Katsastajan mietteitä

katsuri

Katsastusmiehiä usein arvostellaan.
Arvostellaanpa kerrankin katsastusasemilla käyviä asiakkaita jotka toki 95 prosenttisesti ovat fiksuja, mutta sitten se 5 prossaa...

Katsastaja on kyllästynyt mm. seuraaviin älyttömyyksiin:

Asiakas tunkee kuuma kahvimuki kädessään autoon koeajolle ja arvostelee katsastajaa kahvin läikkyessä syliin jarrudynolla auton heilahtaessa.

Asiakas seisoskelee pakokaasuanalysaattorin näytön edessä estäen näköyhteyden.

Asiakas seisoskelee taustapeilin edessä josta katsastaja silmäilee takavalojen toiminnan.

Asiakas päästää jopa omat lapsensa pyörimään auton alle auton ollessa nosturilla.

Asiakas tunkee auton alle ns. tappituntumalla katsastajan perässä niin, ettei katsastaja kunnolla kykene ottamaan askeltakaan alustaa tutkiessaan vaan joutuu jatkuvasti väistelemään asiakasta.

Asiakas vähättelee auton vikoja ja selittää, että tuollaisena se meni viime vuonnakin läpi. On kuulemma mennyt jo monta vuotta.

Asiakas on kitannut auton pohjan reiät jollain biltema-kitillä ja ruiskuttanut alustan täyteen bitumia/tiikerimassaa joka vielä valuu auton saapuessa katsastukseen, jotta katsastaja varmasti likaisi itsensä eikä viitsisi tutkia huijausta.

Asiakkaan autossa on loppuunkuluneet ja laittomat renkaat, mutta silti asiakas vaatii, että leima on saatava koska hän kohta hankkii uudet renkaat.

Asiakas suuttuu kun katsastaja epäilee hänen mukanaan tuomaa pakokaasuanalyysilappua ja mittaa pakokaasut AKEn ohjeiden mukaan varmuuden vuoksi varsinkin kun autossa on selvä käyntihäiriö.





Tässä vain pieni otanta asiakasälyttömyyksiä...

17

2254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erkko

      Jään odotushuoneeseen kahvittelemaan.

      Mua ei ole yksikään katsastusmies tullut häiritsemään omalle työpaikalleni. Miksi tekisin heille niin?

      • pirinen vellu

        en katsasta autoja, enkä näinollen elätä vittupää katsureitakaan.


      • mie kans
        pirinen vellu kirjoitti:

        en katsasta autoja, enkä näinollen elätä vittupää katsureitakaan.

        tottahan se on että katsastus miehissä on eroja. jotku viat ovat voineet olla vuosia ja sitten se pomppaa siitä. niinku tuulilasi oli 5 vuotta halki ja kun meni eriin paikkaan siellä käskettiin vaihtaa, kyllä se vituttaa 500e autoon alkaa ettiin tuulilasia.

        ja kyllä mieki sinne auton alle menen katsomaan ihan sen vuoksi että haluan nähhä missä kunnossa paikat on. ja väistelen kyllä katastus miestä. olen joskus autoja korjaillu ja asiakkaat ovat olleet tiellä. ja se vituttaa. mutta kun korjas pysty laittaa likasen rasselitupon puoliksi taskuun. sen kans ku pyörit ja asiakas tunkee viereen niin ei tunge enää kun on vaatteet sillä paskassa. ja oma oli vikansa.


      • villi kuhtori
        pirinen vellu kirjoitti:

        en katsasta autoja, enkä näinollen elätä vittupää katsureitakaan.

        sinähän elätätkin kulmabaarin oluenlaskijaa fattasta saamillasi rahoilla.


      • V.Valta
        pirinen vellu kirjoitti:

        en katsasta autoja, enkä näinollen elätä vittupää katsureitakaan.

        Arvoisa vellu pirinen, asenteesi on outo.

