Ei turkiseläimet Kärsi

PippuriZ

Missä olette olleet biologian tunneilla, jos ette sen vertaa tiedä, että onhan niitä villinä luonnossa eläviä minkeejä ja kettuja. Ja mistä ihmeestä te voitte tietää, että ne eläimet kärsii?

Mihin teidän uhoaminen perustuu? Siihenkö, että nämä jutut on nyt muotia ja kaveritkin on sitä mieltä?

Mä voin väittää,että näillä eläimillä on luksusoltavat verrattuna moniin muihin eläimiin. Ne saavat jokapäivä ruuan, juomaa, asunnon, ja niiden terveydestä pidetään huolta. Ja jos luulette että häkit ovat pienet; Erehdytte. Häkit on isot ja vielä muovipäälysteistä verkkoa, ettei tassuille tule kylmä.

Jos, kuule, maailmasta lopetettaisiin kaikki sellaiset tehtaat, joissa valmistetaan sellaisia tuotteita, jotka ei ole elintärkeitä, niin koko maapallo olisi kusessa. Tulisi työttömiä ja siirryttäisiin siihen aikaan, että elettäis kädestä suuhun - periaatteella. Metsästettäis ruokaa jne.
Jos pystytte siihen, niin ole hyvä vaan. Mutta mä uskon, että suurin osa ihmisistä tarvii näitä tehtaita, joissa valmistetaan ns. "hienostelutavaroita".

Ketuista käytetään muutakin kuin turkit. Se ihra ja rasva,mitä niissä on, menevät kosmetiikkateollisuuteen. Seuraavan kerran kun käytätte esim. kosteusvoidetta tai meikkaat, muistelet varmaan näitä söpöjä kettuja ja minkkejä lämmöllä, sillä onhan ne osa sun ulkoista olemusta! Joten ei hienostella?

15

1492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kärsivät

      todellakin vapautetut ketut kärsivät luonnossa, koska ne eivät osaa pytää itselleen ruokaa, joten ne loppujen lopuksi kuolevat nälkään.

      • Buah

        Topicin aloittaja ei maininnut vapautetuista ketuista mtn?


    • a v a
    • blackmagictiger

      ei mulla mitään vastaan oo mutta eläinrääkkäys on väärin

    • Aikuinen vaikuttaja

      On niin paljon tutkimuksia pikkuruisissa häkeissä turhuuden markkinoille turkkejaan kasvattavien eläinpolojen tarhoilla esiintyvästä stressikäyttäytymisestä, että kirjoituksesi ihan puistattaa.

      • Kettu

        Jos kettu saisi valita: vapaus tai koppi, niin mieti hei sekunti, kumman se valitsisi!
        Turha kirjoitella sellaista kuin joku tuossa aiemmin esim. että tulis työttömyyttä, jne, jos tarhahausta ei jatkettaisi tai olisi. Tuollaisen sammakon päästäneelle: Pitääkö eläimen kärsiä, kun ihmispeto on keksinyt vangita ja kiduttaa sitä, ettei ihmispetoparalle tulisi työttömyyttä. Voi hel...sinki!
        Mielestäni tarhaus pitäisi lopettaa eikä mitään hamaassa tulevaisuudessa vaan just nyt!!!


    • sopii ihmiselle

      Vankilassa ihmisellä on luksusoltavat verrattuna vapaana eläviin. Vangit saavat joka päivä ruuan, juomaa ja asunnon, ja terveydestäkin pidetään huolta veronmaksajien rahoilla. Ei tarvitse niska limassa raataa leipänsä eteen niin kuin kaltereitten tällä puolella. Ja häkit ovat isot ja vielä lämmitetytkin, ettei varpaita palele.

      Maapallo on kusessa juuri siksi että meille kaupataan kärrykaupalla turhia, tylsämielisiä ja vahingollisia rakkineita, jotka mainosmies on uskotellut välttämättömiksi. Silti meillä on työttömiä. Koska se ihme tapahtuu että valloillaan riehuvat markkinat alkavat oikeasti tuottaa hyvinvointia köyhillekin? Silloinko kun Jeesus tulee takaisin ja Amerikan lippu on tyrkätty myös Marsiin ja Jupiteriin? Vai vähän myöhemmin?

    • Ressu

      Uskomatonta soopaa. Heh, heh. Jopa muovitetut verkot! Voitko parempaa edes kuvitella? Ihan muovitetut! Herra jestas sentään.

      Luehan juttusi uudelleen, ole vähän aikaa hiljaa ja mieti, mitä olet sanonut.

      Ja, että eläimiä pitää rääkätä siksi, että ei olisi työttömiä. Mietihän vähän asioita.

    • Raoul Duke

      "Ketuista käytetään muutakin kuin turkit. Se ihra ja rasva,mitä niissä on, menevät kosmetiikkateollisuuteen."
      -Eli siinäkö on mielestäsi riittävästi syytä viedä toisen luontokappaleen elämä??? Tollaista on vaikea edes käsittää..

    • asiaa

      Takuulla lähes kaikki kotieläintuotannon haarat aiheuttavat eläimille kärsimystä jossain muodossa, josta tyypillisin on virikkeettömyys ja siitä seuraava stressi ja tylsistyminen. Turkistuotanto ei ole tässä suhteessa muita kotieläintuotannon muotoja parempi, mutta ei myöskään huonompi. Turkiseläinten olot ja kohtelu ovat mielestäni paremmat kuin esimerkiksi munijakanojen, lihasiipikarjan tai sikojen tavanomaisessa tuotannossa, mutta vastaavasti huonommat kuin esimerkiksi naudanlihantuotannossa yleisesti ottaen. Eläinrääkkäys on kuitenkin väärä termi turkistuotannon yhteydessä etenkin, mikäli sitä ei tasapuolisesti käytetä myös muusta kotieläintuotannosta.

      Niin, tosiaankin maailmassa melkein kaikki voidaan luokitella turhaksi, kun oikealta kantilta katsotaan.

      Sitten vielä pari kommenttia häkeistä. Häkit eivät ole isoja, sillä isot häkit veisivät "liikaa" tilaa ja olisivat erittäin kallis ratkaisu, jolloin tuotannosta tulisi helposti kannattamatonta ellei keksittäisi uusia ratkaisuja tilojen hyödyntämiseen tai alettaisi maksaa tukia. Verkkomateriaalina voidaan käyttää muovitetun verkon lisäksi mm. ruostumatonta ja galvanoitua terästä.

    • roso

      .mummollani ,siis äitini kotona 1900 luvun alussa oli ollut kettupoika orpona otettu,koska emä oli tapettu ja vain tämä yksi löytyi hengissä,se oli tuotu kotiin ja kasvoi koiran kera reippaaksi perheen jäseneksi kuoli vanhuuttaan .puhuin kerran ,jo edesmenneen äitini kanssa kettu tarhauksesta.hänen mielestään ,että kumpi joutaa häkkiin verkkopohjalle, koira vai kettu.ei kumpikaan, sillä molemmat tarvii luonnonmukaisen olotilan ja huolta että rakkautta tätä kettua rakastettiin ei vangittu viimeiseen asti. rauha sen sielulle.

    • Sairaskettu

      Löydettiin kapinen kettu luonnosta. Se oli kuollut, koska se ei ollut saanut hoitoa. Varmaan julma kuolema...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe