Hiivaleipää kaupasta

Anonyymi-ap

Kaupasta löytyi hiivaleipää. Jos kaupassa olisi leivät jaoteltu siten, että ne olisi selkeästi merkitty valmistusaineiden ja tavan suhteen selkeillä teksteillä kuten ruisleivät, hiivaleivät, vehnäleivät ja näkkileivät. Silloin ihminen voisi löytää tarvitsemansa hiivaleivän. Lisäksi hiivaleipä oli tuores.
Päälliset jätetään tällä kertaa käsittelemättä, koska viestin päätarkoitus on keskittyä tällä kertaa itse tuotteeseen, eli hiivaleipään.

37

285

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuka syö enää sitä hiivahöttöä, kun on tarjolla kokojyväruista ja -kauraa.

      • Anonyymi

        Kokojyväruis- ja kauraleivätkin voivat olla joko hiivalla kohotettuja tai taikinajuureen tehtyjä.
        Tiedän tämän, koska valmistan omat leipäni molemmilla tavoin, tosin enemmän ruisleipää.


    • Anonyymi

      Ohraleipä on parasta. Käyn sen hakemassa aamulla läheisestä leipomosta. Iso leipä 2.50 euroa.

      • Anonyymi

        Ohrapuuro on parasta. Ennen naiset tekivät ohrapuuroa ja sitten puuroon laitettiin voisilmä. Ohrapuuron kanssa juotiin jäätävän kylmää maitoa.


    • Anonyymi

      Teen viikoittain leipiä, hiivaleipääkin uunipadassa
      Padassa tulee hyvää.
      Katsokaa "pataleipä" netistä.
      viipaloin sitten pakastimeen ja paahtimessa tulee entistä repeampaa ja halvalla helposti.

      • Anonyymi

        ... voi tehdä uunissa hetikin, nostatus yön yli antaa makua.
        hiivaa sitten normaali määrä yhden teelusikan sijaan.
        itse kohottelen yön yli rauhassa.


    • Anonyymi

      Oliko alelapulla?täyteen hintaanhan sinä pultsari et kai osta muuta kuin xtracolaa mikä 0.75€ pantteineen. Ja tietysti kaljat

    • Anonyymi

      Kyllähän kaupassa on jaoteltu leivät,vaalea leipä,ruisleipä hmm missähän maailmoissa aloittaja oikeen elää.

    • Anonyymi

      Hiivaleipää lienee yli 90 prosenttia leivistä. Jopa höttöruisleivät on hiivalla turvotettu. Hiivatonta hapanjuureen leivottua leipää on vain vähän tarjolla, eikä välttämättä edes kaikissa kaupoissa.

      • Anonyymi

        Hiivaleipä on parasta. Kaurahöttö, vehnäpöhö ja ruisjumpula ovat rikoksia menneitä sukupolvia kohtaan ja ovat pilanneet leivän maineen ravinnon lisukkeena.
        Perinteinen hiivaleipä antaa kuitenkin niitä mahdollisuuksia, joita leipämaailmassa joskus on ollut. Vaikeinta hiivaleivässä on sellaisen löytäminen, koska em. teollisuustuotteet ovat menetelmiä ja aineksia säästämällä tehtyjä ja siten tarjoavat suuremman voiton.
        Ennen naiset tekivät useanlaisiakin erilaisia leipiä. Ja sitten vielä sellaista asiaa kuin pullaa, mutta ne eivät olleet kovin hyviä, vaikka jäätävän kylmään maitoon dippaamalla niistä saatiinkin ravintokelpoista. Silloin hiivaleipä oli viimeisellä sijalla leipä lajeissa. Tänä päivänä tilanteen ollessa aivan päinvastainen, kun leipien valmistusaineet ja metodit tekevät niistä sitä mitä ne ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hiivaleipä on parasta. Kaurahöttö, vehnäpöhö ja ruisjumpula ovat rikoksia menneitä sukupolvia kohtaan ja ovat pilanneet leivän maineen ravinnon lisukkeena.
        Perinteinen hiivaleipä antaa kuitenkin niitä mahdollisuuksia, joita leipämaailmassa joskus on ollut. Vaikeinta hiivaleivässä on sellaisen löytäminen, koska em. teollisuustuotteet ovat menetelmiä ja aineksia säästämällä tehtyjä ja siten tarjoavat suuremman voiton.
        Ennen naiset tekivät useanlaisiakin erilaisia leipiä. Ja sitten vielä sellaista asiaa kuin pullaa, mutta ne eivät olleet kovin hyviä, vaikka jäätävän kylmään maitoon dippaamalla niistä saatiinkin ravintokelpoista. Silloin hiivaleipä oli viimeisellä sijalla leipä lajeissa. Tänä päivänä tilanteen ollessa aivan päinvastainen, kun leipien valmistusaineet ja metodit tekevät niistä sitä mitä ne ovat.

