Alanya lokakuussa - mun silmin

Poopys

Matkakertomus Alanyasta

Tämä on 22-vuotiaan jätkän matkakertomus syyslomastaan Turkissa, Alanyassa. Jos vielä kiinnostaa, niin jatka lukemista. Tämä kertomus kertoo lähinnä Turkin hyvistä ja huonoista puoleista. Kävin siellä ensimmäistä kertaa, ja niin, olen suhteellisen kokenut matkailija nuoresta iästä huolimatta, käynyt noin 25 maassa.

LENTO - PEGASUS AIRLINES

Detur-matka oli kyseessä eli lähdettiin Pegasus Airlinesilla kohti Turkkia. Ensimmäinen vaikutelma lentokoneesta ei ollut hyvä. Koneena yllättävän kulunut Boeing 737 ja kaikesta naurettavinta oli eriväriset penkit, koska joidenkin päällys oli ilmeisesti vaihdettu uudempaan. Henkilökunta puhui huonoa englantia, ei saanut oikeastaan yhtään mitään selvää. Juomia oli tarjolla ilmaiseksi, plussaa kirsikkamehusta. Alkoholijuomat maksullisia: olut 3€ ja muut 4€. Henkilökunta ei vakuuttanut, koska naisstuerteilla oli jostain syystä todella vittuuntuneet ilmeet koko lennon ajan. MUTTA! Paluulento oli täysin erilainen, mukavaa henkilökuntaa ja kone oli vähän paremmassa kunnossa (mm. nahkapenkit, mutta vanha kuitenkin) lisäpisteet loistavalle miespuoliselle suomalaiselle stuertille. Ilmeisesti taso Pegasuksella vaihtelee aika rajustikin. Yksi asia pysyi samana - molemmat ateriat oli mun mielestä huonoimpia mitä olen koskaan saanut, mutta eihän sitä ole pakko syödä.

HOTELLI - BOULEVARD

Virallinen luokitus ***. Hotelli oli heti alusta positiivinen yllätys, hyvä klooriton uima-allas, mukavaa henkilökuntaa ja ennen kaikkea - loistava sijainti Atatürk-kadulla. Ranta ja keskusta todella lähellä. Pyyhkeitä vaihdettiin joka päivä, samoin vessapaperia tuli aina lisää. Ilmastointi pelasi. Ensimmäisenä iltana käytiin myös syömassa hotellin bouffet-illallista (5€), mutta se taas oli aika huono... Hotellin aamiainen on huomattavasti parempi. Hotellissa asuu lähinnä saksalaisia, hieman skandeja ja todella vähän suomalaisia - mikä on ihan hyvä juttu :)

ALANYA KAUPUNKINA

Ainoa ottamanne Detur-retki oli kaupunkikierros. Käytiin siellä sun täällä, nahkakaupassa, tippukiviluolassa, linnavuoren huipulla. Ei mitään kauheen hienoa, plussaa ainoastaan hyvästä lounaasta. Kierroksen hinta oli 13€. Oppaana Milja - söpö suomalainen pusuhuulityttö.

Alanya on aika tavallinen turistikaupunki. Hotelleja joka paikassa ja kaksi rantaa. Parempi ranta on ehkä Cleopatra, siellä myös todella suuri määrä viiden tähden hotelleja. Oikeastaan, en ole koskaan nähnyt näin paljon viiden tähden hotelleja vierekkäin. Hieman ihmetyttää millä perusteella nuo kaikki hotellit ovat saaneet viiden tähden statuksen. Myös aika paljon All Inclusive -turisteja on Alanyassa liikkeellä. Teiden taso Alanyassa on hyvä, roskaa näkyy joka paikassa, mutta ei ole kovin häiritsevästi. Bussit Turkissa ovat todella hyviä, oppaamme mukaan, johtuu siitä että Turkissa on muutama bussitehdas. Autojen taso on myös OK, sitä Suomen tasoa eli aika perusautoja, harvoin näki mitään harvinaisuuksia tai kovin kalliita autoja. Melkein kaikki taksit ovat Fiat Pandoja. Kaupungilla näki todella paljon uusia Renault Meganeja, johtuu myös siitä, että niitä valmistetaan Turkissa. Avoautoja en juuri nähnyt, vaikka aika kuuma maa Turkki on. Kaupungin keskusta tarjoaa basaarialueen, pienen sataman ja lukuisia kauppoja ja ravintoloita.

RETKET

Sääntö numero yksi: Älä ota Deturin ylihinnoitetut retket, koska paikallisista matkatoimistoista saa retket yli kaksi kertaa halvemmalla. Saa huomattavia säästöjä, kun matkustaa kahdestaan yhteisbudjetilla. Ainoa ero Detur-retkiin on se, että paikalliset kertoo kaiken englanniksi eikä suomalaisia ole retkillä paljon. Retkiin muuten kannattaa ehdottomasti osallistua, koska ne ovat useimmiten todellakin rahan arvoisia.

** RAFTING – KOSKENLASKU **

Detur-hinta uskomattomat 42€/hlö, meidän hotellin viereisestä toimistosta sama retki hintaan 13€/hlö pienen väittelyn jälkeen (luvattiin ottaa samalla pari muuta retkeä). Etukäteen jätettiin sinne matkatoimistoon 5€ deposite ja loput piti maksaa retken aikana. Loma alkoi aivan loistavasti, koska rafting osoittautui napakympiksi. Ensin mukava bussimatka vuoristossa hauskojen puolalaisten ja liettualaisten kanssa (meidän lisäksi 4 muuta suomalaista), sitten uskomattoman energinen ja hauska oppaamme Alex, ja lopuksi unohtumaton rafting-kokeilu. Extreme-henkiset (niin kuin me) laskettiin jokea kahden hengen kajakilla eikä sillä isolla kumiveneellä. Kaikin puolin onnistunut matka, aivan loistava kokemus, ihan hyvä lounas ja hyviä valokuvia. Alexille erikoiskiitokset hyvästä seurasta.

** PAMUKKALE – MAAILMAN KAHDEKSAS IHME **

Turkin tunnetuin nähtävyys pitkän bussimatkan takana. Kyseessä on kalkkikivivuori, joka oli oppaamme mukaan Turkin se must see –juttu. Puuduttava bussimatka (lähtö hotellilta klo 4 yöllä) ja perillä aamupäivällä. Samalla käytiin Hierapoliksella ja halukkaat saivat mennä Kleopatra-altaan uimaan (mineraalivesi) hintaan 14€. Tämä retki oli ainakin mulle aika pettymys. En näe Pamukkalea pitkän bussimatkan arvoiseksi kohteeksi. Detur-hinta 39€, me maksettiin paikalliselle 20€.

** ALANYAN VENERETKI **

Detur-hinta 32€, me maksettiin vain 10€! 10€ hintaan kuuluu tällä kertaa lounaan lisäksi myös juomat koko matkan ajan kaiken lisäksi myös alkoholijuomat. Juo niin paljon kuin haluat. Todella onnistunut paketti. Yläkannella todellakin ruskettuu suomalainen jääkarhukin. Mielestäni veneretket ovat aina mukavia eikä tämä ollut poikkeus. Käytiin luolissa, tehtiin välillä pysähdyksiä, uitiin meressä, kuunneltiin kohtalaisen hyvää musiikkia, hypättiin kallioilta veteen, etsittiin delfiinja, mutta eipä tietenkään löydetty. Suosittelen kaikille merta ja aurinkoa rakastaville.

** SUKELLUSKOKEILU **

Viimeisenä päivänä piti tietenkin kokeilla jotain erikoista eli laitesukellusta. Detur-hinta 45€, me maksettiin 35€. Kaikista kallein, mutta samalla kaikista unohtamattomin retki. Hintaan kuuluu tietenkin lounas ja meidän laivalla (Diving Dutchman) juomat (esim. tölkki Fantaa) maksoi 1€. Koulutus on nopeaa ja teoreettista – eli periaatteessa aika pihalla hyppäät ensimmäisen kerran veteen. Hyvin se kuitenkin meni pienen jännityksen jälkeen. Aluksi käytiin noin 5m syvyydellä (about 15min.), sitten paussi, ruokaa, snorklausta, siirtyminen toiseen mestaan ja sukellus puoleksi tunniksi 12m syvyyteen. Ehdottomasti matkani kohokohta oli ison kilpikonnan näkeminen uivan vieressäni. Suosittelen kaikille sukelluksesta kiinnostuneille. PADI-kortti muuten maksaa Turkissa n. 250€ (koulutus kestää kolme päivää)

ALANYAN IHMISET

Saksalaisia on suurin osa ja aika monessa paikassa saksa jyrää ihan selvästi englannin ohi. Venäläisiä on myös aika paljon ja sitten tulevat muut skandit perässä.

Turkkilaisista sain kaksijakoisen kuvan. Tuntuu siltä että Turkissa tapaa joko iljettävän kaksinaamaisen perseennuolijan tai oikeesti mukavan ja aidon ihmisen. Harvoin tapaa siitä välistä. Myyjät osaa hyvin ahdistaa basaarialueella ja Where are you from –juttuun kyllästyy aika nopeasti. Yllättävää oli minusta myös se, kuinka moni eurooppalainen tytteli hengailee siellä turkkilaisen miehen kanssa. Kertokaa minulle, naiset, mitä te näette heissä? Kyl turkkilainen osaa flirttailla ja jakaa kohteliaisuuksia, mutta toisaalta… eikös noi himoitsevat katseet ja kaksimieliset jutut ole aika selvä merkki siitä että olet vain hänen panounelma…?

Ihan huvin vuoksi flirttailin paikallisten tyttöjen kanssa ja hyvin tultiin toimeen, mutta pieni islam-pelko tuntuu tytöissä vielä olevan, koska ei avauduta turistille ihan täysin. Turkki on hyvin eurooppalainen maa, vaikka moskeijat huutaakin viisi kertaa päivässä. Kylissä vielä uskonto varmaan on isossa roolissa, mutta kaupungeissa sitä ei näy. Paikalliset opiskelijatytöt tulivat mm. kehumaan mun ulkonäköä mikä kertonee aika vapautuneesta meiningistä. Ai niin, näin jopa pari kertaa kännissä heiluvan turkkilaisen kadulla!

OSTOKSET

Alkoholin hinnat oli suurin yllätys. Todella kallista ja sillä tarkoitan että kalliimpaa kuin Alkossa ja sehän on vasta uskomatonta. Pullo Vanilla Smirnoffia (maksoin USAssa $10) maksaa Turkissa uskomattomat 43 liiraa (oisko joku 30€). Kaikki on kalliimpaa paitsi kalja. Kalja on edullista, aika monessa ravintolassa saa ison kaljan (paikallinen Efes tai Tuborg) hintaan 1€. Joka paikassa on Happy Hour noin 24:ään asti – Buy two, pay for one. Drinkit maksaa n. 4-10€.

Vaatteet on Turkin valtti. Feikkiä myydään joka kadunkulmassa. Ylivoimaisesti eniten feikattu merkki on Dolce & Gabbana. Myös Puma on suosittu. Näihin paikalliset Don Juanot sit pukeutuu iltaisin: Dieselin farkut, D&G paita päälle, jalkaan valkoiset Pradat. Ihan jees. Hinnat vaihtelee rajusti. Tinkiminen on taito, jota on hyvä osata. Yleensä ensimmäinen hinta on aivan uskomaton (sillä kokeillan turistin tyhmyyttä), ajan kuluessa se laskee noin 2-3 kertaa halvemmaksi. Itse en ole tinkimisen mestari, joten maksoin mun Puma hupparista 20€, Puma-nahkakengistä 20€, Diesel-farkuista 20€, Replay-housuista 20€, Armani-boksereista 6€ ja kolmesta merkki t-paidasta 16€. Suosittelen lämpimästi Atatürkillä Passag-nimistä kauppaa. Löytyy samalla puolella kuin Burger King ja Quicksilver-kauppa kun jatkaa Kleopatran suuntaan. Sieltä ostin suurimman osan vaatteistani, koska laatu oli parempaa kuin basaarialueella. Lahkeet lyhennettiin todella taitavasti ja ilmaiseksi. Nahkatakkeja myydään kans paljon, jotkut on oikein hienoja. Racing-takin saa alle 100€:lla. Armani-puku irtoaa noin 100€:lla. Aika monet tuotteet (varsinkin t-paidat) ovat todella hyvänlaatuisia eikä erota millään aidoista. Brodeeraukset ovat meneet huimasti eteenpäin Mustamäentorin ajoilta.

Safkat ostettiin Migros-kaupasta meidän hotellin läheltä. Hinnat aika lailla Suomen tasoa. Jotain on halvempaa, mutta yleiskuva aika kallis. Limut ei maksa paljon. Bensa maksaa uskomattomat 2,60 liiraa eli on kalliimpaa kuin Suomessa! Turistikrääsää myydään paljon, itse en löytänyt mitään hienoja Alanyan erikoisuuksia.. noh, ehkä onyx-tuotteet ovat aika hienoja, mutta myös aika kalliita.

LOPPU

Kaikin puolin Turkki yllätti positiivisesti. Vaateostoksille kannattaa ehdottomasti lähteä Turkkiin tai Kiinaan. Voisin harkita vielä toista kaupunkia joskus. Lintuinfluenssaa en löytänyt, vaikka söinkin kanaa muutaman kerran. Turisteja on paljon – joten se ei ainakaan ole vähentänyt Turkin matkailua. Rikollisuutta en nähnyt ja kaupungilla oli oikein turvallinen olo. Turvallisempi kuin esim. Tallinnassa tai Riiassa. Polisi-autoja on aika paljon. Naisia ehkä hieman ahdistellaan, mutta jokainen sinne menevä varmaan tietääkin sen. Suosittelen Turkkia! 

13

14285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mimmi

      Olen käynyt monesti Alanyassa ja olen aikalailla samaa mieltä kaikesta mitä kirjoitit. Minutkin ylläti se, että Turkki on niin kallistunut. palvelu on kyllä hyvää joka paikassa. Viimeks kävin siellä elokuussa.

      • Hazel

        Minäkin olin syyslomalla siellä, ensimmäisen kerran elämässäni. Täytyy sanoa, etten jäänyt mitään kaipaamaan. Tiistaina varaan Kreetan matkan kesäkuulle. Pidän enempi Kreikasta. Makuasioista ei voi kiistellä. Jokainen matkustaa sinne mistä tykkää, ja jotku ei minnekkään.


    • ttt

      ite tulin vasta turkista kans, ja oli kyllä täyttä totta tuo tekstisi :)
      totta, ne miehet on kyllä semmoisia flirttailijoita ja tuijottajia... itsekin sai siellä kuulla monenlaista kehua ja kommenttia, vihjailuja ja huutoja mutta kyllä sitä jotenkin osasi vaan ottaa nuo Don Juanit huumorilla, kun tietää ettei todellakaan ole ainut jolle ne noita _kohteliaisuuksia_ ja flirttailevia katseita jakelee :> Eipä se tietenkään huonoa itsetunnolle tee kun kehutaan joka suunnalta, että siinä varmaan syy miksi turistityttösillä jää sydän turkkiin :D

    • matkalle lähtevä

      Hei!
      Todella viehättävästi, mutta realistisesti osasit kuvat matkaa. Olit todella nähnyt vaivaa.
      Kiitos!

    • kuvailu

      Hieno kuvailu alanyasta ja huomaa etta osaat ottaa ilon irti lomasta. Mutta sen verran sanoisin islamista etta alanyassa se kenties ei nay mutta kay niissa ei-turistikaupungeissa niin kylla alkaa nakymaan. Esim. Adana ja Konya (tukin suurimpia kaupunkeja)

    • osta oma turkki

      22- vuotias jäbä kertoo, että naisia vähän ahdistellaan, mutta kaikkihan sen tietävät! Mitäs siitä ! Sehän on kiva ja pääasia, että itsellä on kiva loma, mitäs muista. Jokainenhan sen loman kuitenkin itse maksaa ja valitsee, eikö vaan.

    • Alanyassa joskus töissä ollut

      Pamukkaleen on pitkä matka. Jep. Se retki toimii parhaiten kaksipäiväisenä, eli kumpanakin päivänä on riittävästi aikaa pysähdellä lounaalle ja kahville mennen tullen. Mun mielestä ei ole järkeä maksaa bussissa nukkumisesta kun kuitenkin matkalla on vaihtelevia maisemiakin.
      Jotkut koskenlaskut ja veneretket eivät ole mitenkään tietopuolisia retkiä joten on ihan sama mistä ne ostaa.
      Mutta Pamukkale esimerkiksi on retki, joka ehkä kuitenkin kannattaa ottaa omalta matkanjärjestäjältä. Siihen yleensä satsataan niin että mukana on asiansa osaava ja läksynsä lukenut opas. Kahdessa päivässä ehtii saada aikamoisen rautaisannoksen maan historiasta ja tästä päivästä. Ja maisemat on ihan ok.
      Sinänsä itse Pamukkale on mielenkiintoinen paikka mutta jos ei jaksa satoja kilometreja bussissa istumista eestaas niin jätä väliin. Marmariksesta on Pamukkaleen muuten vähän lyhyempi matka kuin Alanyasta.
      Monessako nahka- ja kultaliikkeessä tms. kävitte sen paikallisen matkanjärjestäjän Pamukkalen reitillä? Kiinnostaisi ihan peruskuviona tietää, koska sitä kautta niille rahat retkistä tulee, ei niinkään retkien hinnoista.

      • tintti2006

        hei vuosi tuli omasta alaynya matkasta täyteen juuri,elikkä olin viimeisimpiä turisti viikkoja joita sinne tehdään,viikosta 4 päivänä satoi vettä kuin esterin perseestä,kaikki tavarat märkinä,kolmena päivänä aurinkoa saatiin,,,pienet rajat,meidän hotellin aamiais tarjoilu kaikista huonoin mitä ikinä saanut,teetä,valkoista leipää,tuoremehusta piti maksaa erikseen,tomaattia, hilloa jne,eipä muuta.kaveri kirjoitti hyvin ,,suuri kiitos tosiaan,,lisäksi itse sain 8pv kestävän ripulin palkkioksi,mutta positiivista sielläkin oli ilta vuorille hyvä esitys ja ruoka seisovasta pöydästä ja viiniä riitti ja samoin itämainen ilta omassa hotellissa upea kokemus tanssia sai,,kehuja tuli,,mutta jo maailmaa minäkin nähneenä en moisiin kohteliasuuksiin lankea,,suomalainen mies on jees!kannattaa ehdottamasti tosiaan tinkiä,ja kiertää,hyvä laatusia ollet puman collegetakki ym mitä tuli ostettua,meitin suomalaiseen oppaaseen en ollut tyytyväinen,olisi edes sanonut, kun satoi niin hiukan varoittanut että kun loppuviikosta just ennen kuin ne oisvat sulkeneet kauppansa ois vaatteita saanut vielä halvemmalla,ja euroilla pärjää ihan hotellille asti, bussit pysähtyvät matkalla meno/tulo matkalla samaan kahvilaan ,edellis vuonna hurhadan marlinn inn hotellissa parhaimmat aamiais tarjoilut ja päivälliset palvelu pelaa,,mukavasti pääsee jalla jallalla keskustaan,suosittelen sieltä paikallisten järjestämiä veneretkiä jne,,,sharm el sheikkiin lähden tammikuussa,,


      • Nimetön
        tintti2006 kirjoitti:

        hei vuosi tuli omasta alaynya matkasta täyteen juuri,elikkä olin viimeisimpiä turisti viikkoja joita sinne tehdään,viikosta 4 päivänä satoi vettä kuin esterin perseestä,kaikki tavarat märkinä,kolmena päivänä aurinkoa saatiin,,,pienet rajat,meidän hotellin aamiais tarjoilu kaikista huonoin mitä ikinä saanut,teetä,valkoista leipää,tuoremehusta piti maksaa erikseen,tomaattia, hilloa jne,eipä muuta.kaveri kirjoitti hyvin ,,suuri kiitos tosiaan,,lisäksi itse sain 8pv kestävän ripulin palkkioksi,mutta positiivista sielläkin oli ilta vuorille hyvä esitys ja ruoka seisovasta pöydästä ja viiniä riitti ja samoin itämainen ilta omassa hotellissa upea kokemus tanssia sai,,kehuja tuli,,mutta jo maailmaa minäkin nähneenä en moisiin kohteliasuuksiin lankea,,suomalainen mies on jees!kannattaa ehdottamasti tosiaan tinkiä,ja kiertää,hyvä laatusia ollet puman collegetakki ym mitä tuli ostettua,meitin suomalaiseen oppaaseen en ollut tyytyväinen,olisi edes sanonut, kun satoi niin hiukan varoittanut että kun loppuviikosta just ennen kuin ne oisvat sulkeneet kauppansa ois vaatteita saanut vielä halvemmalla,ja euroilla pärjää ihan hotellille asti, bussit pysähtyvät matkalla meno/tulo matkalla samaan kahvilaan ,edellis vuonna hurhadan marlinn inn hotellissa parhaimmat aamiais tarjoilut ja päivälliset palvelu pelaa,,mukavasti pääsee jalla jallalla keskustaan,suosittelen sieltä paikallisten järjestämiä veneretkiä jne,,,sharm el sheikkiin lähden tammikuussa,,

        tulin just alanjasta; maaliskuun alussa kylmää, likaista, kallista. Kleopatra-hotelli vaihtui Magi-hotelliin. sähkökatkoja, vesikatkoja, tv ei toiminut. ostettiin oma lämpöpuhaltaja, vasta kolmas ostos toimi. rahaa kinuttiin joka paikassa olemattomasta palvelusta.kaikenlisäksi yöllä joistakin huoneista varastettiin rahaa, kännyköitä ym. EI IKINÄ TURKKIN


    • Maikki

      Heippa Poopy!

      Oli pakko vastata tohon sun juttuun, sillä se oli kerrassaan todella hyvä ja pitää paikkansa. Itse olen käynyt Turkissa melkein 10 kertaa,myös muualla kuin Alanyassa mutta sen kaupungin tunnen parhaiten. USkomatonta miten sä pystyit kuvaamaan Alanyaa molemmilta kanteilta,ettet pelkästään haukkunut koko paikkaan...tosin eihän se mikään täydellinen paikka ole mutta kaikkihan riippuu makuasioista.
      Olisiko mahdollista saada esim sähköposti osoitteesi sillä olisi kiva jutella kanssasi, muista matkakohteista!?? :)

      T: Maikki ;)

    • OO

      ...vaikka olikin kirjoitettu nelisen vuotta sitten, niin hyvin pitää paikkansa ja kuvasi melko hyvin omia kokemuksia elokuun 2009 alussa Alanyassa. Eli ei oo paljon muuttunut muutamassa vuodessa.

      Olin Tjäreborgin matkalla. Retket olivat nyt kyllä hyviä ja kohtuuhintaisia (20-30e) osa suorastaan edullisia. Turkkilaiset miehet on melkoisia gigoloita, mutta rauhassa saa olla, jos haluaa. Tietty se kehuminen ja flirrtailu vähän nostaa omaa itsetuntoa, kun tällainen keskivertoblondi ei Suomessa saa lainkaan samanlaista huomiota.

      Mihinköhän ensi vuonna?

    • pii-pii

      ... vaikka aikaa siitä on jo kosolti. Etsiskelin Alanya-tekstejä, koska tuttavalla on siellä asunto ja sinne voisi ehkä saada mennä kunhan sovitaan. Olen ollut Alanyassa joskus ... herranjestas se oli varmaan yli 15 vuotta sitten!

      Muistan varsinkin Punaisen tornin. Korkeat portaat aiheuttivat sen, että ylös päästyä polvet tutisi. Enpä ole mokomaa kokenut ennen enkä jälkeen. Ja olin jumpannut ja jumppaan nytkin jatkuvasti. Huomasiko joku muu saman Punaiseen torniin kiivettyään? Jokin linnoitus oli siellä niemessä, korkealla kalliolla. Sinnekin kävelin omin jaloin. Yleensäkin harrastan reissuilla reipasta kävelyliikuntaa. Alanyassa ei kylläkään arvannut lähteä vuorille päin.

      Yleensä en kiertele matkanjärjestäjien reissuilla, mutta Turkissa olin yhdellä ympäristö-vuoristomatkalla mikä olikin kiva kokemus; muistan vieläkin vuoristokylän vanhan papan ja lapsenlapsen, kauniin pienen tytön.

      Kirjoituksesi innoitti, taidanpa ottaa yhteyttä tähän tuttuun ja etsiä lentoja. Kiitokset kivasta jutusta, jos nyt vuosien päästä enää näillä saiteilla liikut ...!

    • Tilli

      Ihan hirveän monta vuotta sun jälkeen matkustaneenakin voin edelleen kiittää hyvästä matkakuvauksesta:)
      Käytiin 35-v. vanhemmat ja kaksi lasta reissussa. Lapsia kohdellaan Alanyassa kuin kuninkaita / prinsessoja, joten sinänsä hienoa. Mitään ei tarvitse ostaa, mutta lapsille annetaan huomiota ja tämä on ihmeellistä sinänsä ja melkein maksamisen arvoista :) Lapsiperheille suosittelen Turkkia (lapsiystävällisyys parempi kuin kreikassa tai espanjassa)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1330
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1118
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      905
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      891
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe