Vappuna ois kiva tarjota kavereille tuhtia simaa. Elikkä onko jollain hyvää siman ohjetta, siis siman jossa ois prosentteja?
sima
11
24142
Vastaukset
- oikein paljon
Minuakin kiinnoistaisi oikein paljon, yrittäny etttii mutta tarkkoja ohjeita tälläseen ei löydy. Hiivaahaan ja käymisaikaa lisäämällä se kai onnistuu.
- Lauttasaaren Kiljukeisari VT
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VT - simaa
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VTSaiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??
- Lauttasaaren kiljukeisari VT
simaa kirjoitti:
Saiskos simaan voltteja ilman viininkäymisastioita ja muita hömpötyksiä??
Saa. käytä astiana tavallista isohkoa pulloa,
mutta älä sulje korkkia paineen takia. Osa alkoholista varmasti karkaa pois. Noin viikon
käymisen jälkeen (normaalisimaa käytetään 3 päivää)
lapa pulloihin joissa muutama rusina ja iske
jääkaappiin. Vääntöä on noin 4-6 til.% - 20000012
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VTHyvä vinkki
- jämtti
Lauttasaaren Kiljukeisari VT kirjoitti:
- 30L kuumaa vettä
- 2kg fariinisokeria
- 3kg tavallista sokeria
- 500g hunajaa
- 500g siirappia
- 5 sitruunaa
- 1 pala hiivaa
Liuota sokerit, siirappi ja hunaja kuumaan veteen
viininkäymisastiassa jossa vesilukko.
Kun liuos on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva. Lisää sitruunanmehu ja sitruunanpalat.
Anna käydä tasaisessa lämmössä (komero joka
on ehkä hieman huoneenlämpöä korkeampi lienee paras) kolmisen viikkoa. Lapa lappoletkulla
pulloihin varoen, ettei pohjalla oleva hiiva
pääse sotkeentumaan liemeen.
Pulloihin voi asentaa muutaman rusinan, jos niistä tykkää. Minä en :D..
Pullot kiinni ja kylmään. Prosentteja pitäisi
olla 12-15. Jos saavin antaa olla paikoillaan
yli kuukauden, sokeri saattaa olla kulunut loppuun
ja liemestä tulee miellyttävän viinimäinen.
Lapon jälkeen varmistetaan ettei hiivaa ole
kulkeutunut pulloon ja lisätään sokeria jos
makeus ei ole kohdallaan.
Hiivan määrällä ei ole väliä, sokerin määrällä on.
Kuitenkin yli 10% sokeria tilavuudesta tappaa varmasti hiivan.
On kauheaa lukea kun ihmiset tekevät kiljua noin 10 palalla hiivaa :P Ripulihan siitä tulee.
Ja Hartwallin Walhalla-sima takas kauppoihin!
--Lauttasaaren kiljukeisari VT
- dewo
http://www.eräsmies.fi/2017/04/erasmiehen-vappusima-seikkailut.html tuossapa erilainen sima
- he.hee
Simaan saa prosenttia jo siten,kun tekee normaali simaan ohjeen mukaan ja laittaa simaan sit esim.mehukatti muovikannuun ja antaa olla jonkun aikaa.
Kun kotimehukin alkaa käymään muovikannussa,jos seisoo pitkään.
Sitä en tiedä millaista tavaraa siitä tulee.... - vah_va
Saarikosken ; kossuun rusina
- sima_suu
hunajasima
http://nucleus.fi/wp-content/uploads/2013/08/2.pdf
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1281498- 371411
- 671215
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa541149- 69994
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi255961Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei195948- 73911
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää16830Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106818