Vappuna ois kiva tarjota kavereille tuhtia simaa. Elikkä onko jollain hyvää siman ohjetta, siis siman jossa ois prosentteja?
sima
11
25345
Vastaukset
- oikein paljon
Minuakin kiinnoistaisi oikein paljon, yrittäny etttii mutta tarkkoja ohjeita tälläseen ei löydy. Hiivaahaan ja käymisaikaa lisäämällä se kai onnistuu.
- Lauttasaaren Kiljukeisari VT
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VT - simaa
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VTSaiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??
- Lauttasaaren kiljukeisari VT
simaa kirjoitti:
Saiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??
Saa. käytä astiana tavallista isohkoa pulloa,
mutta älä sulje korkkia paineen takia. Osa alkoholista varmasti karkaa pois. Noin viikon
käymisen jälkeen (normaalisimaa käytetään 3 päivää)
lapa pulloihin joissa muutama rusina ja iske
jääkaappiin. Vääntöä on noin 4-6 til.% - 20000012
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VTHyvä vinkki
- jämtti
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VT
- dewo
http://www.eräsmies.fi/2017/04/erasmiehen-vappusima-seikkailut.html tuossapa erilainen sima
- he.hee
Simaan saa prosenttia jo siten,kun tekee normaali simaan ohjeen mukaan ja laittaa simaan sit esim.mehukatti muovikannuun ja antaa olla jonkun aikaa.
Kun kotimehukin alkaa käymään muovikannussa,jos seisoo pitkään.
Sitä en tiedä millaista tavaraa siitä tulee.... - vah_va
Saarikosken ; kossuun rusina
- sima_suu
hunajasima
http://nucleus.fi/wp-content/uploads/2013/08/2.pdf
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persut = far-right Finns Party?
Eikös tuo tarkoita, että persut ovat äärioikeistoa? "In 2023, Petteri Orpo, of the National Coalition Party, unseated M797409Demarilesbo synnytti lapsen
Lapsen biologisella isällä ei ole mitään oikeuksia lapseensa. On pelkkä "luovuttaja". https://www.hs.fi/politiikka/art2044640Opettaja teki pornoa sivubisneksenä
Jännittävää nähdä, koetaanko tämä ihan normaaliksi ja toivottavaksi kombinaatioksi kasvatusalalla. Voi mennä hyvin kiinn724530Ei me olla sielunkumppaneita
jos sellaisia edes on. En tiedä miksi niin kovasti pidin sinusta, varmaan olisi paljonkin hyviä syitä, mutta ehkä olit v584120HS - SDP valmistatuu MILJARDILEIKKAUKSIIN seuraavalla vaalikaudella!
"Sdp:n uusi talousääni lupaa miljardien edestä leikkauksia HS-haastattelu|Kansanedustaja Joona Räsänen on Sdp:n puheen674083Persu ei ole koskaan päässyt Valkoiseen Taloon
Eikä pääse. Jopa demareita siellä on käynyt, vaikka jenkkien vasemmistolaisin suuri puolue vastaa lähinnä Suomen kokoomu333609Porno-ope?
Kaikenlaisia sitä nykyään Suomessakin on. Tai onhan niitä voinut olla aiemminkin, mutta ehkä paperilehtin aikakaudella e612995Sovitteko ulkonäöllisesti
Oletteko kaivattunne kanssa sopivan näköinen pari? Semmoinen, suurinpiirtein yhtä hyvän näköisiä? Samanlainen olemus, ty652722Opettaja OnlyFansissa - Onko ihan OK?
Onko mielestäsi ihan OK, että peruskoulun luokanopettaja on virka-aikansa ulkopuolella aktiivinen aikuisviihteen tuottaj391915- 471675