On varmasti monen luokan makkaroita ihan jaoteltunakin A B C ja ÖÖ-luokkaankin. No minä en luokittelusta niin välitä. Vaan mausta en maineesta tai luokasta.
Ajattelen vain niinkuin fiksuissa makkkaramaissa tuolla etelänpänä on liha makkaroita, puolilihamakkaroita sitten on melkeinpä jo Finland täysjauhomakkaroita.. lähinnä no ainakin suomessa.
Siine kun miettii taas suomalaiset verimakkarat, riistaryynärit, karkkilan perunamakkarat,.. ai jaiii.. niin kyllä mä pidän niitä ihan täysmakkaroina. Sitten tulee kalamakkarat joita en ole kokeillut ja kanakin on jäänyt vähiin.
Vegaanimakkaroita en maistakaan vaan syön kasvikset ja juurekset sitten sellasinaan tai pjyreenä ranskalaisittain.
Se että laittaa lihan siis eläimen jonkun mielestä vähän huonommat kehonosat makkaraan on ihan perinteinen historiallinen JÄRKITEKO.
Aivoista en välitä enkä siitä italialaisesta krapulakeitosta (en oo maistanut kylläkään) jossa on kuulemma naudan vatsalaukku ohuina pitkulaisina siivuina..on kuulemma jäntevää. En tykkää rustoista enkä jänteistä joten..
keuhkoista en tiedä. mutta aika lailla muut elukan osat menevät joko makkarassa tai ihan paistettuna lisukkeiden kera. ei välttämättä makkaruksessi tehdä surauttimella surauttaen. saa olla näkönen ja makuinen.
makkarat luokat ja tarkoitukset
26
248
Vastaukset
- Anonyymi
Kun makkaraa valitsee on syytä kiinnittää huomiota siihen, että paketti ei ole ilmava ja, että tuote vacuumissa ei ole nahistunut. Makunakit ja pepperoni snacksit voivat olla tosin hieman nahistuneita, koska tietty kuivakkuus kuuluu niihin.
Napakka suutuntuma ja koostumus antavat makkaralle laatuarvosanan Bueno ++.- Anonyymi
Roskiksia, lapputuotteita ja leipäjonoja koluava asuntolan pultsari pitää itseään suuremman luokan kulinaristinatsina.
Jos vacuumissa on nahistunut tuote pitäisi herätä hälytyskellot jo viimeistään..mutta kuten monessa muussakin ruoka asiassa luota haju ja maku tuntemuksiin. Hiukan homeistakin uskaltaa sivusta matustella mutta eiköhän sen jo näe ja haista jos ei oo käypää elintarviketta.
Naspakka suu tuntuma ja luonnollinen makkarankuori on just niinkuin olla pitää ja on tarkoitettu. joissakin makkaroissa tekokuoret ovat tarpeellsiia ja tarkoituksenmukaisia niitä ei voi syödä tai voi jos tahtoo.
- Anonyymi
Ei ole luokittelua enää nykyään.
pitikin oikein wikipediasta kattoo joo..
"Makkaroiden luokittelu vaihtelee maittain. Suomessa makkaroiden luokittelusta, samoin kuin sen koostumuksesta ja muista makkaran valmistukseen vaikuttavista seikoista on säädetty kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksellä 139/1996 ja asetuksella 987/2002.[1] Elintarviketeollisuus ja kauppa käyttävät näihin pohjautuen omia luokittelujaan. Virallinen luokittelu jakaa makkarat kestomakkaroihin, leikkelemakkaroihin ja ruokamakkaroihin."
Ehkä juu luokittelin väärin tai asiat ovat muuttuneet.. tuossa ainakin pitäisi olla päivitystä makkaroiden luokitteluihin..
- Anonyymi
Luokituksista viis, kunhan maku on hyvä.
tämä on juurikin asian ydin..maku ykkösenä ulkonäkö kakkosena jos siis välttämättä haluu luokitella näinkin..
- Anonyymi
Pidän paljon juustosta ja lauantaimakkarasta. Molemmat voidaan kuutioida ja syödä luumujen tai viinirypäleiden kanssa.
- Anonyymi
Itse pitää laittaa joku a-luokan makkara sähkökrilliin. Kunnon sinaappia on ja makkarat pitää vielä hakea lähikaupasta. Tuossa tien toisella puolella on kauppa. Palvelujen keskellä ollaan. Palvelujen keskellä on hyvä olla ja jopa leipäjonot on tuossa tien toisella puolella.
Mb_76 semmonen wanhanajan kunnon patukka onkin hyvä..voi pilkkoa palasiksi ja makua riittää..ai että mä kaipaan noita metukkapatukoitakin.. leikkaa ite.. ..
Anonyymi kirjoitti:
Itse pitää laittaa joku a-luokan makkara sähkökrilliin. Kunnon sinaappia on ja makkarat pitää vielä hakea lähikaupasta. Tuossa tien toisella puolella on kauppa. Palvelujen keskellä ollaan. Palvelujen keskellä on hyvä olla ja jopa leipäjonot on tuossa tien toisella puolella.
Mb_76kai se sähkögrillikin kelpaa.. mutta laitapas kunnon hobofire..vanhoine hiilineen (koivu lehtipuut) sytytä tuluksilla siellä syrjässä mettään pärjää ja tunnelmoi.. kaipuuta menneisyyteen?? ehkäpä
- Anonyymi
P.ervokki kirjoitti:
kai se sähkögrillikin kelpaa.. mutta laitapas kunnon hobofire..vanhoine hiilineen (koivu lehtipuut) sytytä tuluksilla siellä syrjässä mettään pärjää ja tunnelmoi.. kaipuuta menneisyyteen?? ehkäpä
Sähkökrillit on hyvä lisä energiahuoltoon. Minulla Muurikan nokkela grilli väliaikais grillinä. Aikaisemmin oli Kesäkeittiö grilli ja se oli jo loistava grilli. Muuton takia jouduin luopumaan kesäkeittiöstä. Nyt aion luopua Nokkelasta ja hommata Weberin sähkökrillin. Nämä on hyvä lisä ruokahuoltoon. Myöskin parveke on aika pieni. Ei sinne kesäkeittiö sovi.
Aktiivista säästämistä, niin saa nämä Weberin rahat kasaan.
Mb_76 - Anonyymi
Niistä voi tehdä myös makaroonisalaattia herne-maissi-paprikoiden kanssa.
Siihen tulee myös runsaasti kaikkien rakastamaa erilaista makaroonia. Anonyymi kirjoitti:
Sähkökrillit on hyvä lisä energiahuoltoon. Minulla Muurikan nokkela grilli väliaikais grillinä. Aikaisemmin oli Kesäkeittiö grilli ja se oli jo loistava grilli. Muuton takia jouduin luopumaan kesäkeittiöstä. Nyt aion luopua Nokkelasta ja hommata Weberin sähkökrillin. Nämä on hyvä lisä ruokahuoltoon. Myöskin parveke on aika pieni. Ei sinne kesäkeittiö sovi.
Aktiivista säästämistä, niin saa nämä Weberin rahat kasaan.
Mb_76että tekis menis mieli mennä luontoon tehdä hobofire tulella puhsisteettuun peltitökkiin ottaa pieni valurauta pannu tuolta kellariarkistoista ja alkaa fiilistelee..kun on kekrin aika..ja noidat lentelee..
suomen luonnossa syysyössä.. harmi että nuo naiset joita ennen oli ovat jotenkin vähentyneet..? enkä usko että kyseessä ikäkään? tai jotenkin huono maine tai käyhyys?
käyähyys on kai se mikä monen nykynaisern mielessä on epämiellyttäävää.. koska elämäniloista köyhänkin ottaa mallia ja mennä naisiin.. elämä on lyhyt..
- Anonyymi
Jauhomakkara mitä ei selvinpäin kuvittelisikaan syövänsä menee alas helposti kun hiprakassa ja huuhtoo kaljalla alas sinappiin hunnutetun pötkylän
- Anonyymi
Jauhomakkaraa voi syödä siivutettuna pinaattilettujen kanssa. Annoksen voi laittaa mikroaaltouuniin ja syödä lämpimänä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jauhomakkaraa voi syödä siivutettuna pinaattilettujen kanssa. Annoksen voi laittaa mikroaaltouuniin ja syödä lämpimänä.
Tuohan onkin kokeilemisen arvoinen idea. Letutkin on herkkuja jo itsekseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuohan onkin kokeilemisen arvoinen idea. Letutkin on herkkuja jo itsekseen.
Mokoma siankorvainen traanimaha
- Anonyymi
Joitakin halpoja uunilenkkejä en kylläkään enään osta kun karseen makuisia.Hk n sinisessä ihan hyvä maku.Poprilli,atrilli menee alas.Ryynimakkara.Kabanossista ja wilhelmistä en pidä.
- Anonyymi
Tuoteselosteen sisällöllä tuntuu olevan yhteys hintaan, rakenteeseen ja makuun!
Ilmakuivatuissa, kokolihamakkaroissa on makua ilman rasvaa ja ylenpalttista suolausta.
Joka suhteessa tiukkaa tavaraa. - Anonyymi
Ostaa vaikka vähän kalimpaa niin saa oman mieltymyksen mukaista ja syö sitten vaikka vähemmän.
- Anonyymi
Jää vähemmän rahaa kaljaan
makumakkaroitakin voi jatkaa pavuilla...edukasta on..ja niittä maustehia..mukaan se on monesti köyhän pelastus..
- Anonyymi
Makkaroita on alelaarimakkaroita, regulaarilaarilmakkaroita ja premiumia. Mutta se minä tuotetta myydään ei kuitenkaan välttämättä merkitse sitä, että premiumissa olisi parempi suutuntuma ja napakkuus, kuin alelaarin tuotteessa.
Kaikki riippuu valmistusprosessista, raaka-aineista, kuljetuksesta, kaupassa säilytyksestä jne.
Kun lihamestarit ja makkaramestarit laitoksilla menettivät asemansa tuotantoinsinööreille, makkaran sielu menetti merkityksensä ja syntyi tuote. Ja tästä tuotteesta kaikki nykypäivän ihmiset kärsivät muodossa tai toisessa riippuen miltä laaritasolta tuotteensa joutuu hakemaan.makumakkaroita löytyy jokaiseen makuun ja jos ei aina miellytä..mitä makkaroista sitten tekeekin.. niitä voi jatkaa pavuilla.. josjus oli joku komedia jossa puhuttiin jauhelihankin jatkeessaa..en tiedä mitä se oli mutta arvelisin vaikka papuja?
- Anonyymi
En syö makkaraa, mutta muistan lukeneeni jostain aikoinaan, ettei kannata ostaa sellaista makkaraa, jonka tuoteselosteessa mainitaan ensimmäisenä vesi. Se on jäähilettä jota jätemassaan lisätään valmistusvaiheessa ettei se kuumene liikaa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Erään T miehen viimeinen aloitus tänne
Moi Olen kirjoittanut täällä säännöllisesti yli 5 vuotta. Kaivannut kuten kuuluukiin, mutta myös unohdellut ja selvitel353385Sanna vaihteeksi Australian "60 minuuttia" ohjelmassa
Kansanvälinen superstaramme esiintyi tällä kertaa toisella puolen maapalloa esitettävässä ohjelmassa. Kiinnostus on kova1302424Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois
Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v241927Sanna Antikainen (ps) : Vornasen pyssy suututti demarit
https://www.suomenuutiset.fi/sanna-antikaisen-kolumni-vornasen-pyssy-suututti-demarit-mutta-kuka-puhuu-totta/ Vornasen71520Yritän saada sinut pois mielestäni ja ajatuksistani nainen
Turhaan. Mitä enemmän yritän, sitä enemmän haluan sinut ja sinua. Miten voitkaan olla niin ihana ja tuntua niin hyvältä.721505Nyt meni maku vas.liittoon, kun vaativat minimituntipalkkaa lakiin
Sehän tarkoittaa samalla myös maksimituntipalkkaa, koska kun laki on kerran laadittu, niin sitä on vaikea muuttaa. Työma541310- 621147
Leikitään tavuleikkiä
Millaiset nimitavut muodostuvat jos yhdistät oman etunimesi ensimmäisen tavun ja kaipaamasi ihmisen etunimen ensimmäisen661142Mun on pakko uskaltaa
Mikäköhän olisi pahin skenaario, jos vain laittaisin hänelle viestin, et haluan jutella meistä? Se, että hän vastaisi, e521100- 611011