        Minä syön vain juureeen leivottua ruisleipää, jonka raaka-aineet ovat vesi, ruisjauho ja suola. Pullaa en syö lainkaan. Tuolla taktiikalla on pärjätty vuosikymmeniä.


    • Anonyymi

      Vaalea leipä melkein tehdä itse aikoinaan tein usein sämpylöitä nyt ohrarievää tehnyt.Kauraleipä kans vähän terveellisempi.

      • Anonyymi

        Itsetehty leipä on parasta, jos joku osaa tehdä ja onnistuu löytämään hyvälaatuisia leipäaineksia. Ennen naiset tekivät aina leipiä. Ja heillä oli käytössään sellainen laite kuin leivinuuni, joka vastaa vähän kuin tämän ajan pizzauunia. Ja, joskus saattoi saada tuoretta leipää voinokareen kanssa. Vaikka naiset saattoivat olla myös äkäisiä, jos oli heidän prosessiensa lähelläkään.


    • Anonyymi

      Huonoon onneen tai epäonnistumiseen
      Sanonta "nyt otti ohraleipä" viittaa huonoon onneen tai epäonnistumiseen. Se liittyy aikaisempiin aikoihin, jolloin ohrasta valmistettua leipää käytettiin hätäleipänä, kun ruisleipää ei ollut saatavilla. Ohraleipä oli niukkajyväistä ja vähemmän arvostettua kuin ruisleipä, ja sanonta symboloi vaikeita aikoja tai huonoja olosuhteita.
      www.kirjastot.fi
      +2

      • Anonyymi

        Ohrapuuro on kuitenkin parasta. Ennen oli erilaisia puuroja. Nykyään on vain erilasia väärin käsiteltyjä kauralastuja. Joista saadaan tavattoman erikoinen velli aikaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ohrapuuro on kuitenkin parasta. Ennen oli erilaisia puuroja. Nykyään on vain erilasia väärin käsiteltyjä kauralastuja. Joista saadaan tavattoman erikoinen velli aikaiseksi.

        Kyllähän riisipuurokin tehdään kokonaiseen jyvään, toki kuorittuun sellaiseen kuten ohrasuurimotkin, jotka muuten nekin ovat aika usein rikottu. Kaurasuurimoita saa myös kaupasta kokonaisina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän riisipuurokin tehdään kokonaiseen jyvään, toki kuorittuun sellaiseen kuten ohrasuurimotkin, jotka muuten nekin ovat aika usein rikottu. Kaurasuurimoita saa myös kaupasta kokonaisina.

        Ohra on Suomen riisi. Kaura on aina hieman pelottavaa, mutta jos joskus elämässä saisi kokeiltua kauransuurimoista tehtyä puuroa. Ellei se ole juuri sitä kuivaa puuroa, jota syödään runsaan voin ja suolan kanssa?


    • Anonyymi

      Leipää ei kai voi paistaa lisäämättä taikinaan sokeria tai siirappia. Elintarviketiede saisi kehitellä sokerittoman menetelmän.

      • Anonyymi

        Pulla ei ole leipä. Sokeri periaatteessa erottaa pullan leivästä.

        Hiilihydraatteja tietysti molemmat käytännössä ovat, mutta käyttäytyvät hieman eri tavon suun ja peräaukon välisessä putkistossa. Toinen kertyy vieläkin helpommin laardiksi eli niin sanotusti valkoiseksi lihaksi vyötärölle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pulla ei ole leipä. Sokeri periaatteessa erottaa pullan leivästä.

        Hiilihydraatteja tietysti molemmat käytännössä ovat, mutta käyttäytyvät hieman eri tavon suun ja peräaukon välisessä putkistossa. Toinen kertyy vieläkin helpommin laardiksi eli niin sanotusti valkoiseksi lihaksi vyötärölle.

        Hyvin sanottu, asian ytimeen osuen: pulla ei ole leipää.
        Valikoima leipähyllyillä on valtava mutta enin osa on pilattu sokerilla tai siirapilla. Minkä ihmeen takia? Perusleipää perusaineista on jo vaikea löytää. Eräs professori harmitteli leipien suolapitoisuutta mutta makeutusaineet eivät haitanneet yhtään. Joitain eläinruokiakin mainostetaan sillä, ettei niihin ole lisätty turhaa sokeria. Vaadin samaa myös ihmispöperöihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin sanottu, asian ytimeen osuen: pulla ei ole leipää.
        Valikoima leipähyllyillä on valtava mutta enin osa on pilattu sokerilla tai siirapilla. Minkä ihmeen takia? Perusleipää perusaineista on jo vaikea löytää. Eräs professori harmitteli leipien suolapitoisuutta mutta makeutusaineet eivät haitanneet yhtään. Joitain eläinruokiakin mainostetaan sillä, ettei niihin ole lisätty turhaa sokeria. Vaadin samaa myös ihmispöperöihin.

        Leivän sielu on leipurimestari tai leipuri, joka osaa valita leipään sopivat raaka-aineet ja ymmärtää niiden merkityksen, sekä valmistusprosessin eri vaiheiden salat. Myös nainen voi tehdä tunteellisena ollessaan leipää, jolla ravitaan. Nämä ovat leivän perusmuodot.
        Nykyaikainen leipä, jota on kaupoissa on ultraprosessoitu tuote, jossa jokainen vaihe on tehty kustannuksien minimoimisen ja voiton maksimoinnin nimissä. Kelvottomat raaka-aineet, teollinen valmistusprosessi ja rakkauden puute tekevät tuotteista sitä pahaa mössöä, jota voi välttää sillä, että löytää hyvälaatuisen hiivaleivän.
        Hiivaleipää on paljon vaikeampaa tehdä ala-arvoisesti kuten ruisleivät ja vehnäleivät, sekä muut vimpulat ja pimpula leivät. Hiivaleivän ystävät eivät ole vielä luovuttaneet ja antaneet periksi tuotteen koostumukselle ja valmistuksen prosessin suhteen. Huonoa laatua ja koostumusta ei ole mahdollista myydä hiivaleipänä.
        Siksi myös rakkaus tuotteeseen voi tulla, kun runsaalla voilla voideltua hiivaleipää maistetaan. Ja siinä se leivän pyhä kolminaisuus itse asiassa onkin tullut täytettyä.


      • Anonyymi

        Minä ostan suoraan leipomolta 100 prosenttista ruisleipää, johon ei ole lisätty sokeria eikä myöskään siirappia. .


      • Anonyymi

        Sitä ei tarvita kuin hyppysellinen. Jauho itsessään voi olla lähes 100% sokeria (hiilihydraattia), siitä kannattaa olla enemmän huolissaan. Mikään ei lihota niin kuin leipä.


    • Anonyymi

      Ihmisen elimistö tarvii hiilihydraatteja ja leivästä sitä hyvin saa niin syö maltillisen määrän.Täytyyhän kuitujakin saada.

      • Anonyymi

        Viljat ei kuulu alkuperäisen ihmisrodun ruokavalioon. Kasvikset toki kyllä, eli esimerkiksi juureksia, kuten turnipsi, voi huoletta panna poskeen. Kuitua saa niistäkin.

        Oikeastaan koko orjuutus alkoi agrikulttuurin keksimisestä, jonka jälkeen ihmiset laitettiin huhkimaan pelloille. Siihen saakka ravinnon hankintaan riitti muutama tunti päivässä luonnossa keräilyä. Syötiin kastematoja, sieniä jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viljat ei kuulu alkuperäisen ihmisrodun ruokavalioon. Kasvikset toki kyllä, eli esimerkiksi juureksia, kuten turnipsi, voi huoletta panna poskeen. Kuitua saa niistäkin.

        Oikeastaan koko orjuutus alkoi agrikulttuurin keksimisestä, jonka jälkeen ihmiset laitettiin huhkimaan pelloille. Siihen saakka ravinnon hankintaan riitti muutama tunti päivässä luonnossa keräilyä. Syötiin kastematoja, sieniä jne.

        Siinähän olet syömättä viljoja elikä tsemppiä kun talvlla etsit kastematoja ja sieniä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinähän olet syömättä viljoja elikä tsemppiä kun talvlla etsit kastematoja ja sieniä.

        Minä syönkin terveellisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viljat ei kuulu alkuperäisen ihmisrodun ruokavalioon. Kasvikset toki kyllä, eli esimerkiksi juureksia, kuten turnipsi, voi huoletta panna poskeen. Kuitua saa niistäkin.

        Oikeastaan koko orjuutus alkoi agrikulttuurin keksimisestä, jonka jälkeen ihmiset laitettiin huhkimaan pelloille. Siihen saakka ravinnon hankintaan riitti muutama tunti päivässä luonnossa keräilyä. Syötiin kastematoja, sieniä jne.

        Viljojen osuudesta ihmisravinnossa kokonaisten sivilisaatioiden tuhoutumiseen on käyty keskustelua. Ja niissä on ilmeisesti päästy sellaiseen tulemiin, että erilaiset tuoresleivät ja laadukkaista aineista tehdyt leivät ovat pienissä määrin syömäkelpoisia. Mutta muitakin, tapauksia on ollut, jotka ovat olleet joko kriittisen vaarallisia tai vahingoittaneet ihmisten terveyttä.
        Ruokakulttuurin voisi ajatella olevan kansojen kunnia asia. Mutta ainakaan kotimaisen leivän osalta asia ei valitettavasti ole näin. On erilaista kauranöyhtää, ruisröyhää ja vehnän vimpulaa. Paikallisten, ehkä vielä terveellä tavalla leivän tekemisen eri osa-alueiden ammattitaitoa osaavien toimijoiden tuotteet pitäisi saada esille.
        Suomeen pitäisi perustaa erillinen elintarvikeministeriö, joka ottaisi kantaa myös siihen, että mikä perinteisissä leivissä oli sitä mikä oikein käytettynä pystyi pitämään myös terveyttä yllä, verrattuna nykyiseen tilanteeseen.


      • Anonyymi

        Hiilareita tulee nopeasti kasvikunnan muista tuotteista. Leivästä saa liikaa ns.nopeita hiilareita. Ne lihottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viljojen osuudesta ihmisravinnossa kokonaisten sivilisaatioiden tuhoutumiseen on käyty keskustelua. Ja niissä on ilmeisesti päästy sellaiseen tulemiin, että erilaiset tuoresleivät ja laadukkaista aineista tehdyt leivät ovat pienissä määrin syömäkelpoisia. Mutta muitakin, tapauksia on ollut, jotka ovat olleet joko kriittisen vaarallisia tai vahingoittaneet ihmisten terveyttä.
        Ruokakulttuurin voisi ajatella olevan kansojen kunnia asia. Mutta ainakaan kotimaisen leivän osalta asia ei valitettavasti ole näin. On erilaista kauranöyhtää, ruisröyhää ja vehnän vimpulaa. Paikallisten, ehkä vielä terveellä tavalla leivän tekemisen eri osa-alueiden ammattitaitoa osaavien toimijoiden tuotteet pitäisi saada esille.
        Suomeen pitäisi perustaa erillinen elintarvikeministeriö, joka ottaisi kantaa myös siihen, että mikä perinteisissä leivissä oli sitä mikä oikein käytettynä pystyi pitämään myös terveyttä yllä, verrattuna nykyiseen tilanteeseen.

        Voi olla että juuri jauhettu jyvä leseineen kaikkineen on hyvää, luonnollista ravintoa ihmiselle.
        Tuskin mitään nautintoa mahalle, mutta parempaa ravintosisällöltään kuin hieno valkoinen jauho. Se nyt ei ainakaan sovi ihmiselle.


    • Anonyymi

      Kaura ja ruis niin ainakin kauralla hyviä terveysvaikutuksia.Ruistahan ihmisen hyvä syödä se ihmisten oma asia jos ei viljoja käytä.

    • Anonyymi

      Ohra sopii hyvin ainakin pirtelöihin. Nytkin kävin muutaman purnukan kaupasta ja aloin lämmittämään saunaa, kun on niin hemmetin kylmä.

    • Anonyymi

      Kyllä aneemista olis jos viljat puuttuis ni ei olis vehnästä pullaa jne. Ohrahan tuiki tarpeellinen kun käytetään oluessa.Kyllähän Suomen historiasta löytyy ajat kun vilja sato meni perseelleen niin nälkään ihmisiä kuoli.Syökää te matoja j sieniä jotka kritisoitte jotain viljaa.

      • Anonyymi

        Nisäkäs ei ilman nisua selviä.


      • Anonyymi

        Kritiikki kohdistuu viljatuotteiden määriin ravinnossa, käytetyn viljan laatuun ja kypsyyden asteeseen, sekä niihin teollisuuden kustannuksen edellä meneviin menetelmiin, jotka ovat tuhonneet ne ominaisuuden, jotka viljoissa ovat olleet, jos niitä on älytty käyttää oikeita määriä oikea aikaisesti.
        Sienet ovat hyvä ravinnon jatke. Madotkaan eivät syö osaa nykyajan viljatuotteista, joita on mm. säilynyt vuosikymmeniä samannäköisinä, kun ne ovat unohdetut sijoilleen. Ei pelkästään säilöntäaineet, vaan myös kaikki se muu millä viljatuotteiden laatu ja osaaminen kadotettu. On syynä oikeutettuun kritisointiin. Koska kyse on myös kansanterveydestä. Ja perinteisen tiedon merkityksen unohtamisesta ja vähättelemisestä.


    • Anonyymi

      Ruista,kauraa,ohraa ja vehnää koittaa välttää mutta joku ranskanleipä,patonki,pulla joskus maistuu.

      • Anonyymi

        Ennen oli tuoretta Elannon ranskanleipää. Ja sitten oli kaupoissa tuoreita patonkeja. Ja sitten naiset tekivät pullaa. Pullaa syötiin voin ja marmeladien kanssa. Pulla oli vähän kuin sellaista makeaa leipää. Ja tytöt ja naiset söivät sitä. Siinä missä muut ottivat sitten annokseensa suolaista leipää punaisella voilla. Ennen oli sellaiset kuin iltapalat ja välikahvit. Ja niiden aikana sitten käytettiin leipää tai pullaa. Kaupassakin on pullaa. Mutta ei sellaista kuin kotona tehtiin. Kaupassa on Pullava nimistä pullaa, jossa on sellaista makutahnaa. Ja pullaksi se on ihan OK. Jos sattuu vain löytämään tuoreen Pullava pullan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Patteriauto syttyi parkkihallissa Tampereella - 50 autoa LUNASTUKSEEN!

      "Palon aikaan parkkihallissa oli 90 autoa, joista noin 50 tuhoutui palossa korjauskelvottomiksi. Lisäksi palo vaurioitti
      Maailman menoa
      239
      45188
    2. Polttomoottoriauto tulessa parkkihallissa Tampereella

      Pystyy näkemättä jo sanomaan, koska sähköautoissa ei ole palavia nesteitä lainkaan. Ihme ettei polttomoottoriautoja ole
      Maailman menoa
      121
      25963
    3. SDP palauttaa Suomen kansalle kulta-ajat

      Hyvinvointivalto on pääosin SDP:n ja osin myös Maalaisliiton rakentama. Hyvinvointivaltion ylläpito edellyttää oikeude
      Maailman menoa
      323
      15654
    4. Persut JYTKYTTÄÄ ylös, ohi kepun! +2,1 %

      Persut palasi kolmen suurimman joukkoon ja on matkalla kohti kevään 2027 eduskuntavaalivoittoa. Sosialistit ovat syöksy
      Maailman menoa
      163
      10782
    5. Älkää vassarit kuvitelko, että Marinin kulta-ajat palaavat

      Vaikka demarit voittaisivat seuraavat vaalit, se ei palauta Marinin taskut-täyteen-kelasta-aikaa takaisin, ei voi eikä h
      Maailman menoa
      122
      9697
    6. Sanna Marin saa ylistystä Hillary Clintonilta

      Jos joku ei tiedä kuka tämä rouva Hillary Clinton on, niin kerrottakoon "fun fact", eli hän on se keneltä Donald Trump
      Maailman menoa
      36
      9401
    7. Kristillisistä Siionisteista asiallista tietoa Hesarissa.

      KD ja Persut ovat kaiken takana avoimesti!
      Maailman menoa
      30
      8663
    8. Ja jälleen uusi latauksessa olleen sähköauton palo! Nyt Keravan Prisman parkkihallissa.

      IS 3.10.2025 Latauksessa ollut sähköauto syttyi yöllä tuleen Keravan Prisman parkkihallissa, Keski-Uudenmaan pelastusla
      Maailman menoa
      85
      8468
    9. 242
      6814
    10. Gallup, PS:lle JÄRISYTTÄVÄ nousu, SDP suurin laskija

      https://yle.fi/a/74-20186114 PS kovaa vauhtia nousemassa ennen 2027 vaaleja suurimmaksi puolueeksi. Nyt mennään jo etua
      Maailman menoa
      221
      6476
    Aihe