sima

zeikka

Vappuna ois kiva tarjota kavereille tuhtia simaa. Elikkä onko jollain hyvää siman ohjetta, siis siman jossa ois prosentteja?

11

24768

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikein paljon

      Minuakin kiinnoistaisi oikein paljon, yrittäny etttii mutta tarkkoja ohjeita tälläseen ei löydy. Hiivaahaan ja käymisaikaa lisäämällä se kai onnistuu.

      • Lauttasaaren Kiljukeisari VT

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT


      • simaa
        Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT

        Saiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??


      • Lauttasaaren kiljukeisari VT
        simaa kirjoitti:

        Saiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??

        Saa. käytä astiana tavallista isohkoa pulloa,
        mutta älä sulje korkkia paineen takia. Osa alkoholista varmasti karkaa pois. Noin viikon
        käymisen jälkeen (normaalisimaa käytetään 3 päivää)
        lapa pulloihin joissa muutama rusina ja iske
        jääkaappiin. Vääntöä on noin 4-6 til.%


      • 20000012
        Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT

        Hyvä vinkki


      • jämtti
        Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:

        - 30L kuumaa vettä
        - 2kg fariinisokeria
        - 3kg tavallista sokeria
        - 500g hunajaa
        - 500g siirappia
        - 5 sitruunaa
        - 1 pala hiivaa

        Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
        viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
        Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.

        Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
        on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
        pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
        pääse sotkeentumaan liemeen.

        Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..

        Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
        olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
        yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
        ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.

        Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
        kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
        makeus ei ole kohdallaan.

        Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
        Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
        On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.

        Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!


        --Lauttasaaren kiljukeisari VT

        Walhalla
        https://www.evira.fi/elintarvikkeet/takaisinvedot/takaisinvedot_arkisto/yliherkkyytta-aiheuttavaa-ainesosaa---sulfiittia---ei-ole-ilmoitettu-hartwallin-walhalla-siman-pakkausmerkinnoissa/


    • dewo

      http://www.eräsmies.fi/2017/04/erasmiehen-vappusima-seikkailut.html tuossapa erilainen sima

    • he.hee

      Simaan saa prosenttia jo siten,kun tekee normaali simaan ohjeen mukaan ja laittaa simaan sit esim.mehukatti muovikannuun ja antaa olla jonkun aikaa.
      Kun kotimehukin alkaa käymään muovikannussa,jos seisoo pitkään.
      Sitä en tiedä millaista tavaraa siitä tulee....

    • vah_va

      Saarikosken ; kossuun rusina

    • sima_suu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      223
      6965
    2. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      42
      1249
    3. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1042
    4. Yksi kysymys

      Yksi kysymys, minkä kysyisit kaivatultasi. Mikä se olisi?
      Ikävä
      75
      891
    5. Hävettää muuttaa Haapavedelle.

      Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal
      Haapavesi
      48
      845
    6. Katseestasi näin

      Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a
      Ikävä
      61
      837
    7. Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä

      Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.
      Maailman menoa
      93
      794
    8. Toinen kuva mikä susta on jäänyt on

      tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.
      Ikävä
      38
      791
    9. Tietenkin täällä

      Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.
      Suomussalmi
      14
      756
    10. Jäähalli myynnissä!

      Pitihän se arvata kun tuonne se piti rakentaa väkisin.
      Äänekoski
      43
      733
    Aihe