        Onneksi Suomessa on toimiva katsastusjärjestelmä. Autojen teknisistä puutteista johtuvat onnettomuudet ovat meillä aikas harvinaisia.

        Itse taidat olla yhteiskunnan elätti.


      • ajokortti
        pirinen vellu kirjoitti:

        en katsasta autoja, enkä näinollen elätä vittupää katsureitakaan.

        Mieti edes asiaa.
        Pidetään peukkuja, että pääset kirjallisista ja ajokokeesta läpi.
        Sitten pankinjohtajan puheille ja jos onni on myötä, autoilu voi alkaa.

        Itsellä ei tästä kokemusta, mutta neuvoin kuitenkin.


    • useita

      Katsastan vuosittain viisi autoa (oman, lasten ym) enkä koskaan ole kohdannut keljuilevaa katsastusmiestä. Vikoja on löytynyt, mutta kaikki ovat ilmiselviä ja olen kiitollinen, että ne löytyivät, koska en pysty itse tutkimaan autoa niin huolellisesti (ohjaus- ja pallonivelet, jarruviat, iskarit ym). Aina olen voinut olla itse toteamassa vian.

      Mielestäni herjat katsastusmiehiä vastaan johtuvat autonomistajan pettymyksestä, kun ei onnistunutkaan sumuttamaan. Antaa tällaisten vaahdota rauhassa. Tärkeintä on saada vialliset autot pois liikenteestä.

    • TT-Citikka

      Yleensä olen kohdannut asiallisia katsastusmiehiä, jotka ovat auliisti kertoneet, missä kunnossa katsastamani auto on, ja mihin kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota. Enpä tosin ole yrittänytkään muiluttaa huonokuntoista autoa katsastuksesta läpi, päinvastoin olen aina kiinnostunut siitä, että missä kunnossa auto tosiasiassa on ja onko siinä mahdollisesti vikoja (varsinkin niitä turvallisuutta vaarantavia).

      Yhden kerran olen yksityisellä katsastusasemalla tavannut kyllä sellaisen katsurin, jonka palveluja en kyllä käytä enää koskaan jos vain itse voin siihen vaikuttaa. Kun tulin asemalle katsuri tarjosi ensimmäiseksi kahvittelumahdollisuuksia kottorin puolella ja toisen kerran vielä senkin jälkeen, kun olin selvästi ilmoittanut haluavani olla läsnä autoa katsastaessani. Tämän jälkeen tuli hyvin töykeä kehotus KÄVELLÄ katsastuslinjan alkupäähän katsurin ajaessa koeajon yksin. Koko linjan läpikäynnin aikana katsurin suusta ei kuulunut kuin epämääräistä mutinaa, mitään vihjeitä tai opastusta ei tullut. Ensimmäinen vihje, että autossa oli vikoja, tuli katsurin laittaessa papereihin hylätty-merkinnän! Syynä oli toisen etujarruletkun murtuma ja toisen etupallonivelen väljyys. (Toisenkin puolen etujarruletku oli murtunut, sitä tuo katsuri ei vaan huomannut, mitäköhän tuokin kertoo ammattitaidosta...). Ei mitään ohjeita, eikä mitään vihjeitä muista mahdollisista vioista.

      Tämä oli tietysti yksittäistapaus. Yleensä katsastusmiehet ovat olleet asialinjalla ja palvelualttiita ja antaneet tällaiselle maallikolle monta hyvää vihjettä.

      Enpä vienyt autoa uusintakatsastukseenkaan sen hylänneelle asemalle, asia tosin johtui myös siitä, että olin asialla kesälomamatkalla toisella paikkakunnalla. Tällöin tietysti jouduin maksamaan koko katsastuksen uudelleen, mutta seuraava katsastaja olikin todellinen ammattilainen ja pystyi myös asiakaspalveluun - kertoi reilusti, mitä mieltä oli auton kunnosta ja antoi vihjeitä auton jatkohuoltoa varten...

      • Kylmärinki

        Kävitkö varmaan yksityisellä?
        Lähes kaikki asemat on suomessa myyty ulkomaille.
        Kellä sitä on motivaatiota tehdä töitä, kun rahat virtaa pörssiyhtiöön.
        Mene ensi kerralla yrittäjävetoiseen toimipaikkaan!


    • -oopperaa

      Istuin kerran katsastushallin seinustalla sitä kahvia juomassa, kun lähimmälle nosturille tuli varsinainen standardiauto (= en muista merkkiä, mallia enkä edes väriä). Autosta kiipesi minihameeseen sonnustautunut leveähymyinen nuorehko nainen, jonka suu alkoi käydä ja puhe ehtyi vasta, kun katsastaja kurvasi autolla kulman taakse. Puhe oli suunnilleen tämmöistä: "...tää ei oo mun auto...noi renkaat on kyllä ihan hyvät...onks tänä ollu paljon autoja...ja viime vuonna tässä ei ollut mitään vikaa...ja mun mies sanoo...ja toi osa on kyllä ihan kunnossa...ja kauheen kuuma on täällä..."

      Katsastajalla oli tosi hyvät hermot, kun räpätys ja reiden heiluttaminen taskulampun kajossa ei näyttänyt häiritsevän yhtään työntekoa.

      En jäänyt katsomaan, kuinka kävi. Onkohan tuollainen yrittäminen kovinkin yleistä?

    • "tungen" koeajolle mukaan ja pyydän kertomaan jos katsastaja löytää edes pienen vian. Hallissa seuraan auton vierestä, mahdollisimman hyvin poissa tieltä, parin metrin päässä autosta, koka kerta kun vika löytyy käyn katsomassa missä se on, ja saatan kysyä muutaman tarkentavan kysymyksen,(harvoin tarvitsee kysyä). Nostusilla olen nosturin ulkopuolella, ja käyn vilkasemassa jos jotain löytyy.

      • Yrjö

        katsastaja pyytää kyytiin ja selostaa kaikki toimenpiteet alkaen jarrutestistä.Mielestäni katsastus sujuu hienosti.


    • katsastajako

      on se varmaan entisille tarkkailuluokan nuorisohuligaaneille unelma-ammatti päästä mätkimään toisten autoja rautatangolla muka ruosteita etsien, meneehän se rautatanko läpi pellistä jos tarpeeksi kovaa lyödään...

      Toinen tapa aiheuttaa vahinkoa on paskotella se katsastuspöytäkirjan pidike vaikka pakokaasuanalysaattorissa nokeen ja viskata se sitten asiakkaan auton penkille josta jää nokinen tahra, voi vielä tahria haalaritkin jonkun auton öljyyn ja pyyhkiä se sitten auton verhoiluun.

      Ja jos asiakkaalla on otsaa valittaa paskottelusta, voihan sitä vikaa aina "löytää" lisää ja julistaa auto ajokieltoon ihan puhdasta vittumaisuuttaan.

      Kaiken kruunaa se että asiakkaat vielä maksavat tästä autonsa tärvelemisestä vuosi vuodelta yhä törkeämmäksi kohoavia maksuja, perkele!

      • olet...

        nähnyt katsurin tekevän kirkasreunaisen reiän koslaasi, asiakkaan onkin kaikkein vaikeinta hyväksyä juuri ruostevauriot, koska ne ovat vaikeimpia ja kalliimpia juttuja korjata. Ei autoa voi laittaa ajokieltoon ilman perusteltua syytä. Jokainen vika ja sen arvosteluperuste on tarkkaan määritelty katsastuksen arvosteluperusteissa, eli kannattaa käydä AKE:n sivuilla katsomassa ko. perusteita. Jos katsastuspäätös ei miellytä, niin yhteys AKE:een, sieltä tulevat tarkastajat ja "syynäävät" auton uudelleen ja tutkivat onko auto katsastettu ko. arvosteluperusteiden mukaan.
        Turha sitä on tulla tänne päätään aukomaan ja purkamaan pahaa oloaan kun katsuri painasi peukalon läpi korollan helmakotelosta ja kovasti väität ettei oo kantavaa rakennetta


      • käynyt?

        OLETKOHAN KÄYNYT TÄLLÄ VUOSITUHANNELLA TAI VIIMEISEN KYMMENEN VUODEN AIKANA AUTOA KATSASTAMASSA? JUTTUSI ON KUIN VANHALTA 70-80 LUVULTA.SILLOIN OLI NORMAALIA, ETTÄ ASIAKASTA POMPOTETTIIN. oLEN ITSE KÄYNYT JOPA SEITSEMÄN KERTAA NÄYTTÄMÄSSÄ UUSINNASSA SAMAA AUTOA. VIIMEISTÄ EDELLISELLÄ KERRALLA VIAT OLIVAT MM. "PISSAPOJASTA TULEE VAAHTOA" (oli sateinen ilma ja vesi teki loppua).TOINEN VIKA OLI" RENKAISSA LIIAN PITKÄT NASTAT"(olin ostanut täysin uudet renkaat rengasliikkeestä, koska edellisellä kerralla oli yllättäen kerrottu, että renkaat ovat huonot) KUN SITTEN PARIN VIIKON JONOTTAMISEN PÄÄSTÄ (silloin piti varata aina aika, eikä ollut kuin yksi katsastusasema)MENIN UUDELLEN KATSASTUKSEEN, PISSAPOIKA TÄYTETTYNÄ, NIIN AUTO MENI VIIMEIN LÄPI. RENKAILLE EN TEHNYT TIETENKÄÄN MITÄÄN.
        TÄNÄ PÄIVÄNÄ KATSASTUS ON LAADUKASTA, EIKÄ TURHISTA NIPOTETA. PIKKUVIOISTA YLEENSÄ KERROTAAN VAIN SUULLISESTI. ON TÄYSIN OIKEIN ,ETTÄ PUUTUTAAN OIKEISIIN VIKOIHIN JA NIIHIN KIINNITETÄÄN HUOMIOTA (esim: jarrut, ohjaus kori)
        AINUT MIKÄ MINUA RASSAA, ON SE ETTÄ PÄÄSTÖISSÄ OLLAAN PIKKUTARKKOJA. TUNTUU NURINKURISELTA, ETTÄ MAAILMAN SAASTUMISEN ESTÄMISEKSI MINUN TÄYTYY TEHDÄ ASIALLE JOTAIN, JOS ON VAIKKA VAIN 5% YLITYS ARVOISSA. KUITENKIN SAMAAN AIKAAN ESIM. ITÄ- NAAPURISSAMME SOTKETAAN LUONTOA KAIKELLA TAVALLA.
        MUTTA,"KATSASTAJAKO", KÄYPPÄ KOKEEKSI KURKKAAMASSA, MITEN ASIAT HOIDETAAN KATSASTUKSESSA TÄLLÄ VUOSITUHANNELLA.


    • katsastavan

      No mulle tuli viime katsastuksesta sellainen mieleen, että 7 minuutin katsastuksesta veloitettiin 54 euroa ja ajoin autoni ITSE hallista pihalle, eikä katsastaja käynyt sillä ajamassa muuta kuin hallin pihalta 15 metriä sisälle halliin, että onpa vitun kallista! Merkkihuolto veloittaa vain 66 eur/tunti. Lisäksi olin varannut katsastuksen ennakkoon ja odotin katsastusta vajaan tunnin, koska ajat olivat myöhässä... auto meni kyllä läpi, ei siinä mitään, mutta hinta oli järkyttävä kulutettuun aikaan nähden.

      • itse..

        katsastusasema.... easy money....500€/tunti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      132
      1503
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1162
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1150
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      76
      1022
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      187
      839
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      789
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      742
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      77
      714
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      70
      657
    10. Palstalaisten

      Paino. Paljonko siis painat?
      Sinkut
      86
      626
    Aihe