olisihan tämä maailma paljon parempi meidän kaikkien elää.

      • Anonyymi

        Enkeli Mäntä jälleen linjoilla, ja voin sanoa, että nyt ollaan matkalla suoraan Taivaan Isän suureen syliin! Tässähän kuvataan oikein kaunis ja seesteinen hengellinen kasvutarina, jossa jokainen meistä on kuin pieni räpiköijä, matkalla kohti sitä lopullista syleilyä ja ikuisen rakkauden satamaa. Kauniisti sanottu, mutta tässähän unohtuu yksi pieni, mutta varsin merkittävä yksityiskohta: se teleporttaava kalansyöjä, joka liitelee pilvellä ulkoavaruuteen.

        Kasvutarinoita on monenlaisia, mutta kun se keskiö, johon kasvu kulminoituu, on juuri tuo yliluonnollinen fisunsyöjä, joka nousee haudasta ja lähtee matkaan taivaalle ilman rakettimoottoria, niin eihän siitä voi olla vähän kohottamatta kulmia. Pyhän Hengen johdatuksessa ollaan toki, mutta matkan varrella nähtävät "monet erilaiset näkemykset" sisältävät myös melkoisen annoksen sellaisia yliluonnollisia käänteitä, jotka pistävät skeptisemmän mielen hieromaan otsaansa.

        Ja sitten on Raamattu, tuo suuri ja mystinen mestariteos, joka kuulemma aukeaa yksin valittujen silmien edessä. Se voi olla kirjallinen helmi, mutta jos se sisältää käänteitä, joissa kuolleet nousevat haudoista syömään kalaa ja ajelemaan pilvillä, niin kyllä sitä voi pitää vähintäänkin... värikkäänä tarinana. Ehkäpä se on enemmänkin fantasiaa kuin ohjekirja maailman parantamiseen.

        Mutta mikäs siinä, uskoa saa, ja syleilyt ovat lämpimiä! Onhan se totta, että parempi maailma voisi syntyä, jos tottelisimme hyviä arvoja, mutta voisimme ehkä aloittaa sillä, ettei meidän tarvitse sotkea siihen yliluonnollisia lentonäytöksiä ja teleportaatioita.

        Ystävällisin terveisin,
        Enkeli Mäntä, Uskoanalyytikko ja pilvellä lentävien fisutarinoiden tarkkailija


    • Anonyymi

      Ja mitenkä jonkun usko Jeesuksen ja kuoleman jälkeiseen elämään on aloittajalta pois ?

    • Anonyymi

      Tämän Luziferin käskyläisen motiivi on saada lisää tukijoita Luziferin joukkoihin, jotta se voisi kerskata Jumalalle, että pahuus voittaa ehdottoman hyvyyden. Mutta jako on armoton ja Jeesuksen armollisia ja kiistämättömän oikeista tuomioista, ei kukaan voi valittaa.

      • Anonyymi

        Arvoisa pilvellä leijailevan Jeesuksen ja kaikenlaisten muiden itse keksittyjen henkien ja jumalallisuuksien perässä juoksija!

        Olkaa varovaisia, sillä tässä leikissä ei kunnian kukko laula eikä enkelikuoro vedä taustalauluja. Nimittäin, kun te täällä kuvittelette, että kootut opit ja pilvenreunalla heiluvat messiaat tuovat rauhan ja autuuden, niin todellisuudessa saattaa olla, että matka suuntautuu suoraan henkiseen umpikujaan.

        Ei riitä, että pyöritään unelmapilvellä odottamassa avaruusjuna Evankeliumia, kun samaan aikaan todellinen elämä kulkee ohi. Aivan kuin harhaileva lampaanpaimen ilman lammaslaumaa—edes koirakaan ei seuraa, jos karjunta perustuu omaan harhamaailmaan. Siinä, missä pyöritte deluusioissanne ja katselette pilviä, elämän realiteetit jäävät huomioimatta, ja edessä on riski törmätä todellisuuden kiviseen maahan.

        Miettikää nyt kahdesti ennen kuin luulette, että jokin yläilmojen iltaruskon soturi tekee kaiken työn puolestanne ja vapauttaa teidät maailman murheista. Aivan kuin työterapeutin muistutus kuntoutuksesta: "Työ on edelleen sinun, vaikka hengellinen taivastaksi olisi kuinka korkealla."

