Riihimäellä?

millaista?

Millainen seurakunta JT:llä on riihimäellä?Onko paljon jäseniä ja minkälaista toimintaa, onko seurakunnassa lapsia ja nuoria, millaista ohjelmaa heille on?

Kuinka paljon ihmisiä käy sunnuntaikokouksissa?
Onko teillä jotain "pukeutumistapoja" jos tulen joskus tutustumaan, olisi mukava tietää vähän mitä odottaa..Eli onko kaikilla naisilla hameet tms?MInkälainen ohjelma kokousissa on?Onko teillä esim ehtoollinen, saako siihen osallistua jos ei ole JT?

22

1813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku..

      Eiköhän siellä JT-seurakunnassa kannata itse käydä katsomassa, niin näkee millaista on.

      Ei kerätä kolehtia esim.

      Ei ole mitään pukupakkoa, niin kuin joihinkin ravintoloihin :)

      JT-naiset pukeutuvat Suomessa yleensä hameeseen.

    • Jari-Jt

      Jehovan todistajien seurakunnasta/seurakunnista Riihimäellä en osaa sanoa mitään, kun en nääs ole paikkakuntalaisia.

      Yleensä ottaen 'kaupunkiseurakunnissa' ikäjakauma vastaa kokolailla hyvin väestön ikäjakaumaa, joten sanoisin paikalla olevan kaikenikäisiä lähes vauvasta vaariin.

      Kokouksien läsnäolijamäärät hivenen vaihtelevat, mutta sanottakoon että noin 100 hengen seurakunnan kokouksissa läsnä on aina yleensä vähintään 70% joukoista ja joskus läsnäolijoita on jonkin verran enemmän, kuin seurakunnassa on 'kirjoilla' jäseniä.

      Sekä miehet, että naiset pyrkivät pukeutumaan siistiin ja huoliteltuun asuun. Miehet tavallisesti käyttävät pukua ja solmiota ja naiset kyllä sonnustautuvat hameeseen.

      Sunnuntaikokouksen ohjelmassa on lähes aina alkulaulun ja rukouksen jälkeen Raamatullinen esitelmä jostakin aiheesta. Sen päätyttyä lauletaan toistamiseen. Sitä seuraa sitten Raamatun tutkimista jostakin teemasta, johon johdatellaan Vartiotorni -lehden artikkelin avustuksella. Kokous päätetään lauluun ja rukoukseen. Kolehtia ei kerätä, eikä ehtoollista tarjoilla.

      Vaikka kerroinkin siitä, kuinka todistajat pukeutuvat kokouksiinsa, niin asustepakkoa ei kyllä ole. Esim. tänään meidän kokouksessamme oli nuori mies farkuissa ja college -paidassa. Ja varmasti oli tervetullut.

      • UskoToivo

        >>Vaikka kerroinkin siitä, kuinka todistajat pukeutuvat kokouksiinsa, niin asustepakkoa ei kyllä ole.

        Kun olin ensimmäistä kertaa jehovantodistajien kokouksessa todella kauan sitten, oli helteinen heinäkuu. Menin kokoukseen t-paidassa ja farkuissa eikä kukaan paheksunut pukeutumistani, vaikka kaikilla muilla miehillä oli puku ja naisilla hame.


    • Jwpalvoja

      Hyvä paikka👍

    • Jwpalvoja

      Vielä lisää meidän seurakunnasta: Meillä on hyvä seurakunta Riihilävellä. Vanhin on kova poika panemaan. Ei tarvitse puutteessa kärvistellä kenenkään. Lisäksi yksi on mestari ponuhommissa. Tulee niin suun mukaista ja käy päähän kuin halko.

    • kirjastoon

      Riihimäen kirjasto on mielestäni paljon sivistävämpi paikka kuin JW-sali. Nyt en tosin muutamaan vuoteen ole käynyt siellä kirjastossa, mutta eivätköhän perusasiat ole ennallaan.

      Laajentakaa ihmiset tietojanne kirjojen tai netin avulla, niin hömpötykset jäävät vähemmälle.

    • KannattaaOllaVarovainen

      Jehovan todistajat eivät ole ymmärtäneet ehtoollista eli herran illallista oikein. He luulevat, että on olemassa kaksi eri ryhmää pelastuville: Toiset, jotka kuuluvat ns pieneen laumaan, menevät taivaaseen ja loput, jotka heidän oppiensa mukaan pelastuvat, jäävät tämän nykyisen maan päälle elämään tai herätetään sinne.

      Jt-oppien mukaan vain harvat, jotka vielä kuuluvat heidän mukaansa 144 000:n ryhmään, osallistuvat heidän Herran illalliseensa ja se on vain kerran vuodessa kevättalvella. (14. päivä Niisankuuta ja se lasketaan nykykalenteriin)

      Jehovan todistajat luulevat Jeesusta enkeli Mikaeliksi, joten uskonto ei ole kristillinen.

      Jt-liike täyttää tuntomerkit Raamatun ennustamasta Väärästä profeetasta, joten heidän palvontamenoihinsa ei voi suositella osallistumista jo siitäkään syystä. Jt-liike harjoittaa myös monenlaista hengellistä väkivaltaa ja mielenhallintamenetelmiä. Se painostaa karttamaan liikkeestä eronneita jäseniä, joten jopa omat Jt-vanhemmat ja -sisarukset voivat lopettaa jopa kaiken yhteydenpidon, jos eroaa liikkeestä. Jt-liike painostaa myös kieltäytymään verensiirroista ja välttämään pitkää korkeaa koulutusta esim yliopistokoulutusta. Läheinen ystävä saisi olla vain toisten Jehovan todistajien kanssa Jt-opetusten mukaan. Niinpä liike on hyvin kulttimainen oma kuplansa, jopa vaarallinen kultti monessa suhteessa.

      Kannattaa tutustua tähän kirjoitukseen:

      http://johanneksenpoika.fi/dokumentit/vaara_profeetta.html

    • Anonyymi

      Taisi touhu loppua siihen, kun yksi johtaja jäi kiinni lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oli vielä oma lapsi. Lisäksi jäi kiinni varastamisesta, uhkapelistä ja juopottelusta. Sellainen seurakunta...

      • Anonyymi

        Mutta onneksi Riihimäellä on Suomen kovin vankila, Joten rikolliset vaviskaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta onneksi Riihimäellä on Suomen kovin vankila, Joten rikolliset vaviskaa.

        Kun Jehova laisista puhutaan, tulee mieleen että Riihimäellä on tunnettuja isoja kyykäärme-esiintymiä.


      • Anonyymi

        Onko seurakunta lakkautettu ja yhdistetty johonkin toiseen, sali myyty?


      • Anonyymi

        soopaa


    • Anonyymi

      Pukeutumisesta...
      Itse vartiotorni on kirjoittanut että vaikka Jeesus käytti sandaaleja, ei vartiotorneja kaupitellessa saa käyttää sandaaleja.

      Ja vanhin käyttää vanhimman valtaa.
      Kun naisten hame ei saa olla liian lyhyt, on vanhin määrännyt naisen edessään kyykistymään ja seurannut kuinka korkealle helma nousee.

      Lahjalootiahan siellä on, kolehdin nimenä. Se on semmoinen, että vanhin voi ilmoittaa tarvittavan fyrkan, ja lootalaskennan jälkeen, että paljonko vielä puuttuu.
      Lahkohistoria ei tunne tapausta, ettei pyydettyä määrää olisi saatu kokoon.

      • Anonyymi

        "Kun naisten hame ei saa olla liian lyhyt, on vanhin määrännyt naisen edessään kyykistymään ja seurannut kuinka korkealle helma nousee."

        Raamattu ei tietääkseni sano hameen pituudesta mitään, mutta tämä kohta on vähän sinne päin:

        2. Moos. 20:26 Älkääkä tehkö minun alttarilleni portaita, ettei niitä noustessanne häpynne paljastuisi.

        Tosin ei tuossakaan sanota, että vanhimmalla olisi oikeus vaatia akrobatiaa ja nautiskella näkymistä.


    • Muistaakseni siellä oli puutteita Peräilman päästelyssä. Aika keskinkertaista suhnaamista. Pari potentiaalista nuorta oli, mutta vaikuttivat normaaliälyisiltä, joten varmasti nostaneet jo kytkintä hämäyslahkosta. Vanhemmila hoopotetuilla Peräilmasuoritteet laskeneet huippuvuosista kuin lehmän häntä, nykyisin hyvin hyvin heikkoja. Lutavieterin uudelleen kiristys Ranuan rektumrypyttämössä auttaisi, mutta ovat vähävaraisia.

      • Anonyymi

        Nykyään suolikaasuraportiin riittää sanoa, että on päästänyt kuukauden aikana. Ei tarvi kertoa määriä. Tällä saa hyväksytyn aseman seurakunnassa: päästelijä (vs. panttaaja).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään suolikaasuraportiin riittää sanoa, että on päästänyt kuukauden aikana. Ei tarvi kertoa määriä. Tällä saa hyväksytyn aseman seurakunnassa: päästelijä (vs. panttaaja).

        Paratiisiin ihminen sitten vartiotornissa tehdään täydelliseksi.
        Merkitseekö se esim. että ei valehtele, ja unohtaa teokraattisen sodankäynnin
        Täydellinen ihminen, piereekö se
        Puhuuko vastenmieliset ja rumat asiat pois jättäen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paratiisiin ihminen sitten vartiotornissa tehdään täydelliseksi.
        Merkitseekö se esim. että ei valehtele, ja unohtaa teokraattisen sodankäynnin
        Täydellinen ihminen, piereekö se
        Puhuuko vastenmieliset ja rumat asiat pois jättäen

        Paratiisissa ei kai tarvitse enää valehdella, kun ei ole ulkopuolisia, joilta totuus pitäisi kätkeä. Ehkä paratiisissa voidaan viimein kertoa totuus karttamisesta, "me kartettiin sittenkin".

        Jos paratiisiin herätetään joku uskonsa puolesta kuollut marttyyri ja aletaan hänelle opettaa Vartiotornin sanomaa, kertoen mitä tällä välin on tapahtunut, niin mitenhän perustellaan hänelle se, että leinostelijat muuntelivat totuutta jotta voitaisiin pitää kiinni taloudellisista eduista? Että rehellisyydestä tinkiminen oli oikeutettua, olihan kyseessä esim. Norjassa silkkaa rahaa. Voisi marttyyri ehkä hieman loukkaantua, "minä en tänne seteliselkärankaisten valehtelijoiden joukkoon tule".


    • Anonyymi

      Ööö.

    • Anonyymi

      Onko asunut/asuuko Jehovia Uramon mäen kolmessa kerrostalossa.

    • Kysyin Himmelgerätilläni puolestasi jeesukselta. Sanoi, että kohtuullisesti laskevat kentällä Peräilmaa, kokouksissa välttävästi. Jokunen kyyläävä vanhin. Lapsia hälisemässä vähän. Pukupakko, eli harmaa alennuspuku ja alla raapphousut. Ohjelmasta kertoi, että Peräilman lomassa puhuvat pari tuntia pa*kaa satuolennoista, ja juoruilevat toisista jt. Ehtoollinen koostuu 19,14 kpl näkyleipiä ja pullosta viiniä tai viinaa. Ja se nautitaan salin nurkan takana auton takakontista.

    • Anonyymi

      "Millainen seurakunta JT:llä on riihimäellä?"

      -Siellä kaupitellaan liian vähän vartiotornia
      -Annetaan liian vähän lahjalootiin
      -Käräytetään liian vähän lahkotovereita lahkorikkeistä

      Mutta mielenhallinta tietysti toimii niihin jotka lahkossa pysyvät

      Mielenhallinta on toimintaa, jolla sen kohde saadaan käyttäytymään, tuntemaan ja ajattelemaan toivotulla tavalla. Mielenhallinta voi sisältää muun muassa tunteiden hallintaa, ajatusten hallintaa, käyttäytymisen hallintaa ja tiedonsaannin hallintaa.
      Uhrin persoonallisuus pyritään korvaamaan uudella, ryhmän mielen mukaisella identiteetillä,
      Uhri pitää manipuloijia ystävinään, joten hän ei osaa varautua. Manipuloijat ohjaavat uhrin valintoja haluamaansa suuntaan, mutta uhri on tietämätön prosessista. https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenhallinta

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe