Si vis pacem para bellum

Jaakko_Sivonen

Eli, jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.

Suomessa rauhantilan varmistaa Suomen armeija. Ilman sitä iivanat hyökkäisivät Suomeen ja tekisivät samat paskatemppunsa kuin Saksassa, Afganistanissa ja Tsetseniassa. Tämä lieneekin näiden darkfartien ynnä muiden unelma...

13

4057

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omeetta

      war for peace is like fucking for virginity

    • Suomalainen mies

      Varaudu sotaan, älä valmistaudu siihen, valmistaudu ja tee työtä rauhan eteen, muuten se jää ikuiseksi haaveeksi.

      Asevelvollisuusarmeija on turha monille ihmisille ja epäkäytännöllinen näiden huonon moraalin takia.

    • näinhän se on

      Jos armeija lakkautettaisiin tänään, niin ne olisivat jo huomenna täällä. Ai miksi vai? No tottahan nyt jokainen maa Suomen haluaa vallata, mutta onneksi meillä on maailman tehokkaimpiin kuuluva armeija pelotteena.

      • "No tottahan nyt jokainen maa Suomen haluaa vallata, mutta onneksi meillä on maailman tehokkaimpiin kuuluva armeija pelotteena. "

        Kyllä heillä nyt taitaa kumminkin olla hieman tehokkaampi armeija.

        Yksikään ei halua että Suomi luopuisi armeijasta vaan asevelvollisuudesta ja hieman eri asia! Suomessa on ollut viimeksikin vieraan vallan armeija hoitamassa pohjoisen puolustuksen ja luultavammin hyvin sen hoiti koska venäläiset eivät päässeet Murmanskin alueeltakaan hyökkäämään läpi saksalaisten rintaman ja rajojen. Sielläkin puolustus piti. Miellän Lapinsodan vain Stalinin propagandaksi, josta kainuulaisille ja lappalaisille on vieläkin "huonoja muistoja" ja saksalaiset ovat heille niitä pahempia vihollisia kuin venäläiset, eivätkä pidä saksalaisista jotka ovat viattomia siihen mitä Stalini usutti. Satakuntalaisille saksalaiset ovat veljeskansa!
        Lapinsota jouduttiin käymään jottei Stalin olisi aloittanut suurhyökkäystä eli Suomi on tietääkseni ainoa maan joka on historiassa kuunnellut vihollisten sotapäällikköä ja niellyt vihollisensa uhkaukset, joille Stalin on vaan nauranut.


      • JJA

        Aselevon ehtoihin kuului, että saksalaisten joukot poistetaan Suomesta. Kun vielä otetaan huomioon se, että liitotutuneet olivat voittamassa sodan niin ehdon täyttämättä jättäminen olisi ollut Stalinille syy miehittää Suomi.


    • TouAreg

      Valmistaudu sotaan, näytä vihollisellesi, että jos tähän maahan hyökätään, niin tälläisiä vaikeuksia täällä kohdataan... Se demoralisoi vastustajan aikeita ja haluja hyökätä sotaan valmiin kansan kimppuun, joka kuin susi, katsoo viimeiseen hengenvetoon vastustajansa silmiin, ennen kuin päästää viimeisen hengenvedon...

    • Murphy

      On ihmetykse aihe, esim.Israelin valtiota ympäröivien muslimi maiden jatkuva, osoitteeton väkivalta jota suorittaa terrori järjestöt. Neuvostoliiton aikana nämä järjestöt saivat runsaasti aseellista tukea ideologisesta emämaastaan ja varakkaiden arabiveljien rahoituksella edelleenkin. Israelin olemassaolon tae on hyvin koulutettu kurinalainen armeija ja sotalaitos.- Heidän kohdallaan- Si vis pacem para bellum- pitää hyvin paikkansa, kun terroristit oman vihansa sokaisemina tuottavat vihollisestaan hyvää testi-informaatiota jihadin kannattaja maille. Ohjukset ovat tosin kalliita, mutta heillä on siihen runsaasti öljyrahaa saatavilla. Israelilla ei öljyrahaa ole, mutta on osaava ja valistunut kansa. USA on pysynyt rinnalla. Eurooppa ei oikein ole selvillä kuinka suhtautua. Palestiinalaisten lobbaus on onnistuvampaa täällä. Yksilöt järjestelmien ja ideologioiden keskellä tietenkin kärsivät. Ja valtarakenteet pitävät pintansa. Israel on demokraattinen maa vapaine vaaleineen, joten toisten demokraattisten maiden on helpompi ymmärtää heitä.

      • Venäjääkin paljon suurempi uhka (Venäjä ei ole Suomelle uhka) Suomeen saattaisi tulla jostakin terroristimaista tai islamimaista, mutta sekin on paljon mitätön. Silloin ei varmasti niille väliä onko Suomessa joku armeijan käynyt vai ei!


    • Mikä on kunnei iivanat nykyisin hyökkää kuten te oletatte niiden hyökkävän heti jollei täällä jokainen käy armeijaa. Suomen puolustusvoimat kattaa nykyisin 250 000 reserviläistä ja sen lisäksi puolustusvoimissa olleet vakituiset sotilaat ja upseerit ja aseistuksena on muutamia hankittuja asekalustoa ja läjäpäin muilta hankittuja romuttamolle joutaneita, jollei Suomi olisi niitä ottanut vastaan, kun taas näillä iivanoilla on miljoonittain reserviläisiä ja koulutuskin on ainakin pari vuotta ja uusia aseita tehdään ja kehitetään liukutavarana.
      Siis mikä helvetti estäisi Venäjää hyökkäämästä Suomeen, jos se haluaisi hyökätä jota se ei halua!? Teidän harhauskottelunne Suomen maanpuolustuskyvystä ja se että yksi suomalainen vastaa 10 ryssää, mutta vastakysymykseen ei tunnu koskaan tulevan vastausta että mitä jos tuleekin se yhdestoista.

      Mitä helvettiä Venäjä Suomen kokoisella maalla edes tekisi?! Ei meillä ole ollut Venäjän kanssa mitään sellaista riitaa mistään, jota te hinkuisitte että olisi joku riita, kuten Ukrainan, Georgian tai Tetseenien kanssa. Te haluatte haastaa riitaa ette vain venäläisten kanssa vaan omankin kansanne kanssa, jotta meillä olisi jokin riita Venäjän kanssa.

      Yhdelläkään toisella maalla ei ole yhtä hyviä välejä Venäjän kanssa kuin on Suomella. Miksi täytyy sellaista propagandaa edes nykyisin pitää yllä että Venäjä on Suomelle ainoa vihollinen.

      Siis venäläiset on sen verran hyviä tietokoneen koodaajia että saisivat miten hyvänsä infran ja muun tietoliikenteen Suomessa polvilleen, ettei he siihen edes tarvitsisi armeijaa ja muuta aseistusta. Siihen uhkaan Suomi ei ole ollenkaan varautunut kun kuvittelee, että F-secure ja Hyppönen senkin hoitaa. Tai edes kuvittele vaan olettaa että itärajalta tulee Spectnazit eli venäläinen erikoisjoukot. Ennemmin suomalaisten kannattaisi silloin ottaa vaan jalat alle ja juosta karkuun!

      • Anonyymi

        On totta, että Suomella ja Venäjällä on hyvät välit. Toivottavasti jatkossakin. Sodan tullessa suomalaisten kannattaisi varmaan "ottaa jalat alle ja juosta karkuun". On vain niin, että uskon olevan paljon sellaisia jotka eivät niin tee, vaikka sillä perusteella, että karkuun juokseminen on nössöä ja omaa hienohkoa yhteiskuntaa kannattanee puolustaa. Tiedän senkin, että viime sodissa tosin maksettiin korvauksia niille, jotka eivät lähteneet sotimaan Neuvostoliittoa vastaan ja jätettiin heitteille veteraaneja, koska voittajapuolelta tuli käsky tehdä niin. En ole siis fiksuimmasta päästä sitten, kun puolustaisin tätä maata tarvittaessa. Älykkyys on yliarvostettua.


      • Anonyymi

        Olipas osuvaa kommentointia. Ukrainaan hyökännyt Venäjän armeija on "voittamaton". Muutenkin meni "nappiin"


      • Anonyymi

        Uskot itäisen naapurin hyvyyteen ja rehellisyyteen? Lue, jos saat käsiisi kirja "Laps Suomen" ( T. Huuskonen). Saat miettimistä. Kommentoi sen jälkeen uudestaan.


    • WarIsHeaven

      Jos haluat rauhaa niin...

      1) Älä hyökkää Neuvostoliittoon ja ota turpiin.
      2) Älä kutsu jihadisteja kotimaahasi ja kanna heidän laukkujaan.

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe