lihasten nykiminen

ällipälli

mikä miestäni vaivaa, kun koko ajan nykii olkapäistä, käsivarsista ja sieltä ja täältä? Ajattelin ensin sen olevan elohiiri, mutta ei kai se ole mahdollista jokapaikasta. tietäisikö joku minua viisaampi?

19

27822

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -----------------------------

      Itselläni alkoi ensin pohkeet nykimään, ja sitten levisi nykiminen koko kehoon. Kävin neurologillakin, joka ei löytänyt vikaa. Ystävän neuvosta aloin syömään magnesiumtabletteja ( saa terveyskaupasta ) ja siihen loppui nykinä. kannattaa kokeilla!

      • jep!

        olla myös b-vitamiinin puutos!


    • -elohiiri

      Itselläni oli noin 5pvä elohiiri ensin silmässä josta se siirtyi varpaaseen. Ja siitä taas silmään. aika ikävää oli, meni ohi itsestään, mutta magnesium auttaa jos on pahoja nykimisiä.

    • Elena

      Yksi merkittävä syy on mahdollisesti pitkäaikaisempaan alkoholinkäyttöön liittyvä vieroitusoire. Tämä on ohimenevä ilmiö. Mutta jos se on kerran päässyt alulle edellä mainitusta syystä, se palaa helposti uudelleen. Inhottavaa, tiedän, mutta magnesium todella voi auttaa, myös ehdottomasti kalium. Joillakin nämä johtuvat puhtaasti kaliumin puutteesta, joka taas voi johtua monestakin syystä.Apteekista tai luontaistuotekaupasta nyt kyseisiä valmisteita, myös luontarikaupan Piimaa (ei piimää) jauheena Kieselerde on avuksi.

      • Anonyymi

        B1 vitamiinin puutos..


    • nyki nyki

      Minulla selvitti neurologi sen verra, että meikäläisen tapauksessa se liittyy jotenkin , että lihakset saavat "liikaa" sähköimpulsseja ja näin reenaavat jatkuvasti. Meikäläisellä alkoi pohkeista, siitä käsivarsiin , olkapäihin , vatsaa ja nyt se on kasvojen lihaksissa. Minulla kuulema vaaraton, mutta kiusallinen. Oletko huomannut mihin aikaan vuorokaudesta nykinät yleensä alkavat minulla usein illalla yleensä noin klo 20-21.Stressi ja rasitus saavat ne usein esiin ja jännitys.

      • jjj92

        Oon 14 vuotias poika nää nykäykset alko 12.5 vuotiaana mitä ihmeellisintä iso veljellä on sama ongelma :o. Ei oo hajuakaan mistä nää johtuu. Itellä ainaki auttaa näihin nykimisiin se että ajattelee muita asioita välillä kyllä nykii vähän kovemminki.


      • jjj92
        jjj92 kirjoitti:

        Oon 14 vuotias poika nää nykäykset alko 12.5 vuotiaana mitä ihmeellisintä iso veljellä on sama ongelma :o. Ei oo hajuakaan mistä nää johtuu. Itellä ainaki auttaa näihin nykimisiin se että ajattelee muita asioita välillä kyllä nykii vähän kovemminki.

        nää nykimiset muuten alkoi ainaki itelläni paniikki kohtauksista.


    • koko vasen jalka

      Eli alkoi siis vasemman jalan reisi nykiä tuossa 4-5 päivää sitten ja nyt nykii koko jalka. Koko ajan ellei ole liikkessä. Itse epäilen BFS:sää, mutta toivon mukaan ei johdu mistään taudista. Olisi vaan kyseessä magnesiumin puute.

      Käykää muuten tällä sivulla:
      http://nextination.com/aboutbfs/forums/

    • Nimetön

      Kokeileppas magnesiumia.

      • Einimeä:D

        Jep. Yleensä magnesiumtabletit auttaa, jos paljon nykii lihakset.


    • Muro123

      Mulla nyki jokin aika sitten tosi paljon lihakset, varsinkin jaloissa, silloin tunsi parhaiten, kun meni nukkumaan. Johtui kaiketi liiasta liikkumattomuudesta ja liian kauan samassa asennossa olemisesta.

      • äiti-78

        Mulla alkaa lihakset nykimään yleensä ku pistää nukkumaan ja kroppa rentoutuu tai just sillo ku on uneen pääsemässä ni säpsähtää ku lihas nykäsee.


    • Uneliasneito

      Välillä ollut pitkiä taukoja ettei missään nyi, mutta nyt taas ollut pari päivää jalkapohjassa inhottavat nykinät että ei saa nukuttuakaan kun se nykiminen häiritsee niin paljon. Raivostuttavaa iltaisin ja kun koittaa nukkua, kyllä sen kanssa päiväaskareet voi tehdä mutta kivempi olis tehdä ne pirteenä. Magnesium tabletteja oon syönyt jo 2-3kk niin tuskin se sen puutos sitten on. Oon miettinyt myös että olisko nestehukka... Sekin kuulemma voi pistää lihakset riehumaan.

    • Lihasten nykiminen

      Minulla alkoi lihasten nykiminen n. 1-2kk sitten. Nykiminen alkoi reisistä ja on nyt siirtynyt olkapäihin, käsivarsiin, selkään ja myös vatsaan. Syön magnesium-tabletteja, joten nykiminen ei voi johtua magnesiumin puutteesta. Jos reenaan vähänkin niin tuntuu että olisin juossut maratonin. Kun on tehnyt jotain, esim. askelkyykkyjä, niin lihakset alkavat nykiä jaloissa ihan vain seisoessani. Onko kellään ollut samanlaisia oireita, tiedättekö mistä johtuu ?!?

    • Lunatic9

      Minua vaivannut 4-5 kk. Pahinta jaloissa, ja yleensä iltaisin. Nykinät näkyy päällepäinkin:) Öisin myös vetää suonta. Magnesium ei auttanut minuakaan. Olen ajatellut pyytää että suola-arvot otettaisiin verestä.

      Muutenkin lihakset tuntuvat oudon voimattomilta. Jaksan kyllä liikkua ja urheilla, mutta joskus taas esim. portaiden kiipeäminen tuntuu ylivoimaiselta...

      Jos jollakin hyviä vinkkejä, olisi mukava kuulla mikä on auttanut.

    • Anonyymi

      Mulla kans molemmat pohkeet nykii lähes kokoajan. Näkee päällepäinkin. Melkoista liikettä. Osin myös välillä reisissäkin.
      Pohkeet on myös tosi jäykät ja kipeät. Sinänsä kävely onnistuu ja ehkä juoksukin vois onnistua. Pohkeet sellaset poltteiset, kuin ois hulluna treenannut niitä. Vaikka ei siis ole tehnyt kuin istunut ja pikkasen kävelly. Tämä kaikki alkoi 2 viikkoa sitten, kun olin töissä seissyt tietokoneella koko päivän. Yleensä istun ja tuon jälkeen en ole seisoskellut. Voiko tuosta saada näin pitkään kestävän vaivan?

      • Olen löytänyt avun kiropraktikolta. Mulla ongelmia lantion alueella kiropraktikon mukaan ja jotka sitten heijastelevat erinäisinä ja epämääräisinä ongelmina: reisilihasten särky, lihasten nykiminen eriroten jaloissa, jalkojen voimattomuutta ja yliaktiivinen virtsaamisen tarve päällimmäiset ongelmat. Olen käynyt kiropraktikolla jo vuosia ja aina käynnin jälkeen ongelmat helpottavat, mutta eivät kokonaan poistu joten säännölliaet käynnit kiropraktikolla ovat ainakin minua auttaneet ongelmissani.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2884
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      536
      2733
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1885
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1867
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      302
      1698
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1352
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1144
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe