Tahkojuustoa jos saisi

Anonyymi-ap

Olisi kyllä eri herkkua.

No haaveeksi kyllä jää.

Ehkä seuraavassa elämässä.

27

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Katselin suurmarkkinoilla noita tahkojuustoja, joita ulkomaalaiset kauppiaat tuputtivat kilohintaan 64 € ja 72 € . Mahtaa tulla juustolimpulle hintaa .
      Lidl kauppa myy runsaat puolet halvemmalla.

    • Anonyymi

      Eikös se tahkojuusto ole emmental juustoa?? Sitä on kyllä kaupoissa tarjolla ja kohtuulliseen hintaan, iso 3kg kanki ei kovin paljoa maksa ja siitä riittää pitkään syödä viipaleina leivän päällä ja raastaa pizzoihin ja laatikkoruokien päälle.

      Pienemmissä pakkauksissa ostan yleensä emmental juustoa punaisella lapulla, ei maksa mahdottomia. Ei ole mitään haaveilemista, ostaa vaan vaikka pullopanteilla juustoa!

      • Anonyymi

        Saako myös jemmarahaa käyttää ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saako myös jemmarahaa käyttää ?

        Kuka sen on kieltänyt, jos on rahaa jemmassa, kunhan omillaan ostaa. Ruokiin nyt kauheasti kannata jemmarahoja laitella, kun saahan sitä ruokaa ilmaiseksi ja panteilla voi täydentää hankintoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka sen on kieltänyt, jos on rahaa jemmassa, kunhan omillaan ostaa. Ruokiin nyt kauheasti kannata jemmarahoja laitella, kun saahan sitä ruokaa ilmaiseksi ja panteilla voi täydentää hankintoja.

        Harvoin on kanafileitä jakelussa. Kuivia jauhoja vaan ja säilykepurkkeja.


      • Anonyymi

        Tuollainen monen kilon köntti vaatisi melkein jo höyläpenkin siivuttamista varten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harvoin on kanafileitä jakelussa. Kuivia jauhoja vaan ja säilykepurkkeja.

        Seurakunnan hävikkiruokien jakeluissa on monenlaista, diakoni ilmoittelee niistä fb:n ryhmässä.

        Ja eihän ne broilerin koipireidet mahdottomia maksa punaisella lapulla muutamalla eurolla saa ostettu niitä monta kiloa. Pullo- ja tölkkipanttien palautuksilla ostaa kyllä niitä punaisella lapuilla olevia.

        Meillä iso 3kg juustoköntti pistetään jääkaappiin ja siitä leikataan käyttöön vaan pienempi palanen kerrallaan, ei sitä kokonaisena aleta höyläilemään.

        Niitä "Putin juustojakin" (Oltermannia venäläisillä teksteillä), joita silloin jaettiin ilmaiseksi, me hamstrattiin monta kiloa kylmiön alahyllylle, hyvin säilyi. Osan kaveri niistä kylmäsavusti meille, niin säilyi tosi pitkään tyhjiöpakattuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seurakunnan hävikkiruokien jakeluissa on monenlaista, diakoni ilmoittelee niistä fb:n ryhmässä.

        Ja eihän ne broilerin koipireidet mahdottomia maksa punaisella lapulla muutamalla eurolla saa ostettu niitä monta kiloa. Pullo- ja tölkkipanttien palautuksilla ostaa kyllä niitä punaisella lapuilla olevia.

        Meillä iso 3kg juustoköntti pistetään jääkaappiin ja siitä leikataan käyttöön vaan pienempi palanen kerrallaan, ei sitä kokonaisena aleta höyläilemään.

        Niitä "Putin juustojakin" (Oltermannia venäläisillä teksteillä), joita silloin jaettiin ilmaiseksi, me hamstrattiin monta kiloa kylmiön alahyllylle, hyvin säilyi. Osan kaveri niistä kylmäsavusti meille, niin säilyi tosi pitkään tyhjiöpakattuna.

        Höylääminen on muutenkin tarkkaa hommaa. Pitää olla oikeanlainen höylä juustolle. Muuten menee arvokas juusto piloille.

        https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000011350006.html


    • Anonyymi

      Höpsis en todellakaan osta mitään varpaanväli juustoa(emmental) edam kermajuustoa sen täytyy olla.

      • Anonyymi

        Kyllä se emmentaljuusto on hyvää laatikkoruokien ja pizzan päällä. Edamia syön kyllä leivän päällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se emmentaljuusto on hyvää laatikkoruokien ja pizzan päällä. Edamia syön kyllä leivän päällä.

        Pallojuusto vieri kerran pöydältä ja koira sen hotkaisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se emmentaljuusto on hyvää laatikkoruokien ja pizzan päällä. Edamia syön kyllä leivän päällä.

        Edam ei maistu oikein milleen. Sen vuoksi suosinkin Cheddaria, Kipparia tai sitten
        peräti Goudaa, Emmentalia tai ruotalaista Allerummia. Niissä on makua !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edam ei maistu oikein milleen. Sen vuoksi suosinkin Cheddaria, Kipparia tai sitten
        peräti Goudaa, Emmentalia tai ruotalaista Allerummia. Niissä on makua !

        Edamin maku on kerrassaan kohtalainen – hieman makea, mausteinen häivähdys, joka ei koskaan nouse liian aggressiiviseksi. Sen hennot pähkinäiset sävyt eivät ole yhtä intensiivisiä kuin vaikkapa cheddarissa, mutta antavat silti riittävän vivahteen kevyille, valkoisille viineille tai raikkaalle, nuorelle punaviinille. Suutuntuma on kermainen, mutta samalla kuivahko, lähes jauhoinen. Se ei täytä suuta aivan samalla tavalla kuin monet muut täyteläisemmät juustot, mutta ei kuitenkaan jää laimeaksi – pikemminkin tasapainoiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pallojuusto vieri kerran pöydältä ja koira sen hotkaisi.

        Tutun koira söisi pellillisen pannukakkua,nooh teki uuden satsin ja taas koira meinas syödä niin saikin remmistä.


    • kallista on..meinasin ottaa halvinta sulatejuustoa tänään aamulla kaupassa mutta jäi ottamatta..

    • Anonyymi

      Ennen oli kaupoissa tahkojuustoa ja sellaista pientäkin tahkojuustoa oli tarjolla. Jotkut tahkojuustot oli suojattu vahakuorella. Ja toiset tahkojuustot olivat omissa kuorissaan, joita leikattiin sitten tarvittaessa pois. Ahkeralla säästämisellä ihminen sai kuukausi tai vuositasolla muutaman lohkon tahkojuustosta. Vaikka ainainen haave olikin kokonainen tahkojuusto. Tavallinenkin kansa sai, vaikkakin harvoin osansa tahkojuustoista. Ja niitä oli sekä kotimaisia, jotka olivat laadukkaita, että ulkomaisia, jotka olivat selkeästi heikompilaatuisia.
      Sitten tuli sellainen muoti, että kuvissa oli hopea vateja, joissa oli tahkojuustojenkin paloja, viinirypäleitä ja suolakeksejä sekä pullo punaviiniä. Ja piakkoin sen jälkeen tavallisen kansan kontakti kotimaisiin tahkojuustoihin ja niiden tietämykseen katosi. Juustot muuttuivat eri makuisiksi ja niistä tuli paremman väen napostelun kohteita.

      • Anonyymi

        Kun hain tänään paketin Goudaa Lidlistä niin kuulunko siihen parempaan väkeen vai en.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun hain tänään paketin Goudaa Lidlistä niin kuulunko siihen parempaan väkeen vai en.

        Paketti on paketti, tahkojuusto on tahkojuusto. Ja tahkojuustot olivat kypsyneitä niiden luontaisilla menetelmillä. Ja niissä oli terveyttä edistäviä ainesosia, joita pakettijuustoista ei löydy. Toisaalta juuri pakettijuustot ovat ne, jotka pitävät köyhänväen juustojen maailmassa. Vaikka voisihan se olla hyvä, että olisi myös perinteisten juustojen kauppa. Mutta niiden valmistus tulee vai niin kalliiksi ja vie pitkän ajan, että ne on korvattu nykypäivän juustokkeilla.


    • Anonyymi

      Tahko on paloittelemattoman juuston olomuoto. Ei juustonimike.
      Puna- ja mustaleima emmentalit ovat makuuni. Syön käsipaloina.
      Sinihomejuustolla on paikkansa sekä sellaisenaan, että lisämaun antajana.
      Parhaiten suuhuni sopivat ovat mm. espanjalaisten pitkään kypsytetyt lampaan, vuohen, niiden yhdistelmän tai niiden lisäksi lehmän maidolla seostetut juustot.
      Meillä jossakin saatavilla oleva vuohenjuusto antaa harhaisen kuvan ko. ryhmän juustoista.

      Vanhempieni kodissa punainen pallojuusto oli ainoa lajina edustaja. Silloinkin pidin sitä mauttomana vaikka vertailukohdetta ei ollutkaan.
      Häivyttyäni heti vapaaehtoisen intin jälkeen Ruotsiin, ostin ensimmäisestä, täydestä tilistä köntyn sveitsiläistä emmentalia ja pullon absolut renad virkistettä. Juusto ja absolut sellaisinaan. Absolut alkoi nopeasti himmentämään makuaistia.

    • Anonyymi

      Saako juustoa tahkoamalla tankoaan?

      Jos kyllä niin miksi ei?



      Suikkisten kylä , savo

    • Anonyymi

      Tahkojuusto on kuin käsin veivattavan tahkon kivilimppu, suuri ja pyöreä.

      • Anonyymi

        Tahko on myös yksi juuston luontaisista valmistus, säilytys ja kuljetustavoista. Ennen kun juustoissa oli vielä tarjolla tahkojuustoja, ne olivat ikään kuin paljon laadukkaampia ja kypsempiä, muttei kuitenkaan väärällä tavalla hapokkaita, rasvaisia ja suolaisia kuten nykyisillä pikamenetelmillä tehdyt juustot niiden muodoista huolimatta ovat. Ja sen huomasi siitäkin, että ennen juusto vei pois näläntunnetta, siinä missä ne nykyään ovat eräs osa suolaisen makuista ravintorasvaa vaikkapa leivän päällä. Mutta käyttötapaakin nykyisissä juustokkeissa pitää toki säätää sen mukaan kuin, niitä voidaan käyttää, eli suolarasvana erilaissa paikoissa ja sovelluksissa.


    • Anonyymi

      Köyhän ei ole vara täällä kuin yksittäispakattuihin juustosiivuihin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Juustot ovat klassikko juttu. Joista riittää aina kerrottavaa ja jotakin uutta opittavaa. Alunperinhän juustot olivat juuri köyhäinjuttu, elintarvikkeen säilyttämisen tapa ja menetelmä. Mutta koska ennen, jo pitkän aikaa sitten oli olemassa oikeita juustoja, joilla oli laadukkuutta, myös rikkaat ja aateliset kiinnostuivat niistä.
      Juustosta, jos mistä voidaan sanoa, että köyhyydessä keksitty, mutta herrain herkkuna naposteltu.

      • Anonyymi

        Ensin piti saalistaa märehtijä kiinni, esim. hirviemo, esim. juoksemalla tai hiihtämällä.

        Ensimmäiset kuukaudet meni helposti, maitua tuli, kun syötti vain käpyjä.

        Sitten se loppui, maidun tuleminen, jota siis juustuun tarvitaan isot määrät.

        Miten saada tuotantolaitos taas käymään, kas siinä oli viisastenkerhon paikka.


    • Anonyymi

      En ole pitkään aikaan syönyt minkäänlaista juustoa. Tilli makaronia joka aterialla. Ja tiukimmillaan on pitänyt yksi makaronipussi riittää koko päivän aterioilla. Kyllä ja tämä ei ole Provo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heh, Riikka runnoi Suomen BKT:n miinukselle

      Suomi on Riikan irvistysten ansiosta ainoa negatiivisen talouskasvun maa EU:ssa. Ei tästä ainakaan EU:ta voi syyttää, ku
      Maailman menoa
      77
      5471
    2. Erään T miehen viimeinen aloitus tänne

      Moi Olen kirjoittanut täällä säännöllisesti yli 5 vuotta. Kaivannut kuten kuuluukiin, mutta myös unohdellut ja selvitel
      Ikävä
      35
      3225
    3. Sanna vaihteeksi Australian "60 minuuttia" ohjelmassa

      Kansanvälinen superstaramme esiintyi tällä kertaa toisella puolen maapalloa esitettävässä ohjelmassa. Kiinnostus on kova
      Maailman menoa
      123
      2373
    4. HihhuIi-Päivi täpinöissään Viktorin tapaamisesta

      Eiköhän nyt kaikille ole vihdoin selvää kenen joukoissa tämäkin putinisti seisoo. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a
      Maailman menoa
      121
      1982
    5. Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois

      Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v
      Maailman menoa
      23
      1909
    6. Minkä lempinimen olet

      antanut kaivatullesi?
      Ikävä
      111
      1830
    7. Sanna Antikainen (ps) : Vornasen pyssy suututti demarit

      https://www.suomenuutiset.fi/sanna-antikaisen-kolumni-vornasen-pyssy-suututti-demarit-mutta-kuka-puhuu-totta/ Vornasen
      Maailman menoa
      6
      1509
    8. Yritän saada sinut pois mielestäni ja ajatuksistani nainen

      Turhaan. Mitä enemmän yritän, sitä enemmän haluan sinut ja sinua. Miten voitkaan olla niin ihana ja tuntua niin hyvältä.
      Ikävä
      71
      1472
    9. Björn Wahlroos ykkösaamussa nautittavaa kuunneltavaa

      Ehdottomasti viisaimpia ja tietävämpiä ihmisiä mitä Suomesta koskaan tullut. Naureskeli viherpiipertäjille jotka ihan p
      Maailman menoa
      297
      1445
    10. Nyt meni maku vas.liittoon, kun vaativat minimituntipalkkaa lakiin

      Sehän tarkoittaa samalla myös maksimituntipalkkaa, koska kun laki on kerran laadittu, niin sitä on vaikea muuttaa. Työma
      Maailman menoa
      54
      1300
    Aihe