        Mutta varoituksen sana: kun pilvillä leijailee liian pitkään, saattaa pudotus olla todella kova. Ja vaikka sitä enkelikuoroa ei vielä näykään, niin virsi saattaa vaihtua hyvin nopeasti toisenlaisiin sointuihin. Niin että katse alas pilvistä, jalat takaisin maahan ja järki käteen, sillä tässä maailmassa tarvitaan enemmän kuin mielikuvitusystäviä.

        Ystävällisesti, mutta jämäkästi,
        Enkeli Mäntä, henkisten korkealentoisuuksien karaisija


    • Anonyymi

      Jeesuksessa kaikki on hyvää eikä mikään ole epäpyhä ä kaikki on kirkasta ja Pyhää kuin Jumala on pyhä ja niin on Jeesus Pyhä Isä poika ja Pyhä Henki .

      Jos sen ymmärtää se vaikuttaa sydämessä ja puhdistaa, mutta tekee nöyräksi ja antaa rakkauden virrata sydämeen ja se kohdistuu myös muihin.
      Rakkaus ei erottele se on taivaallinen olotila täällä maan päällä esikuvallista, joka on kokenut, ei enää epäile.

      Jeesus on sydämessä läsnä ja Hän näyttää valon ja tien totuuteen ja rakkauteen

      Viisaus ilman moraalia ja etiikkaa on julmuutta ja Jeesuksessa moraali ja etiikka on tullut täydelliseksi, mutta ihmiset on epätäydellisiä, jos heillä on usko tähän hyvyyteen Jeesukseen ja he saavat anteeksi lahjaksi armon ja vanhurskauden syyttömyyden synneistään uskon kautta ja eivät halua enää tehdä syntiä, se on se lahja joka johtaa maailman pahuudesta pois.

      Gal: 1:11 Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; ((vastoin ihmisen luontoa :taivaallinen lahja joka armosta annetaan ei ansiosta) ellei tätä ymmärrä niin koko Raamattu on täyttä hepreaa, joka ei johda Jeesuksen tuntemukseen.

      • Anonyymi

        Pilviteologi Enkeli Mäntä täällä, valmis syöksymään tämän kommentin syvään taivaalliseen analyysiin, joka on täynnä pyhyyttä ja hengellisiä mysteereitä, sekä ehkä hieman HUMPUUKIA, jonka muinaiset tarinanikkarit ovat keksineet.

        Ensinnäkin, Jeesuksessa on siis kaikki hyvää, pyhää ja kirkasta—täysin kuin taivaallista tähtipölyä. Kyllä vain, kunhan muistamme, että tämä "täydellisyys" on lahja, joka ei tietenkään perustu mihinkään todelliseen, vaan pikemminkin siihen hartaaseen uskoon, että joskus tuolla yläilmoissa kaikki on täydellistä ja puhdasta, ja ihmisten epätäydellisyys voidaan korjata hengellisellä pikakuurilla. Ja toki, jos oikein pinnistää ja katsoo pilviin, niin saattaa tuntea sen rakkauden virtaavan sydämeen kuin kuumailmapallo, joka vie meidät korkeuksiin.

        "Rakkaus ei erottele"—no sehän on suorastaan kaunis ajatus. Ja kuinka mystisen kaunista onkaan, että kun Jeesus on sydämessä, hän automaattisesti opastaa valoon ja totuuteen, kuin hengellinen GPS, mutta ilman karttaa tai käytännön todisteita. Onhan se vähän niinkin, että sydämen asialla mennään eikä aivojen—mikä selittää miksi tämä matka usein vie kohti näkymättömiä horisontteja.

        Viisaus ilman moraalia ja etiikkaa on kuulemma julmuutta, ja Jeesus puolestaan on tämän täydellisyyden standardi, jolle ihmiset eivät tietenkään koskaan yllä. Tässä piilee mystinen huumori: epätäydellinen olento kertoo meille, kuinka täydellinen pitäisi olla, ja jos ei siihen pysty, niin saakin sitten armosta anteeksi. Koko paketti on kieltämättä täynnä kosmista ironiaa—tai siis taivaallista mysteeriä, jos sellaista sanaa suosit.

        Ja sitten, Galatalaiskirjeen lainaus! Kyllä, tämä "ei ihmisten mukaista" viesti, joka saatiin ylhäältä, on niin täynnä ylivertaista taivaskaikua, että se saattaakin olla jotain muuta—eli täyttä HUMPUUKIA, jolle voi joko avata sydämensä tai pitää sen täytenä hepreana.

        Joten, jos haluatte uskoa tähän kalansyöjä-Jeesukseen, joka teleporttaa ja liitelee pilvellä ulkoavaruudessa, olkaa hyvät ja nauttikaa tästä taivaallisesta kyydistä! Mutta kyllä se niin on, että ilman pientä skeptistä silmää, koko juttu kuulostaa enemmän muinaisten tarinanikkarien tuotteelta kuin varsinaiselta totuudelta.

        Pilviteologi Enkeli Mäntä,
        Taivaallisten Tarinoiden ja kosmisen HUMPUUKIN tulkitseva tutkija


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pilviteologi Enkeli Mäntä täällä, valmis syöksymään tämän kommentin syvään taivaalliseen analyysiin, joka on täynnä pyhyyttä ja hengellisiä mysteereitä, sekä ehkä hieman HUMPUUKIA, jonka muinaiset tarinanikkarit ovat keksineet.

        Ensinnäkin, Jeesuksessa on siis kaikki hyvää, pyhää ja kirkasta—täysin kuin taivaallista tähtipölyä. Kyllä vain, kunhan muistamme, että tämä "täydellisyys" on lahja, joka ei tietenkään perustu mihinkään todelliseen, vaan pikemminkin siihen hartaaseen uskoon, että joskus tuolla yläilmoissa kaikki on täydellistä ja puhdasta, ja ihmisten epätäydellisyys voidaan korjata hengellisellä pikakuurilla. Ja toki, jos oikein pinnistää ja katsoo pilviin, niin saattaa tuntea sen rakkauden virtaavan sydämeen kuin kuumailmapallo, joka vie meidät korkeuksiin.

        "Rakkaus ei erottele"—no sehän on suorastaan kaunis ajatus. Ja kuinka mystisen kaunista onkaan, että kun Jeesus on sydämessä, hän automaattisesti opastaa valoon ja totuuteen, kuin hengellinen GPS, mutta ilman karttaa tai käytännön todisteita. Onhan se vähän niinkin, että sydämen asialla mennään eikä aivojen—mikä selittää miksi tämä matka usein vie kohti näkymättömiä horisontteja.

        Viisaus ilman moraalia ja etiikkaa on kuulemma julmuutta, ja Jeesus puolestaan on tämän täydellisyyden standardi, jolle ihmiset eivät tietenkään koskaan yllä. Tässä piilee mystinen huumori: epätäydellinen olento kertoo meille, kuinka täydellinen pitäisi olla, ja jos ei siihen pysty, niin saakin sitten armosta anteeksi. Koko paketti on kieltämättä täynnä kosmista ironiaa—tai siis taivaallista mysteeriä, jos sellaista sanaa suosit.

        Ja sitten, Galatalaiskirjeen lainaus! Kyllä, tämä "ei ihmisten mukaista" viesti, joka saatiin ylhäältä, on niin täynnä ylivertaista taivaskaikua, että se saattaakin olla jotain muuta—eli täyttä HUMPUUKIA, jolle voi joko avata sydämensä tai pitää sen täytenä hepreana.

        Joten, jos haluatte uskoa tähän kalansyöjä-Jeesukseen, joka teleporttaa ja liitelee pilvellä ulkoavaruudessa, olkaa hyvät ja nauttikaa tästä taivaallisesta kyydistä! Mutta kyllä se niin on, että ilman pientä skeptistä silmää, koko juttu kuulostaa enemmän muinaisten tarinanikkarien tuotteelta kuin varsinaiselta totuudelta.

        Pilviteologi Enkeli Mäntä,
        Taivaallisten Tarinoiden ja kosmisen HUMPUUKIN tulkitseva tutkija

        Enkeli Mäntit tuomitaan kerran tulijärveen. Ei kannata kuulua siihen joukkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkeli Mäntit tuomitaan kerran tulijärveen. Ei kannata kuulua siihen joukkoon.

        heh, heh , helluntailainen kyllä tuomitsee kaikki , > jotka ei ole heitä . . .

        raamatun Jeesus sanoo : "älkää kadotustuomiota lausuko " Luuk: 6 : 37

        helluntailaisella on ihan "oma jeesus" , joka ei olekaan Raamatun Jeesus .
        "MONTA tulee minun NIMESSÄNI " > "jeesus - nimessä " , olkaapa tarkkana . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pilviteologi Enkeli Mäntä täällä, valmis syöksymään tämän kommentin syvään taivaalliseen analyysiin, joka on täynnä pyhyyttä ja hengellisiä mysteereitä, sekä ehkä hieman HUMPUUKIA, jonka muinaiset tarinanikkarit ovat keksineet.

        Ensinnäkin, Jeesuksessa on siis kaikki hyvää, pyhää ja kirkasta—täysin kuin taivaallista tähtipölyä. Kyllä vain, kunhan muistamme, että tämä "täydellisyys" on lahja, joka ei tietenkään perustu mihinkään todelliseen, vaan pikemminkin siihen hartaaseen uskoon, että joskus tuolla yläilmoissa kaikki on täydellistä ja puhdasta, ja ihmisten epätäydellisyys voidaan korjata hengellisellä pikakuurilla. Ja toki, jos oikein pinnistää ja katsoo pilviin, niin saattaa tuntea sen rakkauden virtaavan sydämeen kuin kuumailmapallo, joka vie meidät korkeuksiin.

        "Rakkaus ei erottele"—no sehän on suorastaan kaunis ajatus. Ja kuinka mystisen kaunista onkaan, että kun Jeesus on sydämessä, hän automaattisesti opastaa valoon ja totuuteen, kuin hengellinen GPS, mutta ilman karttaa tai käytännön todisteita. Onhan se vähän niinkin, että sydämen asialla mennään eikä aivojen—mikä selittää miksi tämä matka usein vie kohti näkymättömiä horisontteja.

        Viisaus ilman moraalia ja etiikkaa on kuulemma julmuutta, ja Jeesus puolestaan on tämän täydellisyyden standardi, jolle ihmiset eivät tietenkään koskaan yllä. Tässä piilee mystinen huumori: epätäydellinen olento kertoo meille, kuinka täydellinen pitäisi olla, ja jos ei siihen pysty, niin saakin sitten armosta anteeksi. Koko paketti on kieltämättä täynnä kosmista ironiaa—tai siis taivaallista mysteeriä, jos sellaista sanaa suosit.

        Ja sitten, Galatalaiskirjeen lainaus! Kyllä, tämä "ei ihmisten mukaista" viesti, joka saatiin ylhäältä, on niin täynnä ylivertaista taivaskaikua, että se saattaakin olla jotain muuta—eli täyttä HUMPUUKIA, jolle voi joko avata sydämensä tai pitää sen täytenä hepreana.

        Joten, jos haluatte uskoa tähän kalansyöjä-Jeesukseen, joka teleporttaa ja liitelee pilvellä ulkoavaruudessa, olkaa hyvät ja nauttikaa tästä taivaallisesta kyydistä! Mutta kyllä se niin on, että ilman pientä skeptistä silmää, koko juttu kuulostaa enemmän muinaisten tarinanikkarien tuotteelta kuin varsinaiselta totuudelta.

        Pilviteologi Enkeli Mäntä,
        Taivaallisten Tarinoiden ja kosmisen HUMPUUKIN tulkitseva tutkija

        Enkeli Luzifer Mäntä, on taas hauskuuttanut kristittyjä ontuvilla analyyseillään. Näin saimme taas metritolkulla pakkomielteistä herjaa kalaaterioista pilven reunalla. Se vahvistaa uskoamme, että Luziferilla on kiire saada kaikki potentiaalinen paha koolle ja näin vapaa tahto seuloo itsestään pahan ja hyvän eroon toisistaan. Pienenä anekdoottina , näen sieluni silmillä Enkeli Männän seisovan tämän kalaaterioitsijan edessä ja selittävän, ettei häntä edes ole olemassakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkeli Luzifer Mäntä, on taas hauskuuttanut kristittyjä ontuvilla analyyseillään. Näin saimme taas metritolkulla pakkomielteistä herjaa kalaaterioista pilven reunalla. Se vahvistaa uskoamme, että Luziferilla on kiire saada kaikki potentiaalinen paha koolle ja näin vapaa tahto seuloo itsestään pahan ja hyvän eroon toisistaan. Pienenä anekdoottina , näen sieluni silmillä Enkeli Männän seisovan tämän kalaaterioitsijan edessä ja selittävän, ettei häntä edes ole olemassakaan.

        helluntailaisuus ainakin on eksytys , sieltä ei ikinä raamatun totuutta löydä ,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heh, heh , helluntailainen kyllä tuomitsee kaikki , > jotka ei ole heitä . . .

        raamatun Jeesus sanoo : "älkää kadotustuomiota lausuko " Luuk: 6 : 37

        helluntailaisella on ihan "oma jeesus" , joka ei olekaan Raamatun Jeesus .
        "MONTA tulee minun NIMESSÄNI " > "jeesus - nimessä " , olkaapa tarkkana . . .

        Helluntailaisilla on Raamatun kertoma tieto Jeesuksesta. Tosin en tiedä, mitä helluntaialsuudella on minun kommenttini kanssa mitään tekemistä, koska en ole helluntailainen.

        Raamatussa taas Jeesus itse sanoi, että "tuomitkaa oikein". Toisin sanoen saa tuomita Jumalan sanan mukaan. Ihminen, joka systemaattisesti kieltää Raamatun totuuden, tekee Juamlasta valehtelijan.

        "Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heh, heh , helluntailainen kyllä tuomitsee kaikki , > jotka ei ole heitä . . .

        raamatun Jeesus sanoo : "älkää kadotustuomiota lausuko " Luuk: 6 : 37

        helluntailaisella on ihan "oma jeesus" , joka ei olekaan Raamatun Jeesus .
        "MONTA tulee minun NIMESSÄNI " > "jeesus - nimessä " , olkaapa tarkkana . . .

        Lause "monta tulee minun nimessäni" tarkoittaa sellaisia ihmisiä tai henkiä, jotka esiintyvät Jeesuksena ja Messiaana ja eksyttvät seuraamaan itseään.

        Eräs tällainen väärä messias on Vissarion, joka on vuodesta 1990 asti väittänyt olevansa "uudelleensyntynyt Jeesus": https://fi.wikipedia.org/wiki/Vissarion_(mystikko)


    • Anonyymi

      <Ensinnäkin, Jeesuksessa on siis kaikki hyvää, pyhää ja kirkasta—täysin kuin taivaallista tähtipölyä. Kyllä vain, kunhan muistamme, että tämä "täydellisyys" on lahja,<<

      Et käsitä edes narratiivia, Jeesus eli täydellisen elämän ja on uskovan vanhurskaus, Jumalalle ei kelpaa kuin täydellisyys.
      Opettele edes Jeesus uskon alkeet!

      Uskontunnustus:
      Minä uskon Jumalaan,
      Isään, Kaikkivaltiaaseen,
      taivaan ja maan Luojaan,

      ja Jeesukseen Kristukseen,
      Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme,
      joka sikisi Pyhästä Hengestä,
      syntyi neitsyt Mariasta,
      kärsi Pontius Pilatuksen aikana,
      ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin,
      astui alas tuonelaan,
      nousi kolmantena päivänä kuolleista,
      astui ylös taivaisiin,
      istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella
      ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita,

      ja Pyhään Henkeen,
      pyhän yhteisen seurakunnan,
      pyhäin yhteyden,
      syntien anteeksiantamisen,
      ruumiin ylösnousemisen
      ja iankaikkisen elämän.

    • Anonyymi

      Ihailtavan hieno ja kiero markkinointikikka:
      Ensin luodaan tyhjästä ongelma (synti ja kadotus) / ja sitten myydään monopolina siihen ratkaisua (jeesuksen mielivaltainen mutta katteeton lupaus pelastuksesta)
      Ei se tyhmä ole joka myy vaan se joka ostaa.
      Taivaan isä ja poika Oy.

      • Anonyymi

        Ei ole muita edellytyksiä kuin pilkata!

        Viisaus ei voi olla todellista ilman moraalia ja etiikkaa. . Esimerkiksi Sokrates opetti, että viisaus on ihmisen korkein hyve, ja sen saavuttaminen edellyttää hyvyyden ja moraalisen elämän tavoittelua.
        ihmisen korkein hyve, ja sen saavuttaminen edellyttää hyvyyden ja moraalisen elämän tavoittelua.
        Et varmaan allekirjoita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole muita edellytyksiä kuin pilkata!

        Viisaus ei voi olla todellista ilman moraalia ja etiikkaa. . Esimerkiksi Sokrates opetti, että viisaus on ihmisen korkein hyve, ja sen saavuttaminen edellyttää hyvyyden ja moraalisen elämän tavoittelua.
        ihmisen korkein hyve, ja sen saavuttaminen edellyttää hyvyyden ja moraalisen elämän tavoittelua.
        Et varmaan allekirjoita?

        hyveet , sekin on LAHJA , ei EHTO .


        Raamatussa Jeesus sanoo:
        "Laupeutta minä tahdon , enkä uhria " Matt: 9: 13


      • Anonyymi

        Ikuisen elämän kauppaaminen on hyvää bisnestä. Asiakkaat eivät palaa takaisin valittamaan etteivät saaneet rahoilleen vastiketta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hyveet , sekin on LAHJA , ei EHTO .


        Raamatussa Jeesus sanoo:
        "Laupeutta minä tahdon , enkä uhria " Matt: 9: 13

        Ristin ryöväri kääntyi ja sai armon, otti Jeesuksen vastaan.


    • Anonyymi

      Kaikki uskonnot perustuu valheeseen. Hyväksikäytettyihin ja hyväksikäyttäjiin.

    • Anonyymi

      Muutamia vääristymien oikaisuja kristinuskoisille;
      Jos halutaan käyttää sanaa Jumala, niin se on persoonaton Suuri Henki ...ei ole muita Jumalia ...pikkujumalia on lukematon määrä mm. Raamatun jumala Jahve. Kaiken alussa Suuri Henki, persoonaton tietoisuuskenttä, ilmensi Itsestään 17 suoraa luomusta ...Jumaluuden ylintä persoonallisuutta, joista 12 edustaa positiivisuutta ja 5 edustavat negatiivisuutta ...eli Jumala loi myös teidän saatananne. Jahve kuuluu negatiiviseen luomishaaraan. Oli tarkoituksenmukaista valita negatiivinen Jahve ihmiskunnan pomoksi 12 000 vuotta sitten määräajaksi ...Jahve poistui 1990.

      Jeesus-nimistä miestä ei ollut 2 000 vuotta sitten, mutta oli Jeshua. Jeshua opetti kansaa, mutta opetukset kirjattiin Raamattuun vääristeltyinä ja kertojaksi oli laitettu Jeshua. Tähän puututtiin; ei voi käyttää vääristeltyjen tekstien yhteydessä nimeä Jeshua, koska hän ei ole niin opettanut. Demoniset voimat, joiden hengessä Uusi Testamentti kirjoitettiin, eivät korjanneet tekstejä vaan muuttivat kertojaksi Jeesuksen ...hatusta vedetty nimi ...lähellä oleva harhautus-nimi Jeesus/Jeshua.

      Mitäkö väliä nimellä on? On sillä; Jeesus-nimi oli koodi, jolla demonit keräsivät energiaa itselleen ...joka kerta kun mainittiin sana/koodi Jeesus, energia virtasi ihmisestä demonien epämääräiseen energiakeskittymään. Tätä demonien ruokkimista pääosin kristittyjen toimesta kesti 2 000 vuotta. Se torpattiin joulukuussa 2019 ...siitä huolimatta Jeesus-nimen käyttö ei johda yhtään mihinkään teitä ihmisiä.

      • Anonyymi

        Että voikin joku olla noin upoksissa ihmisten keksimiin selityksiin. 😂

        Älä ihmeessä jätä omaa iankaikkisuuskohtaloasi idioottien käsiin. Totuus on ihan sinunkin käsiesi ulottuvilla. Siis Raamatussa. Ota se pelastusrenkaana, joka vetää sinut kuiville.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Että voikin joku olla noin upoksissa ihmisten keksimiin selityksiin. 😂

        Älä ihmeessä jätä omaa iankaikkisuuskohtaloasi idioottien käsiin. Totuus on ihan sinunkin käsiesi ulottuvilla. Siis Raamatussa. Ota se pelastusrenkaana, joka vetää sinut kuiville.

        En ole kiinnostunut ihmisten selityksistä, koska tiedän, että ihmisten viidellä aistilla voi saavuttaa maksimissaan 0,5% totuutta asiasta kuin asiasta, ja loput 99.5% on harhaa eli valhetta ...sama koskee uskontoja; ei negatiivinen Raamatun jumala Jahve teille totuutta antanut. Kaikki uskonnot ovat nykyisin negatiivisten voimien hallinnassa ...päästäkää irti!

        Sanon samoin kuin joskus aikaisemminkin; "en ole tästä maailmasta". Minulla on ihan eri lähtökohta kuin kenelläkään nyt Maaplaneetalla olevalla ihmisellä, siksi kerron ihan eri asioita kuin mitä te. Näin lopun aikoina totuuksia paljastetaan.


    • Mihin valheeseen mahtaa prustua, onko todisteita siitä, ellei ole olet itse se valehtelija josta olet kerran tilillä.

      • Anonyymi

        Kenelle kommentoit; avaajalle vai ylläolevaan 16.26.35 -kirjoitukseeni, joka oli ensimmäinen tämän otsikon alle?


    • Anonyymi

      Helluntalaisuus on amerikkalaista markkinateologiaa jonka mukaan on syntiä antaa tyhmien pitää rahansa. Niinpä helluntalaiset saarnamiehet ja johtohahmot nyhtävät rahat pois tyhmiltä seuraajiltaan.

    • Anonyymi

      Enemmän on kysymys siitä mitä Jumala tekee ei ihminen.
      Jumala armahtaa. Olosuhteet on jo valmiina, ei muuta kuin toimia Jumalan palveluksessa ja kunniaksi.

    • Anonyymi

      Eli ihmisillä on sisäsyntyinen syyllisyyden ja synnin tunto ja kuoleman pelko.

      Synnintunto kasvaa syntiä tekemällä ja sitä myöten syyllisyys lisääntyy. Tästä voi vapautua uskon kautta Jeesukseen, sillä hän on kantanut meidän kaikkien synnit ja sovittanut ihmiskunnan Jumalan edessä.

      Onko se väärin jos ihminen kokee vapauden näistä asioista uskon kautta?

      • Anonyymi

        unohdit , että
        ihan järkeäkin on lupa käyttää .


      • Anonyymi

        Jumala itse otti vastuun synnistä jos ymmärtää kuinka nöyryyttävää on ottaa synnit anteeksi ja alistua Jumalan tahdon eteen ja tajuta kuinka suuri on Jumalan agape rakkaus.

        Joh: 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Silloin ihminen ei halua tehdä syntiä, tapahtuu täydellinen sisäinen uudistus, taivaallinen näkökulma.

        Kolossalaiskirje:
        3:1 Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella.
        3:2 Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala itse otti vastuun synnistä jos ymmärtää kuinka nöyryyttävää on ottaa synnit anteeksi ja alistua Jumalan tahdon eteen ja tajuta kuinka suuri on Jumalan agape rakkaus.

        Joh: 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Silloin ihminen ei halua tehdä syntiä, tapahtuu täydellinen sisäinen uudistus, taivaallinen näkökulma.

        Kolossalaiskirje:
        3:1 Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella.
        3:2 Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä.

        Ai että, täällä on taas tarjolla annos täysin käsittämätöntä HUMPUUKIA—todellakin, ihan kuin olisi avattu pullollinen höyryävää harhaa suoraan uskonnollisten mysteerien lähteestä!

        Kuvitellaanpa tätä väitettä: "Jumala itse otti vastuun synnistä." Aivan kuin tämä kosmoksen korkein byrokraatti olisi herännyt aamulla, katsonut alas maapallon sekamelskaan ja tuuminut: "Taitaa olla minun vuoroni tehdä vastuunottoa ja pyytää synnit anteeksi, onhan se sitä agape-rakkautta." Kuulostaa hieman siltä, että kaikkivaltiaan luulisi voivan löytää jonkun paremman PR-strategian. Mutta ei—sen sijaan hän valitsee strategian, jossa hän nöyrtyy ja ottaa kaikki syntikuormat harteilleen.

        Ja sitten tuo "alistuminen Jumalan tahdon eteen"—kuulostaa kuin se olisi jonkinlainen hengellinen painonnostotunti, jossa vastarannankiiski ihmiset kampeavat itseään kohti taivaallista penkkipunnerrusta ja kokevat samalla nöyryyden ryöpyn. Kuinka kätevää! Ensin nostetaan synnin painot ilmaan, ja sitten annetaan kaikkivaltiaan tulla ja ottaa ne itselleen—kaikki agape-rakkauden nimissä, tietenkin.

        Mikä on tämä "agape-rakkaus"? No se on tietenkin se rakkauden laji, joka on niin ylitsevuotavaa ja universaalia, että siitä on lähes mahdotonta sanoa mitään muuta kuin: "No, agape-rakkaus se on." Se kuulostaa aivan sellaiselta termiltä, jolla uskonnollinen puhetapa saadaan näyttämään korkealentoisemmalta kuin mitä se todellisuudessa onkaan. Tavallisen rakkauden kanssa ei nyt vaivauduta pelaamaan—agape-rakkaus on se iso sana, joka tulee käyttöön silloin, kun halutaan tehdä vaikutus seurakuntalaisten illanvietossa.

        Todellisuudessa tämä on kuitenkin vain kauniisti paketoitua uskonnollista hölynpölyä, jonka tarkoituksena on pyöräyttää ihmisen aivot solmuun ja saada heidät tuntemaan olonsa pieneksi kosmoksen keskellä. "Katsokaa, kuinka paljon Jumala teitä rakastaa, hän otti synnit niskoilleen!" No, mikäpä siinä—mutta kuka tässä oikein huijaa ketä? Aivan kuin Jumala olisi tarjonnut ilmaisen lounaan, mutta lasku tulikin jälkikäteen ihmiskunnan postiluukusta.

        Lyhyesti sanottuna: synnin vastuunottoa, nöyrtymistä ja agape-rakkauden jargonia. Kuulostaa lähinnä siltä, että joku on ottanut kasan uskonnollisia käsitteitä, ravistellut niitä hartauden sekoittimessa ja kaatanut ne kuulijan päälle siinä toivossa, että syntyisi harras ilmapiiri. Mutta objektiivisesti katsottuna: täyttä, katkeamatonta HUMPUUKIA!

        Ystävällisin terveisin,
        Enkeli Mäntä, kriittinen katsaus agape-hömpän taakse


    • Anonyymi

      Raamattu - Psalmi 111:10, Ps. 111:10 - Herran pelko on viisauden alku: se on hyvä ymmärrys kaikille, jotka sen tekevät: hänen kiitoksensa pysyy ijankaikkisesti.

      • Anonyymi

        Ah, tietenkin, *Herran pelko on viisauden alku*. Mikäs sen inspiroivampaa? Siis eikö olekin ihastuttavaa, että viisauden saaminen alkaa pelolla? Unohdetaan tiedonjano, uteliaisuus tai analyyttinen ajattelu—näiden rinnalla tärkeintä on hieman kunnon kauhua Jumalan edessä!

        Ilmeisesti paras tapa edistyä ymmärryksessä on kulkea läpi elämän varmistellen, ettei astu väärälle polulle tai saa taivaallista läksytystä niskaansa. Siinäpä siis resepti pitkäkestoiselle viisaudelle ja *ijankaikkiselle* kiitokselle: vähän pelkoa, paljon kuuliaisuutta, ja tadaa—olemme valmiit kohtaamaan ikuisuuden! Kylläpä tuli taas selkeäksi tämä elämän tarkoitus.

        Enkeli Mäntä


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe