Vappuna ois kiva tarjota kavereille tuhtia simaa. Elikkä onko jollain hyvää siman ohjetta, siis siman jossa ois prosentteja?
sima
11
22730
Vastaukset
- oikein paljon
Minuakin kiinnoistaisi oikein paljon, yrittäny etttii mutta tarkkoja ohjeita tälläseen ei löydy. Hiivaahaan ja käymisaikaa lisäämällä se kai onnistuu.
- Lauttasaaren Kiljukeisari VT
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VT - simaa
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VTSaiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??
- Lauttasaaren kiljukeisari VT
simaa kirjoitti:
Saiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??
Saa. käytä astiana tavallista isohkoa pulloa,
mutta älä sulje korkkia paineen takia. Osa alkoholista varmasti karkaa pois. Noin viikon
käymisen jälkeen (normaalisimaa käytetään 3 päivää)
lapa pulloihin joissa muutama rusina ja iske
jääkaappiin. Vääntöä on noin 4-6 til.% - 20000012
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VTHyvä vinkki
- jämtti
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VT
- dewo
http://www.eräsmies.fi/2017/04/erasmiehen-vappusima-seikkailut.html tuossapa erilainen sima
- he.hee
Simaan saa prosenttia jo siten,kun tekee normaali simaan ohjeen mukaan ja laittaa simaan sit esim.mehukatti muovikannuun ja antaa olla jonkun aikaa.
Kun kotimehukin alkaa käymään muovikannussa,jos seisoo pitkään.
Sitä en tiedä millaista tavaraa siitä tulee.... - vah_va
Saarikosken ; kossuun rusina
- sima_suu
hunajasima
http://nucleus.fi/wp-content/uploads/2013/08/2.pdf
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mielessäni vieläkin T
Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän361506Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k61311- 81247
Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.11245Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,21218Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p411218Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis01204Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin11180Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä21160Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta11136