Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Uusnatsien johtohahmo Pekka Siitoin kuollut

-JOU-

Uusnatsien johtohahmo Pekka Siitoin kuollut

Suomalaisten uusnatsien tunnetuin hahmo, naantalilainen Pekka Siitoin kuoli viime maanantaina vaikean syöpäsairauden murtama. Siitoin oli kuollessaan 59- vuotias.

Siitoin tuli tunnetuksi vuonna 1976 perustamansa natsistisen Kansallis-demokraattisen puoleen johtajana.

Hän kutsui itseään "valtakunnanjohtajaksi". Samaa nimitystä käytti itsestään myös Adolf Hitler.

Löyhästi organisoitunut Kansallis-demokraattinen puolue ei koskaan saanut Suomessa merkittävää kannatusta.

http://www.iltasanomat.fi (13.12.2003)


En usko. Suomen vätysmäiset samovaarinkiillottajat keksivät aina tekosyitä nationalismin menestyksettömyyteen, vaikka syy seisoo peilin edessä. Pekka eikä edes Parland ole olleet julkisuudessa sitten 90-luvun puolivälin. Ihan omaehtoista tämä nykynationalistien saamattomuus ja epäsuosio. Siitoin sentään pani itsensä likoon 1970-luvulla toisin kuin nykyiset kaappinationationalistit ja pikkupuuhastelijat.

RJL

http://www.network54.com/Forum/171225/message/1071248211/


Omalta osaltani ihan vilpitön ja aito R.I.P. Pekka Siitoimen muistolle. Yksi aikakausi suomalaisen nationalismin saralla on päättynyt.

Olen itsekin iskenyt Pekasta herjaa, mutta tosiasia on se, että tietyllä tavalla Pekka oli myös kansallismielisten esitaistelija. Vaikka mies natsismiin touhuansa painottikin, niin kaikesta häröilystä huolimatta mukana oli kuitenkin myös paljon kansallismielisyyttä. Ja Pekka aloitti poliittisen toimintansa jo 1970-luvulla.

Edellisen vuosikymmenen aikana Pekasta muodostui lähinnä kansallismielisyyden irvikuva juoppona pellenä. Kuitenkin pohjimmiltaan uskon Pekan olleen oikealla asialla. Sieg Heil Suomi-dokkarin touhu ei kovin fiksua ollut, mutta ken on Siitoimen televisioesiintymisiä vaikkapa 1980-luvun puolelta nähnyt, niin tuskin voi pitää Pekka täytenä ääliönä. Uskomattoman fiksu ja älykäs mies esimerkiksi tämänpäivän natsifyyreriin Väinö Kuismaan (Siitoinen "opetuslapsia" hänkin) verrattuna.

Tiedätkö muuten Pekan kuolinsyytä? Ja kuoliko kotiinsa Vehmaalle vai sairaalaan? Entä mikä mahtaa olla legendaaristen nettisivujen tulevaisuus, pianko ne poistuvat?

Kapodee

http://www.network54.com/Forum/171225/message/1071270950/


RJL on oikeassa siinä, että kansallismielisyyden hidas eteneminen ei mene Siitoimen piikkiin.
On totta, että en osannut,kuten ei moni muukaan, arvostaa hänen toimintansa kaikkia puolia, mutta paljon hänen työssään oli kestävääkin. Ei ole aivan merkityksetöntä sekään, että 70-luvulla, jolloin eräs poliittisen mädännäisyyden muoto eli huippukauttaan, Siitoin oli niitä harvoja, jotka uskalsivat asettua ns. "yleistä mielipidettä" vastaan.
Nyttemmin noita 70- luvun kieltäjiä on pilvin pimein, mutta todellisuudessa asiat olivat toisin. Moni puhui, yksityisesti tietenkin, mitä puhui, mutta julkisuuteen uskalsi hyvin harva ja he kaikki saivat osakseen saavikaupalla tekopyhää kauhistelua jos ei pahempaakin.Silti, tosin pelottavan harvoja, ei tieto edessä olevista harmeista pelottanut ja yksi näistä harvoista oli Pekka Siitoin. Siinä, missä monen muun asialle vähemmän uhranneen uhraus on nostettu kaikkien kiitosten piiriin, on Siitoin unohdettu.
Jos siis Siitoin puuhasteli monien naurettavienkin asioiden parissa ja käytti alkoholia siinä kuin se häntäkin, niin mikään jänishousu hän ei ollut.
Siitoimen elämällä oli merkitys ja se on enemmän kuin moni kuoleva saattaa itsestään sanoa.

Käräjien jäsen alkaen 1.1.04

Robespierre ( jäsen )

http://www.network54.com/Forum/171225/message/1071284184/


Ei pahaa kuolleista.
Tunsin hänet hyvinkin 70-luvulla jolloin tapahtui yhtä jos toistakin eikä aina niin positiivista. ( Omia puuhiani en viitsi mainostaa. Kiinnostuneen lukijan kannattaa turvautua syksyn 77-kesän 88 Tiedonantajin/Kansanuutisiin! Ne tekeleet tosin eivät malttaneet pysyä totuudessa edes 5 minuuttia, mutta mitäs mokomasta näin jälkikäteen ajateltuna.Silloin kyllä ketutti!)
Miehen eläessä en välitänyt salata hänen puuhiensa negatiivisia puolia (mm. promiskuiteettinen yksityiselämä), mutta jos oli varjoa,oli ( hetkittäin) valoakin.
Siitoimen merkitys olikin ehkä siinä, että kyseisenä aikana (70-luvulla) hän uskalsi pyllistää siinä, missä piti kumartaa! Vasta -78 ollessani Turun silloisessa Raastuvanoikeudessa ymmärsin täydelleen , millaisessa paniikissa tässä maassa oltiin hyvinkin vähäisen poikkeaman vuoksi! Käräjätuomari kun luki minulle pää täristen koko Pariisin Rauhansopimuksen kaikkine artikloineen korostaen osia, jotka koskivat fascisminluonteisten järjestöjen toimintaa!!!

Käräjien jäsen alkaen 1.1.04

Robespierre ( jäsen )

http://www.network54.com/Forum/171225/message/1071359142/

21

5135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hurlokki

      Tämähän ei liity mitenkään Pekka Siitoimeen joka oli merkityksetön pelle - huvittava hahmo kieltämättä, mutta joka tapauksessa Hitler ei nimittänyt itseään Valtakunnanjohtajaksi vaan pelkäksi Johtajaksi (Führer). Ainoa Valtakunnanjohtaja Natsi-Saksassa oli SS:n päällikkö Heinrich Himmler (ja hänen yhden päivän seuraajansa Karl Hanke) jonka arvonimi oli SS-Reichsführer eli SS-Valtakunnanjohtaja.

      • J_Julistaja

        Arvonimi oli Suomeksi SS-valtakunnanjohtaja, mutta saksaksi Reichsführer-SS. Pakko oli päästä korjaamaan. Anteeksi besserwisseriyteni.


      • Hurlokki
        J_Julistaja kirjoitti:

        Arvonimi oli Suomeksi SS-valtakunnanjohtaja, mutta saksaksi Reichsführer-SS. Pakko oli päästä korjaamaan. Anteeksi besserwisseriyteni.

        Danke sehr!


      • Pletk
        Hurlokki kirjoitti:

        Danke sehr!

        Hitlerin titteli oli 31.1.1933 lähtien "Reichskanzler" = valtakunnankansleri, ja vuodesta 1934 titteliin tuli myös lisänimi, Johtaja. "Der Reichskanzler und Führer des Deutsches Reich".


    • Olvia Rosenborg

      Pekka Siitoimen kuolinpäivästä tulisi tehdä kansallinen surupäivä.

    • Olivia Rosenberg
    • untersturmhynkel

      Kuoli tietääkseni syöpään.

      • untersturmhynkel

        tuossa edellisen viestin linkissähän se kuolinsyykin kävi ilmi, en huomannut. Muutenkin stn vanha threadi nostettu.


    • Kunniavartio

      Valtakunnanjohtaja oli todellinen suurmies.

      • Atomia peliin

        kekkonen saattoi hyvinkin salamurhauttaa pekan!


      • red puta

        elammekohan niinsanotussa propagandassa jota tama pekka siitoinenkin levitti.arjalaiset ovat tosiasiassa kaukaasiasta lahtoisin ja menneet sielta turkkiin,iraniin,israeliin ja intiaan,joten nainollen juutalaiset ja mustalaiset ovat naita arjalaisia.puhutaan etta alykkaampien taytyisi johtaa tyhmempia ja nain ollen maailmasta tulisi parempi.meille suomalaisille opetetaan myoskin etta olemme alykkaampia kuin afrikkalaiset ja nain ollen saisimme maarata heita,mutta samaan aikaan meille opetetaan etta nama idan ihmiset ovat meita alykkaampia,kuten esimerkiksi juutalaiset ja korealaiset.joten ovatko heidat luotu johtamaan meita.kenenkohan propagandaa?juutalaiset ovat arjalaisia kuten kirjoitinkin jo edella,kysynkin nyt miksi hitler inhosi niita jotka pilkkasivat kristinuskoa,kristinuskossahan juutalaiset ovat niita valittuja ja miksi hitler valitsi sen epaonneatuottavan arjalaisten uskonnollisen ristin saksan lippuun.miksi meille opetetaan koulussa propagandaa,eli ei kerrota ketka todellisuudessa ovat niita arjalaisia.nain ollen koska juutalaiset ovat samoja kuin turkkilaiset ja iranilaiset,on heilla suonessakin valtaa,esimerkiksi he voivat harjoittaa propagandaansa asivan vapaasti ja kenenkaan puuttumatta asiaan,vaittamalla etta me germaanit olemmme arjalaisia.vaitankin etta iranin ydinase-kriisi on huijausta silla hehan ovat samoja kuin juutalaiset joilla onkin amerikassa valta asema uskonnon kautta.


    • Huhahaha

      "Valtakunnanjohtaja"... RUHAHAHAHAHAHAHAA! XD

      Mitä valtakuntaa se Pelle- Pekka oikein johti? :)

      • Anonyymi

        Suomen Valtakuntaa


    • Anonyymi

      Joka mies ylös!

    • Anonyymi

      Pekan teknoa voi kuunnella täältä: pekkaspaivat.bandcamp.com

      • Anonyymi

        Pekka oli kyllä punkmiehiä.


      • Anonyymi

        Nauravat natsit löytyy YouTubesta


    • Anonyymi

      Kuka ihme Siitoin, ikinä kuullutkaan?

      • Anonyymi

        Suomen valtakunnanjohtaja kuolemaansa 2003 asti.


    • Anonyymi

      Kunnia isänmaa!

    • Anonyymi

      Siitoin oli erinomainen esikuva Suomen uljaalle nuorisolle, jonka esimerkkiä toivoisin tulevienkin sukupolvien seuraavan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2077
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1788
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1413
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1338
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe