sima

zeikka

Vappuna ois kiva tarjota kavereille tuhtia simaa. Elikkä onko jollain hyvää siman ohjetta, siis siman jossa ois prosentteja?

11

22730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikein paljon

      Minuakin kiinnoistaisi oikein paljon, yrittäny etttii mutta tarkkoja ohjeita tälläseen ei löydy. Hiivaahaan ja käymisaikaa lisäämällä se kai onnistuu.

      • Lauttasaaren Kiljukeisari VT

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT


      • simaa
        Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT

        Saiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??


      • Lauttasaaren kiljukeisari VT
        simaa kirjoitti:

        Saiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??

        Saa. käytä astiana tavallista isohkoa pulloa,
        mutta älä sulje korkkia paineen takia. Osa alkoholista varmasti karkaa pois. Noin viikon
        käymisen jälkeen (normaalisimaa käytetään 3 päivää)
        lapa pulloihin joissa muutama rusina ja iske
        jääkaappiin. Vääntöä on noin 4-6 til.%


      • 20000012
        Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT

        Hyvä vinkki


      • jämtti
        Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT

        Walhalla
        https://www.evira.fi/elintarvikkeet/takaisinvedot/takaisinvedot_arkisto/yliherkkyytta-aiheuttavaa-ainesosaa---sulfiittia---ei-ole-ilmoitettu-hartwallin-walhalla-siman-pakkausmerkinnoissa/


    • dewo

      http://www.eräsmies.fi/2017/04/erasmiehen-vappusima-seikkailut.html tuossapa erilainen sima

    • he.hee

      Simaan saa prosenttia jo siten,kun tekee normaali simaan ohjeen mukaan ja laittaa simaan sit esim.mehukatti muovikannuun ja antaa olla jonkun aikaa.
      Kun kotimehukin alkaa käymään muovikannussa,jos seisoo pitkään.
      Sitä en tiedä millaista tavaraa siitä tulee....

    • vah_va

      Saarikosken ; kossuun rusina

    • sima_suu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe