Säilykkeiden kutsu

Anonyymi-ap

Juuri äsken meni viimeinen säilyketölkki. Sianlihaa siinä oli ja suolarasvat purkin reunoissa. Kesällä sikasäilyke kannattaa antaa olla ihan pöydällä, niin ei tarvitse rasvaa lusikoida valkoisena.
Mitkä kokemukset teillä on säilykelihoista? Hinnathan niissä on nostettu köyhäin arjen yläpuolelle (on nykyään sellaista kerran joka toinen tai kolmas kuukausi artikkeleihin kuuluvaa). Vaikka ennen säilyke saattoi säilyttää jopa viikon verran köyhyydessä kulkemista.
Juomana säilykelihoihin suositellaan sokerista omenamehua jäätävän kylmänä.

36

459

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joskus aikoinaan kun nötköttiä sai avustuksista niin tein sopan ja leivän päällä. Näkkärin päällä menee komeesti.Kanavaanareille taitaa olla tuttu toi nötkötti.Sopassa menee hyvin toi nötkötti heh mutta kyllä rasvaa on.

      • Anonyymi

        Rasvathan ne vasta ovat, jotka antavat liemeen makua. Sikasäilyke vain on niin kallista, että harva köyhä enää tekee perinteisiä köyhienruokia, joita ennen avustuksilla voitiin tehdä.


      • Anonyymi

        Onneksi nuo eu-paketit mistä sai nautasikaa lopetettiin. Ainoat hyvät saamiset kyseisissä avustuspaketeissa olivat hapankorput ja maitojauhe. Makaronitkaan eivät olleet tummaa joten menivät roskiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi nuo eu-paketit mistä sai nautasikaa lopetettiin. Ainoat hyvät saamiset kyseisissä avustuspaketeissa olivat hapankorput ja maitojauhe. Makaronitkaan eivät olleet tummaa joten menivät roskiin.

        Olisikohan jollekki maistunut nötkötti talvisodassa 1939.Ihmettelen tuollaista kitinää kun jaetaan ilmaiseksi ni prkl älkää ottako sitten vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisikohan jollekki maistunut nötkötti talvisodassa 1939.Ihmettelen tuollaista kitinää kun jaetaan ilmaiseksi ni prkl älkää ottako sitten vastaan.

        Paskiainen, satsin sai könttänä niin oli otettava vastaan myös ne ei-mieluisat mitkä sitten heitin roskiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskiainen, satsin sai könttänä niin oli otettava vastaan myös ne ei-mieluisat mitkä sitten heitin roskiin.

        sika, olisit syöny vaan, kun on hyvää ruokaa -- ja ruoka nirsoilu on mielisairaus...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sika, olisit syöny vaan, kun on hyvää ruokaa -- ja ruoka nirsoilu on mielisairaus...

        Olet mitä syöt sika, ilmankos nötkötti maistuu sinulle. Meneekö makaronin kaa vai ilman?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskiainen, satsin sai könttänä niin oli otettava vastaan myös ne ei-mieluisat mitkä sitten heitin roskiin.

        Menisit itse sinne roskiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menisit itse sinne roskiin.

        On sieltäkin tullut tyhjiä tölkkejä etsittyä

        tupauuno, savo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasvathan ne vasta ovat, jotka antavat liemeen makua. Sikasäilyke vain on niin kallista, että harva köyhä enää tekee perinteisiä köyhienruokia, joita ennen avustuksilla voitiin tehdä.

        Jos syötte säilykkeitä , varokaa kingiä

        Säilykkeissä iåusein likaa suolaa säilöntä aineita


        Kihti on kipee


    • säilyketölkit kuuluvat itselläkin hätävara-appeisiin ja hyvin sympaattisia ovatkin..kuten hookoo blöö makkarapuolella. säilötty muovikuoreen tavallaan siis sympaatinen ja oikein tuunattuna ihan maukaskin on nuo säilöappeet tölkkimenyy..itseä kiinnostaisi tämä brittiläinen spam-purkkisäilyke..

      omiin säilykkeisiin ovat kuuluneet jopa villisikasäilyke jonka tölkin sain synttärilahjaksi ja söin noin 15 vuotta sitten..en aikonut säilöä sitä näihin aikoihin..oli muuten tuhti maku ja haju.. ei ollenkaan huono mutta ehkä siihen olisi voinut sekottaa jotain lihanjatketta..kun oli se riistainen maku oli jopa omaan makumaailmaan melko vahva..

      • Anonyymi

        Jos on säilykkeenteko kone ja säilykepurkkeja, voi säilykkeitä tehdä itsekin. Joskus ennen oli omatekemiä säilykkeitä. Niissä säilykkeet keitettiin purkin sisälle. Ja se oli selkeästi miesten työtä, paitsi marjat ja kasvit kuuluivat naisten osaamisalueeseen. Mutta niistä tehtiinkin enemmän erilaisia hilloja ja muita säilykkeitä kuin purkkisäilykkeistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos on säilykkeenteko kone ja säilykepurkkeja, voi säilykkeitä tehdä itsekin. Joskus ennen oli omatekemiä säilykkeitä. Niissä säilykkeet keitettiin purkin sisälle. Ja se oli selkeästi miesten työtä, paitsi marjat ja kasvit kuuluivat naisten osaamisalueeseen. Mutta niistä tehtiinkin enemmän erilaisia hilloja ja muita säilykkeitä kuin purkkisäilykkeistä.

        tämä voisi olla tulevaisuuden sijoitus ...tölkityskamat.. ..toisaalla olen katsonut että myös lasipurkkeihin voi säilöä lihaakin ainakin vuodeksi..makumaailma voi tietysti muuttua mutta sellasena hätävävara appeena.

        lasipurkkeja löytyy ja sellasia ihan asiaan tarkotettuja. ikää niillä voi tosin olla koska perintöä.. on semmonen karhu-purkkikin.. sen kokoseen lasipurkkiin tarvitaan jo kokemusta..kun aina voi jotain huonoja mikro-organismeja sekaantua säilömisiin..

        löytyy kyllä atamonia että eiköhän puhdistu..atamoniahan ei saa laittaa siis sekoittaa kuumaan veteen vaan sopivaan asteeseen..no siellä lukee kyljessä kyllä miten sekin homma hoidetaan..

        kerran kuivatin jälkiuunissa ohkasia naudanlihasuikaleita raakana..ja lämpötila oli sellainen ettei ne paistuneet vaan kuivuivat.. käytin ne ensin suolaliemessä.. ameriikoissa niitä ehkä sanottaisiin jerkyksi.. ihan mukavia snacksejä mutta kuivempia olivat..


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        tämä voisi olla tulevaisuuden sijoitus ...tölkityskamat.. ..toisaalla olen katsonut että myös lasipurkkeihin voi säilöä lihaakin ainakin vuodeksi..makumaailma voi tietysti muuttua mutta sellasena hätävävara appeena.

        lasipurkkeja löytyy ja sellasia ihan asiaan tarkotettuja. ikää niillä voi tosin olla koska perintöä.. on semmonen karhu-purkkikin.. sen kokoseen lasipurkkiin tarvitaan jo kokemusta..kun aina voi jotain huonoja mikro-organismeja sekaantua säilömisiin..

        löytyy kyllä atamonia että eiköhän puhdistu..atamoniahan ei saa laittaa siis sekoittaa kuumaan veteen vaan sopivaan asteeseen..no siellä lukee kyljessä kyllä miten sekin homma hoidetaan..

        kerran kuivatin jälkiuunissa ohkasia naudanlihasuikaleita raakana..ja lämpötila oli sellainen ettei ne paistuneet vaan kuivuivat.. käytin ne ensin suolaliemessä.. ameriikoissa niitä ehkä sanottaisiin jerkyksi.. ihan mukavia snacksejä mutta kuivempia olivat..

        Pakastimet on keksitty niin ei tarvi lihojen kanssa pelleillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakastimet on keksitty niin ei tarvi lihojen kanssa pelleillä.

        Jonnen ajatusmaailma. Sähkö ei koskaan katkea? kaikki toimii? Ja yleensäkin mitä pelleilyä lihan kuivatuksen kanssa? Että ottaa päähän nämä kitkerät kommentoijat. Ottaisivat vaikka oppia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jonnen ajatusmaailma. Sähkö ei koskaan katkea? kaikki toimii? Ja yleensäkin mitä pelleilyä lihan kuivatuksen kanssa? Että ottaa päähän nämä kitkerät kommentoijat. Ottaisivat vaikka oppia.

        Kas kun ette lihatiinua hommaa ja pilkotte possua sinne suolaveteen.Säilykepurkit on keksitty esim, nötkötti niin ei mitään typeriä lihojen kuivauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kas kun ette lihatiinua hommaa ja pilkotte possua sinne suolaveteen.Säilykepurkit on keksitty esim, nötkötti niin ei mitään typeriä lihojen kuivauksia.

        Lihatiinu onkin edullinen ja energiaystävällinen vaihtoehto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kas kun ette lihatiinua hommaa ja pilkotte possua sinne suolaveteen.Säilykepurkit on keksitty esim, nötkötti niin ei mitään typeriä lihojen kuivauksia.

        Lihankuivaus on ikiaikainen laji säilymisen sekä lihan että oman.

        Miksi sinusta huokuu kauhea kitkeryys kommenteista? Huono ravinto? Vai etkö osaa kesksustella korrektisti??


    • Anonyymi

      Vaihtelua makarooniinsa saa vaikkapa valkoisista pavuista tomaattikastikkeessa. tänään prismassa 29 senttiä pahvitölkit.

    • Anonyymi

      Säilykelihasta nyt oli kysymys aloituksessa niin katsoin että Tokmannilla 3.50eur purkki.Caravaanareille varm tuttu nötkötti.Hätävarana toki nötköttiä muutama purkki+tonnikalaa.

      • Anonyymi

        Xtra tonnikalaa ei kannata ostaa kuin äärimmäisessä köyhyydessä. 75c ja vaikka sillä hinnalla ei paljon kannata toivoa ei edes tuon väärti.


    • Anonyymi

      Säilykkeissä on herneitä, papuja, parsaa ja myös monia muitakin klassikko kasveja.

      • Anonyymi

        No shit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No shit?

        ? Kai se on hyvä tietää mitä syö. Hellehermot?


    • Säilökkeiden kutsu on kuin erämaan kutsu uusiin raikkaisiin kokemuksiin. Minulla on nyt kaalta ja porkkanoita sekä sitruuna tiivistettä sekä sipulaa. Voisi tehdä coleslaawia.

      Helteillä ei oikein kiinteä maistu. Voishan siihen jotain majoneesia mukaan laittaa? Katotaan. Ai niin se etikkakurkkuni lepäilee edelleen nahistuneena keittiön nurkilla. Niin kovat ovat jopa sisähelteet. täällä sitä vaan pitää olla mutta toivotaan parempaa.

      • Anonyymi

        Coleslaw chilillä on se juttu. Sitä on joskus löytynyt laarien pohjilta.
        Joskus on käynyt mielessä, että olisikohan jotakin pekonisäilykettä? Sitten on olemassa sellainen avoveden kurkku ja se sopii kuumuuteen. Siinä on lievästi etikkainen vesi ja tillit ja tuote nautitaan kylmänä tai ainakin viileänä. Vähän aikaa sitten naiset tai joku mies naisten opastuksella oli tehnyt sellaista. Sellaista ei jostain syystä muista menneisyydestä, vaikka naiset osasivat jopa nimetä sen, mutta sen nimeä ei vaan muista. Mutta kyllä naisillakin ainakin yksi hyvä ruoka kasviksista on olemassa. Suolakurkku on hyvää sen kannalta, että se pitää nestettä sisällä.
        Juomana kuumalla voi ottaa jääkylmää sinistä maitoa tai colaa jääpaloilla tai maistuvaa energiajuomaa jäätävän kylmänä.


    • Anonyymi

      Jumalauta on alkoholisteilla oikeen kirjoitukset kun kaikkea voi tehdä hmm.. toiminnoissa ei paljonkaan järkeä.

      • Anonyymi

        Joo, Tokmannilta saa säilykkeitä pohjahintaan hätävaraksi sinne kaappiin.


    • Anonyymi

      Kyllä säilykkeitä+kuivatuotteita.Nykypäivänä jääkaapit,pakastimet ni eipä tarvi itse väsätä mitään kuivalihoja.

      • Anonyymi

        Kuivaliha voi kuitenkin olla ihan hyvää. Ja, jos on aikaa ja laitteet, niin kuivalihaa voi valmistaa. Sitä on sitten mukava napostella nälän hetkellä.


      • Anonyymi

        Pakastinjääkaappi kun posahtaa, tai sähköt katkee. Vielä kesäaikaan, mitä teet? Viet ruuat naapurin jääkaappiin. Jos sieltäkin psähköt katkennu, lähiravintolaan anomaan turvapaikkaa pakkastuottellesi?


    • Anonyymi

      No eipä taloudellista tappioa tule paljon mitään kun ei pakastimessa paljonkaan tavaraa. Niitä voi kyllä ketuttaa jos esim, marjoja paljon pakastimessa. Ei sähkökatkot ole pitkiä kaupunkialueilla.

    • Anonyymi

      Sitten on tonnikala nimistä säilykettä. Sitä on hiutaleina öljyssä (auringonkukka tai jokin muu), hiutaleina suolavedessä, paloina öljyssä tai paloina suolavedessä.
      Parhaimpia ovat palat suolavedessä. Mutta kakki sopivat kuitenkin lämpimiin voileipiin, joita voi valmistaa mikroaaltouunissa.
      Joskus oli ehkä jotakin tonnikala fileetä? Mutta ei ihan varmaksi muista. Mutta ainakaan koskaan ei sitä tullut ehkä maistettua. Ja tonnikalakeitosta katoaa se suolainen maku, jolloin tonnikala alkaa muistuttaa enemmän kalaa kuin tonnikalaa.
      Poronlihaa, hirveä, villisikaa ja muita metsän syötäviä eläimiä on myös säilykkeinä.
      Marjat ja hedelmät voidaan myös säilöä. Sitten on erilaisia haasteellisia kasvisäilykkeitä, Mutta niiden ulkopuolelta voidaan mainita suolakurkkuset, hapankaali ja venäläiset tomaattisäilykkeet sekä tietenkin hillosipulit ja herkkusienet.
      Joten kyllä niistä riittää yhden köyhyyden aikana kaikkea maistettavaksi, jos ahkeruudella säästää.

    • Anonyymi

      Tonnikalasta yhdessä vaiheessa tein lämpöisiävoileipiä ruisleipä pohjalla sillon kun kaljottelee niin jotain syömistä välillä.Nykyään enään en kaljottele tyhjään vatsaan vaa syö kunnolla ennen kaljotteluja. Säilykkeistä puheen ollen aikas fakiiri on kuka syö purkista Ruotsalaista hapan silakkaa.

      • Anonyymi

        Juomana lämpimään leipään voi kokeilla jäätävän kylmää punaista maitoa, jäätävän kylmää colaa tai hölskyvesiä erilaisialla mauilla, tietenkin jäätävän kylminä. Kala on haastava ja ruotsalainen hapan silakka haasteiden aatelia. Tonnikala on tietenkin poikkeus. Ja, jos tonnikalan maailmaan tahtoo tutustua, niin palat suolavedessä on se juttu, jos aikoo suoraan purkista lusikoida. Lämpimien leipien päälle sopii myös öljyyn säilötyt tonnikalat, vaikka se lilluva neste muodostaakin jonkin verran haastetta.


    • Anonyymi

      Paljonko on kilohinta säilykelihalla? Omenamehu estää tiettyjen lääkkeiden imeytymisen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Erään T miehen viimeinen aloitus tänne

      Moi Olen kirjoittanut täällä säännöllisesti yli 5 vuotta. Kaivannut kuten kuuluukiin, mutta myös unohdellut ja selvitel
      Ikävä
      35
      3485
    2. Sanna vaihteeksi Australian "60 minuuttia" ohjelmassa

      Kansanvälinen superstaramme esiintyi tällä kertaa toisella puolen maapalloa esitettävässä ohjelmassa. Kiinnostus on kova
      Maailman menoa
      131
      2445
    3. Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois

      Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v
      Maailman menoa
      24
      1937
    4. Sanna Antikainen (ps) : Vornasen pyssy suututti demarit

      https://www.suomenuutiset.fi/sanna-antikaisen-kolumni-vornasen-pyssy-suututti-demarit-mutta-kuka-puhuu-totta/ Vornasen
      Maailman menoa
      8
      1547
    5. Yritän saada sinut pois mielestäni ja ajatuksistani nainen

      Turhaan. Mitä enemmän yritän, sitä enemmän haluan sinut ja sinua. Miten voitkaan olla niin ihana ja tuntua niin hyvältä.
      Ikävä
      74
      1526
    6. Nyt meni maku vas.liittoon, kun vaativat minimituntipalkkaa lakiin

      Sehän tarkoittaa samalla myös maksimituntipalkkaa, koska kun laki on kerran laadittu, niin sitä on vaikea muuttaa. Työma
      Maailman menoa
      54
      1330
    7. Miksi rakastuit ?

      Kyseiseen naiseen?
      Ikävä
      64
      1194
    8. Leikitään tavuleikkiä

      Millaiset nimitavut muodostuvat jos yhdistät oman etunimesi ensimmäisen tavun ja kaipaamasi ihmisen etunimen ensimmäisen
      Ikävä
      67
      1160
    9. Mun on pakko uskaltaa

      Mikäköhän olisi pahin skenaario, jos vain laittaisin hänelle viestin, et haluan jutella meistä? Se, että hän vastaisi, e
      Ikävä
      54
      1136
    10. Mikä on sinun ja kaivattusi ikä

      💕💕💕💕
      Ikävä
      63
      1069
    Aihe