Jahve = Enki + Enlil

Qadesha

Keskustele kristinuskon jumalasta sanotaan... Olipa aika jolloin Suomi24 ymmärsi että muillakin voi olla käsitys Jumalasta, mutta näinä ankeina aikoina näemmä vain kristinuskossa on jumala ja muille on tarjolla jokin epämääräinen "jumaluus". Höh, sanon minä. MUTTA. Nyt yritän selventää minkä takia Jahve ei voi olla minulle minkään sortin jumala. Nyt sen vuoksi että taidan lähteä täältä vähäksi aikaa huilimaan, ja sinä aikanahan ihmisillä on sitten aikaa pohtia (tai naureskella) mitä tässä sanon!

Zecharia Sitchin on juutalainen tutkija joka lähti ihmettelemään että mitä tarkoittaa Raamatussa mainittu kohta siitä miten "jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin". Hän opiskeli nuolenpääkirjoitusta ja alkoi ottaa lukemansa tarut totisena kuvauksena siitä mitä joskus muinoin oikeasti tapahtui.

Tarujen perusteella aurinkokuntaan kuuluu tuntematon omalämpöinen planeetta Nibiru. (Tästähän ovat newagerit paukuttaneet jos jotakin satua ja tarinaa viime vuosina, mutta minä puhun nyt TEORIASTA.) Tällä planeetalla asui älyllisten olentojen laji, joka saapui Maahan louhimaan kultaa. Kun ei se homma pidemmänpäälle hotsittanut näitä "anunnakeja", he ottivat Afrikassa varhaisen apinaihmisen geenejä ja ilmeisesti sekoittivat niihin omaa perimäänsä. Tässä tiedeprojektissa tarujen mukaan toimivat pääosassa "jumala" Enki ja mm. "jumalatar" Ninti.

Luotu hybridi oli ensialkuun steriili, ja hänestä tehtiin anunnakien orja jonka piti kultaa heidän puolesta louhiman. Syystä tahi toisesta Enki antoi näin valmistetulle ihmiselle lisääntymiskyvyn, josta taas hänen veljensä, ylipäällikkö Enlil ei tykännyt yhtään. Tämä lisääntymiskyky saattaa se alkuperäinen "lankeamus" mikä Raamatun luomiskertomuksessa näyttelee niin olennaista osaa. Tai sitten kyseessä on jokin muu syvällinen tieto jonka Enki antoi valmistamilleen ihmisille. Muistettakoon, että Enkin symboli on käärme.

Ns. Eedeniin eli "jumalien" asuinalueelle otetut ihmiset saivat Enlilin toimesta kenkää, kun hän havaitsi että näistä oli hyvää vauhtia tulossa aivan liian luojiensa kaltaisia. Erityisesti Enliliä pänni että luopioanunnakin alkoivat kielloista huolimatta ottaa ihmisiä vaimoikseen...

Tarujen mukaan Enlil levitti ihmislajiin erinäisiä sairauksia päästäkseen näistä eroon. Ei auttanut, sillä ihmiset lisääntyivät kuin kanit.

Zecharia Sitchinin mukaan Nibirun rata on niin erikoinen, että lähimmillään Maata se tulee Marsin ja Jupiterin väliin. Hän arveleekin että eräs näistä lähiasema-ajoista aiheutti mullistuksia Maassa jotka johtivat koko planeettaa riepottaneeseen vedenpaisumukseen. Tiedemies-anunnakit tottakai osasivat nähdä ennalta että moinen mullistus tulee, ja Enlil taivutteli heidät lupaamaan että ollaan asiasta ihmisiin päin hissunkissun hiljaa, jotta päästään koko porukasta eroon, kun menehtyvät mullistuksissa.

Enki kuitenkin sääli ihmisiä ja paljasti asiaa sen verran valitsemalleen ihmiselle (Ziuzudra/Uthnapistim/Nooa) että tämä osaisi pelastaa edes perheensä. (Luonnollisesti ympäri maailmaa pelastui ihmisiä siellä täällä tuholta, mutta tässä nyt käsitellään näitä Mesopotamian/Sumerin oloja ja taruja.)

Kun tuho oli ohi, jopa Enlil kauhistui sitä mitä oli tullut tehtyä, kun hän luuli että ihmiset makasivat kaikki kuolleina. Kun avaruusalukseen pelastautuneet anunnakit laskeutuivat, he kuitenkin tapasivat Enkin informoiman perhekunnan ja Enlilkin lupasi ettei enää havittele ihmiskunnan tuhoa.

Nyt kun tarkastelee noita Mesopotamian tarujen jumalia, niin VT:n Jahve mitä ilmeisimmin on eräänlainen kokoelmahahmo näistä. Jos painottaa "hänen" Enlil-puoltaan, en ymmärrä miten "häntä" voi pitää ihmisystävänä. Kun taas on jopa yhdistetty Enki = käärme = saatana, niin kuka tässä sitten onkaan paha ja kuka hyvä näistä jumalista? Anunnakien pantheoniin kuului toki myös muita jumalia joista joku tai jotkut saattavat olla osatekijöitä kokoelmahahmossa nimeltä Jahve. Esim. muistelisin jumalan nimeltä Sin olleen hyvin suosittu juuri sillä alueella missä Mooseksen sanotaan solmineen liiton Jahven kanssa.

En yritä tuputtaa näitä "avaruuden ihmemiehiä" ainoana oikeana totuutena kenellekään, mutta minusta on hyvin kiehtova sellainen teoria joka selittää kovin monimutkaisen ja aivan liian (pahassa mielessä) inhimillisen Jahven olemusta tällaisilla avaruusperäisillä yhteyksillä. Toinen mahdollisuus tietenkin on että koko tuo Nibirunkin porukka on pelkkää tarua, ja taruista on koko Jahvekin alkunsa saanut. Ken tietää kuinka merkillisiin aivoituksiin ihmiskunta voikaan päästä, kun yrittää hahmottaa syntyjä syviä.

Itse en kuitenkaan ymmärrä minkä takia ihkaoikea Jumala olisi olento joka tarvitsee äänekkäitä ja savuavia ajoneuvoja käyttöönsä, kuten Mooseksen vaellukseen liittyvä tarina kuvailee. Jos Jumala mahtuu ajoneuvoon, hän ei ole mielestäni mikään oikea Jumala. Ainahan sitä voi tietysti esittää ihan mitä huvittaa, jos sillä tavoin saa tahtonsa läpi.

Tämän vuoksi edustan koulukuntaa, että älä valitse Jahvea. Valitse OIKEA JUMALA, se joka on jokaiikassa, kaikkialla, alati läsnä, näkymätön.

3

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rene

      Näin puhuu Q, joka edustaa täällä reinkarnaatiolaisia ja pan-jumalakäsitystä, että jumala on jokaiikassa.

      Mutta Raamattu/kristinusko ei näin opeta, vaan Jeesus/Jumala tulee asumaan ihmiseen VASTA, kun ihminen tulee uskoon.

      Q kertoi eräässä säikeessä, mitä hän oli entisessä elämässään. JÄRKYTTÄVÄÄ sanon minä. Sairasta huuhaata. Täysin kontrolloimattomia ja demonisessa herkkyystilassa saatuja aistimuksia, joilla ei ole mitään todellista pohjaa, mutta kuin hallusinaationa.

      Ei muuta kun huilua soittelemaan kedolle pan-jumalansa kanssa ja haaveilemaan seuraavasta elämästä. Tuon olisi voinut jättää kai myös sanomatta.

      Taas tuli Q:lle Taivaan kiintolevylle miinus, kun Jumalan nimeä halventaa.

    • Forallmankind

      Lol... Niin perinteistä, heti toisen kurkussa kiinni, kun toinen pohtii syntyjä syviä. Selvästi sodan jumalan, jahven, porukkaa... :D

    • konekaivuu

      1 1=3 miksi joku hemmetin apina kaivaa kultaa, nykyaikaisella kullankaivuulla
      koneet tekevät työn tehokkaasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe