Kannattaako

työsuhdeauto

Kannattaako työsuhdeauto kun työmatka on päivittäin 86 km. Nykyisin ajan matkan omalla autolla jolloin saan matkavähennykset juna/bussilipun mukaan, joka kattaa pyöreästi bensakulut.

Jos otan työsuhdeauton en luonnollisesti saa matkavähennyksiä, mutta ei tule muita kulujakaan kuin auton verotusarvo kuukaudessa.

Kumpi jompi ompi parempi? Ideoita ja kommentteja kaivataan.

5

3493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaska

      Etkö osaa laskea ?

      Laske yhteen nykyiset autoilukulusi: bensat, huollot, korjaukset, renkaat, vakuutukset, ajoneuvovero, auton arvon alenema (ehkäpä suurin menoerä) ym. kaikki autoilun kulut. Laske paljonko menot tekevät kuukaudessa ja vähennä se nykyisistä nettokuukausituloistasi.

      Seuraavaksi lasket paljonko saat kuukaudessa käteen, kun sinulla on vapaa autoetu. Muista, että enää et saa matkavähennyksiä verotuksessa. Jos summa on suurempi kuin edellisessä laskelmassa, autoetu kannattaa, muuten ei.

      Yksinkertaista.

    • ...

      Tietysti saat. Kyseessähän on päivittäinen työmatka. Kyllä siitä vähennykset saa. Halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan.

      Ongelma tuossa on se 86 km/ päivä se tulee korottamaan autoedun verotusarvoa. Autolla saa ajaa taulukkoarvolla omaa ajoa, jota myös päivittäisen työmatkan tekeminen työpaikalle on, 18000 km vuodessa. Sen verran tulee jo noista päivittäisistä työmatkoista. Kaikki omat kilometri, jotka ajat siihen päälle nostavat auton verotusarvoa, ja pienentävät siten tulojasi.

      • Tsero

        Vapaan autoedun verotusarvohan on vakio, joka lasketaan esim tällaisella kaavalla: 1,4 % uushankintahinnasta lisättynä joko 250 euroa/kk tai ajopäiväkirjaa käytettäessä omista ajoista 16 snt/km. Verotusarvoa voidaan pienentää pitämällä ajopäiväkirjaa, jos omat ajot jäävät alle 18 000 km/v tai työajot ylittävät 30 000 km/v.


    • Erikoinen

      Mene junalla/bussilla ja hyödynnä työmatka esim lukemalla!

    • Ozku

      Kiitoksia kommenteista, tosiaan oli minulle yllätys että vaikka on työsyhdeauto niin saa verotuksessa matkavähennykset. Jotenkin minulla oli alitajunnassa että jos kerran on autoetu niin ei saa vähennyksiä.

      Lopputuloksena taidan myydä oman auton pois, suosia itse julkisia ja antaa työsuhdeauton vaimon käyttöön. Voin vakuuttaa että on itselle halvin vaihtoehto. Tuo työmatkan pituus ei ole ongelma, minulla on sen verran ulkomaanmatkoja työn puolesta että kilometriraja ei ylity.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3822
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1490
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1309
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1194
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      997
    Aihe