Itkun pidättämiseen konsteja?

ViiVi*

Olen todella herkkä ja saatan alkaa itkemään helposti. Läheiseni pois meno tekee kipeää ja olen itkenyt päiviä. Voin kuvitella tulevat hautajaiset joissa itken kokoajan, eikä itkulle tule loppua. Onko kellään mitään konsteja, jolla saisin itkua pidätettyä tai että pystyisi olemaan kovana ja olla itkemättä?
Kaipaan apua!!

26

10126

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itkua

      pidä eikä tarvitse pidätellä! Mulla on myös hautajaiset edessä ja tiedän jo valmiiksi että siitä tulee aivan hirveä päivä. Haluan kuitenkin uskoa myös siihen että jokaisen kyyneleen ja itkukohtauksen jälkeen olen ehkä hiukkasen lähempänä valoisampia aikoja, vaikka ne tulisivatkin vasta valovuosien kuluttua...

      • tatti

        Ei kannata estää.En ymmärrä miksi ei haut saisi itkeä kunnolla kun se läheinen ja rakas ihminen haudataan.


    • Särkynyt sydän

      Mullon kans hautajaiset edessä, mutta mulla on se ongelma että kun en osaa itkeä muiden nähden. Hävettää sekin kun sitten ajattelen että ne muut luulee että olen kova ja kylmä ja tunteeton ihminen.

    • Nimetön

      parempi itkeä sillä se helpottaa,älä pidätä itkuasi.

    • joku vaan..

      ei kannata pidätellä itkuu.. mä voin sanoo et elämä on helvetillistä jos ei saa purkaa tunteitasa kunnolla.. mä en saanu pienenä itkee koska mun äiti sano et se on heikkouden merkki.. mä itkin ekan kerran kun olin 16v ja voit uskoo et oli ihana itkee kunnolla..

      • tatti

        Itku tulee ku on tullakseen.Yksi itkee asian ollessa tuore ja toinen pystyy siihen pitkän ajan kuluttua.Jokatapauksessa on tärkeää antaa tulla sillon kun se on tullakseen.Vain suremalla se suru vähitellen laimenee.


    • calmato

      On hyvä itkeä silloin kun on surua. Sanotaan, että kyynelten mukana poistuu sellaisia ihmistä kuormittavia aineita, joita ei mitenkään muuten saa itsestään ulos. Itkeminen on tervettä ja terveellistä.

      Mutta ihan toden perästä jos itkua on jostain syystä pidätettävä, ei missään nimessä tule keskittyä itkun pidättelemiseen. Itkun pidättämisen avulla näyttelijät juuri saavat tulemaan ne oikeat kyyneleet! Ihan totta, sillä saa itsensä itkemään.

      Jos jostain syystä haluaa pidätellä/hillitä itkemistä, kannattaa keskittyä hengittämään rauhallisesti. Laske viiteen hengittäessäsi ulos ja viiteen hengittäessäsi sisään. Keskity vain tuntemaan miten ilma kevyesti virtaa sisään ja ulos ja hetken kuluttua huomaat mielesi hieman rauhoittuneen. Huolehdi myös siitä, että et ole viluinen ja etteivät varsinkaan kädet palele, koska jostain syystä paleleminen lisää itkuisuutta.

      Lohduttakaa hautajaisissa läheiset, ystävät ja rakkaat, toinen toisianne ja muistelkaa poismennyttä. Iloitkaa yhteisestä ajasta, joka teillä oli, surkaa sitä että hän on nyt mennyt. Jokainen ihminen ja elämä on siemen, joka kylvetään ikuisuuteen. Voimia ja siunausta.

      • Just hautajaisissa ollut

        Minäkin stressasin kauheasti ennen lähiomaiseni hautajaisia ihan turhaan. Pelkäsin jopa, että en pystyisi olemaan siellä mukana ja ratkeaisin.
        Hautajaiset menivätkin paremmin kuin osasin odottaa. Oli ihmeeen rauhallinen olo, vaikka itkinkin välillä. Minua auttoi paljon rukous jossa pyysin voimaa jaksaa hautajaisissa.
        Hautajaisista jäi kaunis ja lämmin muisto.
        Suru on vaan surtava ja itkut itkettävä, ei muuta keinoa ole. Eikä suru pääty hautajaisiin.
        Voimia sinulle!


    • leski

      Vaimoni hautajaisissa tuli tilanne että piti joksikin aikaa rauhoittua ja se onnistui kun ajatteli mukavia asioita ja ikään kuin sulki tilanteen ulkopuolelle.
      Tietenkään sillä ei voinut estää itkua mutta kun mieli rauhoittui niin ei itkettänyt.

    • taitaakin olla

      hei
      joitakin keinoja taitaa olla, tulee mieleen pari.

      Jotkut saavat apua juuri tuosta hengitykseensä keskittymisestä (joogaatko, se auttaisi tuota hommaa?). Jollekin saattaa olla avuksi esimerkiksi jo etukäteen päättää, ja toistaa itselleen esim. että 'kun nipistän itseäni kovasti, niin se kipu (ja siihen keskittyminen) vie pois itkusta'. Sitä nipistyskonstia vois kokeilla etukäteen, kun alkaa itkettää. Siis jos ei kertakaikkiaan halua itkeä.

      Ajatusten vieminen ihan muuhun asiaan on tehokas konsti! Yritä mielessäsi järjestellä vaikkapa kirjahyllysi kirjoja uuteen järjestykseen...

      Sitten on olemassa ihan uusia lääkkeitä, joilla itkuherkkyyttä saa vähennettyä. Näistä psykiatrian alan ihmiset tietävät ja heiltä saa, jos he katsovat että on tarpeen.

      Etukäteen ei kyllä tiedä, kuinka sitten oikeesti tilanteessa käyttäytyy. En usko että sinä koko ajan itket valtoimenaan. Ja itku kyllä on tarpeellista ja oikea teko, toisinaan. Muutkin varmaan itkevät hautajaisissa, joten ei sitä kannata pelätä.
      Ehkä sitä hetken itkee, sitten onnistuu taas olemaan itkemättä.

      Ainakin entisaikaan oli käytössä sellainen musta 'suruharso' jonka taakse sureva nainen saattoi piiloutua. Ehkä ne eivät nykyään ole käytössäkään?

      lykkyä sule

    • myös surullinen

      hautajaisissa saa itkeä, se merkitsee sitä että todella välitit hänestä. minunkin pitää ensi viikolla mennä itsemurkan tehneen hyvän ystäväni hautajaisiin, enkä voi olla itkemättä kun ajattelen asiaa tai ystävääni. miten pystyn kohtaamaan hänen perheensä !!? apua... tuntuu etten pysty menenmään sinne, mutta jos en mene niin se on vielä pahempi asia.

      • ahdistus

        Niin hullulta kuin se ehkä kuulostaakin, minua itseasiassa helpotti itsemurhan tehneen poikaystäväni hautajaiset. Itkin tilaisuudessa ja koko lopun päivän, mutta jotenkin kuitenkin tuli levollinen mieli kun katselin arkkua ja ajattelin, että nyt hänellä on ehkä vihdoinkin hyvä ja levollinen olla...


      • että on
        ahdistus kirjoitti:

        Niin hullulta kuin se ehkä kuulostaakin, minua itseasiassa helpotti itsemurhan tehneen poikaystäväni hautajaiset. Itkin tilaisuudessa ja koko lopun päivän, mutta jotenkin kuitenkin tuli levollinen mieli kun katselin arkkua ja ajattelin, että nyt hänellä on ehkä vihdoinkin hyvä ja levollinen olla...

        hänellä nyt hyvä olla siellä.Nämä ovat niin valtavan isoja asioita ihmisen ymmärtää mutta sen saa aina uskoa että heillä on hyvä.


    • Voimia sinulle

      Otan osaa suruusi. Minä olen myös samanlainen itkijä. Itken siis aivan hirveän helposti ja pitkään, eikä itkulle tule mitään loppua. Toki itkua ei tarvii pidätellä ja se on luonnollista, mutta ymmärrän kyllä tilanteesi, itsellenikin se on kauheaa. Mummuni hautajaisissa itkin ylivoimaisesti eniten. Vaikka paikalla oli useita mummun lapsiakin niin minä lapsenlapsena itkin enemmän kuin kukaan muu ja minua ihan hävetti, etten osannut edes muistotilaisuudessa koota itseäni. Hirvittää todella , kun joku vielä läheisempi ihminen kuolee, en tiedä miten kestän sen. Ja olen kolmekymppinen, itselläkin kolme lasta.

    • vinkki.

      Siis eihan sita itse itkua kannata tukahduttaa, mutta jos haluat, etta asiasta ei tule "showta", niin osta vaikka se sellainen hautajaisharso/hattu, jossa on sellainen, niin voit sitten rauhassa itkea jos itkettaa sen alla ilman etta kaikki kiinnittavat liikaa huomiota.

    • sipetti

      Anna itkun tulla. Varaa tarpeeksi nenäliinoja, mutta jos sinulla on mahdollisuus/halu, pyydä joltain mieto lääke.
      Itselläni on 4.3 hyvän perheystävän(ennenkaikkea
      edesmenneen mieheni ystävän) hautajaiset. Oman mieheni jälkeisestä lääkityksestä minulla on vielä 3 kpl 5mg Diabamia, joista aion yhden ottaa siinä vaiheessa, kun lähden siunauskappeliin, ja monta nenäliinaa tietenkin.
      Oma tavoitteeni on, että selväsanaisesti pystyn lukemaan jäähyväisviestini, itken sitten.

      • hautajaiset 7.2.2009

        en itsekkään haluaisi itkeä koska siellä on kaikki läheiset. ja sitten he tulet lohduttamaan. mutta jos itket niin itke salassa. huppu päähän ja ala itkeä jos siltä tuntuu.


    • herkkis

      Olen 13v ja itken helposti koulussa se hävettää tosi paljon koska muut katsovat minua heikoksi ja säälittäväksi joten onko jollain itkun pidätyksen neuvoja

    • Anonyymi

      Suutu hetkeksi ja sitten lopeta suuttuminen

    • Anonyymi

      Itsellä isä kuoli 27.4.2022.

    • Anonyymi

      Anna itkun tulla, se helpottaa. Minulla taas päinvastainen suru, kun en saa itkua tulemaan vaikka koko keho on itkua täynnä , surutyökin pitkittyy silla lailla kun ei voi itkeä.
      Sehän on ihan luonnollinen asia hautajaisissa että surevat itkevät .
      Joten älä yritä pidätellä

    • Anonyymi

      MINÄ AION OLLA ITKEMÄTTÄ HUOMENNA, KUN MUN ISÄ SIUNATAAN HUOMENNA.

    • Anonyymi

      Itse itken aina kun jokin on huonosti.

    • Itkut on tehty itkettäväksi ja naurut naurettavaksi!Anna itkun tulla vaan,se helpottaa oloa.

    • Anonyymi

      Niin, itkussa ei ole mitään pahaa. Se on reaktio, jonka tunne saa aikaiseksi, eikä tunteita ole hyvä vältellä.

    • Anonyymi

      Olen pahoillani että menetit isäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe