Polvisiteiden merkitys kyykyssä

Lasse

Onko polvisiteet kyykyssä vain "terveysjuttu" eli
estävät polvivammoja ?

Sanotaan että siteiden avulla saa otettua isommilla painoilla. Ehkä näin, mutta onko se "fuskausta" itseä kohtaan vai onko niistä todellista apua kehitykselle ?

3

1360

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ansku

   Polvisiteiden merkitys kyykyssä on täysin terveydellinen. Side tukee polvea, ettei se raskaassa liikkeessä pääsisi "muljahtamaan" niin helposti. Side myös estää virheellistä rotaatiota polvessa. Kehityksen kannalta polvien tukemisella tuskin on merkitystä. Tärkeää on myös huolehtia, että jalkojen lihasvoima on tasaista. Esimerkiksi loitontajien eli reiden ulkosivun lihasten heikkous aiheuttaa usein polvikipuja.

   • Kyykky +300

    Älä käytä siteitä, jos sinulla ei ole vammoja polvissa. Käytä pelkkiä Vulkan polvilämmittimiä. Saat vahvat ja kestävät jalat.Näin harjoitellessasi polvesi nivelsiteet myös vahvistuvat.
    Polvisiteet jalkoihin vain maximi raudoissa tai hyvin lähellä maximia!
    Terveisin Kyykky 300.


  • Anonyymi

   Siteiden kanssa pystyy tekemään isommilla painoilla puhtaampia toistoja. Lihaskasvulle on ainakin itsellä ollu merkitystä. Reidet paksuuntuu helpommin siteitä käytettäessä, Toistoja saa tehtyä enemmän ja veikkaisin, että pumpista tulee parempi kun veri pääsee tulvahtamaan sarjan jälkeen lihakseen. Anabolinen efektihän se on.

   Ykkösmaksimeja olen tehnyt tosi harvoin, mutta olen sen verran tehnyt pystyäkseni vertaamaan tuloksia ilman ja siteiden kanssa. Siteillä saavutettu ennätys on ollu noin 15 % suurempi kuin ilman siteitä.

   Olen kuitenkin sitä mieltä, että perusvoimakaudella kannattaa tehdä ne volyymisarjat 70-80 % painoilla ihan raakoina ilman siteitä ja sitten kun romut menee 80 % ja yli maksimista niin voi alkaa totuttelemaan nostoja siteillä niin sitten se ykkösen testaaminen tapahtuu turvallisemmin kun polvet on tottunut kunnolla siteiden kanssa tehtäviin raskaisiin sarjoihin.

   Ilman siteitä treenatessa painot lasketaan tietysti ilman siteitä tehdystä ykkösestä ja sitten kun laitetaan siteet jalkaan myös suhteellisesti painomäärä kasvaa siteiden kanssa tehdyn ykkösen mukaan.

   Eli pitäisi tietää suuntaa antavasti se maksimiykkönen sekä ilman siteitä, että siteiden kanssa.

   Mutta jos tietää lähtötasonsa ykkösmaksimin ilman siteitä tehtynä niin lisää siihen sen 15 % niin saa aika lähelle osuvan maksimiraudan, josta laskee sitten ne harjoituspainot maksimikaudella siteitä käytettäessä.

   Tää on vain oma kokemus, enkä siis käytä kuin vain vyötä ja polvisiteitä. Kyykkytrikoot tuovat toki oman lisäbuustinsa harjoitteluun kun aletaan tosissaan vääntämään. Olisko kyykkytrikoista tuleva hyöty kanssa joku 15 %.

   Aika paljon noi pienet naisnostajatkin kyykkäävät varusteiden kanssa kun joku 50 kiloinen suomalaislääkäri kyykkäsi aikoinaan 175 kiloa varusteilla. Varmaan ilman siteitä ja trikoita tulos olisi ollut 120 kilon luokkaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   4063
  2. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   2557
  3. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   2296
  4. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   123
   2108
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1345
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   126
   1021
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   37
   945
  8. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   46
   921
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   330
   867
  10. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   855
  Aihe