Aihealueet

Listaukset

  paras tyyny niskavaivaiselle

  trt

  Millainen tyyny olisi paras jos aamulla herätessä on aina hartiat/niska kipeänä? Nyt tyynyni on tosi litteä. (Enkä halua niitä kovia vaahtomuovi "terveystyynyjä" jotka on muotoiltu valmiiksi selkärankaa mukaillen...)Eli siis olisiko parempi että olisi muhkea tyyny, litteä, kova vai pehmeä?
  Entä mikä asento nukkua olisi paras?

  30

  19043

   Vastaukset

   • nukkua kannattaa kylkimakuulla, se on usein luonnollisin makuuasento. Tyynyn pitäisi olla yhteensopiva patjan kanssa, jotta niska pysyisi hyvässä asennossa kylkimakuulla (kaularanka on silloin suorana), ja verenkierto olisi paras mahdollinen. Jos kylkiasento muuttuu yön aikana vatsallaan makuuksi, se voi johtua liian matalasta tyynystä ja liian kovasta patjasta. Liian matalan tyynyn alle työntää helposti käden tai möyhii sitä korkeammaksi. Vatsallaan maatessa asento on hyvin epäergonominen ja voi helposti aiheuttaa niskan lihasoireita.

   • Itsekin olen ajatellut, että mikä auttaisi ko. ongelmaan. Itse olen kokeillut monenlaisia tyynyjä, patjoja ym. Hieronta, liikunta, stressitön elämä voisi auttaa? Entä luontaistuotteet? Magnesium ym?

    • Ostin juuri itselleni IKEASTA 34,95 euroa höyhentyynyn ja ihanasti muotoutuu kaikissa asennoissa.


    • Hah haa, joo pari viikkoa voi olla "hyvä ja muotoutuva ja peräti kaikissa asennoissa" - mutta oikeesti tollainen halpistyyny ei enää kohta palaudu ja pysyy lytyssä jolloin ei tue eikä ole pehmeä. Mitäs sitten tehdään? Sitten ostetaan taas joku uusi halpistyyny, mitään ei opita. On tutkittu juttu myös että pallokuitutyynyillä nukutaan huonosti. Materiaali ratkaisee. Vesityyny aiheuttaa paineentuntua ja hölskyyheiluu...ja vuotaa... Jengi ostaa hirvesti erilaisia tyynyjä ja etsii sopivaa... pelkästään siksi kun tinkii hinnassa, pihistelee jotain satasta ja kärventelee huonolla tyynyllä niskakivuissa. Ja sitten täällä somessa kysellään ja kaikki vastaa eri ratkaisua... koska jokainen on yksilö. Pitäisi suoraan mennä asiantuntevaan liikkeeseen ja ostaa ergonomisesti itselle parhaiten sopiva tyyny, itselle sopivalla pehmeydellä, joka kestää ainakin kolme vuotta. Valinta tehdään nukkumiserergonomiaa tuntevan myyjän avustuksella. Niin minä tein ja nyt kerron siitä kaikille tutuille ja he käy samassa Tempur brand storessa ja ovat tyytyväisiä hankintaansa. Ja meillä kaikilla on nyt erilainen tyyny, koska one size fits all - ei toimi. Eihän meillä ole samat kengät tai silmälasitkaan keskenämme. Tingi jostain muusta kuin millä tuet niskan ja pääsi, tärkeimmän omaisuutesi. Save your neck man.


    • Kaikkien asioiden erityisasiantintija pätee taas tietämättä mitään mistään!
     Ei pystyyn jäätynyt pulkan naru ymmärrä miksi muodokas nainen tarvii erilaisen vuoteen!


   • Itse oli ennen myös terveystyynyjä vastaan. Itseasiassa nukuin ilman mitään tyynyä :)

    Sitten lainasin kaverilta pari yötä Tempura-tyynyä ja niinhän siinä kävi, että oma piti ostaa. nyt en antaisi sitä pois mistään hinnasta. No, onhan tyynä hieman "kova" (huono sana), mutta se muotoutuu pään ja nistan mukaan ja korkeampi niskaosa tulee hyvin niskaa. Huomasin myös, että tämä tyyny pakottaa nukkumaan ryhdikkäämmin = selkäranka on suoremmassa. Aamulla huomaa eron :)

    Tämä tyyny ei ole vaahtomuovia vaan geelimäseltä tuntuvaa avaruusmuovia. Ei hiosta. Voin suositella lämpimästi. Ainakin Instrussa saa/pitää testata tyynyjä ennen ostoa. Näin voi varmistaa itseleen sopivan koon ja mallin. ainoa huono puoli tässä tyynyssä on sen hinta. Tyynyllä on muuten 2 v takuu.

    • Olen samaa mieltä. Tempur on osoittautunut erinomaiseksi tyynyksi. Se muotoutuu nukkujan pään mukaan. Puolisolla oli aikaisemmin kaikenlaisia niskasärkyjä, mutta nykyisin ei mitään. Myös omat kokemukset Tempur-tyynystä hyviä.
     Tempurin ainoa negatiivinen puoli on korkea hinta, mutta hyvään lepoon ja yöuneen kyllä kannattaa satsata. Instrumentariumit myyvät tietääkseni Tempur-tyynyjä.


    • omppu kirjoitti:

     Olen samaa mieltä. Tempur on osoittautunut erinomaiseksi tyynyksi. Se muotoutuu nukkujan pään mukaan. Puolisolla oli aikaisemmin kaikenlaisia niskasärkyjä, mutta nykyisin ei mitään. Myös omat kokemukset Tempur-tyynystä hyviä.
     Tempurin ainoa negatiivinen puoli on korkea hinta, mutta hyvään lepoon ja yöuneen kyllä kannattaa satsata. Instrumentariumit myyvät tietääkseni Tempur-tyynyjä.

     Pari päivää sitten vihdoin raskin ostaa, ja ihan loistava on. Tikkurilan kauppakeskus Tikkurin outlet-myymälässä on parhaillaan hyvät alennukset :-) Sai vielä lipun Idols-kisaan kaupan päälle :D


   • hei, mistä näitä Tempura tyynytjä voi ostaa?

   • Taitaa olla aika henkilökohtainen monelle myös mikä se paras tyyny oikeasti on. Itse ostin Unikulmasta "kovan" tyynyn joka on toiminut aika hyvin. Monet on kehuneet myös Snooztime tyynyjä. Tyynyn sisällä on mikrokokoisia muovikuulia ja päällinen on joustavaa, joten tyyny muotoutuu kropan mukaan hyvin tehokkaasti ja tukee joka puolelta.

    Minkä tyyppinen tyyny sitten on paras, sen pitänee jokaisen itse kokeilla.

    • löytyy tyynyn jälleenmyyjät. Sieltä katsoin ja hain koenukuttavaksi tyyny, ensimmäinen yö takana ja ei ollut yhtään hassumpi. Kallis tosin, mutta kokeilen vielä muutaman yön ja teen päätöksen palauttaessani sen takaisn liikkeeseen. Mukavaa palvelua kun saa ensin kokeilla jotta ei tulisi virheostosta.


   • Laita halko pään alle. Toimiva ja edullinen. Voit muotoilla sen kirveellä sun kuuppas muotoon. Laita kuuppas halon päälle ja toinen vetelee kirveeltä ylimääräiset lastut pois.

    • Hauska juttu vitun pelle


    • Tuo sinun kommenttisi ei ollut enää hauska


   • Mä hankin myös jokunen vuosi sitten TEmpur-tyynyn ja enää en sitä pois vaihtaisi! Tai nyt ostin kyllä uuden tyynyn, mutta taas TEmpur tyynyn. VAikka se on hieman kallis, niin kyllä se on hintansa väärti! Ja se kestää monta vuotta, sinä aikana ehdit ostaa monta vanutyynyä ja lopulta ne varmaan tulevat jopa kalliimmaksi.

   • Hei, nostan vanhaa topaa..

    onko kenellekään käynyt niin, että vuosia ollut, erittäin hyväksi todettu ergonominen tempur tyyny (uuteen samanmalliseen vaihdoin vajaa vuosi sitten, edellinen oli yli 5 vuotta ja oli hyvä!) rupeaakin aiheuttamaan niska/kaulan alueen kipua?!!!

    Mulla siis tilanne nyt tällainen, ollut hirveän kova tuo uusi tempur tyyny alusta asti (kuten ne aluksi onkin), mutta tämä ei ole pehmennyt, ei edes vuodessa..??!! Täysin samanlainen on kuin entinen, vanha tyyny siis vaan paljon pehmeämpi, en muista millainen oli aluksi..
    Olen nyt kärsinyt aamuisin niin jumissa olevasta niskasta (ylhäältä keskirangan molemmin puolin) sekä kaulan lihaksista, että hyvä kun ylös pääsen:( Päivällä vertyy, illalla aika normi olo, aamulla taas sama juttu. Herään myös yöllä siihen (nukun kyljelläni enimmäkseen), että kaulaan ja korvaan koskee--eli tyyny liian kova!
    Onkohan materiaali vaihtunut vuosien aikana tai jotain...

    harmittaa kun on kallis tyyny ja mikään tavis tyyny ei ole koskaan ollut hyvä, eli saa suositella kylkinukkujalle hyvää tyynyä mikä tukisi rankaa mutta ei olisi näin kova..

    Muilla kokemuksia vastaavasta?

    • EI sopinut 150 euron Tempur minullekaan vaan aiheutti niskakipua jo parissa viikossa, joten annoin sen lahjaksi isälle joka rakastaa niitä. Tyyny kyllä tuntui mukavan kovalta mutta aiheutti äkkiä ongelmia.

     Parhaat tyynyni ovat vaahtomuovia ja ostettu jenkeistä.


   • Minäkin ostin ensikertaa kaarevan muotoisen niskatyynyn kun myyjä sitä suositteli niskakipuihin. Tämä SleepAngel tyyny osottautui pelastuksekseni. Myyjä varoitteli että voi kestää jopa viikkoja tottua erilaiseen tyynyyn mutta minulta sujui ongelmitta ja niskakipuni ovat hellittäneet.

   • Olisiko tuo hyvä tyyny:
    http://www.ravinnetukku.fi/tuotteet.html?id=15/187
    Kaipaisin jonkun tyynyä käyttäneen kokemuksia tottumisajasta, tyynyn kestosta, muotonsa säilyttämisestä yms. käyttöön vaikuttavista asioista. Eli jos olet käyttänyt kyseisenlaista tyynyä, niin suositteletko sitä myös muille?

    • Olen niskajännittäjä ja huomaamatta vedän hartioita korviini arjessa. Niin varmaan olen aina tehnyt. Niskat kipeinä ja hartiat jumissa ja kipeät lihaspahkurat, joita hierotutan aika ajoin hierojalla.
     En ole hankkinut erikoistyynyjä, vaan käytän riittävän muhkeaa muokattavaa ( puhdasta ) pallokuitu perustyynyä. Tyynyissä löytyy sellaisia, että voi avata ja lisätä täytettä. Minun tyynyssä pitää olla täytettä vähintään 550g. Siis täytettä riittävästi ja oikean muodon tuntee, kun kokeilee eri asennoissa. Tyyny ei saa jäädä hartoiden alle, se on tärkeää.
     Niskan ja hartoiden kiputiloihin olen alkanut käyttämään "kipukoukkua" , jonka tehoon moni vannoo. Minullakin se oli käyttämättä vuosia, mutta aloin käyttämään ja hyvää on tehnyt. Kipukoukku lienee vanhaa kiinalaista kansanparannusta, mutta toimii edelleen.


   • Mä ostin Jyskistä tekohöyhentyynyn (joku flake tms.se oli) en voi allergian takia aitoja käyttää). Maksoi n.30e. Palloutuu kivasti niskan tueksi. Oon myös pessy sen pari krt ja kuivausrummussa tennispallojen kanssa kuivannut eikä ole menny miksikään. Toisena tyynynä on sellanen memory foam. Vähän fiiliksen pohjalta niitä vaihtelen.

   • Se on patjasta kiinni. Kova patja, korkea tyyny, pehmeä patja, matala tyyny.
    Eikä se tempur ole ainoa oikea. Toisille on toisille ei.

   • Itse ostin muutama kuukausi sitten messuilta tyynyn, jossa on kaksi lokeroa ja mukana tuli pussi jotain täytettä, että voi itse sovittaa omalle niskalle sopivaksi. Anneli tyyny on nimi, mutta kyllä tämä tämmöselle ukollekin toimii. Olisko maksanut joku kuuskymppiä. Tietty sitten rahalla saa parempi jos haluaa yli satasen sijoittaa, mutta ei tän hintasista ole ainakaan itse löytänyt tän parempaa. Niska tykkää. Pienellä googlaamisella löyty kauppakin http://parempiuni.fi/ Ehkä jostain messuiltakin löytyy, mut muissa kaupoissa ei oo näkyny

   • Itse kärsinyt pitkään kanssa niska ja hartiavaivoista kunnes ihan fyssäri suositteli ergonomista tyynyä. Löysin sitten pienen haeskelun jälkeen ergo dreamsin https://www.ergodreams.fi/ Nyt oon pari kuukautta käyttänyt ja niskakivut kyllä vähentyny huomattavasti. Alkuun kesti pari yötä totutteluun mutta nyt pitää ottaa tyyny mukaan jopa kun lähtee kyläilemään :D

   • Ergodreams kopioinut näköjään tempurilta paitsi tyynymallin, myös kuvat ja tekstit nettisivuille otettu tempurilta myös.

   • Minulla ja miehellä ollut erilaisia untuvatyynyjä ollut matkan varrella. Olen alkanut miettimään vaihtoa johonkin ergonomiseen tyynyyn.

    Katsellut nyt tempuria mutta vähän tyyriitä ovat, pitäisi varmaan käydä testailemassa. Myös Ikean versiot käyny mielessä, onko muilla kokemuksia niistä?

   • Tempur tyyny ei ollut hyvä. Laitoin sen spr kirpputorille. Niska kipänä vain siitä tempur tyynystä.

    • Osta ens kerralla sopiva :)


   • Tempur Original

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    337
    8005
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    114
    2903
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    81
    1519
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    1000