Miksi en pidä kesästä?

...frost...

Olenko ainut, joka ei tykkää kesästä, yhtään?

Tähän suurimpana syynä on kuumuus. En voi sietää yli 20 asteen lämpötiloja, vaikka suurin osa oikein toivoo niitä. Minäkin pinnallisesti olen "iloissani" kun helle tulee, mutta sisimmässäni toivon jo syksyn tulevan. Lämpöä ei pääse pakoon, paitsi rannalla joskus, kun tuulee, mutta ei sielläkään 24 tuntia voi viettää. Baareissa ja ravintoloissa läkähtyy, ja siksi salaa välttelenkin niissä käymistä kesäisin. Kesävaatteet eivät vedä ollenkaan vertoja talvivaatetukselle, jota rakastan. Kaiken kukkuraksi kesä/kuumuus vie kaiken energian pois ja tuntuu, että väsyttää koko ajan. Valoisuus kesässä on ihan ok, myönnettäköön. Viime vuonna olin viikon Goalla Intiassa, ja se oli elämäni tuskaisin viikko.

Onneksi kohta tulee syksyn tuulet ja vesisateet, talvi, lumimyräkät ja pakkaset. Marraskuu, ah, vuoden paras kuukausi! Missä päin maailmaa on paikka, jossa lämpötila ei nouse yli 10 asteen koskaan vuoden aikana?

11

491

Vastaukset

 • Islanti taitaa olla sinulle paras paikka! Kesälläkään ei ole yli 10 astetta lämmintä, ja talvella on pikkupakkasta. Harmi, että talvet eivät ole niin kylmiä kuin täällä. Itsekin pidän talvesta, varsinkin kunnon pakkasista. Mutta kyllä kesäkin on ihan mukava vuodenaika pitkän talven jälkeen.

  • semmoinen tunne, että liioittelet, mutta mutta.. minäkin olen aika lailla samaa mieltä kanssasi! Kesässä ja kuumuudessa on tosin se hyvä puoli, että vesi on lämmintä & voi uida!! se on tosi kivaa.
   Syksystä minäkin tykkään todella paljon. Syksyn pimeät illat ovat ihanan romanttisia, jännittäviä ym... =) Mutta kesä kestää lyhyen ajan, jotta eipä valiteta!!!


  • Emppu86 kirjoitti:

   semmoinen tunne, että liioittelet, mutta mutta.. minäkin olen aika lailla samaa mieltä kanssasi! Kesässä ja kuumuudessa on tosin se hyvä puoli, että vesi on lämmintä & voi uida!! se on tosi kivaa.
   Syksystä minäkin tykkään todella paljon. Syksyn pimeät illat ovat ihanan romanttisia, jännittäviä ym... =) Mutta kesä kestää lyhyen ajan, jotta eipä valiteta!!!

   Ensi viikonloppuna hallaa koko maassa


 • Ooooooo!!! Et ole suinkaan ainoa!!! Mäkään en pidä kesästä pätkääkään!! Ennen se ehkä vielä menetteli mutta nyt vihaan sitä!!!! Nytkin mulla on oivan kauhean kuuma vaikka on ihan aamu ja kotona... 15 astetta!! En tykkää myöskään auringon valosta ja pistän aina kaikki verhot kii mun huoneessa ja laitan muitakin rättejä siihen ikkunalle että ois mahdollisimman pimeetä. Tykkään talvesta ja kun on pimeetä ulkona mut viel enemmän tykkään syksystä, sateesta, sumusta ja kun on ihan harmaata ulkona ja viileetä. Koulussakin jaksaa PALJON paremmin olla kun on semmonen sää ja kun taas aurinko paistaa on ihan kamalan sietämätöntä! :)
  Nii ja viel yks hyvä juttu syksys ja talves - aikasin tulee pimeetä ja kukaan ei näe sua pimeessä kunnolla, jos vaikka satut olemaan sinä päivänä ruma tai jos muuten et haluu et sua nähtäis kuten minä...

 • täysin samaa mieltä kanssasi, paitsi tuosta valoisuudesta. Itse olen aina pitänyt pimeästä enemmän, silloin tapahtuu kaikki mukava... :)

  • Täällä yks samanmielinen!

   Itselleni marraskuu ja yleensäkin syksy on ehdottomasti vuoden rakkaimpia aikoja, kunpa ne kestäis pidempään.

   Aina sanotaan et "voi voi kesä on niin lyhyt". No onhan se lyhyt mut mikä vuodenaika nyt niin pitkä sitte on? Ainaki täällä pk-seudulla talvikaan ei kestä ku tollaset 4 kuukautta useinkin, eli joulukuun alusta maaliskuun loppuun, siinä se on- eli suurinpiirtein yhtä pitkä ku kesä joka helpostikin kestää 4 kuukautta jos lämpimät ja helteet alkaa jo toukokuun alussa niinku toisinaan alkaa.

   Marraskuu on ollu toisinaan leuto, usvanen, sadetta, mystinen tunnelma, ei lunta, pimeetä aikasin - ihanaa!
   Tosin toisinaan marraskuussa tulee jo lunta; no, sekin menettelee mut sais kyllä kestää kunnolla jotain 4 kk toi syksy.

   Kevättalvi tuntuu joskus vähän liian pitkältä jos vielä maaliskuun lopulla ja huhtikuussa on liukasta ja vääntää lumisadetta, siihen alkaa sillo kyllästyä. Ja kevät itsessään on aina tosi lyhyt aika.

   Pidän kyllä kesästäkin siinä mielessä et on silleen lepposaa ja nythän on alkanu jo illat pimenemään.

   Kesässä ärsyttävintä on aggressiivisen reippaat ruskeet ihmiset jotka ei tajuu et kaikki ei oo ekstaasissa ja koko ajan MENOSSA JONNEKKIN ja hääräämässä koko ajan jotain kesä-maanista pelkästään sen takia et on kesä.

   Kesätapahtumat, hei me mennään!, uimaaan, uimaan, uimaan, pitää PITÄÄ päästä veden äärelle!. Siis tällanen ottaa välillä hiukan päähän...

   Mut pidän kyllä mystisistä hiljasista kesäöistä, kuuntelen lintujen uskomattomia loputtomia laulusinfonioita violetinvärisessä yössä; kesäyöt, niistä ei voi olla pitämättä.


 • en pidä kesästä sen takia koska saan niin helposti auringonpistoksen, palan ja tulee huono olo helteessä. Sillon tykkään ku sataa vettä ja ukkostaa ja on pimeää. Pidän enemmän syksystä. Kun voi sienestää ja kaikkee.. :D

 • Voi miten ihanaa, etten ole ainoa ihminen joka ajattelee näin. Inhoan kesää ja nimenomaan heinäkuu on kuukauseista pahin. Kaikki on lomalla ja ihmiset jotenkin sekoaa kun on kesä ja kaikilla on NIIN hirveän mukavaa ja pitäisi tehdä sitä ja tätä ja tota. Samanlaista tää elämä on oli sitte kesäkuu tai syyskuu. En myöskään siedä yli 22 asteen lämpötiloja, hautaudun kesäisin kaihtimet ja verhot kiinni sohvan nurkkaan ja poistun ulos vain aamuisin tai iltaisin. Valosta tykkään kyllä, mutta sekin sotkee nukkumiset ihan täysin. Noh, eihän sitä pitäisi valittaa mutta jotenkin tympäsee tää yhteiskunnan asenne et kesästä pitäisi tykätä ja ei saa valittaa kun aurinko paistaa mutta talvella saa valittaa kun on pakkasta. Ite tykkään myös syksystä tosi paljon.

 • Vali vali :)

 • Itse inhoan kesässä sitö että se on niin pitkä :( ekat viisi viikkoa ovat juhlaa mutta sen jälkee tylsistyn/pitkästyn ja alan toivomaa että koulut alkaisi jo

 • En ole pitänyt kesästä koskaan. Liian paljon hehkutusta tyhjän tähden. Jee jee pitää olla ai a nii kauheasti tekemistä ja mitä lomalla tehdään ja yhtä suorittamista. Aurinko ärsyttää, kesällä saisi olla ihan max 18 lämpötila, sekin alkaa olemaan liikaa, mikäli aurinkoinen päivä. Enemmän kenties ärsyttää ne tyypit, ketkä muka aina jumaloi hellettä ja odottaa sitä aivan kauheasti ja sitten kun se helle tulee, muutaman päivän kuluttua jo se onkin kauhean kuuma ja liikaa. Eikö se mene näin että joko tykkää kuumasta tai sitten ei. Itse en valittaa mistään muusta sääolosuhteista kun yli 18 lämpötilasta ja auringosta. Onneksi pian on syksy mutta toisaalta vielä on pitkä odotus..Koska just nyt eletään sitä ”ihanaaaa mahtavaaaaaa kesä”

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.