Ibuprofeeni + Panacod

samanaikainen käyttö?

Sain kauheaan hammassärkyyn Panacod-reseptin. Aamupäivällä olen joutunut ottamaan 2 x 400mg Ibusalia eikä se tunnu riittävän. Voinko aloittaa Panacodien käytön jo nyt, vaikka Ibusalia lienee vielä elimistössä? Siis onko ibuprofeenin ja parasetamolin samanaikaisesta käytöstä haittaa?

15

9433

  Vastaukset

  • Ei samaan aikaan noita mömmöjä!!!

   Niistä ei lue tuoteselosteessa, sais kyllä lukea.

  • Itse syön jatkuvasti kipuihin Panacodia ja Buranaa, lyhytaikaisessa käytössä haittaa ei ole senkään vertaa.

  • Ibuprofeenia pitää vetästä 2,5 grammaa, jotta hampaan(hermo)särky tokenee; eli 6 tabua. Ei akuuttiin särkyyn harvoin käytettynä vaikuta munuaisiin, särky kyllä lähtee.
   Tulehduslääkkeitä molemmat, sekakäyttö ei ole sen vaarallisempaa kuin yhden aineen käyttö.
   Varmin vapaasti saatava lääke olisi tietysti aspiriini; maailman tutkituin tuote.

   • tulehduskipulääke, ainoastaan kipulääke!


   • jos tuohon vielä sotkee aspiriinin niin huonoa tekee. Panacodia ja buranaa voi syödä yhtä aikaa, joista b on tulehduskipulääke ja p on ainakin yhtä tehokas kuin aspirin. Aspirinin nauttimisesta voi seurata mm. ikävät limakalvovauriot ja -verenvuodot tai aivoverenvuoto, eikä sitä saa missään nimessä ottaa buranan kanssa kipulääkkeenä.


   • Ibuprofeenin suositeltu maksimipäiväannos on 2,4 grammaa... on se hienoa että joku osaa "neuvoa"...


   • Viikatenainen kirjoitti:

    Ibuprofeenin suositeltu maksimipäiväannos on 2,4 grammaa... on se hienoa että joku osaa "neuvoa"...

    Mulla se Burana menee annoksella 600 mg x5 = 3g


   • empä tiedä kirjoitti:

    Mulla se Burana menee annoksella 600 mg x5 = 3g

    Burana 600 on reseptilääke, ja lääkärisi on varmaankin laittanut tuohon reseptiin sen kuuluisan sic! -merkinnän, jolloin maksimiohjeannos ylittyy tietoisesti. Syö miten lääkäri määrää.


   • Viikatenainen kirjoitti:

    Burana 600 on reseptilääke, ja lääkärisi on varmaankin laittanut tuohon reseptiin sen kuuluisan sic! -merkinnän, jolloin maksimiohjeannos ylittyy tietoisesti. Syö miten lääkäri määrää.

    se tulee vasta kun lääke menee x6.


  • Parasetamoli ja ibuprofeeni vaikuttavat eri mekanismeilla ja metaboloituvat eri osissa elimistöä, joten tilapäisesti voi käyttää päällekäin. Esimerkiksi nielurisaleikkauksen jälkihoitona käytetään nimenomaan Panacodin ja jonkun tulehduskipulääkkeen (esim. naprokseeni, ketoprofeeni, ibuprofeeni) yhdistelmää. Pitkäaikaisessa käytössä toki haitatkin ovat suuremmat, mutta tuskin hammassäryn takia lääkkeitä viikkotolkulla tarvitsee nappaillakaan...

  • ...Panacod No: XX ja Ibuxin 600 mg No: XXX viisaudenhampaiden poiston jälkeiseen kipuun, särkyyn ja turvotukseen. Eli on aivan normaalia käyttää ibuprofeenia ja kodeiini-parasetamoliyhdistelmävalmistetta yhdessä.

   Tosin ihmettelen, miksi niin vähän tunnutaan määräävän Ardinexia (kodeiini ibuprofeeni).

   • Ardinex tuntuu olevan kovin tuntematon lääke, itsekin olen joutunut usein lääkärille selittämään miksi käytän sitä enkä Panacodia (minulla on vammaperäinen iskiaskipu joka ajoittain ärtyy ja siihen ei panacod auta, ardinex kylläkin). Ja juuri hammassärkyyn se on aivan lyömätön.


   • pikkis kirjoitti:

    Ardinex tuntuu olevan kovin tuntematon lääke, itsekin olen joutunut usein lääkärille selittämään miksi käytän sitä enkä Panacodia (minulla on vammaperäinen iskiaskipu joka ajoittain ärtyy ja siihen ei panacod auta, ardinex kylläkin). Ja juuri hammassärkyyn se on aivan lyömätön.

    Morfiinijohdannaiset, kuten Indalgin, ovat tuohon kipuun paljon parempia kuin nuo vatsaa syövät höpöhöpö -mukamas kipulääkkeet.


  • on kyllä siitä oma näkenys voiko panacodia ja ibuprofeeniä käyttää saman aikaisesti,mun mies otti buranaa ja panacoolia hermorata särkyihin. ja oli saada myrkytyksen yhteisvaikutuksen aikaan saannoksesta.onneksi kädet sittemmin leikattiin ja lääkettä ei tarvittu, että siitä voi päätellä mitä se tekee.katso sivu 5 ja niki tipi,hänelläkin on kerrottavaa

  • Joillekin panadol ei yksinkertaisesti sovi, sehän sama juttu jokaisen lääkkeen kohdalla; milloinkaan ei varmaan tuu lääkettä, joka sopisi kaikille. Tiedän vuosien takaa yhden vanhuksen joka ensimmäisestä panadol tabletista meni koomaan eikä herännyt siitä enää, maksa petti. En tiedä mitä muita sairauksia hänellä oli, oliko edes tiedossa että hänellä olisi maksasairaus tai oliko hän joskus käyttänyt paljon paracetamolia. Maksasairautta sairastavat eivät saisi käyttää paracetamolivalmisteita. Alkoholinkäyttäjät muodostavat tässä suhteessa oman erityisen ryhmän. minä en ainakaan uskalla käyttää yhtään alkoholia paracet. käytön vuoksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   13470
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   4738