järjettömät kivut kierukan laitosta

sattuu...

Nyt kaivataan vertaistukea ja jokun muun -ehkä- saman kokeneen kokemuksia...

Minulle asennettiin eilen Mirena-hormonikierukka, lähinnä erittäin kivuliaiden kuukautisten takia. Olen synnyttämätön 32-vuotias. Okei, asennus oli tuskaisaa ja tuntui sen muutaman minuutin ajan ikävältä, mutta kyllä sen vielä olisin kestänyt, jos kipu olisi jäänyt jotensakin siihen... asennuksen jälkeen mun piti jäädä lääkäriasemalle makailemaan, koska oksetti ja pyörrytti, enkä pysynyt pystyssä. Koko eilien päivän tuota kesti. Kauheat supistelut ja jomottava, välillä vihlovakin kipu. Otin Panacodia useaan otteeseen, mutta eipä se juuri auttanut. Piti vain maata paikallaan sohvalla, kun ei tahtonut pystyssä pysyä. Toivoin, että kivut olisivat yöllä hävinneet tai ainakin laimentuneet - ja niinhän ne jonkun verran olivatkin. Pystyin jopa lukemaan sanomalehden ja juomaan kupillisen kahvia (eilen en saanut oikein mitään kurkustani alas). Mutta nyt tässä muutaman tunnin aikana kivut ovat taas lisääntyneet... kipua voisi ehkä kuvailla kovuusasteikolla kolminkertaiset KOVAT kuukautiskivut - ja mulla ne kivut todella ovat kovat, siksi kierukankin hankin. Olen ottanut tänään 800mg Buranan ja kohta pakko ottaa jotain lisää.

En osannut ollenkaan varautua tällaiseen kovan kipuun. Näkökenttäkin on jatkuvasti puolisumeana kouristelun ja jomotuksen takia.

Onko kenelläkään muulla hormonikierukan laitto ottanut näin kauhean koville? Kauanko tätä tuskaa vielä voi kestää? Mulla ei mielestäni edes ole mikään kovin alhainen kipukynnys, mutta tämä kipu on kyllä jotain ihan älytöntä...

Toivon vain asiallisia vastauksia, koska tämä tilanne on suoraan sanoen pelottava ja olen aika lailla herkässä mielentilassa :(

7

15584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuohon

      jotakin nyt osaisi sanoa niin lähinnä että yhteys lääkäriin!

    • yhteyttä lääkäriin

      Itse myös synnyttämätön, vähän sua vanhempi ja kierukka mahtui juuri ja juuri. Olin mielestäni aika kipeä pari ekaa päivää (otin 400 Buranaa kolmesti päivässä) ja useamman päivän otin vielä kahdesti tai kerran, mutta pystyin silti hommailemaan jotain ja ruokaa syömään.

      Jonkun viikon jomotti vielä silloin tällöin päivällä ja erittäin ikävältä mahassa tuntui joka ilta nukkumaan mennessä.

      Lääkärit on sitä varten, että voi arvioida tilannettasi. Mulle ainakin sanottiin, että jos kovaa kipua tai muuta poikkevaa, pitää ottaa yhteyttä. Koska kierukka mahtui juuri ja juuri, oli suuri riski, että se olisi ärsyttänyt liikaa, jolloin se olisi pitänyt ottaa pois.

      Tällä hetkellä satunnaisesti hieman sellaisia nipistystuntemuksia kuin olis kuukautiset alkamssa, mut ei muuta. Aikaa laitosta paeri kuukautta.

    • ihmeessä

      lääkäriin. Itselleni laitettiin samanen kierukka reilu kuukausi sitten, laiton aikana vähän poltti, ja oli jonkin verran monskukipuja (lieviä) mutta sitten ei mitään. Olen kyllä synnyttänyt, mutta ei ne kivut sais tuommosia olla.

    • Nipsu

      Hei!
      Olen synnyttänyt kohta 16 v.sitten. Hormonikierukka asennettiin muutama vuosi sitten. Sen laittaminen tuotti suurta tuskaa. Kärsin älyttömän kovista menkkakivuista ja koska menkat olivat päällä huusin kuin hyeena. Gynekologi sanoi, ettei hän uransa aikana ole tavannut näin kivuliasta tapausta. Tuntui, että joka kerta kun hän työnsi kierukkaa syvemmälle pomppasin tutkimuspöydältä ainakin metrin ilmaan. Niin perkeleesti sattui. Lääkäri teki työtä lähes puoli tuntia. Välillä meinasi luovuttaa. En muista ikinä tunteneeni niin suurta tuskaa sitten synnytyksen jälkeen. Noh, saihan hän kierukan paikalleen ja alavatsa kipuja sen jälkeen oli vielä lähes 2 vkkoa. Sain burana 800mg. Sen jälkeen oireet helpottivat ja menkatkin olivat lähes kivuttomat, kunnes alavatsakivut alkoivat taas n.puolen vuoden jälkeen. Kävin samalla lääkärillä ja kas, kierukka oli päättänyt tulla pois. Lääkäri oli ihmeissään, ettei tälläistä ollut koskaan hänelle sattunut. Joten kierukka otettiin pois ja mua potutti, kun siihen hommaan oli uponnut rahaa yli 250€ ja se kamala tuska. Arvaa vaan olenko sen jälkeen suostunut laitattamaan kierukkaa? Nyt mut on sterilisoitu ja olen tyytyväinen. Sinulle alkuperäinen, mene ihmeessä lääkäriin viimeistään maanantaina.

    • n29

      Hei! En nyt tiedä kannattaako lääkäriin mennä ainakaan vielä kipujen takia. Mulle laitettiin kierukka vuosi sitten ja ikinä ei ole niin paljon sattunut. Pari päivää laiton jälkeen olin kotona vuodepotilaana kipujen takia ja kuukauden pientä vuotoa ja järkyttävät kivut. Söin reseptikipulääkkeitä kuukauden jatkuvasti. Sitten kipu ja vuoto loppuivat yllättäen:)Nyt menee ihan hyvin, ihan pientä mahan kivistystä liikunnan yhteydessä, seksin jälkeen ja ovulaation ja menkkojen aikaan. Mutta ei mitään verrattuna aikaisempiin menkkakipuihini. Eli kannatti kierukka hankkia. Koita kestää ja ota lääkäriin yhteyttä, jos kivut vain jatkuvat.

    • Anonyymi

      Minulle laitettiin juuri tänä aamuna Mirena kierukka, ei ole kyllä mikään elämässä sattunut yhtä paljon kuin se. Heti sen jälkeen oli pyörtyminen lähellä, onneksi hoitaja nosti jalat ylös.
      Kotiin päästyäni yritin tottua hirveään alavatsa- ja selkäkipuun, mutta muutamien tuntien jälkeen taisi ennen laittoa ottamani särkyläkkeet lakata vaikuttamasta koska kipu koveni niin paljon että en voinut lakata itkemästä yli kunnes uusi särkylääke-annos alkoi toimia.

    • Anonyymi

      Kyllähän buranaa meni reilusti asennuksen jälkeen ja kivut oli valtavat. Mutta muutenkin kun kuukutiskivut olleet hirveitä, niin Burana 800 on tullut syötyä hevoskuuri kerta kuukaudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe