Kuka pelkää mustaa miestä?

Anustyler

”Kuka pelkää mustaa miestä?” lällättelivät isämme ja äitimme jo 60-luvulla välituntileikeissään. Karmea rasismi, joka esimerkiksi tämän harmittoman leikin taakse kätkeytyy, on jättänyt syvät jälkensä suomalaisten asenteisiin. Suomalaiset eivät tätä itse suostu tunnustamaan, mutta rasistiset asenteet ilmenevät varsin selkeästi arkipäiväisessä elämässä niin sanottuna piilorasismina. On nimittäin huomattu, että mitä kunniallisinkin suomalainen on tilaisuuden tullen valmis kertomaan ala-arvoisen vitsin somalista, romanista tai venäläisestä.

Maahanmuuttajat eivät halua kouluttautua. Maahanmuuttajat eivät halua tehdä työtä. Maahanmuuttajat ovat rikollisia ja raiskaajia. Tämän tyyppiset ennakkoluulot ovat valitettavasti erittäin tyypillisiä suomalaisessa yhteiskunnassa. Suurin ennakko-luulojemme aiheuttaja on tietämättömyys. Kansanomainen tapamme on puhua asioista tietämättä niistä juuri mitään. Suomalaisten turhautuminen omiin ongelmiinsa ilmenee usein vihamielisyytenä kaikkea uutta ja vierasta kohtaan. Suomalaisten tietämättömyydestä ja turhautumisesta on siinnyt täysin vääristynyt ajatusmalli, jonka mukaan kaikki maahanmuuttajat elävät toimeentulotuen varassa niin sanottuina elintasopakolaisina. Toisaalta suomalaiset pelkäävät maahanmuuttajien vievän työpaikat suomalaisilta itseltään. Tämä ajattelutapa on hyvin ristiriitainen. Jälkimmäistä ”ongelmaa” on silti aivan turha pelätä, sillä ironista kyllä, MTV 3:n Vaarallinen risteys -ohjelman vuonna 2003 teettämän tutkimuksen mukaan ainoastaan 61 % suomalaisista ottaisi maahanmuuttajan itselleen töihin. Halusivat Suomen sinivalkoiset kansalaiset sitä tai eivät, tosiasia kuitenkin on, että yli miljoona tällä hetkellä työikäistä kansalaista jää tulevan kymmenen vuoden aikana eläkkeelle. Suomi tarvitsee maahanmuuttajia paikkaamaan tämän aukon. EU:n porteilla kolkutteleekin koko joukko työkykyisiä ja -ikäisiä ihmisiä. Miksi emme hyödyntäisi tätä mahdollisuutta? Suomalaisten pitäisi vihdoin ymmärtää, ettemme elä Suomessa. Elämme maailmassa.



Suomalaisen rasistin prototyyppi on 40–50-vuotias mies, joka on muodostanut omat mielipiteensä aikansa kasvatuksen mukaisesti. Tämä rasistin prototyyppi ei ole kuitenkaan se, jota minä pelkään ja josta olen huolissani. Paljon vaarallisempi on uusi ennakkoluuloinen rasistisukupolvemme ja sen tiivistymät, skinheadit, sekä muut äärioikeistosta innostuvat. Yleistäminen on aina turhaa, mutta hyvin usein osa näistä tietämättömistä ihmisistä on (vahvassa) keskioluthumalassa valmis pahoinpitelemään kenet tahansa, jonka ihonväri tai kieli ei satu miellyttämään. Selvin päin tämäntyyppiset ihmiset ovat kuitenkin melkoisen vaiteliaita. Maahanmuuttajien kokemaa väkivaltaa Suomessa havainnollistaa hyvin tieto, jonka mukaan Suomessa asuvista somaleista yli puolet on joskus pahoinpidelty. Lisäksi lähes jokainen heistä on joskus saanut osakseen uhkailua ja herjausta.

Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan: 41 % suomalaisista ei kutsuisi maahanmuuttajaa kotiinsa. Meidän ei siis pidä odottaa, että hekään kutsuisivat meitä kotiinsa. 70 % suomalaisista ei antaisi tyttärensä seurustella maahanmuuttajan kanssa. Meidän ei siis pidä olettaa, että maahanmuuttajat hyväksyisivät meidän lapsiamme. Myös tätä asiaa olen ihmetellyt: suomalainen tai yleensä länsimainen ihminen saa matkustaa ulkomaille juopottelemaan ja käymään maksullisissa naisissa, mutta Suomeen saapuvalta maahanmuuttajalta odotetaan täydellisyyttä. Kaikkein räikeimmin suomalaisen rasismin tuo esiin tutkimustulos, jonka mukaan 30 % suomalaisista ajattelee valkoisen rodun turmioituvan rotujen sekoittuessa. Minulle tästä naurettavasta rotuajattelusta tulee lähinnä mieleen natsi-Saksan kallonmittaukset. Tämä on suomalaisilta uskomattoman alkeellista ajattelua.

Isäni huonokuntoiset hampaat on onnistuneesti paikannut 70-luvulla kestiläläinen Ismael Arslanbayrak. Kipeää se oli tehnyt, mutta syy siihen löytyi luultavasti sen ajan hampaidenhuoltovälineistön tasosta. Kunpa olisimme kaikki sokeita, niin meidän ei tarvitsisi välittää hammaslääkäreiden ihonväristä. 65 % suomalaisista tosin välittää.

19

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paatunut

      Puutun nyt muutamiin kohtiin, joita ilmeni.

      Työllisyydestä. On aivan totta, että suuret ikäluokat jättävät eläköityessään aukkoja työmarkkinoille. Toisaalta näiden kohdalla tulee huomioida pari huomiota:

      1:Osa työpaikoista saattaa loppua tekijänsä mukana kokonaan, kun tuotantoa tehostetaan ja automatisoidaan.

      2:Työpaikkoja tulee myös aloille, jotka eivät toistaiseksi monia kiinnosta. Kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti on todennäköistä (tai pitäisi olla!), että pula tekijöistä monilla aloilla johtaisi palkkatason nousuun, jolloin homma mitä ilmeisimmin alkaisi kiinnostaa. Ja mikäli työttömyyttä näistäkin seikosta vielä ilmenisi, on hyvä huomioida, että työttömiä kansalaisia löytynee myös EU:n sisältä. EU:n kansalaiset puolestaan ovat useimmat jo valmiiksi sopeutuneita länsimaiseen kulttuuriin ja tulevat työvoimana halvemmiksi kuin kokonaan toisenlaisesta ympäristöstä ja kulttuurista temmatut maahanmuuttajat.

      Mitä tuohon ihmettelyysi, minkä takia suomalaisten rettelöinti lomilla on sallittumpaa. Et ilmeisesti huomannut sitä seikkaa, että nämä poistuvat parin viikon oleskelun jälkeen tuotuaan sitä ennen varallisuutta lomamaahansa. Maahanmuuttaja sen sijaan tulee usein pysyvästi. Ja on todennäköistä, että mitä erilaisemmasta kulttuurista muuttaja tulee, sitä enemmän hän saa osakseen rasismia ja sitä enemmän vaatii hänen sopeuttaminen länsimaiseen malliin. Sopeuttaminen ja kouluttaminen nielee varallisuutta myös ilman rasismia, mikäli muuttajan alkuperäinen kulttuuri vain on vähänkin erilainen.

      Huoli rodusta sitten. Vaikkei "rotumme" nyt kokonaan turmeltuisi sekoituksissa, on selvää, että sillä on jo suuri vaara sekoittua ja lopulta kadota kokonaan. Valkoihoiset ovat jo nyt todella vähemmistö maailmassa. Erilaisuus on rikkaus, sanotaan usein - rasisteja vastaan. Ylenmääräinen sekoittuminen johtaa siihen, että erilaisuus monilta osin katoaa. Olihan tästä jo tutkimus, että maailman viimeinen vaaleahiuksinen ihminen syntyisi joskus vuoden 2200 paikkeilla. Oli luotettava tutkimus tai sitten ei, huoli on todellinen.

      On surullista, jos sinulle kaikki rasialistinen puhe tuottaa mielikuvan Natsi-Saksasta. Liittämällä jonkun asian natseihin asia saadaan helposti demonisoitua ja sivuutettua kokonaan. Tällä en halua tätä historian vaihetta erikseen puolustella, mutta neuvon pitämään asioita erillään toisistaan.

      Viimeinen kappaleesihan on tietysti vain yksittäistapaus ;). Eivät he kaikki ole tuollaisia.

      • kaipuu.

        Japanilaiset korjaavat vaalean tukan puutteen (se on heillä totaalinen, mahtaa olla musertava tunne) värjäämällä. Vaalea tukka on Japanissa nyt "cool".


      • Paatunut
        kaipuu. kirjoitti:

        Japanilaiset korjaavat vaalean tukan puutteen (se on heillä totaalinen, mahtaa olla musertava tunne) värjäämällä. Vaalea tukka on Japanissa nyt "cool".

        Vetyperoksidia naamaan vaan, vai?

        Siis hei, TODELLA luonnollista.

        Ja hitot valkoisesta ihosta, onnistuihan se Jacksoninkin väriä vaihtaa. Ja kaunis on lopputulos.

        Niin, mahtaa olla musertava tunne tuo vaaleiden hiusten puute, kun kerta on muodissa värjätä hiuksensa.


      • mutta
        Paatunut kirjoitti:

        Vetyperoksidia naamaan vaan, vai?

        Siis hei, TODELLA luonnollista.

        Ja hitot valkoisesta ihosta, onnistuihan se Jacksoninkin väriä vaihtaa. Ja kaunis on lopputulos.

        Niin, mahtaa olla musertava tunne tuo vaaleiden hiusten puute, kun kerta on muodissa värjätä hiuksensa.

        itse asiassa aika traaginen tapaus tämä Jackson: musta mies ei ikinä saa anteeksi sitä että on menestynyt paremmin kuin kukaan muu, ei vaikka yrittäisi muuttua valkoiseksi naiseksi.


      • en.suostu.hyväksymään

        Kohta 2 Kysynnän lisääntyminen ei johda palkkojen nousuun. Tämä on saatu aikaan sillä, että uhkaillaan vaikka halvalla balttilaisella (virolaiset) työvoimalla. Euroopasta ja Suomesta yritetään tehdä matalien palkkojen maanosa. Täällä keskiluokka kapenee, ja lähinnä poliitikot, nuo niljakkaat nilviäiset, nostavat palkkatasoaan koska itse saavat päättää nostoista. Samoin yritysten ylimmän ja ehkä keskitason johtajien palkat pysyvät korkealla tasolla. Muiden palkat tullaan polkemaan pohjamutiin. Tämä voi olla siihen, että halutaan ottaa eri nimikkeillä tänne ngr ja arb, jotka ovat huonoimpia vaihtoehtoja. Jälkimmäiset kyllä osaavat riitelyn ja sotimisen. Suomalaiset ovat kohta reservaateissa, jos poliitikot saavat tahtonsa läpi. Eikös Jyrki Katainen ilmoittanut jo noin 10 v sitten, että Suomi tarvitsee jotain 1,7 miljoonaa maahanmuuttajaa, ja voitte arvailla mistä alueilta ne otettaisiin. Juuri sieltä, mistä moni kantaväestöstä ei haluaisi maahanmuuttoa Suomeen. Ei sitten tullut poliitikoille tullut mitenkään mieleen, että jos muka todellinen tarve tuoda työvoimaa Suomeen, niin katse Aasian suuntaan. Sieltä voisimme saada ihanat vaimotkin itsellemme, eikä tarvitsisi katsella suomimuijia, jolla on hirveät tatuoinnit ja rautaa naama täynnä, rautaa on niin paljon kuin rautaromua Raatteen tiellä talvisodan aikaan.


      • Anonyymi
        en.suostu.hyväksymään kirjoitti:

        Kohta 2 Kysynnän lisääntyminen ei johda palkkojen nousuun. Tämä on saatu aikaan sillä, että uhkaillaan vaikka halvalla balttilaisella (virolaiset) työvoimalla. Euroopasta ja Suomesta yritetään tehdä matalien palkkojen maanosa. Täällä keskiluokka kapenee, ja lähinnä poliitikot, nuo niljakkaat nilviäiset, nostavat palkkatasoaan koska itse saavat päättää nostoista. Samoin yritysten ylimmän ja ehkä keskitason johtajien palkat pysyvät korkealla tasolla. Muiden palkat tullaan polkemaan pohjamutiin. Tämä voi olla siihen, että halutaan ottaa eri nimikkeillä tänne ngr ja arb, jotka ovat huonoimpia vaihtoehtoja. Jälkimmäiset kyllä osaavat riitelyn ja sotimisen. Suomalaiset ovat kohta reservaateissa, jos poliitikot saavat tahtonsa läpi. Eikös Jyrki Katainen ilmoittanut jo noin 10 v sitten, että Suomi tarvitsee jotain 1,7 miljoonaa maahanmuuttajaa, ja voitte arvailla mistä alueilta ne otettaisiin. Juuri sieltä, mistä moni kantaväestöstä ei haluaisi maahanmuuttoa Suomeen. Ei sitten tullut poliitikoille tullut mitenkään mieleen, että jos muka todellinen tarve tuoda työvoimaa Suomeen, niin katse Aasian suuntaan. Sieltä voisimme saada ihanat vaimotkin itsellemme, eikä tarvitsisi katsella suomimuijia, jolla on hirveät tatuoinnit ja rautaa naama täynnä, rautaa on niin paljon kuin rautaromua Raatteen tiellä talvisodan aikaan.

        johan on pseudo älykkö lässytystä ensuostu hyväksyjältä,vai että vinoslmiä työvoimaksi.....lässyn lässyn....


      • Anonyymi
        Paatunut kirjoitti:

        Vetyperoksidia naamaan vaan, vai?

        Siis hei, TODELLA luonnollista.

        Ja hitot valkoisesta ihosta, onnistuihan se Jacksoninkin väriä vaihtaa. Ja kaunis on lopputulos.

        Niin, mahtaa olla musertava tunne tuo vaaleiden hiusten puute, kun kerta on muodissa värjätä hiuksensa.

        Japanilaisilla on luonnostaan yhtä valkoinen iho kuin suomalaisilla.


    • Euseppi

      Niin tuo sama heppu pilasi ystäväni tekohampaat ja aiheutti minulle vuosien ongelmat juurihoidollaan.

      • Anonyymi

        Juu , sama heppu oli ja ehti olla monessa kunnassa työssä ennenkuin saapui Stadiin stokkaa vastapäätä ja huomattiin, ettei ole kunnollista työlupaa. Pilasi monen hampaat koululaisilta monessa kunnassa. Niitä korjattiin sitten kuntien maksuun myöhemmin kuka älysi pyytää korjausta. Kunnanisät toheloi kun eivät Ismailin papereita tarkastaneet. Ja jos olisi ollut meetoo kampanja silloin , ei Ismail viettäisi eläkepäiviään rauhassa. Sen verran hätyytteli alaikäisiä tyttöjä vastaanotolla ja vapaa ajallaan.
        Monelle nuorelle neidolle jäi elinikäiset traumat, eivätkä lähde takuulla Turkin matkoille .


    • Jukka-Joensuusta

      Tiedättekö mikä on lasten leikin "Kuka pelkää mustaa miestä" taustalla, tämän "hirvittävän rasismin":)

      Se "musta mies" ei leikissä ole negridi, vaan romani! Tämän leikin taustalla on se tosiseikka että 1700-luvulla aina Suomen sotaan saakka mustalaiset harjoittivat valkoista orjakuppaa ja kaappasivat tuhansia paimepoikia ja tyttöjä säkkeihinsä ja myivät venäjälle ja sieltä edelleen Osmanien valtakuntaan jossa pervot olivat kiimassa vaaleiden ja sinisilmäisten lasten ja teinien perään.
      Missä viipyy romanien anteeksipyyntö?
      Maahanmuuttopolitiikassa kannatan Japanin mallia.

    • itsesuojeluvaistoa

      On viisasta käytöstä olla kutsumatta kehitysmaamuslimia (maahanmuuttajaa?) kotiinsa ja muutenkin välttää näiden seuraa. Etenkin nuorten naisten ja tyttöjen ei pidä näiden kanssa ryhytyä yhtään mihinkään.

      Enpä usko, että monet ns. suvakeistakaan haluaa mitään kovin intensiivistä kanssakäymistä kehitysmaamuslimien kanssa.

      Uskonpa aloittajan puhuvan juuri tällaisista "maahanmuuttajista" aloituksessaan.

      • suomalaisen.mies

        Olihan Täällä Suomessa typeryyden huippu jollain paikkakunnalla, kun peruskoulun yläasteen koululaisten vanhemmat halusivat tutustuttaa myös tyttölapsensa arabimaahanmuuttajiin. Heillä on tietyt roolit, millaisia naisten pitää olla. Erityisen vaarallista ja sinisilmäistä peliä typeriltä suomalaisvanhemmilta.

        Tehdään jotain sellaista, mikä on erityisen outoa isl kultturin näkökannalta.
        Ikäänkuin olisi ollut tarjolla nuorta liha hä...ss....väksi. Todella epäviisas liike vanhemmilta.
        Helsingissä on ollut päiväkodissa harjoittelijoina miespuolisia pakolaisia a-maista. Eräskin vaikutti joko poliisilta, koska pälyili jatkuvasti ympärilleen ja hänellä oli haukan katse.
        Lasten vanhempien kannattaisi perehtyä islm. uskontoon mitä muhammed teki ja mitä koraani kehottaa tekemään. Myös käsite taqiyya tarkoittaakaan? Kun mslm puhuu koraanista vääräoppisille? Lukekaa tuosta ainakin kaksi ekaa kappaletta.
        https://www.thereligionofpeace.com/pages/quran/taqiyya.aspx


    • Anonyymi

      olen syntynyt 1990-luvulla ja silloin leikittiin vielä paljon vapaa-aikana, päiväkodissa ja ala-asteella tuota mustaa miestä.

      Itse en koskaan yhdistänyt mustaa miestä mihinkään rasistiseen eikä kukaan muukaan. Tuohon aikaan kotipaikkakunnallani tummaihoiset ja ulkomaalaiset henkilöt olivat todellaharvinaisia, mutta mitään ennakkoluuloja eikä rasistisia ajatuksia tuo leikki minussa koskaan herättänyt eikä myöskään muissa.

      Pari päivää sitten näin kun pihalla oli lapsia jotka leikkivät tuota kyseistä leikkiä. Ainoa ero vain leikissä oli se, että mustasta miehestä käytettiin sanaa " jäämies".

      Voisiko tälläinenkin versio olla nyt sitten rasistinen? Jäämiehellä voidaan Ötziä tai Eskimoita :D

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Itse olen ollut turkkilaisen (kunnallisen) hammaslääkärin tuolissa paikkauttamassa hampaani, olen kuunnellut yliopistolla Sri Lankalaisen proffan luentoa ja ottanut vastaan (kunnallisen) venäläisen lääkärin kirjoittaman reseptin. Mustan miehen kanssa olen veljeillyt kun hän oli korjaamassa meillä vesivahinkoa.

      Olemme mulattivaimoni kanssa muutenkin veljeilleet erilaisten ihmisten joukossa.

    • Anonyymi

      1960 tuskin oli käytössä rasismi termiä muistaakseni kysyin 1990 luvulla eräältä henkilöltä millainen opetus oli 1950 luvulla opettivat kuulema henkilöiden hyppivän kaislahameessa palmujen alla sitä miksi jotkut asiat ja pentujen lorut kääntyy nykyisin rasismiksi täytyy hakea ns.vara-aivoista kenellä sellaiset on. Mennyt ei vaan ole tätä päivää eikö uudempia kohteita löydy.

    • Anonyymi

      Isovanhempamme olivat niin oikeassa. Mustia miehiä on syytä pelätä. Onneksi minulla on vain poikia, pelko on hivenen pienempi. Mutta pelätä ja karttaa kannattaa jokaisen. Se on parasta ennaltaehkäisyä ikäviin "tapahtumiin"....

    • Anonyymi

      'Kuka pelkää mustaa miestä' leikki perustuu siihen että mustalaiset toimivat Ison Vihan aikana yhteistyössä vihollisen kanssa ja sieppasivat suomalaisia lapsia ja nuoria orjiksi myytäväksi.
      'Mustalainen tulee ja sieppaa säkkiin' peloteltiin minuakin lapsena 1960-70 luvuilla.

      Itse olen opettanut lapsiani ja lastenlapsia rakastamaan omaa heimoaan ja rotua. On hirvittävää että vaalea ihmisrotu on uhattuna globaalisti. En halua sukuuni murjaanimulatteja.

    • Anonyymi

      Eihän muslimi maahanmuuttajat hyväksykkään meidän lapsia, poikia nimittäin. Muslimityttö ei saa seurustella "vääräuskoisen" kanssa, se sunkin pitäsi tietää. Nehän vahtii kun haukat niiden siveyttä. Voivat sitten kyllä lähettää tytön sinne maahan josta itse on paettu niin jollekkin vanhalle äijälle vaimoksi, tai vielä pahempaa alpään silvottavaksi. Miehet sen sijaan saavat naida ketä lystäävät. Että ketkähän ne ensinnäkään eivät sopudu ja elävät omaa kivikauttaan täällä meillä modernissa, tasa-arvoisessa demokratiassa, jossa nainen on itsenäinen ja vapaa. Vähemmän maahnmuuttoa tietystä uskonnosta, kiitos.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2742
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      241
      2668
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2366
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      201
      1857
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe