Mikä on portto?

huora/portto

Ilmestyskirja 17:1

"Tule, minä näytän sinulle sen suuren porton tuomion, joka istuu paljojen vetten päällä, hänen, jonka kanssa maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet ja jonka haureuden viinistä maan asukkaat ovat juopuneet."


PORTTO

Raamatussa avioliitto on seurakunnan ja jumalan välisen yhteyden vertauskuva, katso esim. Ef.5:31-22, Jes.54:5, Jer.3:6-13, 31:31-34, Hos.2:19-20. Ilmestyskirjassa "vaimo" (Ilm.12:1, 19:7) tai "morsian" (Ilm.21:9) on seurakunnan vertauskuva. Vastaavasti "portto" (Ilm.17) tai "nainen" (17:3) on luopio-seurakunnan vertauskuva. Kirkkolaitos on tuo valheellinen seurakunta joka "harjoittaa haureutta", eli houkuttelee ihmisiä luopumukseen, yhdessä maallisen peto-vallan kanssa.


VEDET

Raamattu kertoo mitä ovat nuo vedet joiden päällä portto istuu. Nuo vedet ovat "kansoja ja väkijoukkoja ja kansanheimoja ja kieliä" (Ilm.17:15)



VIINI

Jeesus piti ehtoollisviiniä uuden liiton symbolina (Luuk.22:20). Viini on siis myös uskonnollisen opin, tai opinkappaleen symboli. Tuo suuren porton viini on kirkon teologia, harhaoppi, josta maan asukkaat (mm suomalaiset) ovat ikäänkuin juovuksissa.


Jos haluaisimme kirjoittaa ilmestyskirjan jakeet 17:1-2 avattuna, kaikille ymmärrettävällä kielellä, voisi tuo kohta kuulua näin:

"Tule, minä näytän sinulle sen suuren kirkkolaitoksen tuomion, jolla on jäseniä monissa eri kansoissa, hänen, jonka kanssa maan kuninkaat ovat jumalasta luopumusta harjoittaneet ja jonka harhaopeista maan asukkaat ovat menneet sekaisin."



PORTON TYTTÄRET

Ilmestyskirjan portolla, eli katolisella kirkolla, on mainittu olevan tyttäriä (Ilm.17:5). Nämä tyttäret ovat tuon suuren katolisen emäkirkon hareuden hengestä syntyneitä lahkoja, kuten luterilainen, ortodoksinen ja kalvinistinen kirkko.


VÄÄRÄ PROFEETTA

Ilmestyskirjassa mainittu "suuri portto" on sama asia kuin kohdissa 16:13, 19:20 ja 20:10 mainittu "väärä profeetta". Tämä käy selväksi jos tutkimme tarkasti toista kappaletta:

Ilm.2:20

"Mutta se minulla on sinua vastaan, että sinä suvaitset tuota naista (vrt. Ilm.17:3 "nainen"), Iisebeliä, joka sanoo itseään profeetaksi (vrt. Ilm.16:13 "väärä profeetta") ja opettaa ja eksyttää minun palvelijoitani harjoittamaan haureutta (=vrt.Ilm 17:2 "haureuden viini") ja syömään epäjumalille uhrattua (mm kirkollisvero). Katso, minä syöksen hänet tautivuoteeseen, ja ne, jotka hänen kanssaan tekevät huorin, minä syöksen suureen ahdistukseen..."


Huomaa että Raamattu puhuu sellaisista miehistä jotka tekevät huorin tuon suuren porton, Iisebelin, kanssa. Joka siis yhtyy kirkkoon on yksi henki kirkon kanssa ja on siis tehnyt huorin Iiseblin kanssa.

21

9472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä et ole vielä edes uskossa Jeesukseen ja yrität selittää ilmestyskirjaa!!! Huh huh!

      portto on sellainen ihminen joka tekee haureuden syntiä jatkuvasti.

      Tässä Jeesuksen opetusta aiheesta!

      27.Te olette kuulleet sanotuksi: 'Älä tee huorin.'

      28.Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssaan.

      29.Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin.

      30.Jos sinun oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Parempi on sinulle menettää yksi jäsenistäsi, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin.

      31.On sanottu: 'Joka hylkää vaimonsa, antakoon hänelle erokirjan'.

      32.Mutta minä sanon teille: jokainen, joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden, saattaa hänet tekemään huorin, ja joka nai hylätyn, tekee huorin.
      [Jumalan Kansan Raamattu: Matt. 5:27-32]

      Sitten seuraavaksi. Älä yritä yhdistää toisiinsa kirkkoa, jossa vielä on jonkin verran vanhurskautta jäljellä, lopunajan luopiokirkkoa, joka se ei vielä ole ja porttoa.

      Ilmestyskirjan selittämiseen tarvitaan erityisen paljon viisauden ja ilmestyksen henkeä!

      http://www.jeesusonherra.net/

      • ulos hänestä

        EROTKAA HEISTÄ!


        2Kor. 6:15-17

        Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa? Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani." Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias."


        Ilm.18:4

        "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa."


        Luuk. 9:5

        "Ja missä eivät ota teitä vastaan, siitä kaupungista lähtekää pois, ja pudistakaa tomu jaloistanne, todistukseksi heitä vastaan."



        Jer.51:6

        "Paetkaa Baabelista ja pelastakoon kukin henkensä, älkää hukkuko sen syntiin."


        Luuk. 17:31

        "Sinä päivänä älköön se, joka katolla on ja jolla on tavaransa huoneessa, astuko alas niitä noutamaan; ja älköön myös se, joka pellolla on, palatko takaisin. Muistakaa Lootin vaimoa!"


        1.Korinttolaiskirje 5:11

        Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.


        Psalmit 1:1

        Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat,


        Tiit. 3:10

        Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti,


        Efesolaiskirje 5:6

        Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia; älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan.

        http://www.wwnet.fi/users/veijone/kirkko.htm


      • jeesus

        Luuk. 14:26 "Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni."

        Matt. 5:48 "Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on."

        Luuk. 12:33 "Myykää, mitä teillä on, ja antakaa köyhille."


    • Aili333

      Porttohenkinen mies joutuu helvettiin sillä hän on osallinen kirkkohuoruuteen.

      • kristitty.

        Se mies on portto joka kuuluu kirkkoon, sillä hän tekee huorin sen suuren porton kanssa.

        Ja te tiedätte ettei huorimuksissa ole elämää, vaan he ovat hengellisesti kuolleita ihmisiä.


    • raamatullinen vastaus

      Porttohuora on sellainen uskontokunta joka väittää olevansa Jumalan Sanalle kuuliainen, mutta ei ole. Sellainen on huoramies.

    • Jeesuksen opetuslapsi

      Herra Jeesus Kristus opetti: "Kun ilta tulee, sanotte te: 'Tulee selkeä ilma, sillä taivas ruskottaa', ja aamulla: 'Tänään tulee rajuilma, sillä taivas ruskottaa ja on synkkä'. Taivaan muodon te osaatte arvioida, mutta aikain merkkejä ette osaa. Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin Joonaan merkki." Jeesus oli haudassa kolme kalenteripäivää.

      Jeesus sanoi: "Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani tässä avionrikkojassa ja syntisessä sukupolvessa, sitä myös Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa."

      Paavali kirjoitti Pyhässä Hengessä: ´Niinpä sitoo laki naidun vaimon hänen elossa olevaan mieheensä; mutta jos mies kuolee, on vaimo irti tästä miehen laista. Sentähden hän saa avionrikkojan nimen, jos miehensä eläessä antautuu toiselle miehelle; mutta jos mies kuolee, on hän vapaa siitä laista, niin ettei hän ole avionrikkoja, jos menee toiselle miehelle. Niin, veljeni, teidätkin on kuoletettu laista Kristuksen ruumiin kautta, tullaksenne toisen omiksi, hänen, joka on kuolleista herätetty, että me kantaisimme hedelmää Jumalalle. Sillä kun olimme lihan vallassa, niin synnin himot, jotka laki herättää, vaikuttivat meidän jäsenissämme, niin että me kannoimme hedelmää kuolemalle, mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.

      ´Te avionrikkojat, ettekö tiedä, että maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen. Vai luuletteko, että Raamattu turhaan sanoo: "Kateuteen asti hän halajaa henkeä, jonka hän on pannut meihin asumaan"? Mutta hän antaa sitä suuremman armon. Sentähden sanotaan: "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon". Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee. Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, te syntiset, ja tehkää sydämenne puhtaiksi, te kaksimieliset. Tuntekaa kurjuutenne ja murehtikaa ja itkekää; naurunne muuttukoon murheeksi ja ilonne suruksi. Nöyrtykää Herran edessä, niin hän teidät korottaa.´

      Näistä Raamatun opetuksista voimme ymmärtää mitä hengellinen porttous tarkoittaa tämänkin ajan ihmisille, joilla voi jumalinen ulkokuori, mutta jotka kieltävät Pyhän Hengen voiman ja Jumalan tahdon, luullen olevan rikkaita, mutta ovat alastomia, kuten Laodikean seurakunta Ilmestyskirjan alussa.

      Älkää antako kenenkään eksyttää itseänne, sillä Perkele valmistelee pedon merkkiä tässä pahassa maailman ajassa ja pyrkii otatuttamaan sen merkin kaikille, sillä joka sen merkin ottaa on hänen omansa. Jumala sen sijaan Jeesuksessa Kristuksessa antaa Elävää Vettä eli Pyhän Hengen sinetin jokaiselle omallensa. Vahvistukaa Herrassa ja hänen voimassansa, sillä anova saa ja etsivä löytää, olkaa kuitenkin anomisessa ja etsimisessä kestäväiset ja pitkämieliset, niinmyös kaikessa Herran Jeesuksen todistuksessa ja työssä, oli se minkälaista tahansa, ennenkaikkea esirukoilkaa kaikkien pyhien ja esivallan puolesta, että evankeliumi voisi edetä ja tuottaa runsasta satoa Elon Herralle, koska taivaassa on ilo yhdestä parannuksen tehneestä suurempi kuin 99, jotka eivät parannusta tarvitse.

    • theos deum

      Kirkollinen avioliitto ei ole Raamatullisesti pätevä.

      • kristitty.

        Olen samaa mieltä. Vain lahkossa solmittu avioliitto on pätevä


    • Masa666

      Porttohuoria ovat kaikki uskovaiset naiset, kun eivät tee valintaa osaa valita jeesuksen ja miehensä välillä

    • OttoPetteris

      Porttoja ovat kaikki ne naiset, jotka eivät alistu uskonlahkon tai kirkkokunnan määräyksiin, eivätkä "vaikene seurakunnassa". Sen lisäksi huoria ovat esim. ne helluntailaiset naiset, jotka käyttävät ehkäisyä vastoin lahkon määräyksiä.

      Ja tietenkin huoran leiman saa sellainen tyttö, joka on vietellyt isänsä raiskaamaan itsensä ja monta kertaa ja vuosien ajan.

    • Irakin Babyloniassa

      on porttokaupunki. Mammonan rakastaminen ja Jeesuksen vastustaminen on porton henki tässä ajassa.

    • -----------

      Huorin tekeminen tarkoittaa Raamattua kirjaimellisesti tulkiten lupauksen rikkomista.
      Mikä on sydämessä.
      Myös vertauskuvallisessa mielessä tarkoittaa samaa.
      Paavali varoitti juuri täydellisyyden ihannoinnista mielestäni siinä, joka ympärileikkaa itsensä on velvollinen täyttämään kaiken lain. Hänen opetuksensa ydin voidaan tulkita, kuten Jeesuksenkin, ettemme pysty olemaan ihanteellisia, eikä kannata kiusata itseään ja muita.
      Koska jokaisesta saadaan huora tai pyhimys kun tutkitaan Sanaa.
      Eikä riipu mistään sukupuoliyhteydessä olemisesta, tehdään se vapaaehtoisesti tai pakosta, vaikka ei ikinä olisi missään seksuaalisessa tekemisissä. Olen saletti.

    • Anonyymi

      mina uskon etta olette opettaneet aiheesta aika lahelle totuutta

    • Anonyymi

      avio rikos ///portto ..uskoton .....uuden testamenti jeesukselle ja raamatun kristukselle /...tuntematon ...osittain katolinen osittain ortodoksi ...osa papaista on tassa jarjestelmassa osa ei ole ..osa katolisista on osa ei ole .....osa ,.,.missa vaiheessa minun opetukseni menee niin paljon vikaan etta minua kutsutaan huoraksi ,,,joka on rikkonut liitonapostoli paavaleiden ja pietareiden elamaan ja henkeen ja opetukseen ......10 kristittya ovat keksineet aikanaan perustaa kirkon ja ottaa mukaan maailman kuninkaat jotka ovat syoneet tuhansia vuosia kirkon verot ja paavilla ei ole enaa rahaa
      eika bush kuuntele hanen neuvojaan enaa ,,,.nykyaan halitsee venajan ,,kirkon johto .johtajat ovat vaikuttaneet meidan seurakuntamme ,.,.johtoon .,...niin etta seurakuntamme on osa ,..tata jarjestelmaa ....joka huoraa ......kuninkaan kanssa ja .....onkohan tama ,,,opetus herrasta vai ,,,,,,olenko aivan vaarassa ominen mielipiteiteni kanssa ,.,,sen aika nayttaa etta .......kuinka pian minut ammutaan mielipiteideni ja julistamani evankeliumin ..takia sanoi eras kin ...ukrainalainen heratys saarnaaja kun hanet pois vietiin ...nykyaan verorahat viedaan toiseen maahan ,,,onko kirkon johto syylinen vai ei ole ,.....onko johtajia kiristetty ./.......vai ...puhunko mina omiani

    • Anonyymi

      siis osa roomalaiskatolisista kirkoista on jopa helluntai ja babtisti seurakuntia tarkempia opetuksessaan seka ,.,,..parempia kristittyja ....miten voit sanoa noin ja opettaa ,,,,,HUORA

    • Anonyymi

      raamatun opetuksen .....tuominnassa tulee otta huomioon..etta mina naen asiat nain ja selkeasti vaikka mina olen ihan taysin sokea ja kuollut 2 sti hengellisesti ..itse .....ja yritan viela saarnata heratys puheita ,.,,,,,,,,,tassa tilassa

    • Anonyymi

      mistas tiedat miten jeesus tuomitsee nama ...asiat ///no raamatusta

    • Anonyymi

      tosiasit ovat paavi on yhta koyha kuin sina .....seka venajan kirkon johto ..ynna ,.,.,,ukrainalasiten heraqtys saarnaajien //tappamine venajan sotilaat ovat kaapanneet heidat kun saarnajat hakivat apua ,,,,,,,,,seurakunnasta jossa .....avustetaan kodittomia ///juudas ....oli paikalla ja kutsui ...poliisit seka ////pastorimme vietiin kuolemaan .......ja kuulimme ....vain laukaukset ,.,seka talla hetkella koko seurakunta mies puoliset ovat vankeudessa ...ainoastaan juudakset ovat vapaalla j nauttivat ,....eduskunnan suosiosta ..........sek asyovat eliten ruokia ...eika heita koskaan pidateta eika tapeta ......toisin kuin muut paimenet

    • Anonyymi

      ilmestys kirjan portto tappaa lopun ajassa ,,,jeesuksen todistajat ja apostolit eika he paase karkuun eika heita voida auttaa koska tama on jumalan sana etta niin kay ,,,,

    • Anonyymi

      jokainen voi puheistamme ,,mita olemme tasta huora aiheesta opettaneet niin itse miettia etta olenko lahella totuutta vai taysinharhassa koko asiassa ,,,,voit verrata ,,,,,,,asioita raamattuun seka etsia esim onko paavilla valtaa yli maan kunikaiden vai eiko ole vai onko se venajan kirkon johdolla .....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      31
      2160
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      7
      1856
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1220
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1195
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      12
      1117
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1071
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1025
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    10. 12
      997
    Aihe