Vappuna ois kiva tarjota kavereille tuhtia simaa. Elikkä onko jollain hyvää siman ohjetta, siis siman jossa ois prosentteja?
sima
11
25170
Vastaukset
- oikein paljon
Minuakin kiinnoistaisi oikein paljon, yrittäny etttii mutta tarkkoja ohjeita tälläseen ei löydy. Hiivaahaan ja käymisaikaa lisäämällä se kai onnistuu.
- Lauttasaaren Kiljukeisari VT
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VT - simaa
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VTSaiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??
- Lauttasaaren kiljukeisari VT
simaa kirjoitti:
Saiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??
Saa. käytä astiana tavallista isohkoa pulloa,
mutta älä sulje korkkia paineen takia. Osa alkoholista varmasti karkaa pois. Noin viikon
käymisen jälkeen (normaalisimaa käytetään 3 päivää)
lapa pulloihin joissa muutama rusina ja iske
jääkaappiin. Vääntöä on noin 4-6 til.% - 20000012
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VTHyvä vinkki
- jämtti
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VT
- dewo
http://www.eräsmies.fi/2017/04/erasmiehen-vappusima-seikkailut.html tuossapa erilainen sima
- he.hee
Simaan saa prosenttia jo siten,kun tekee normaali simaan ohjeen mukaan ja laittaa simaan sit esim.mehukatti muovikannuun ja antaa olla jonkun aikaa.
Kun kotimehukin alkaa käymään muovikannussa,jos seisoo pitkään.
Sitä en tiedä millaista tavaraa siitä tulee.... - vah_va
Saarikosken ; kossuun rusina
- sima_suu
hunajasima
http://nucleus.fi/wp-content/uploads/2013/08/2.pdf
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan
Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam3541411- 741385
Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten3101150Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin
Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀461077Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin
Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆231894Aika pieni se on
Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht31892vinkki miehille
Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli163868Kiitos siitä
Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak40835Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa
Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso20807Pelekäätkönä mua?
Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te42804