Ajattelin hommata tuollaisen, niin heräsi muutama kysymys
1) Onko se oikea kortti, vai joku lippulapuke?
2) Paljonko se pelkän kortin hankinta maksaa?
3) Kun se on voimassa 4kk, niin voinko esim. seuraavat neljä vuotta olla aina kesäkuun töissä, vai pitääkö aika suorittaa putkeen/samana vuonna?
4) Kun on suorittanut tuon 40h koulutuksen, niin kortin kannattaa hankkia varmaan vasta sitten, kun on työpaikka tiedossa?
Takso mykke jos joku jaksaa vastata.
Väliaikainen vartijakortti?
8
12351
Vastaukset
- sinnu82
jotain infoa..
On saattanut muuttua, on jo 5v aikaa kun oon hommannut..
1. On pelkkä lappu.. Ei siis ajokorttia vastaava muovinen, vakituinen kortti on..
2. Ihan pelkkä kortti poliisilaitokselta haettaessa on jotain 30-40e tietty se kurssi..
3. Se on voimassa 4kk per vuosi, voi tietääkseni anoa uudestaan joka kerta, kun 4kk tulee täyteen.. Eli kuukausia ei voi "jemmata" seuraavalle vuodelle.. Mutta ei tarvi kurssia käydä uusiks..
4. Ei ymmärtänyt kysymystä.. Ajattelit käydä kurssin omaan laskuun, vaikka jatkuvasti firmat hakee porukkaa töihin kouluttaa maksaa ainakin osan kurssista?? Eri firmoilla eri käytännöt varmaan..- asut......
"4. Ei ymmärtänyt kysymystä.. Ajattelit käydä kurssin omaan laskuun, vaikka jatkuvasti firmat hakee porukkaa töihin kouluttaa maksaa ainakin osan kurssista?? Eri firmoilla eri käytännöt varmaan.."
Tuo on totta lähinnä pääkaupunkiseudulla. Jossain Tuupovaarassa ei kovin kiihkeätä vartijarekrytointia ja kurssien automaattimaksamisia ole.
- Osa-aikavaksi
4-kysymys jäi hieman hämäräksi itsellenikin, mutta kyllä kurssit kannattaa aina käydä omaan piikkiin (mielellään Peruskurssikin) ja sitten mennä töihin. Tietenkin jos väliaikaisella menee töihin, niin EHDOTTOMASTI hakee vasta sitten kuukaudet poliisilta kun tietää työn alkamisajan, ei kuluta suotta kuukausia. Yleensä se nyt kannattaa maksaa itse sekin, kuten kurssikin niin menee kaikista helpoiten.
Firmoilla on käytännössä tapana, että jos ottavat töihin henkilön jonka kurssit ja kortit maksavat niin sitoutuu olemaan jonkin tietyn ajan vähintään töissä tai/ja hintaa otetaan tipottain palkasta jne. Eihän tuo nyt mikään kummoinen juttu ole, jos käyt esim. Helsingin Amiedussa jossa hinnat ovat VTP:50e tutkintomaksu ja VP:75e tutkintomaksu. Hieman yli 200 e yhteensä siis. Jos taas kurssit ovat jossakin vielä ns. normaalihintaisessa mestassa jossa yleisesti ovat 400-500 euroa per kurssi niin kyllä sieltä hyvä lasku voi pätkähtää perään jos jätät firman ekan viikon jälkeen...Siksi kannattaa kyllä olla jo valmis korttilainen kun menee töitä kysymään.
Hinta siis aina kurssi onko nyt n. 40e lupa poliisista.
Kohtaan 3: Pääsääntö on, että jos kurssista menee ikuisuus, vaikkapa pari vuotta etkä ole koskaan hakenut väliaikaisella vartijakuukausia poliisista niin eivät välttämättä edes anna niitä, vaan käskevät mennä uudelleen kurssille. Tiedän näinkin käyneen kerran. Systeemi taas muuten on niin, että yleisesti kikkaillaan niin, jotta menet töihin syyskuun alusta edellisvuonna ja 4kk tulevat täyteen vuoden vaihteessa, sitten vain haet taas uudet 4kk ja voit olla yhteensä 8 kk duunissa.
Yleisohjeistus on kuitenkin, että tuolla väliaikaisella saisi kerran tai pari sen vartijaoikeuden eri vuosina, mutta sitten pitäisi jo käydä peruskurssi ja pysyvä. Käytännössä nyt kuitenkin uusitaan likimain aina kun sen hakee...Jos säännöllisesti kuitenkin joka vuosi on kuukaudet hakenut.
Ajan voi periaatteessa pätkiä, mutta kun kyse on vain 4kk:sta niin kyllä se aika hankalaa on. Kyllä se käytännössä ollaan yhteen menoon ja laitokselta usein sanottaan, että ei me näin lyhyttä aikaa aleta pätkimään. Mene peruskurssille niin ei tule tuota ongelmaa.
Siinäpä noin käytännössä miten menevät.- sinnu82
Omavastuu on esim. HRAKKissa käydystä 100h kurssista 200e, otetaan 50e/tili ja sen saa takas, jos on töissä 2v.. Jos taas on töissä alle 6kk, niin joutuu maksamaan loputkin siitä kurssista siinä suhteessa, kun aikaa on kulumatta tuosta 6kksta..
Mulla ko. rahaa ei koskaan otettu tilistä ja se 2v on tullut jo täyteen, niin periaatteessa kortti oli mulle ilmainen.. - Osa-aikavaksi
sinnu82 kirjoitti:
Omavastuu on esim. HRAKKissa käydystä 100h kurssista 200e, otetaan 50e/tili ja sen saa takas, jos on töissä 2v.. Jos taas on töissä alle 6kk, niin joutuu maksamaan loputkin siitä kurssista siinä suhteessa, kun aikaa on kulumatta tuosta 6kksta..
Mulla ko. rahaa ei koskaan otettu tilistä ja se 2v on tullut jo täyteen, niin periaatteessa kortti oli mulle ilmainen..olla aika varma, että tosiaan haluaa vartijaksi ja on perillä mitä hommat käytännössä ovat ennen kuin hakeutuu kurssille, AINAKAAN niin että on firma katsonut potentiaaliseksi työntekijäksi ja lähettää kouluttautumaan maksaen lystin. Itse asiassa, joskus olen vähän miettinytkin miten firma katsoo kuka voisi olla potentiaalinen ja kuka ei...
Tietty nyt miehillä esim. SPOL-koulutus armeijasta...kokemus Järjestyksenvalvojan pidempiaikaisista tehtävistä yms... jo aika paljon kertoo mutta useinhan hakija on vain kylmiltään tullut töitä kysymään. Paljonhan noita näkee ilmoituksia, joissa seisoo "Valitsemamme henkilöt ohjaamme vartijakursseille". Ja eri firmoillakin, ihan pienistäkin lähtien.
Mutta joka tapauksessa, niin hyvin monelle vartijaksi ryhtyminen on vähän sellainen Klamydian laulun tapainen ahaa-elämys, eli viikon kurssi ja univormu ammatti. Moni sitten kuitenkin jo kurssilla, viimeistään pari viikkoa töissä oltuaan huomaa ettei tämä nyt olekaan sitä mitä haluaa tehdä. Ja jos firma on maksanut sinulle yli 1 000 euron kurssit niin lopettamiskynnys on jo aika iso.
Tämän takia kyllä jotenkin itse ajattelen, että hyvin mielellään kannattaisi ajatuksia kypsytellä vähintään VTP-kurssin ajan, paras jos vielä VP:nkin kävisi. Siinä on kuitenkin katseltu alan kiemuroita ja työtehtäviä ainakin paperilla liki 3 viikkoa ja kyllä siinä jo aika paljon on ajatuksia kypsytellyt.
Kertoohan suhde vartijaksi hyväksymisten ja aktiivisesti vartijoina toimivien välillä sen, että moni ei työtä tee. Sitä en muista kuinka paljon oli Suomessa tällä hetkellä vartijaksi hyväksymisiä, mutta heistähän vain puolet toimii tilastojen mukaan ammatissa. Muilla vain on lupa, eli syystä tai toisesta lupa on haettu muttei olla töissä. Tosin tässä taitavat olla mukana VTP-kurssinkin käyneet ns. "passiiviset" kesätyövartijat ym. jotka sitten vain kerta vuoteen ottavat tuon 4kk:n pätkäluvan. - kkkkkkkk
Toi on kyllä puppua, että kurssi tarvisi uusia muutaman vuoden välein. Niin kauan kuin asiaan tulee lakimuutos niin kurssinkäyneellä on oikeus hakea 4 kk korttia yhden kalenterivuoden aikana. eihän VPK:aan tarvi uusia ja kortin saat aina 5 vuoden välein vaikka loppuikäsi.
- Osa-aikavaksi
kkkkkkkk kirjoitti:
Toi on kyllä puppua, että kurssi tarvisi uusia muutaman vuoden välein. Niin kauan kuin asiaan tulee lakimuutos niin kurssinkäyneellä on oikeus hakea 4 kk korttia yhden kalenterivuoden aikana. eihän VPK:aan tarvi uusia ja kortin saat aina 5 vuoden välein vaikka loppuikäsi.
Poliisillahan on edelleen harkintavalta kenelle antaa luvan. Tässä kyseisessä ja ainoassa tapauksessa jossa itse tiedän niin käyneen, oli niin iankaiken kulunut VTP-kurssin suorittamisesta (vuosia), että pyydettiin ihan keskustelemaan tilanteesta. Kyseessä olisivat olleet hyvin satunnaiset keikkatyöluontoiset vartijana toimimiset ja henkilö oli hmm...hieman sellainen muutenkin että soveltuvuutta alalle voi aavistuksen kyseenalaistaa. Lupaa ei herunut, vaan tosiaan sanottiin että mene uudelleen kurssille TAI hanki työnantajalta puoltoja ja täsmennystä. Niitä ei sitten koskaan toimitettu. Eihän kyse siis ollutkaan siitä, että KURSSIA olisi tarvinnut päivitellä, tässä vain astui tapauskohtaisuus esiin.
Systeemihän muutenkin on tosiaan tuo, että tarkoitus ei alunperin ole ollut tuolla väliaikaisella vain joka vuosi ottaa ne 4kk, vaan jossain vaiheessa muutaman kerran ne otettuaan sitten kävisi pysyvän. VTP:hän on ikäänkuin harjoittelukausi tavallaan muutenkin.
Pääsääntöisesti kyllä kaikkialla on se systeemi, että taidetaan uusia ihan kertaheitolla mutta esim. tuota 4kk 4kk vuodenvaihdekikkailua ei tarvitsisi sallia, kuten ei tosiaan vuodesta toiseen kerta vuoteen pätkän hakemista. Näin siis kuitenkin tosiaan pitkälti vain paperilla, käytäntö ainakin toistaiseksi hieman eri juttu. Mutta kyllä tiedän poliisilaitoksia, jotka hieman enemmän saattavat katsoa asiaa kuin vain liukuhihnalta heittää kuukaudet aina kun niitä hakee.
Eihän tuota 4kk/kalen - käytäntö
sinnu82 kirjoitti:
Omavastuu on esim. HRAKKissa käydystä 100h kurssista 200e, otetaan 50e/tili ja sen saa takas, jos on töissä 2v.. Jos taas on töissä alle 6kk, niin joutuu maksamaan loputkin siitä kurssista siinä suhteessa, kun aikaa on kulumatta tuosta 6kksta..
Mulla ko. rahaa ei koskaan otettu tilistä ja se 2v on tullut jo täyteen, niin periaatteessa kortti oli mulle ilmainen..On käytössä siinä secun yksikössä missä olet töissä. Älkää hyvät ihmiset nyt yleistäkö noita asioita koko maata koskeviksi.
Mitähän liitto mahtaa olla mieltä noin pitkäaikaisesta sitoutumisesta ja ennakkospimuksesta jossa tilistä pidätetään jotain. Haisee todella vahvasti. Eipä tuo olisi eka kerta kun seculla koetellaan lain rajoja...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka922999GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?
GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys431147- 831122
Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut
Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja511015Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!
Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!31974- 67858
Tunnustan
Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle39852- 53837
- 44822
- 71770