Lyrica kipulääkkeenä

choo

Hei!
Kysyisin muiden kokemuksia Lyrican käytöstä kovassa kivussa?

Minulla on diagnosoitu fibromyalgia pari vuotta sitten. Olen syönyt pari vuotta jatkuvasti särkylääkkeitä todella paljon, koska kivut ovat olleet aina läsnä, välillä tuntui että ainoa paikka mikä ei ole kipeä on korvalehti :-(.

Särkylääkkeitä meni joka päivä 6-8 panacodia 150 mg tramal depot,lisäksi vielä 800 buranaa, koska minulla on myös nivelrikkoa sormissa, ja niissä välillä pientä tulehdusta.

Mielialakin näistä säryistä on järkkynyt joten siihen syön 150 mg Efexor depotia.

Pari viikkoa sitten jouduin hakeutumaan kovien kipujen takia päivystykseen, ja sieltä sain reseptin Lyricaan. Ajattelin että ei tässä enää huonompaan voi mennä joten hain lääkkeet ja aloitin niiden käytön.

Tuntuu kuin ihme olisi tapahtunut, fibrokivut ovat melkein kokonaan pois, särkylääkkeiden vähentäminen on alkanut asteittain ja tuntuu että olen saanut elämäni takaisin. Loistava lääke minulle!!

Kysynkin muilta , että hiipuuko lääkeen teho pidemmässä käytössä?

Toinen juttu, joka minua kiinnostaisi, olisi Efexorin vaihto Cymbaltaan, josta täällä on paljon puhuttu.
Voiko Cymbaltaa ja Lyricaa syödä samaan aikaan?
Cymbaltaahan määrätään myös kivun takia tietääkseni.

Lääkärihän näihin tietty osaa vastata, mutta sattuu olemaan nyt lomalla.

Olen työelämässä edelleen mukana, vaikka paljon on tuskaa joutunut kokemaan, kuitenkin työelämästä poisjääminen olisi kauhukuva, siksi haluaisin lääkityksen jolla pystyisin tekemään rakastamaani työtä ilman kipua.

Kiitos jos joku vastaa.

28

47533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta on...

      Mulla on tapaturma jossa selkäni loukkasin.Söin samoja särkylääkkeitä monet kuukaudet ja niistä ei ollut minulle mitään apua.

      Selässäni löydettiin välilevyn repeämää ja pullistumaa ja aloitettiin Lyyrica 75mg aamulla,päivällä,iltapäivällä ja yöksi 150mg...ja tuo on annos mitä nippanappa kestän syödä.Kun lääkettä on lisätty tuohon annokseen,siihen pitää tottua lisäykseen pikkuhiljaa mut enempää en pysty syömään.Suuremmalla annoksella alkaa kieli sammaltaa ja huonoa oloa tulee...
      Lisäksi menee Burana 800mg depot 1x2

      Kovia lääkkeitä tässön syöty samoin sulla mut toi Lyyrica silleen hyvä et se vie kipumuistia päästä pois ja sitähän sit lopetellaan jossainvaiheessa asteittain,eli ei saa lopettaa yhtäkkiä kun kyseessä epilepsialääke.

      Itselläni ei ole mitään mielialalääkkeitä vaik monella kivun kroonistuessa nekin aloitetaan mukaan,kuten sullakin menee.
      Ymmärrän kyllä et moni niitäkin tarvii,kipu syö ihmistä!!!

      Mut semppiä sulle,hyvä jos siitä avun saat...itselläni alkaa oleen se tilanne et kipuja taas et lisätä pitäs mut sivuvaikutusten takia olen kipeänä mielummin ku se et puhekyky menee ;)))

      Tsemppiä sulle!

      • Choo

        Mä syön Lyricaa vasta kolmatta viikkoa, ja otan aamulla ja illalla 150 mg, eka viikko oli 75 mg,josta sitten lisättiin tuohon 150 mg.

        Mä olen kait onnekas kun mulla ei ole muita sivuvaikutuksia kuin alussa podin todella kamalaa väsymystä, olin sen takia viikon sairaslomalla. Työni kun on sellaista missä ajatukset ei saa sammaltaa, eikä tietty puhekkaan.

        Nyt olen pirteä ja jopa hieman hyväntuulinen, sekin muuten oli siinä Lyrican tuoteselosteessa kerrottu haittavaikutuksena ..No tietty jos se nyt ihan överiksi menee niin sitten tietysti se on haittavaikutus.

        Tsemppiä ja voimia myös sinulle!


    • -kkl-

      Moi!
      Olen syönyt Lyricaa nyt pian vuoden verran avh:n jälkeiseen hermosärkyyn. Epi-kohtausten jäätyä pois, jäi pois myös Trileptal ja Lyrica on siinä ikäänkuin tukena.
      Trileptal ei auttanut hermosärkyyn ollenkaan, mutta Lyrica tekee elämän siedettäväksi. Annos on 300 mg illalla ja 150 päivällä.
      Sivuoireita on, mutta kun takana on avh ja epi, niin en tiedä mikä johtuu mistäkin ja vähän ymmällään ovat joskus tohtoritkin :)
      Minulle kerrottiin, ettei Lyrican teho häviä vaikka sitä söisi pidemmänkin aikaa.

      kkl

    • Pelle1Peloton

      Hei

      Syön Lyricaa kokeiluannoksena 2x75mg monien kirurgisten operaatioiden yhteydessä syntyneiden hermovaurioiden aiheittamaan sietämättömään särkyyn alaraajoissa. Taustalla myös vanha selkärankareuma , sekä toukokuussa valtimotukoksen takia lähes kuolioon joutunut jalka. Operaatiossa jalka pelastui, mutta hermoradat vaurioituvat.
      Aikaisemmin olen suönyt mittavat määrät Panacodia, josta ei juurikaan apua.
      Nyt näyttäisi, että tämä Lyrica todella tehoaa. Sattui vielä sopiva kokeiluviikko, kun apteekkipyrokraattisista syistä jouduin olemaan ilman Lyricaa jonkin aikaa, kivut pahenivat. Nyt taas uuden satsin saatuani alkaa vähän helpottaa.

      Olen antanut kertoa itselleni, että Lyrica on pitkä- ja hidasvaikutteinen, keskushermostoon vaikuttava lääke. Sillä pitäisi olla myös pitkässä juoksussa hermoratoja korjaava vaikutus, jos hermojuuri (solujen tumat) on kunnossa. (kokonaan tuhoutunut hermosoluhan ei uusiudu)
      Merkittäviä sivuvaikutuksia en ole havainnut, paitsi väsymys ja kasvnut ruokahalu.
      Seuraavan kontrollikäynnin yhteydessä aijon "ronkua" annoksen suurentamista. Tavoitteena määstä vielä liikkumaan suht kohtbnormaalisti.
      KAIKEN TOIVONI LYRIKAAN NYT PANEN !

      (Lue myös alempaa: KIPU, SAAKO SITÄ HOITAA)

      • oletko

        jutellut lääkärin kanssa oxycontinista?

        minulle on siitä loistava apu:)


      • Pelle1Peloton
        oletko kirjoitti:

        jutellut lääkärin kanssa oxycontinista?

        minulle on siitä loistava apu:)

        Ja muistakin "huumeista". Sairaalassa niitä sain, ja tehokkaita olivat. Kotikäyttöön eivät niitä mielellään kirjoita, eikä opiaattejakaan. ja ihan oikeinhan se on. Yritän nyt pärjätä tällä lyricalla, kunhan oikea annostus löytyy.
        Sitten ihan hätätilassa "rongun" opiaatteja tms. Toivottavasti ei tarvii.


      • Ranghild
        oletko kirjoitti:

        jutellut lääkärin kanssa oxycontinista?

        minulle on siitä loistava apu:)

        Kuule Pelle,
        Kertoisitko enemmän oxycontinista. Minkälaisia ovat sivuvaikutukset jos niitä on.
        Kiitollisena,
        Ranghild


    • minulla

      on mennyt Lyrica jo kolme vuotta.

      Ensin söin sitä iskias vaivaan ja nyttemmin kun sain leikkauksesta hermovaurion syön edelleen
      Lyricaa 2*150mg hermosärkyyn.

      Jos sattuu ettei Lyrica sovellu niin Neurontin on myös aivan loistava lääke, ja minulle neurontin ei tuonut minkäänlaisia sivuoireita kuten Lyrica toi heitehuimausta.

      Tsemppiä kyllä sivuoireet usein häviää jonkin ajan kuluessa. Aurinkoista kesää:)

      • Pelle1Peloton

        Kiitti vastauksesta. Lupaavalta tuntuu. Voipi olla, että aikojen päästä kinttukin tuntuu normaalilta. Kyllä Lyrica tuntuu vaikuttavan.


    • Annabel eighty

      Minäkin sain sen reseptin käteen pari kk sitten.Kärsin ajoittain tosi pahoista hermokivuista. Tuo lääke auttaa mutta pahempi asia tuo huimaus ja pahoinvointi, en voinut kuin yhdenpäivän kokeilla niin kamala olo tuli. Meneekö se olo nopeesti pois..??

      • aika

        yksilöllistä.

        minulla ainakin pyörrytti useamman viikon mutta sitten sekin loppui ja nyt kyllä Lyrica auttaa.


    • Tonttuuuri

      Minulla vähän erilaisempi hermosärky, eli leukanivel aiheuttanut korvaan hermosärkyä jo kuukausia. Kipulääkkeitä meni ja nyt olen syönyt kuukauden lyricaa 75mg 2xpäivä eikä korva enää ole pahemmin särkenyt. Alun huimaukset jne meni tosi nopsaan ohi. Kuukaus vielä kuulema syödään ja sitten pikkuhiljaa lopetellaaan. Tällä välillä leukaniveltä yritellään rentouttaa mm. purentakiskolla ja jumpalla.

    • Kipu

      Mulla todettiin osteomyeliitti (luumätä) joka tuli hampaanpoiston yhteydessä. Kärsin 10 viikkoa sietämättömästä kivusta nukkumatta. Luumätä ehti levitä poskipäästä leuan kärkeen. Hampaan leikannut valmistuva kirurgi määräsi mulle aluksi buranaa, panadolia, panacodia ja lopuksi tramalia. Mikään ei auttanut. Hyks:in päivystyksestä mut otettiin sisään sairaalaan ja koko yö pumpattiin tramalia suoneen sekä kipupiikkejä usempi eikä mikään auttanut. Aamulla tutustuin kipuun erikoistuneeseen lääkäriin joka määräsi lyricaa, 15 min ja kipu oli pois. Myöhemmin leukaa leikattiin mutta eipä ole kipua tarvinnut kärsiä kiitos lyrican.

    • molttikipu

      Hei
      Sairastan myös fibroa ja lisäksi kroonistunutta migreeniä.
      Sain myös nyt Lyrica-reseptin, jota kuulemma loistavalla menestyksellä käytetään fibroon. Olisihan se hienoa, jos joku särkyvyyhdin säie. aukenisi.
      Kauhistuttaa vain se, että kaikista minulle kokeilluista epilepsialääkkeistä on tullut sivuoireita.
      Työni ei kärsi unohtamisia...eikä nukahteluakaan :)

      Joten odottelemme, miten teillä toisilla on sujunut

    • Ranghild

      Hei
      Kehoittaisin sinua ehdottomasti keskustelemaan läkärisi kanssa voiko noin saman tapaisia lääkkeitä ottaa yhtä aikaa.
      Itselläni on hermoratavaurio jostain tuntemattomasta syystä eikä siihen ole kuin oireen mukainen hoito. Ainoa mikä siihen auttaa on Lyrica. Syön sitä 300 mg. pvssä.

      Kysymykseni sinulle on, että kärsitkö sivuvaikutuksista? Minua ainakin huimaa kiertohuimauksen lailla ja pääni on sekaisin suurimman osan päivää. Olen lihonut 64-71kg pienessä ajassa, huolimatta siitä ettei ruokahaluni ole lisääntynyt enkä syö enempää kuin tavallisesti. Joskus on puheen tuotto vaikeuksia jne..
      Yx pointti on että Lyrica itse kohottaa mielialaa. Luulen, että se on ainoa hyvä puoli siinä minun kohdallani.
      Kivuttomutta sinule toivoen,
      Ranghild

    • ipesipes

      oon syönyt lyricaa masennukseen ja se pelasti henkeni aikaa on nyt kulunut yli vuoden ja teho ei oo hävinnyt luulen että voit jättää pois noi muut masennus lääkkeet ainakin asteittain kokeilla

    • PekkaPuupää2

      Moi

      miten nopeasti sulla alkoi toimia tuo Lyrica. Olen itse ottanut sitä nyt kohta viikon ja ehkä auttaa vähän muttei merkittävästi. Annos nyt 300mg/päivä.

    • katjuska1975

      hei sairastan prikulleen samoja sairauksia kanssasi.... lyrica toimii cymbaltan kanssa loistavasti,eli niitä voi käyttää yhdessä.... enää ei ole kuin jatkuvat unihäiriöt,mutta ehkä niistäkin joskus selviää... t kati rasi ps. kirjoittele sähköpostiini [email protected]

      • henkka

        moi mul alotettiin lyrica kans pari päivää sit ei viel suurta vaikutusta annos 300mg täs odotellaan jos vaik tehois hyvää kevättä


    • Sedduli

      Minulta on myös vuosia kestäneet kivut poissa Lyrican ansiosta... itselläni on alaselässä yksi nikama 0,4cm sisään painunut, yli 20 vuotta olen siitä kärsinyt.. kunnes kaksi vuotta sitten sain lyricaa ja siitä asti olen sitä säännöllisesti käyttänyt.. selästä on häipynyt kaikki säteilykivut ja muutenkin on paljon parempi.. itselleni se oli myös ihme.. ei tarttenut mennä leikkaukseen..

      • Seikku

        Olen syönyt Lyricaa 5 kk 2x300 mg ja 1 kk sitten aamulla 150 ja illalla 300 mg krooniseen migreeniin ja niskakipuun, joihin ei auta norm. särkylääkkeet ja monet muut estolääkkeet. Lyrica toimii niin että jopa viikko menee ilman kipupäivää, jolloin käytän Relertiä tai Indometiniä kohtauslääkkeenä ja ne aihettavat jonkunmoisen "pilven". Aloittaminen oli hankalaa n. pari viikkoa ja usean kuukauden ajan oli ja on vähän edelleen sitä että ilmoja tulee pihalle itsestään ja jalkojen ja sormien hankalaa kipua ja turvotusta aamusin. Toistaiseksi yritän pärjäillä niiden kanssa koska nämä ovat pienempi paha.


      • Autettu

        Minulla oli pitkään jatkunut kova kipu selän alaosassa oikealla puolella. Tutkimuksissa ei löytynyt kivulle mitään selitystä. Mikään kipulääke ei auttanut. Vasta fysiatrin määräämä Lyrica (2x25 mgr) normalisoi elämäni. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen.


    • Epätoivoinen kipujen kanssa...

      Hei!
      Kuka osaa vastata mulle Lyrican vaikutuksesta? aloin kolme päivää sitten ottamaan 1:n tabletin 75mg iltaisin, nyt muuttuu aamulla yks ja illalla yksi. Kuinka nopeesti pitäs vaikuttaa. Onko muilla sivuoireina huimaustA ja väsymystä?

    • syrjälän arkkipiispa

      Lyrica, 150mg määrättiin mulle pari vuotta sitten. Nyt annos 600mg/pvä. Teho ei ole heikentynyt ollenkaan siitä, mitä se alussa oli. Toimii hermokipulääkkeenä diabeteksen hoidossa. myös masennuslääkkeenä. Mulla on GAD-diagnoosi, eli yleistynyt ahdistuneisuushäiriö (kauhia tauti). Lisäksi syön Panacodia 8 kpl/pvä (kattoannos). Nukuttaa hyvin.

    • Mammakissa

      Sairaanhoitaja kertoi että Lyrican teho tulee tappiin noin viikossa.
      Viestiketju on tosi vanha, mutta haluan tähän laittaa, fibrokipuilijoille: KOKEILKAA GLUTEENITONTA RUOKAVALIOTA. Siskoltani ja äitiltäni loppui kivut ja monelta muulta kun tämän teki. Tutkikaa asiaa. Aina kannattaa koittaa ennen kun kauheita lääkkeitä rupee syömään.

      • yx fibro

        Kiitos sinulle tosta tiedosta,täytyypä alkaa tutkimaan.......minäkin vuosia sitten käytin lyricaa,mutta siitä tuli kaikenlaisia sivuoireita..


    • Tärkeetäasiaa

      Mikä on se hoito-ohjelma pidemmän päälle fiboon? Kipupolilla mulle määrättiin 600-1200mg lyricaa ja perusterveyden huollos 300-600mg.. tuntuu ettei perusterveyden huollossa ole minkäänlaista hoito-ohjelmaa kun sairauden kanssa joutuu elää.. mikä on se paras hoito suunnitelma ettei vaan kipuja pidä poissa vaan oikeesti myös hoitaa tätä sairautta. Mitä muita lääkeitä tarvitaan? Aivojen harmaa aine hävii nopeesti jos tähän sairauteen ei mitään lääkettä käytä. Oon huolissaan näistä hoito-ohjelmista joissa poistetaan kivut muttei sairautta huomioida vaikka se tässä on taustalla. Pitäs jokaselle jolla fido on niin oikeesti hoitaa sitä myös.

    • Anonyymi

      Tiedän että tämä tulee myöhässä,mutta varoituksen sana ko lääkkeestä, saattaa aiheuttaa puheentuoton häiriön eli änkytyksen. Mulle kävi näin ja nyt pyrin pääsemään eroon ko lääkkeestä. Puhehäiriö on tuottanut mulle pelkkää harmia, väärinkäsityksiä ja vääriä diagnooseja jne. Ko lääke aiheuttaa myös psyykkisiä sairauksia,joten olettehan varovaisia. Itse kerkesin syödä sitä peräti 20v., ennenkuin sain selville, mistä mun oireeni johtuvat. Lääkärit eivät sitä kertoneet eivätkä myönnä,mutta oli yksi varma taho kun viimein kertoi ja Kelakin jälkeen päin myönsi lääkkeen turmiollisuuden. Voimia kaikille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe