Dethleffs asuntoauto -90

uuno

Hei,

Tuli ostettua ensimmäinen asuntoauto eikä autoista/vaunuista ole aiemmin kokemusta. Auto on Fiat Ducaton (2.5tdsl) päälle rakennettu joku dethleffs.

Auto on vanha, -90 ja ajettu hieman reilut 190 tkm. Käyttöohjeet yms. jääneet matkan varrelle. Tietäisikö kukaan mistä voisi saada käyttöohjeet autoon. Myyjäliike toimitti vessan, trumaticin ja jääkaapin ohjeet PDF dokumentteina mutta itse autosta ei löytynyt mitään.

Tämä lienee sitten tyhmä kysymys mutta kuluttaahan trumatic akkuja mikäli on käytössä ilman että auto kytketty sähkötolppaan? Toinen tyhmä kysymys: Lataako tollaiset härvelit yleensä akkuja kun ovat sähkötolppaan kytkettyinä?
Ja kolmas: Kumpi kuluttaa enemmän akkuja/sähköä, Trumatic vai Webasto?

Kiittäen vastauksista,
Ummikko

5

1820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastauksia

      Ei tuon ikäluokan Trumatic yleensä kuluta yhtään sähköä jos käyttää sitä ilman puhallinta. Kyllä molemmat akut latautuvat auton ollessa kytkettynä verkkovirtaan.

      • asennuksesta

        Minulla on niin kytkettynä että saan ennen ajoon lähtöä / tai jos olen sähkötopassa päättää kumpi akkulataantuu. Kesäisin pitän yleensä hupiakkua latauksessa niin saan samalla pitää jääkaapin 12v virralla ilman että akku purkaantuu.


    • niin se on

      ajettaessa latautuu pääasiassa moottoritilan akku ja sähkössä kiinni oltaessa osat vaihtuu. Trumatic puhallinta käyttäen toimii akun varassa kevyesti yön yli, teoriassa varmaan 2 vrk. Webastosta ei kokemusta, mut puhallin varmaan vastaa trumaticin puhaltimen kulutusta. Trumaticia voi tietysti pienillä lämmöillä käyttää ilman puhallinta, jolloin akku ei kulu, mut lämmön jakautuminen ei ole tasaista.

      • juu...

        TEB puhahallin kuluttaa maksimissaan 1 Ampeerin joten jos on esimerkiksi 80 Amp akku niin riittää muutama vuorokauden. Ja harvoin sitä tarvii täysillä pitää.


    • ohhoh

      Trumatic on sitä mallia, että sen liekki sytytetään pattereista virran ottavalla sytyttimellä. Lämmitin toimii ilman virtaa pistelämmittimenä (kamina). Puhallin vie virtaa jonkin verran, mutta akun kunnosta riippuen sen pitäisi toimia reilusti yli 1 vuorokautta.
      Moottorin käydessä pitäisi asuntopuolen akun lataantua suuremmalla virralla, ja asuntopuolen akun lataannuttua siirtyä tehokkaampi lataus auton omalle akulle.
      Webasto on varsinainen virtasyöppö. Sitä ei pysty käyttämään pitkäaikaiseen lämmittämiseen pelkästään akulla kauankaan. Edes pieni akkulaturi ei kerkiä ladata akkua siihen tahtiin kuin Webasto purkaa sitä.

      Käyttöohjeita voisi koittaa kysellä vaunuliikkeistä jotka ovat aikoinaan tuonee Dethleffsiä maahan. Olisiko heille jäänyt yhtään arkistokappaletta, josta saisi kopion. Autoja on vielä liikenteessäkin sen verran, että luulisi joissakin olevan vielä käyttöohjekirjat tallella. Voisit kysellä josko joku haluaisi kopiointikuluja vastaan kopioida omastaan sivut. Hyvässä lykyssä sellainen auto jossa on ohjekirja tallella, on jonkin liikkeen vaihtoautona. Olisi ehkä helpompaa kopiointi siellä.

      Nelisen vuotta sitten lueskelin samaista ohjekirjaa ollessani kaverini autolla vähän pidemmällä reissulla. Se auto on jo vaihtanut omistajaa varmaan pari kertaa sen jälkeen kun kaverini luopui siitä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe