TV-PUHELINVISAT LAITTOMIA

hae rahasi takaisin

MTV3 ja subtv TV-peli rahastukset laittomia!?

Toimintaa on yritetty saada kuriin kuluttajaviraston toimesta – tuloksetta. MTV3 ja subtv ovat jatkaneet alaikäisiin kohdistunutta markkinointia kielloista huolimatta, lisäksi puhelimitse tapahtuvaa laitonta rahankeräys harjoitetaan tv-arpajaispeleillä ilmeisesti lain vastaisesti ilman rahankeräyslupaa.

Jouni Laiho kertoo Väli-Suomen sanomalehtien sunnuntai-suomalaisen mukaan, että ministeriö selvittää kuluttajaviraston kanssa, miten visailuihin pitäisi puuttua. Visailuja pidetään lain vastaisina, rahaa hankitaan siis rikollisin keinoin. Sisäministeriön edustaja ei voi myöskään hyväksyä tapaa, jolla visailut kosiskelevat alaikäisiä. Yleisesti on tiedossa, että alma median omistama MTV3 on kohdistanut tv-peli markkinointinsa nimenomaan alaikäisiin lapsiin, joilta pyritään moraalittomasti keräämään rahat. Täyttääkö toiminta petoksen tai markkinointirikoksen tunnusmerkistön, jolloin koko toiminnalla saatu hyöty tulisi tuomita menetettäväksi joko valtiolle tai petoksen tunnusmerkistön täyttyessä summa tulisi tuomita asianomistajille.

ONKO MAHDOLLISELLA RIKOKSELLA SAATU HYÖTY SATOJA MILJOONIA EUROJA, SITÄ ALMA MEDIAN OMISTAMA MTV3 JA SUBTV EI SUOSTU PALJASTAMAAN!

ASIASTA LÖYTYY USEITA ESIMERKKEJÄ, MITEN VANHEMMAT OVAT JOUTUNEET MAKSUMIEHIKSI, KUN MTV3 ON HOUKUTELLUT LAPSET MAHDOLLISESTI RIKOLLISIN KEINOIN PELIENSÄ ”VANGEIKSI”. Asiasta kertoo lisää kuluttajaviraston lehti numerossa 04/04.

Kuluttajaviraston linkki asiasta:
http://www.kuluttajavirasto.fi/user_nf/default_mag.asp?id=15665&lmf=15526&mode=readdoc&tmf=10233

MTV3 on huijannut rahat ilmeisesti tuhansilta lapsilta. Keräyshuijauksista ei ilmeisesti ole vielä tehty rikosilmoitusta poliisille, mutta asiaa on käsitelty laajasti eri keskustelufoorumeilla ja palstoilla esim. suomi24.fi -palstalla.

Tuhannet lapset ovat lahjoittaneet rahansa mtv3 tv-peleihin, monet rahastetuista lapsista ovat luullet pelien olleen maksuttomia tai lähes ilmaisia. Yhteensä lahjoitusten määrä on todennäköisesti miljoonia euroja.

Eniten rahaa on kerätty lapsilta TV-visailuilla sekä maali ja rantalentis peleillä.

Kuluttajavirastolla ei ole aseita puuttua tälläiseen toimintaan.

Neljän vuoden viikkorahat parissa tunnissa
"Eräs kuluttaja-asiamieheen yhteyttä ottanut vanhempi totesi lapsensa kertoneen, että hän pelasi ”kännykkäpeliä” niin kuin tietokonepeliä lähettäen viestejä kuin olisi painanut tietokoneen välilyönti-näppäintä. Se, mitä peli on maksanut, ei ollut lainkaan selvinnyt lapselle. Todellisuudessa hän oli käyttänyt pelaamiseen yli 1200 euroa. Ilmoittaja kertoi lapsensa ymmärtäneen kuluneen rahamäärän vasta sitten, kun hänelle selvitettiin, että jos hän saa 5 euroa viikossa viikkorahaa, hän on muutaman tunnin pelattuaan hukannut neljän ja puolen vuoden viikkorahat. "


Lisäksi TV-visailuissa painostetaan katsojaa soittamaan ja lahjoittamaan rahansa vastikkeetta mtv3:lle seuraavin ruuduissa pyörivin tekstein ”nyt on voittaminen erittäin helppoa, koska näin iltaisin osallistujia on hyvin vähän. Voittomahdollisuutesi ovat erinomaiset. SOITA JA VOITA!”

Tämä on suoranaista harhaanjohtamista ja valehtelua. Osallistujalla ei ole kysyä tai mahdollisuutta arvioida soittojen määrää ja sitä kautta peliin osallistujien määrää – eikä siten osallistuja millään keinoin pysty tietämään mikä on hänen todennäköisyytensä voittaa ko. pelissä. Mikäli markkinoinnissa kerrotaan, että voittomahdollisuutesi ovat erinomaiset voidaan asia käsittää siten, että voitto on HYVIN TODENNÄKÖINEN. Näin ei suinkaan ole, koska osallistujia saattaa olla hyvin paljon. TYHMEMPI MENEE VARMASTI RETKUUN JA MTV3 KERÄÄ RAHAT POIS.

Lisäksi nauhoitin itse subtv:llä olleen tv-visailun, jossa juontaja hehkutti, että voittaja voi lähteä tämän tv-visan voittorahoilla vaikka samba karnevaaleille. Jättipotissa oli rahaa jaossa pari tuhatta euroa. TODELLISUUDESSA PELIN VOITTAJA SAIKIN VAIN 50 EURON PALKINNON, ANNETTU TIETO 2000 EURON VOITOSTA OLI OLLUT TÄYDELLISEN HARHAANJOHTAVA.

KEHOITAN NYT KAIKKIA HUIJATTUJA TEKEMÄÄN POLIISILLE ESIMERKIKSI SÄHKÖISEN RIKOSILMOITUKSEN ASIASTA JA VAATIMAAN RAHOJANSA TAKAISIA. ON VÄÄRIN, ETTÄ LASTEN JA ALAIKÄISTEN RAHAT ”HUIJATAAN” JUONTAJIEN TYPERILLÄ HOUKUTUKSILLA JA LAPSILLE SUUNNATUILLA LÄSSYTYKSILLÄ, JOIDEN AINOA TARKOITUS ON SAADA ALAIKÄINEN LAPSI EREHTYMÄÄN JA SOITTAMAAN MTV3:N TARJOAMAAN NUMEROON. PELIN HENKI ON SELVÄ, RAHAT POIS JA VANHEMMAT MAKSUMIEHIKSI.

RIKOSILMOITUKSEN POLISIILLE VOIT ESIMERKIKSI TEHDÄ ALLA OLEVASTA LINKISTÄ. HAE OMAT MAHDOLLISESTI RIKOLLISIN KEINOIN HANKITUT RAHASI TAKAISIN. MARKKINOINTIRIKOKSILLA HANKITTU RAHA TULISI TUOMITA VALTIOLLE MENETETYKSI. KYSE ON MAHDOLLISESTI SADOISTA MILJOONISTA EUROISTA?

http://lomake.fi/a/ec/index.cgi/fill_forms/start?s=ZFYnnEh6wBNrIQF&return_url=http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/suomi/rikosilmlomake&goto_fill_if_possible=YES&lomake_id=81&_lang=fi&__lang=fi&recipient_id=8

26

4277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihme toimintaa

      mtv3 mainonta on hyvin aggressiivista ja ohjelmakonsepti on tehty ja suunniteltu härskisti juuri ala-ikäisille ja hyvin nuorille. Konsepti on suunniteltu siten, että se hyväksikäyttää nuoria pelaajia alitajuisesti. Ylen kanavilla toki pyörii myös tv-pelejä, mutta markkinointi ja ohjelmakonseptien suunnittelu ei lähimainkaan ole yhtä härskiä ja törkeää, koska markkinointia ei ole suunnattu samalla tavalla alaikäisiin.Alaikäisille suunnatusta ohjelmakonseptista malliesimerkki on mm. koulussa tv-peli jota mtv3 pyörittää. Tähän tv-peliin varmasti kukaan täysipäinen täysi-ikäinen ei lähettäisi ainoatakaan viestiä. Ohjelman ideahan on täysin idioottimainen, kouluikäisten rahat kerätään pelin hahmoilla, jotka pyrkivät kuvaamaan / esittämään sellaista hahmoa, johon pelaajan on erittäin helppo samaistua. Rahat kerätään pois ja yhden viestin hinta on lähellä kahta euroa.Aggressiivisuus tulee esille jatkuvina kehoituksina mm. "kun soitat nyt ja tiedät oikeat vastaukset esikarsinnassa nopeimmalla ajalla minä ANNAN SINULLE paritahuhatta euroa", "Soita heti ja voita rahat, haluaisithan sinäkin vaihtaa 1,4 euroa pariin tuhanteen euroon".Minkä vastineen rahoilleen lahjoittaja saa osallistumalla mtv3 tv-peleihin? EI MITÄÄN!

      • ironmikes

        Asia sattuu kuitenkin olemaan niin, että MTV- käyttämät juristit selvittävät jo ennakkoon, mikä on laillista ja mikä toiminta vain hipoo laillisuuden rajoja.

        Juridisesti on vaikeaa vetää rajaa ala ja yläikäisten välillä tällaisissa tapauksissa, kun vastuu on lopultakin lasten suhteen on vain huoltajilla.

        Vastuu lapsista on siis vanhemmilla, joiden tulee valvoa tarkasti lastensa tekemisiä ja varoittaa ennalta. Ohjelman tekijöillä ei ole mahdollista valvoa mistä mikin yhteydenotto tulee, joten heitä ei myöskään saa mistään vastuuseen.


      • ryhmiä..

        joille tv:n soittopelit on kohdistettu ovat peliriippuvaiset ja eläkeläiset. Sen verran sattunut kuulemaan äklöttävää hokemista..soita, soita vielä ehdit, nyt äkkiä ja rahaa jaossa älytön jättipotti 5000e...kuitenkin jotta sais jättipotin pitää olla ensin "nopea" ja "nopein" jos pääsee suoraan lähetykseen pitää olla selvänäkijä eli nähdä lappujen alle..

        Tuskin kukaan on saanut mitään jättipottia..
        Kehtasi Susanna Tervaniemi vielä lehdessä kehua, kuinka hänelle oli hyvä juontaa "Älypeliä"..juontaa tosiaan...Uskomatonta..Joo ja sit käsketään soittaa koko ajan, sillä voittomahdollisuus kasvaa, mitä useammin soitat..
        Yks puhelu n 2e, pian 20e..Pois tommoiset ohjelmat ja HETI!


      • tämän

        puhelinoperaattoreita kiinnostavan. Jos ainoa keino on peruuttaa lasten liittymät, tulee siitä varmaan lovi tulokseen. Aika suuri vielä. Vai onko niiden päätoiminta arpajaisten järjestäminen, eikä puhelujen välitys.


      • Satun tietämään
        ironmikes kirjoitti:

        Asia sattuu kuitenkin olemaan niin, että MTV- käyttämät juristit selvittävät jo ennakkoon, mikä on laillista ja mikä toiminta vain hipoo laillisuuden rajoja.

        Juridisesti on vaikeaa vetää rajaa ala ja yläikäisten välillä tällaisissa tapauksissa, kun vastuu on lopultakin lasten suhteen on vain huoltajilla.

        Vastuu lapsista on siis vanhemmilla, joiden tulee valvoa tarkasti lastensa tekemisiä ja varoittaa ennalta. Ohjelman tekijöillä ei ole mahdollista valvoa mistä mikin yhteydenotto tulee, joten heitä ei myöskään saa mistään vastuuseen.

        "Asia sattuu kuitenkin olemaan niin, että MTV- käyttämät juristit selvittävät jo ennakkoon, mikä on laillista ja mikä toiminta vain hipoo laillisuuden rajoja."


        Höpön höpö ne mitään ole selvittäneet ja jos ovatkin, ei ketään ole ohjeistettu toimimaan oikein. Kyseessä on rahastus, vain ja ainoastaan rahastus.

        Lapsille markkinointi on kiellettyä, kuitenkin kaikki arveluttavat peliohjelmat tulevat keskellä päivää kun koululaiset ovat yksin kotona. Vaikea on vanhempien varoitella ohjelmista, joiden olemassaolosta heillä ei ole ollut tietoakaan.

        "Juridisesti on vaikeaa vetää rajaa ala ja yläikäisten välillä tällaisissa tapauksissa, kun vastuu on lopultakin lasten suhteen on vain huoltajilla."

        Miten niin jurideisesti on vaikeaa vetää rajaa? Sehän on selvä, että lapsi ei voi tehdä arvoltaan merkittäviä kauppoja. Et kai tosiaan luule, että 10 vuotiaan kanssa tekemäsi 500 euron kauppa olisi mitenkään pätevä? Ei kai teleoperaattorit ja MTV3 muodosta tästä poikkeusta??


        "Vastuu lapsista on siis vanhemmilla, joiden tulee valvoa tarkasti lastensa tekemisiä ja varoittaa ennalta."

        Kts kohta ylempänä. Ei kai kukaan oleta, että vanhemmat lopettavat työt valvoakseen lasta kotona? Osaatko sinä sanoa näin lonkalta mitä kaikkia palveluita voi kännykän kautta ostaa? Tuskin. Kuinka luulet vanhempien pysyvän ajanhermolla ja pystyvän varoittamaan kaikista palveluista joita kännykän kautta voi ostaa ja käyttää?? Naurettavaa sysätä vastuuta vanhemmille ja antaa peliohjelmien tuottajien ja operaattoreiden riistää ja rahastaa lasta.

        "
        Ohjelman tekijöillä ei ole mahdollista valvoa mistä mikin yhteydenotto tulee, joten heitä ei myöskään saa mistään vastuuseen."


        Operaattorit ovat aiemmin kysyneet liittymän haltijan iän (ei siis laskunmaksajan VAAN liittymän haltijan). Ei olisi temppu eikä mikään valvoa alaikäisten kännykän käyttöä siten, että järjettömiä laskuja ei pääse syntymään. Sitäpaitsi pelilaskut ovat syntyneet SALDOrajoitteista huolimatta, kas kun operaattorille tulee tekstiviestipalvelusaldot "viiveellä". Not!! Operaattorit voivat seurata kuitenkin reaaliajassa prepaidliittymien saldorajojen täyttymistä käytettiinpä puhelinta mihin tarkoitukseen tahansa. Kyse on siis siitä, että lapsilta ja nuorilta on helppo jymäyttää sitä rahaa.Ohjelmantiottajat ja operattoorit,,,ja näistä suuremman potin saa..ohjelmantuottaja??


        "Siivilioikeuden professorin Ari Saarnilehdon* mukaan vanhemmat voivat jättää alaikäisten lastensa tv-pelit ja chattimaksut maksamatta. Tv-yhtiöt eivät voi niitä periä, koska lain mukaan alaikäonen ei voi itse tehdä velkaa, jota pelimaksut Saarnilehdon mukaan ovat."
        -Satakunnan Kansa 11.9.2005 -

        * Turun yliopiston siviilioikeuden professori


        Että terkut kaikille vanhemmille, älkää maksako niitä laskuja :)


      • Silence
        tämän kirjoitti:

        puhelinoperaattoreita kiinnostavan. Jos ainoa keino on peruuttaa lasten liittymät, tulee siitä varmaan lovi tulokseen. Aika suuri vielä. Vai onko niiden päätoiminta arpajaisten järjestäminen, eikä puhelujen välitys.

        Milloin rahastuksesta tuli laitonta? Menetelmä jolla rahastetaan on täysin eri asia. TV-ruudussa lukee kyllä että kielletty alle 18v, ja vanhemmat ovat hyväksyneet operaattorin käyttöehdot allekirjoittaessaan sopimuksen lapselleen.
        Eihän se ole operaattorin, eikä palvelun tuottajan vika jos lapset rikkovat lakia ja ottavat osaa kiellettyyn peliin..Älkää ymmärtäkö väärin, en itsekkään hyväksy ko. peliä, ainoastaan faktat, jotka kerrotaan ruudussa ja txt-tv:ssä


      • ....
        Silence kirjoitti:

        Milloin rahastuksesta tuli laitonta? Menetelmä jolla rahastetaan on täysin eri asia. TV-ruudussa lukee kyllä että kielletty alle 18v, ja vanhemmat ovat hyväksyneet operaattorin käyttöehdot allekirjoittaessaan sopimuksen lapselleen.
        Eihän se ole operaattorin, eikä palvelun tuottajan vika jos lapset rikkovat lakia ja ottavat osaa kiellettyyn peliin..Älkää ymmärtäkö väärin, en itsekkään hyväksy ko. peliä, ainoastaan faktat, jotka kerrotaan ruudussa ja txt-tv:ssä

        Jos ei ole mitään sanottavaa pitää olla hiljaa.


      • Mitä Äksyin Ämmä
        Satun tietämään kirjoitti:

        "Asia sattuu kuitenkin olemaan niin, että MTV- käyttämät juristit selvittävät jo ennakkoon, mikä on laillista ja mikä toiminta vain hipoo laillisuuden rajoja."


        Höpön höpö ne mitään ole selvittäneet ja jos ovatkin, ei ketään ole ohjeistettu toimimaan oikein. Kyseessä on rahastus, vain ja ainoastaan rahastus.

        Lapsille markkinointi on kiellettyä, kuitenkin kaikki arveluttavat peliohjelmat tulevat keskellä päivää kun koululaiset ovat yksin kotona. Vaikea on vanhempien varoitella ohjelmista, joiden olemassaolosta heillä ei ole ollut tietoakaan.

        "Juridisesti on vaikeaa vetää rajaa ala ja yläikäisten välillä tällaisissa tapauksissa, kun vastuu on lopultakin lasten suhteen on vain huoltajilla."

        Miten niin jurideisesti on vaikeaa vetää rajaa? Sehän on selvä, että lapsi ei voi tehdä arvoltaan merkittäviä kauppoja. Et kai tosiaan luule, että 10 vuotiaan kanssa tekemäsi 500 euron kauppa olisi mitenkään pätevä? Ei kai teleoperaattorit ja MTV3 muodosta tästä poikkeusta??


        "Vastuu lapsista on siis vanhemmilla, joiden tulee valvoa tarkasti lastensa tekemisiä ja varoittaa ennalta."

        Kts kohta ylempänä. Ei kai kukaan oleta, että vanhemmat lopettavat työt valvoakseen lasta kotona? Osaatko sinä sanoa näin lonkalta mitä kaikkia palveluita voi kännykän kautta ostaa? Tuskin. Kuinka luulet vanhempien pysyvän ajanhermolla ja pystyvän varoittamaan kaikista palveluista joita kännykän kautta voi ostaa ja käyttää?? Naurettavaa sysätä vastuuta vanhemmille ja antaa peliohjelmien tuottajien ja operaattoreiden riistää ja rahastaa lasta.

        "
        Ohjelman tekijöillä ei ole mahdollista valvoa mistä mikin yhteydenotto tulee, joten heitä ei myöskään saa mistään vastuuseen."


        Operaattorit ovat aiemmin kysyneet liittymän haltijan iän (ei siis laskunmaksajan VAAN liittymän haltijan). Ei olisi temppu eikä mikään valvoa alaikäisten kännykän käyttöä siten, että järjettömiä laskuja ei pääse syntymään. Sitäpaitsi pelilaskut ovat syntyneet SALDOrajoitteista huolimatta, kas kun operaattorille tulee tekstiviestipalvelusaldot "viiveellä". Not!! Operaattorit voivat seurata kuitenkin reaaliajassa prepaidliittymien saldorajojen täyttymistä käytettiinpä puhelinta mihin tarkoitukseen tahansa. Kyse on siis siitä, että lapsilta ja nuorilta on helppo jymäyttää sitä rahaa.Ohjelmantiottajat ja operattoorit,,,ja näistä suuremman potin saa..ohjelmantuottaja??


        "Siivilioikeuden professorin Ari Saarnilehdon* mukaan vanhemmat voivat jättää alaikäisten lastensa tv-pelit ja chattimaksut maksamatta. Tv-yhtiöt eivät voi niitä periä, koska lain mukaan alaikäonen ei voi itse tehdä velkaa, jota pelimaksut Saarnilehdon mukaan ovat."
        -Satakunnan Kansa 11.9.2005 -

        * Turun yliopiston siviilioikeuden professori


        Että terkut kaikille vanhemmille, älkää maksako niitä laskuja :)

        tällaisia laskuja maksa ja kieltävät lapsiaankin niitä maksamasta huomattuaan, että lapsia todella on erehdytetty? Sulkeeko operaattori kaikki vanhempien nimissä olevat liittymät myös vai riittääkö se, että liittymä, jonka laskuja ei makseta riitatilanteessa, suljetaan? Eli pitääkö vanhempien näin protestoidessaan vaihtaa itse kaikki talouden Internet- ja puhelinliittymät, ennen kuin mahdollinen maksuhäiriömerkintä naksahtaa kohdalle?


    • jaksanut lukea

      Meillä on kolme alaikäistä ja on todella ollut mahdollisuuksia saada puhelimenkäyttö rajoihin.
      Sinun mielestä ei vanhemmilla ole mitään vastuuta, lapset saattavat talouden kaurapuurotasolle. Meillä on keskustelut, rajoitukset ja yhdellä pre paind. Jos aika on ummessa, niin saa käyttää "maksua" vastaan vanhempien puhelinta. Maksu on imurointi, mattojen ulosvienti, tiski, ikkunoiden pesu. Toivon, että vanhemmat ottavat kasvatusvastuun, eikä sitä hoida mtv3 tai koulu.

      • NIIN ÄLÄ KOMMENTOI!!!

        Kannattaako sinulle edes vastata? Ihminen joka kommentoi asioita joihin EI ole edes perehtynyt. Mikäköhän olisi oikeanlainen nimike sinulle? Vajaavaltainen...eei? Idiootti...??? eeei? Tyhmä??? Vaikuttaa siltä.


        Kenen mielestä vanhemmilla ei ole mitään vastuuta???
        Missä niin on lukenut? Osoitatko sen rivin tai lauseen jossa niin lukee ???

        Luuletko sinä pieni ihminen, että kuluttajavirasto tai siviilioikeuden professorit ottaisivat kantaa sellaiseen asiaan joka olisi ihan "kotikeskusteluilla" hoidettu?? Että kun perheissä joissa keskustelut , rajoitukset ja "mattojen ulosvienti" ei pure, niin niissä pyydetään "kasvatusvastuusta"kannanottoja Kuluttajavirastolta?? Ja nämä tietysti lähtevät puolustamaan näitä yksittäisiä heikkoja vanhempia, ihan vaan siksi, että he eivät itse osaa lapsiaan laittaa kuriin.
        Näinhän se toki on :) Siis mtv3:lla (työnantajasi oletan) ei luonnollisesti ole minkäänlaista liiketaloudellista hyötyä tuhansista lapsista ja nuorista, jotka pelaavat näitä mobiilipelejä? Kuluttajavirastohan on yhdentekevä instanssi joka ottaa kantaa kaikenmaailman vinkuvien vanhempien ja tyytymättömien kuluttajien narinoihin. Jep jep

        P.S Miksi yhdellä lapsistasi on prepaid? Niissähän puhelunhinta on kalliimpi kuin "perinteisessä" liittymässä? Matot ei riittänyt...?


      • äijä
        NIIN ÄLÄ KOMMENTOI!!! kirjoitti:

        Kannattaako sinulle edes vastata? Ihminen joka kommentoi asioita joihin EI ole edes perehtynyt. Mikäköhän olisi oikeanlainen nimike sinulle? Vajaavaltainen...eei? Idiootti...??? eeei? Tyhmä??? Vaikuttaa siltä.


        Kenen mielestä vanhemmilla ei ole mitään vastuuta???
        Missä niin on lukenut? Osoitatko sen rivin tai lauseen jossa niin lukee ???

        Luuletko sinä pieni ihminen, että kuluttajavirasto tai siviilioikeuden professorit ottaisivat kantaa sellaiseen asiaan joka olisi ihan "kotikeskusteluilla" hoidettu?? Että kun perheissä joissa keskustelut , rajoitukset ja "mattojen ulosvienti" ei pure, niin niissä pyydetään "kasvatusvastuusta"kannanottoja Kuluttajavirastolta?? Ja nämä tietysti lähtevät puolustamaan näitä yksittäisiä heikkoja vanhempia, ihan vaan siksi, että he eivät itse osaa lapsiaan laittaa kuriin.
        Näinhän se toki on :) Siis mtv3:lla (työnantajasi oletan) ei luonnollisesti ole minkäänlaista liiketaloudellista hyötyä tuhansista lapsista ja nuorista, jotka pelaavat näitä mobiilipelejä? Kuluttajavirastohan on yhdentekevä instanssi joka ottaa kantaa kaikenmaailman vinkuvien vanhempien ja tyytymättömien kuluttajien narinoihin. Jep jep

        P.S Miksi yhdellä lapsistasi on prepaid? Niissähän puhelunhinta on kalliimpi kuin "perinteisessä" liittymässä? Matot ei riittänyt...?

        niitä kakaroita kun ne vaan jarruttaa sun vilkasta
        seuraelämääs?


      • ...
        äijä kirjoitti:

        niitä kakaroita kun ne vaan jarruttaa sun vilkasta
        seuraelämääs?

        on taitolaji sinänsä. Hyvää kevättä vaan äijälle!


    • jepjep

      Satun olemaan matkapuhelinoperaattorilla töissä ja tuohon skeidaan on olemassa hyvin helppo lääke; viihdetekstiviestiesto sitten vielä nipsastaan toinen rasti; viihdenumeroesto joka estää lollolinjoille sun muihin ryöstöhintaisiin palveluihin soiton. Ja voin sanoa että me neuvomme vanhempia ihan mielellään näissä asioissa ja kytkemme kyseiset palvelut oletuksenakin lasten liittymiin päälle... Eli kaikki vanhemmat, ottakaa ihmeessä yhteyttä puhelinoperaattoriinne ja hoitakaa asia kuntoon, se on ilmaista ja maksaa vain ilmaiseen asiakaspalveluun soittamisen vaivan (:

      Toinen mitä näillä estoilla ehkäistään, on varastetun/kadonneen puhelimen hyväksikäyttö. Eli normaalit kotimaanpuhelut maksavat nykyisin operaattorilla kuin operaattorilla tyyliin ~5 euroa/tunti. Eli vaikka puhelin olisi kateissa viitisenkin tuntia ennenkuin sen katoaminen huomataan ja siitä voidaan tehdä katoamis/sulkuilmoitus niin tuhot eivät ole suurensuuria. Mutta jos puhelimen "löytäjä/varastaja" soittelee vastaavat viitisen tuntia lollolinjoille, niin laskut lähenteleekin käytetyn auton hintaa helposti. Eli siis mitä nuorempi lapsi, sitä todennäkösemmin lapsi myös hukkaa puhelimen ja sitä tärkeämpää olisi laittaa nämä ilmaiset estopalvelut päälle...

      • jepjep

        Kerran kyllä kuulin aika härskiä tekstiä tällasessa rantalentisskeidassa, siinä eukko ihan pokkana tissit heiluen huuteli että "jos omassa kännykässäsi on viihdeviestiesto tai vastaava, niin ainahan äiskän tai iskän kännykästä voi tekstata!"...

        Toisella kertaa kuulin kun jossain näistä tv-visoista (MTV3) eukko ihan oikeasti sanoi että "jos et nyt soita niin saat olla aika laho päästäsi, helppoa rahaa jaellaan täällä joten jos et oo tyhmä niin soitat NYT HETI!"


    • koukku

      Haluaisin jälleen ottaa esille keskustelun mobiilipelien yleisestä mielettömyydestä ja siitä, etteivät esiteini-iässä olevat nuoret ymmärrä rahan arvoa lähettäessään viestejä kymmen- tai satakaupalla liittymistä, joiden hallintaan heillä ei alaikäisinä voi olla itsenäistä oikeutta. Viestien lukumäärä on järjettömän suuri, ja kulunut rahasumma pienelle lapselle ja tämän vanhemmille aivan käsittämätön.

      Käsittelen kirjoituksessani MTV3 - kanavan mobiilipeliä, jonka kuvaus oli seuraava: Ma 31.05 00:15 MAALI!

      Pelaa juontajaa vastaan omalla matkapuhelimellasi!Surffailin maanantai-yönä klo 00:20 aikoihin kanavilla ja huomasin, että MTV3 näytti MAALI! - ohjelmaa, jossa siis tarkoituksena on tehdä maalivahtina toimivalle juontajalle maaleja. Nykyään tietokonepelien ja konsolipelien kehityttyä huipputasolle olin varsin yllättynyt näkemästäni: osanotto peliin oli alusta alkaen todella innokasta.

      Ulkoasullisesti MAALI! - peli näyttää todella yksinkertaiselta ja pitkäveteiseltä. Ilmeisesti TV:ssä "esiintyminen" aiheuttaa halukkuuden peliin osallistumiseen.YKSI TEKSTIVIESTI MAKSAA 0,95 EUROA JA OIKEUTTAA YHTEEN POTKUUN! KOMMENTTIVIESTIEN LÄHETYS "PUHUVALLA PÄÄLLÄ" LÄHETYKSEN AIKANA MAKSAA 1,62 EUROA VIESTIÄ KOHDEN !Hinta on hyvin korkea ja vastaa monien mobiilipalveluiden tilaamista wapista tai GPRS-liittymällä suurempien tiedostojen lataamista.MAALI! - pelin yksi potkukierros kestää muutamia minuutteja.

      Tutkin yhden satunnaisen alkukierroksen tuloksia, jotka olivat seuraavat: (nimimerkit on jätetty pois, yhdestä maalista saa 10 pts)Maalivahdin torjuntaprosentti 43%1. 2900 (29 viestiä torjutut) 2. 1900 (19 viestiä torjutut) 3. 1800 (18 viestiä torjutut) 4. 1700 (17 viestiä torjutut) 5. 1300 (13 viestiä torjutut) 6. 1200 (12 viestiä torjutut) 7. 800 (8 viestiä torjutut) 8. 700 (7 viestiä torjutut) 9. 600 (6 viestiä torjutut) 10.400 (4 viestiä torjutut)Jos lasketaan tämän kierroksen kymmenen parhaan (murto-osan osallistujista) lähettämien viestin hinta siten, että vain maaliin menneet viestit voi huomioida, summaksi tulee133 * 0,95 EUR = 126,35 EUR (751,24 mk).On muistettava, ettei summaan ole laskettu "puhuvalle päälle" lähetettyjä 1,62 EUR viestejä, eikä maalivahdin torjumia 43% viesteistä.

      Päivän parhaan, todellisuudessa muutaman kierroksen pelanneen pelaajan paras kokonaistulos oli 5300 pistettä, jonka haaliminen maksaa vähintään 50,35 EUR. Summa on muutaman minuutin kännykkäpeleihin laitettavaksi huomattavan suuri. Kyseessä oleva pelaaja ei suinkaan lopettanut viestien pommittamista ruutuun näille muutamille alkukierroksille, vaan jatkoi vielä tätä kirjoittaessani innokkasti pelaamista.Aikuisen, nuoren maalivahdin kehno torjuntaprosentti selittyy sillä, että lapsille halutaan suoda onnistumisen tunne päästämällä helppoja maaleja ja siksi tarve lähettää yhä useampia viestejä kokonaispistesaaliin noustessa jatkuvasti. Hän käyttäytyy tahallaan todella lapsellisesti ja mainitsee muutamaan otteensa haluavansa "alkaa murjottaan", mikäli maaleja tulee tiuhaan tahtiin. "Sit te voisitte tehdä tyhjään maaliin niin paljon maaleja kun haluisitte" - toteamus selittänee juontajan pyrkimyksen keinotekoisen onnistumisen tunteen luomiseen viestien lähettäjille.Juontaja totesi katsomieni pelijaksojen aikana myös pari kertaa, että tahtoisi vähentää vaatetustaan, "kun tulee niin kuuma" kävellessä metrin matkaa edestakaisin. Mikä olisikaan parempi keino saada esiteinipojat innostumaan ohjelman seuraamisesta kun vaatetuksen vähentämisestä löpisevä blondi.

      Mikä loppujen lopuksi selittää innokkuuden mobiilipeleihin? Käytännössä TV:ssä näkymisen illuusio luo suurimman halukkuuden peleistä maksamiseen. Nimimerkin taakse piiloutumisen luoma vapaus on yksi parhaista selittävistä tekijöistä. Kierrosten lopussa ilmestyville TOP-listoille pyritään innokkaasti, vaikka ainoa palkinto onkin, että niillä näkyy oma muutaman kirjaimen mittainen nimimerkki jonkin aikaa. Lapsi haluaa olla pienen ajan esillä, "15 minuuttia kuuluisuutta", niinkuin vanha klisee kuuluu. Tietysti mukana on lapsen tietämättömyyttä ja TV- ja mobiilipalvelujentarjoajien taholta törkeästi hyväksikäytettyä innokkuutta: ei lapsi ymmärrä lähettämiensä viestien ja samalla tuhlaamansa rahan arvoa varsinkaan, kun lasku tulee vasta perästä. Mikäli lapsi on yöaikaan jätetty valvomatta TV:n ääreen, saattavat vanhemmat ensimmäistä kertaa tietää lapsensa mieltymyksistä mobiilipeleihin operaattorin laskun ilmestyttyä pöydälle.

      Lasta tai vanhempia voi toki syyttää, mutta palveluntarjoajienkin pitäisi ottaa suurempi vastuu tekemisistään ja1) pyrkiä kaikin mahdollisin keinoin rajoittamaan pienten lasten liikaa pelaamista 2) laskea tuntuvasti hintoja 3) tehdä lähetyksistä lyhyempiä, ettei lapsi voi innostuksissaan lähettää viestejä 4 tunnin ajan ymmärtämättä tekojaan 4) muiden vaihtoehtojen ollessa mahdottomia toteuttaa (tai haluttomuudesta niiden toteuttamiseen) vähintäänkin tehdä peleistä mielekkäämpiä, eikä nykyisenlaisia räiskintäpelejä, joissa toistojen (viestien) määrä ratkaisee voittajan.MTV3 on parin muun kanavan kanssa päätynyt helpoimpaan mahdolliseen ratkaisuun aamupäivän ja yön ohjelmien valitsemisessa. Vielä muutamia vuosia sitten aamuisin näytettiin lastenohjelmia: osa niistä kehittäviä, osa monien mielestä liian väkivaltaisia. Joka tapauksessa lapsella on yhä useammin tarve viihdyttää itseään myös sähköisten medioiden kautta. Kun totuttua tarjontaa ei ole saatavilla, on lapsen entistä helpompi aloittaa viihtymisen tarpeensa tyydyttäminen mobiilipeleistä innostumalla. Kehitys on ilmeinen, mutta sen haittavaikutuksista ei ole paljoakaan puhuttu.

      • seizei

        Joo, minäkin ihmettelin sitä rantalentopalloa yhtenä yönä. Muutaman minuutin erän aikana monet lähettivät tekstiviestejä useamman kymmenen euron edestä ja tunnin päästä eniten pisteitä keränneiden listalla oli vain sellaisia, jotka olivat polttaneet rahaa satoja euroja. Ei mitään järkeä ei!


      • oikea ihminen

        Noissa peleissä ei aina ole pelkästään oikeita aitoja pelaajia, vaan kyseisillä ohjelmilla on
        omia "hahmoja" jotka pelaavat. Lapsi, vaikka 9v näkee että " Tsäbä" on pelannut jo 5000 pisteen arvosta ja yltyy itse pyrkimään samaan pistearvoon. Mikäs siinä, tämä "tsäbä" ei ole oikea ihminen vaan koneenluoma hahmo, jonka esimerkki yllyttää pelaamaan. Eikö tässä ole jo harhaanjohtamisen ja yllytksen makua??


      • bhbvg
        oikea ihminen kirjoitti:

        Noissa peleissä ei aina ole pelkästään oikeita aitoja pelaajia, vaan kyseisillä ohjelmilla on
        omia "hahmoja" jotka pelaavat. Lapsi, vaikka 9v näkee että " Tsäbä" on pelannut jo 5000 pisteen arvosta ja yltyy itse pyrkimään samaan pistearvoon. Mikäs siinä, tämä "tsäbä" ei ole oikea ihminen vaan koneenluoma hahmo, jonka esimerkki yllyttää pelaamaan. Eikö tässä ole jo harhaanjohtamisen ja yllytksen makua??

        täyttääkö se rikoksem merkin? voisiko käydä poliisilta kysäseen vai tietääkö joku


    • poimittua

      tervonen1992 | 21.01.2006 klo 12:56
      Hirveetä kusetusta! "Ei tuu juurikaan soittoja, niin laitetaan 100€ lisää pottiin!" Paskan marjat! Taitaa olla ennemminkin toisin päin! Raukat ihmiset soittaa tonne useita kertoja, ja häviää aina! Nyt tuli paras:" On vaan kaksi numeroa, jotka on soittanu aktiivisesti!" Miten nää kehtaa tällästä lähettää tähän aikaan!


      lisää keskustelua aiheesta osoitteessa:

      http://www.telkku.com/tiedot?oid=5231302&toiminto=kommentit&tunniste=Soittopeli

      doublebock | 21.01.2006 klo 01:41
      Hirveetä kusetusta! "Ei tuu juurikaan soittoja, niin laitetaan 100€ lisää pottiin!" Paskan marjat! Taitaa olla ennemminkin toisin päin! Raukat ihmiset soittaa tonne useita kertoja, ja häviää aina! Nyt tuli paras:" On vaan kaksi numeroa, jotka on soittanu aktiivisesti!" Miten nää kehtaa tällästä lähettää tähän aikaan!

      • poimittua

        linkki:
        http://keskustelu.mtv3.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=120241&tstart=1


        Se liittyy poissonin teoreemaan, että välillä joku mummo päihittää kaikki. Mummoilla on tietty todennäköisyys, kuinka usein ne päihittää kaikki ja se todennäköisyys luulisi olevan todella pieni. Soittopeliä enkä muitakaa sen tyyppisiä pelejä ole koskaan kokeillut enkä tiedä kaikkea kyseisistä peleistä. Ne väittää, että nopein vastaaja voittaa ja luultavasti niin että se nopeus mitataan äänimerkin jälkeen tapahtuvasta näppäilystä. Kysymys kuuluu, millähän tekniikalla se näppäilyaika mitataan, kun linjat ovat Helsinkiin ja Ouluun eripituiset eli linjalla on eri pituista viivettä. Mutta kylläpähän näyttää tosiaan joku Mummo Oulusta olevan välillä se kaikista nopein. Sitten, kun ne väittää että se parantaa voittomahdollisuuksia mitä useammin koittaa parantaa sitä vastausaikaansa (soittaa monta kertaa). Eihän se pidä paikkaansa. Voihan se parantaa voittotodennäköisyyttä mutta samalla pelin hinta (panos) kasvaa myös puheluiden hinnan mukana. Eli ei se paranna pelin odotusarvoa yhtään. En tiedä mikä tuon pelin palautusprosentti on mutta veikkaisin että se on luokkaa 25%-50%. Eli odotusarvo on se 0,25-0,5. Eli kun soitat 100 eurolla, voitat pitkässä juoksussa (aikavälillä vuosi pari) 25 euroa eli teet tappiota.
        Ja tän luulisi olevan selvää että se niiden tarjoama potti kasvaa samassa suhteessa puheluiden määrään verrattuna. Eli mitä enemmän sinne tulee puheluita, niin sitä enemmän kasvattaa pottia. Sen takia ne esikarsintakysymyksetkin ovat tehty mahdollisimman helpoiksi. Ja se on paskapuhetta jos ne tarjoaa potissa 2000e ja samalla väittää, että nyt on hyvät mahdollisuudet voittaa, koska meille päin ei tule nyt kovin paljoa puheluita (ihmiset ovat töissä, kaupassa ym.)

        Lisää "soittopeliteoriaa" täällä:
        http://www.yli kerroin.com/index.php?menuID=7&pageID=11

        ÄLKÄÄ PELATKO TUOLLAISIA ARVONTAPELEJÄ MISSÄ EI VOI TAIDOLLA VAIKUTTAA!!!!!


      • ,,,,
        poimittua kirjoitti:

        linkki:
        http://keskustelu.mtv3.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=120241&tstart=1


        Se liittyy poissonin teoreemaan, että välillä joku mummo päihittää kaikki. Mummoilla on tietty todennäköisyys, kuinka usein ne päihittää kaikki ja se todennäköisyys luulisi olevan todella pieni. Soittopeliä enkä muitakaa sen tyyppisiä pelejä ole koskaan kokeillut enkä tiedä kaikkea kyseisistä peleistä. Ne väittää, että nopein vastaaja voittaa ja luultavasti niin että se nopeus mitataan äänimerkin jälkeen tapahtuvasta näppäilystä. Kysymys kuuluu, millähän tekniikalla se näppäilyaika mitataan, kun linjat ovat Helsinkiin ja Ouluun eripituiset eli linjalla on eri pituista viivettä. Mutta kylläpähän näyttää tosiaan joku Mummo Oulusta olevan välillä se kaikista nopein. Sitten, kun ne väittää että se parantaa voittomahdollisuuksia mitä useammin koittaa parantaa sitä vastausaikaansa (soittaa monta kertaa). Eihän se pidä paikkaansa. Voihan se parantaa voittotodennäköisyyttä mutta samalla pelin hinta (panos) kasvaa myös puheluiden hinnan mukana. Eli ei se paranna pelin odotusarvoa yhtään. En tiedä mikä tuon pelin palautusprosentti on mutta veikkaisin että se on luokkaa 25%-50%. Eli odotusarvo on se 0,25-0,5. Eli kun soitat 100 eurolla, voitat pitkässä juoksussa (aikavälillä vuosi pari) 25 euroa eli teet tappiota.
        Ja tän luulisi olevan selvää että se niiden tarjoama potti kasvaa samassa suhteessa puheluiden määrään verrattuna. Eli mitä enemmän sinne tulee puheluita, niin sitä enemmän kasvattaa pottia. Sen takia ne esikarsintakysymyksetkin ovat tehty mahdollisimman helpoiksi. Ja se on paskapuhetta jos ne tarjoaa potissa 2000e ja samalla väittää, että nyt on hyvät mahdollisuudet voittaa, koska meille päin ei tule nyt kovin paljoa puheluita (ihmiset ovat töissä, kaupassa ym.)

        Lisää "soittopeliteoriaa" täällä:
        http://www.yli kerroin.com/index.php?menuID=7&pageID=11

        ÄLKÄÄ PELATKO TUOLLAISIA ARVONTAPELEJÄ MISSÄ EI VOI TAIDOLLA VAIKUTTAA!!!!!

        mutta eivät uskalla ottaa kantaa, hiekoittamaton bussipysäkkikin on pahempi paha kuin lasten riisto!! Haloo, meihin kaikkiin on sisäänrakennettu oikean ja väärän malli, jokainen meistä tietää miten pitäisi toimia ja miten ei. Se, että me emme ikinä ota kantaa mihinkään, ei Johda meitä mihinkään. Jos me pidämme turpamme kiinni kun lapsilta viedään rahat markkinatalouden nimissä, niin mihin se johtaa ? Aikuinen ei puolusta lasta, vahva heikompaa, juostaan vaan markkinatalouden ehtojen mukaan....? Niinkö?
        Eikö hävetä? Mitä jos vaippoja ei vaihdeta sinun äidillesi vuorokauteen ja lapseltasi vietäisiin 250 euroa nettipeleissä? Hyvä tunnelma, vahvat syövät heikot??

        Mitä jos kaikki paska taphtuisi sinulle???? Mitä jos... ?


    • 45-minuuttia

      Olen ehdottanut 45-minuuttia ohjelmalle seuraavaa, TULOKSETTA...

      mtv3 45MIN!!!Ehdotan 45 min ohjelman toimitukselle, että tekevät ohjelman siitä kuinka mtv3 kerää lahjoittajilta rahaa tv-peleillä ilman vastinetta.Kuinka suurista rahavirroista on kyse? Kuinka paljon parhaimmillaan yhden ohjelman aikana yksi pelaaja on tv-peliin käytettänyt? Kuinka moni on erehtynyt lahjoittamaan rahansa mtv3:lle, rekisteröityneiden käyttäjien lukumäärä? Onko asia poliisitutkinnassa, kyseessähän on törkeä petos monien maksaneiden kohdalla.Onko mtv3 ryhtynyt toimenpiteisiin rahojen palauttamisesta niille, jotka ovat erehtyneet?

      NYT ÄKKIÄ TÄMÄ EPÄKOHTA 45MIN OHJELMAAN ESILLE, ON KÄSITELTY PALJON MUUTA VÄHÄARVOISEMPAA. TÄLLÄ UUTISOINNILLA SAADAAN VARMASTI SUURI MASSA LIIKENTEESEEN JA POLIISITUTKINTA ALOITETTUA, KUN TEHDÄÄN OIKEIN PROVOSOIVA OHJELMA. VOITAISIIN VAIKKA ENSIN HAASTETELLA HENKILÖITÄ, JOIDEN LAPSET OVAT EREHTYNEENÄ KÄYTTÄNEET TUHANSIA EUROJA PELEIHIN JA SITTEN MENNÄ ITSE ASIAAN...

    • lue tästä

      Rahastetut ja vihatut tv-pelit

      Alussa oli yölliset tv-chatti ohjelmat, jotka täyttivät mukavasti television hiljaiset tunnit. Kännykkä-käyttöisen chatin suosio kasvoi yllättäen räjähdysmäisesti.
      Tämä synnytti osallistumis-tv-pelit ja -ohjelmat, jotka ottivat tilaisuudesta vaarin ja kampesivat itsensä valmiiseen markkinarakoon.
      Parhaan katseluajan ulkopuolella tv-mainokset eivät myy eikä raha ropise. Osallistumis tv-pelit tarjoavatkin halvan keinon kerätä sekä rahaa että uusia, kanava-uskollisia katsojia.
      Tai paremminkin - innokkaita, kännykän avulla tv:n-ohjelman tekoon - ja maksamiseen - osallistujia.

      Merkittävän osansa menestystarinaan antoi mobiilimarkkinoiden alati kehittyneet sisältöpalvelut. Pelien osuus sisältöpalveluista on kasvanut kohisten eikä kattoa näy.
      Peleistä käärityt rahat pyörivät tällä hetkellä muutamissa miljoonissa euroissa.
      Lasten yllättävät kännykkälaskut
      Tv-pelejä pelaa innokkaimmin nuoret pojat. Ikäjakauma riippuu pelin tyypistä.
      Peruspelejä naputtelevat jopa ala-asteikäiset, chattaily-ohjelmia myös kolmekymppiset. Suurkuluttajina ovat kuitenkin 15-20-vuotiaat.
      Mutta poikkeuksiakin löytyy.

      - Vuodenaikaan liittyviä tervehdysohjelmia esim Joulutervehdys ja Valentinen päivä -ohjelma ovat saaneet palautetta jopa yli 80-vuotiailta, kertoo pelejä tuottavan RedLynxin tv-bisnesjohtaja Jyrki Tolonen.
      Peleihin tai -ohjelmiin osallistuminen ei kuitenkaan ole halpaa ajantappopuuhaa.
      Yksi tekstiviesti maksaa pelistä riippuen 84 sentistä kahteen euroon, jolla saa yhden tai useamman toiminnon.

      Yllätyksenä postiluukusta rapsahtaneet mega-luokan kännykkälaskut ovat saaneet monet vanhemmat taistelutantereelle pelejä, niitä näyttäviä tv-kanavia sekä operaattoreita vastaan.
      Nuoret eivät välttämättä hahmota kännykän näpyttelyn ja siinä kuluvan rahan yhteyttä. Parissa tunnissa saldo saattaa hipoa pilviä ja pelin huumassa on humahtanut kymmenen vuoden viikkorahat.

      Lakimies Miina Ojajärvi Kuluttajavirastosta kertoo, että peleistä on tullut tukuittain valituksia viime vuosien aikana.
      - On tapauksia, joissa alaikäiset lapset ovat pelanneet tv-pelejä jopa yli 1200 euron edestä.
      Kuluttaja-asiamies onkin käynyt neuvotteluja MTV3:n kanssa koskien sitä, että pelit rikkovat kuluttajansuojasäännöksiä alaikäisten lasten suhteen.
      - Ongelma on siinä, että lapsia ei saisi houkutella suorilla ostokehotuksilla ostamaan mitään, selittää Ojajärvi.

      Kuluttaja-asiamies on myös vaatinut pelien kehittämistä siten, että niissä kerrottaisiin tasaisin väliajoin, että pelien pelaamiseen pitäisi olla vanhempien lupa.
      Kenelle vastuu kuuluu?
      - On ikävää että meitä ja erityisesti televisiota syytetään markkinoimasta näitä pelejä lapsille, kun todellisuudessa pelaajat ovat yli 20-vuotiaita ja pc- ja konsolipeleihinkin nuoret kuluttavat vielä enemmän rahaa, pelialusta vain on eri, toteaa pelejä tuottavan Fun To Phone -yhtiön toimitusjohtaja Kim Lindholm.

      MTV3:n liiketoimintayksikön johtaja Jorma Härkönen on myös eri mieltä siitä, että pelit rikkoisivat kuluttajasuojasäännöksiä.
      Samaan hengenvetoon hän kuitenkin myöntää, että pelejä on hiottu toivottuun suuntaan yhdessä pelien tuottajien kanssa.
      - Mutta luulen, että jos lapsille tulee ylisuuria kännykkälaskuja, meidän prosenttiosuus siitä on pieni.
      Hän sysää vastuuta vanhemmille, jotka antavat lapselle kännykän käyttöön ilman esto- ja saldorajoituksia.

      Saldorajoitus ei kuitenkaan aina toimi.
      Eräs tuohtunut isä sai ilmoituksen tyttärensä 20 euron saldorajoituksen ylityksestä omaan kännykkäänsä parin päivän viiveellä. Siihen mennessä ala-ikäinen tytär oli ehtinyt pelata tv-pelejä sadepäivän ratoksi 280 euron edestä.
      Kumppanipalvelujen johtaja Juhani Kivikangas Telia Sonerasta ihmettelee viiveen pituutta, mutta myöntää, että joskus ongelmia on ollut.
      - Vuosi sitten puhuttiin siitä, pitäisikö palveluissa olla esimerkiksi iltakohtainen esto ja pitäisikö estoja kehittää edelleen.
      Tällä hetkellä operaattoreilla on olemassa 4 estoluokkaa.
      Myös Kivikangas vyöryttää vastuuta perheelle ala-ikäisten kännykkäkäytöstä.
      - Nyt kun puhelimilla voi tehdä eri asioita, kännykän käytöstä on tullut kuin karkkipäivästä sopiminen. Rajat tulee perheestä. Siellä sovitaan, mitä kännykällä voi tehdä ja mitä ei.

      Tv-peleissä ropisee miljoonat
      Vaikka pelien tuottajat suhtautuvat alaan suurena bisneksenä, sekä tv:n edustajat että operaattorit sanovat, että pelit eivät muodosta heille merkittävää rahasampoa. Ainakaan vielä.
      TV-Nelosen toimitusjohtaja Juha-Pekka Louhelainen perustelee tv-pelien ohjelmistoon ottoa sillä, että he haluavat kokeilla erilaisia tv-palveluita ja -malleja erityisesti uudella digi-kanavallaan.
      Nelosen ohjelmistossa pelit ovat olleet vuoden verran ja digi-kanavalla puolisen vuotta.
      - Pelien tuotto on toistaiseksi vielä pientä, mutta toisaalta niillä saattaa olla suuri tulevaisuus.
      Markkina-analyytikko Kalle Snellman Prisma Consultingista laskeskelee MTV3:n, Sub-TV:n sekä Nelosen kanavilla pyörivät pelit tuottavat yhdestä kahteen miljoonaan euroon vuodessa. Tästä operaattoreiden osuus on kolmasosa ja TV-kanaville sekä pelien tuottajille jää kaksi kolmesta.
      Tulevaisuus toivoa täynnä
      Alunperin pelejä pelattiin ainoastaan öiseen aikaan. Sittemmin niitä siirrettiin myös päivä-aikaan pyöriviksi.
      Pelien suosio on saanut kuitenkin jo pelaajia vaatimaan niitä parhaaseen katseluaikaan.
      - Tv-maailma elää koko ajan ja tv-peleillä on omat vakiokatsojansa, varsinkin yöaikaan, toteaa Härkönen.
      Hän kertoo, että keskimääräinen yleisökunta on muutama kymmenen tuhatta henkeä per ohjelmatunti. Parhaimmillaan jotkut ohjelmat saattavat kerätä jopa 100 000 katsojaa.
      Pelejä pyritäänkin tulevaisuudessa kehittämään yhä enemmän ohjelmamaisiksi, jotta niitä mahtuisi pelaamaan yhä suurempi määrä katsojia, kertoo Härkönen
      Samoilla linjoilla on Lindholm.
      - Tulevaisuudessa yhä useammasta ohjelmasta tulee interaktiivinen kun tv-kanavat eivät muulla tavalla osaa kasvattaa tulostaan.
      Hän myös piirtää tulevaisuuden visioita selittäen, että pelit tulevat kehittymään niin, ettei kuluttaja enää tiedä mikä on "tavallista" ohjelmaa ja mikä peliä muusta kuin siitä, että yleisö vaikuttaa ohjelman kulkuun.
      Pelien sisällön laatuun pitääkin panostaa maailmalla pärjätäkseen.
      Supisuomalainen keksintö on omien markkinoiden lisäksi valloittanut jo yli 30 muuta maata.
      Onko osallistumis tv-peleistä muodostumassa Suomelle toinen Nokia?
      - Tällä hetkellä se mitä on nähty Suomessa pari vuotta on nyt siirtymässä suureen maailmaan. Joten kyseessä ei ole ainoastaan hullujen suomalaisten villitys, lohkaisee Lindholm.
      NINA JAATINEN
      Julkaistu 6.8.2005 4:01:22

    • tässäseon

      Vetoomus nuorten lasten vanhemmille


      Useat vanhemmat eivät ole tietoisia kuinka paljon kaupallisilla kanavilla pyörii lapsille suunnattua mobiiliviihdettä. Erityisesti Mainostelevisio Oy on tehnyt selkeän strategisen päätöksen kohdentaa viihdepalveluitaan lapsille ja nuorille MTV3 ja SubTV-kanaviensa kautta. Palvelut ovat niin graafisesti, sisällöltään kuin käytettävyydeltäänkin suunniteltu vetoamaan 10 - 15 vuotiaisiin lapsiin ja varhaisteineihin. Chateissa käyttäjät luovat itselleen animaatiohahmoja, joiden kautta voidaan keskustella ruudulla. Suunnitelmallisuus näkyy erityisesti keskipäivällä pyörivissä lukuisissa mobiilipeleissä sekä chateissa, joissa teletappien kaltaiset hahmot juttelevat keskenään.

      Harva nuori maksaa itse puhelinlaskua. Silloin jää usein ymmärtämättä kuinka kallista kyseisten palveluiden käyttö on. Yksi viesti näihin palveluihin maksaa 0,85 - 1,95 euroa. Usein pelien luonteeseen kuuluu lähettää useita, jopa kymmeniä viestejä pelikerralla. Tästä kertyy nopeasti huomattava puhelinlasku. Vetoankin nyt vanhempiin, että he asettaisivat lapsilleen maksullisten tekstiviesti-palveluiden eston. Tämä ei vaikuta millään tavalla puheluihin eikä normaaleihin tekstiviesteihin. Se kuitenkin varmistaa, etteivät lapset tietämättömyydessään käytä näitä kalliita palveluita. Myös saldoraja on hyödyllinen, mutta johtaa usein siihen, että saldo käytetään loppuun kesken laskutusjakson. Tämä johtaa siihen, että lapsi ei voi ottaa yhteyttä vanhempiinsa hätätilanteissa.

      Ohessa löytyy taulukko MTV:n kanavien sisällöstä viikolla 28. Taulukosta voidaan selkeästi havaita, että varsinkin pelit on sijoitettu ohjelmistoon pääasiassa noin kello 10:00 ja 16:00 välille. Etenkin näin kesäisin lapset viettävät paljon aikaa kotonaan yksin juuri tuohon aikaan. Vanhemmat pääsevät töistä iltapäivällä ja kuin sattumalta juuri kello 15:45 loppuu myös mobiilipelit. Oheisesta taulukosta on jätetty tietoisesti pois selkeästi aikuisille suunnatut mobiiliohjelmat kuten deitti-chatit. Valitettavasti myös niiden käyttäjäkunnasta löytyy erittäin paljon varhaisteinejä. Varhaisteinit juttelemassa keskellä yötä tuntemattomien kanssa deitti-luontoisessa viihde-palvelussa. Tämän yksinään pitäisi olla hälyttävää vanhemmille.


             maanantai       tiistai       keskiviikko       torstai
      MTV3       13:30   15:35   Pelejä       13:05   15:35   Pelejä       11:25   15:35   Pelejä       11:25   15:35   Pelejä
            0:25   1:15   Pelejä      0:30   6:45   Chattia                     2:25   6:45   Chattia
             1:15   6:45   Chattia                                               
                                                                     
      SubTV       6:00   12:00   Chattia       6:00   10:00   Chattia       6:00   10:00   Chattia       6:00   12:00   Chattia
            12:00   15:45   Pelejä      10:00   15:45   Pelejä      10:00   15:45   Pelejä      12:00   15:45   Pelejä
             2:45   6:00   Chattia       2:40   6:00   Chattia       2:50   6:00   Chattia       2:40   6:00   Pelejä
                                                                     
            perjantai      lauantai      sunnuntai            
      MTV3       11:25   14:35   Pelejä       11:40   14:45   Pelejä       10:45   12:10   Pelejä            
            14:35   15:35   Chattia                     0:45   2:40                
             2:40   8:15   Chattia                                            
                                                                  
      SubTV       6:00   10:00   Chattia       6:00   10:00   Chattia       6:00   13:30   Chattia            
            10:00   16:35   Pelejä      10:00   11:20   Pelejä      2:45   6:00   Chattia            
             2:15   6:00   Chattia       11:20   15:25   Chattia                            

    • televisiovisailija

      Koitin piruuttani mikä mättää... 5 kertaa painoin numeron joka kuului enaimmäisenä olin liian hidas, viimeiselläkin joka oli useampi oikein... Eli aika kusetusta tuon rahan eteen... Muutama huntti ja toi on joku pari euroo per koitto... Voisin koittaa tota nopeutta jos olis vaikka 40k... Eka ja vika testi, no tällä miehellä on jo ikää melkein 40 kiinnosti vaan tietää. Ihan niin idioottimaista kun ajattelinkin, mutta kai ton huorankin palkka tarttee maksaa...

    • Jacop

      Aloittaja kirjoittaa asiaa jossa on vielä enemmän perää kuin hän pitkässä kannan otossaan edes kirjoittaa. Kiitos, että olet puuttunut asiaan. Puhelimesta ja tietokoneista ja TV: stä on tänä aikana tullut keinottelun välineitä ja tämä keinottelu jo on lisääntynyt niin paljon, että se tuntuu rikolliselta. Esm yöllä lähetettävä ohjelma jossa kysytään jokin helppo kysymys ja kun soitat sitten TV ruudussa näkyvään numeroon, niin ennen kuin mitään olet edes kerinnyt puhua tulee ilmoitus: "Valitettavasti en saanut selvää mitä vastasitte, Voitteko toistaa vastauksenne". Tämä siis ennen kuin mitään olet edes vastannut. No miksi numerosta vastataan näin? Siksi, että katsoja käyttäisi puhe aikaa, puhelun hinta on yli viisi euroa. Toinen tapa millä tämä tietotyyppinen peli toimii on näin- Kun olet vastannut oikein TV:ssä esitettyyn kysymykseen niin numero johon soitit kyselee sinulta asioita jotka ei ole varsinaisesti mitenkään tähän kilpailuun kuuluvia ja miksiköhän? Siksi, että puhe aikaa kuluisi ja siksi, että viimein vastaat väärin, eikä sinulla ole voiton mahdollisuutta.
      Puhelun välityksestä on myös tullut lähes rikollista toimintaa, keinotteloita
      on ilmaantunut tälle alueelle. Numerotiedustelu joiltakin puhelun välittäjiltä voi maksaa sinulle 15.00e tiedustelu.
      Puhelin keinottelu on paisunut sellaisiin mittasuhteisin, että jotain on tehtävä ja pian. Phelujen välitys on valtiollistettava..tai asian valvotaa lisättävä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2701
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1331
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1165
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1018
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      1000
    6. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      986
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      899
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe