sima

zeikka

Vappuna ois kiva tarjota kavereille tuhtia simaa. Elikkä onko jollain hyvää siman ohjetta, siis siman jossa ois prosentteja?

11

24142

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikein paljon

      Minuakin kiinnoistaisi oikein paljon, yrittäny etttii mutta tarkkoja ohjeita tälläseen ei löydy. Hiivaahaan ja käymisaikaa lisäämällä se kai onnistuu.

      • Lauttasaaren Kiljukeisari VT

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT


      • simaa
        Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT

        Saiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??


      • Lauttasaaren kiljukeisari VT
        simaa kirjoitti:

        Saiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??

        Saa. käytä astiana tavallista isohkoa pulloa,
        mutta älä sulje korkkia paineen takia. Osa alkoholista varmasti karkaa pois. Noin viikon
        käymisen jälkeen (normaalisimaa käytetään 3 päivää)
        lapa pulloihin joissa muutama rusina ja iske
        jääkaappiin. Vääntöä on noin 4-6 til.%


      • 20000012
        Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT

        Hyvä vinkki


      • jämtti
        Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT

        Walhalla
        https://www.evira.fi/elintarvikkeet/takaisinvedot/takaisinvedot_arkisto/yliherkkyytta-aiheuttavaa-ainesosaa---sulfiittia---ei-ole-ilmoitettu-hartwallin-walhalla-siman-pakkausmerkinnoissa/


    • dewo

      http://www.eräsmies.fi/2017/04/erasmiehen-vappusima-seikkailut.html tuossapa erilainen sima

    • he.hee

      Simaan saa prosenttia jo siten,kun tekee normaali simaan ohjeen mukaan ja laittaa simaan sit esim.mehukatti muovikannuun ja antaa olla jonkun aikaa.
      Kun kotimehukin alkaa käymään muovikannussa,jos seisoo pitkään.
      Sitä en tiedä millaista tavaraa siitä tulee....

    • vah_va

      Saarikosken ; kossuun rusina

    • sima_suu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sä et pääse yli, mä en pääse yli

      Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V
      Ikävä
      128
      1498
    2. Hirvittävä onnettomuus.

      Voimia ja lohdutusta suuressa surussanne🙏🙏.
      Rovaniemi
      37
      1411
    3. Missä väleissä ollaan

      Jatkossa? Vai ollaanko missään? Koetko ikäväksi näkemisen)
      Ikävä
      67
      1215
    4. Hei sinä nainen

      Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa
      Ikävä
      54
      1149
    5. Riittääkö vielä

      Pelkät kuvat? 😉
      Ikävä
      69
      994
    6. Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?

      Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi
      Maailman menoa
      255
      961
    7. Kelan perkeleellinen käytäntö

      Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei
      Maailman menoa
      195
      948
    8. Mitä toivot

      Välienne olevan?
      Ikävä
      73
      911
    9. Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää
      Suomalaiset julkkikset
      16
      830
    10. Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta

      Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps
      Maailman menoa
      106
      818
    Aihe