vanhemmat eroaa??!!

sekavaolotila

Mun vanhemmat on eroamassa.. mä en tiedä mitä mä teen. On outoa. Tää on tätä taas.. huoh... Kertokaa jotain mikä voisi auttaa mua.

41

6748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Silja

      Ei siihen mitään voi sanoa. Ei se lohduta, että melkein kaikki nykyään eroavat.

      • huihhh

        Tiedän sen mutta tää tuli kun salama kirkkaalta taivaalta. En ollut yhtään huomannut mitään merkkejä erosta, jota ne on ilmeisesti jo kauan sitten hakeneet.. tää tuli ihan liian nopeasti. Mun omakin elämä on ihan sekaisin.

        Haluaisiko joku jutella tästä mun kanssa?


      • Jake
        huihhh kirjoitti:

        Tiedän sen mutta tää tuli kun salama kirkkaalta taivaalta. En ollut yhtään huomannut mitään merkkejä erosta, jota ne on ilmeisesti jo kauan sitten hakeneet.. tää tuli ihan liian nopeasti. Mun omakin elämä on ihan sekaisin.

        Haluaisiko joku jutella tästä mun kanssa?

        sulle vaan, koeta kestää! Rakastaa ne sua kumminkin.
        Toivottavasti kaikki menee hyvin kumminkin, vai mitä.


      • mie
        huihhh kirjoitti:

        Tiedän sen mutta tää tuli kun salama kirkkaalta taivaalta. En ollut yhtään huomannut mitään merkkejä erosta, jota ne on ilmeisesti jo kauan sitten hakeneet.. tää tuli ihan liian nopeasti. Mun omakin elämä on ihan sekaisin.

        Haluaisiko joku jutella tästä mun kanssa?

        Ikävää :/ Vaikka monet nykyään eroaakin, niin ei se tee asiasta yhtään helpompaa, saati sitte vähäpätöisempää. Toisille se on helpompaa, toisille ei. Omat vanhempani ovat eronneet myös.

        Jos haluat jutella, niin mulle se kyllä sopii


      • Anskus.
        huihhh kirjoitti:

        Tiedän sen mutta tää tuli kun salama kirkkaalta taivaalta. En ollut yhtään huomannut mitään merkkejä erosta, jota ne on ilmeisesti jo kauan sitten hakeneet.. tää tuli ihan liian nopeasti. Mun omakin elämä on ihan sekaisin.

        Haluaisiko joku jutella tästä mun kanssa?

        Munkin on eroomassa en oo huomannu mitään mutta niin vaan tapahtu....


      • tallityttö

        Mun vanhemmat on eronnut... Niitten mielest se ei enää toiminu


    • Orange78

      Et voi oikein mitään tehdä, mutta parempihan se on että eroaa kun taas riitelee kokoajan ja lapset ympärillä(?) kun kaikilla osapuolilla pitäisi perheessä olla hyväolon tunne.Mutta sinuun se ei tietenkään saisi vaikuttaa vaan elettävä vaan normaalisti eteenpäin ja tehdä omat 'työt', eli opiskella ja harrastaa normaalisti.Itse olen eronneesta perheestä ja jälkeenpäin ajatellen se oli hyvä ratkaisu isälleni ja äidilleni, nytten ovat onnellisia sillon ei. Tietty vanhemmista kiinni paljon asioiden toimivuus.

    • Catgirl91

      Mun vanhemmat eros,kun mä olin jotain 10wee.Nyt
      oon neljäntoista ja hyvin oon pärjäillyt.Käyn
      joka toinen viikonloppu pikkusiskojen kanssa iskän luona ja kesäisin ollaan yhteensä kaks viikkoo iskällä.Mua kismittää joskus,kun joutuu mennä toiseen paikkaan ja joutuu pakata tavarat,
      sitten parin päivän päästä joutuu purkaa kamat
      pois repusta,mutta kyllä tämä tästä.Mun vinkki olis sulle,että kerro vanhemmilles,miltä susta
      tuntuu juuri nyt.Sit sä voit lainata kirjastosta
      eroamisesta käsitteleviä kirjoja (esim: "Juholla
      on kaksi kotia","Älkää huutako!"..) ja lukekaa
      yhdessä tuumin niitä ja jutelkaa aiheesta.Käykö?

    • lady-lovely

      Näitä voisit kokeilla.. :) jos et oo jo tehny :D

      1. Puhu, kavereille, opolle, kuraattorille, vanhemmilles.. kerro miltä susta tuntuu ja jos ei oo helppo uhuu kirjota vaikka kirje :)

      2. Keksi tekemistä, älä jää 4 seinän sisään van oo kavereitten kaa ja harrastele kaikkea mukavaa..

      3. muista että vanhempies ero EI oo sun vikas, se johtuu niistä ei susta!

      4. jos molemmat vanhempas asuu vielä kotona ja riitelevät,haukkuvat tosiaan etc niin mene vaikka kavereille tai sukulaisille yöks jettä pääset hetkeks poi :)

      5. Koita kestää!!

    • valkoinen haukka

      Vanhempiesi ero ei ole millääntavalla sinun syysi. Kumpikaan vanhemmistasi ei eroa siksi, että sinä olet elänyt jotenkin väärin, tai että haluaisivat eroon sinusta.

      Heidän elämänhistoriansa yhteiselossa on vain kulkenut polkunsa päähän. Avioliittokin on eräänlainen elinkaari, joka saattaa loppua, kun sitä hallitseva voima loppuu.

      Ihminen ei ole muuttumaton olento sen jälkeen kun hän täyttää 18v. Ihminen kehittyy jatkuvasti ihan vanhuuteensa asti. Joskus ihmiset kasvavat avioliiton myötä yhteen kun on sattunut "hyvä tuuri" puolison löytymisessä. Ihmiset voivat myös avioliiton aikana kasvaa erisuuntiin, jolloin he tuntevat puolisonsa kanssa elämänsä kuin häkkilinnun elämäksi. Syitä on toki muitakin.

      Sinulla on nyt suruaika hyväksy omat tunteesi ja anna niiden tulla. Suruajan jälkeen olet elämänhallinnassasi vahvempi, usko pois se ei tapa se karaisee.

      Muista, että sinä et ole syntynyt tänne vanhempiesi vuoksi vaan oman itsesi vuoksi. Siksi sinun olisi nyt hyvä löytää omat sisäiset voimavarasi, jotka olet jo syntymässäsi saanut aivan kuin oravanpoikanenkin ne on saanut.

      Älä syyllistä vanhempiasi, heillä on nyt myös tarpeeksi vaikeaa, voi olla että he eivät jaksa nyt olla sinulle tueksi elämässäsi tällähetkellä.
      Kuitenkin he rakastavat sinua kaiken hämmingin keskellä, vaikka se ei siltä näyttäisikään, ethän hylkää heistä kumpaakaan oman elämäsi ulkopuolelle.

      Enkeli johdattakoon tietäsi.

    • puer86

      Mun vanhemmat erosivat viime syksynä. Olen siis jo aivan tottunut uuteen elämään. Niin, siihen siis tottuu:) Alkuun voi tuntua vähän oudolta, mutta jos siltä tuntuu, niin puhu jonkun kanssa.
      Älä syyllistä itseäsi ja älä anna eron haitata omaa elämääsi.
      Tulipä tässä mieleen, että kun on noita juttuja että sovitaan että lapsi on esim. pyhät toisen vanhemman ja arjet toisen vanhemmat luona. Itseni tai pikkusiskoni kohdalla tällaista ei ilmennyt. Saadaan liikkua tai olla liikkumatta aivan vapaasti. Millaisissa tilanteissa tällainen juttu tulee? Onko lasten iällä jotakin vaikutusta jne. Tuli vain mieleen, kiva jos joku keksii mitä vastata näihin epämääräisiin kysymyksiini...

    • tyttö

      Häh? Siis mikä mättää? Munkin vanhemmat on eronnu,enkä mä nää siinä mitään ongelmaa...Ne eros ku olin 14,nyt oon 15. Ei se oo vaikuttanu muhun mitenkään ja nyt kaikki on jotenkin helpompaa. Ja vähän aikaa eron jälkeen,ne molemmat yritti kilpaa lohduttaa mua ostelemalla kaikkee... Piristy,ei se maailma tähän kaadu.

    • Saman kokenut

      no, mun vanhemmat eros kun olin about 5 ja vaikka kaikki ehkä ajattelee että ei niin nuoresta voi mitään muistaa, mutta kyllä voi!! Mä en voi sanoo mitään muuta kun et se on kauheeta (ja sit vielä jos on vanhempi lapsi eli jotain yli 10 pitää ite valita kumman luokse asumaan ja miten sä voisit muka päättää kahen sulle tosi rakaan ihmisen välillä ilman et toinen loukkaantuu??) Ja nykyään mäkin kuljen joka toinen viikko lentokoneella Oulusta Hesaan isän luo, ja siihenhän menee älyttömästi rahaa.. Mutta tsemppiä sulle ja koita jaksaa koska mä tiedän kuinka kauheet se on.. ja piristä ittees vaikka olemalla paljon kavereitten kanssa ja hemmottelemalla ittees, ettt sä koko ajan ajattelis sitä koska sit vasta paha olo on jos koko ajan ajattelee sitä... Ja sit kerro jollekkin tosi hyvälle kaverille koska sit se ei tee niin pahaa ja sä voit kertoo sille kaikki...

    • Sammakko.

      No eipä paljon minua haitannut, päinvastoin.

    • hop89

      mun mutsi ja faija on eronnu. olen loytany vain hyvii puolii siita.

    • solidee

      Outoa? Niin no jos on elänyt suojellussa ilmapiirissä koko ikänsä niin voihan se tuoltakin tuntua muttei se sitä ole...mulla eros jo kun olin 8v ja olen siitä hemmetin tyytyväinen, avioero on ihmisille helpotus, ja mun mielestä se on paras ratkaisu että vanhemmilla on hyvä olla..tällöin he pystyvät keskittymään lapsiinsakin kun ei tarvitse koko aika stressata aviopuolisosta.
      Ja kaksi kotia..ei se ole ongelma se on aika mielenkiintoinenkin juttu... :)

      Ajattele positiivisesti, itse en näe YHTÄKÄÄN huonoa puolta avioerossa..asennoitumiskysymys.

    • lojkfdm c

      mun äiti ilmotti tänää just et ne aikoo erota iskän kanssa.. meni siinäki sitte uus vuos pilalle ku oon itkeny jo kolme tuntii putkee.

    • vähän apua?

      mun vanhemmat on eroamas ehkä koska iskä kokoajan uhkailee et se ei jaksa enää entiiä mitä voisin tehä äitin äiti (mummani) on pettänyt isäni luottamuksen ja äiti saa kuulla siitä melkein jatkuvasti isä tekee pitkiä päiviä töissä ja olemme hieman alhaisessa rahatilanteessa tämä on vaikeaa isä käy 3 kertaa viikossa 12h päivissä töissä ja tulee väsyneenä kotiin perjantaina rentouttaa itseään alkoholilla (ei liian suurella määrällä) mutta silloin isä vasta jaksaa jankata äidille asioita miksi suhde ei toimi ja mummasta olisiko minkäänlaista vinkkiä jotenkin koska kerroinpa tässä nyt hyvin yksityiskohtaisesti elämästäni muuten elämäni on aurinkoista ja perhe rakastavaa =)

    • sama juttu

      Munkin vanhemmat riitelee ja miettii, että onko niillä mitään yhteistä meidän lasten lisäksi...se on kamalaa ja itkettää. Siks googlasin "mitä tehdä kun vanhemmat eroaa" ja tämmösen löysin :( Koeta jaksaa.

    • voimia

      juu, mullakin eros vanhemmat kun olin 8, ei se mitään kivaa ollu ja vieläkin välillä mietin kuinka erilaista elämäni olisi jos ne ei olis eronnu. Vanhempani riitelivät tosi usein enkä aina kestänyt sitä, mutta ajattelin että ''eihän mun vanhemmat voi erota, ei ne tekis niin''. Ja niin olen 6 vuotta kestänyt tätä paskaa kun joutuu viikon välein raahautumaan isän ja äidin välillä, ja kaiken lisäksi pitää vielä kestää isän uutta vaimoa.

      Minun täytyy kuitenkin sanoa että se oli varmaan parasta kaikille että he erosivat, isänikin laittoi elämänsä kuntoon eron jälkeen ja muuttui täysin.

      Onnea sinulle, ja yritä jaksaa. Muista, vanhempien ero ei ole sinun syysi!

    • vanhemmatmiettikää

      munki vanhemmat aikoo erota. Se tuli mulle aivan puun takaa, mut ne on molemmat mulle niin tärkeit et siihen ei oo ees sanaa... Vo kumpa ne sopis... Tsemppii he kaikille, oikeest!

    • zinzin4

      Mä olen 20 ja asun tällä hetkellä ulkomailla. Muutin tänne 19-vuotiaana ja mulla ei ollut hajuakaan mistään tollasesta kunnes sain äidiltä äskettäin TEKSTIVIESTIN, jossa hän kertoi heidän päättäneen erota.. Nyt on asiat ihan sekaisin, koska asuin vielä kotona ennen kuin lähdin ja oli tarkoitus tulla takaisin kotiin taas keväällä.. En voi edes ajatella, miltä tuntuu mennä kotiin (tai johonkin uuteen "kotiin") ja siellä ei olekaan enää kaikki paikalla. Vieläpä kun eron lähtökohtana oli eräs kolmas osapuoli.. Mulle tää on ainakin rankkaa, koska meillä oli aina hyvin läheinen perhe ja tehtiin asioita yhdessä ja oli yhteisiä harrastuksia yms. Surettaa, mutta kaipa tästä selvitään ajan kanssa. Niinhän ne kaikki muutkin.. :/

    • wdsc

      tää on mulle elämän ja kuoleman kysymys. jos mun vanhemmat eroo.... niin en tiiä mitä teen. ;(. en haluu asua erikseen. Entäs meijän koira, kesämökki, koulukyydit ja rahatilanne, koska oon asunu samassa omakotitalossa jo koko ikäni.?(oon 13 V.)

      Jos jollain on vähän samankaltainen tilanne, niin kertokaa miltä se tuntuu pliis. Varsinkin rahatilanne, koska jos vanhemmat ei yhistä omia rahoja, niin meijän pitäis muuttaa pois, enkä haluu sitä. ;(

      Täytyy vain rukoilla, että vanhemmat ei eroa. Mä ekana yönä kun kuulin, että vanhemmat aikoo ehkä erota, niin tuntui, että sydän pysähtyi, ja samana yönä näin painajaisii ja heräilin ja itkin. ;((((

      Toivotan teillekkin onnea, että eläisitte tavallista ja ihanaa perhe elämää, ja että vanhempanne eivät eroaisi. ;(

      mä itkin kun kirjotin tään ;(

      • Pikkuisen iskä

        Mun vanhemmat eros, kun olin nuori. Siitä huolimatta mulla on säilynyt ihana suhden kumpaankin vanhempaan. Ymmärrän, et sua pelottaa kun joutuu ehkä jättää kaiken tutun. Tulevaisuus tuo kuitenkin sulle varmasti paljon kaikkee uutta ja kivaa. Toivottavasti saat kokea ihania hetkiä tulevaisuudessa riippumatta siitä jatkavatko vanhempasi yhdessä vai lähtevätkö eri teille.


      • Onneton nuori

        Mäkin itken kun mä kirjotan tätä. Olen 13-vuotias tyttö. Vanhempani riitelevät joka asiasta ja menen aina itkemään paniikissa omaan huoneeseeni. Tahtoisin vain onnellisen perhe-elämän.
        Olen huolissani koirastamme, rahatilanteestamme(isä työtön, äiti opiskelee) ja siitä, miten vanhempani selviävät yksin.

        Muutama päivä sitten, kun isäni oli valehdellut jostain äidilleni, kysyi äiti minut tietokoneen ääreen ja alkoi kysyä, että minkälainen olisi kiva rivitalo asunto. Purskahdin itkuun, sillä tiesin silloin, että äiti aikoo lähteä. Äitini yritti lohdutella, mutta ei tehoa.

        Aina illalla, kun käyn nukkumaan ja vanhempani alkavat riidellä, minusta tuntuu että en saa henkeä, kun itkettää ja kurkkua ja rintaa puristaa niin paljon. Usein yöuneni jäävät muutamaan tuntiin. Mielessäni pyörii ajatuksia viiltelystä ja syömisen lopettamisesta.

        Tiedättekö, miten pahalta tuntuu nähdä, kuinka toisten vanhemmat voivat kävellä käsi kädessä, puhua toisilleen normaalisti ja nukkua samassa huoneessa. Tiedättekö, miltä tuntuu istua oman huoneen nurkassa yksin itkemässä. Toivon, ettei kovin moni teini joutuisi kokemaan tälläistä. Voimia sulle! Ja vannon, ymmärrän sua!


    • Upus

      tää biisi on meijän perheen pelastaja: Anna Puu- Säännöt rakkaudelle.

      kun mun vanhemmat halus erota, niin autossa kuunneltiin tää biisi ja ne ei

      eronnukkaan. En oo varma johtuukohan tää tästä biisistä mutta kannattaa

      kuunella se. :D

    • eron murtama ;(

      ero ero ero oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    • Entiedämitätehdä

      Osaisko joku kertoo mitä tapahtuu... Oon kohta 14vuotias. Meiän perheeseen kuuluu minä, 10v sisko, 16v veli ja äiti&isä 2 koiraa. Meillä on iso omakotitalo ja iso piha missä on paljon kukkapenkkejä hoidettavana. Isäni ja äitini ovat usein kivoja toisilleen mutte kun he juttelevat se menee usein negatiiviseksi (raha-asioiden yms.) jahkaamiseksi. Äitini on tosi kultainen ja tykkää lukea kirjaa usein. Isäni on yleensä "äreä" ja miettii kaikkia asioita yleensä myös paljon negatiivisesti. Äitini ja isäni eivät vietä tarpeeksi aikaa toistensa eikä lastensa kanssa koska heillä on töitä ja kotitöitä jotka eivät lopu KOSKAAN! Välillä isä syyttää äitiä siitä "vihjaillen" ettei äiti tee mitään meidän talossa. Tosiasiassa äiti pesee koko ajan pyykkiä, silittää sitä, vie pyykit narulle, hakee pois, imuroi yms. Meillä on lähes aina siisti koto, fyysisesti. Perheellämme ei ole samanlaista yhteyttä kun monilla muilla perheillä on (mielestäni). Kodissamme on negatiivinen ilmapiiri varsinkin kun isäni on usein huonolla tuulella.... Välillä kun he riitelevät niin itken yksin huoneessani että miksi juuri meidän perhe?! Osaisitteko sanoa olisiko heidän järkevintä erota? Äiti itkee nykyään useemmin kuin ennen ja sanoi kerran isälleni " mä olen onneton" "sun pitää varmaa alkaa katelee uutta vaimoo" - kesken riidan joks päättyi isän 5h poissaoloon.... Mulla on paha olla...kun sanon tuosta vanhemmilleni niin he vain sanovat että aikuiset riitelevät joskus... Mitään tällaista ei pitäisi mun mielestä vähätellä joten pliis kertokaa omat kokemukset ja miten ne päättyivät!

      • tämäonhirveää

        Minulla on yhtä ikävä tilanne kun monilla muilla...:( Tämä riita alkoi ehkä noin reilu kuukausi sitten. Äitini suuttui minun mielestäni vähän tyhmästä, mutta kuitenkin ymmrettävästä asiasta isälleni. Isäni ei jotenkin ehkä voi myöntää tätä asiaa, mutta tämä vaivaa vähän jo minuakin. En halua kertoa asiaa. Mutta kuitenkin, tämä riita alkoi reilu kuukausi sitten. Se kesti ehkä 4 päivää ja sitten loppui. Nyt tämä riita "alkoi" taas toissapäivänä, samasta asiasta. He vain riitelevät ja minä itken omassa huoneessani. Tämä on hirveää. Nyt rupesin taas itkemään. Mutta niin en tiedä ovatko he eroamassa. Lähellä se ainakin on. Isäni ainakin sanoi toissapäivänä äidilleni, että "jos sä vielä kerrankin uhkaat tosta avioerosta, niin se on sit siinä". Äitini meni ihan hiljaiseksi. Tänään he iriitelivät taas aamulla. Olin jälleen kerran itkemässä huoneessani. Sitten kun riita oli "loppunut" isäni tuli sanomaan että "aikuisten asioita nää on, et ei sun tarvi näistä huolehtia". Vähän ajan päästä äitini tuli sanomaan tuon saman ja kysyin äidiltäni aikovatko he erota, hän vastasi en tiedä, mutta ymmärrätkö jne... Aikasemmin kun olin kysynyt niin äitini oli sanonut että emme, mutta nyt... Olen ihan maassa. Toivon, että kellään muilla ei ole tälläistä tilannetta. Tämä on ihan hirveää!!! Ja en kestäisi jos vanhempani eroisivat! En tiedä mitä tekisin, itkisin varmaan koko ajan...


    • särkynyt

      Heippa. Olen nyt 23, vanhempani erosivat ollessani 14. Sitä ennen äiti oli pettänyt isää jo kaksi vuotta, josta sain tietää kun olin 12, ennen kuin isäkään tiesi. Äiti uhkaili mua ja manipuloi kun huomasi että tiedän asiasta. Valehteli päin naamaa, joka on jatkunut tähän päivään saakka.
      Äiti kaatoi kaiken eropaskan niskaani ja muistan ne monet illat ennen lopullista eroa kun vanhemmat riitelivät lasten mentyä nukkumaan. Mä en tietenkään pystynyt nukkumaan koska äiti huusi aina kaikki riidat läpi.
      Luojan kiitos mulla on maailman ihanin isä jonka luo jäin asumaan ja joka on oikeastaan kasvattanut mut 14vuotiaasta saakka. Myöhemmin isäkin tapasi uuden kumppanin josta on tullut minulle paljon läheisempi kuin oma äitini. Olen nähnyt äitiäni tänä vuonna 2 kertaa. Meillä ei ole minkäänlaista suhdetta, enkä tunne häntä ollenkaan.

      niin ne seuraukset?

      Viiltelin ja lintsasin koulusta ylä-asteella. lukion tokalla olin pois kaksi jaksoa koska olin niin masentunut etten jaksanut. Lukion vikalla sairastuin syömishäiriöön (anoreksiaan ja bulimiaan) jonka jälkeen sen kanssa ollaan eletty tähän päivään asti.
      Lukuisia osastojaksoja takana ja varmaan tuhansia syömishäiriöpoliklinikan terapeutin tapaamisia. Minulla on myös ajoittain oirehteleva trikotillomania eli pakonomainen ihon ja hiusten nyppiminen. tällähetkellä päälakeni on kalju ja joudun pitämään hiuksia aina ponnarilla jotta se ei näkyisi.
      Olen työelämässäja viihdyn, mutta sieltäkin olen joutunut välillä olemaan pitkään saikulla kun oon mennyt niin huonoon kuntoon että ainoa vaihtoehto on ollut mennä osastolle.

      Kahden viikon sisään tuntuu että tämä sisäinen lapseni voisi olla valmis käsittelemään enemmänkin noita juttuja mitä on tapahtunut. Mulle on sanottu kamalia asioita ja oon nähnyt kaikkea aika hirveetä. Uskon että oon hautautunut syömishäiriö ja masennusmuurin alle, jotenkin rakentanut sen mun turvaksi nää kaikki vuodet.

      Ehkä tästä selvitään joku päivä, toivottavasti. Mutta te mua nuoremmat, mä tiedän että se on ihan kamalaa. Yrittäkää välttää tilanteita missä joudutte olemaan riitojen keskellä, älkää jääkö kuuntelemaan. Älkää antako isän ja äidin haukkua teille toisiaan vaan sanokaa että lopettavat. tsemppiä teille!!!!!!

      • eroaa

        Mä kuulin tänää et mutsi ja faija erois. Oon aik nuori ja tää tuli ihan yllätykse. Oon itkeny koko päivän enkä jaksanu kouluunkaa mennä. Onks kellää vinkkei miten voisin päästä hyvin yli täst asiast? Mul on kyl pari frendii joille oon kertonu ja ne tukee mua. Mut oon iha masentunu ja peloissani et mitä seuraavaks tapahtuu? Kiitti kaikille


      • randompoju7645
        eroaa kirjoitti:

        Mä kuulin tänää et mutsi ja faija erois. Oon aik nuori ja tää tuli ihan yllätykse. Oon itkeny koko päivän enkä jaksanu kouluunkaa mennä. Onks kellää vinkkei miten voisin päästä hyvin yli täst asiast? Mul on kyl pari frendii joille oon kertonu ja ne tukee mua. Mut oon iha masentunu ja peloissani et mitä seuraavaks tapahtuu? Kiitti kaikille

        Itsellä on aika hyvin mennyt kun kerran käyn salilla siellä porukka kannustaa ja tukee. Jos sullakin sattuu olemaan tuttavia tai kaveruksia niin heille puhuminen auttaa.


    • Darkfive

      Mulle on sattunut aika monta tollasta tilannetta. ne meinaa aina erota mut onneks ku ne juttelee niin asiat hoituu. Ne ei riitele koskaan, paitsi äiti valittaa jos isä juo liikaa viinaa... on erossa toisistaan max 2 viikkoo. Veikkaisin et seuraava riita tulee joskus kuukauden päästä.

    • eroamassa

      Mun vanhemmat on eroomassa ja mun pitäs päättää kumman työ muutan:'(

      • 11w

        Sain just äskön tietää ( kun luin mun äitin viestejä ) et mun äiti on pettäny mun isää enkä oikeesti voi tajuu sitä koska en oo huomannu sitä mitenkää. Mut kaikest hankalint on se et kun mun isä on töissä ulkomailla nii jos ne eroo nii mä en enää nää mun isää melkee yhtää


      • se on vaikeaa
        11w kirjoitti:

        Sain just äskön tietää ( kun luin mun äitin viestejä ) et mun äiti on pettäny mun isää enkä oikeesti voi tajuu sitä koska en oo huomannu sitä mitenkää. Mut kaikest hankalint on se et kun mun isä on töissä ulkomailla nii jos ne eroo nii mä en enää nää mun isää melkee yhtää

        Omat vanhemmat on myös eronneet, mutta isä asuu aika lähellä joten joka viikonloppu käyn hänen luonaan. On tähän jo tottunut ja sain kaksi "siskoa", kun isän vaimolla on lapsia. Joskus vaan aika turhauttavaa mennä joka toinen viikko kesällä isälle, kun tulee ikävä kavereita. Kävi päässä, että asuisin vain äitini luona, mutta haluan silti nähdä myös isääni :)
        Aika hoitaa asiat kuntoon ja jos alkaa tuntua siltä, että haluaisi olla jommankumman vanhemman luona enemmän tai vähemmän niin pitää sanoa asiasta vanhemmille. Kyllä ne ymmärtää :)


    • jutteluseuraahaluan

      vanha keskustelu mut ihasama.
      Eli siis mun vanhemmat on just nyt eroamassa. Oon ihan murtunu, koska perhe on ns mulle koko elämä kun ei kavereita oikee oo tai ne on lähinnä vaan sellasii koulun hengauskavereit, eikä sellasii joiden kaa oon vapaa-ajal tai joille voin avautuu eron aiheuttamista tunteista :( mulle ei oo ketään kenelle puhua ku vanhemmat on nyt nii "murtunu" (=vittuilee mulle kokoajan ja joka ikinen asia on mun syy:)) kerran yritin äitille itkien avautua mut se vaa alko huutaa jotai iskästä ni hyvi meni seki. Ei ne kuuntele mua
      Mut en voi lähtee kodin ilmapiiristä mihinkää ulos ku haluun suojella mun siskoo, ettei mun vanhemmat puhu sille mitää tyhmää, ku ne on vähä sellasii jotka ei mieti mitä sanoo xd. kaipaisin vaa jonkun,kehen voi luottaa ja jolle voi puhua :( mut ehkä tästäki sitte selvitään,mut eipä siihe auta et vamhemmat mustamaalaavat toisiaan ja urkkivat toistensa tekemisiä (varsinkin äiti) ja jos sanon siitä niin saan huudot:) toimin siis ihanana välikätenä riidassa. Oon harkinnu et menisin puhuu kuraattorille tms mut mua ahdistaa ja tulee ns paniikkikohtaud aina ku oon tollases tilantees mm terkkarilla ni en sit tiiä mite sekää sujuis :(

      • jutteluseuraahaluan

        ja siis olen 14 vuotta


    • TubberMan

      Elämä menee välillä niin. Mut yleensä elämä järjestää asiat niin et kenenkä ei tartte olla yksin tai tehä mitään typerää sen takia et vanhemmat on idiootteja.

    • Anonyymi

      En oikeesti tiiä millon mun vanhemmat ois ollu kivoja toisilleen ja pelkään et ne eroaa ja ne riitelee kokoajan

      • Anonyymi

        Auttakaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe