vaikea jännitysniska

Alyssa

Heip. Etsisin täällä muita, joilla on mahdollisesti samanlaisia oireita johtuen pahasta jännitysniskasta ja mahdollisesti myös lievästä rappeutumasta välilevyssä. On ollut jo pitkään niin "yksinäinen" olo tämän ongelman kanssa, sillä yksikään ystäväni ei ymmärrä sillä heillä ei tätä vaivaa ole. Johtuu näköjään perintötekijöistä sillä äitini on kärsinyt samasta vaivasta, ei kuitenkaan näin pahasta ja johtunee myös liikunnan puutteesta. Minun olisi pitänyt muutenkin pienilihaksisena ja hoikkana harrastaa liikuntaa paljon enemmän. Oireina minulla on välillä (nykyään aika usein) rajuakin väsymystä, aamuisin silmien turvotusta ja kipua, näön hämärtymistä, välillä herätessäni en silmät avattuani näe juuri mitään ja tuntuu ettei veri kiertäisi selän yläosasta ylemmäs, tätä on lähes aina. Muistikatkoksia on myös tullut ja ahdistuneisuutta tämän myötä. Myös käsien heikkous vaivaa silloin tällöin. Tuntuu myös siltä että niskasta takaraivoon asti olisi pelkkää puupökkelöä,pää ei käänny kunnolla. Olisi mukava keskustella jonkun kanssa joka kärsii samasta vaivasta. Lääkäri antoi minulle 10kerran lähetteen fysioterapiaan, josta toivon mukaan apu löytyisi. Koulua on vaikea käydä, istuminen paikallaan tekee pahaa ja tuntien jälkeen silmissä sumenee ja väsyttää. Reumaa ei ole eikä muuta sairautta sillä se on tutkittu ja magneettikuvissa näkyi vain lievää degeneraatiota. Mistä te muut olette saaneet apua edes lieviin jännitysoireisiin? niin ja tämä on kestänyt jo muutaman vuoden, vaikkakin ei näin pahana.

39

60312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaivaan

      lihasrelaxsantti, hieronta, tulehduskipulaake, liikunta

      • uuno

        Sinun pitäisi päästä magneettikuvaan.


      • Alyssa
        uuno kirjoitti:

        Sinun pitäisi päästä magneettikuvaan.

        Olen käynyt magneettikuvassa kaikenkaikkiaan jopa 2kertaa. tutkittu päästä niskaan saakka. Ikäni on muuten 19v.


      • minullakin
        Alyssa kirjoitti:

        Olen käynyt magneettikuvassa kaikenkaikkiaan jopa 2kertaa. tutkittu päästä niskaan saakka. Ikäni on muuten 19v.

        Kokeile venytysjumppaa (Pilates, jooga), mulla auttoi kipuihin jonkin verran Triptyl-mielialalääke. Se vaikuttaa siten, että ei tunne sitä kipua niin pahasti. Sitten voisi kokeilla inkiväärivalmisteita. Mä olen kokeillut vaikka mitä, kevyt fysioterapeutin suorittama niskanvenytys auttoi myös. Sä olet vielä noin nuorikin, tuntuu pahalta sun puolesta kun tiedän mitä helvettiä jännitysniskan kanssa eläminen on.


      • lääkityksessä
        minullakin kirjoitti:

        Kokeile venytysjumppaa (Pilates, jooga), mulla auttoi kipuihin jonkin verran Triptyl-mielialalääke. Se vaikuttaa siten, että ei tunne sitä kipua niin pahasti. Sitten voisi kokeilla inkiväärivalmisteita. Mä olen kokeillut vaikka mitä, kevyt fysioterapeutin suorittama niskanvenytys auttoi myös. Sä olet vielä noin nuorikin, tuntuu pahalta sun puolesta kun tiedän mitä helvettiä jännitysniskan kanssa eläminen on.

        Itselläni leikattiin kasvain muutama vuosi sitten ja jäi hirveet päänsäryt, joihin avun sain epilepsialääkityksestä sekä TRIPTYL-lääkkeestä eli se on mieliala lääke, mutta myöskin käytetään paljon kipukynnystä alentamaan (eli ei mielialaan)vähempänä annoksena. otan 25mg/vrk..ja on auttanut.Niskaani ei saa missään nimessä venyttää sen on jo fysioterapeutit sekä naprapaatti todennee. en voi nostaa painoja yms. eli en voi muuta urheilua harrastaa kuin kävelyä. Älä anna periksi ja HAE apua eri lääkäreiltä ja etsi HYVÄ fysioterapeutti. Zemppiä!


      • Marjukka

        Mulla alkoi oireet vuos sit et alkoi väsyttää ja niskaa koskee ja siitä asti ollut samoja vaivoja.Tosin helpottuneet lihasrentouttajalääkkeillä ja liikunnalla;varsinkin juoksemisella.Itse uskon että niskat vaan niin jumissa kun juokseminen kuiteski helpottaa oloa.Tosin aamut vaikeimmat kun jalat välillä tönkkönä kunnes vähän voimistelee. Hierontaa ja fyssaa kokeilin mut nekin auttoi vain hetkellisesti.Ja sauna helpottaa ja valitettavasti olutkin. Röngtenkuvat otettu,ei mitään erikoista, kulumia pikkasen mut niinhän niitä on meillä kaikilla,itse olen 45 vuotias,Onko kukaan muu vastaavassa tilanteessa. Voi olla että kärsin vain stressistä koska liikkeellä ei niska vaivaa läheskään niin paljoa.


    • hoidettu

      Mulla oli ihan samoja. Vasen niska jumissa, eikä pää kääntyny kunnolla vasemmalle. Oikea niska jumissa ja heijasti oikeaan käteen puutumisena. Lampun vaihto katossa todella rankkaa, kun ei jaksanu pitää käsiä ylhäällä kauaa...

      Ei muuta ku jäsenkorjaajalle mars!

    • vaivainen

      UKK-instituutti on joskus julkaissut kirjan: Opas niskavaivojen itsehoitoon. Noudattamalla kirjassa olevia ohjeita saa kyllä apua, jos vaiva on pelkästään jännitysniska. Olen kokeillut. Apu ei tule heti vaan on pitkän työn tulos.

    • tiina

      minulla kans paha jännitys niska.aivan samat oireet ,kun sinulla.mulla puutuu kasvotkin aina välillä=( kiva kun on ees joku kohtalotoveri.oon huomannu et jumppa auttaa.minäki olen vasta 23-vuotias.Epäilen että niskani on mennyt,kun olen ollut kaupan kassana 3vuotta.

      • hoidettu

        Ei muuta ku olkapää takaisin pakoilleen...


    • Tiinu

      Jännitysniska ja oikoryhti. Niin pahaksi pääsi ennen diagnoosia, että naama oli puuduksissa. Minulle ei ole tehty magneettikuvausta, mutta neurologilla olen käynyt ja niskasta on otettu röntgenkuva. Apua olen saanut hieronnasta, särkylääkkeistä ja
      luontaistuotteista. Parhaaksi särkylääkkeeksi olen todennut Celebran. Jos niskajumi alkaa oireilla, niin otan Celebran ja kipu helpottaa. Celkebraa ei minun tarvitse syödä joka päivä. Lisäksi käytän
      MSM-valmistetta(luontaistuote) ja se tuntuu jonkin
      verran auttavan. Hyvä yöuni myös auttaa. Jos olen nukkunut huonosti, niin niska alkaa heti oireilemaan. Painavien taakkojen kantamista on myös vältettävä, koska se pahentaa oireilua. Liikuntaa harrastan kohtuudella. Liika rasittaminen pahentaa oireita. Minulla on myös
      käsissä ajoittaista lihasheikkoutta, joka johtuu ilmeisesti niskan jumituksesta ja liiasta käsilihasten rasittamisesta.

    • silmät tulessa

      Niskat naksuu ja kitisee niin ,että toiseen korvaan kuulee , kun taivuttaa toiselle puolelle. Aamuisin silmiä on vaikea saada auki ,ne punoittavat ja ovat valonarat. pitkään vikaa etsittiinkin silmistä seuraavaksiotettiin selkäydinnäyte ja kun mitään hälyttävää ei löytynyt määrättiin "kunnon särkylääkkeitä". jomotus niskassa/takaraivossa alkaa usein esim. astianpesukonetta täyttäessä tai ajaessa autoa eli kun katsoo alaviistoon.Tätä on jatkunut pari kolme vuotta enkä ole aina osannut yhdistää sitä niskaan. Tietämättömyys ,pienet huimaukset ja kiertelyt lääkäreillä saivat minut jo masentumaan ja se ei ainakaan parantanut tilannetta.Nyt olen myös saanut 10 krt lähetteen fysioterapiaan kerran olen vasta käynyt ,mutta olisin näiden kaikkien oireiden jälkeen tässä vaiheessa jopa helpottunut jos niskaa vahvistamalla pääsen eroon vaivasta. pääsitkö magn kuvaan helposti ja onko fys terapia auttanut esim silmäoireisiin.

      • marjukka

        tervehdys kaikille!
        kärsin reilun vuoden niskavaivoista jalkojen ja käsien puutumisineen ja heikkouksineen. Juoksu auttoi ja nyt olen huomannut miten tärkeää on nukkua oikein. Olen ikäni varmaan nukkunut vatsallani joka on kaikista pahinta niskalle...vatsallaanhan ei saa nukkua kuin pikkulapset. Heti kun rupesi nukkumaan selälläni ja laitoin tyynyn kaksin kerroin niin aamutkin ovat ihan erilaisia, kokeilkaa!


    • oireet

      Moi!
      Mulla on ihan täsmälleen samat oireet kuin sulla.Olen 21 ja kärsinyt tästä vaivasta myös useamman vuoden.Se voi olla todella rankkaa,joskus masentaa kun vaan väsyttää ja niska ihan jumissa,silmissä sumenee ja joskus vaikea olla esim kaupoilla tai istua vaikka pitkässä kokeessa kauan, se laukaisee migreeninkin, joka minulla johtuu ihan niskasta. Olen käynyt fysioterapiassa, pitäisi vaan itse jaksaa liikkua paljon ja hoitaa tätä että tietäisin saako tämän kokonaan pois. Itsekin olen liikkunut liian vähän yläaste- ja lukioaikoina joten pääsi jämähtämään pysyvästi. Voit kirjottaa mulle vaikka sähköpostia jos haluat keskustella asiasta. Myöskään mun kavereilla tätä vaivaa ei ole, ja äitiltäni olen sen perinyt..voimakkaampana. Ja lievää rappeutumaa on myös minulla.

    • eija27

      Huomasin sun viestisi vahingossa ja vaikka siitä onkin aikaa niin päätin kirjoittaa. Itse olen kanssa kärsinyt niskahartiaseudun jännityspäänsärystä jo 4 vuotta ja apua ei sen kummemmin vaan löydy. Välillä luulen tulevani hulluksi mutta onneksi on oppinut livittänään kipua ja elämään vaivan kanssa. Välillä kun oli pahimmillaan käytin niskatukea ja kaikkea on koettu. Tämä vaiva on ainakin minulle henkisesti raskas koska muut ei ymmärrä ei edes lääkärit kun ei ole näkyvää vikkaa! Vastaa sähköpostiini jos vaan haluat sillä olisi mukava vaihtaa ajatuksia ja kenties neuvojakin. Olen 27 vuotias nainen. terveisin eija

    • lukenut lääketiedettä

      Hyvä ystävä! Olen joutunut kestämään aivan samoja vaivoja.

      kerronpa mitä minulla on k.o vaiva aiheuttanut:molemmat hartiat jumissa,kireys nousee kaularankaa pitkin,vaikuttaa myös tulehtuneelta,sekä äänihuuliin asti,ääni pätkii,on käheä,niinkuin olisi kurkussa jotakin.

      Kurkkulääkärini tähysti kaksi kertaa äänihuulia,ja kurkkua yleensäkin,kaapelia,nenän kautta alas,pienellä puudutukdella,se 3mm kaapeli jossa valoa,meni,äänihuulissa ja kurkussa ei mitään vikaa,mutta kaulasta jännittyneet lihakset antavat kipua.Jatkuva jännitystilanne molemmissa hartioissa,josta aiheutuu päänsärkyäkin.

      Pistoksia olen saanut hartioihin kipukohtiin,mm kortisonia ja puudutteita,mutta ne ovat lyhytaikaisia apuja,kylmää jääkallea olen pitänyt niskassa,fysikaalistakin on annettu,tai sitä pitäisi antaa 3 kertaa viikossa,mutta se on rahakysymys.

      NORGESIC NIMINEN LIHASTA RENTOUTTAVAA LÄÄKETTÄ OLEN KÄYTTÄNYT, SAA LÄÄKÄRILTÄ,MUTTA SEN TEHO MENEE AJAN MYÖTÄ,ERILAISIA HIERONTAKEINOJA OLEN ITSE YRITTÄNYT,STESOLID TAAI DIAPAM 10MG SOPIVASTI ILTAISIN LAUKAISEE LIHASKIREYTTÄ,MUTTA NIISTÄKIN LÄÄKKEISTÄ TULEE RIIPPUVUUS.

      STRESSIÄ VÄHEMMÄN,TYÖASENNOT OVAT YKSIJÄ TEKJIÖITÄ,MUTTA SE VAIVA TULEE JOSTAAKIN,MINULLA ON PAHA STENOOSI KAULARAANGASSA,JOTEN SE KAULARANKA KÄY EPÄTASAPAINOSSA.

      Kylmä on parasta,mutta kädet piäisi saada lavoista irti,eli jännitys tilanne,moniko hieroja sitä tekee,siihen pitäisi ottaa oikea ote,mutta rappeutuma ja stenoosit eri kipuja aiheuttavia,lihakset ovat jostakin syystä kireällä,sen vuoksi jännitystä tulee hartioihin ja niskaan,polttoaineen meno päähän estyy,joten kipua on senmukaisesti.

      Joskus joutuu ottamaan kovat rohdot,eli iltaisin 10-20 mg diapamia,se lääke laukaisee lihaskireyttä,pistokset myös,mutta eräät linimentit,esim hevoselle tarkoitettuja linimenttejä olen käyttänyt ne helpottavat joksikin aikaa,saa eläinliikkeistä ja apteekeista,tajuan,että se vaiva ei ole mukavaa,mutta josksu aiheuttaa myös huimausta.

      Kylmää hartioille,niskaan ja missä tuntuu lihakset kireältä,niin siihen kylmää.........

      lukenut ja kokenut samaa vaivaa 7 vuotta.

      [email protected]

    • nasumam

      Terveh...on ollut kamalia oireita täälläkin pitkän aikaan ravasin lääkärissä kun huippaa jatkuvasti silmissä sumenee sydän hakkaa välillä kamalaaa vauhtia ja välilä tulee jtn sydämen tykytyksiä, näitä sydän oireita ihmettelen..sain myös paniikkihäiriö lääkityksen mutta en nyt tiedä onko minulla sitä paniikkihäiriötä. viimeksi kun kävin lääkärissä käskin kuvata niskani lääkäri sanoi "tietävänsä sen olevan turhaan mutta kuvasi kun niin vaadin" no oikoryhtihän sieltä löytyi lääkäristä en saanut oikeen selvää kun oli ulkomaalainen ja puhui epäselvästi,sain fysioterapiaa,en ole vielä kertaakaan käynyt mutta kun ajan saan toivon sen auttavan..minulla 2 pientä lasta joten olisi kiva ruveta normalisoituun heidän kanssa eikä pelätä pyörtymistä joka ulos lähdössä =( vielä kun saisin lääkärin kuvaamaan tulevaisuudessa selkäni niin hyvä koska sekin todella kipeä.

      • päkä1001

        mulla kanssa paha jännitysniska ja ilmeisesti kaularangassakin jotakin, selvinnee ensi viikolla tarkemmin. Mua huimaa oikeesti välillä ihan kuin olisin jossain huvipuiston laitteessa ja sitten tulee niitä tykytyksiä. Paniikkihäiriötä se ei ole, ellei ole sitten tullut sellainen tähän kaupan päälle kun pelkään että mitä tää on. voiko tollainen "huvipuisto-olo" tulla jännitysniskasta, koska se mulla ainakin on! Pliis, jakakaa kokemuksia koska mua kanssa pelottaa!


    • Donnuska

      Itselläni on ollut jännityspäänsärkyä jo vuoden verran ja jännitysniska nyt muutamia kuukausia. Niskani on ihan jumissa, hartiat myös. Päänsärky on lähes kokonaan pään oikealla puolella ja tuntuu myös takaraivolla. Särky saattaa olla muutaman päivän täysin pois, kunnes tulee taas. Viime aikoina olen alkanut kärsiä myös sormien ja jalkaterien pistelemisestä ja puutumisesta. Kerroin lääkärille oireista ja hän ei tuntunut ottavan asiaa kovinkaan vakavasti. Kysyessäni fysikaaliseen pääsystä hän ylimalkaan totesi, että hieronta tuskin tilanteessa auttaa. Minkäänlaisia kokeita tai tutkimuksia ei tehty. Työttömänä ei ole mahdollista rahallisesti mennä yksityiselle hierojalle, joten tuo lähete olisi kovin tärkeä.
      Itsekseni olen koittanut tehdä jumppaliikkeitä ja kipujen ollessa kovimmillaan, otan tavallista panadol -kipulääkettä, joka aavistuksen helpottaa oloa. Niskaan olen käyttänyt mobilatia.
      Puuhastelen paljon koneella, joka vaikuttaa asiaan, mutta vaiva pysyy samanlaisena, vaikka olisin reissussa viikkoja ilman, että pääsen edes koneella käymään.

      Olisi mukava vaihtaa ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa. Minuun saa yhteyden sähköpostitse: [email protected]

      • fedja

        Heips! Lueskelin kirjoituksianne, ja tässä ketjussa oli mielenkiintoista kertomuksia!

        Olemme parhaillaan käynnistelemässä uutta keskustelufoorumia, joka on keskittynyt niskavaivoihin ja -vammoihin. Näin alkuvaiheessa keskustelijoita on kuitenkin vielä vähän. Niinpä olisitte erityisen tervetulleita keskustelemaan näistä aiheista myös tuonne uudelle foorumille ja jakamaan tietojanne, linkkejänne yms.

        Hiukan pohjatyötä aiheesta on tehty, mutta paljon on vielä tekemättä. Olisi kiva, jos liittyisitte keskustelijoidemme joukkoon ja saisimme koottua keskustelun lisäksi myös mukavasti tietoa eri niskavaivoista foorumille. Niskan retkahdusvammoista on jonkun verran tietoa, mutta muilta osin tietoa on vielä suht vähän. Tiedon keräämistä varten on perustettu mm. omat "Artikkelit, kirjallisuus, linkit" -osionsa. Sinne on kerätty tietoa kaikenlaisista vastaavista ongelmista, kuten jännitysniskasta, TOS-ongelmasta jne., näissä monessahan on aika samanlaisia oireita.

        Teretulemast foorumille! Osoite on http://p3.foorumi.info/niskavamma

        -fedja

        Jäi mainitsematta, että palstallamme fysioterapiaopintojen loppuvaiheessa oleva nimimerkki, vastaa palstalaisten esittämiin kysymyksiin tuoreella tiedolla ja nuoruuden innokkuudella. Eli jos haluatte kysellä asioita lähes valmiilta fysioterapeutilta, niin sinne vaan kyselemään! Suora linkki on http://p3.foorumi.info/niskavamma/viewforum.php?f=19


      • Vellu3

        Jos vaiva on lihasperäinen, niin ensiapuna mulla toimi Frantsilan kauratyynepakkaus lämmitettynä:


        kauratyynepakkausta n. 10 min.
        ystävän kevyt hieronta
        kevyet venytykset(ohjeet netistä)
        kylmägeeliä
        kunnon tyyny


        Ihminen on tarkoitettu liikkumaan, ei istumaan koneella, eli pitkässä juoksussa sauvakävely (väh. 45 minuuttia kerralla) ja uinti esim. muodostavat hiussuonistoa selkään/niskaan, joka luonnollisesti auttaa vaivaan. Kysymys ei tietenkään ole vain 2 kuukauden spurtista, vaan siitä on tultava elämäntapa, jos aikoo päästä niskavaivoista eroon.


      • sama ongelma
        Vellu3 kirjoitti:

        Jos vaiva on lihasperäinen, niin ensiapuna mulla toimi Frantsilan kauratyynepakkaus lämmitettynä:


        kauratyynepakkausta n. 10 min.
        ystävän kevyt hieronta
        kevyet venytykset(ohjeet netistä)
        kylmägeeliä
        kunnon tyyny


        Ihminen on tarkoitettu liikkumaan, ei istumaan koneella, eli pitkässä juoksussa sauvakävely (väh. 45 minuuttia kerralla) ja uinti esim. muodostavat hiussuonistoa selkään/niskaan, joka luonnollisesti auttaa vaivaan. Kysymys ei tietenkään ole vain 2 kuukauden spurtista, vaan siitä on tultava elämäntapa, jos aikoo päästä niskavaivoista eroon.

        sama ongelma...sain myös jännitysniska diagnoosin maanantaina. oireeni on pahoinvointi,viiltävän kipeät lihakset ja pysyvä keinuva huimaus. kerron heti jos löydän vastausken oireille. voiko joku selittää miten korttisoni/puudutusruiske on voinut laukaista 2 kk pysyvän huimauksen?Kävin nimittäin fysiatrilla 2 kk sitten joka laittoi niskaan ruiskeita ja 5 min. ruiskeiden jälkeen alkoi paha keinuva huimaus joka ei millään halua lähteä..ahdistaa :( toiv. että ruiske on vain laukaissut jonkun jännityksen ja lähtee kuntoilulla pois........


    • Yualle

      Kaikissa ylläolevissa tapauksissa aloittaisin ongelmanratkaisun tarkistamalla, että patjanne ja tyynynne ovat asianmukaisia!

    • Kohtalontoveri

      Vaikutaa olevan kaularankarappeutuma niin se on mekaaninen vaiva eli on pullistumia madaltumia ja tai nikamien murtumia ,,niin silloin ei ole kyse jännitys niskasta jäykyys johtuu kudoksien automaattisesta tarpeesta stapiloida vialliset nikamat jotta halvausta tai muuta vakavaa ei pääse tapahtumaan kaikenlaiset niksauttelut juokseminen tai liika venyyttely ei auta vaan voi olla kohtalokasta sen on annettava olla jäykkä ja leikattava tai annettava olla ja jäätävä eläkeelle vaarana on halvaus ja se on kallein vaihtoehto yhteiskunnalle,nyt ekana magneetti kuviin ja asian tuntijalle joka ajattelee kokonaisuutta ja kustannuksia laajasti pikainen paraneminen ei ole mahdollista.
      jos runko on rikki tai laho ei se pintaremontilla korjaannu,se olisi huijausta.

      • vaivautunut

        mul tuli tällane tänä yön ku äkkii heräsin ja katoin kelloo ni huamasin et sattuu iha järkyttävästi en tajuu mitä siäl on yötapahtunu mut pelkään jotai pahaa... oon muute 12v


    • Kasvot

      Morjesta kaikille!

      Kuittailen vain omia kokemuksiani. Syksyllä alkoi itsestään toispuoleinen tinnitus. Sitä seurasivat lievä huimaus, epätodellisuuden tunne (kuin humalassa. Silmät vain seisovat päässä ja toimit robottimaisesti), pahoinvointi, omituinen palelu ja kaikin puolin uupunut olo. Väsytti koko ajan, vaikka olisi nukkunutkin hyvin. Kaikki oireet olivat pahimmillaan stressin alla ja seistessä (varsinkin kävellessä).

      Hammaslääkäri löysi todella pahasti kasvojen lihaksia painavan viisaudenhampaan, joka oli itsessään ollut oireeton, kunnes lääkäri koski siihen. Sattunut ajoittain siitä lähtien. Kaikki oireet lievittyvät sirdaludia ottaessa (tuntuu kuin kasvot ja niska olisivat tulessa lääkkeen oton jälkeen. Kai se veri lähtee kiertämään.)

      Onko täällä muita, joilla jännitysniskan syy olisikin kasvoissa/purentalihaksissa? (En tosin usko, että vatsallaan nukkuminen on ainakaan auttanut. Koko elämän sitä harrastanut.)

    • M121

      Oireesi ovat aika pahat. On helpottavaa kuulla muilla olevan samoja oireita. Minulla kipeytyy usein niska- ja hartiaseutu. Lääkäri kirjoitti 10 x lähetteen fysikaaliseen. Muita oireita ovat olleet väsymys. Kivut helpottavat kuitenkin liikunnalla joksikin aikaa.

    • pelästynyt

      Olen 16v poika itellä on ollu niskat jumissa varmaan 12-13 vuotiaasta asti. Ollut aikoinaan huimausta sun muuta. Huimaus hoitu hieronalla. Välillä on ollut enemmän jumissa välillä vähemmän. Nyt on niskat erittäin jumissa niin että kun vetää esimerkiksi leukoja tulee niin kova päänsärky että meinaa taju lähteä. Raju päänsärky kestää sen puoli minuuttia ja rupeaa hellittää sen jälkeen. En tiedä onko tämä jännitys niskaa vai mitä tämä on. Onko kellään muulla ollut rajua päänsärky kohtausta koska se on aika pelottavan tuntusta? Muut oireet ei niinkään vaivaa minua vaihka ärsyttäviä onkin. En ole netistä löytänyt että kellään olisi ollut tuommoista sietämätöntä päänsärkyä.

      • henrik ijäs72

        vaiha tyyny


    • Ei parane iikinä

      Ei jännitys niska parane niin kauan, kun käyttää tietokonetta tuntia pitempään.Itselle tuli ensimmäisen kerran viimevuonna ja vain nettiselaamisesta en edes pelaa ollenkaan tietokoneella.Käytän langattomia hiiriä molemmilla käsillä lisäksi vuorotellen ettei yksi käsi väsy ja tietokonekkin on kannettava langattomalla näppiksellä ja liikuteltavalla pöydällä eli saan sen hyvään asentoon aina.
      4kk keski ja 6 kortisoni piikkiä olkapäihin ja niskaan vasta auttoi.Mitkään lääkkeet ei toiminut vaikka työökyvyttömyyseläkkeellä' olen ja opiaatteja selkäsärkyyn saan edes ne ei auttanut.
      Ainoa keino on yksinkertaisesti lopettaa koneen käyttö kunnes niskat kunnossa ja sen jällkeen rajoittaa aikaa sen kanssa radikaalisti.Eli heti jos tuntuu olevan juntturassa niska niin muutaman päivän tauko.
      Nyt muuten taas niskat oli jumissa joten hain heti kortisoonit ja rajoitin tietokoneenkäyttöä niin että vain katselen elokuvia siitä ja latailen jotain sähköpostit ja uutiset pari kertaa päivässä.Punttisalilla olen myös käynyt ja sekin auttaa jonkin verran.

    • henrik ijäs72

      jalka toisen päälle ja lasketteluavenyento leveä

      • henrik ijäs72

        pyöräily kävely auttaa moniin vaivoihin


      • henrik ijäs72
        henrik ijäs72 kirjoitti:

        pyöräily kävely auttaa moniin vaivoihin

        zero nine white lines.


      • henrik ijäs72
        henrik ijäs72 kirjoitti:

        zero nine white lines.

        Peer Günt - Bad Boys & RNR Star (Provinssirock '87)


      • henrik ijäs72
        henrik ijäs72 kirjoitti:

        Peer Günt - Bad Boys & RNR Star (Provinssirock '87)

        Marco Hietala - Varpunen jouluaamuna
        12Ibanez 12Ibanez·3 videos


      • henrik ijäs72
        henrik ijäs72 kirjoitti:

        Marco Hietala - Varpunen jouluaamuna
        12Ibanez 12Ibanez·3 videos

        lapiotöitä paljon auttaa vaivoihin


    • jeeeaa cool1

      Mul on ollu ihan samanlaisia ongelmia. Sain kans aikoinaan 10 kerran lähetteen fysioterapiaan niiden on tosi vaikee auttaa vaiks ne yrittää parhaansa on vaikee olla tyytyväine mut mul auttaa lyrica saan sitä mun mielest liian pienel annoksel mut lääkärei on vaikee vakuuttaa sitä mun paperit sotki joku ylilääkäri en tiiä kuka ja iha sama mut ne pystyy sotkee sun paperit tosi pahast vaik ei ne tiedä mitää sun tosielämäst se on turhauttavaa mul menee luonnostaa 900mg on menny alust asti siks joudun olee yhteen putkeen ilma lääkitystä. mä kyl toivon et kaikki saa oikeest oikeen lääkee itellee ja oikeen annoksen se on vittumaist joutuu lopettaa koulut ja työt ku ei pysty pärjätä töissä. lääkitys pitäs saada muutettuu jotta pystyy normaalist kattoo tulevaisuuteen kuten työt erityisesti niit on vitun vaikee nähä ku tääl jotkut pitää epävarmuustekijöitä yllä.

    • Anonyymi

      Itse kärsin jännitysniskasta, huimauksista, ja muista moninaisista oireista kolme vuotta ennen kuin parannus löytyi. Kävin hieronnassa, fysioterapiassa, kiropraktikolla, lääkäreillä, magneettikuvissa jne., ja sain lihasrelaksantteja. Näistä ei kuitenkaan ollut apua. Apu löytyi lopulta simälaseista. 4 kukauden jälkeen lihasjumit olivat poissa kallonpohjasta, niskoista ja purennasta, samoin hermostolliset oireet. Valitettavasti näin selkeää ja yleistä syytä eivät ammattilaiset osanneet epäillä. Itsekään en sitä tajunnut, sillä näköni on melko hyvä ja sain vain pienet vahvuudet laseihini. Syynä oli ennen kaikkea (pieni) hajataitto, joka aiheutti lihasjännitystä sekä neurologista ärsytystä. Tämä veti kallonpohjan ja ylimmät niskanikamat jumiin. Lisäksi korjattiin vielä pietä pystysuuntaista piilokarsastusta. Koko oirekuva selittyi ja ennen kaikkea parani täysin tällä muutoksella. Valitettavasti muita syitä kuten stressiä yritettiin laittaa pitkään syyksi. En vieläkään käsitä kuinka näköä ei tutkita osana perustutkimuksia jännitysniskapotilailla vaikka se on tunnettu mahdollisena aiheuttajana. Tsemppiviestien ja jaksuhalien sijaan suosittelen optikkoreissua kaikille niille, joilla vaivat ovat niin pahoja, että on valmis kokeilemaan mitä tahansa, joka voisi auttaa. Itsellä kahden kuukauden kohdalla meinasi usko loppua kun lihakset päästivät irti ja vetivät viimeiseen kramppiin. Muista, että näön muutokset ovat hitaita. Tämä kaikki paraneminen tapahtui tiukan työrupeaman keskellä, joten stressiperäinen selitys putosi samalla täysin pois.

    • Mulla todettin 2022 alussa jännitysniska työterveydessä ...oliko diaknoosi sitte oikea ..jaaa .
      No kuitenkin nyt alkaa olla huimaus ym. oireet kohta selätetty ja aika monta syytä löytyy koko kehon jumiin . Ortonin fysiatrilta ja fyssareilta saanut parhaan avun ... suosittelen.
      Mitä löyty
      -Huono työergonomia = siihen parannus sähköpöytä , että voi seisoa osan päivästä.
      - Uniapnea
      -Rintaranka jumissa , samalla hengitys tapahtui yläkeuhkoissa , joka jumitti scaleniukset .
      Samalla vagushermon aktivointi...
      -Lasit ... lähinäköön oli tullut ikänäkö..
      -Lonkan asentorvirhe ...oli toisesta jalasta 50 % lähtenyt voimatasot huomaamatta .
      Nyt on oireet 95 % siitä lähtötasosta ja toivon , että pääsen vuodenloppuun mennessä kaikista oireista.

      Eli , siellä niskassa se ongelma ei todennäköisesti se syy ole ... Fysiatrille mars.
      T: Teemu

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5694
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2713
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      56
      2409
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1113
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1074
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      28
      1019
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      803
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      783
    Aihe