koirasusi rahastuksen kohteena

pax

ostin tänä kesänä ”koirasuden” pennun eräältä naiselta eteläsuomesta. tämä hankinta olisi pitänyt jättää tekemättä nyt kun myöhemmin kuulin naisen taustoista. eipä silti, pentuni on aivan ihana ja tietysti paras koira maailmassa (niin kuin kaikille se oma koira on). kuitenkin olisin hankkinut koirani mieluummin vastuulliselta ja asiantuntevalta ihmiseltä kuin rahaa tekevältä huijarilta. tämä nainen vaikutti kuitenkin alkuun oikein tietävältä ja asiantuntevalta ja osasi selvästi puhua ummet ja lammet erittäin uskottavasti. olin aikaisemmin tavannut tältä samalta ihmiseltä ostettuja koirasusia ja ne olivat olleet todella mukavia ja kauniita eläimiä ja ihanstuin niihin. tietysti pennun hankittuani kiinnostuin itsekin koirasusista ja päätin ottaa asioista selkoa. sitten kävikin ilmi, että tämä sama ihminen, kasvattajaksi itseään kutsuva, olikin sama nainen, josta jo viime vuonna päivätyllä keskustelupalstalla oli juttua koirasusien kasvattajana. tekstissä luki mm. että tuo koirasusien kasvattaja oli jo useana viime vuotena tuottanut paljon pentueita muutamalla nartullaan ja tehden myös sisäsiitettujä pentueita omilla eläimillään ja myynyt näitä kertomatta eläinten oikeita taustoja.

pentuni myytiin minulle 40% sutta omaavana koirasutena. olipa kasvattaja tehnyt kaupan mukaan oikein hienon sukutaulunkin. eihän sitä siinä ostohetkellä tajua alkaa varmistelemaan kaikkia sukutaulun tietojen paikkaansapitävyyksiä, niin pennunhankinnan ensihuumassa minäkin olin ja uskoin häntä. näin jälkikäteen aloin tutkia sukutaulun eläinten taustoja ja kävikin ilmi, että siihen merkattujen koirasusien susiprosentteja oli reilusti pyöristelty ylöspäin jotta ilmeisesti saataisiin eläimistä enemmän ”susimaisia”. sekaroituisen koiran sukutaulun voi tietysti tosiaan kuka tahansa tekaista ja niissä olevia tietoja ei kukaan pysty lopullisesti tarkastamaan koska sekarotuisilla ei ole virallisia sukutauluja ja rekisteriä. näin siis huijauksetkin onnistuvat helposti. röyhkeä virhe oman pentuni sukutaulussa oli että pentuni emo oli merkattu olevan 25% susi. emolle oli merkattu sukutauluun virallinen nimi, ja sen perusteella kävikin ilmi että kyseinen koira olikin utonagan-rotuinen koira eikä koirasusi ollenkaan. löysin utonaganista tietoa netistä ja sain selville, että utonagan on koirarotu, joka oli kehitetty muistuttamaan mahdollisimman paljon sutta mutta jalostuksessa ei kuitenkaan käytetty sutta tai susihybridikoiria. utonaganin luomisen tavoitteeksi oli ilmoitettu saada aikaan mukavia koiria ja niistä ulkonäöllisesti mahdollisimman susimaisia kuitenkin ilman susihybrideille tyypillisiä ongelmia. ja tällaisen koiran tämä koirasusien myyjä oli sitten tuonut itselleen kuulemma englannista. ja näköjään itse päättänyt että tämä on nyt sitten koirasusi jotta se sopisi hänen "jalostusohjelmaansa".

pentuni on nyt reilut 3 kuukautta. ilmeisesti tämän naisen kasvatustoimet ovat jollain lailla jo tulleet ihmisten tietoisuuteen koska tätä tämän kevään pentuettaan hän kauppasi myös tuttunsa kodin kautta mäntsälästä. syy oli ilmeisesti, ettei hän halunnut itseään tunnistettavan viime vuotisen puuhastelunsa näistä sisäsiitospentueista takia kun hän silloin vielä omasta kodistaan helsingistä pentuja myi. ilmeisesti ihmisiä kiinnostaa kovasti oikean koirasuden saaminen. ja mitä enemmän sutta sen parempi. huijaaminen koiran olevan korkeaprosenttinen koirasusi näyttää olevan aika helppoa (myönnän tietysti menneeni itsekin tähän halpaan) sopivasti ihan tavallisia koirarotuja kuten saksanpaimenkoiraa, alaskanmalamuuttia ja huskyjä yhdistelemällä pystytään saamaan aikaan hyvin paljon sutta muistuttavia koiria. löysinkin netin kautta tietoa toisesta koirarodusta, joka on kehitetty juuri näin, ilman sutta. rotu oli northern inuit dog. sivulla http://www.northerninuit.net/index.html sanotaan seuraavaa: northern inuit dog ei ole koirasusi vaan sudennäköinen koira. luettuani enemmän tästä rodusta samoilta sivuilta alkoivat suomessa tapaamani ”koirasudet” yhä enemmän muistuttaa juuri tämänkaltaisia koiria, sekä luonteeltaan että ulkonäöltään. sivulla http://www.northerninuit.net/wolfdoginfo.html kerrotaan että northern inuit dog tulee yleensä hyvin toimeen muiden lemmikkien kanssa koska ovat ystävällisiä ja rakastavat seuraa. ne ovat hyviä perhelemmikkejä koska leimautuvat koko perheeseen ja haluavat olla mukana kaikessa mitä perheensä jäsenet tekevät.

näilla sivuilla oli paljon kuvia northern inuit dog-koirista ja tässä on vielä toinen sivu johon törmäsin jossa on näitä samanrotuisia ”sudettomia” koirasusia:

http://myschievous.nexuswebs.net/keena takoda/

katseltuani näitä kuvia ne näyttävän juuri samanlaisilta koirita kuin tapaamani ”koirasudet” täällä suomessa. myös oma pentuni mukaan lukien. muistelin sitä, kuinka pentuni kasvattaja vakuutteli omista eläimistään minulle että ”Eivätkö olekin sudennäköisiä?” se ei näköjään tee koirasutta että on sudnnäköinen. onhan se ikävä myöntää itselleen että tässä nyt ei olekaan sitä puhuttua 40% sutta vaan tosiasiassa vain alle 20%, niin hienolta kuin se kuulostikin.

tästä naisesta kyllä ajattelen että olisi reilu ja myisi rehellisesti SUDENNÄKÖISIÄ koiria. kummallista että kehtaa kutsua itseään edes kasvattajaksi. eihän missään koirarodussa tehdä kasvatustyötä perustuen huijaamiseen ja tosiaisoiden piilotteluun pelkästään oman taloudellisen hyödyn toivossa. koirankasvattamisen pitäisi olla avointa ja rehellistä toimintaa eikä rahastamista. varsinkaan koirasusien tapauksessa. tutkittuani myös enemmän tietoa oikeista koirasusista tajuan, etteivät ne todellakaan ole samanlaisia kuin koirat ja että niiden pitäminen vaatii todellista asiantuntemusta. ei niitä voisi myydä tuolla turuilla ja toreilla keille tahansa vain rahan takia hyvällä menestyksellä ja taata että eläimestä tulee mukava ja komea perhelemmikki, niin kuin tämä nainen tekee. kyllä niiden pitäminen vaatii jo perehtymistä ja tietotaitoa. eläimen pitäminenkin vaikeutuu sitä mukaa mitä enemmän siinä on sutta. näin ”koirasuden” nyt kuitenkin häneltä hankittuani olen löytänyt useita muitakin ihmisiä jotka ovat häneltä koiran hankkineet. pentueita on ollut jo todella paljon ja näyttääkin siltä, että suunnilleen kaikki täällä ruuhkasuomessa asustelevat koirasudet ovat tältä naiselta lähteneitä, joko suoraan tai välikäden kautta. vai pitäisikö sanoa ”finnish inuit dog”?

104

13851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en muuta osaa sanoa. Miksi sen suden siellä taustoilla täytyy olla. Tuo on asia jota en todella ymmärrä. Ja toinen aivan järkeenkäypä ajatusmalli maalaisjärjestä on ettei kukaan todellakaan pysty Helsingissä kasvattamaan ns. aitoja koirasusia.
      Miten tämä sitten ilmenee rahastuksena? Oliko pentusi kovinkin kallis ja mitä sovitte kaupan yhteydessä? Jos sinä odotit mahdollisimman lähellä sutta olevaa lemmikkiä ja toinen kauppaa suden näköisiä koiria, niin teillähän oli sukset ristissä alusta asti ja puhuitte eri kieltä.

      Palauta pentu ja vaadi rahasi takaisin. En tiedä pystyykö DNA auttamaan tässä tapauksessa. Mutta harvoin ulkomuotoa verrattaessa joihinkin kuviin tuo ratkaisua siihen mistä loppujen lopuksi oikein on kyse.
      Varma on vain että sinulla on mitä ilmeisemmin lemmikki eikä peto eläin.

      • pax

        Kyllä oli kallis, 650 euroa. Ainakin noin sekarotuiseksi koiraksi.


      • pax kirjoitti:

        Kyllä oli kallis, 650 euroa. Ainakin noin sekarotuiseksi koiraksi.

        viehättää. Enkä nyt kysy sitä pahalla. vaan minun mielestäni näiden tuottaminen olisi lailla kiellettävä. Koirarotuja on jo niin laidasta laitaan, että niistä jokainen taatusti löytää sen omansa, ilman mitään erikoisuuden tavoitteluja.


      • pax
        umalehtinen kirjoitti:

        viehättää. Enkä nyt kysy sitä pahalla. vaan minun mielestäni näiden tuottaminen olisi lailla kiellettävä. Koirarotuja on jo niin laidasta laitaan, että niistä jokainen taatusti löytää sen omansa, ilman mitään erikoisuuden tavoitteluja.

        jokin siinä viehätti kun oli mahdollisuus hankkia elikko, jossa nyt olisi sutta. mutta nyt jälkeenpäin otettuani lisää selkoa oikeista koirasusista en kyllä ottaisi sellaista näin pienellä tietämyksellä mitä minulla on. ja jos nämä pennut oikeasti olisivat olleet sen 40% susia kyllä sellaisen kasvattaminen vaatisi aivan eri lähtökohdat. nyt tuskin tulee ihmeempiä ongelmia kuin että kasvattaisi tavallista koiraa, koska sutta ei ole kuin nimeksi tässä pennussani.

        ihmettelen kyllä nyt miksi tämä nainen myi pentujaan noin auliisti. tuli melkein tunne, että hän rohkaisi minua ottamaan (ja pääsemään samalla eroon yhdestä pennusta ja saamaan siitä hyvän korvauksen). hän sanoi, että riittävästi liikuntaa vain. kyllä minusta kasvattajan vastuu olisi harkita kenelle pennun luovuttaa eikä vain antaa pois suunnilleen kenelle vaan jotta saa varmasti kaikki myytyä. hänen puheitansa kuultuaan ihmiset varmaan kuvittelevat että koirasusia voi ottaa kuka vaan ja ne ovat suunnilleen kuin koiria. hirvittää ajatella, kun hän tällaista tietoa levitää, että miten sitten käy jos joku tällaista kuullut hankkii jostain muualta oikean koirasuden ja luulee että sitä pidetään kuin koiraa ja että se on ihan helppoa. ei se riittävä liikunta näyttänyt suinkaan olevan ainoa seikka, jota koirasutta pidettäessä piti ottaa huomioon.


      • Maiko1
        pax kirjoitti:

        jokin siinä viehätti kun oli mahdollisuus hankkia elikko, jossa nyt olisi sutta. mutta nyt jälkeenpäin otettuani lisää selkoa oikeista koirasusista en kyllä ottaisi sellaista näin pienellä tietämyksellä mitä minulla on. ja jos nämä pennut oikeasti olisivat olleet sen 40% susia kyllä sellaisen kasvattaminen vaatisi aivan eri lähtökohdat. nyt tuskin tulee ihmeempiä ongelmia kuin että kasvattaisi tavallista koiraa, koska sutta ei ole kuin nimeksi tässä pennussani.

        ihmettelen kyllä nyt miksi tämä nainen myi pentujaan noin auliisti. tuli melkein tunne, että hän rohkaisi minua ottamaan (ja pääsemään samalla eroon yhdestä pennusta ja saamaan siitä hyvän korvauksen). hän sanoi, että riittävästi liikuntaa vain. kyllä minusta kasvattajan vastuu olisi harkita kenelle pennun luovuttaa eikä vain antaa pois suunnilleen kenelle vaan jotta saa varmasti kaikki myytyä. hänen puheitansa kuultuaan ihmiset varmaan kuvittelevat että koirasusia voi ottaa kuka vaan ja ne ovat suunnilleen kuin koiria. hirvittää ajatella, kun hän tällaista tietoa levitää, että miten sitten käy jos joku tällaista kuullut hankkii jostain muualta oikean koirasuden ja luulee että sitä pidetään kuin koiraa ja että se on ihan helppoa. ei se riittävä liikunta näyttänyt suinkaan olevan ainoa seikka, jota koirasutta pidettäessä piti ottaa huomioon.

        että olet edes nyt huomannut tuon ongelman, että kun koirasusien susiperimää valehdellaan saattaa tulla kammottavia ongelmia, jos käsiin tuleekin koirasusi jolla todella on paljon suden perimää.

        Tämähän on johtanut suuriin ongelmiin amerikassa, kuten monet muut asiat. Sen vuoksi sieltä myös löytyy kymmenittäin koirasusien ja susien pelastuskeskuksia. Ihmisiä on kuollut ja vakavasti vammautunut ja eläimistä on tullut vakavia ongelma tapauksia vääränlaisen pidon vuoksi.


      • ollut aito
        pax kirjoitti:

        Kyllä oli kallis, 650 euroa. Ainakin noin sekarotuiseksi koiraksi.

        koira susi niin halpahan tuo olisi ollut! niiden aitojen hinnat kun pyörivät 2500-15000 kieppeillä, riippuen villeys prosentista.


      • Oksetus! :(
        ollut aito kirjoitti:

        koira susi niin halpahan tuo olisi ollut! niiden aitojen hinnat kun pyörivät 2500-15000 kieppeillä, riippuen villeys prosentista.

        Koirasusi ei todellakaan ole mitään lemmikki, se on villieläin, joka on tappanut ihmisiä (ja eläimiä). "Otanpa tästä viehättävän 'kaverin' itselleni", ja sitten "oho, se tappoi muksut ja kissan", että niin, koirasusi ei tahdo miellyttää, se ei ymmärrä, että esimerkiksi lapsi on sitä ylempänä arvoasteikossa, sillä ei ole mielyttämisenhalua (toisin kuin koiralla);)


      • marko haapanen
        Oksetus! :( kirjoitti:

        Koirasusi ei todellakaan ole mitään lemmikki, se on villieläin, joka on tappanut ihmisiä (ja eläimiä). "Otanpa tästä viehättävän 'kaverin' itselleni", ja sitten "oho, se tappoi muksut ja kissan", että niin, koirasusi ei tahdo miellyttää, se ei ymmärrä, että esimerkiksi lapsi on sitä ylempänä arvoasteikossa, sillä ei ole mielyttämisenhalua (toisin kuin koiralla);)

        Koirasudet ei tapa. Ne ovat ihan hyviä koiria. Kennelliiton hyväksymä koirasusi rotu on tsekin koirasusi. Ottakaapa koirista selvää ennen kuin sanotte tappajiksi. Kaikki koirat on tappajia jos väärin kohdeltu!


      • koirasusien_omistaja
        Oksetus! :( kirjoitti:

        Koirasusi ei todellakaan ole mitään lemmikki, se on villieläin, joka on tappanut ihmisiä (ja eläimiä). "Otanpa tästä viehättävän 'kaverin' itselleni", ja sitten "oho, se tappoi muksut ja kissan", että niin, koirasusi ei tahdo miellyttää, se ei ymmärrä, että esimerkiksi lapsi on sitä ylempänä arvoasteikossa, sillä ei ole mielyttämisenhalua (toisin kuin koiralla);)

        Haluaisin kuulla lähteet tästä sinun "koirasusi on tappanut ihmisiä" väitteestä. Viimeisin koirasuden Suomessa tekemä EPÄILTY tappo tapahtui 1800 luvun lopulla lähteitteni mukaan, eli aika naurettava väite ihmiseltä joka ei varmasti ole varmastikaan koskaan koirasuden kanssa ollut tekemisissä. Koirasusi rotuja on hyväksytty yht. kolme kappaletta kennelliiton puolesta ja myös sekarotuiset koirasudet ovat hienoja koiria. Otappas asiasta itse vähän enemmän selvää ennen kun tulet tänne huutelemaan asioita joista et tiedä mitään / sinulla ei ole lähteitä / olet kuullut naapurin kaverin kaveriltasi. Omat hukkani asuvat sekä kolmen kissan, että kahden alle kouluikäisen lapseni ja teinin kanssa joten myös tämä "väitteesi" meni pahasti pieleen.
        On totta, että koirasusi on huonommin motivoitavissa kuin esim. kultainen noutaja, mutta koirasudetkin ovat koulutettavissa, jollei ruualla ja miellyttämishalun avulla niin esim. lelu-palkkioilla ym. Olen kaikki hukkani kouluttanut ja on totta että joidenkin kanssa se on ollut haasteellista, muttei missään nimessä mahdotonta. Voit olla varma että kaikki koirasuteni ovat hyvin käyttäytyviä ja osaavat kaikki peruskäskyt ym. Jos sinulla ei riitä taito tämän kaltaisten koirien käsittelyyn ja koulutukseen niin se ei tarkoita etteivät ne voisi olla arvokkaita ja hyvin käyttäytyviä perheenjäseniä osaavamman ihmisen taloudessa. Haluaisin myös huomauttaa, ettei todellakaan kaikilta koirilta löydy miellyttämishalua esimerkiksi laumanvartija rodut kuuluvat tähän kategoriaan.
        Käsitellänpäs seuraavaksi tämä arvoasteikko asia: Yhtälailla, kuin kaikki koirat koirasudet ymmärtävät arvoasteikon ja sen ketä on ylimpänä, jos sen niille osaa opettaa. Lapseni voivat yhtälailla ruokkia koirat kuten minä. He pystyvät ja osaavat myös komentaa ja kieltää hukkia kuten muitakin koiria sekä leikkiä niiden kanssa.
        Viimeisenä, mietippä itse vastausta tähän kysymykseen. Jos et ole koskaan asunut, kouluttanut tai kunnolla tutustunut koirasusiin tai edes yhteen koirasuteen miten ihmeessä kuvittelet että sinulla on riittävä tietous tai oikeus tulla haukkumaan tietyn rodun edustajia?
        En minäkään ole haukkumassa esim. pittien omistajia sen takia että olen kuullut niiden olevan mukana koiratappeluissa ja sen takia luulen, että tiedän kaikkien rodun edustajien olevan hirveän agressiivisia ja tappavan jokaisen elävän olennon joka tulee vastaan.
        P. S.
        Tiedän että myös pitit voivat olla upeita koiria myös lapsiperheissä ja olen myös omistanut yhden, joten edellinen esimerkki oli juurikin esimerkki. Ei siis mielipiteeni.

        Yt. Tällä hetkellä mm. neljän koirasuden ylpeä omistaja.


      • Anonyymi
        ollut aito kirjoitti:

        koira susi niin halpahan tuo olisi ollut! niiden aitojen hinnat kun pyörivät 2500-15000 kieppeillä, riippuen villeys prosentista.

        Venäjältä saat vaikka täyssuden ja halvalla. Aitoja koirasusiakin vaikka kuinka. Mutta miksi?
        Koira on villistä sudesta vuosituhansien aikana kesyyntynyt ja muuttunut laji. Pitäisiko alkaa uudestaan palata alkuun ja jalostaa sudesta koirarotua? Ehkä alkukantaisuu kiehtoo joitain, minuakin. Koirasusi on vaikea kasvatettava. Parhaimmillaankin siitä saa tottelevan, mutta ei sellaista symppis-kaveria kuin koirasta. Itsellä oli koirasusi, prosenteista en tiedä, mutta sudelta näytti. Ei paha, mutta kyllä koirista tykkään enemmän. Täällä naapurimaassa ihmisillä on jopa kesyjä kotikarhuja, heillä, joilla on varaa. Naapurilla on lauma susia/koiria talonsa ympärillä. Ei tulla luvatta aidatulle alueelle. Eivät juuri hauku, mutta joskus joikaavat. ei haittaa. Siitä puhe mistä puute. Koirasuden hinta 2500-15000 on omassa arvossaan. Ne, jotka maksavat lemmikistään 15000 eivät siitä kerro. Me köyhät kerromme maksavamme pennusta 300 ja pidämme sitä kalliina.


      • Anonyymi
        Oksetus! :( kirjoitti:

        Koirasusi ei todellakaan ole mitään lemmikki, se on villieläin, joka on tappanut ihmisiä (ja eläimiä). "Otanpa tästä viehättävän 'kaverin' itselleni", ja sitten "oho, se tappoi muksut ja kissan", että niin, koirasusi ei tahdo miellyttää, se ei ymmärrä, että esimerkiksi lapsi on sitä ylempänä arvoasteikossa, sillä ei ole mielyttämisenhalua (toisin kuin koiralla);)

        Ei kaikilla koiraroduillakaan ole miellyttämisenhalua, mutta niistä on karsiutuneet ajan mittaan aggrressiiviset yksilot. Esimerkiksi Basset Hound ei pure (yleensä) ihmistä, mutta ei mielistelekään. Ruoka on se, mikä kiinnostaa. Seurankipeitä ovat ja ulvovat jos tuntevat itsensä yksinäisiksi. Herttaisia narsisteja.


    • !!!

      Eikö tämä täytä jo rikoksen tuntomerkit? Kyllä minusta. Poliisille tekemään rikosilmoitusta. Eikähän naisen touhut lopu siihen.

      Toivottavasti koira on täsipäinen, ettei myöhemmin tule ongelmia sen kanssa. Minä en oikein edes ymmärrä mistä tuossa kaikessa oli kyse, mutta rikoshan tuossa on tapahtunut??!!

      • Sashatsekki

        Olen huomannut saman. Jos tarkkoja ollaan protenttuaalista suden perimää ei tiedä kuin dna testillä. Suomessa on muutama tsekkien myyjä joista voi olla varma että on oikea sudenperimä. Alaskanmalamuutti ei ole koirasusi vaan alkukantainen koira. Mä ostin ite tsekin Lopelta. Oli niin omapäinen ja vaativa huomasin että ei ole mikään sakemanni vaan peto vaikkei vihainen ollu vaan erilainen. Myin sen maalle ja päätös oli hyvä. Minusta tehtiin Lapin Kansaan juttu koirasusi sasha sai oman bussikortin


    • jos sellainen

      on pakko saada(mihin muuten oikeessa elämässä tarvitset luvat!!!)
      niin katso (pyydä kasvattajaa näyttämään!)pentusi vanhempien suut, hyviä koirasuden tuntomerkkejä on ns.yhtenäinen kitalaki(koiralla menee siis yläleuan sisäpuolella eli kitalaessa selvä pituus suunnassa oleva"poikki viiva", sudella tai koirasudella jossa paljon sutta kitalaki on yhteninen ja toinen hyvä tunnus merkki koirasudella ja sudella on torahampaiden takana olevat ns.ylimääräiset torahampaat joita koiralla ei ole.
      ja koira susi on vasta neljännessä sukupolvessa vähääkään yhteiskunta kelpoinen jolloin siis susi prosentit ovat jo olemattomat.
      Naaras puolinen koira susi ei sovellu asumaan perheessä koska todennäköisesti nappaa vallan ennemmin tai myöhemmin ja kannattaa muistaa että susi/koirasusi puree sitten kovempaa kuin yksikään koira, ja lapsi perheessä aivan varmasti vie lapset äidiltä, eli äidillä ei siis ole enää asiaa lasten lähelle.

      • tajua

        Mihin tuollaista "koiraa" nyt sitten tarvitaan? Kertokaa ihmeessä?

        Ja tämä on täysin asiallinen ihmettely, ei ole tarkoitus millään lailla provosoida ketään.


      • Maiko1

        tuosta koirasusien puremisherkkyydestä ja kovuudesta. Puruvoimaa voi olla enemmän, mutta niin susilla kuin koirasusillakin on olemassa samat ns. puruestot kuin koirillakin. Esimerkiksi jos tutkit kipeää jalkaa niin koirasusi/susi saattaa napata kiinni kädestä, mutta ei pure sitä rikki tai edes ihosta läpi.

        Koirasusilla on yleensä ERITTÄIN voimakas saalisvietti, minkä vuoksi eläin saattaa lähteä juoksevien lapsien perään, kuten saaliinkin. Mutta en ole kyllä kuullut mistään lapsien viemisestä, olen kyllä kuullut että koirasudet ovat vallanneet alueita, kuten talon pihanmaan.


      • lemmikki?
        Maiko1 kirjoitti:

        tuosta koirasusien puremisherkkyydestä ja kovuudesta. Puruvoimaa voi olla enemmän, mutta niin susilla kuin koirasusillakin on olemassa samat ns. puruestot kuin koirillakin. Esimerkiksi jos tutkit kipeää jalkaa niin koirasusi/susi saattaa napata kiinni kädestä, mutta ei pure sitä rikki tai edes ihosta läpi.

        Koirasusilla on yleensä ERITTÄIN voimakas saalisvietti, minkä vuoksi eläin saattaa lähteä juoksevien lapsien perään, kuten saaliinkin. Mutta en ole kyllä kuullut mistään lapsien viemisestä, olen kyllä kuullut että koirasudet ovat vallanneet alueita, kuten talon pihanmaan.

        Onko tuollainen otus sitten lemmikki? Nyt olen tippunut kärryiltä!! Lähinnä kyse taitaa olla jostain egon jatkeesta. Hvetti kaikkea se ihminen tekee erottuakseen joukosta. *puistattaa*


      • tarkoittanut että
        Maiko1 kirjoitti:

        tuosta koirasusien puremisherkkyydestä ja kovuudesta. Puruvoimaa voi olla enemmän, mutta niin susilla kuin koirasusillakin on olemassa samat ns. puruestot kuin koirillakin. Esimerkiksi jos tutkit kipeää jalkaa niin koirasusi/susi saattaa napata kiinni kädestä, mutta ei pure sitä rikki tai edes ihosta läpi.

        Koirasusilla on yleensä ERITTÄIN voimakas saalisvietti, minkä vuoksi eläin saattaa lähteä juoksevien lapsien perään, kuten saaliinkin. Mutta en ole kyllä kuullut mistään lapsien viemisestä, olen kyllä kuullut että koirasudet ovat vallanneet alueita, kuten talon pihanmaan.

        susi ottaa johtajuuden niin että niinsanotusti suojelee lapsia äidiltä...


      • ihan
        Maiko1 kirjoitti:

        tuosta koirasusien puremisherkkyydestä ja kovuudesta. Puruvoimaa voi olla enemmän, mutta niin susilla kuin koirasusillakin on olemassa samat ns. puruestot kuin koirillakin. Esimerkiksi jos tutkit kipeää jalkaa niin koirasusi/susi saattaa napata kiinni kädestä, mutta ei pure sitä rikki tai edes ihosta läpi.

        Koirasusilla on yleensä ERITTÄIN voimakas saalisvietti, minkä vuoksi eläin saattaa lähteä juoksevien lapsien perään, kuten saaliinkin. Mutta en ole kyllä kuullut mistään lapsien viemisestä, olen kyllä kuullut että koirasudet ovat vallanneet alueita, kuten talon pihanmaan.

        sana tarkkaan lasten viemistä, vaan äidiltä omimista, jota on tapahtunut ja perustuu ihan siihen että susi laumassa naaras on johtaja ja vain sillä on pentuja.


      • juuri
        tarkoittanut että kirjoitti:

        susi ottaa johtajuuden niin että niinsanotusti suojelee lapsia äidiltä...

        sitä tarkoitin! enkä sana tarkkaan lasten viemistä...


      • Minä

        Osa kirjoituksestasi oli oikein, mut koirasusi ei vie lapsia äidiltään. Ei ainakaan minun hukkani ole vienyt. Käytös on hiukka erilaista kun normaali koiralla, hiukka varautuneempaa ym. Mutta perheessäni on koiria, marsuja, lapsia ja hyvin menee. Täytyy vaan muistaa lähtökohdat.
        Ei ainakaan minulla ole ollut mitään ongelmia mennä lasteni lähelle, ja johtajuus puolikin on aivan kunnossa.


      • Maiko1
        Minä kirjoitti:

        Osa kirjoituksestasi oli oikein, mut koirasusi ei vie lapsia äidiltään. Ei ainakaan minun hukkani ole vienyt. Käytös on hiukka erilaista kun normaali koiralla, hiukka varautuneempaa ym. Mutta perheessäni on koiria, marsuja, lapsia ja hyvin menee. Täytyy vaan muistaa lähtökohdat.
        Ei ainakaan minulla ole ollut mitään ongelmia mennä lasteni lähelle, ja johtajuus puolikin on aivan kunnossa.

        taas esittää saman vanhan kysymyksen, oletko varma että koirassasi on sutta ja miten paljon? Kuten on tullut jo todettua (sadat kerrat aikaisemmin sadalla eri keskustelu palstalla) melkein aina koirasutena myyty eläin on joko vain sekarotuinen koira tai sillä ei ole suden geenejä nimeksikään.

        Varautunut käytös ei tee koirasta vielä sutta saati sitten koirasutta. Samat perustelut pätee kymmeniin koirarotuihin, tässä nopealta kädellä mainittuna esimerkiksi oma rotuni akita. Itse asiassa käyttäytymisestä ei voi huomata onko eläin koira vai koirasusi. Ja koiran suden perimän määrästä ei voida sanoa varmuutta muuta kuin geeni testeillä. Perimästä kun ei ole täysin varmaa tietoa, koska yleensä niistä valehdellaan reippaalla kädellä, tarkoitan näitä ns. koirasusi kasvattajia.

        Oma mielipiteeni on koirasusista se, että ne ovat kyllä melko hienoja eläimiä, mutta lisää niitä ei tulisi teettää tähän maailmaan. Koirasudet, joilla siis on paljon suden geenejä eikä näitä seropeja mitä Suomen maalla on myynnissä, ovat hankalia eläimiä ja vaativat taitavan omistajan. Ne eivät ole luonteeltaan hyviä koti koiria eikä niistä sellaisia saakkaan. Tiedän kyllä eräänkin koirasuden, missä on kevyesti alle 20% sutta (prosentteja ei kyllä käytetä tuossa), ja toimii pelastuskoirana.


      • minä
        Minä kirjoitti:

        Osa kirjoituksestasi oli oikein, mut koirasusi ei vie lapsia äidiltään. Ei ainakaan minun hukkani ole vienyt. Käytös on hiukka erilaista kun normaali koiralla, hiukka varautuneempaa ym. Mutta perheessäni on koiria, marsuja, lapsia ja hyvin menee. Täytyy vaan muistaa lähtökohdat.
        Ei ainakaan minulla ole ollut mitään ongelmia mennä lasteni lähelle, ja johtajuus puolikin on aivan kunnossa.

        sanon ettei sinulla sitten oikeaa aitoa koira sutta edes ole, miustappa sellainen juttu että koira sudeksi lasketaan vain puoli sudet eli 50 ja 50, sekä neljäs osa sudet. ja kirjoitukseni on 20 vuoden koira susi kasvattaja kokemusta, nyt en voi kun kysyä että mistähän sinä tämän ns. koirasutesi olet ostanut? meiltä ne eivät ainakaan lähde kaupunkeihin, tai ns.sohva koiriksi, ostajalla on oltava vankka kokemus ja erittäin hyvät perustelut, sekä lupa asiat kunnossa. meidän viimeisin pentue on jo viisi vuotta vanha sekin. ja koira susi on peto, siitä ei pääse yli tai ympäri, 4kuinen pentumme lopetettiin, sen raadeltua naapurin kultaisen noutajan..


      • Minä
        Maiko1 kirjoitti:

        taas esittää saman vanhan kysymyksen, oletko varma että koirassasi on sutta ja miten paljon? Kuten on tullut jo todettua (sadat kerrat aikaisemmin sadalla eri keskustelu palstalla) melkein aina koirasutena myyty eläin on joko vain sekarotuinen koira tai sillä ei ole suden geenejä nimeksikään.

        Varautunut käytös ei tee koirasta vielä sutta saati sitten koirasutta. Samat perustelut pätee kymmeniin koirarotuihin, tässä nopealta kädellä mainittuna esimerkiksi oma rotuni akita. Itse asiassa käyttäytymisestä ei voi huomata onko eläin koira vai koirasusi. Ja koiran suden perimän määrästä ei voida sanoa varmuutta muuta kuin geeni testeillä. Perimästä kun ei ole täysin varmaa tietoa, koska yleensä niistä valehdellaan reippaalla kädellä, tarkoitan näitä ns. koirasusi kasvattajia.

        Oma mielipiteeni on koirasusista se, että ne ovat kyllä melko hienoja eläimiä, mutta lisää niitä ei tulisi teettää tähän maailmaan. Koirasudet, joilla siis on paljon suden geenejä eikä näitä seropeja mitä Suomen maalla on myynnissä, ovat hankalia eläimiä ja vaativat taitavan omistajan. Ne eivät ole luonteeltaan hyviä koti koiria eikä niistä sellaisia saakkaan. Tiedän kyllä eräänkin koirasuden, missä on kevyesti alle 20% sutta (prosentteja ei kyllä käytetä tuossa), ja toimii pelastuskoirana.

        Koirassani sutta 50%, minulle on aivan yks ja sama, mitä mieltä muut ihmiset ovat siitä sopiiko tämä otus minulle tai kerrostaloon missä asumme.
        Kun ostin kyseisen koirasuden, kasvattaja tiesi miten ja missä asun. Minä en sanonut että sen tuntee sudeksi varautuneesta käytöksestä vaan että käytös ei eroa koirasta kuin ehkä varautuneisuuden vuoksi. Ei oikeen hyväksy kuin minut.
        Minun "koirani" on testattu, eli se siitä.
        Ja voin kertoa että en kadu ostostani ollenkaan.


      • vet
        Minä kirjoitti:

        Koirassani sutta 50%, minulle on aivan yks ja sama, mitä mieltä muut ihmiset ovat siitä sopiiko tämä otus minulle tai kerrostaloon missä asumme.
        Kun ostin kyseisen koirasuden, kasvattaja tiesi miten ja missä asun. Minä en sanonut että sen tuntee sudeksi varautuneesta käytöksestä vaan että käytös ei eroa koirasta kuin ehkä varautuneisuuden vuoksi. Ei oikeen hyväksy kuin minut.
        Minun "koirani" on testattu, eli se siitä.
        Ja voin kertoa että en kadu ostostani ollenkaan.

        Eli testattu missä ja millä menetelmällä? Suomessa ei tehdä ainakaan geenitestejä koirille ja geenitesti juuri on ainoa tapa selvittää varmasti ja luotettavasti suden perimä koirassa. Tällaisessakin tapauksessa pitäisi geenitestata kaikki yksilöt, jotka puhtaan suden ja sinun koirasi välillä olisivat. Koirasi kun tuskin on ensimmäisen polven koirasusi eli että toinen vanhempi on puhdas susi. Suomessa kun ei ole mahdollista eikä sallittua pitää puhdasta sutta lemmikkinä.

        Onhan se tietysti kurjaa kuulla jos saa tietää koirassaan olevan vähemmän sutta kuin mitä siinä todellisuudessa on, kun on jo ehtinyt mennä sanomaan tutuilleen, että omistan muuten puolisuden, eikö ole hienoa. Silloin sitä mieluummin kieltää kaiken kun kertoo totuuden.


      • Minä
        vet kirjoitti:

        Eli testattu missä ja millä menetelmällä? Suomessa ei tehdä ainakaan geenitestejä koirille ja geenitesti juuri on ainoa tapa selvittää varmasti ja luotettavasti suden perimä koirassa. Tällaisessakin tapauksessa pitäisi geenitestata kaikki yksilöt, jotka puhtaan suden ja sinun koirasi välillä olisivat. Koirasi kun tuskin on ensimmäisen polven koirasusi eli että toinen vanhempi on puhdas susi. Suomessa kun ei ole mahdollista eikä sallittua pitää puhdasta sutta lemmikkinä.

        Onhan se tietysti kurjaa kuulla jos saa tietää koirassaan olevan vähemmän sutta kuin mitä siinä todellisuudessa on, kun on jo ehtinyt mennä sanomaan tutuilleen, että omistan muuten puolisuden, eikö ole hienoa. Silloin sitä mieluummin kieltää kaiken kun kertoo totuuden.

        Minun koirani on testattu!!! En ole ikinä kenellekkään naapurille tms. kertonut mitä koirassani on, en edes ystävilleni. Kaikille on kertonut sen olevan, sekarotuinen koira, just ihmisten asenteen vuoksi. Ja mulle kun on ihan sama onko niitä sallittua pitää vai ei.
        Kirjoitin tänne vain kun niistä oli puhetta.
        Sitä paitsi ikääkin minulla on jo sen verran, et toi sun tarkoittamas turha makeilu, saa jäädä nuoremmille.
        Kerroin vaan, et on ihan kiva otus.


      • vet
        Minä kirjoitti:

        Minun koirani on testattu!!! En ole ikinä kenellekkään naapurille tms. kertonut mitä koirassani on, en edes ystävilleni. Kaikille on kertonut sen olevan, sekarotuinen koira, just ihmisten asenteen vuoksi. Ja mulle kun on ihan sama onko niitä sallittua pitää vai ei.
        Kirjoitin tänne vain kun niistä oli puhetta.
        Sitä paitsi ikääkin minulla on jo sen verran, et toi sun tarkoittamas turha makeilu, saa jäädä nuoremmille.
        Kerroin vaan, et on ihan kiva otus.

        Minusta on turhaa aloittaa tästä sellaista huutoäänestystä kuin miksi tämän ketjun jälkeen ilmestynyt koirasusiketju tuolla jossakin palstan kolmannella sivulla on mennyt. Ehdotan muillekin, että jättävät edellisen kirjoittajan kommentit omaan arvoonsa. Ketju kun on muuten pysynyt aika luettavana ja järkevän oloisena. Totuushan on, ettei siitä ole kenellekään mitään hyötyä, jos täällä huutelet kiukkuisena ja närkästyneenä koirasi susiprosentteja epäilleille. Ei kukaan ole kyseenalaistanut koirasi olemassaolon sallittavuutta, puolisudeksi todistaminen vain on eri asia. Ja yleensä kun sohaistaan arkaan paikkaan sitä suuttuu. Ilmeisesti olet jollekin muullekin epäilijälle joutunut suuttumaan ja perustelemaan. Anteeksi kommenteistani jos ne sinua harmittivat, mutta jätetään tämä kiistely.


      • Minä
        vet kirjoitti:

        Minusta on turhaa aloittaa tästä sellaista huutoäänestystä kuin miksi tämän ketjun jälkeen ilmestynyt koirasusiketju tuolla jossakin palstan kolmannella sivulla on mennyt. Ehdotan muillekin, että jättävät edellisen kirjoittajan kommentit omaan arvoonsa. Ketju kun on muuten pysynyt aika luettavana ja järkevän oloisena. Totuushan on, ettei siitä ole kenellekään mitään hyötyä, jos täällä huutelet kiukkuisena ja närkästyneenä koirasi susiprosentteja epäilleille. Ei kukaan ole kyseenalaistanut koirasi olemassaolon sallittavuutta, puolisudeksi todistaminen vain on eri asia. Ja yleensä kun sohaistaan arkaan paikkaan sitä suuttuu. Ilmeisesti olet jollekin muullekin epäilijälle joutunut suuttumaan ja perustelemaan. Anteeksi kommenteistani jos ne sinua harmittivat, mutta jätetään tämä kiistely.

        Ei ollut tarkoitukseni vaikuttaa kiukkuiselta. Olen samaa mieltä, että kommenttini saa jättää omaan arvoonsa, heh. Nimittäin tämä oli kyllä asiatonta, mutta oikeasti minulla ei ole sutta sen paremmin kuin kettuakaan, ihan vain koiria.
        Halusin vain testata ihmisten reaktioita aiheeseen. Nimittäin kuin luin tuolta luonnonvaraiset eläimet pastalta samaan aiheeseen liittyviä keskusteluita, oli ihmiset järkyttävän vihamielisiä koirasusia kohtaan. Anteesi jos aiheutin harmaita hiuksia jollekulle.


      • Anonyymi
        tajua kirjoitti:

        Mihin tuollaista "koiraa" nyt sitten tarvitaan? Kertokaa ihmeessä?

        Ja tämä on täysin asiallinen ihmettely, ei ole tarkoitus millään lailla provosoida ketään.

        Meillä ainakin on vahtina musti koirasusi ihana otus


    • jessica

      En jaksa sekaantua nyt siihen mikä on oikein ja mikä ei.ihmisillä on mieltymyksensä.

      Mutta siihen jaksan sekaantua että jos koira olisi oikeasti jokunen rosentti sutta (eli enemmän kuin 1/4) niin tällöin kasvattajan tietenki myisi sen asiantuntevaan kotiin..ylempää jossain oli selitetty samaa. Ja en jaksa toistaa toisia.

      Mutta sen kysyn oletteko te ihmiset nähneet 3teksti kanavalla ilmotuksen "myydään koirasusi pentu,menee nopeammalle soittajall"..entiedä oliko provo,mutta en ymmärrä kuink jollain olisi varaa ja mielipäisyyttä provoilla maksulliseen kanavaan. Toivoin lukiessani sitä ilmitusta että olisi ollut provo. Toivotaan ettei ole sama tehtailija mistä alkuperäinen kirjoittaja kertoi..

      Ja joku mainitsi että pitää olla lupa kasvattaa näitä koirasuseja,niin hyvänen aika soita virkavallalle ja ilmoita että tällä ihmisellä on suseja. Kyllähän ne ottaa asioista selville.

      Mutta toivon että pentusi voi hyvin ja teille tulee pitkää ja onnellinen elämä yhdessä.

    • emäntä

      Ei voi olla totta! Kyllä on röyhkeäksi heittäytynyt tämä myyjä!! Olen myös hankkinyt häneltä (mitä ilmeisimmin on sama henkilö) koirasuden muutama vuosi sitten. Olin jo ottamassa toista pentua häneltä viime vuonna kun sattumalta silmiini osui juuri se mainitsemasi viimevuotinen erään toisen keskustelupalstan juttu hänestä koirasusikasvattajana. Jäi sitten pentu ottamatta. Tyyppi on varmasti sama kuin kenestä nyt puhut. Ei tuollaisia samalla suunnalla asuvia pentutehtaajia montaa voi olla. Olen nähnyt myös uusien omistajien myyneen omia pentujaan, joiden vanhemmat on ostettu tältä tyypiltä. En ole halunnut sellaistakaan ottaa kun ei niistäkään sitten tiedä enää ollenkaan. uudet myyjät kun ovat ilmeisen sokeasti luottaneet tämän alkuperäisen myyjän ja muka-kasvattajan tietoihin. Siinä olen kanssasi samaa mieltä, että hän osasi kyllä puhua koirasusista kaikenlaista ja kehua omat pentunsa niin susimaisiksi. Jos hän kerran nyt oli ruvennut kauppaamaan pentujaan välikäden kautta ja eri paikasta kuin helsingistä niin varmasti hän tekee näin jatkossakin jottei häntä yhdistettäisi näihin juttuihin. Huokaus.... kuinka ihmiset viitsivätkin olla noin itsekkäitä ja hyödyntävät surutta eläviä eläimiä..

      • pax

        sain juuri tietää, että tämä kasvattaja on jo luopunut tämän ostamani pennun emosta(?!?!!!). syynä oli että se oli hänestä niin vaikea. minusta se (juuri tämä utonaganiksi paljastunut) oli kyllä ihan mukava, kiltti ja ystävällinen. kuulin myös kasvattajan jättäneen kuitenkin itselleen juuri tästä samasta pentueesta kaksi pentua jalostustarkoituksissa.


      • emäntä
        pax kirjoitti:

        sain juuri tietää, että tämä kasvattaja on jo luopunut tämän ostamani pennun emosta(?!?!!!). syynä oli että se oli hänestä niin vaikea. minusta se (juuri tämä utonaganiksi paljastunut) oli kyllä ihan mukava, kiltti ja ystävällinen. kuulin myös kasvattajan jättäneen kuitenkin itselleen juuri tästä samasta pentueesta kaksi pentua jalostustarkoituksissa.

        Eikö koiria jalosteta juuri myös luonnettakin silmällä pitäen? Jos tämä emo nyt olikin niin vaikea miksi sitten jättää pentuja siltä "jalostukseen"? No, ilmeisesti tämä kasvattaja tekee näin. Minäkin kun ostin tietämättäni häneltä yhden niistä sisäsiitospennuista ei kasvattaja silloin kertonut sisäsiitoksesta mitään. Sain vasta myöhemmin kuulla.


      • sinna
        emäntä kirjoitti:

        Eikö koiria jalosteta juuri myös luonnettakin silmällä pitäen? Jos tämä emo nyt olikin niin vaikea miksi sitten jättää pentuja siltä "jalostukseen"? No, ilmeisesti tämä kasvattaja tekee näin. Minäkin kun ostin tietämättäni häneltä yhden niistä sisäsiitospennuista ei kasvattaja silloin kertonut sisäsiitoksesta mitään. Sain vasta myöhemmin kuulla.

        Montako koiraa tällä naisella jo oikein on? Tiedän tapauksen ja ainakin aikasemmin hän asui helsingissä kerrostalossa. Ja jo sillon hänel oli kolme näitä niin sanottuja koirasusiaan ja lisäksi paljon kissoja kun kasvattaa niitäkin. Käsittääkseni hän asuu eläimineen edelleen sielä. Hän on tähän mennessä hankkinut myös kaksi valkoistapaimenkoiraa ja varmaan pitää niitäkin koirasusina kun jotain tietoa liikkuu että valkoisenpaimenkoiran kehittelyssä olis käytetty hieman sutta. Näin tämä nainen varmaan käyttää myös valkoisiapaimenkoiriaan koirasusipentueita tehdessään.


      • mimmuliini
        sinna kirjoitti:

        Montako koiraa tällä naisella jo oikein on? Tiedän tapauksen ja ainakin aikasemmin hän asui helsingissä kerrostalossa. Ja jo sillon hänel oli kolme näitä niin sanottuja koirasusiaan ja lisäksi paljon kissoja kun kasvattaa niitäkin. Käsittääkseni hän asuu eläimineen edelleen sielä. Hän on tähän mennessä hankkinut myös kaksi valkoistapaimenkoiraa ja varmaan pitää niitäkin koirasusina kun jotain tietoa liikkuu että valkoisenpaimenkoiran kehittelyssä olis käytetty hieman sutta. Näin tämä nainen varmaan käyttää myös valkoisiapaimenkoiriaan koirasusipentueita tehdessään.

        Tutkailin tätä aihetta ja yritin kaivaa lisäinfoa netin kautta. Ja kas! Sieltähän putkahti viime vuonna käyty toinen koirasusi-keskustelu! Tämän linkin pitäisi toimia...

        http://kymis.com/viewtopic.php?t=2812


      • sara
        mimmuliini kirjoitti:

        Tutkailin tätä aihetta ja yritin kaivaa lisäinfoa netin kautta. Ja kas! Sieltähän putkahti viime vuonna käyty toinen koirasusi-keskustelu! Tämän linkin pitäisi toimia...

        http://kymis.com/viewtopic.php?t=2812

        No joo, näyttäis päivämäärät olevan jo tosiaan aika vanhoja mutta samaa aihetta näyttäisi sielläkin käsiteltävän. Ja taitaa olla puhe sielläkin samasta kasvattajasta kuin tälläkin palstalla...


      • suuttunut!
        mimmuliini kirjoitti:

        Tutkailin tätä aihetta ja yritin kaivaa lisäinfoa netin kautta. Ja kas! Sieltähän putkahti viime vuonna käyty toinen koirasusi-keskustelu! Tämän linkin pitäisi toimia...

        http://kymis.com/viewtopic.php?t=2812

        No huh huh! Miten on mahdollista että joku pääsee tekemään tuollaista?!?!! Ihan suunnitelmallista huijaamista ja pitkällä tähtäimellä. Pitääkö tämä ihminen koiriaan lemmikkeinä lainkaan vai ovatko ne hänelle vain hyödykkeitä joista tuottaa rahaa?? Käsittämätöntä.... Olisi kiva tavata tämä ihminen ihan naamakkain ja vähän kysellä hänen "jalostusperiaatteistaan". Vastaus ilmeisesti "Rahaa, rahaa ja rahaa" vaikka tuskin hän sitä myöntäisi. Kun katsoin noita tekstejä ja sieltä pomppasi esiin pentujen vanhemmista tietoa että joku ei luonteensa puolesta sovi jalostettavaksi ja sitten vielä sukulaisia yhdistellään, eli siis mikä on tämän ihmisen moraali? Ei varmaan edes tunne tuollaista termiä. Suututtaa!!


      • Essi
        suuttunut! kirjoitti:

        No huh huh! Miten on mahdollista että joku pääsee tekemään tuollaista?!?!! Ihan suunnitelmallista huijaamista ja pitkällä tähtäimellä. Pitääkö tämä ihminen koiriaan lemmikkeinä lainkaan vai ovatko ne hänelle vain hyödykkeitä joista tuottaa rahaa?? Käsittämätöntä.... Olisi kiva tavata tämä ihminen ihan naamakkain ja vähän kysellä hänen "jalostusperiaatteistaan". Vastaus ilmeisesti "Rahaa, rahaa ja rahaa" vaikka tuskin hän sitä myöntäisi. Kun katsoin noita tekstejä ja sieltä pomppasi esiin pentujen vanhemmista tietoa että joku ei luonteensa puolesta sovi jalostettavaksi ja sitten vielä sukulaisia yhdistellään, eli siis mikä on tämän ihmisen moraali? Ei varmaan edes tunne tuollaista termiä. Suututtaa!!

        Kyllähän ihmiset nykyään huijaavat kaikella mahdollisella ja kun siitä saa rahaa nii aina parempi.


    • sara

      Tutullani on myös koirasusi. Hän sanoo siinä olevan lähes puolet sutta, mutta luulen ettei ole niin paljoa. Kiitos noista linkeistä, enpä ole ennen tuosta "inuitikoirastakaan" kuullut. Tämä tuttuni koirasusi näyttää tosi paljon kyllä noilta northern inuit -koirilta. Ja on ostettu täältä eteläsuomesta. On se aika kaunis ja suuri koira mutta voihan esim sakemannikin olla aika isokokoinen. Olen nähnyt narttusakemannin, joka oli todella ylikasvanut. Se oli ison urossakemannin kokoinen ja rotevarakenteinenkin vielä.

      • ihmiset

        kerroppa sille ystävällesi, ettei etelä suomessa kasvateta yhtä ainoaa koira sutta!!
        poikkeus luvalla on vantaalle yksi uros tuotu ja sekin on leikattu, muita aitoja koira susia etelä suomessa ei ole.


      • E.J.

        Vaikka koira sattuisi näyttämään jossakin määrin sudelta ei se tee siitä koirasutta. Koirassa ei tarvitse olla pätkääkään suden verta kun siitä jo saa aika villin näköisen. Taitavalla valinnalla saa kuule ihmeitä aikaan: harmaa sakemanni x husky x malamuutti x vaikka valkoinenpaimenkoira niin jo on huijaus valmis. Tämän on näköjään myös rahanahneet ihmiset huomanneet ja kuinka helppoa sitten onkaan huijata potentiaalisia ostajia jotka haluavat jotain erikoista.


    • minä

      Liian tutulta kuullostaa...

      Pistä mailia misty81(poistatämä)@jippii.fi

      • pax

        kyllä. sepä se. "kohtalotovereita" tässä ilmeisesti ollaan?


      • minä
        pax kirjoitti:

        kyllä. sepä se. "kohtalotovereita" tässä ilmeisesti ollaan?

        Eipä olla ei...
        Tunnen sen emän muualta. Se on koira jonka ei ole oikein elä. Sen olisi pitänyt päästä pois jo aikaa sitten tästä pahasta maailmasta. Se stressaa kaikkea. Pentuja sillä ei olisi missään nimessä pitänyt tehdä.

        Ketä oli isänä?


      • pax
        minä kirjoitti:

        Eipä olla ei...
        Tunnen sen emän muualta. Se on koira jonka ei ole oikein elä. Sen olisi pitänyt päästä pois jo aikaa sitten tästä pahasta maailmasta. Se stressaa kaikkea. Pentuja sillä ei olisi missään nimessä pitänyt tehdä.

        Ketä oli isänä?

        sait varmaan sähköpostini?


    • Reetu

      Täällä on sentään keskustelu säilynyt suhteellisen asiallisena. Toisin kuin ensimmäisellä sivulla olevalla toisella koirasusikeskustelulla...

      Ikävä kuulla tilanteestasi. Ymmärrän hyvin että huijaamisen paljastuttua pennun hankinta harmittaa. Kuitenkin pentusi on varmasti sinulle jo rakas ja sellaisena sen on hyvä pysyä. Vaikka tällaiset huijarit joutaisivat ehdottomasti tilille teoistaan, kuten joutui Valkealan koiranpentutehtailijakin, on varmasti aivan yhtä hyödyllistä tiedottaa tällaisista henkilöistä. Kun huijareista saadaan tieto leviämään heidän on huomattavasti vaikeampaa toistaa huijauksiaan ja mahdollisesti vielä pahetaa asioita.

      • miullakin koirasusi

        on huomattavasti helpompi saada selkoa kuin juuri tuosta toisesta ekan sivun Koirasudet-keskustelun "huutopalstasta". Luin kuitenkin nekin, asia kun sattuu sattuneesta syystä kiinnostamaan. Minä kun hankin pari vuotta sitten koirasuden eräältä ex-missiltä. Hän kun silloin innoissaan aloitteli koirasusien kasvattamista. Mutta ei järin puhtailta pöydiltä hänkään näköjään. Eräs tuttuni oli laittanut talteen joskus ilmestyneen kohupäivälehden, jossa tämä missityttö esitteli ensimmäistä koirasuttaan ja antoi lehden minulle sitten kun olin hankkinut tämän koirasuteni. siinä lehtijutussa tämä ex-missi kehuskeli koirasusipentuaan ja kuinka susimainen se on yms. Lehtijutussa luki että pentu oli tuolloin vasta neljä kuukautta. Lehdessä luki myös, että omistaja kertoi tässä koirassaan olevan puolet sutta ja puolet siperianhuskya ja samalla omistaja myös mainosti ettei koskaan hankkisi koirasutta jossa on schäferiä, se kun on niin arvaamaton rotu hänen mielestään. Ja saatuani tosiaan tämän lehden käteeni tajusin että siinähän se koirasuteni kasvattaja komeilee. Ja kuitenkin häneltä ostamani pennun emossa oli neljännes schäferiä ja vain neljännes sutta ja tämä emo oli juuri se sama koirasusi mikä lehtijutussakin esiteltiin "puoliksi sutena". Että se siitä rehellisyydestä sitten.


      • miullakin koirasusi
        miullakin koirasusi kirjoitti:

        on huomattavasti helpompi saada selkoa kuin juuri tuosta toisesta ekan sivun Koirasudet-keskustelun "huutopalstasta". Luin kuitenkin nekin, asia kun sattuu sattuneesta syystä kiinnostamaan. Minä kun hankin pari vuotta sitten koirasuden eräältä ex-missiltä. Hän kun silloin innoissaan aloitteli koirasusien kasvattamista. Mutta ei järin puhtailta pöydiltä hänkään näköjään. Eräs tuttuni oli laittanut talteen joskus ilmestyneen kohupäivälehden, jossa tämä missityttö esitteli ensimmäistä koirasuttaan ja antoi lehden minulle sitten kun olin hankkinut tämän koirasuteni. siinä lehtijutussa tämä ex-missi kehuskeli koirasusipentuaan ja kuinka susimainen se on yms. Lehtijutussa luki että pentu oli tuolloin vasta neljä kuukautta. Lehdessä luki myös, että omistaja kertoi tässä koirassaan olevan puolet sutta ja puolet siperianhuskya ja samalla omistaja myös mainosti ettei koskaan hankkisi koirasutta jossa on schäferiä, se kun on niin arvaamaton rotu hänen mielestään. Ja saatuani tosiaan tämän lehden käteeni tajusin että siinähän se koirasuteni kasvattaja komeilee. Ja kuitenkin häneltä ostamani pennun emossa oli neljännes schäferiä ja vain neljännes sutta ja tämä emo oli juuri se sama koirasusi mikä lehtijutussakin esiteltiin "puoliksi sutena". Että se siitä rehellisyydestä sitten.

        piti vielä sanomani että tämä lehdessä puolisutena esitelty koirasusi (oman koirasuteni emo) oli otettu Helsingistä ja kerrostalosta. Ja kovin samantapaiselta henkilöltä kuin tämä josta viestiketjun aloittaja kertoo.


      • Maija Ankkuri (ei nimimerkki)

        Tunnen ko. tytön, jota joku väittää huijariksi, niiltä ajoilta, kun oma koirani sai kerralla 16 pentua. (Guinnesin ennäytskirjan Suomenennätyksissä v. 2000). Olen seurannut hänen koirasusiaan siitä asti kun ensimmäinen pentue syntyi ja tein siitä Eläinmaailma -lehteen jutunkin, jonka lukijat äänestivät sen lehden parhaaksi.

        On täysin asiatonta mustamaalata ja väittää etteivät ne olisi oikeita koirasusia.

        Moisella panettelulla varmistetaan vain Englannista tuotavien koirasusien markkinoita Suomessa.


    • ystävällinen

      ja kertoisit paikka kunnan mistä pentusi ostit... eihän ollut orimattila?

      • pax

        siltä suunnalta. en vain tiedä kuinka paljon tällaisella keskustelupalstalla voi ruveta suoraan ihmisten kotiportteja osoittelemaan että tuolta ostin ja niin edespäin. näin se kai valitettavasti on täällä suomessa.


      • käymään
        pax kirjoitti:

        siltä suunnalta. en vain tiedä kuinka paljon tällaisella keskustelupalstalla voi ruveta suoraan ihmisten kotiportteja osoittelemaan että tuolta ostin ja niin edespäin. näin se kai valitettavasti on täällä suomessa.

        ihan siellä missä pennut oli syntyneet ja näit paikan? vai tuotiinko pentu sinulle johonkin? pahoin
        pelkään tietäväni kuka on ollut myyjänä...


      • pentu
        käymään kirjoitti:

        ihan siellä missä pennut oli syntyneet ja näit paikan? vai tuotiinko pentu sinulle johonkin? pahoin
        pelkään tietäväni kuka on ollut myyjänä...

        No moi. Elikkä siinä 3 kuisessa pennussasi on sutta n.12 %, mulla on myös samasta pentueesta pentu. Tosiaan piti olla papereiden mukaan 40%...


      • pax
        käymään kirjoitti:

        ihan siellä missä pennut oli syntyneet ja näit paikan? vai tuotiinko pentu sinulle johonkin? pahoin
        pelkään tietäväni kuka on ollut myyjänä...

        hain pennun paikanpäältä. jotenkin minua aluksi ihmetytti mm. emon pieni koko ja se oli kyllä todella koiramainen. mutta siinä kun on koiranpentuja katsomassa muuttuu jotenkin ajattelemattomaksi eikä halua muuta kuin viedä pennun kotiin. ja halusin tietysti uskoa pennussa olevan se 40% sutta. mutta niin kun nyt nähtiin ei usko ole tiedon väärti..

        varmasti tiedät myyjän. ei niitä kuulemani mukaan ole kuin tämä yksi, joka tuottaa pentuja jatkuvasti. muilla myyjillä on sitten ollut omia pentueita satunnaisesti, mutta kun olen niistä kysellyt näin jälkeenpäin mielenkiinnosta on tullut ilmi että nekin ovat jotain kautta tämän yhden helsinkiläiskasvattajan tuottamaa linjaa.


      • ...
        pentu kirjoitti:

        No moi. Elikkä siinä 3 kuisessa pennussasi on sutta n.12 %, mulla on myös samasta pentueesta pentu. Tosiaan piti olla papereiden mukaan 40%...

        Kaikki Etelä- Suomen koirasudet luultavasti ovat tältä samalta kasvattajalta, ellei siis joku ole jostain muualta hommannut, se on tietysti mahdollista aina. Tai saman kasvattajan eläimistä lähtöisin, paljon myös siis sukusiitettyjä... Prosentit ovat kaikki alle 25%, näissä uusimmissa siis 12%.


      • Mnä vain
        pax kirjoitti:

        hain pennun paikanpäältä. jotenkin minua aluksi ihmetytti mm. emon pieni koko ja se oli kyllä todella koiramainen. mutta siinä kun on koiranpentuja katsomassa muuttuu jotenkin ajattelemattomaksi eikä halua muuta kuin viedä pennun kotiin. ja halusin tietysti uskoa pennussa olevan se 40% sutta. mutta niin kun nyt nähtiin ei usko ole tiedon väärti..

        varmasti tiedät myyjän. ei niitä kuulemani mukaan ole kuin tämä yksi, joka tuottaa pentuja jatkuvasti. muilla myyjillä on sitten ollut omia pentueita satunnaisesti, mutta kun olen niistä kysellyt näin jälkeenpäin mielenkiinnosta on tullut ilmi että nekin ovat jotain kautta tämän yhden helsinkiläiskasvattajan tuottamaa linjaa.

        joka ei muuten ole mikään virallinen rotu!
        Ja siinäkin on käytetty koirasusia jalostuksessa,
        eli puuta heinää ja muuta p....a on liikkeellä,
        mistä kukaan meistä loppupeleissä tietää mitä meidän ötököissä on ellei sen tarkemmin asioita tutki.
        Suomessa olevat koirasudet ovat pieni prosenttisia ja hyvä niin kuka haluaa suden olohuoneeseensa?
        Eikä ulkomuoto kerro onko koirassasi sutta vai ei, se voi näyttää naapurin mustilta.


      • utonagan-diggari
        Mnä vain kirjoitti:

        joka ei muuten ole mikään virallinen rotu!
        Ja siinäkin on käytetty koirasusia jalostuksessa,
        eli puuta heinää ja muuta p....a on liikkeellä,
        mistä kukaan meistä loppupeleissä tietää mitä meidän ötököissä on ellei sen tarkemmin asioita tutki.
        Suomessa olevat koirasudet ovat pieni prosenttisia ja hyvä niin kuka haluaa suden olohuoneeseensa?
        Eikä ulkomuoto kerro onko koirassasi sutta vai ei, se voi näyttää naapurin mustilta.

        täällähän on meitäkin jotka jaksavat asioista ottaa selvää ;) ei utonagan (huomaa oikeinkirjoitus muuten) olekaan virallinen rotu. ainakaan vielä. kuiteskin se on jo jalostettu rotu sakemannista, huskysta ja malamuutista (sekä hieman sudesta hyvin kauan sitten ja jalostuksen alussa). tämä tarkottaa siis sitä että utonagan-kasvattajilla on tarkka valinta jalostuseläintensä suhteen. utonaganiin ei enää lisätä edellä mainittuja rotuja saatika suttaa vaan jalostukseen käytetään vain puhtaita utonaganeita. koska jalostus on alotettu jo 80-luvulla on siihen käytetty susi hyvin kaukana eikä sitä pysty näistä koirista enää prosenteilla erotteleen. kuten ei myöskään utonaganissa olevia husky, malamuutti tai sakemanniprosenttejakaan. sama koskee myös "koirasusirotuja" saarloosia ja tsekkiläistä. ei niistäkään voi sanoa että sutta on esimerkiksi 30% tai jotain muuta. niissäkin jalostustyö on ollu vuosikymmenten tulosta ja vaikka alussa onkin käytetty puhtaita susia kuten koiriakin näiden kahden rodun jalostukseen ei niiden prosentit ole enää erittelykelposia. koirarotuja jalostettaessa ei keskitytä luomaan samanlaisia risteymiä vaan näitä risteymiä kehitetään ja risteytetään edelleen eri koiriin ja toisiin sopiviin risteymiin toivottujen ominaisuuksien saavuttamiseksi. kun haluttu tulos on saavutettu riittävän monessa eri yksilössä riittävän geenipoolin saamiseksi aletaan näitä yksilöitä sitten risteyttää keskenään. silloin on olemassa rotu. ja kun esim FCI on riittävän kauan seurannut näiden yksilöiden jalostamista ja toteaa ulkomuodon, luonteen yms rotumääritelmään vaadittavat ominaisuudet yksilöissä vakiintuneen se saattaa myöntää rodulle virallisen tunnustuksen. siihen menee kyllä aina vuosia.

        utonaganissa on kyllä varsin olematon osa sutta verrattuna näihin kahteen varsinaiseen susirotuun.


      • Wolfhybrid
        utonagan-diggari kirjoitti:

        täällähän on meitäkin jotka jaksavat asioista ottaa selvää ;) ei utonagan (huomaa oikeinkirjoitus muuten) olekaan virallinen rotu. ainakaan vielä. kuiteskin se on jo jalostettu rotu sakemannista, huskysta ja malamuutista (sekä hieman sudesta hyvin kauan sitten ja jalostuksen alussa). tämä tarkottaa siis sitä että utonagan-kasvattajilla on tarkka valinta jalostuseläintensä suhteen. utonaganiin ei enää lisätä edellä mainittuja rotuja saatika suttaa vaan jalostukseen käytetään vain puhtaita utonaganeita. koska jalostus on alotettu jo 80-luvulla on siihen käytetty susi hyvin kaukana eikä sitä pysty näistä koirista enää prosenteilla erotteleen. kuten ei myöskään utonaganissa olevia husky, malamuutti tai sakemanniprosenttejakaan. sama koskee myös "koirasusirotuja" saarloosia ja tsekkiläistä. ei niistäkään voi sanoa että sutta on esimerkiksi 30% tai jotain muuta. niissäkin jalostustyö on ollu vuosikymmenten tulosta ja vaikka alussa onkin käytetty puhtaita susia kuten koiriakin näiden kahden rodun jalostukseen ei niiden prosentit ole enää erittelykelposia. koirarotuja jalostettaessa ei keskitytä luomaan samanlaisia risteymiä vaan näitä risteymiä kehitetään ja risteytetään edelleen eri koiriin ja toisiin sopiviin risteymiin toivottujen ominaisuuksien saavuttamiseksi. kun haluttu tulos on saavutettu riittävän monessa eri yksilössä riittävän geenipoolin saamiseksi aletaan näitä yksilöitä sitten risteyttää keskenään. silloin on olemassa rotu. ja kun esim FCI on riittävän kauan seurannut näiden yksilöiden jalostamista ja toteaa ulkomuodon, luonteen yms rotumääritelmään vaadittavat ominaisuudet yksilöissä vakiintuneen se saattaa myöntää rodulle virallisen tunnustuksen. siihen menee kyllä aina vuosia.

        utonaganissa on kyllä varsin olematon osa sutta verrattuna näihin kahteen varsinaiseen susirotuun.

        Minua ainakin ihmetyttää utonaganin "rotumääritelmässä" tämä:
        "SILMÄT: Vinosti asettuneet, ruskeat, meripihkan väriset tai keltaiset."
        Mistä helv.. niiden silmiin on saatu meripihkan tai keltaisen sävy?! Sakemannilla, huskyllä ja malamuutilla meripuhkanväriset/keltaiset silmät ovat hylkävä virhe, ei ainakaan niiltä, ettei vain peritytyisi susihukalta?
        Lisäksi tämä "VIRHEET: Siniset silmät...". Huskeillahan sinisilmäisyyttä tavataan tuontuosta, eikä sitä virheeksi lasketa. Miksi se on utonaganilla virhe, kun yhdellä "rodunkantaisällä" se ei ole?
        "VÄRITYS: Hopean harmaa, kerma tai ruskea mustin päällyskarvoin ja tyypillinen suden naamiokuviointi. Yksivärinen valkoinen tai musta." Miltä koirarodulta saa tyypillisen suden naamakuvioinnin?

        Taitaapi tämä toimittaja olla oikeassa sanoessaan, että utonagan on piilonimitys koirasudelle. Varsinkin jos ja kun briteissä koirasudet ovat luvanvaraisia... Liekö vilunkina tässä pelissä?

        Utonaganin omisajilta ja rodun tuntevilta haluan vastauksia ja oikaisuja edellämainittuihin asioihin.


      • finwolf
        Wolfhybrid kirjoitti:

        Minua ainakin ihmetyttää utonaganin "rotumääritelmässä" tämä:
        "SILMÄT: Vinosti asettuneet, ruskeat, meripihkan väriset tai keltaiset."
        Mistä helv.. niiden silmiin on saatu meripihkan tai keltaisen sävy?! Sakemannilla, huskyllä ja malamuutilla meripuhkanväriset/keltaiset silmät ovat hylkävä virhe, ei ainakaan niiltä, ettei vain peritytyisi susihukalta?
        Lisäksi tämä "VIRHEET: Siniset silmät...". Huskeillahan sinisilmäisyyttä tavataan tuontuosta, eikä sitä virheeksi lasketa. Miksi se on utonaganilla virhe, kun yhdellä "rodunkantaisällä" se ei ole?
        "VÄRITYS: Hopean harmaa, kerma tai ruskea mustin päällyskarvoin ja tyypillinen suden naamiokuviointi. Yksivärinen valkoinen tai musta." Miltä koirarodulta saa tyypillisen suden naamakuvioinnin?

        Taitaapi tämä toimittaja olla oikeassa sanoessaan, että utonagan on piilonimitys koirasudelle. Varsinkin jos ja kun briteissä koirasudet ovat luvanvaraisia... Liekö vilunkina tässä pelissä?

        Utonaganin omisajilta ja rodun tuntevilta haluan vastauksia ja oikaisuja edellämainittuihin asioihin.

        kyllä olet oikeassa aavistuksesi suhteen. utonagan on koirasusi ja siinä olevat sudet löytyvät ainakin joillakin kasvattajilla ihan muutaman sukupolven päästä. itse hankin englannista aiemmin utonaganin vain koska siinä kerrottiin olevan sutta ja siitä oltiin tekemässä virallista rotua. olisin myös saanut omat koirasuteni rekisteriin mukaan, mut sit kävi ilmi et joutuisin salaamaan julkisesti susisuvun joten en halunnut kasvattaa utonaganeja vaan rehellisesti aitoja koirasusia sai niitä sit ikinä rekisteriin tai ei. ne ovat minulle upea rotu jota rakastan ja toivon et joskun suomessa siitä tehtäisiin oma rotunsa, jota voisi ylpeänä kasvattaa. tällä hetkellä heti leimataan huijariksi yms. olisi kuitenkin helpompi myydä pennut pelkkinä koirina (samanhinnakin saisi, jos vertaa esim. keltaisen pörssin sekarotuisten myyjiin) mut mielestäni ostajille on kerrottava susitaustasta, vaikka se ei enää niiden ulkonäössä ja luonteessa suuresti näkyisikään.
        minulla on myös englantilaisen kasvattajan omakirjoittama kirje (ihan tavallisella kuulakärkikynällä kirjoitettu) jossa kertoo missä skoirissa on sutta ja suunnilleen miten kaukana jne. samoin on epävirallinen sukutaulu utonaganista jossa on sen ja sukulaisten utonaganyhd. hyväksymät viralliset nimet. myös omistajatodistus löytyy jossa sekä minun että kasvattajan tiedot ja kasvattajan allekirjoitus.

        hassua on et vaikka suomen utonagan alaseura kieltää omaavansa susitaustaisia utonagoja niin silti heidän "ystävänsä" lapista jolla on huskeja ja "koirasusia" (tsekkoslovakian susikoiran ja huskyn sekoituksia) on julkisesti lehdessä ja netissä kertonut myyvänsä ainakin 6 koirasuden pentua englantiin, samalle kasvattajalle miltä olen itse utonaganini ostanut. 2 on jo sinne muuttanutkin, mut eipä vaan ole britannian viranomaisille ilmoitettu et ovat koirasusia. niistä kun jotuu siellä pitämään tarkkaa rekisteriä ja kasvattaminen sen takia vaikeaa. näin ovat minulle kertoneet. silti on väärin et salaavat pennunostajilta susitaustan. tuskin itsekään olisin saanut tietää ellei minulla olsi ennestään ollut koirasusia.


      • Wolfhybrid
        finwolf kirjoitti:

        kyllä olet oikeassa aavistuksesi suhteen. utonagan on koirasusi ja siinä olevat sudet löytyvät ainakin joillakin kasvattajilla ihan muutaman sukupolven päästä. itse hankin englannista aiemmin utonaganin vain koska siinä kerrottiin olevan sutta ja siitä oltiin tekemässä virallista rotua. olisin myös saanut omat koirasuteni rekisteriin mukaan, mut sit kävi ilmi et joutuisin salaamaan julkisesti susisuvun joten en halunnut kasvattaa utonaganeja vaan rehellisesti aitoja koirasusia sai niitä sit ikinä rekisteriin tai ei. ne ovat minulle upea rotu jota rakastan ja toivon et joskun suomessa siitä tehtäisiin oma rotunsa, jota voisi ylpeänä kasvattaa. tällä hetkellä heti leimataan huijariksi yms. olisi kuitenkin helpompi myydä pennut pelkkinä koirina (samanhinnakin saisi, jos vertaa esim. keltaisen pörssin sekarotuisten myyjiin) mut mielestäni ostajille on kerrottava susitaustasta, vaikka se ei enää niiden ulkonäössä ja luonteessa suuresti näkyisikään.
        minulla on myös englantilaisen kasvattajan omakirjoittama kirje (ihan tavallisella kuulakärkikynällä kirjoitettu) jossa kertoo missä skoirissa on sutta ja suunnilleen miten kaukana jne. samoin on epävirallinen sukutaulu utonaganista jossa on sen ja sukulaisten utonaganyhd. hyväksymät viralliset nimet. myös omistajatodistus löytyy jossa sekä minun että kasvattajan tiedot ja kasvattajan allekirjoitus.

        hassua on et vaikka suomen utonagan alaseura kieltää omaavansa susitaustaisia utonagoja niin silti heidän "ystävänsä" lapista jolla on huskeja ja "koirasusia" (tsekkoslovakian susikoiran ja huskyn sekoituksia) on julkisesti lehdessä ja netissä kertonut myyvänsä ainakin 6 koirasuden pentua englantiin, samalle kasvattajalle miltä olen itse utonaganini ostanut. 2 on jo sinne muuttanutkin, mut eipä vaan ole britannian viranomaisille ilmoitettu et ovat koirasusia. niistä kun jotuu siellä pitämään tarkkaa rekisteriä ja kasvattaminen sen takia vaikeaa. näin ovat minulle kertoneet. silti on väärin et salaavat pennunostajilta susitaustan. tuskin itsekään olisin saanut tietää ellei minulla olsi ennestään ollut koirasusia.

        Kiitoksia paljon oikaisustasi.
        Kun tuon rotumääritelmän lukee ja osaa laskea 1 1 on yhtälö ainakin minun mielestäni selvä.
        Minunkin mielestäni on väärin pimittää moista tietoa. Briteissähän tuo menee jo sitten laittomuuden puolelle?


      • finwolf
        Wolfhybrid kirjoitti:

        Kiitoksia paljon oikaisustasi.
        Kun tuon rotumääritelmän lukee ja osaa laskea 1 1 on yhtälö ainakin minun mielestäni selvä.
        Minunkin mielestäni on väärin pimittää moista tietoa. Briteissähän tuo menee jo sitten laittomuuden puolelle?

        tässä vielä linkki missä kerrotaan että englantiin myydään koirasudenpentuja. asia on lisäksi jutun henkilöltä vahvistettu ja on kertonut että on jo myynyt utonagan yhdistykselle englantiin 2 koirasutta ja tulee myymään vielä ainakin 6 lisää.

        http://www.levi.fi/pages/index.php?id=1467&language=fin


      • Wolfhybrid
        finwolf kirjoitti:

        tässä vielä linkki missä kerrotaan että englantiin myydään koirasudenpentuja. asia on lisäksi jutun henkilöltä vahvistettu ja on kertonut että on jo myynyt utonagan yhdistykselle englantiin 2 koirasutta ja tulee myymään vielä ainakin 6 lisää.

        http://www.levi.fi/pages/index.php?id=1467&language=fin

        Jep, olen lukenut tuon aikaisemminkin, mutta en tajunnut yhdistää tuota utonaganiin.


      • fresco
        Wolfhybrid kirjoitti:

        Minua ainakin ihmetyttää utonaganin "rotumääritelmässä" tämä:
        "SILMÄT: Vinosti asettuneet, ruskeat, meripihkan väriset tai keltaiset."
        Mistä helv.. niiden silmiin on saatu meripihkan tai keltaisen sävy?! Sakemannilla, huskyllä ja malamuutilla meripuhkanväriset/keltaiset silmät ovat hylkävä virhe, ei ainakaan niiltä, ettei vain peritytyisi susihukalta?
        Lisäksi tämä "VIRHEET: Siniset silmät...". Huskeillahan sinisilmäisyyttä tavataan tuontuosta, eikä sitä virheeksi lasketa. Miksi se on utonaganilla virhe, kun yhdellä "rodunkantaisällä" se ei ole?
        "VÄRITYS: Hopean harmaa, kerma tai ruskea mustin päällyskarvoin ja tyypillinen suden naamiokuviointi. Yksivärinen valkoinen tai musta." Miltä koirarodulta saa tyypillisen suden naamakuvioinnin?

        Taitaapi tämä toimittaja olla oikeassa sanoessaan, että utonagan on piilonimitys koirasudelle. Varsinkin jos ja kun briteissä koirasudet ovat luvanvaraisia... Liekö vilunkina tässä pelissä?

        Utonaganin omisajilta ja rodun tuntevilta haluan vastauksia ja oikaisuja edellämainittuihin asioihin.

        On paljon järkevämpää ottaa asioista selvää ennen kuin alkaa huudella. Ei kannata ihmetellä utonaganin rotumääritelmää, ja mistä esim tuo silmien väri ja susimainen naamio periytyy ja tehdä siitä omia johtopäätöksia vain sen takia ettei jaksa/halua ottaa asioista oikeasti selvää. Kennelliitto on hyvinkin virallinen kanava tällaisissa asioissa, eli sieltä siis tietoa olisi kannattanut hakea. Tässä esim siperianhuskyn rotumääritelmä kennelliiton sivuilta

        http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/159B102F-CED1-47B3-B596-079822BB818C/0/siperianhusky117.pdf

        Katsopa tarkaan kohtaa VÄRIMÄÄRITELMÄ. Siinä sanotaan aika selvällä suomen kielellä että kaikki värit huskyilla ovat sallittuja. Siis myös suden tyypillinen naamiokuvio. Huskyt ovat suomessa jakautuneet tosi vahvasti näyttely ja käyttölinjaisiin. Jos on kierrellyt vain näyttelyhuskyja katsomassa on varmasti nähnyt vain niitä koiranvärisiä. Käyttölinjaisissa huskyissa taas on erittäin paljon ihan sudenvärisiä yksilöitä. Tarkoittaen siis myös pään kuvioinnin osalta.

        http://www.huskycolors.com/shadow.html

        http://www.huskycolors.com/willie.html

        http://www.huskycolors.com/tj.html

        Sitten niistä silmistä. Kuten voi edelleen samoilta kennelliiton sivuilta todeta ei millään noista roduista lue hylkäävänä virheenä keltaisia tai meripihkan värisiä silmiä. Ei-toivottu ominaisuus se voi olla mutta edelleenkin vaaleita silmiä voi esiintyä niin sakemanneilla, huskyilla kuin malamuuteillakin. Ktasopa esim tätä linkkiä

        http://images.google.fi/imgres?imgurl=http://kelticknights.getifa.com/animals/photos/yukonseyes001.jpg&imgrefurl=http://kelticknights.getifa.com/animals/yukonseyes001.html&h=317&w=562&sz=51&tbnid=Lo57SEhpyLXXGM:&tbnh=73&tbnw=131&hl=fi&start=16&prev=/images?q=malamute eyes&svnum=10&hl=fi&lr=&sa=G

        Vaikka kuva on mustavalkoinen on kuvassa olevalla malamuutilla selvästi nähtävissä silmien olevan vaaleat.

        Ja vaikka sen värisillä silmillä varustettu yksilö ei olisi toivottu suvunjatkaja oman rotunsa piirissä, utonaganin jalostustyössä niitä on mielellään käytetty juuri siksi että saadaan niitä vaaleita silmiä utonaganeille. Ja vielä noista vaaleista silmistä, erikseen niiden sanotaan olevan ei-toivottavia vain saksanpaimenkoiran kohdalla:

        http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/5AD024A4-F1D5-4185-BFDC-8854EE99DD4A/0/saksanpk451.pdf

        Jokaiselle rodulla määritellään lisäksi rotukohtaisesti hylkäävät virheet, tietenkin. Ihan yhtä lailla kun ihmettelet että miksi huskyillla saa olla siniset silmät mutta utonaganilla ei? No ihan siitä syystä kun utonagan on eri rotu ja sitä jalostetaan sitä silmällä pitäen että saataisiin kaikille utonaganeille vaaleat silmät. Eihän hovawartillakaan kuulu olla sallittuna saksanpaimenkoiran tyypillistä mantteliväritystä vaikka hovawartin luomiseen on aikanaan sakemanniakin käytetty.


      • Wolfhybrid
        fresco kirjoitti:

        On paljon järkevämpää ottaa asioista selvää ennen kuin alkaa huudella. Ei kannata ihmetellä utonaganin rotumääritelmää, ja mistä esim tuo silmien väri ja susimainen naamio periytyy ja tehdä siitä omia johtopäätöksia vain sen takia ettei jaksa/halua ottaa asioista oikeasti selvää. Kennelliitto on hyvinkin virallinen kanava tällaisissa asioissa, eli sieltä siis tietoa olisi kannattanut hakea. Tässä esim siperianhuskyn rotumääritelmä kennelliiton sivuilta

        http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/159B102F-CED1-47B3-B596-079822BB818C/0/siperianhusky117.pdf

        Katsopa tarkaan kohtaa VÄRIMÄÄRITELMÄ. Siinä sanotaan aika selvällä suomen kielellä että kaikki värit huskyilla ovat sallittuja. Siis myös suden tyypillinen naamiokuvio. Huskyt ovat suomessa jakautuneet tosi vahvasti näyttely ja käyttölinjaisiin. Jos on kierrellyt vain näyttelyhuskyja katsomassa on varmasti nähnyt vain niitä koiranvärisiä. Käyttölinjaisissa huskyissa taas on erittäin paljon ihan sudenvärisiä yksilöitä. Tarkoittaen siis myös pään kuvioinnin osalta.

        http://www.huskycolors.com/shadow.html

        http://www.huskycolors.com/willie.html

        http://www.huskycolors.com/tj.html

        Sitten niistä silmistä. Kuten voi edelleen samoilta kennelliiton sivuilta todeta ei millään noista roduista lue hylkäävänä virheenä keltaisia tai meripihkan värisiä silmiä. Ei-toivottu ominaisuus se voi olla mutta edelleenkin vaaleita silmiä voi esiintyä niin sakemanneilla, huskyilla kuin malamuuteillakin. Ktasopa esim tätä linkkiä

        http://images.google.fi/imgres?imgurl=http://kelticknights.getifa.com/animals/photos/yukonseyes001.jpg&imgrefurl=http://kelticknights.getifa.com/animals/yukonseyes001.html&h=317&w=562&sz=51&tbnid=Lo57SEhpyLXXGM:&tbnh=73&tbnw=131&hl=fi&start=16&prev=/images?q=malamute eyes&svnum=10&hl=fi&lr=&sa=G

        Vaikka kuva on mustavalkoinen on kuvassa olevalla malamuutilla selvästi nähtävissä silmien olevan vaaleat.

        Ja vaikka sen värisillä silmillä varustettu yksilö ei olisi toivottu suvunjatkaja oman rotunsa piirissä, utonaganin jalostustyössä niitä on mielellään käytetty juuri siksi että saadaan niitä vaaleita silmiä utonaganeille. Ja vielä noista vaaleista silmistä, erikseen niiden sanotaan olevan ei-toivottavia vain saksanpaimenkoiran kohdalla:

        http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/5AD024A4-F1D5-4185-BFDC-8854EE99DD4A/0/saksanpk451.pdf

        Jokaiselle rodulla määritellään lisäksi rotukohtaisesti hylkäävät virheet, tietenkin. Ihan yhtä lailla kun ihmettelet että miksi huskyillla saa olla siniset silmät mutta utonaganilla ei? No ihan siitä syystä kun utonagan on eri rotu ja sitä jalostetaan sitä silmällä pitäen että saataisiin kaikille utonaganeille vaaleat silmät. Eihän hovawartillakaan kuulu olla sallittuna saksanpaimenkoiran tyypillistä mantteliväritystä vaikka hovawartin luomiseen on aikanaan sakemanniakin käytetty.

        ..jo epäilyilleni varmuuden e-mailitse, eli turha enää kuuluttaa tuota, etteikö utonaganiin olisi sutta risteytetty.


      • fresco
        Wolfhybrid kirjoitti:

        ..jo epäilyilleni varmuuden e-mailitse, eli turha enää kuuluttaa tuota, etteikö utonaganiin olisi sutta risteytetty.

        Sait mitä sait, minä osoitin todellisia faktoja joita et kyennyt huomioimaan.


      • wolflover
        fresco kirjoitti:

        Sait mitä sait, minä osoitin todellisia faktoja joita et kyennyt huomioimaan.

        toki on monissa roduissa muillakin keltaisia silmiä ja onhan susillakin jopa oranssi ja vihreäsilmäisiä yksilöitä, mutta itselläni on varmaa tietoa siitä että englannin muutamat utonagan kasvattajat ovat käyttäneet sutta jalostuksessa ja esim. taz niminen korkea%uros löytyy monen takaa, myös niebla at redkite on koirasusi, englantilaiset oivat käyttäneet risteytyksiin amerikan timbersutta. myös northern inuit dog:t ovat koirasusia, siellä yhdellä kotisivun galleriassa on myös kuva tax nimisestä vanhasta uroksesta ja on mitä ilmeisemmin sama kuin mitä esim. blustag ja redkite kasvattajien utonaganeiden taustalta löytyy..
        ja alunperin suomalainen utonagan yhd. jäsenseuran yhdyshenkilö kertoi henkilökohtaisesti että britanniassa on koirasusikasvatusta utonagan nimikkeellä.
        ja eräs vetokoirakasvattaja pohjoisesta möi juuri blustag kenneliin koirasusia utonagan kasvatukseen! siitäkin löytyy netistä tietoa!
        jos haluat edelleen uskoa utonagan kasvattajien valheisiin niin siitä vaan, mutta jossain vaiheessa itsekin huomaat olleesi väärässä!


      • Wolfhybrid
        fresco kirjoitti:

        Sait mitä sait, minä osoitin todellisia faktoja joita et kyennyt huomioimaan.

        ..varmaankin tiedät miltä taholta tuo e-mail tuli ;). Sama se, missä muodossa tieto tulee, kunhan tulee oikealta ihmiseltä.


      • ...
        Wolfhybrid kirjoitti:

        Minua ainakin ihmetyttää utonaganin "rotumääritelmässä" tämä:
        "SILMÄT: Vinosti asettuneet, ruskeat, meripihkan väriset tai keltaiset."
        Mistä helv.. niiden silmiin on saatu meripihkan tai keltaisen sävy?! Sakemannilla, huskyllä ja malamuutilla meripuhkanväriset/keltaiset silmät ovat hylkävä virhe, ei ainakaan niiltä, ettei vain peritytyisi susihukalta?
        Lisäksi tämä "VIRHEET: Siniset silmät...". Huskeillahan sinisilmäisyyttä tavataan tuontuosta, eikä sitä virheeksi lasketa. Miksi se on utonaganilla virhe, kun yhdellä "rodunkantaisällä" se ei ole?
        "VÄRITYS: Hopean harmaa, kerma tai ruskea mustin päällyskarvoin ja tyypillinen suden naamiokuviointi. Yksivärinen valkoinen tai musta." Miltä koirarodulta saa tyypillisen suden naamakuvioinnin?

        Taitaapi tämä toimittaja olla oikeassa sanoessaan, että utonagan on piilonimitys koirasudelle. Varsinkin jos ja kun briteissä koirasudet ovat luvanvaraisia... Liekö vilunkina tässä pelissä?

        Utonaganin omisajilta ja rodun tuntevilta haluan vastauksia ja oikaisuja edellämainittuihin asioihin.

        Meripihkan/keltaisen väriset silmät EIVÄT ole huskyllä virhe. huskyn silmät saavat olla minkä väriset tahansa, eikä huskyllä ole väri rajoitteita!

        ENGLANNISTA SUOMEEN MUUTTANUT UTONAGAN/TAMASKAN KOIRA KASVATTAJA: http://www.blustag-arcticbreeds.com/
        Koirasudet sivuilla EIVÄT ole aitoja, tai niiden susiprosentti on vähäinen (n. 3%)


      • Wildlife
        ... kirjoitti:

        Meripihkan/keltaisen väriset silmät EIVÄT ole huskyllä virhe. huskyn silmät saavat olla minkä väriset tahansa, eikä huskyllä ole väri rajoitteita!

        ENGLANNISTA SUOMEEN MUUTTANUT UTONAGAN/TAMASKAN KOIRA KASVATTAJA: http://www.blustag-arcticbreeds.com/
        Koirasudet sivuilla EIVÄT ole aitoja, tai niiden susiprosentti on vähäinen (n. 3%)

        Aikamoisessa ristiriidassa on, kun toisilla utonagansivuilla esitetään tuon kasvattajan koirasusi utonaganina...
        Silkkaa kusetusta koko utonagan-/tamaskankoirajuttu.
        Hyvähän nyt on myydä koirasusia "sudennäköisinä" utonaganeina, kun ensimmäiset koirasudet ovat suomessa hyökänneet ihmisen kimppuun.


    • Tuuli Kontio

      Tämä tapaus on minulle valitettavan tuttu, sillä olen juurikin se henkilö, joka auttoi tätä "kasvattajaa " tuomaan utonagan-nartun Suomeen. Silloin minulla eikä Elsan kasvattajallakaan ollut mitään tietoa, kuinka kieroutunut tämä kyseinen henkilö on. En jaksa koko juttua enää kirjoittaa, sillä asiaa on puitu jo muillakin keskustelufoorumeilla, joten kehotan kiinnostuneita käymään lukemassa sivuiltani lisää:

      www.geocities.com/utonaganyhdistys, pääsivulta löytyy linkki myös Elsan tarinaan.

      Utonagan ei todellakaan ole koirasusi, se on koira, joka on jalostettu näyttämään sudelta. Toimin kansainvälisen utonagan yhdityksen puheenjohtajana, joten tiedän, mistä puhun. Mikäli asiassa on susiprosenttien suhteen mitään kysyttävää, osoittakaa ne minulle sähköpostilla.

      Mitä taas Elsaan tulee, toivon, että sen historiasta enemmän tietävät (Misty ym) ottavat myös minuun suoraan yhteyttä. Meiliosoitteeni on ohessa, se löytyy myös nettisivuiltani kuten myös puhelinnumeroni. Elsa tuli minulle sen pentujen lähdettyä, "kasvattaja" halusi siitä eroon heti pennut myytyään. Kukaan muu ei sitä halunnut, olihan se jo kiertänytkin tarpeeksi monessa paikassa, reppana. Minullekin tämä henkilö yritti "sijoittaa" Elsan, jotta saisi siitä vielä toisetkin pennut, tällä kertaa yhdistettynä valkoiseenpaimenkoiraan, jotka varmaan myös olisi sitten myyty koirasusina. Mikä tekee Elsan kannalta asiasta erikoisen ihmeellisen, on se, että meillä Elsan paljonpuhutuista ongelmista ei ole jälkeäkään. Se itseasiassa käyttäytyy paremmin kuin kaksi muuta koiraani. Kaikin puolin se on kuin unelmakoira, ja toivotan tervetulleiksi aiheesta todella kiinnostuneet käymään itse katsomassa Elsaa. Halusin nyt koko sydämestäni, ettei asioihinsa täysin syytöntä koiraa enää haukuttaisi ja varsinkaan heiteltäisi toiveita sen kuolemasta.

      Olen tavannut Elsan molemmat vanhemmat ja tiedän pitkälti koko linjan, josta se on peräisin. En siksikään voi ymmärtää, miten se voisikaan olla muuta kuin lempeä ja todella ihana kotikoira. Elsan kasvattaja on erittäin hyvä ystäväni ja luottohenkilöni monissa asioissa, ja hän on yhtä järkyttynyt Elsan elämän alkutaipaleesta kuin minäkin.

      Pentujen ostajia kehotan tekemään asialle jotain. Elsassa EI OLE sutta, ja toisekseen pentueen isän Heron äiti on sekin sekarotuinen koira, jossa ei ole sutta. "Kasvattaja" kertoi tämän minulle henkilökohtaisesti. Mieluusti ottakaa yhteyttä minuun. Katsotaan, mitä asialle voidaan tehdä. Olen ollut yhteydessä eläinsuojeluviranomaisiinkin, mutta he eivät voi mitään "pelkälle" kasvatustoiminnalle (eli pentutehtailulle).

      Vastaan ja annan lisätietoa hyvin mielelläni, mutta en keskustelupalstoilla.

      Tuuli Kontio,
      The British & International Utonagan Society

      • Freedom

        Kiitos Tuuli, kun reilusti laitoit kommenttia omalla nimelläsi. Me muut kun kirjoittelemme aina vain nimimerkin suojissa. Vaikka näyttää siltä että monet täällä tuntuvat ihan nimeltä tietävän kenestä tässä puuhtaan eli kuka on tuo pentutehtailija. Onneksi tapaus on tullut jollain lailla ilmi, petettyjen koiranostajien aloitteesta. Eikä mikään ihme.

        Hienoa, että Elsalla on nyt (vihdoin) hyvä ja oikea koti.


      • kukkura

        Kamalaa miten inhottavia ihmiset voivat olla...Miten tämä ihminen kehtasi vielä yrittää sijoittaa Elsaa sinulle, kun halusi kuitenkin koirasta eroon ilmeisesti luonneongelmien takia? Pelkästään, että saisi siis myytyä lisää pentuja? Tässä ihmisessä ei ole kyllä vastuullisen kasvattajan ominaisuuksia pätkääkään(!). Kukaan oikea kasvattaja ei pennuttaisi ikinä koiraansa jos siinä ilmenee pahoja käytöshäiriöitä. Toivotaan tietysti tosiaan, että nämä ongelmat olivat pelkästään huonon kodin tulosta. Elsahan on nyt uudessa kodissaan ollut kuin eri koira?


      • suuttunut!
        kukkura kirjoitti:

        Kamalaa miten inhottavia ihmiset voivat olla...Miten tämä ihminen kehtasi vielä yrittää sijoittaa Elsaa sinulle, kun halusi kuitenkin koirasta eroon ilmeisesti luonneongelmien takia? Pelkästään, että saisi siis myytyä lisää pentuja? Tässä ihmisessä ei ole kyllä vastuullisen kasvattajan ominaisuuksia pätkääkään(!). Kukaan oikea kasvattaja ei pennuttaisi ikinä koiraansa jos siinä ilmenee pahoja käytöshäiriöitä. Toivotaan tietysti tosiaan, että nämä ongelmat olivat pelkästään huonon kodin tulosta. Elsahan on nyt uudessa kodissaan ollut kuin eri koira?

        Eikös tällä ihmisellä kuitenkin ollut vielä monta näitä niin sanottuja koirasusiaan kotonaan? Ja valkoinenpaimenkoira? Varmasti hän aikoo niitäkin vielä pennuttaa. Noin röyhkeä käytös kun on jatkunut jo monta vuotta ni tuskin osaa lopettaakaan. Ja varmaan hän yrittää jonkun kaverinsa kautta myydä vielä tulevia pentujaan kuin tänäkin keväänä näköjään oli myynyt.

        Ja se valkoinenpaimenkoirahan ei ole mikään koirasusi myöskään!


      • Maija Ankkuri, toimittaja
        Freedom kirjoitti:

        Kiitos Tuuli, kun reilusti laitoit kommenttia omalla nimelläsi. Me muut kun kirjoittelemme aina vain nimimerkin suojissa. Vaikka näyttää siltä että monet täällä tuntuvat ihan nimeltä tietävän kenestä tässä puuhtaan eli kuka on tuo pentutehtailija. Onneksi tapaus on tullut jollain lailla ilmi, petettyjen koiranostajien aloitteesta. Eikä mikään ihme.

        Hienoa, että Elsalla on nyt (vihdoin) hyvä ja oikea koti.

        En sanoisi reiluksi tämän Tuulin mielipiteitä.

        Ensinnäkin on yleinen tapa, että sijoituspaikan emäntä/ isäntä suostuu siihen, että sijoittaja voi teetättää emolla pentueen tai kaksi. Se on aivan normaalia toimintaa, etenkin silloin jos nartun saa ilmaiseksi, kuten tässä tapauksessa on tapahtunut. Omilla vanhemmillani oli ilmaiseksi saatu pinserinarttu, jolla kasvattaja teetti kahdet pennut. Ko. kasvattaja kasvattaa edelleen pinsereitä Tuusulassa ja on paikallisen koirakerhon pj.

        Toisekseen ei ole yhtään reilua valehdella edes omalla nimellään. On väärin väittää, ettei Elsan pentujen isä olisi koirasusi. Ko. uros on Sanna Suutarin koirasusinartun Ranjan pentu ja Ranja on Moca -nimisen hausjärveläisen (Moca on jo edesmennyt) koirasuden pentu. Sannan tekemän kauppakirjan kopio on nokkani alla, kun tätä kirjoitan. Tiedän sitäpaitsi tämän Mocan ja Ranjan tarinan entuudestaan.

        Sitäpaitsi nämä suden näköiset "utonagat" ovat koirasusia. Siitä ei päästä yli eikä ympäri.

        Mutta tähän asiaan palaan vielä toisissa merkeissä.


      • Tundrasusi^

        Yritin laittaa sinulle sähköpostia, mutta ikäväkseni huomasin, että suomenkielisellä utonagan-sivustolla esiintymä e-mailosoitteesi ei ole toiminnassa :(.
        Kirjoitin myös vieraskirjaasi...


    • Maija Ankkuri

      Tiedoksi vain tälle valittajalle että ns. utonagan on peitenimi koirasudelle. Palaan tänä vuonna asiaan lehtijutun merkeissä.

      • Aurora borealis

        ...odottelen vieläkin. Missä viipyy?


      • Maija
        Aurora borealis kirjoitti:

        ...odottelen vieläkin. Missä viipyy?

        Sorry, juttu menee varmaan tammikuulle, kun täällä oli sähkökatkoja, ja muut jutut painaa päälle.

        Sillä aikaa voit lukea kissajutun joulukuun Hymystä.


      • Aurora borealis
        Maija kirjoitti:

        Sorry, juttu menee varmaan tammikuulle, kun täällä oli sähkökatkoja, ja muut jutut painaa päälle.

        Sillä aikaa voit lukea kissajutun joulukuun Hymystä.

        Mistä lehdestä tuota utonagan-juttua voi sitten hakea?


      • Maija
        Aurora borealis kirjoitti:

        Mistä lehdestä tuota utonagan-juttua voi sitten hakea?

        Ehdin luultavasti ensi viikolla paneutumaan työasioihin. Kerron sitten täällä mikä lehti sen halus. (Freelancer)


      • A. borelis
        Maija kirjoitti:

        Ehdin luultavasti ensi viikolla paneutumaan työasioihin. Kerron sitten täällä mikä lehti sen halus. (Freelancer)

        Kiva juttu :).


      • k.k.
        Maija kirjoitti:

        Ehdin luultavasti ensi viikolla paneutumaan työasioihin. Kerron sitten täällä mikä lehti sen halus. (Freelancer)

        minkälainen koirankasvatus tarvitsee kohulehteen lehtijuttuja kasvatustyönsä tueksi? juorulehdetha kilpailee avoimesti keskenään kenellä on mehevimmät juorut joita tavataan vielä vähän värittää lukijoiden kiinnostuksen nappaamiseks. ja jos ei juoruja ole niitä kehitetöään vaikka kiven silmästä kun lehdenhän pitää ilmestyä seuraavallakin kerralla yhtä mehevänä. yleisesti tunnetua viihdettä tuo on, ei sen enempää. googletin sinut neiti ankkuri ja olet näköjään hymyn toimittajia joten se siitä "faktojen" odottelusta tästä aiheesta ainakaan lehtijutun merkeissä


      • Maija
        k.k. kirjoitti:

        minkälainen koirankasvatus tarvitsee kohulehteen lehtijuttuja kasvatustyönsä tueksi? juorulehdetha kilpailee avoimesti keskenään kenellä on mehevimmät juorut joita tavataan vielä vähän värittää lukijoiden kiinnostuksen nappaamiseks. ja jos ei juoruja ole niitä kehitetöään vaikka kiven silmästä kun lehdenhän pitää ilmestyä seuraavallakin kerralla yhtä mehevänä. yleisesti tunnetua viihdettä tuo on, ei sen enempää. googletin sinut neiti ankkuri ja olet näköjään hymyn toimittajia joten se siitä "faktojen" odottelusta tästä aiheesta ainakaan lehtijutun merkeissä

        Kun kerran googletit, niin älykkäänä lukijana huomasit, että kirjoitan asiajuttuja useisiin eri lehtiin. Näkyy netissä olevan yksi julkkishaastattelukin haastatellun omilla nettisivuilla. Läheskään kaikki lehdet eivät laita juttuja internetiin, tai ne eivät löydy hakukoneella vaan niiden omista nettiarkistoista kuten mm. Karjalainen lehteen tekemäni suomenhevosjuttu.

        Tarkastan aina faktat. Myös Jyväskylän löytöeläinjuttu on tekemäni. Tapetutu kissat loukuttaneen miehen haastattelun nauhoitus on tallessa. En ole yhtään pahoillani siitä, että löytöeläinhoitaja otti hatkat, ainoastaan siitä, ettei hän joutunut käräjille, eikä maksamaan korvauksia.

        Laitan ko. jutun nettiin, että muutkin kissaystävät ja myös vihaajat (mm. kirsimarja), voivat sen halutessaan käydä lukemassa.

        Laitan linkin myöhemmin.

        Ymmärtääkseni maaliskuun Hymyssä on muutama surullinen faktoihin perustuva eläinkohtalo, joiden kaltaisista ei tule koskaan loppua ellei niille saada julkisuutta.


      • Maija
        Maija kirjoitti:

        Kun kerran googletit, niin älykkäänä lukijana huomasit, että kirjoitan asiajuttuja useisiin eri lehtiin. Näkyy netissä olevan yksi julkkishaastattelukin haastatellun omilla nettisivuilla. Läheskään kaikki lehdet eivät laita juttuja internetiin, tai ne eivät löydy hakukoneella vaan niiden omista nettiarkistoista kuten mm. Karjalainen lehteen tekemäni suomenhevosjuttu.

        Tarkastan aina faktat. Myös Jyväskylän löytöeläinjuttu on tekemäni. Tapetutu kissat loukuttaneen miehen haastattelun nauhoitus on tallessa. En ole yhtään pahoillani siitä, että löytöeläinhoitaja otti hatkat, ainoastaan siitä, ettei hän joutunut käräjille, eikä maksamaan korvauksia.

        Laitan ko. jutun nettiin, että muutkin kissaystävät ja myös vihaajat (mm. kirsimarja), voivat sen halutessaan käydä lukemassa.

        Laitan linkin myöhemmin.

        Ymmärtääkseni maaliskuun Hymyssä on muutama surullinen faktoihin perustuva eläinkohtalo, joiden kaltaisista ei tule koskaan loppua ellei niille saada julkisuutta.

        juttulinkki kirsimarjan moittimaan kissajuttuun:

        http://mbnet.fi/karkurit/index_tiedostot/Page344.html


    • .........................

      Eikö tällä ko. henkilöllä ole "koirasusiensa" lisäksi läjä "eräitä-puolipitkäkarvaisia-rotukissojakin"?

      • Maija

        Mihin tarvitsisimme vihollisia, jos meillä on yhtä hyviä "ystäviä" kuin sinä olet ihmiselle joka on sinuun luottanut.


      • ...........................
        Maija kirjoitti:

        Mihin tarvitsisimme vihollisia, jos meillä on yhtä hyviä "ystäviä" kuin sinä olet ihmiselle joka on sinuun luottanut.

        Öh? Jahans O_o


      • emäntä

        No kyllä oli. Ainakin silloin kun minä viimeisen kerran hänen luonaan kävin oli niitä rotukissoja varmaan 15. Osaa ainakin pidettiin pelkästään ko. kerrostalohuoneiston (kaksio muistaakseni) omistajan makuuhuonessa koska yksi koirista oli tappanut jonkun kissoista ettei tappaisi lisää.


      • Kirsimarja
        emäntä kirjoitti:

        No kyllä oli. Ainakin silloin kun minä viimeisen kerran hänen luonaan kävin oli niitä rotukissoja varmaan 15. Osaa ainakin pidettiin pelkästään ko. kerrostalohuoneiston (kaksio muistaakseni) omistajan makuuhuonessa koska yksi koirista oli tappanut jonkun kissoista ettei tappaisi lisää.

        Mie oon samaa mieltä, faktaa pitää löytyä, ei mitään juorujuttuja. Mie peruin joku vuos sitten seiskan tilauksen ko päätoimittaja myöns jossain toises lehdes, että jutuissa on ililmaa.

        Seki ol kurjaa ko hymys kirjotettiin kevväällä Jyväskylän löytöeläinhoitajasta. Vai olko se toissavuonna? Siitähä alako Keski-Suomessa kirjottaan se jälekee sanomalehetkii. Mies ressu otti se jälekeen loparit, ko ei uskaltanut ennää rauhassa ampuilla loukutettuja kesykissoja. Ei juorulehtien pittäis kirjotella faktoi. Kissojaki on liikaa. Millä sekin miesparka nyt ellää, ko tollasen mitättömän asian takia meni ottamaan loparit! Onkohan sillä pienii lapsii elätettävänä?


      • finwolf
        emäntä kirjoitti:

        No kyllä oli. Ainakin silloin kun minä viimeisen kerran hänen luonaan kävin oli niitä rotukissoja varmaan 15. Osaa ainakin pidettiin pelkästään ko. kerrostalohuoneiston (kaksio muistaakseni) omistajan makuuhuonessa koska yksi koirista oli tappanut jonkun kissoista ettei tappaisi lisää.

        sulla on pahasti muistiongelmia, koska yhtään kissaa ei koirasudet oo tappanut, eikä koskaan ole ollut 15 omaa kissaa, eri asia on pennut joita voi olla ollut käydessäsi, itselläni on pentukissat makuuhuoneessa ja aikuiset olohuoneessa ja koirasudet keittiön puolella, mutta ei suinkaan siksi että ne ei tulisi toimeen keskenään vaan siksi että kissojen ruokia ja hiekka-astioita on vaikea pitää poissa koirien ulottuvilta. lisäksi kissat menevät helposti liedelle enkä halua että ne laittavat hellan päälle ja palaa koko asunto ja eläimet!
        itselläni on tälläkin hetkellä yksi aikuinen leikattu kissa koirien kanssa ja 1 pentu kissa ilman mitään ongelmia.
        tervetuloa vaan katsomaan miten asiat oikeasti on. olet muutenkin uskonut paljon valheellisia väitteitä mutta et ole koskaan kysynyt totuutta suoraan!


      • lillan
        finwolf kirjoitti:

        sulla on pahasti muistiongelmia, koska yhtään kissaa ei koirasudet oo tappanut, eikä koskaan ole ollut 15 omaa kissaa, eri asia on pennut joita voi olla ollut käydessäsi, itselläni on pentukissat makuuhuoneessa ja aikuiset olohuoneessa ja koirasudet keittiön puolella, mutta ei suinkaan siksi että ne ei tulisi toimeen keskenään vaan siksi että kissojen ruokia ja hiekka-astioita on vaikea pitää poissa koirien ulottuvilta. lisäksi kissat menevät helposti liedelle enkä halua että ne laittavat hellan päälle ja palaa koko asunto ja eläimet!
        itselläni on tälläkin hetkellä yksi aikuinen leikattu kissa koirien kanssa ja 1 pentu kissa ilman mitään ongelmia.
        tervetuloa vaan katsomaan miten asiat oikeasti on. olet muutenkin uskonut paljon valheellisia väitteitä mutta et ole koskaan kysynyt totuutta suoraan!

        Finwolf taisit nyt pikkasen paljastaa ittes just siks josta kaikki täälä puhuu. Ja taitaa sulla itelläs vähän muisti pätkiä. Mä en sua tunne mut juttuja oon kuullu. Oot ite kertonut eräällekki ihmiselle et yks sun koiristas on avannut oven kissahuoneeseen ja joku toinen sit mennyt ja purrut kissan pentuja kuoliaaks. Siks sulla on ovissa hakaset.

        Ja sun rekut on keittiössä kuten ite kerrot. Useempi iso koira arviolta neljän tai viiden neliön keittiös päivät pitkät? Tosin tääkin on kuultu monelta eri ihmiseltä. Mun yks tuttukin on ite käyny sun luona kattomassa koiria ja sano samaa. Oli kuulema sillonkin joku isompi pentu (olisko tää se enkku tuonti) ollu häkissä kuono koppa päässä.

        Nää kaikki voi olla vaan juttuja mut yks juttu on mielenkiintonen: tää sun tossa lehtijutussa mainitsemas rekikoirakasvattaja kertoo kaikille vierailijoilleen ihan avoimesti miten sille on pari melkein puhasta sutta tullu eräältä pääkaupunkiseudulla olevalta koirasusi kasvattajalta jolla oli nää sudet kylpyhuoneessa häkissä. Ja et poliisi haki nämä sudet pois ja toi sinne hänelle. Ja miten huonossa jamassa ne eläimet oli et meni kauan ennenku ne alko ees luottaan ihmiseen enää. Oon omin silmin nähny toisen niistä siellä kun porukalla käytiin Levillä viimeks. Jotenki mulla on tunne et tässä puhutaan yhestä ja samasta tyypistä. Aika outo yhteen sattuma.


      • finwolf
        lillan kirjoitti:

        Finwolf taisit nyt pikkasen paljastaa ittes just siks josta kaikki täälä puhuu. Ja taitaa sulla itelläs vähän muisti pätkiä. Mä en sua tunne mut juttuja oon kuullu. Oot ite kertonut eräällekki ihmiselle et yks sun koiristas on avannut oven kissahuoneeseen ja joku toinen sit mennyt ja purrut kissan pentuja kuoliaaks. Siks sulla on ovissa hakaset.

        Ja sun rekut on keittiössä kuten ite kerrot. Useempi iso koira arviolta neljän tai viiden neliön keittiös päivät pitkät? Tosin tääkin on kuultu monelta eri ihmiseltä. Mun yks tuttukin on ite käyny sun luona kattomassa koiria ja sano samaa. Oli kuulema sillonkin joku isompi pentu (olisko tää se enkku tuonti) ollu häkissä kuono koppa päässä.

        Nää kaikki voi olla vaan juttuja mut yks juttu on mielenkiintonen: tää sun tossa lehtijutussa mainitsemas rekikoirakasvattaja kertoo kaikille vierailijoilleen ihan avoimesti miten sille on pari melkein puhasta sutta tullu eräältä pääkaupunkiseudulla olevalta koirasusi kasvattajalta jolla oli nää sudet kylpyhuoneessa häkissä. Ja et poliisi haki nämä sudet pois ja toi sinne hänelle. Ja miten huonossa jamassa ne eläimet oli et meni kauan ennenku ne alko ees luottaan ihmiseen enää. Oon omin silmin nähny toisen niistä siellä kun porukalla käytiin Levillä viimeks. Jotenki mulla on tunne et tässä puhutaan yhestä ja samasta tyypistä. Aika outo yhteen sattuma.

        "Finwolf taisit nyt pikkasen paljastaa ittes just siks josta kaikki täälä puhuu. Ja taitaa sulla itelläs vähän muisti pätkiä. Mä en sua tunne mut juttuja oon kuullu. Oot ite kertonut eräällekki ihmiselle et yks sun koiristas on avannut oven kissahuoneeseen ja joku toinen sit mennyt ja purrut kissan pentuja kuoliaaks. Siks sulla on ovissa hakaset."

        ihan tarkoituksella mä annoinkin tajuta et minä se olen, jota on syyttä moitittu väärin tiedoin..
        mulla ei ole koirasudet kissoja tappanut, mutta utonaganin kun sijoitin pois niin sanoin sen ottajalle et se avaa ovia ja en ota riskiä et jos mun makuuhuoneessa on pieniä kissanpentuja ja se avaa oven niin mun uros koirasusi mieltää herkästi saaliiksi alle 1-1,5kk ikäiset pennut, sen jälkeen se pitää niitä kissoina ja ei ole syytä huoleen. ovissa on hakaset, mutta en ole niitä enää tarvinnut, kun ei ole oven avaaja utonagania. mun koirat ja kissat tulee muuten ihan hyvin toimeen keskenään ja aikuiset kissat tykkää koirista.. tule itse katsomaan niin ei tarvitse uskoa huhuja, jotka herkästi vääristyvät pahasti totuudesta. usein tahallisesti..

        "Ja sun rekut on keittiössä kuten ite kerrot. Useempi iso koira arviolta neljän tai viiden neliön keittiös päivät pitkät? Tosin tääkin on kuultu monelta eri ihmiseltä. Mun yks tuttukin on ite käyny sun luona kattomassa koiria ja sano samaa. Oli kuulema sillonkin joku isompi pentu (olisko tää se enkku tuonti) ollu häkissä kuono koppa päässä."

        mulla on koirilla tilaa lähes 20 neliötä keittiö-eteinen tilassa, eli väh. sama mikä vetokoirakennelissä, mutta käyn joka päivä niiden kanssa väh. 1 h kunnon lenkin, jolloin ne sas juosta vapaana ja mun koirilla on toki pentuaikana yksin ollessaan kuonokoppa jotteivat pure paikkoja, mutta koppaa tarvitsee vain nuorilla koirilla ja se on metallinen koppa jonka läpi pystyy juomaan yms. se on ihan eläinlääkäriltä ja eläinkaupasta varmistettu et saa pitää. monet kun suosittelee nuorille koirille näyttelyhäkkiä yksin jäädessään, mut näin ne saa olla vapaana eikä ne kopasta kärsi.
        ja mulla on olohuoneessa entinen pennutushäkki jossa väliaikaisesti on voinut pitää koiraa jos tulee vieraita jotka pelkää koiria tms. mutta e ole siinä pitänyt koiria kuin lyhyen aikaa kerrallaan, mykyään se on käyttämättä. se on sen verran iso että ostin sen poliisilta jolla oli siinä spk uros päivät yksin ollessaan kotona eli jos poliisi sellaisen mulle on myynyt niin ei ole epäsopiva. en voi muistaa tilannetta, miksi mjulla olisi ollut silloin enkku tuonti häkissä kopassa, mut ei se kyllä siinä säännöllisesti ollut, koppa oli kyllä yksin jäädessään päässä pari tuntia.



        "Nää kaikki voi olla vaan juttuja mut yks juttu on mielenkiintonen: tää sun tossa lehtijutussa mainitsemas rekikoirakasvattaja kertoo kaikille vierailijoilleen ihan avoimesti miten sille on pari melkein puhasta sutta tullu eräältä pääkaupunkiseudulla olevalta koirasusi kasvattajalta jolla oli nää sudet kylpyhuoneessa häkissä. Ja et poliisi haki nämä sudet pois ja toi sinne hänelle. Ja miten huonossa jamassa ne eläimet oli et meni kauan ennenku ne alko ees luottaan ihmiseen enää. Oon omin silmin nähny toisen niistä siellä kun porukalla käytiin Levillä viimeks. Jotenki mulla on tunne et tässä puhutaan yhestä ja samasta tyypistä. Aika outo yhteen sattuma."

        toikin on taas ihan vääristelty juttu, mulla on monta todistajaa et ne oli mulla hyvissä käsissä, mutta koska eivät soputuneet kaupunkiin ja itse jouduin vähäksi aikaa sairaalaan eikä ollut ketään niitä hoitamaan niin kaverini ehdotti pohjoisen tyyppiä niille sijoituspaikaksi, mulla piti olla edelleen niihin jalostusoikeus jne. mut mua petettiin pahasti. ei niitä poliisit tosiaankaan mun luota mihinkään vieneet, mun sukulainen vei ne mun kaverille ja sieltä pohjoisen kaveri haki pennut.
        mun luona niillä oli olohuoneessa iso häkki missä niillä oli oma pesäpaikka mut saivat olla myös keittiössä aikuisen koirasuteni kanssa. mä ruokin ne eagle puppylla ja large breed puppylla jota syötän nykyisinkin eikä kellään viranomaisella ole ollut negatiivista sanomista mun koirien ruokinnasta. päin vastoin ne on sanoneet et hoidan eläimeni hyvin.
        siitä on ihan paperillakin tieto jos et usko.

        itse olen ihastunut niin paljon koirasusiin et olen hankkinut uutta verta ulkomailta ja on mennyt mönkään asiat lähinnä usa:n tuontien kanssa, koska toinen olikin 100% susi ja sain tietää sen vasta kun oli jo suomessa. eihän ne sit kaupunkiin sopeutunut, koska ne pelkäsi vieraita ihmisiä parin negatiivisen kokemuksen jälkeen.

        kuitenkin olen jaksanut jatkaa matalampi% koirasusilla ja tettänyt nille lonkka ja kyynär kuvaustestaukset, jotta tiedän et ovat terveitä ja niin aion toimia jatkossakin. itse olen aina halunnut et näistä tulis oma suomalainen virallinen koirasusi rotu jotka saisi kennelliiton papereihin ja voisi käydä näyttelyissä jne, mut suomessa kaikki käy niin hitaasti, lisäksi pitäisi olla paljon samannäköisiä yksilöitä ja siihen tarvitaankin sit linjasiitosta kuten kaikissa roduissa mitkä on hyväksytty. haastavaa mutta toivottavasti joskus hyväksytään. ensin pitäisi kuitenkin eri koirasusi ihmisten lyöttäytyä yhteen eikä haukkua toisia. sen takia alunperin kiinostuin utonaganista, koska mulle kerrottiin et sekin on koirasusi mut utonagan nimellä ja olisi saanut omat koirani rekisteröityä utonaganeiksi, mutta en sit halunnut koska olisi pitänyt salata susitausta. englantilainen oli myös ostamassa multa vaihtokauppana koirasudenpentua omaan kasvatukseen, mut sit menikin sukset ristiin ja se hankkikin sit pohjoisesta uutta susi-verta..

        mulla on paljon tuttuja jotka voivat todistaa et mä en ole se joka on puhunut paskaa, tänkin ketjun aloittaja oli uskonut utonagan yhdistyksen henkilöä ja meni aloittamaan perättömän kirjoituksen ja asia on hänen kanssaan jo sovittu ja totuus hänelle kerrottu, mutta internetissä asia löytyy edelleen täysin perättömänä..

        T:kasvattaja


      • Unohdettu susi
        finwolf kirjoitti:

        "Finwolf taisit nyt pikkasen paljastaa ittes just siks josta kaikki täälä puhuu. Ja taitaa sulla itelläs vähän muisti pätkiä. Mä en sua tunne mut juttuja oon kuullu. Oot ite kertonut eräällekki ihmiselle et yks sun koiristas on avannut oven kissahuoneeseen ja joku toinen sit mennyt ja purrut kissan pentuja kuoliaaks. Siks sulla on ovissa hakaset."

        ihan tarkoituksella mä annoinkin tajuta et minä se olen, jota on syyttä moitittu väärin tiedoin..
        mulla ei ole koirasudet kissoja tappanut, mutta utonaganin kun sijoitin pois niin sanoin sen ottajalle et se avaa ovia ja en ota riskiä et jos mun makuuhuoneessa on pieniä kissanpentuja ja se avaa oven niin mun uros koirasusi mieltää herkästi saaliiksi alle 1-1,5kk ikäiset pennut, sen jälkeen se pitää niitä kissoina ja ei ole syytä huoleen. ovissa on hakaset, mutta en ole niitä enää tarvinnut, kun ei ole oven avaaja utonagania. mun koirat ja kissat tulee muuten ihan hyvin toimeen keskenään ja aikuiset kissat tykkää koirista.. tule itse katsomaan niin ei tarvitse uskoa huhuja, jotka herkästi vääristyvät pahasti totuudesta. usein tahallisesti..

        "Ja sun rekut on keittiössä kuten ite kerrot. Useempi iso koira arviolta neljän tai viiden neliön keittiös päivät pitkät? Tosin tääkin on kuultu monelta eri ihmiseltä. Mun yks tuttukin on ite käyny sun luona kattomassa koiria ja sano samaa. Oli kuulema sillonkin joku isompi pentu (olisko tää se enkku tuonti) ollu häkissä kuono koppa päässä."

        mulla on koirilla tilaa lähes 20 neliötä keittiö-eteinen tilassa, eli väh. sama mikä vetokoirakennelissä, mutta käyn joka päivä niiden kanssa väh. 1 h kunnon lenkin, jolloin ne sas juosta vapaana ja mun koirilla on toki pentuaikana yksin ollessaan kuonokoppa jotteivat pure paikkoja, mutta koppaa tarvitsee vain nuorilla koirilla ja se on metallinen koppa jonka läpi pystyy juomaan yms. se on ihan eläinlääkäriltä ja eläinkaupasta varmistettu et saa pitää. monet kun suosittelee nuorille koirille näyttelyhäkkiä yksin jäädessään, mut näin ne saa olla vapaana eikä ne kopasta kärsi.
        ja mulla on olohuoneessa entinen pennutushäkki jossa väliaikaisesti on voinut pitää koiraa jos tulee vieraita jotka pelkää koiria tms. mutta e ole siinä pitänyt koiria kuin lyhyen aikaa kerrallaan, mykyään se on käyttämättä. se on sen verran iso että ostin sen poliisilta jolla oli siinä spk uros päivät yksin ollessaan kotona eli jos poliisi sellaisen mulle on myynyt niin ei ole epäsopiva. en voi muistaa tilannetta, miksi mjulla olisi ollut silloin enkku tuonti häkissä kopassa, mut ei se kyllä siinä säännöllisesti ollut, koppa oli kyllä yksin jäädessään päässä pari tuntia.



        "Nää kaikki voi olla vaan juttuja mut yks juttu on mielenkiintonen: tää sun tossa lehtijutussa mainitsemas rekikoirakasvattaja kertoo kaikille vierailijoilleen ihan avoimesti miten sille on pari melkein puhasta sutta tullu eräältä pääkaupunkiseudulla olevalta koirasusi kasvattajalta jolla oli nää sudet kylpyhuoneessa häkissä. Ja et poliisi haki nämä sudet pois ja toi sinne hänelle. Ja miten huonossa jamassa ne eläimet oli et meni kauan ennenku ne alko ees luottaan ihmiseen enää. Oon omin silmin nähny toisen niistä siellä kun porukalla käytiin Levillä viimeks. Jotenki mulla on tunne et tässä puhutaan yhestä ja samasta tyypistä. Aika outo yhteen sattuma."

        toikin on taas ihan vääristelty juttu, mulla on monta todistajaa et ne oli mulla hyvissä käsissä, mutta koska eivät soputuneet kaupunkiin ja itse jouduin vähäksi aikaa sairaalaan eikä ollut ketään niitä hoitamaan niin kaverini ehdotti pohjoisen tyyppiä niille sijoituspaikaksi, mulla piti olla edelleen niihin jalostusoikeus jne. mut mua petettiin pahasti. ei niitä poliisit tosiaankaan mun luota mihinkään vieneet, mun sukulainen vei ne mun kaverille ja sieltä pohjoisen kaveri haki pennut.
        mun luona niillä oli olohuoneessa iso häkki missä niillä oli oma pesäpaikka mut saivat olla myös keittiössä aikuisen koirasuteni kanssa. mä ruokin ne eagle puppylla ja large breed puppylla jota syötän nykyisinkin eikä kellään viranomaisella ole ollut negatiivista sanomista mun koirien ruokinnasta. päin vastoin ne on sanoneet et hoidan eläimeni hyvin.
        siitä on ihan paperillakin tieto jos et usko.

        itse olen ihastunut niin paljon koirasusiin et olen hankkinut uutta verta ulkomailta ja on mennyt mönkään asiat lähinnä usa:n tuontien kanssa, koska toinen olikin 100% susi ja sain tietää sen vasta kun oli jo suomessa. eihän ne sit kaupunkiin sopeutunut, koska ne pelkäsi vieraita ihmisiä parin negatiivisen kokemuksen jälkeen.

        kuitenkin olen jaksanut jatkaa matalampi% koirasusilla ja tettänyt nille lonkka ja kyynär kuvaustestaukset, jotta tiedän et ovat terveitä ja niin aion toimia jatkossakin. itse olen aina halunnut et näistä tulis oma suomalainen virallinen koirasusi rotu jotka saisi kennelliiton papereihin ja voisi käydä näyttelyissä jne, mut suomessa kaikki käy niin hitaasti, lisäksi pitäisi olla paljon samannäköisiä yksilöitä ja siihen tarvitaankin sit linjasiitosta kuten kaikissa roduissa mitkä on hyväksytty. haastavaa mutta toivottavasti joskus hyväksytään. ensin pitäisi kuitenkin eri koirasusi ihmisten lyöttäytyä yhteen eikä haukkua toisia. sen takia alunperin kiinostuin utonaganista, koska mulle kerrottiin et sekin on koirasusi mut utonagan nimellä ja olisi saanut omat koirani rekisteröityä utonaganeiksi, mutta en sit halunnut koska olisi pitänyt salata susitausta. englantilainen oli myös ostamassa multa vaihtokauppana koirasudenpentua omaan kasvatukseen, mut sit menikin sukset ristiin ja se hankkikin sit pohjoisesta uutta susi-verta..

        mulla on paljon tuttuja jotka voivat todistaa et mä en ole se joka on puhunut paskaa, tänkin ketjun aloittaja oli uskonut utonagan yhdistyksen henkilöä ja meni aloittamaan perättömän kirjoituksen ja asia on hänen kanssaan jo sovittu ja totuus hänelle kerrottu, mutta internetissä asia löytyy edelleen täysin perättömänä..

        T:kasvattaja

        Laittaisitko minulle sähköpostia? En täällä vitsi alkaa keskustelemaan, on sen verran huono "ilmapiiri".

        [email protected]


      • Maija Ankkuri
        finwolf kirjoitti:

        "Finwolf taisit nyt pikkasen paljastaa ittes just siks josta kaikki täälä puhuu. Ja taitaa sulla itelläs vähän muisti pätkiä. Mä en sua tunne mut juttuja oon kuullu. Oot ite kertonut eräällekki ihmiselle et yks sun koiristas on avannut oven kissahuoneeseen ja joku toinen sit mennyt ja purrut kissan pentuja kuoliaaks. Siks sulla on ovissa hakaset."

        ihan tarkoituksella mä annoinkin tajuta et minä se olen, jota on syyttä moitittu väärin tiedoin..
        mulla ei ole koirasudet kissoja tappanut, mutta utonaganin kun sijoitin pois niin sanoin sen ottajalle et se avaa ovia ja en ota riskiä et jos mun makuuhuoneessa on pieniä kissanpentuja ja se avaa oven niin mun uros koirasusi mieltää herkästi saaliiksi alle 1-1,5kk ikäiset pennut, sen jälkeen se pitää niitä kissoina ja ei ole syytä huoleen. ovissa on hakaset, mutta en ole niitä enää tarvinnut, kun ei ole oven avaaja utonagania. mun koirat ja kissat tulee muuten ihan hyvin toimeen keskenään ja aikuiset kissat tykkää koirista.. tule itse katsomaan niin ei tarvitse uskoa huhuja, jotka herkästi vääristyvät pahasti totuudesta. usein tahallisesti..

        "Ja sun rekut on keittiössä kuten ite kerrot. Useempi iso koira arviolta neljän tai viiden neliön keittiös päivät pitkät? Tosin tääkin on kuultu monelta eri ihmiseltä. Mun yks tuttukin on ite käyny sun luona kattomassa koiria ja sano samaa. Oli kuulema sillonkin joku isompi pentu (olisko tää se enkku tuonti) ollu häkissä kuono koppa päässä."

        mulla on koirilla tilaa lähes 20 neliötä keittiö-eteinen tilassa, eli väh. sama mikä vetokoirakennelissä, mutta käyn joka päivä niiden kanssa väh. 1 h kunnon lenkin, jolloin ne sas juosta vapaana ja mun koirilla on toki pentuaikana yksin ollessaan kuonokoppa jotteivat pure paikkoja, mutta koppaa tarvitsee vain nuorilla koirilla ja se on metallinen koppa jonka läpi pystyy juomaan yms. se on ihan eläinlääkäriltä ja eläinkaupasta varmistettu et saa pitää. monet kun suosittelee nuorille koirille näyttelyhäkkiä yksin jäädessään, mut näin ne saa olla vapaana eikä ne kopasta kärsi.
        ja mulla on olohuoneessa entinen pennutushäkki jossa väliaikaisesti on voinut pitää koiraa jos tulee vieraita jotka pelkää koiria tms. mutta e ole siinä pitänyt koiria kuin lyhyen aikaa kerrallaan, mykyään se on käyttämättä. se on sen verran iso että ostin sen poliisilta jolla oli siinä spk uros päivät yksin ollessaan kotona eli jos poliisi sellaisen mulle on myynyt niin ei ole epäsopiva. en voi muistaa tilannetta, miksi mjulla olisi ollut silloin enkku tuonti häkissä kopassa, mut ei se kyllä siinä säännöllisesti ollut, koppa oli kyllä yksin jäädessään päässä pari tuntia.



        "Nää kaikki voi olla vaan juttuja mut yks juttu on mielenkiintonen: tää sun tossa lehtijutussa mainitsemas rekikoirakasvattaja kertoo kaikille vierailijoilleen ihan avoimesti miten sille on pari melkein puhasta sutta tullu eräältä pääkaupunkiseudulla olevalta koirasusi kasvattajalta jolla oli nää sudet kylpyhuoneessa häkissä. Ja et poliisi haki nämä sudet pois ja toi sinne hänelle. Ja miten huonossa jamassa ne eläimet oli et meni kauan ennenku ne alko ees luottaan ihmiseen enää. Oon omin silmin nähny toisen niistä siellä kun porukalla käytiin Levillä viimeks. Jotenki mulla on tunne et tässä puhutaan yhestä ja samasta tyypistä. Aika outo yhteen sattuma."

        toikin on taas ihan vääristelty juttu, mulla on monta todistajaa et ne oli mulla hyvissä käsissä, mutta koska eivät soputuneet kaupunkiin ja itse jouduin vähäksi aikaa sairaalaan eikä ollut ketään niitä hoitamaan niin kaverini ehdotti pohjoisen tyyppiä niille sijoituspaikaksi, mulla piti olla edelleen niihin jalostusoikeus jne. mut mua petettiin pahasti. ei niitä poliisit tosiaankaan mun luota mihinkään vieneet, mun sukulainen vei ne mun kaverille ja sieltä pohjoisen kaveri haki pennut.
        mun luona niillä oli olohuoneessa iso häkki missä niillä oli oma pesäpaikka mut saivat olla myös keittiössä aikuisen koirasuteni kanssa. mä ruokin ne eagle puppylla ja large breed puppylla jota syötän nykyisinkin eikä kellään viranomaisella ole ollut negatiivista sanomista mun koirien ruokinnasta. päin vastoin ne on sanoneet et hoidan eläimeni hyvin.
        siitä on ihan paperillakin tieto jos et usko.

        itse olen ihastunut niin paljon koirasusiin et olen hankkinut uutta verta ulkomailta ja on mennyt mönkään asiat lähinnä usa:n tuontien kanssa, koska toinen olikin 100% susi ja sain tietää sen vasta kun oli jo suomessa. eihän ne sit kaupunkiin sopeutunut, koska ne pelkäsi vieraita ihmisiä parin negatiivisen kokemuksen jälkeen.

        kuitenkin olen jaksanut jatkaa matalampi% koirasusilla ja tettänyt nille lonkka ja kyynär kuvaustestaukset, jotta tiedän et ovat terveitä ja niin aion toimia jatkossakin. itse olen aina halunnut et näistä tulis oma suomalainen virallinen koirasusi rotu jotka saisi kennelliiton papereihin ja voisi käydä näyttelyissä jne, mut suomessa kaikki käy niin hitaasti, lisäksi pitäisi olla paljon samannäköisiä yksilöitä ja siihen tarvitaankin sit linjasiitosta kuten kaikissa roduissa mitkä on hyväksytty. haastavaa mutta toivottavasti joskus hyväksytään. ensin pitäisi kuitenkin eri koirasusi ihmisten lyöttäytyä yhteen eikä haukkua toisia. sen takia alunperin kiinostuin utonaganista, koska mulle kerrottiin et sekin on koirasusi mut utonagan nimellä ja olisi saanut omat koirani rekisteröityä utonaganeiksi, mutta en sit halunnut koska olisi pitänyt salata susitausta. englantilainen oli myös ostamassa multa vaihtokauppana koirasudenpentua omaan kasvatukseen, mut sit menikin sukset ristiin ja se hankkikin sit pohjoisesta uutta susi-verta..

        mulla on paljon tuttuja jotka voivat todistaa et mä en ole se joka on puhunut paskaa, tänkin ketjun aloittaja oli uskonut utonagan yhdistyksen henkilöä ja meni aloittamaan perättömän kirjoituksen ja asia on hänen kanssaan jo sovittu ja totuus hänelle kerrottu, mutta internetissä asia löytyy edelleen täysin perättömänä..

        T:kasvattaja

        Otsikossa onkin sanottu jo kaikki tarpeellinen.


      • Unohdettu susi
        finwolf kirjoitti:

        "Finwolf taisit nyt pikkasen paljastaa ittes just siks josta kaikki täälä puhuu. Ja taitaa sulla itelläs vähän muisti pätkiä. Mä en sua tunne mut juttuja oon kuullu. Oot ite kertonut eräällekki ihmiselle et yks sun koiristas on avannut oven kissahuoneeseen ja joku toinen sit mennyt ja purrut kissan pentuja kuoliaaks. Siks sulla on ovissa hakaset."

        ihan tarkoituksella mä annoinkin tajuta et minä se olen, jota on syyttä moitittu väärin tiedoin..
        mulla ei ole koirasudet kissoja tappanut, mutta utonaganin kun sijoitin pois niin sanoin sen ottajalle et se avaa ovia ja en ota riskiä et jos mun makuuhuoneessa on pieniä kissanpentuja ja se avaa oven niin mun uros koirasusi mieltää herkästi saaliiksi alle 1-1,5kk ikäiset pennut, sen jälkeen se pitää niitä kissoina ja ei ole syytä huoleen. ovissa on hakaset, mutta en ole niitä enää tarvinnut, kun ei ole oven avaaja utonagania. mun koirat ja kissat tulee muuten ihan hyvin toimeen keskenään ja aikuiset kissat tykkää koirista.. tule itse katsomaan niin ei tarvitse uskoa huhuja, jotka herkästi vääristyvät pahasti totuudesta. usein tahallisesti..

        "Ja sun rekut on keittiössä kuten ite kerrot. Useempi iso koira arviolta neljän tai viiden neliön keittiös päivät pitkät? Tosin tääkin on kuultu monelta eri ihmiseltä. Mun yks tuttukin on ite käyny sun luona kattomassa koiria ja sano samaa. Oli kuulema sillonkin joku isompi pentu (olisko tää se enkku tuonti) ollu häkissä kuono koppa päässä."

        mulla on koirilla tilaa lähes 20 neliötä keittiö-eteinen tilassa, eli väh. sama mikä vetokoirakennelissä, mutta käyn joka päivä niiden kanssa väh. 1 h kunnon lenkin, jolloin ne sas juosta vapaana ja mun koirilla on toki pentuaikana yksin ollessaan kuonokoppa jotteivat pure paikkoja, mutta koppaa tarvitsee vain nuorilla koirilla ja se on metallinen koppa jonka läpi pystyy juomaan yms. se on ihan eläinlääkäriltä ja eläinkaupasta varmistettu et saa pitää. monet kun suosittelee nuorille koirille näyttelyhäkkiä yksin jäädessään, mut näin ne saa olla vapaana eikä ne kopasta kärsi.
        ja mulla on olohuoneessa entinen pennutushäkki jossa väliaikaisesti on voinut pitää koiraa jos tulee vieraita jotka pelkää koiria tms. mutta e ole siinä pitänyt koiria kuin lyhyen aikaa kerrallaan, mykyään se on käyttämättä. se on sen verran iso että ostin sen poliisilta jolla oli siinä spk uros päivät yksin ollessaan kotona eli jos poliisi sellaisen mulle on myynyt niin ei ole epäsopiva. en voi muistaa tilannetta, miksi mjulla olisi ollut silloin enkku tuonti häkissä kopassa, mut ei se kyllä siinä säännöllisesti ollut, koppa oli kyllä yksin jäädessään päässä pari tuntia.



        "Nää kaikki voi olla vaan juttuja mut yks juttu on mielenkiintonen: tää sun tossa lehtijutussa mainitsemas rekikoirakasvattaja kertoo kaikille vierailijoilleen ihan avoimesti miten sille on pari melkein puhasta sutta tullu eräältä pääkaupunkiseudulla olevalta koirasusi kasvattajalta jolla oli nää sudet kylpyhuoneessa häkissä. Ja et poliisi haki nämä sudet pois ja toi sinne hänelle. Ja miten huonossa jamassa ne eläimet oli et meni kauan ennenku ne alko ees luottaan ihmiseen enää. Oon omin silmin nähny toisen niistä siellä kun porukalla käytiin Levillä viimeks. Jotenki mulla on tunne et tässä puhutaan yhestä ja samasta tyypistä. Aika outo yhteen sattuma."

        toikin on taas ihan vääristelty juttu, mulla on monta todistajaa et ne oli mulla hyvissä käsissä, mutta koska eivät soputuneet kaupunkiin ja itse jouduin vähäksi aikaa sairaalaan eikä ollut ketään niitä hoitamaan niin kaverini ehdotti pohjoisen tyyppiä niille sijoituspaikaksi, mulla piti olla edelleen niihin jalostusoikeus jne. mut mua petettiin pahasti. ei niitä poliisit tosiaankaan mun luota mihinkään vieneet, mun sukulainen vei ne mun kaverille ja sieltä pohjoisen kaveri haki pennut.
        mun luona niillä oli olohuoneessa iso häkki missä niillä oli oma pesäpaikka mut saivat olla myös keittiössä aikuisen koirasuteni kanssa. mä ruokin ne eagle puppylla ja large breed puppylla jota syötän nykyisinkin eikä kellään viranomaisella ole ollut negatiivista sanomista mun koirien ruokinnasta. päin vastoin ne on sanoneet et hoidan eläimeni hyvin.
        siitä on ihan paperillakin tieto jos et usko.

        itse olen ihastunut niin paljon koirasusiin et olen hankkinut uutta verta ulkomailta ja on mennyt mönkään asiat lähinnä usa:n tuontien kanssa, koska toinen olikin 100% susi ja sain tietää sen vasta kun oli jo suomessa. eihän ne sit kaupunkiin sopeutunut, koska ne pelkäsi vieraita ihmisiä parin negatiivisen kokemuksen jälkeen.

        kuitenkin olen jaksanut jatkaa matalampi% koirasusilla ja tettänyt nille lonkka ja kyynär kuvaustestaukset, jotta tiedän et ovat terveitä ja niin aion toimia jatkossakin. itse olen aina halunnut et näistä tulis oma suomalainen virallinen koirasusi rotu jotka saisi kennelliiton papereihin ja voisi käydä näyttelyissä jne, mut suomessa kaikki käy niin hitaasti, lisäksi pitäisi olla paljon samannäköisiä yksilöitä ja siihen tarvitaankin sit linjasiitosta kuten kaikissa roduissa mitkä on hyväksytty. haastavaa mutta toivottavasti joskus hyväksytään. ensin pitäisi kuitenkin eri koirasusi ihmisten lyöttäytyä yhteen eikä haukkua toisia. sen takia alunperin kiinostuin utonaganista, koska mulle kerrottiin et sekin on koirasusi mut utonagan nimellä ja olisi saanut omat koirani rekisteröityä utonaganeiksi, mutta en sit halunnut koska olisi pitänyt salata susitausta. englantilainen oli myös ostamassa multa vaihtokauppana koirasudenpentua omaan kasvatukseen, mut sit menikin sukset ristiin ja se hankkikin sit pohjoisesta uutta susi-verta..

        mulla on paljon tuttuja jotka voivat todistaa et mä en ole se joka on puhunut paskaa, tänkin ketjun aloittaja oli uskonut utonagan yhdistyksen henkilöä ja meni aloittamaan perättömän kirjoituksen ja asia on hänen kanssaan jo sovittu ja totuus hänelle kerrottu, mutta internetissä asia löytyy edelleen täysin perättömänä..

        T:kasvattaja

        Kävin katsomassa tämän kasvattajan koiruuksia (jotka muuten luonteeltaan olivat mitä ihanampia). Oloissa ei todellakaan ollut mitään moitittavaa ja ihminenkin mitä mukavin!
        Olisiko aika lopettaa tällainen julkinen "selän takana paskanjauhanta"?!


    • Muistutukseksi

      Suomessa henkilöillä on yksityisyyden suoja,
      myös netissä. Viranomaisilla mahdollisuus selvittää
      viestien lähettäjät. Oikeus on Suomessakin käsitellyt
      useita nettikirjoitus-juttuja.

      • Maija Ankkuri, toimittaja

        Operaattorin kuuluisi poistaa kaikki sellaiset viestit joissa hyökätään ja parjataan jotain yksityistä ihmistä. Kuten tässä viestiketjussa tehdään.

        Koirasusiasioissa ilmenee liikaa kateutta ja panettelua.


      • Unohdettu susi
        Maija Ankkuri, toimittaja kirjoitti:

        Operaattorin kuuluisi poistaa kaikki sellaiset viestit joissa hyökätään ja parjataan jotain yksityistä ihmistä. Kuten tässä viestiketjussa tehdään.

        Koirasusiasioissa ilmenee liikaa kateutta ja panettelua.

        "Koirasusiasioissa ilmenee liikaa kateutta ja panettelua."

        Yhdyn tuohon aivan täysin.
        Ja mitä utonaganiin tulee, en usko hetkeäkään etteikö sen kehittelemiseen olisi käytetyy sutta.


      • Maija
        Unohdettu susi kirjoitti:

        "Koirasusiasioissa ilmenee liikaa kateutta ja panettelua."

        Yhdyn tuohon aivan täysin.
        Ja mitä utonaganiin tulee, en usko hetkeäkään etteikö sen kehittelemiseen olisi käytetyy sutta.

        Mulla on mustaa valkoisella, että ns. utonagassa on sutta.

        Hyvä nimitys koirasudelle sikäli, että mm. Hesarissa ei ainakaan ennen saanut mainostaa myyvänsä koirasudenpentuja. Jos sama käytäntö pätee yhä, mahtanevatko kieltää utonagan mainostamisen.

        Sorry, että juttu viipyy. On ollut muita kiireitä.


      • MaijuliAN
        Maija Ankkuri, toimittaja kirjoitti:

        Operaattorin kuuluisi poistaa kaikki sellaiset viestit joissa hyökätään ja parjataan jotain yksityistä ihmistä. Kuten tässä viestiketjussa tehdään.

        Koirasusiasioissa ilmenee liikaa kateutta ja panettelua.

        Kyl täytyy sanoa kun näitä vanhoja viestejä lukee et Ankkuri vaan "paranee" iän myötä.
        Kristus.


      • Kymeenlaakson paino
        MaijuliAN kirjoitti:

        Kyl täytyy sanoa kun näitä vanhoja viestejä lukee et Ankkuri vaan "paranee" iän myötä.
        Kristus.

        Hän kyllä on erikoinen persoona.
        Toimittajalla kihahtanut kupoliin.....


    • Anonyymi

      Dna testillä saa selville. Koirasusille suositeltu testi on embarkin, koska heillä on laajin susien dna rekisteri.

      https://embarkvet.com/

      Maksaa vähän päälle satasen posteineen. Alennuskoodeja löytyy netistä.

      Alta 200 saa testin joka sisältää rotu määritelmän lisäksi perinnöllisten yms sairauksien riskiryhmä testauksen.

      http://suolakuupielessa.blogspot.com/2018/08/koirien-geenitestit-osa-1.html?m=1

      http://suolakuupielessa.blogspot.com/2018/08/koirien-geenitestit-osa-2.html?m=1

      Tuolla juttua aiheesta suomeksi

      https://my.embarkvet.com/dog/bono3

      Ja tuossa linkki edellisen blogin pitäjän tuloksiin. Hänellä oli vissiin adoptoitu venäläinen kulkukoira joten tuloksiin jäi jonkin verran arvailun varaa.

    • Anonyymi

      Itse paljon koirasusia ja muita molosseja kasvattaneena pidän tuollaista huijausta törkeänä. Minä ainakin opetan pennut heti suojelemaan ja vartioimaan kohdetta. Tietenkin purentavaara on aina läsnä, etenkin öisin. Jori Heirola, kasvattaja.

    • Anonyymi

      Kyllä se koirasusi on parasta ostaa koirasusi.tarhasta. On myös koirasusiin erikoistuneita kauppoja. Kannattaa niiden nettisivuilta käydä katsomassa josko se oma sudenpentu löytyisi. Maksaa reilusti niin saa laatua ja susimaisuutta. Halvinta ei kannata ostaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe