Sinetöity kansa

kolme-enkeliä

Ilmestykirajn 7.luku

Ennen kuin Jumala sallii viimeisen myrskyn puhjeta, hän haluaa varmistaa, että hänen palvelijansa ovat turvattuina. Siksi he saavat otsaansa sinetin. Vain ne, joissa on elävän Jumalan sinetti, voivat kestää Karitsan vihan päivänä.

Johanneksen näyllä Jumalan omien merkitsemisestä on taustana Hesekielin saama näky, jossa Jerusalemin asukkaista jätettiin henkiin vain ne, joiden otsiin pellavavaatteisiin puettu mies oli tehnyt merkin (Hes.9:4-6). Samassa Hesekielin kirjassa korostetaan sapattia erityisenä merkkinä Jumalan ja hänen kansansa välillä (Hes.20:12,20; vrt. 2.Moos.31:13,17).

Oikein ymmärrettynä lepopäivä on merkki ihmisen täydellisestä riippuvuudesta Jumalan luomis- ja lunastustyöstä. Kun ihminen sinä päivänä panee syrjään omat tekonsa ja toimensa hän tunnustaa, että kaikki tulee Kristukselta armosta, uskon kautta, lahjana - ei ansiona. Siksi sapatti on sopiva merkki vanhurskauttamisesta yksin uskon kautta. tämän totuuden oivaltaminen sisältyy siihen Pyhän Hengen ja sanan vaikutuksesta tapahtuvaan uudistustyöhön, jonka Jesaja ennusti edeltävän Jumalan kansan lopullista perinnönjakoa (Jes.58:12-14). Johanneksen näyssä tätä kuvattiin sinetin painamisena Jumalan palvelijain otsaan.

On luonnollista, ettei Jumalan sinetissä ole kysymys mistään ulkonaisesta merkistä, ei edes sapatin pitämisestä sinänsä. Kysymys on henkilökohtaisesta osallistumisesta siitä lunastuksesta, jonka Kristus omalla verellään on hankkinut ja jota Jumalan pyhittämä sapatti julistaa. Jumalan omissa näkyy Golgatan ristin merkki, jonka vain enkelit voivat tunnistaa heidän otsissaan.

Ilm.7:4. "Ja minä kuulin sinetillä merkittyjen luvun, sata neljäkymmentä neljä tuhatta merkittyä kaikista Israelin lasten sukukunnista:"

Raamattu puhuu kahdenlaisesta Israelista:Room.9:6. "Mutta ei niin, että Jumalan sana olisi harhaan mennyt. Sillä eivät kaikki ne, jotka ovat Israelista, ole silti Israel." Uuden testamentin mukaan pakanat, jotka ottavat vastaan Kristuksen, saavat Israelin kansalaisoikeuden(Ef.2:11-13,19). Kristuksen seurakunnan jäsenet ovat "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa"(1.Piet.2:9).

Tämän Uuden testamentin vallankumoukselliseen näkemykseen peustuu myös Johanneksen näky. Johannes on jo aikaisemmin viitannut kysymykseen oikeasta israelilaisesta(Ilm.2:9;3:9). Tässäkin vertauskuvallisessa esityksessä on kysymys nimenomaan "Jumalan Israelista". Nämä kaksitoista sukukuntaa edustavat todellista hengellistä Jumalan kansaa, Kristuksen seurakuntaa. Luku 12 on Jumalan valtakunnan luku.

Kuultuaan sinetillä merkittyjen vertauskuvallisen luvun Johannes saa nähdä valtaistuimen edessä olevan suuren joukon. Siihen kuuluvat olivat puettuina pitkiin valkeisiin vaatteisiin. Joukko on yllättävän suuri. Se on suuremmoisen hyvä uutinen.

Miten voin päästä tuohon joukkoon? Vain siten että pesemme vaatteemme ja valkaisemme ne Karitsan veressä. Tuossa joukossa ei ole ainoatakaan joka pitäisi pelastusta omana ansionaan.

Ilmestyskirjan 7 ensimmäistä lukua päättyvät Kristuksen voittoon. Nämä luvut ovat yleiskatsaus siihen mitä tulevaisuus sisältää Jeesuksen seuraajille: ahdistuksen kautta he lopulta pääsevät Jumalan valtakuntaan, jossa Jeesus johdattaa heidät elämän veden lähteille ja kaikki kyyneleet pyyhitään heidän silmistänsä. Mutta ilmestyskirja ei pääty tähän. Jeesus ilmoittaa vielä yksityiskohtaisemmin lopputapahtumat pelastushistoriasta. Salainen Jumalan suunnitelma paljastetaan lähemmin seuraavissa luvuissa.

lähde: Aikaa on vähän, Olavi Rouhe

5

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laintauluihin katsova

      Oletkos sama tyyppi kuin tällä palstalla aikoinaan paljon kirjoitellut nim. "laintaulut"?

    • Laintauluihin katsova

      Olikos vaikeneminen osoitus että olet sama kirjoittaja kuin "laintaulut" .

      Sinähän rekisteröit itsesi jokin aika sitten "laintaulu" nimimerkiksi joten mikset enää voi sitä käytää?

      • se siihen

        fatwaan, jonka joku julisti ykkösuskovalle jokin päivä sitten? Fatwahan ym, sen rönsyt poistettin.


    • Amerikkalainen adventtikirkon vakooja kolme-enkeliä . tiedoksi vain että
      on vain yksi sinetöity kansa:

      Jes. 62:4
      Ei sinun nimesi enää ole Hylätty eikä maasi nimi Hedelmätön,
      vaan sinun nimesi on oleva Rakastettuni
      ja maasi nimi Puolisoni,
      sillä Herra rakastaa sinua ja ottaa sinun maasi puolisokseen.

      Shalom, Israel !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1809
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1187
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      73
      1083
    4. 45
      1075
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      939
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      880
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      833
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      818
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      35
      779
    Aihe