Vauvamme on nyt reilun viikon ikäinen ja olemme päässeet aika hyvin imetyksessä käyntiin. Emme ole vielä antaneet hänelle tuttia, koska pelkäämme, että imuote rinnasta häiriintyy. Haluaisimme kuulla miten muut olette toimineet, missä vaiheessa olette antaneet lapsellenne tutin vai eikö sitä kannata ottaa ollenkaan käyttöön? Meidän vauva ei herätessään anna edes vaippaa vaihtaa, kun pitäisi päästä jo rinnalle. Tutti voisi rauhoittaa hänet edes täksi ajaksi, ettei tarvitsisi huutaa naama punaisena. Eli onko edes mahdollista olla ilman tuttia, kun tuntuu ettei meidän vauvan kanssa voi tehdä mitään ilman että hän saisi raivarin. Syödessä ja nukkuessa hän kyllä on tyytyväinen. Voiko hänellä vaan olla niin voimakas imurefleksi, että pikemminkin hallaa tekee olla antamatta tuttia? Kokeneemmat kertokaa neuvoja/vinkkejä, kiitos.
imetys ja tutti
7
5132
Vastaukset
- ......
Meidän poika sai tutin suuhunsa neljäntenä päivänä kun oli sen verran tervehtynyt vaikeasta synnytyksestä. Tyrkkäsivät sen tehohoidossa suuhun, kun oli niin kova imemistarve ja ruokintatapahtui nenämahaletkun kautta ja myöhemmin tuttipullosta.
Imetystä pääsin kokeilemaan ekan kerran kun lapsi oli viikon vanha. Imetin ekasti rintakumilla, mutta luovuin siitä vähitellen.
Tuttia käytettiin myös imetyksen aikana (täysimetin 6 kk ja kokonaisuudessaan 9 kk), kunnes 7 kk iässä poika alkoi sylkemään sitä suustaan pois, enää ei pystynyt huijamaan häntä tutilla. Tosin aina kun hän oli nukahtanut kävin tutin ottamassa pois suusta, eikä meillä juuri valveillaoloaikana tutiteltu. Hommasimme myös hänelle melko aikaisin erillaisia unikavereita, joista yhdestä valioitui ja tuli hänen tärkein siirtymäobjektinsa. On edelleen unikaverina, ikää nyt 3½ vuotta.
Tuttipulloa meillä ei käytetty lainkaa, veden annoin lusikasta ja siirryimme suoraan rinnasta nokkamukeihin. Tuossa vaiheessa hänelle ei ollut tutti siis kelvannut enää 2 kuukauteen.
Olen siis sitä mieltä, että nyt kun vauvalla ei ton enempää ole ikää, niin anna vaan tutti pahimpaan imemistarpeeseen. Kyllä se lentää suusta ulos äkkiä kun nälkä on ja hän huomaa, että vaikka kuika imuttais, niin mitään sieltä ei tule. - Lulu
Vauvoilla imemisen tarve on ihan fyysinen juttu, automaattinen reaktio ja hengissä selviytymisen edellytys. Meillä vauva alkoi tajuta tutin päälle noin viiden viikon ikäisenä, aikaisemminkin yritettiin opettaa, mutta ei onnistunut. Tutti tuo vauvalle lohtua ja turvaa. Meillä kärsittiin koliikista pari viikkoa, (vyöhyketerapialla loppui)silloin kokeilimme tuttia, mutta tuskat olivat niin kovat että tutti lensi suusta, vai olikohan vauva vain liian pieni? Olen suunnitellut rajoittavani tutin käyttöä lähinnä nukahtamistilanteisiin ja vieroituksen about puolen vuoden iässä (sen jälkeen tutti voi aiheuttaa korvatulehduksia ja sammasta).
Ihmettelen, miksi vaippa muka pitäisi vaihtaa ennen aamuimetystä? Tuskin se sentään niin täynnä on että yli vuotaa. Toivottelen mukavaa syksyä ja hauskoja hetkiä vauvasi parissa! - poikien äiti
kokeilin tuttia vauvoillemme sitten vasta kun imetys sujui hyvin ja imemisote oli hyvä. tutti voi joillakin vauvoilla häritä hyvän imemisotteen oppimista. esikoiselle emme ostaneet tutteja, koska imetyksen alku oli muutenkin hankalaa ja ajattelin että tutti voisi sekottaa asioita lisää. alussa imetin rintakumilla eikä vauva meinannut millään oppia syömään tissistä. meni myös aikaa, että maitoa alkoi tulla hyvin.
toiselle vauvalle ostettiin tutti, mutta ei hän ole sitä syönyt. ei hän oikeestaan tarttekkaan sitä. tissittelyt rittää imemisen tarpeen tyydytykseen. - mammaliini
Meillä oli tutti alusta asti käytössä, ei häirinnyt imettämistä ollenkaan.
Mitä vaipan vaihtoon tulee, niin senhän ehtii hyvin myöhemminkin. Ja mikäli yöllä ei ole vaipassa kakkaa niin hyvä vaippa pitää kyllä pepun kuivana, vaihtoa varten ei tarvitse yöllä herätellä. - annu
meillä on vajaan kahden viikon ikäinen vauveli, jolle eka yönä sairaalassa hoitajat olivat antaneet tutin. eka päivänä ei imetys onnistunut, mutta sen jälkeen ei ole ollut ongelmia. tuttia vauva syö aina, kun se haluaa. hoitajat sairaalassa sanoivat, etteivät he ole huomanneet tutin vaikuttavan rinnalta syömiseen millään tavalla, vaikka niin usein sanotaan.
- ja vaihda sitten vaipat
niin ei tarvitse lapsen naama punaisena huutaa. Unohda omat ja muiden säännöt ja opettele seuraamaan ja ymmärtämään lapsen tarpeita, niin kyllä se siitä.
- eeva
Minulla on kolme poikaa, ja jokainen heistä oli vauvana niin nälkäinen ja kärsimätön, että varsin pian älysin, että on viisainta antaa rintaa HETI kun vauva herää, ja vaihdella vaippoja sitten, kun on ensimmäinen rinnallinen imetty. Sitten vain toisen rinnan kimppuun,ja siihen vauva yleensä sitten nukahti. Jos yritin ensin vaippoja vaihdella, seurauksena oli semmoinen parku, ettei ollut loppua tulla; vauva varmasti uskoi kaiken maidon maailmasta loppuneen ja tosiaan luuli kuolevansa, ja kun itkemisen vauhtiin oli päästy, sitten ei rintakaan enää kelvannut... Toki tutista on usein apua, mutta nälkäistä pikkuvauvaa ei sillä huijata!
Onnea ja tsemppiä teille, jokainen eletty päivä vie kohti helpompia aikoja, jaksakaa muutama viikko vielä! Ja muistakaa röyhtäyttää vauvaa, vaikka hän nukahtaisikin rinnalle,ahnaasti imiessä tulee aina nieltyä ilmaakin. Yrittäkääpäs itse röyhtäistä pitkältään käsin, niin näette, ettei se kerta kaikkiaan onnistu!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406983
- 323948
- 453330
- 402939
- 172716
- 372238
- 162196
- 412143
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482077- 402048