Makkara on pahin No. 1. https://www.hs.fi/tiede/art-2000011296333.html
Ultraprosessoitu ruoka tuhoaa kehon aivojen kautta
12
107
Vastaukset
- Anonyymi
Amerikassa kalorit on isolla erillistarralla merkitty
niin pitää olla Suomessakin - Anonyymi
Sullekko käynyt niin, kyllä siinä on muuta takana. Juopottelu ja synnynnäinen hölmö.
Punavihreät sotkee pään vielä. Kyllä minäkin olen aina syönyt näitä eikä ole mitään ilmennyt.- Anonyymi
Vastoin itsestäsi kertomaa, kuitenkin verbi puuttuu lauseesta, pilkku myös puuttuu ja kysymysmerkki on unohtunut!
- Anonyymi
Lihapakettien suojakaasu sisältää natsihormonia .
- Anonyymi
Niin ja noita energiajuomia on juotava , jotta kehon kemikaali tasot pysyvät hyvinä .
- Anonyymi
Asia on juuri näin, lääkäri Antti Heikkilä on aiheeseen perehtynyt. Makkaran värjäys ja lisäaineet on myrkkyä ihmiselle ja suolapitoisuudet vaarallisen korkeat. MTV artikkeli lisäaineista, varsinkin tuo makkaraosuus on todella karua kertomaan.
Tämä on karu totuus lisäaineiden vaikutuksesta ihmiseen
Lisäaineet parantavat ruuan makua ja väriä, mutta sillä on hintansa terveydelle.
Ruokamme on ladattu tänä päivänä täyteen lisäaineita. Lääkäri Antti Heikkilä kertoo järkyttävistä vaikutuksista, joita lisäaineilla on erityisesti lapsiin ja vanhuksiin.
Lisäaineet voidaan Antti Heikkilän mukaan jakaa kahteen ryhmään. Ensimmäiseen lukeutuvat ne lisäaineet, jotka on tarkoitettu ruuan säilyvyyden parantamiseksi. Niiden käytölle on perusteltu syy.
Toista lisäaineryhmää käytetään ruuan muokkaamiseen. Ongelmaketju saa alkunsa, kun elintarvikkeen hyllyikää pidennetään poistamalla siitä kaikki luonnolliset rasvat. Samalla ruuasta poistuu maku.
− Jotta ruoka maistuisi jälleen joltain, siihen pannaan lisäaineita. Sekaan lisätään vielä väriaineita, jotta ruoka myös näyttäisi joltain, Heikkilä kiteyttää.
Natriumglutamaatti tunkeutuu aivoihin
Heikkilä poimii lisäaineiden joukosta kahden vahingollisimman tekijän kärjen: natriumglutamaatin ja nitraatin.
Natriumglutamaattia lisätään joka paikkaan, jotta ruuassa olisi makua. Kyseessä on Heikkilän mukaan monin tavoin ongelmallinen lisäaine.
− Vaikka natriumglumaatti on näennäisesti muutaman aminohapon yhdistelmä eli luonnollinen, se on kuitenkin ennen kaikkea hermojen välittäjäaine aivoissa. Jos sen saanti menee överiksi, se alkaa tuhota aivosoluja.
Ihmisellä on aivoissa niin sanottu veriaivoeste. Toisin sanoen aivojen verisuonissa on säätelymekanismi, joka ei päästä kaikkia aineita herkkiin aivoihin. Natriumglutamaatti kuitenkin läpäisee esteen.
− Monien neurotutkijoiden mielestä se on huolestuttavaa. Kun aivoihin pääsee ylimääräistä natriumglutamaattia, se aiheuttaa aivoissa neuroärsytystä ja voi tuhota hermosoluja.
Lapset ja vanhukset vaarassa
Ylipainon taustalla on yllättävä tekijä.
Ylipainon taustalla on yllättävä tekijä.
Asiasta tekee erityisen huolestuttavan se, että lapsilla ja ikääntyvillä ihmisillä veriaivoeste on heikko. Näillä ikäryhmillä liika natriumglutamaatin saanti voi aiheuttaa dramaattisia vaikutuksia.
− Se on yksi syy nuorten ja lasten käytöshäiriöihin sekä ikääntyvien dementiaan.
− On myös todettu, että natriumglutamaatti sekoittaa aivojen säätelymekanismin ruuan suhteen ja vaikuttaa hormoneihin, jotka säätelevät kylläisyyden tunnetta. Se on yksi ylipainon syitä, vaikka virallinen puoli kieltää asian, Heikkilä lisää.
Natriumglunamaatti on haittavaikutuksistaan huolimatta tänä päivänä ruokateollisuuden keskeinen lisäaine ja täysin laillinen. Heikkilä kehottaa välttämään kyseistä lisäainetta viimeiseen asti.
− Ihmiset reagoivat hirveän herkästi natriumglutamaattiin. Näen omassa käytännön työssäni, että kun ruuasta otetaan glutamaatit pois, monet asiat rupeavat toimimaan.
Nitraatti ja väriaineet
Toinen erityisen haitallinen lisäaine on nitraatti. Sillä värjätään erilaisia lihoja, makkaroita ja leikkeleitä punaiseksi.
− Nitraatti muuttuu suolistossa nitrosamiiniksi, jolla on suora yhteys suolistosyöpiin.
− On myös tehty laajoja epidemologisia tutkimuksia, joissa on todettu, ettei lihansyönti itsessään aiheuta mitään, mutta manipuloidut makkarat aiheuttavat. Ne on yhdistetty sydän- ja verisuonisairauksiin sekä syöpiin, Heikkilä kertoo.
Heikkilä mainitsee haitallisina myös väriaineet, joilla värjätään karamellit, limonadit ja vastaavat. Myös niillä on selvä vaikutus lasten käyttäytymiseen, joskin asia on tiedetty ja alettu vähitellen ymmärtää myös virallisella puolella. - Anonyymi
Ei ihme, että Marttaliitto suositteli maaseudun miehille makkaran ja leikkeleiden käytön lopettamista. Peräät ja ylipaino, ja päälle vielä huikeat verenpaineet, maaseudulla myös lasten lihavuus moninkertaisesti pahempaa kuin isompien kaupunkien lapsilla. Moni keskustalainen mies erosi Marttaliitosta sen suosituksen jälkeen.
- Anonyymi
Eikä sanaakaan palstan aiheesta taaskaan.
- Anonyymi
Onhan Makkara kuitenkin keskustalaisten Vihannes.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onhan Makkara kuitenkin keskustalaisten Vihannes.
Samoin kuin sipulipihvi ja heinäsorsa. Niitä on vaan ensin prosessoitava kepulaiseen makuun.
- Anonyymi
Tuossa voi hyvinkin olla selitys VKK puolueen olemassa oloon!
- Anonyymi
Tuossa on itua, sanoi kasvissyöjä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht2735122- 534221
Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii933609- 502719
- 201909
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua461863- 1111725
Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘981501- 711095
PS uusimman gallupin rakettimainen nousija
https://yle.fi/a/74-20170641 Aivan ylivoimaisesti suurin kannatuksen nousu PS:lle. Nousu on alkanut ja jatkuu 2 vuoden1461073