MS-tauti ja elohopea...

hoidettu

En tiedä, mutta mielenkiintoista silti...

http://www.antioxidant.fi/art_ms-tauti.html
"Sveitsiläinen neurologi Ernst Baasch on esittänyt, että MS-tauti voisi olla amalgaamiperäisen elohopean aiheuttama neuroallerginen tai toksinen reaktio."

"Neurologiprofessori Störtebecker piti jo 1980-luvulla tärkeänä, että amalgaamisaneerauksia vaikutuksia MS-potilaitten oireisiin tutkittaisiin suuressa mittakaavassa. "

"Uppsalan yliopistosairaalassa toimineessa amalgaamiyksikössä saneerattiin lukuisten MS-potilaiden amalgaamitäytteet. Amalgaamiyksikön ylilääkäri Anders Lindvallin käsitys on, että MS-tauti on jopa 80%:ssa pääasiallisesti amalgaamiperäinen sairaus. "

"Tällä hetkellä tunnetuin ja tehokkain autoimmuunireaktion käynnistäjä on elimistöön päässyt elohopea. Sen myrkyllisin muoto on elohopeahöyry, jota irtaantuu jatkuvasti jokaiselta amalgaamipaikan pinnalta. "

http://www.shirleys-wellness-cafe.com/amalgam.htm
"Multiple sclerosis recovery has happened repeatedly for patients so afflicted because they have undergone dental amalgam removal. Clinical observation confirms that multiple sclerosis is predominantly a dental disease."

Hampaan amalgaamipaikassa on elohopeaa 45-50 painoprosenttia (aiemmin jopa 80%) paikkaa tehtäessä. Loppuosassa amalgaamia on hopeaa, tinaa, kuparia ja sinkkiä. Kuitenkin 20 vuotta vanhassa paikassa elohopeaa on jäljellä enää 5%. http://www.mtt.fi/asarja/pdf/asarja95.pdf

Jos potilaalla on 5 amalgaamipaikkaa, niin hänellä on n. 3 grammaa elohopeaa suussaan. Siitä höyrystyy siten ihmisen elimistöön yli 2 grammaa 20 vuoden aikana. Kaikki se imeytyy elimistöön, lähinnä hermostoon tuhoten sitä ahnaasti.

Tuo paikoista saatu määrä on siis 0,3 milligrammaa päivässä! Sitä siis saa koko ajan, joka päivä!!

Normaalina pidetty määrä on kuulemma 3 milligrammaa päivässä ja tuo määrä saadaan kuulemma pääosin ruoasta (porkkanat ja perunat (alle 2mg/kg), kala (metyylielohopeaa alle 0,1mg/kg), sienet (alle 0,01mg/kg))

Mutta ruoasta sitä imeytyy vain 5-10%! Loput ruoan mukana saadusta elohopeasta kulkeutuu elimistön "läpi". Eli elimistöön jää ravinnosta saatua elohopeaa vain 0,2-0,3 milligrammaa. Laskinko oikein?

"Ravinnon mukana tulleesta epäorgaanisesta elohopeasta imeytyy noin 7 %"
http://www.palvelu.fi/evi/files/55_519_255.pdf

Kalassa sanotaan olevan liikaa elohopeaa, jos sitä on yli 0,5 milligramma kiloa kohden (paitsi nuo hauki ja ankerias). Kuka jaksaa syödä kilon kalaa kerralla? Ja silti se on vasta 20% päivän "elohopea-annoksesta". Ja ravintona nautittu elohopea ei edes imeydy niin tehokkaasti kuin paikoista höyrystynyt elohopea.

Eli amalgaamipaikkoja suussaan pitävä saa elohopeaa yhtä paljon kuin ihminen, joka syö joka päivä muutaman kilon kalaa, jossa on elohopeaa niin paljon, ettei sitä saisi edes myydä! Ja tuostakaan määrästä ei imeydy kuin se 5-10%... Eli tuota kalaa pitäisi syödä kymmeniä kiloja päivässä?

Siksi ravinnosta imeytynyt elohopea on vähäinen määrä verrattuna amalgaamipaikoista saatuun!! Joten amalgaamipaikoista saamme helposti suurimman osan elohopeastamme, joka on myrkyistä vaarallisimpia...

Ja jos yksikin paikka lohkeaa niin elimistöön voi vapautua kerralla koko paikan elohopea, eli kerralla yli sata kertaa enemmän kuin mikä on päiväannoksen suositusraja ja tuhat kertaa enemmän kuin mikä elimistöön oikeasti ravinnosta imeytyy!

Mutta lääkäreiden mielestä se ei ole lainkaan vaarallista! Sehän on vain 1. asteen hermomyrkkyä...

Raskaana oleville ja imettäville äideille haukea ei suositella lainkaan. Eikä Amalgaamipaikkoja! Kaikki elohopea kulkeutuu sikiöön tehden tuhoja!

Ja mitä ongelmia mahtaakaan seurata siitä, kun suuri osa hermostosta tuhoutuu? ;) Esimerkiksi amalgaamipaikkoja kantavan äidin odottamalta lapselta...?

Hammaslääkärit poistavat amalgaamipaikkoja monesti ilman suojauksia, ja taas elimistöön imeytyy höyrystynyttä elohopeaa kerralla parin vuoden määrää vastaava annos 1. asteen hermomyrkkyä... ei hätää, ei vaaraa!

Tämänkin tutkimuksen perusteella tämä (suomalainen) potilas lähetettiin psykiatrille! Vaikka elohopeaa oli yli sallitun rajan ja selvät elohopeamyrkytyksen oireet...
http://personal.inet.fi/koti/pallo/Amalgaami/hius.jpg

Amalgaami on vaarallista myös hammaslääkäreille ja heidän apulaisilleen! Norjalaiset hammaslääkärit ja hoitajat heränneet vihdoinkin, kun 10.000 heistä oli saanut elohopeamyrkytyksen oireita.
http://mercuryexposure.org/index.php?article_id=415

Lukekaapa elohopeamyrkytyksen oireista...
http://www.dlc.fi/~kotirant/amalg.htm
http://www.yle.fi/akuutti/arkisto2004/091104_a.htm
http://www.members.aol.com/lynrennick2000/Page16.html
Ja satoja muita sivuja...

Sivuni tekeillä...
http://personal.inet.fi/koti/pallo/Amalgaami/amalgaami.html

81

7072

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulla

      ei oo ainoatakaan amalgaamipaikkaa hampaissani, eikä kyllä muuten ole mitään muutakaan paikkaa :)
      Että mistä mahtaa tautini johtua?

      • hoidettu

        Alkoiko se sulla jo lapsena? Äidilläsi amalgaameja kun synnyit? Onko hän/sinä hammashoitoalalla? Tai muutoin tekemisissä elohopean kanssa?

        Sitähän annetaan siis lapsille jo vauvana rokotteissa...

        Uskoisin, että tuo on mahdollista, mutta tuskin läheskään kaikilla se laukaiseva tekijä... tosin toiset on herkempiä kuin toiset.


      • lapsena
        hoidettu kirjoitti:

        Alkoiko se sulla jo lapsena? Äidilläsi amalgaameja kun synnyit? Onko hän/sinä hammashoitoalalla? Tai muutoin tekemisissä elohopean kanssa?

        Sitähän annetaan siis lapsille jo vauvana rokotteissa...

        Uskoisin, että tuo on mahdollista, mutta tuskin läheskään kaikilla se laukaiseva tekijä... tosin toiset on herkempiä kuin toiset.

        vaan vasta aikuisiällä. Onneksi!
        Äidilläni kyllä on suu täynnä amalgaamipaikkoja :)

        Minullakin on liuta sisaruksia, miksi tauti tuli vain minulle, jos johtuu äidin hammaspaikoista?
        Äitini ei ole hammashoitoalalla, eikä missään tekemisissä elohopean kanssa.

        Mystistä.
        Mikä tuo rokote on josta mainitset?


      • hoidettu
        lapsena kirjoitti:

        vaan vasta aikuisiällä. Onneksi!
        Äidilläni kyllä on suu täynnä amalgaamipaikkoja :)

        Minullakin on liuta sisaruksia, miksi tauti tuli vain minulle, jos johtuu äidin hammaspaikoista?
        Äitini ei ole hammashoitoalalla, eikä missään tekemisissä elohopean kanssa.

        Mystistä.
        Mikä tuo rokote on josta mainitset?

        Toiset on herkempiä reagoimaan elohopeaan kuin toiset.

        Ja esim. laitettiinko sun äidille amalgaamipaikkoja, kun hän oli raskaana ja sinä tulossa? Siksi sisaresi säästyivät... en tiedä. Tämä on vain eräs teoria, jota monet lääkärit puoltavat.

        AMALGAAMI JA RASKAUS:
        http://www.antioxidant.fi/artikkelit_tulostus/raskaus.htm

        Siis kaikille annetaan lapsena rokotteita ja niissä useimmissa on elohopeaa eli tiomersaalia säilöntäaineena.


      • Anonyymi

        Ei ollut minullakaan amalgaamipaikkoja,kunsairastuin.Mutta olin ravintola-alalla yli 20 vuotta ja jouduin passiivisentupakoinnin myrkyttämäksi. Alkuun oli verenvuotoa nenästä,en voinut kumartua ,kun alkoi tippua veri ,myös suunlimakalvoihin tuli kipeitä paukamia. Alkoi muistin heikentyminen ,kovatäänet vihloi päätä,näkö heikentyi,lopulta selkä väsyi ja en voinut olla seisaallaan puoltatuntia,täytyi istahtaa.Työmatkat kuitenkin kävelin ,noin 3 km ja aina jonkinaikaa raittiissailmassa käveltyä,tuli kevytolo,eikä sattunut selkään eikä jalkoihin. Jouduin vaihtamaan työtä,mutta hankaluudet kuitenkin eteni,muisti oli lähes kadoksissa ,kun olin palaamassa kotiin työstä ,suorastaan putosin jaloiltani. 2kuukauden sairaalassa olon=tutkimustenjälkeen todettiin MS? Itse uskalsin mainita ,voisiko olla työperäine ? Perustelin oireilua ,miten suuriero oli ,työssäollessa ja raittiissailmassa tömatkalla.Siitä nousi melkoinen soy ,ei missäännimessä se johdu tupakansavusta,jouduin psykolookille ja myöhemmin psykiatrin vastaanotolle.Oli vain ensimmäinen käynti tosirankka,jo odotushuneessa oli tupakansavua aivan usvana.En voinut olla muuten kuin ,avasin ikkunan ja kurkotin ulkoilmaan,että sain hengiteltyä.Siihenaikaan kysillä ainakin ,oli järkyttävää henkilökunnan tupakointi . Jopa lääkärin vastaanottohuone oli kuin ainakin tupakkahuone,Sinne minut ohjattiin ,kun haluttiin tietää ,onko varmasti tupakanaiheuttama
        Jo heti ovella haju oli niin voimakas etten voinut hengittää,olisi pitänyt vetää sisäänpäin,en voinut hengitystiet lukkiutui nielunseudulla,joten pidin vain suuta-auki ,että limakalvoista voisi ottaa koepalan lapraan.Vastauksessa oli ,suunlimakalvot selvästi ärsyyntyneet-herkistyneet .Nykyisin en voi mennä joukkopaikkoihin ,koska voimani romahtaa jo pienestäkin tupakanhiukkasmäärästä.Käytän aina maskia lenkillä ja asioidessani ostoksilla .
        Joten olen vahvasti sitämieltä,tupakka on pahimpia myrkyttäjiä.Veljeni oli ketjupolttaja ,Hänet oli diaknosoitu MS:säksi ,sanoin tupakkatauti oli piuhassa loppuelämänsä..


      • hoidettu

        Tuo totuus on väärä totuus. Se on lääkefirmojen aivopesemien lääkäreiden totuus. Onneksi on monia lääkäreitä, jotka ovat potilaan puolella kertomassa amalgaamin vaaroista... mitäs siihen sanot?


      • sanon
        hoidettu kirjoitti:

        Tuo totuus on väärä totuus. Se on lääkefirmojen aivopesemien lääkäreiden totuus. Onneksi on monia lääkäreitä, jotka ovat potilaan puolella kertomassa amalgaamin vaaroista... mitäs siihen sanot?

        Sieltähän vastaus löytyy tekstistä:

        "amalgaamiperäisellä elohopeamyrkytyksellä pelottelu on aiheetonta ja elohopeamyrkytyksestä puhumiseen amalgaamipaikkojen yhteydessä liittyy merkittävä kaupallinen intressi: suuren väestönosan tutkiminen ja amalgaamipaikkojen vaihtaminen muihin materiaaleihin hyödyttäisi analyyttisiä laboratorioita, elohopeadiagnostiikkaa tekeviä lääkäreitä ja paikkoja vaihtavia hammaslääkäreitä mutta tulisi tavattoman kalliiksi."


      • MS-tauti
        sanon kirjoitti:

        Sieltähän vastaus löytyy tekstistä:

        "amalgaamiperäisellä elohopeamyrkytyksellä pelottelu on aiheetonta ja elohopeamyrkytyksestä puhumiseen amalgaamipaikkojen yhteydessä liittyy merkittävä kaupallinen intressi: suuren väestönosan tutkiminen ja amalgaamipaikkojen vaihtaminen muihin materiaaleihin hyödyttäisi analyyttisiä laboratorioita, elohopeadiagnostiikkaa tekeviä lääkäreitä ja paikkoja vaihtavia hammaslääkäreitä mutta tulisi tavattoman kalliiksi."

        kuitenkin helposti parane, kun si-nivelen niksauttaa paikoilleen? Siitäkös tässäkin perimmiltään on taas kysymys? Rauhotuhan taas ja jätä tämä palsta rauhaan. Oot taas saanut muualta sen verran korville että pitää reviiriä laajentaa tännekin.


    • Aku4

      Jos pelkää/epäilee, että elohopea olisi jonkun taudin esim. ms-taudin aiheuttaja, niin kannattaa kokeilla esim. oluthiivaa (löytyy myös erikoisoluthiivaa) mm. kalan/lohen sijasta (kala tosin voi antaa elohopeaa, mutta myös paljon elohopean puhdistamiseen elimistöstä tarvittavaa Seleeniä!).
      Se ei ole varmaa, että ketään saa seleenillä enään sataterveeksi, mutta jatkotuhon voinee saada estetyksi.
      Orgaanisesti viljeltyjä ruoka-aineita käyttämällä voidaan myös päästä hyviin tuloksiin.

    • hoidettu

      Ensimmäinen MS-tapaus todettiin ilmeisesti vuonna 1936 Pariisissa.

      Amalgaameja alettiin käyttää kymmenen vuotta aiemmin... Ensimmäisenä Pariisissa!
      http://205.188.226.153/__121b_v4zF2 DuYVgdJtaPUGK4kqRZZXwiKuJovqkEIzgvuFQ=

      Amalgaami on plutoniumin jälkeen maailman toiseksi vaarallisin aine. Vaarallisempi kuin lyijy ja arsenikki! Puoli grammaa elohopeaa riittää myrkyttämään pienen järven.

      Ihmisen suussa sitä on monesti useita grammoja...

      Elohopea höyrystyy huoneen lämmössä. Suussa olevasta paikasta se höyrystyy ja imeytyy elimistöön 80%:sti. Ädistä se siirtyy sikiöön tehokkaasti...

      • hoidetulle vihainen ms-potilas

        Jean-Martin Charcot kirjoitti taudin kuvauksen ja muutokset aivoissa 1868. Lydwina of Schiedeniä pidetään ensimmäisenä kirjattuna ms-potilaana vuonna 1400.
        Hoidettu levittää väärää tietoa jälleen. 18 vuotta sairastaneena pidän hoidetun amalgami- yms. väitteitä halveksittavina.
        Miten hoidettu selittää taudin epätsaisen jakautumisen? Miksi juuri etelä-Pohjanmaalla tai Islannissa on paljon tautia? Miksei esimerkiksi Japanissa tai Espanjassa? Tai esimerkiksi USA:ssa tauti on yleisempää valkoisella väestöllä.
        Miten hoidettu selittää sen, että kaikilta ms-potilailta löytyy geeni, joka vaikuttaa aivojen kalvon läpäisevyyteen? Löytö on uusi, eikä geeniä löydy kaikilta ihmisiltä.


      • hoidettu
        hoidetulle vihainen ms-potilas kirjoitti:

        Jean-Martin Charcot kirjoitti taudin kuvauksen ja muutokset aivoissa 1868. Lydwina of Schiedeniä pidetään ensimmäisenä kirjattuna ms-potilaana vuonna 1400.
        Hoidettu levittää väärää tietoa jälleen. 18 vuotta sairastaneena pidän hoidetun amalgami- yms. väitteitä halveksittavina.
        Miten hoidettu selittää taudin epätsaisen jakautumisen? Miksi juuri etelä-Pohjanmaalla tai Islannissa on paljon tautia? Miksei esimerkiksi Japanissa tai Espanjassa? Tai esimerkiksi USA:ssa tauti on yleisempää valkoisella väestöllä.
        Miten hoidettu selittää sen, että kaikilta ms-potilailta löytyy geeni, joka vaikuttaa aivojen kalvon läpäisevyyteen? Löytö on uusi, eikä geeniä löydy kaikilta ihmisiltä.

        Lääkäreiden mukaan kaikilla ihmisillä se elohopea ei poistu yhtä hyvin elimistöstä. Lääkäreiden mukaan se riippuu sitten niistä geeneistä.

        Enhän mä väitä, että MS johtuu tuosta elohopeasta, mutta voisi se osittain olla mahdollistakin. Mähän en "väitä" mitään, copy-pastaan vain lääkäreiden ja professorien tutkimuksia...

        Tuossa edessäni on kahden suomalaisen lääkärin kirjoittama kirjakin asiasta...

        Ja muutakaan "syytä" MS-tautiin ei liene? Täytyyhän siihen jokin syy olla. Kyllä se vielä joskus löytyy. Mutta lääkäreidenkin mukaan elohopea tuhoaa hermosoluja ja myrkytysoireet on aika tutun kuuloisia...

        Oot kyllä osittain oikeassa tuosta vuosiluvusta. Vaikkakin 1836 todettiin..
        "Dr. V.B. Dolgopol in 1938, described a case of Optic Neuritis, caused by severe DeMyelination and attributed it to Devic's Syndrone. This syndrone was considered to be a subclass of Multiple Sclerosis, during this time period."

        Siksi jotkut pitävät tuota vuosilukua 1836 ensimmäisenä...


      • suut
        hoidettu kirjoitti:

        Lääkäreiden mukaan kaikilla ihmisillä se elohopea ei poistu yhtä hyvin elimistöstä. Lääkäreiden mukaan se riippuu sitten niistä geeneistä.

        Enhän mä väitä, että MS johtuu tuosta elohopeasta, mutta voisi se osittain olla mahdollistakin. Mähän en "väitä" mitään, copy-pastaan vain lääkäreiden ja professorien tutkimuksia...

        Tuossa edessäni on kahden suomalaisen lääkärin kirjoittama kirjakin asiasta...

        Ja muutakaan "syytä" MS-tautiin ei liene? Täytyyhän siihen jokin syy olla. Kyllä se vielä joskus löytyy. Mutta lääkäreidenkin mukaan elohopea tuhoaa hermosoluja ja myrkytysoireet on aika tutun kuuloisia...

        Oot kyllä osittain oikeassa tuosta vuosiluvusta. Vaikkakin 1836 todettiin..
        "Dr. V.B. Dolgopol in 1938, described a case of Optic Neuritis, caused by severe DeMyelination and attributed it to Devic's Syndrone. This syndrone was considered to be a subclass of Multiple Sclerosis, during this time period."

        Siksi jotkut pitävät tuota vuosilukua 1836 ensimmäisenä...

        täynnä amalgaamia? Taudin syntyperää on pystytty selvittämään tutkimuksissa ja todettu, että viikingit olisivat olleet taudin ensimmäisiä tunnettuja kantajia. Silloin ei ilmeisemmin ollut vielä amalgaamista tietoakaan. Kuinkas hoidettu tämänkin tiedon pystyy torpeedoimaan? Vetäsehän taas kunnon linkkilista asiasta, senhän osaat. Vielä kun opit sen, ettei kaikki netissä esitetty ole "se suuri totuus", ainakaan MS-taudissa. Oot sä kyllä todellakin aika pihalla näine onnettomine esityksinesi. Onko pulaa asiakkaista?


      • Mr MS
        suut kirjoitti:

        täynnä amalgaamia? Taudin syntyperää on pystytty selvittämään tutkimuksissa ja todettu, että viikingit olisivat olleet taudin ensimmäisiä tunnettuja kantajia. Silloin ei ilmeisemmin ollut vielä amalgaamista tietoakaan. Kuinkas hoidettu tämänkin tiedon pystyy torpeedoimaan? Vetäsehän taas kunnon linkkilista asiasta, senhän osaat. Vielä kun opit sen, ettei kaikki netissä esitetty ole "se suuri totuus", ainakaan MS-taudissa. Oot sä kyllä todellakin aika pihalla näine onnettomine esityksinesi. Onko pulaa asiakkaista?

        Pitäisiköhän hoidetun miettiä sanaa "väitän". Jos latelet ties mistä repäistyjä tietoja huutomerkein terästettynä, mitä silloin teet? Milloin ihminen kertoo toiselle ihmiselle asian, joka ei olisi jonkin sortin siteeraus, lainaus, muunnos tai oma tulkinta jostakin aikaisemmasta? Voit aina piiloutua sen taakse, ettet "väitä mitään". Mitä sitten keuhkoat?? Tiedonjanoiset MS-potilaat tuskailevat muutenkin ihan liikaa vaikeaselkoisen sairautensa kanssa, ja tiedon kirjavuus on aikamoista. Asiaa ei yhtään helpota julistukselliset fiksaatiot/fiktiot lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden salaliittomaisista korruptiokytköksistä.


      • hoidettu
        suut kirjoitti:

        täynnä amalgaamia? Taudin syntyperää on pystytty selvittämään tutkimuksissa ja todettu, että viikingit olisivat olleet taudin ensimmäisiä tunnettuja kantajia. Silloin ei ilmeisemmin ollut vielä amalgaamista tietoakaan. Kuinkas hoidettu tämänkin tiedon pystyy torpeedoimaan? Vetäsehän taas kunnon linkkilista asiasta, senhän osaat. Vielä kun opit sen, ettei kaikki netissä esitetty ole "se suuri totuus", ainakaan MS-taudissa. Oot sä kyllä todellakin aika pihalla näine onnettomine esityksinesi. Onko pulaa asiakkaista?

        "Taudin syntyperää on pystytty selvittämään tutkimuksissa ja todettu, että viikingit olisivat olleet taudin ensimmäisiä tunnettuja kantajia."

        Miten ne on tuon tehneet, kun eivät edes vielä tiedä mistä tuo "sairaus" johtuu???

        Tuo teoria perustuu siihen, että koska täällä meillä on tuota "sairautta" nyt eniten, niin selitykseksi on haettu, että esi-isillemme se kehittyi tyhjästä ja sitten me levitimme sitä muualle...

        Ja se ei kyllä selitä sitä, että kun periafrikkalainen mies ja nainen muuttaa britteihin ja saa siellä lapsen, niin tuon lapsen todennäköisyys sairastua MS:ään nousee nollasta hurjasti ylöspäin...

        PubMed:
        "Multiple sclerosis (MS) is very uncommon among ethnic Asians in the Indian subcontinent, among Asians and Africans resident in the New Commonwealth countries of Africa and in the West Indies. It is also very uncommon among those who have migrated to England from those countries. In contrast, the children born in the United Kingdom of Asian, African and West Indian immigrants have, in the age groups available for study, a high prevalence of MS of a similar order to that occurring in the general population of England."

        Suomessa elohopeaa käytetään ehkä eniten maailmassa suhteessa väkilukuun... (vuonna 1991 10 tonnia)

        Sen sijaan Japanissa kiellettiin elohopean käyttö jo 40 vuotta sitten. Katsopa mikä on Japanin tilanne MS:n suhteen verrattuna muihin "hyvinvointivaltioihin"
        http://www.mult-sclerosis.org/ms_world.html


      • hoidettua vastuullisempi
        hoidettu kirjoitti:

        "Taudin syntyperää on pystytty selvittämään tutkimuksissa ja todettu, että viikingit olisivat olleet taudin ensimmäisiä tunnettuja kantajia."

        Miten ne on tuon tehneet, kun eivät edes vielä tiedä mistä tuo "sairaus" johtuu???

        Tuo teoria perustuu siihen, että koska täällä meillä on tuota "sairautta" nyt eniten, niin selitykseksi on haettu, että esi-isillemme se kehittyi tyhjästä ja sitten me levitimme sitä muualle...

        Ja se ei kyllä selitä sitä, että kun periafrikkalainen mies ja nainen muuttaa britteihin ja saa siellä lapsen, niin tuon lapsen todennäköisyys sairastua MS:ään nousee nollasta hurjasti ylöspäin...

        PubMed:
        "Multiple sclerosis (MS) is very uncommon among ethnic Asians in the Indian subcontinent, among Asians and Africans resident in the New Commonwealth countries of Africa and in the West Indies. It is also very uncommon among those who have migrated to England from those countries. In contrast, the children born in the United Kingdom of Asian, African and West Indian immigrants have, in the age groups available for study, a high prevalence of MS of a similar order to that occurring in the general population of England."

        Suomessa elohopeaa käytetään ehkä eniten maailmassa suhteessa väkilukuun... (vuonna 1991 10 tonnia)

        Sen sijaan Japanissa kiellettiin elohopean käyttö jo 40 vuotta sitten. Katsopa mikä on Japanin tilanne MS:n suhteen verrattuna muihin "hyvinvointivaltioihin"
        http://www.mult-sclerosis.org/ms_world.html

        Kuule hoidettu, lopeta noiden perättömien juttujen kirjoittelu tälle palstalle. Monet tämän palstan lukijoista sairastavat ikävää sairautta, mutta sinä vaan suollat paskajuttuja. Käytä edes vähän uudempia tietoja, tai siis keksi ne. Eiköhän tuokin 1991 tilasto ole sun oma tilasto. Mielestäni olet pakkomielteinen, vastuuton ja vastemielinen.
        Ja kuule, Japanissa ms ei ole koskaan ollut yleistä. Ei edes 40v sitten. Suomessa tauti ei ole harvinaistunut, vaikka amalgaamin käyttö on vähentynyt.


      • ota yhteyttä
        hoidettua vastuullisempi kirjoitti:

        Kuule hoidettu, lopeta noiden perättömien juttujen kirjoittelu tälle palstalle. Monet tämän palstan lukijoista sairastavat ikävää sairautta, mutta sinä vaan suollat paskajuttuja. Käytä edes vähän uudempia tietoja, tai siis keksi ne. Eiköhän tuokin 1991 tilasto ole sun oma tilasto. Mielestäni olet pakkomielteinen, vastuuton ja vastemielinen.
        Ja kuule, Japanissa ms ei ole koskaan ollut yleistä. Ei edes 40v sitten. Suomessa tauti ei ole harvinaistunut, vaikka amalgaamin käyttö on vähentynyt.

        Esim. Avain.lehden toimitukseen ja aloita siellä väittely lehden Tutkimus-osion vastaavan kanssa. Olet muuten harvinaisen typerä tyyppi vaikka muuta yritätkin esittää. Olen täysin samaa mieltä siitä, että olet vastuuton ja vastenmielinen. MS-tauti ei ole leikin asia, kuten sinä tunnut sen ymmärtävän. Entäpä jos vaikka itse sairastuisit siihen? Ai niin, sullahan tauti paranee, kun amalgaamit poistetaan ja SI-nivel on paikoillaan. Muista sitten siinä vaiheessa kysyä äidiltäsi, oliko hänen hampaansa paikattu raskausaikana amalgaamilla? Luepa taas näitä älynväläyksiäsi taaksepäin ja mieti vähän, mitä on taas tullut kirjoitettua. Olet suuren luokan ääliö!! Mene pois täältä!!


      • hoidettu
        hoidettua vastuullisempi kirjoitti:

        Kuule hoidettu, lopeta noiden perättömien juttujen kirjoittelu tälle palstalle. Monet tämän palstan lukijoista sairastavat ikävää sairautta, mutta sinä vaan suollat paskajuttuja. Käytä edes vähän uudempia tietoja, tai siis keksi ne. Eiköhän tuokin 1991 tilasto ole sun oma tilasto. Mielestäni olet pakkomielteinen, vastuuton ja vastemielinen.
        Ja kuule, Japanissa ms ei ole koskaan ollut yleistä. Ei edes 40v sitten. Suomessa tauti ei ole harvinaistunut, vaikka amalgaamin käyttö on vähentynyt.

        Mikään jutuistani ei ole perätön. Tai ne on luettu tutkimuksista, joita netti on pullollaan. Niiden luotettavuudesta en toki ole aina varma. Mutta nämä ei siis ole mun keksintöä. Kerron vain mitä netistä löytyy...

        Tuolla kerrotaan Japanin jutuista:
        http://zap.intergate.ca/mystery.html

        Kannattaa opiskella:
        http://www.doctorspiller.com/mercury.htm#60_minutes

        Ja vastaavia sivuja löytyy paljon...


      • hoidettu
        hoidettua vastuullisempi kirjoitti:

        Kuule hoidettu, lopeta noiden perättömien juttujen kirjoittelu tälle palstalle. Monet tämän palstan lukijoista sairastavat ikävää sairautta, mutta sinä vaan suollat paskajuttuja. Käytä edes vähän uudempia tietoja, tai siis keksi ne. Eiköhän tuokin 1991 tilasto ole sun oma tilasto. Mielestäni olet pakkomielteinen, vastuuton ja vastemielinen.
        Ja kuule, Japanissa ms ei ole koskaan ollut yleistä. Ei edes 40v sitten. Suomessa tauti ei ole harvinaistunut, vaikka amalgaamin käyttö on vähentynyt.

        Kuullostaa tutulta...

        "Metyylielohopea on rasvaliukuoinen ja läpäisee solukalvot helposti. Se tuhoaa aivosoluja ja vaikuttaa mm. näkö- ja liikuntakykyyn."
        http://www.biomi.org/biologia/ymparistomyrkyt/#3


      • Prof. Osram
        hoidettu kirjoitti:

        Kuullostaa tutulta...

        "Metyylielohopea on rasvaliukuoinen ja läpäisee solukalvot helposti. Se tuhoaa aivosoluja ja vaikuttaa mm. näkö- ja liikuntakykyyn."
        http://www.biomi.org/biologia/ymparistomyrkyt/#3

        Kuulepas, hoidettu. Ms-taudin aiheuttaja ei suinkaan ole amalgaami, vaan kaasut, joita vapautuu katulampuista. Tämä on ihan selvä asia. Tautihan on yleisintä rikkailla pohjoisilla alueilla, missä käytetään paljon katuvaloja. Afrikan viidakoista saa ms-tautia ja katuvaloja etsiä. Ensimmäiset diagnoosit tehtiin Pariisissa samoihin aikoihin, kun modernit katulamput otettiin käyttöön....Pariisissa! Suomessa 'pohojalaaset' elävät leveästi ja polttavat paljon katulamppuja. Siksi tauti on niin yleistä etelä-Pohjanmaalla.


      • hoidettu
        Prof. Osram kirjoitti:

        Kuulepas, hoidettu. Ms-taudin aiheuttaja ei suinkaan ole amalgaami, vaan kaasut, joita vapautuu katulampuista. Tämä on ihan selvä asia. Tautihan on yleisintä rikkailla pohjoisilla alueilla, missä käytetään paljon katuvaloja. Afrikan viidakoista saa ms-tautia ja katuvaloja etsiä. Ensimmäiset diagnoosit tehtiin Pariisissa samoihin aikoihin, kun modernit katulamput otettiin käyttöön....Pariisissa! Suomessa 'pohojalaaset' elävät leveästi ja polttavat paljon katulamppuja. Siksi tauti on niin yleistä etelä-Pohjanmaalla.

        Mikäs se aine siellä katulampuissa on joka sen aiheuttaa? Ettei vaan olis elohopea... (amalgaami = 50% elohopeaa)

        Sitäpaitsi ensimmäiset katulamput oli kynttilöitä 1800-luvulla. Sähkövalo keksittiin vasta 1879. Ja silloinkin ne lamput oli aivan eri aineesta kuin nykyisin. Ja sähkövalon alkaessa MS-tapauksia oli löydetty jo parin kymmenen vuoden ajan...


      • Prof. Osram
        hoidettu kirjoitti:

        Mikäs se aine siellä katulampuissa on joka sen aiheuttaa? Ettei vaan olis elohopea... (amalgaami = 50% elohopeaa)

        Sitäpaitsi ensimmäiset katulamput oli kynttilöitä 1800-luvulla. Sähkövalo keksittiin vasta 1879. Ja silloinkin ne lamput oli aivan eri aineesta kuin nykyisin. Ja sähkövalon alkaessa MS-tapauksia oli löydetty jo parin kymmenen vuoden ajan...

        Ei suinkaan elohopea, vaan erilaiset halogeeniyhdistelmät ja valon välkkyminen. Kun kirkasta valoa välkytetään, se saattaa aiheuttaa epileptisia oireita. Se siis vaikuttaa hermostoon. Ms-tautihan on hermoston sairaus.....
        Pohjanmaalla katuvaloja vaihdettiin harvemmin kuin muualla vuonna 1991. Siellä on siis enemmän vanhoja välkkyviä katulamppuja, jotka aiheuttavat ms-tautia. Islannissa sama homma vuonna 1987. Näillä alueilla on paljon ms-tautia.
        On myös havaittu, että kaikilta ms-potilailta löytyy tietty geeni. On aivan päivänselvää, että jatkuva altistuminen katuvalojen halogeenikaasuille ja välkkymiselle aiheuttaa muutoksia geeneissä.


      • hoidettu
        Prof. Osram kirjoitti:

        Ei suinkaan elohopea, vaan erilaiset halogeeniyhdistelmät ja valon välkkyminen. Kun kirkasta valoa välkytetään, se saattaa aiheuttaa epileptisia oireita. Se siis vaikuttaa hermostoon. Ms-tautihan on hermoston sairaus.....
        Pohjanmaalla katuvaloja vaihdettiin harvemmin kuin muualla vuonna 1991. Siellä on siis enemmän vanhoja välkkyviä katulamppuja, jotka aiheuttavat ms-tautia. Islannissa sama homma vuonna 1987. Näillä alueilla on paljon ms-tautia.
        On myös havaittu, että kaikilta ms-potilailta löytyy tietty geeni. On aivan päivänselvää, että jatkuva altistuminen katuvalojen halogeenikaasuille ja välkkymiselle aiheuttaa muutoksia geeneissä.

        Pohjanmaalla on aika vähän lamppuja verrattuna kaupunkeihin... Pohjanmaalla on peltoa ja metsää hiukka enemmän. Siellä ihminen altistuu päivän aikana ehkä 200:lle lampulle, mutta kaupungeissa helposti tuhansille!!!

        "On myös havaittu, että kaikilta ms-potilailta löytyy tietty geeni."

        Ja mikähän geeni tuo sit noista on?

        "Skandinaviassa on todettu, että henkilöllä, jolla on DR2-geeni, on kohonnut riski saada MS-tauti."

        "Akatemiaprofessori Leena Palotien tutkimusryhmä on havainnut tuoreessa tutkimuksessaan, että PRKCA-geeni liittyy MS-tautialttiuteen sekä suomalaisissa että kanadalaisissa MS-perheissä."

        "HLA-DR2 ja/tai HLA-DR4 geeni löytyy 75 prosentilla MS-potilaista."

        Eikös tuo geeni löydy monilta terveiltäkin ihmisiltä?? Ei se silloin voi aiheuttaa siarautta, mutta ehkä altistaa sille...

        Ja miksi sairastuvat myös ne, joilla ei geeniä olekaan? Eli nuo 25%???


      • Prof. Osram
        hoidettu kirjoitti:

        Pohjanmaalla on aika vähän lamppuja verrattuna kaupunkeihin... Pohjanmaalla on peltoa ja metsää hiukka enemmän. Siellä ihminen altistuu päivän aikana ehkä 200:lle lampulle, mutta kaupungeissa helposti tuhansille!!!

        "On myös havaittu, että kaikilta ms-potilailta löytyy tietty geeni."

        Ja mikähän geeni tuo sit noista on?

        "Skandinaviassa on todettu, että henkilöllä, jolla on DR2-geeni, on kohonnut riski saada MS-tauti."

        "Akatemiaprofessori Leena Palotien tutkimusryhmä on havainnut tuoreessa tutkimuksessaan, että PRKCA-geeni liittyy MS-tautialttiuteen sekä suomalaisissa että kanadalaisissa MS-perheissä."

        "HLA-DR2 ja/tai HLA-DR4 geeni löytyy 75 prosentilla MS-potilaista."

        Eikös tuo geeni löydy monilta terveiltäkin ihmisiltä?? Ei se silloin voi aiheuttaa siarautta, mutta ehkä altistaa sille...

        Ja miksi sairastuvat myös ne, joilla ei geeniä olekaan? Eli nuo 25%???

        PRKCA-geeni on kaikilla ms-potilailla. kts.Avain-lehti. Tietosi pohjalaisten altistumisesta välkkyville katuvaloille ja halogeenikaasuille ovat vanhentuneita. Nykyisen tutkimuksen mukaan etelä-Pohjanmaalla ihminen altistuu keskimäärin 1243 kertaa vuorokaudessa tälle ilmiölle. Sinun tietosi (200) on varmaan viime vuosituhannelta. Pimeän aikaan altistuminen on voimakkampaa ja aiheuttaa geenimuunnoksia. Helsngissä altistuminen on huomattavasti vähäisempää, koska välkkyvät valot vaihdetaan keskimäärin 5 vuorokautta aikaisemmin kuin etelä-Pohjanmaalla tai Islannissa.
        kts. http://www.univ-montp1.fr/fr/decouverte/model/index.asp?id=0401_medecine


      • hoidettu
        Prof. Osram kirjoitti:

        PRKCA-geeni on kaikilla ms-potilailla. kts.Avain-lehti. Tietosi pohjalaisten altistumisesta välkkyville katuvaloille ja halogeenikaasuille ovat vanhentuneita. Nykyisen tutkimuksen mukaan etelä-Pohjanmaalla ihminen altistuu keskimäärin 1243 kertaa vuorokaudessa tälle ilmiölle. Sinun tietosi (200) on varmaan viime vuosituhannelta. Pimeän aikaan altistuminen on voimakkampaa ja aiheuttaa geenimuunnoksia. Helsngissä altistuminen on huomattavasti vähäisempää, koska välkkyvät valot vaihdetaan keskimäärin 5 vuorokautta aikaisemmin kuin etelä-Pohjanmaalla tai Islannissa.
        kts. http://www.univ-montp1.fr/fr/decouverte/model/index.asp?id=0401_medecine

        Mitenkähän mun mummu oikein katuvaloille altistuu, kun lähimmät katuvalot on 5km:n päässä...??

        Tai kun lähikylässä (14km:n matka) ei edes ole kuin parisataa katulamppua...?

        Ja edelleen kaupungeissa on noita huonoja valoja tuhat kertaa enemmän... jos ne nyt keskimäärin vaihdetaankin muutama päivä aiemmin, niin niitä huonoja on silti paljon enemmän kuin maalla!! Mainittiinko sitä tuossa tutkimuksessa? Mikä oli keskihajonta vaihtoajalle? Tuskin niitä kaikkia vaihdettiin juuri samanikäisinä?

        Mutta ihan mielenkiintoinen teoria. Se vaan ei selitä sitä, että MS-tauti alkoi enne kuin sähkövalo edes keksittiin...


      • Prof. Osram
        hoidettu kirjoitti:

        Mitenkähän mun mummu oikein katuvaloille altistuu, kun lähimmät katuvalot on 5km:n päässä...??

        Tai kun lähikylässä (14km:n matka) ei edes ole kuin parisataa katulamppua...?

        Ja edelleen kaupungeissa on noita huonoja valoja tuhat kertaa enemmän... jos ne nyt keskimäärin vaihdetaankin muutama päivä aiemmin, niin niitä huonoja on silti paljon enemmän kuin maalla!! Mainittiinko sitä tuossa tutkimuksessa? Mikä oli keskihajonta vaihtoajalle? Tuskin niitä kaikkia vaihdettiin juuri samanikäisinä?

        Mutta ihan mielenkiintoinen teoria. Se vaan ei selitä sitä, että MS-tauti alkoi enne kuin sähkövalo edes keksittiin...

        Myös sisätiloissa olevat lamput voivat altistaa. Jos nimittäin käytetään halogeenilamppuja, eikä tavallisia hehkulamppuja. 85% suurempi haitta keskimäärin on kuitenkin vuoden 1997 tutkimuksen mukaan juuri vialliset katuvalot. Kyllä lääkärit, tutkijat ja lääketehtaat tämän tietää, mutta ne eivät kerro. Halogeenilamppuja myydään edelleen rautakaupoissa. Mutta käy huviksesi Borneon viidakossa. Eipä näy katulamppuja tai ms-tautia...


      • hoidettu
        Prof. Osram kirjoitti:

        Myös sisätiloissa olevat lamput voivat altistaa. Jos nimittäin käytetään halogeenilamppuja, eikä tavallisia hehkulamppuja. 85% suurempi haitta keskimäärin on kuitenkin vuoden 1997 tutkimuksen mukaan juuri vialliset katuvalot. Kyllä lääkärit, tutkijat ja lääketehtaat tämän tietää, mutta ne eivät kerro. Halogeenilamppuja myydään edelleen rautakaupoissa. Mutta käy huviksesi Borneon viidakossa. Eipä näy katulamppuja tai ms-tautia...

        Maaseudulla ei halogeenilamppuja paljoa ole.

        Ja miksi vain jotkut sairastuvat?

        "Kyllä lääkärit, tutkijat ja lääketehtaat tämän tietää, mutta ne eivät kerro. "

        Ne tietää myös sen, että elohopea tuhoaa hermostoa. Silti sitä laitetaan hampaisiin ja annetaan lapsille rokotteissa.

        Mutta mistä löydän tuon mainitsemasi katuvalotutkimuksen?

        Elohopean syyllisyydestä MS:ään löytyy paljon lääketieteen tutkimuksia googlella...


    • tuntematon,vieläkin.

      Isälläni oli ehjät hampaat kuolemaansa asti,ei siis yhtään paikattua hammasta.Hänen äidilläänkään ei ollut paikkoja hampaissaan.Silti isäni sairasti ms-tautia.Elohopea on myrkky,sen tietävät kaikki ja sitä voi saada muualtakin kuin hammaspaikkojen,tai rokotteiden mukana.Itse olen näin maallikkona ajatellut ruoan mukana tulevaa elohopeaa,esim.kala.Kukaan ei voi sanoa suoralta kädeltä mikä aiheuttaa,tai ei aiheuta ms-tautia.Vielä kun ajatellaan,että jokainen ihminen reagoi kaikkiin ympäristössä ja ruoassa oleviin metalleihin ym.yksilöllisellä tavalla,niin siinäpä olisi/on tutkijoille loppumaton työsarka.
      Itse olen todennut,että ms-taudin aiheuttajasta,siitä mikä saa elimistön puolustuksen pillastumaan ja hyökkäämään omaa elimistöä vastaan tiedetään tänään aivan yhtä vähän kuin 100 vuotta sitten...mutta ehkä 50-tai 100-vuoden kuluttua,ehkä aiemmin,ehkä myöhemmin, joku tutkija kokee ahaa elämyksen,löytää tähänkin tautiin ratkaisun ihmetellen samalla miksi sitä ei aiemmin löydetty,kun ratkaisu oli kuitenkin aivan nenän edessä.

      • älyttömän

        hienoa, että MS-tautiin sitten lopultakin on löytynyt syy ja aiheuttaja. Ja varsinkin että sen löydön ja informaation on tehnyt ns. "maallikko", eli Hoidettu!! Upeeta! Nyt voi sitten hyvillä mielin mennä hampilääkääriin ja neurologille ja kertoa, että tautihan on ikääkuin voitettu, koska syykin on selvinnyt. Tarvii nyt varmaan lopettaa toi pistoslääkitys, koska fakta/nettitieto asiasta on noinkin vakuuttavaa. Hieno homma!

        Hoidettuhan alkaa muistumaan kunnon "amerikantyylin"saarnaajaa :).


      • hoidettu
        älyttömän kirjoitti:

        hienoa, että MS-tautiin sitten lopultakin on löytynyt syy ja aiheuttaja. Ja varsinkin että sen löydön ja informaation on tehnyt ns. "maallikko", eli Hoidettu!! Upeeta! Nyt voi sitten hyvillä mielin mennä hampilääkääriin ja neurologille ja kertoa, että tautihan on ikääkuin voitettu, koska syykin on selvinnyt. Tarvii nyt varmaan lopettaa toi pistoslääkitys, koska fakta/nettitieto asiasta on noinkin vakuuttavaa. Hieno homma!

        Hoidettuhan alkaa muistumaan kunnon "amerikantyylin"saarnaajaa :).

        Mähän kerron vain mitä lääkärit on sanoneet... ei ne ole mun keksintöjä! En mä ole tehnyt mitään informaatiota!

        Etkös nyt sit enää usko lääkäreitä etkä professoreja? Miksi et?


      • Kokemusta
        hoidettu kirjoitti:

        Mähän kerron vain mitä lääkärit on sanoneet... ei ne ole mun keksintöjä! En mä ole tehnyt mitään informaatiota!

        Etkös nyt sit enää usko lääkäreitä etkä professoreja? Miksi et?

        vain korkealla. Tiedän, että tuntuu turhauttavaltakin varmasti tehdä toisten eteen paljon työtä ja saada epäasiallista kritiikkiä, mutta jos edes yhtä voit auttaa, olet tehnyt suuren työn. Muista arvostaa itseäsi ja työtäsi ja vielä - ei kannattane vastata ollenkaan epäasiallisiin viesteihin, kulutat vain voimiasi turhaan ja katkeroidut. Tsemppiä!


      • silmiini osuu
        hoidettu kirjoitti:

        Mähän kerron vain mitä lääkärit on sanoneet... ei ne ole mun keksintöjä! En mä ole tehnyt mitään informaatiota!

        Etkös nyt sit enää usko lääkäreitä etkä professoreja? Miksi et?

        Luen aina mielenkiinnolla Hoidetun kirjoittamia artikkeleita.Hienoa,että joku viitsii nähdä vaivan kirjoittaa tiedoistaan muillekin.Joka vuosisadallahan on ollut epäilijänsä.Tsemppiä minunkin puolestani.:)


      • Anonyymi

        harvinaisen hyvä kommentti (kertoo hän täältä tulevaisuudesta)


    • Tiedän sen omakoht..

      Valitettavasti jouduin omakohtaisesti kokemaan amalgaamimyrkytyksen. Niin totta, mutta eivät ihmiset usko. Onhan niitä muitakin asioita, joita valtaosa ihmisistä pitää "totena", mutta jonakin päivänä ymmärtävät, että eihän se niin ollutkaan. (Historiasta mm. Maapallo on litteä...) Saattavat olla hämmästyneitä, miksei aiemmin ole asiasta kerrottu. Nytkin on amalgaamin elohopeasta jo paljon tietoa ja ihmisiä jotka siitä kertovat toisille, mutta eivät usko niin ei voi mitään. :( Valitettavaa heille itselleen tai läheisilleen. Tässä amalgaamitapauksessa esim.

      • uskon

        "Etkös nyt sit enää usko lääkäreitä etkä professoreja? Miksi et?"

        kun joku oikea MS-taudin asiantuntija sen mulle sanoo kasvotusten tai luen siitä esim. Avain-lehdestä, johon esim. neurologi Juha Multanen raportoi uusimmat tutkimustulokset. Ja sitä päivää ei vielä ole ollut, että uskoisin jonkun "hoidetun" diagnooseja/mielipiteitä/uskomuksia ko. taudista ja syntymekanismeista. Oletko nyt ymmärtänyt, miksi en usko juttujasi? Jatka vaan sitä Si-nivelhömppääsi, siellä olet jopa uskottavampi.

        Sut tuntien jatkat tätä vääntöä taas niin kauan, että MS-ihmiset aloittavat boikotin. Toivon, että yhteinen boikottipäätös syntyy pian.


      • Kokemusta
        uskon kirjoitti:

        "Etkös nyt sit enää usko lääkäreitä etkä professoreja? Miksi et?"

        kun joku oikea MS-taudin asiantuntija sen mulle sanoo kasvotusten tai luen siitä esim. Avain-lehdestä, johon esim. neurologi Juha Multanen raportoi uusimmat tutkimustulokset. Ja sitä päivää ei vielä ole ollut, että uskoisin jonkun "hoidetun" diagnooseja/mielipiteitä/uskomuksia ko. taudista ja syntymekanismeista. Oletko nyt ymmärtänyt, miksi en usko juttujasi? Jatka vaan sitä Si-nivelhömppääsi, siellä olet jopa uskottavampi.

        Sut tuntien jatkat tätä vääntöä taas niin kauan, että MS-ihmiset aloittavat boikotin. Toivon, että yhteinen boikottipäätös syntyy pian.

        Hoidettu, eikä olisi kiva ollakaan, kun tähänkin asialliseen artikkeliin jotkut suhtautuvat niin ikävällä tavalla. Minkä hoidetun mainitsemista asioista haluaisit kumota? Vastauksesi minulle, joka oli tarkoitettu viestin aloittajalle, oli ikävää suunsoittoa. Mikä sinua vaivaa??? En itse pidä ollenkaan mahdottomana Ms-taudin ja elohopeamyrkytyksen yhteyttä, itselläni oli samalaisia oireita aikanaan. Ja tervehdyin, kiitos sen, että en suhtautunut asiaan samoin kuin sinä nyt. En uskalla väittää kaikkien paranevan amalgaamisaneerauksen ja tukilääkityksen avulla, mutta jos edes yksi, on se hieno asia. Ja siitä kiitos silloin ihmiselle, joka on valaissut potilasta.

        Itse olen kiitollinen sisarelleni ja Kaarlo Jaakkolalle ja tietenkin hammashoitajalleni!
        Elämä maistuu taas hyvälle, hammaslääputkikin on katkaistu. (Reikiä ei ole enää tullut!)


      • mallia
        Kokemusta kirjoitti:

        Hoidettu, eikä olisi kiva ollakaan, kun tähänkin asialliseen artikkeliin jotkut suhtautuvat niin ikävällä tavalla. Minkä hoidetun mainitsemista asioista haluaisit kumota? Vastauksesi minulle, joka oli tarkoitettu viestin aloittajalle, oli ikävää suunsoittoa. Mikä sinua vaivaa??? En itse pidä ollenkaan mahdottomana Ms-taudin ja elohopeamyrkytyksen yhteyttä, itselläni oli samalaisia oireita aikanaan. Ja tervehdyin, kiitos sen, että en suhtautunut asiaan samoin kuin sinä nyt. En uskalla väittää kaikkien paranevan amalgaamisaneerauksen ja tukilääkityksen avulla, mutta jos edes yksi, on se hieno asia. Ja siitä kiitos silloin ihmiselle, joka on valaissut potilasta.

        Itse olen kiitollinen sisarelleni ja Kaarlo Jaakkolalle ja tietenkin hammashoitajalleni!
        Elämä maistuu taas hyvälle, hammaslääputkikin on katkaistu. (Reikiä ei ole enää tullut!)

        Hoidettu ei edelleenkään ole MS-taudin eikä neurologisten sairauksien asiantuntija. Koko tämä ketju, kuten myös neurologia-osaston vastaava perustuu Hoidetun itsensä "onkimaan" tietoon, joka ei tarkoita, että se miltään osin olisi paikkaansa pitävää MS-taudin osalta.

        Eli, en usko ennenkuin toisin todistetaan. Ja siihen ei riitä Hoidetun jakama "informaatio" tai jonkun yksittäisen henkilön parantuminen. Eipä käynyt kirjoituksestasi kovinkaan selvästi ilmi, onko itselläsi MS-diagnoosi. Elohopeamyrkytyksestä näemmä olet parantunut.

        Ja ikävän suunsoitonhan voi laittaa joko MS-taudin ja/tai elohopeamyrykytyksen piikkiin.


      • hoidettu
        mallia kirjoitti:

        Hoidettu ei edelleenkään ole MS-taudin eikä neurologisten sairauksien asiantuntija. Koko tämä ketju, kuten myös neurologia-osaston vastaava perustuu Hoidetun itsensä "onkimaan" tietoon, joka ei tarkoita, että se miltään osin olisi paikkaansa pitävää MS-taudin osalta.

        Eli, en usko ennenkuin toisin todistetaan. Ja siihen ei riitä Hoidetun jakama "informaatio" tai jonkun yksittäisen henkilön parantuminen. Eipä käynyt kirjoituksestasi kovinkaan selvästi ilmi, onko itselläsi MS-diagnoosi. Elohopeamyrkytyksestä näemmä olet parantunut.

        Ja ikävän suunsoitonhan voi laittaa joko MS-taudin ja/tai elohopeamyrykytyksen piikkiin.

        "joka ei tarkoita, että se miltään osin olisi paikkaansa pitävää MS-taudin osalta. "

        Jotain perää siinä täytyy olla, kun niinkin lähellä kuin Ruotssissa asiaa tutkivat yliopiston professorit niin väittävät. Ei yliopistoon pääse tutkivaksi professoriksi ihan kuka tahansa...

        Ja MS-tautihan on tauti, joka ei ole tauti, koska sen syntysyytä ei tunneta. MS-taudin oireet on hermoston tuhoutumisen oireita. Ei vaan tiedetä miksi ne tuhoutuu... Diagnoosi annetaan aina oireiden perusteella ei aiheuttajan eli syyn!

        Elohopea on 1. asteen hermomyrkky, eli tuhoaa ahnaasti hermostoa. Tutkimusten mukaan elohopea tuhoaa hermosolujen myeliiniä, juuri kuten MS-taudissakin tuhoutuu... Jokaisella ihmisellä on elohopeaa elimistössään ja hermostossaan! Toisilla sitä on enemmän kuin toisilla. Toiset ovat sille herkempiä kuin toiset.


      • harvinaisen
        hoidettu kirjoitti:

        "joka ei tarkoita, että se miltään osin olisi paikkaansa pitävää MS-taudin osalta. "

        Jotain perää siinä täytyy olla, kun niinkin lähellä kuin Ruotssissa asiaa tutkivat yliopiston professorit niin väittävät. Ei yliopistoon pääse tutkivaksi professoriksi ihan kuka tahansa...

        Ja MS-tautihan on tauti, joka ei ole tauti, koska sen syntysyytä ei tunneta. MS-taudin oireet on hermoston tuhoutumisen oireita. Ei vaan tiedetä miksi ne tuhoutuu... Diagnoosi annetaan aina oireiden perusteella ei aiheuttajan eli syyn!

        Elohopea on 1. asteen hermomyrkky, eli tuhoaa ahnaasti hermostoa. Tutkimusten mukaan elohopea tuhoaa hermosolujen myeliiniä, juuri kuten MS-taudissakin tuhoutuu... Jokaisella ihmisellä on elohopeaa elimistössään ja hermostossaan! Toisilla sitä on enemmän kuin toisilla. Toiset ovat sille herkempiä kuin toiset.

        selvä! Hoidettu jatkakoon taudin synnyn ja seurauksen selvittelyä maanisella vimmallaan. Itseäni, diagnoosin saaneena, asia/tauti ei ole askarruttanut laisinkaan niin paljon kuin Hoidettua. Mutta ehkä on hyvä, että maallikkotoverimme on ottanut tautimme ihan sydämen asiakseen.


      • --------------------------
        harvinaisen kirjoitti:

        selvä! Hoidettu jatkakoon taudin synnyn ja seurauksen selvittelyä maanisella vimmallaan. Itseäni, diagnoosin saaneena, asia/tauti ei ole askarruttanut laisinkaan niin paljon kuin Hoidettua. Mutta ehkä on hyvä, että maallikkotoverimme on ottanut tautimme ihan sydämen asiakseen.

        Hoidettu kirjoittaa: ". Diagnoosi annetaan aina oireiden perusteella ei aiheuttajan eli syyn! "

        Mitähän sä tällä tarkoitat? Kerroppa, mitä on mielessä liikkunut.


      • hoidettu
        -------------------------- kirjoitti:

        Hoidettu kirjoittaa: ". Diagnoosi annetaan aina oireiden perusteella ei aiheuttajan eli syyn! "

        Mitähän sä tällä tarkoitat? Kerroppa, mitä on mielessä liikkunut.

        Toisilla on plakkia, toisilla ei. Toisilla on näköhermon tulehdus, toisilla ei. Toisilla on puheongelmia, toisilla ei. Toisilla on tunnottomuutta sormissa, toisilla ei.

        Miten lekuri sitten tekee diagnoosin?

        Tuo MS-liiton sivuilta:
        "MS-taudin diagnoosi on kliininen, eikä taudille ole toistaiseksi varmaa diagnostista testiä."

        Eli jokainen lääkäri saa itse päättää antaako diagnoosi vaiko ei...?

        Sairaus ollut "virallisesti" olemassa jo n. 150 vuotta eikä vieläkään tiedetä mikä aiheuttaa ja miksi? Diagnoosikriteereitä kyllä uusitaan jatkuvasti...

        Eli eikös tuosta voi päätellä, että diagnoosi annetaan oireiden perusteella?? Näin mä "ajattelin" tuossa aiemmin...

        Mitään yksittäistä testiä ei ole olemassa, josta se voitaisiin päätellä onko vaiko eikö ole tuo "sairaus"! Eli diagnoosi annetaan katsomalla millaisia oireita on, kun ei ymmärretä mikä on aiheuttaja eli syy...


      • olla
        hoidettu kirjoitti:

        Toisilla on plakkia, toisilla ei. Toisilla on näköhermon tulehdus, toisilla ei. Toisilla on puheongelmia, toisilla ei. Toisilla on tunnottomuutta sormissa, toisilla ei.

        Miten lekuri sitten tekee diagnoosin?

        Tuo MS-liiton sivuilta:
        "MS-taudin diagnoosi on kliininen, eikä taudille ole toistaiseksi varmaa diagnostista testiä."

        Eli jokainen lääkäri saa itse päättää antaako diagnoosi vaiko ei...?

        Sairaus ollut "virallisesti" olemassa jo n. 150 vuotta eikä vieläkään tiedetä mikä aiheuttaa ja miksi? Diagnoosikriteereitä kyllä uusitaan jatkuvasti...

        Eli eikös tuosta voi päätellä, että diagnoosi annetaan oireiden perusteella?? Näin mä "ajattelin" tuossa aiemmin...

        Mitään yksittäistä testiä ei ole olemassa, josta se voitaisiin päätellä onko vaiko eikö ole tuo "sairaus"! Eli diagnoosi annetaan katsomalla millaisia oireita on, kun ei ymmärretä mikä on aiheuttaja eli syy...

        kyllä hullu! Nyt taisit suututtaa aika monta MS-potilasta todistaessasi kirjoituksellasi, ettet tiedä yhtään mitään taudista, etkä sen diagnostisoimisesta. Ja viittitkin vielä täällä leikkiä jotain "jumalaa" ja selitellä paskateorioita siitä, miten tauti muka on voinut saada alkunsa. HÄPEÄ!! Näin törkeää asioiden yksinkertaistamista ei ole vielä ikinä tullut vastaan. Vielä kun vetäset sen si-nivelen ja MS-taudin parantamisen sitä kautta, tää alkaakin olla täydellistä pilkkaa ja pilaa. Mutta siihenhän hoidettu on pyrkinytkin.


      • hoidettu
        olla kirjoitti:

        kyllä hullu! Nyt taisit suututtaa aika monta MS-potilasta todistaessasi kirjoituksellasi, ettet tiedä yhtään mitään taudista, etkä sen diagnostisoimisesta. Ja viittitkin vielä täällä leikkiä jotain "jumalaa" ja selitellä paskateorioita siitä, miten tauti muka on voinut saada alkunsa. HÄPEÄ!! Näin törkeää asioiden yksinkertaistamista ei ole vielä ikinä tullut vastaan. Vielä kun vetäset sen si-nivelen ja MS-taudin parantamisen sitä kautta, tää alkaakin olla täydellistä pilkkaa ja pilaa. Mutta siihenhän hoidettu on pyrkinytkin.

        Kopioin vain tekstiä MS-liiton sivuilta...
        Ja tuota teoriaa on tutkittu Yliopistoissakin! Mm. Uppsalassa. Ja monessa muussa paikassa. Ei se voi olla paskaa...

        "Sveitsiläinen neurologi Ernst Baasch on esittänyt, että MS-tauti voisi olla amalgaamiperäisen elohopean aiheuttama neuroallerginen tai toksinen reaktio."

        Samaa puhuvat Ruotsissakin...

        Ja puhuvathan tästä MS-tautia sairastavatkin muissa foorumeissa...


      • Kuumemittari
        hoidettu kirjoitti:

        Kopioin vain tekstiä MS-liiton sivuilta...
        Ja tuota teoriaa on tutkittu Yliopistoissakin! Mm. Uppsalassa. Ja monessa muussa paikassa. Ei se voi olla paskaa...

        "Sveitsiläinen neurologi Ernst Baasch on esittänyt, että MS-tauti voisi olla amalgaamiperäisen elohopean aiheuttama neuroallerginen tai toksinen reaktio."

        Samaa puhuvat Ruotsissakin...

        Ja puhuvathan tästä MS-tautia sairastavatkin muissa foorumeissa...

        Ettei vaan nyt olisi käynyt niin, että hoidettu itse on saanut oikein kunnon tujauksen elohopeaa polskutellessaan Itämeressä ja napannut pari vanhan ajan elohopeakuumemittaria. Sen verran tuntuu kundissa olevan virtaa, ettei enää edes keskity eikä malta lukea omia kirjoituksiaan.

        Perverssiä olla noin kiinnostunut muiden ihmisten sairauksista. Mikä ärsyttävintä, hoidettu nappailee lauseen sieltä ja toisen täältä ja sitten esittää "suurta asiantuntijaa" MS-taudista ja sen diagnostiikasta, josta ei tosiasiassa tunnu tietävän yhtään mitään. Mutta provonhan saa aikaseksi paljon pienemmistäkin asioista.


      • hoidettu
        Kuumemittari kirjoitti:

        Ettei vaan nyt olisi käynyt niin, että hoidettu itse on saanut oikein kunnon tujauksen elohopeaa polskutellessaan Itämeressä ja napannut pari vanhan ajan elohopeakuumemittaria. Sen verran tuntuu kundissa olevan virtaa, ettei enää edes keskity eikä malta lukea omia kirjoituksiaan.

        Perverssiä olla noin kiinnostunut muiden ihmisten sairauksista. Mikä ärsyttävintä, hoidettu nappailee lauseen sieltä ja toisen täältä ja sitten esittää "suurta asiantuntijaa" MS-taudista ja sen diagnostiikasta, josta ei tosiasiassa tunnu tietävän yhtään mitään. Mutta provonhan saa aikaseksi paljon pienemmistäkin asioista.

        Itse aikoinaan kävin MS-testeissä, kun epäilivät sairautta. Oireita kun oli kaikenlaisia. Siksi kiinnostus...

        Enkä esitä suurta asiantuntijaa. Esitän vain suurten asiantuntijoiden tutkimuksia ja mielipiteitä.


      • Kuumemittari
        hoidettu kirjoitti:

        Itse aikoinaan kävin MS-testeissä, kun epäilivät sairautta. Oireita kun oli kaikenlaisia. Siksi kiinnostus...

        Enkä esitä suurta asiantuntijaa. Esitän vain suurten asiantuntijoiden tutkimuksia ja mielipiteitä.

        testeissä?

        Sullahan on ollut Sjögrenin syndroma ja TOS, joista kummastakin olet oman ilmoituksesi mukaan parantunut. Ja nehän paranivat, kun si-nivel niksautettiin paikoilleen.


      • hoidettu
        Kuumemittari kirjoitti:

        testeissä?

        Sullahan on ollut Sjögrenin syndroma ja TOS, joista kummastakin olet oman ilmoituksesi mukaan parantunut. Ja nehän paranivat, kun si-nivel niksautettiin paikoilleen.

        Ei mulla Sjögrenin syndroomaa tietääkseni ole ollut...

        Ja multa korjattiin paljon muutakin kuin vain vasemman SI-nivelen asento!

        Etkö tiedä miksi MS-testeihin mennään? Koska epäillään, että on sairaus!

        Mulla ei pään magneettikuvissa näkyny plakkia, joten lääkäri totes, että ei voi olla MS. Kehoitti siirtymään seuraavalle osastolle (psykiatria) tutkimuksiin....

        Sittemmin oon huomannu, että monikin on saanut MS-diagnoosin vaikkei plakkeja ole. Eli mullekin tehtiin vähän hätäinen diagnoosi...


      • ms89
        hoidettu kirjoitti:

        Ei mulla Sjögrenin syndroomaa tietääkseni ole ollut...

        Ja multa korjattiin paljon muutakin kuin vain vasemman SI-nivelen asento!

        Etkö tiedä miksi MS-testeihin mennään? Koska epäillään, että on sairaus!

        Mulla ei pään magneettikuvissa näkyny plakkia, joten lääkäri totes, että ei voi olla MS. Kehoitti siirtymään seuraavalle osastolle (psykiatria) tutkimuksiin....

        Sittemmin oon huomannu, että monikin on saanut MS-diagnoosin vaikkei plakkeja ole. Eli mullekin tehtiin vähän hätäinen diagnoosi...

        Sinulla olikin pätevä lääkäri, kun passitti psykiatriselle osastolle.
        Onko sinulla myös amalgaamista aiheutunut diabetes? Amlgaamista aiheutunut Ms siis luultavasti on, vai mitä? Salaliitossa olevat lääkärit vaan eivät myönnä sitä. No, ole huoletta, tautisi paranevat nivelen niksauttelulla.


      • Kuumemittari
        hoidettu kirjoitti:

        Ei mulla Sjögrenin syndroomaa tietääkseni ole ollut...

        Ja multa korjattiin paljon muutakin kuin vain vasemman SI-nivelen asento!

        Etkö tiedä miksi MS-testeihin mennään? Koska epäillään, että on sairaus!

        Mulla ei pään magneettikuvissa näkyny plakkia, joten lääkäri totes, että ei voi olla MS. Kehoitti siirtymään seuraavalle osastolle (psykiatria) tutkimuksiin....

        Sittemmin oon huomannu, että monikin on saanut MS-diagnoosin vaikkei plakkeja ole. Eli mullekin tehtiin vähän hätäinen diagnoosi...

        Joo, sorry, sehän olikin fibro, joka sulta parani ni-nivelen niksauttelun myötä. Selailin sun vanhoja kirjoituksia tässä ajankulukseni ja aika paljon sun mielipiteet on viime syksystä muuttuneet MS-taudin osalta.

        Taatusti tiedän, miksi ja millaisiin MS-tutkimuksiin mennään, jos tautia epäillään/halutaan poissulkea. Epäilen vaan, että et taida itse tietää.

        Mutta äärimmäisen suurella todennäköisyydellä lääkärisi teki oikean diagnoosin siirtäessäsi sut psykiatrian puolelle enkä usko, että yhtään hätäili diagnoosia tehdessään. Taatusti sulla ei ole MS-tautia, ja jos olisi, johan se olisi parantunut sun kohdalla niinkuin fibro ja TOS.


      • hoidettu
        Kuumemittari kirjoitti:

        Joo, sorry, sehän olikin fibro, joka sulta parani ni-nivelen niksauttelun myötä. Selailin sun vanhoja kirjoituksia tässä ajankulukseni ja aika paljon sun mielipiteet on viime syksystä muuttuneet MS-taudin osalta.

        Taatusti tiedän, miksi ja millaisiin MS-tutkimuksiin mennään, jos tautia epäillään/halutaan poissulkea. Epäilen vaan, että et taida itse tietää.

        Mutta äärimmäisen suurella todennäköisyydellä lääkärisi teki oikean diagnoosin siirtäessäsi sut psykiatrian puolelle enkä usko, että yhtään hätäili diagnoosia tehdessään. Taatusti sulla ei ole MS-tautia, ja jos olisi, johan se olisi parantunut sun kohdalla niinkuin fibro ja TOS.

        Joo ei mulla enää niitä oireita ole.

        Luitko jo tuon? Eräs (toinen) fibropotilas kertoo:
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000001491&posting=22000000018776824


      • Kuumemittari

      • Ihottumat
        ms89 kirjoitti:

        Sinulla olikin pätevä lääkäri, kun passitti psykiatriselle osastolle.
        Onko sinulla myös amalgaamista aiheutunut diabetes? Amlgaamista aiheutunut Ms siis luultavasti on, vai mitä? Salaliitossa olevat lääkärit vaan eivät myönnä sitä. No, ole huoletta, tautisi paranevat nivelen niksauttelulla.

        Amalgaamit myös aiheuttavat hoidetun kertoman mukaan Punajäkälää. Hammaslääkäri on kertonut asiasta hoidetulle, mutta on myös sanonut, ettei amalgaamien vaaroista saa puhua :). Taas se salaliitto.......! Mutta onneksi jäkälätkin paranee, kun vähän niksauttaa.


      • hoidettu
        Kuumemittari kirjoitti:

        Juu, luin, mutta miten se nyt liittyy sinun mahdolliseen MS-tautiisi, lääkärin hätäisesti tekemään virhediagnoosin kohdallasi ja tähän elohopea/amalgaamikeskusteluun?

        Sitä vain, että ei nuo lääkärit näy ymmärtävän paljoakaan, kun kyseessä on ihmisten kivut ja vaivat.

        Ja eihän se lekuri ilmeisesti tehnyt virhettä mun MS-diagnoosissani, vaikkakin teki sen aivan liian köykäisin perustein. Mun mielestä mulla ei ole MS:ää. 1,5 vuotta sitten sitä vielä epäilin oireideni perusteella.


    • Nobel-komitea

      Hoidettu on tehnyt merkittävän lääketieteellisen löydön: "Ms-tauti johtuu amalgaamipaikoista". Mielestäni se on Nobel-palkinnon arvoinen havainto. Vuosia on syitä etsitty kalliilla rahalla eri tutkimusyksiköissä. Satsaus on nyt osoittautunut turhaksi. Ei tarvittu kuin yksi lääketieteen nero "hoidettu", ja taudin syy löytyi heti. Meidän potilaiden tulisi olla tavattoman kiitollisia hoidetulle. Ensi viikolla hän taatusti keksii myös parannuskeinon. Esimerkiksi mustikanlehdet tai sormien niksauttelu...nerojen aivoituksia on mahdoton ennakoida. Hoidetun kannattaisi nyt heti ottaa yhteyttä Iltalehteen ja Seiskaan merkittävästä läpimurrosta. Muuten voi käydä niin, että salaliitossa olevat lääkärit, lääketehtaat ja yliopistot vaikenevat löydön kuoliaaksi ja hoidettu jää ilman Nobelia.

      • Toinen komitean jäsen

        Toinen ja jopa vielä tärkeämpi hoidetun tutkimustulos on se, että myös diabetes johtuu amalgaamista. Nerokasta! Jotkut ne osaa!
        Mikä hoidetun oma vaiva on, kun se pistää luulemaan itsestään vähän liikoja?


      • hoidettu
        Toinen komitean jäsen kirjoitti:

        Toinen ja jopa vielä tärkeämpi hoidetun tutkimustulos on se, että myös diabetes johtuu amalgaamista. Nerokasta! Jotkut ne osaa!
        Mikä hoidetun oma vaiva on, kun se pistää luulemaan itsestään vähän liikoja?

        Valitettavasti ehtivät tuon Nobelin jo jakaa norjalaiselle elohopean vaarallisuudesta metelöitsevälle tavikselle...

        The Norwegian Nobel Institute, 13 Jan 2006
        "OSLO, NORWAY: For twelve years Tordis Stigen Klausen has struggled to convince health authorities that she became ill due to occupational exposure to mercury. On January 12 she received a prestigious award for her efforts. This former dental assistant from Gvarv in Telemark, Norway received the Zola-prize for 2006 in the ceeremonial hall of The Norwegian Nobel Institute on Thursday evening. More than 200 invited guests were present, filling the hall completely."
        http://mercuryexposure.org/index.php?article_id=634


      • Aapis-kukko
        hoidettu kirjoitti:

        Valitettavasti ehtivät tuon Nobelin jo jakaa norjalaiselle elohopean vaarallisuudesta metelöitsevälle tavikselle...

        The Norwegian Nobel Institute, 13 Jan 2006
        "OSLO, NORWAY: For twelve years Tordis Stigen Klausen has struggled to convince health authorities that she became ill due to occupational exposure to mercury. On January 12 she received a prestigious award for her efforts. This former dental assistant from Gvarv in Telemark, Norway received the Zola-prize for 2006 in the ceeremonial hall of The Norwegian Nobel Institute on Thursday evening. More than 200 invited guests were present, filling the hall completely."
        http://mercuryexposure.org/index.php?article_id=634

        Kuulepas hoidettu, tuossa linkissä sanottiin, että Klausen on saanut jonkun Zola-palkinnon. Ei siis Nobelia, kuten sinä väitit. Palkinto jaettiin Norjan Nobel-instituutin juhlasalissa. Siitä johtuu tuo väärinkäsitys. Ms-taudista ei ollut puhetta, joten sinulla on vielä mahdollisuus Nobeliin. Olethan selvittänyt taudin syyn.


      • hoidettu
        Aapis-kukko kirjoitti:

        Kuulepas hoidettu, tuossa linkissä sanottiin, että Klausen on saanut jonkun Zola-palkinnon. Ei siis Nobelia, kuten sinä väitit. Palkinto jaettiin Norjan Nobel-instituutin juhlasalissa. Siitä johtuu tuo väärinkäsitys. Ms-taudista ei ollut puhetta, joten sinulla on vielä mahdollisuus Nobeliin. Olethan selvittänyt taudin syyn.

        En puhunut mistään Nobel-palkinnosta, vaan kyseessä oli elohopean vastaisesta toiminnasta saatu palkinto. Tuolla elohopealla on todettu olevan vahva yhteys MS-taudin oireisiin.

        Tosin luulin ensin, että sen myönsi tuo Nobel Instituutti, koska tilaisuus oli sen tiloissa... mainittiinko siinä, kuka sen myönsi?


      • Kuumemittari
        hoidettu kirjoitti:

        En puhunut mistään Nobel-palkinnosta, vaan kyseessä oli elohopean vastaisesta toiminnasta saatu palkinto. Tuolla elohopealla on todettu olevan vahva yhteys MS-taudin oireisiin.

        Tosin luulin ensin, että sen myönsi tuo Nobel Instituutti, koska tilaisuus oli sen tiloissa... mainittiinko siinä, kuka sen myönsi?

        Nyt saivartelen, mutta jotenkin jäi hämmästyttämään hoidetun kirjoitus. Hoidettu kirjoittaa: " Sitä vain, että ei nuo lääkärit näy ymmärtävän paljoakaan, kun kyseessä on ihmisten kivut ja vaivat.

        Ja eihän se lekuri ilmeisesti tehnyt virhettä mun MS-diagnoosissani, vaikkakin teki sen aivan liian köykäisin perustein. Mun mielestä mulla ei ole MS:ää. 1,5 vuotta sitten sitä vielä epäilin oireideni perusteella."


        Siis, lääkäri teki sulle diagnoosin, jossa poissuljettiin MS-tauti, mutta liian köykäisin perustein? Ja itsekin olet sitä mieltä, ettei sulla ole tautia. Nyt tässä logiikassa mättää joku ja pahasti. Kerropa miten köykäisesti sut sitten on tutkittu, jos diagnoosia ei tullut. Onhan sulla ollut fibro ja TOS, jotka tosin parantuneet puheidesi mukaan. Alkaa kuullostaa siltä, että ihan tosissasi kohta kirjoitat, että paranit sittenkin MS-taudista, josta sulla ei kuitenkaan ollut diagnoosia, mutta itse olit varma, että se sulla oli.

        Menikö oikein?


      • Aapis-kukko
        hoidettu kirjoitti:

        En puhunut mistään Nobel-palkinnosta, vaan kyseessä oli elohopean vastaisesta toiminnasta saatu palkinto. Tuolla elohopealla on todettu olevan vahva yhteys MS-taudin oireisiin.

        Tosin luulin ensin, että sen myönsi tuo Nobel Instituutti, koska tilaisuus oli sen tiloissa... mainittiinko siinä, kuka sen myönsi?

        Kirjoitit:
        "Valitettavasti ehtivät tuon Nobelin jo jakaa norjalaiselle elohopean vaarallisuudesta metelöitsevälle tavikselle..."

        Jutun otsikko:
        "Elohopea-Nobel jo jaettu 13.1.2006"

        Et ymmärrä edes omia juttujasi, kun heti seuraavaksi kirjoitat:
        "En puhunut mistään Nobel-palkinnosta, vaan kyseessä oli elohopean vastaisesta toiminnasta saatu palkinto."

        Kyllä sinulla vaikeaa ja sekavaa. Amalgaami on pehmentänyt jutut.


      • Tiedän sen...
        Kuumemittari kirjoitti:

        Nyt saivartelen, mutta jotenkin jäi hämmästyttämään hoidetun kirjoitus. Hoidettu kirjoittaa: " Sitä vain, että ei nuo lääkärit näy ymmärtävän paljoakaan, kun kyseessä on ihmisten kivut ja vaivat.

        Ja eihän se lekuri ilmeisesti tehnyt virhettä mun MS-diagnoosissani, vaikkakin teki sen aivan liian köykäisin perustein. Mun mielestä mulla ei ole MS:ää. 1,5 vuotta sitten sitä vielä epäilin oireideni perusteella."


        Siis, lääkäri teki sulle diagnoosin, jossa poissuljettiin MS-tauti, mutta liian köykäisin perustein? Ja itsekin olet sitä mieltä, ettei sulla ole tautia. Nyt tässä logiikassa mättää joku ja pahasti. Kerropa miten köykäisesti sut sitten on tutkittu, jos diagnoosia ei tullut. Onhan sulla ollut fibro ja TOS, jotka tosin parantuneet puheidesi mukaan. Alkaa kuullostaa siltä, että ihan tosissasi kohta kirjoitat, että paranit sittenkin MS-taudista, josta sulla ei kuitenkaan ollut diagnoosia, mutta itse olit varma, että se sulla oli.

        Menikö oikein?

        Oletpa harvinaisen ilkeä, töykeä, yksinkertainen, ja haluat ilmeisesti jatkossakin pitää sairautesi. Tuolla asenteella se ei tule olemaan vaikeaa. Miksi olet tuollaisella asenteella ihmistä vastaan, joka voisi auttaa tai ainakin haluaisi auttaa sinua ja muitakin? Oletko sen verran auktoriteettiuskoinen, että vain yliopiston käyneen lääkärin sana painaa sinun vaa'assasi. Ihan totta, tieteen tutkimukset kehittyvät kokoajan ja löytöjä ja ideoita tulee hyvin usein ihan tavallisilta ihmisiltä... Lääkärit ovat vain lukeneet asioista, ei omakohtaista kokemusta useinkaan. Ja niihinkö sinä vain luotat? Mietipä historiaa, kuinka paljon on hoitomuodot/suositukset ym. muuttuneet, kun vanhat on todettu aivan mahdottomiksi jopa haitallisiksi.

        Miksi hoidetun kirjoitukset käyvät noin kovin luonnollesi. Ilmeisesti se herättää tunteita, joita et halua kohdata vaan hyökkäät niiden esiintuojan kimppuun. Kun kuuntelisit näitä tunteitasi sen sijaan, että ammut viestintuojan, voisit tulla hieman enemmän siksi ihmiseksi, joka oikeasti olet. Koetapa.

        Ja totisesti toivoisin sinun pääsevän yli katkeruudestasi ja vihasta. Saavan niiden tilalle armoa ja anteeksiantoa ja hyväksymistä, sillä niiden mukana kulkee onni ja ilo.


      • Kuumemittari
        Tiedän sen... kirjoitti:

        Oletpa harvinaisen ilkeä, töykeä, yksinkertainen, ja haluat ilmeisesti jatkossakin pitää sairautesi. Tuolla asenteella se ei tule olemaan vaikeaa. Miksi olet tuollaisella asenteella ihmistä vastaan, joka voisi auttaa tai ainakin haluaisi auttaa sinua ja muitakin? Oletko sen verran auktoriteettiuskoinen, että vain yliopiston käyneen lääkärin sana painaa sinun vaa'assasi. Ihan totta, tieteen tutkimukset kehittyvät kokoajan ja löytöjä ja ideoita tulee hyvin usein ihan tavallisilta ihmisiltä... Lääkärit ovat vain lukeneet asioista, ei omakohtaista kokemusta useinkaan. Ja niihinkö sinä vain luotat? Mietipä historiaa, kuinka paljon on hoitomuodot/suositukset ym. muuttuneet, kun vanhat on todettu aivan mahdottomiksi jopa haitallisiksi.

        Miksi hoidetun kirjoitukset käyvät noin kovin luonnollesi. Ilmeisesti se herättää tunteita, joita et halua kohdata vaan hyökkäät niiden esiintuojan kimppuun. Kun kuuntelisit näitä tunteitasi sen sijaan, että ammut viestintuojan, voisit tulla hieman enemmän siksi ihmiseksi, joka oikeasti olet. Koetapa.

        Ja totisesti toivoisin sinun pääsevän yli katkeruudestasi ja vihasta. Saavan niiden tilalle armoa ja anteeksiantoa ja hyväksymistä, sillä niiden mukana kulkee onni ja ilo.

        kirjoitus "olet ilkeä" on tarkoitettu mulle.

        Oli oikein nätti ja "opettavainen" kirjoitus. Huvittavinta tässä kirjoituksessa on se, että hoidetusta ollaan nyt tekemässä auttajaa, joka ehkä voisi tai ainakin haluaisi auttaa minua ja muita. Armo ja anteeksianto on ihan ok juttu, mutta tähän keskusteluun se ei nyt taida liittyä. Muut persoonaani kohtaan kohdistuvat arvostelut jätän omaan arvoonsa ja muiden lukijoiden arvioitaviksi.

        Saman kysymyksen voinen esittää sinulle; "Miksi kirjoitukseni käyvät noin luonnollesi. Ettet vain olisi ottanut hernettä nenääsi?"


      • Tiedän...
        Kuumemittari kirjoitti:

        kirjoitus "olet ilkeä" on tarkoitettu mulle.

        Oli oikein nätti ja "opettavainen" kirjoitus. Huvittavinta tässä kirjoituksessa on se, että hoidetusta ollaan nyt tekemässä auttajaa, joka ehkä voisi tai ainakin haluaisi auttaa minua ja muita. Armo ja anteeksianto on ihan ok juttu, mutta tähän keskusteluun se ei nyt taida liittyä. Muut persoonaani kohtaan kohdistuvat arvostelut jätän omaan arvoonsa ja muiden lukijoiden arvioitaviksi.

        Saman kysymyksen voinen esittää sinulle; "Miksi kirjoitukseni käyvät noin luonnollesi. Ettet vain olisi ottanut hernettä nenääsi?"

        Niinpä niin, miksi muuten luulet hoidetun näkevän niin paljon vaivaa selvitelläkseen asioita ja kirjoittavan näille palstoille. Itse ainakin näen siinä vain auttamistarkoituksen.
        Ei hän ainakaan ole juuri kunniaa niistä saanut, eli sen takia ei kirjoita, sillä useimmiten hänen kirjoituksiaan kommentoivat vain ne, jotka haluavat kritisoida.

        Persoonallisuuksiin en halua sen enempää mennä, kuin mitä kirjoituksesi paljastavat.

        Kirjoituksissasi ärsyttää minua ehkä se, että niistä huokuu se, että et ole yhtään paneutunut hoidetun (mielestäni hyviin ja kattaviin tietopaketeihin) kirjoituksiin ja suljet silmäsi siltä, että niissä voisi olla perää. Turhauttaa kun (et vain sinä vaan niin moni muukin ihminen) näen ihmisten kärsivän ja jatkavan kärsimystään. Parantumisen avain kun on lopulta omissa käsissä, eikä se löydy niin kauan kuin ei voi itseensä katsoa. Jatkuva syyttelysi ei tuntunut hyvältä vaikka se ei minuun kohdistunutkaan, mutta niistä huokuu pettymys, katkeruus ja viha. Halusin ilmoittaa sinulle sen mitä kirjoituksistasi näin.

        Että silleen. Hyviä jatkoja joka tapauksessa.


      • Kuumemittari
        Tiedän... kirjoitti:

        Niinpä niin, miksi muuten luulet hoidetun näkevän niin paljon vaivaa selvitelläkseen asioita ja kirjoittavan näille palstoille. Itse ainakin näen siinä vain auttamistarkoituksen.
        Ei hän ainakaan ole juuri kunniaa niistä saanut, eli sen takia ei kirjoita, sillä useimmiten hänen kirjoituksiaan kommentoivat vain ne, jotka haluavat kritisoida.

        Persoonallisuuksiin en halua sen enempää mennä, kuin mitä kirjoituksesi paljastavat.

        Kirjoituksissasi ärsyttää minua ehkä se, että niistä huokuu se, että et ole yhtään paneutunut hoidetun (mielestäni hyviin ja kattaviin tietopaketeihin) kirjoituksiin ja suljet silmäsi siltä, että niissä voisi olla perää. Turhauttaa kun (et vain sinä vaan niin moni muukin ihminen) näen ihmisten kärsivän ja jatkavan kärsimystään. Parantumisen avain kun on lopulta omissa käsissä, eikä se löydy niin kauan kuin ei voi itseensä katsoa. Jatkuva syyttelysi ei tuntunut hyvältä vaikka se ei minuun kohdistunutkaan, mutta niistä huokuu pettymys, katkeruus ja viha. Halusin ilmoittaa sinulle sen mitä kirjoituksistasi näin.

        Että silleen. Hyviä jatkoja joka tapauksessa.

        Sinähän varsinainen meedio olet :) Mistä olet saanut tuollaisen ihmistuntemuksen lahjan? Tosi tarkkaa ja ytimekästä analyysia sekä hoidetusta että minusta.

        Muuten, muistathan mitata verenpaineesi aika ajoin; tuntuisi olevan aika koholla. Ai niin, etsipä itsekin se parantumisen avain, se sulta tuntuu olevan aika pahasti kadoksissa. Enkä puhu nyt MS-taudista.....


      • hoidettu
        Kuumemittari kirjoitti:

        Nyt saivartelen, mutta jotenkin jäi hämmästyttämään hoidetun kirjoitus. Hoidettu kirjoittaa: " Sitä vain, että ei nuo lääkärit näy ymmärtävän paljoakaan, kun kyseessä on ihmisten kivut ja vaivat.

        Ja eihän se lekuri ilmeisesti tehnyt virhettä mun MS-diagnoosissani, vaikkakin teki sen aivan liian köykäisin perustein. Mun mielestä mulla ei ole MS:ää. 1,5 vuotta sitten sitä vielä epäilin oireideni perusteella."


        Siis, lääkäri teki sulle diagnoosin, jossa poissuljettiin MS-tauti, mutta liian köykäisin perustein? Ja itsekin olet sitä mieltä, ettei sulla ole tautia. Nyt tässä logiikassa mättää joku ja pahasti. Kerropa miten köykäisesti sut sitten on tutkittu, jos diagnoosia ei tullut. Onhan sulla ollut fibro ja TOS, jotka tosin parantuneet puheidesi mukaan. Alkaa kuullostaa siltä, että ihan tosissasi kohta kirjoitat, että paranit sittenkin MS-taudista, josta sulla ei kuitenkaan ollut diagnoosia, mutta itse olit varma, että se sulla oli.

        Menikö oikein?

        "Siis, lääkäri teki sulle diagnoosin, jossa poissuljettiin MS-tauti, mutta liian köykäisin perustein?"

        Hän antoi diagnoosin toteamalla, ettei ole kuvien mukaan plakkeja aivoissa. Vaikka se tutkimus yksinään ei vielä näköjään riitä poissulkemaan sairautta... koska monelle on MS todettu vaikka ei ole plakkeja aivoissa.

        "Ja itsekin olet sitä mieltä, ettei sulla ole tautia."

        Ei ole enää oireita! Ne parannettiin multa reilu vuosi sitten. Päänsäryt, migreenit, selkäkivut, kantapääkivut, olkapäkivut, jalkojen puutumiset, käden puutumiset, sormien puutumiset, sydänongelmat, verenpaineet, ahdistukset, masennukset, väsymykset ja muut on pysyneet hyvin poissa...

        "Nyt tässä logiikassa mättää joku ja pahasti. "

        Ei mun mielestä. Mulla oli monia MS:n oireita useiden vuosien ajan. Ne oli aaltomaisia, eli välillä oli parempi ja välillä varsin tuskaista. Ja joka kerta ne tuli pahempina!

        "Kerropa miten köykäisesti sut sitten on tutkittu, jos diagnoosia ei tullut."

        Tehtiin pään magneettikuvaus. Sen perusteella tuli diagnoosi.

        "Onhan sulla ollut fibro ja TOS, jotka tosin parantuneet puheidesi mukaan."

        Jep. Vuosi sitten. Sitä parantumista ennen kävin MS-tutkimuksissa...

        "Alkaa kuullostaa siltä, että ihan tosissasi kohta kirjoitat, että paranit sittenkin MS-taudista, josta sulla ei kuitenkaan ollut diagnoosia, mutta itse olit varma, että se sulla oli. "

        En. Vain epäilin sitä. Eihän mistään löydy selkeätä tekstiä, jonka mukaan voisi päätellä, että on MS. Vai? Mä vaan lueskelin oireita ja koska mitään muutakaan eivät lääkärit kipujeni ja vaivojeni syyksi olleet keksineet 10 vuoden tutkimusten aikana...


      • Kuumemittari
        hoidettu kirjoitti:

        "Siis, lääkäri teki sulle diagnoosin, jossa poissuljettiin MS-tauti, mutta liian köykäisin perustein?"

        Hän antoi diagnoosin toteamalla, ettei ole kuvien mukaan plakkeja aivoissa. Vaikka se tutkimus yksinään ei vielä näköjään riitä poissulkemaan sairautta... koska monelle on MS todettu vaikka ei ole plakkeja aivoissa.

        "Ja itsekin olet sitä mieltä, ettei sulla ole tautia."

        Ei ole enää oireita! Ne parannettiin multa reilu vuosi sitten. Päänsäryt, migreenit, selkäkivut, kantapääkivut, olkapäkivut, jalkojen puutumiset, käden puutumiset, sormien puutumiset, sydänongelmat, verenpaineet, ahdistukset, masennukset, väsymykset ja muut on pysyneet hyvin poissa...

        "Nyt tässä logiikassa mättää joku ja pahasti. "

        Ei mun mielestä. Mulla oli monia MS:n oireita useiden vuosien ajan. Ne oli aaltomaisia, eli välillä oli parempi ja välillä varsin tuskaista. Ja joka kerta ne tuli pahempina!

        "Kerropa miten köykäisesti sut sitten on tutkittu, jos diagnoosia ei tullut."

        Tehtiin pään magneettikuvaus. Sen perusteella tuli diagnoosi.

        "Onhan sulla ollut fibro ja TOS, jotka tosin parantuneet puheidesi mukaan."

        Jep. Vuosi sitten. Sitä parantumista ennen kävin MS-tutkimuksissa...

        "Alkaa kuullostaa siltä, että ihan tosissasi kohta kirjoitat, että paranit sittenkin MS-taudista, josta sulla ei kuitenkaan ollut diagnoosia, mutta itse olit varma, että se sulla oli. "

        En. Vain epäilin sitä. Eihän mistään löydy selkeätä tekstiä, jonka mukaan voisi päätellä, että on MS. Vai? Mä vaan lueskelin oireita ja koska mitään muutakaan eivät lääkärit kipujeni ja vaivojeni syyksi olleet keksineet 10 vuoden tutkimusten aikana...

        Jep jep! Olen sanaton, kerrankin :)


      • hoidettu
        Aapis-kukko kirjoitti:

        Kirjoitit:
        "Valitettavasti ehtivät tuon Nobelin jo jakaa norjalaiselle elohopean vaarallisuudesta metelöitsevälle tavikselle..."

        Jutun otsikko:
        "Elohopea-Nobel jo jaettu 13.1.2006"

        Et ymmärrä edes omia juttujasi, kun heti seuraavaksi kirjoitat:
        "En puhunut mistään Nobel-palkinnosta, vaan kyseessä oli elohopean vastaisesta toiminnasta saatu palkinto."

        Kyllä sinulla vaikeaa ja sekavaa. Amalgaami on pehmentänyt jutut.

        Nobeleitahan on paljon erilaisia. Ajattelin, että tuo olis ollu yksi monista, sellainen pikku-Nobel, koska Nobel Intituutin tiloissa luovutettiin... Noh, palkinto kuitenkin.


    • utelias

      Valtava tietopaketti. Kerrohan, miten elohopean määrä elimistössä voidaan todeta? Miten Ruotsissa suhtaudutaan tällä hetkellä amalgamiin? Paljonko amalgamit sisältää nykyään elohopeaa? Onko tutkittua tietoa, että paikoista höyrystyy elohopeaa?

      • vinkkari

        Suosittelen lukemaan kirjan Kaarlo Jaakkola, Leif Grans: Amalgaamisairaudet ja antioksidanttihoito

        s. 126 lainattua
        "Eräissä tapauksissa ms-potilaiden oireet ovat amalgaamisaneerauksen myötä huomattavasti lievittyneet tai kokonaan kadonneet. Erään tutkimuksen mukaan MS-potilaat olivat saaneet muuta väestöä enemmän hammashoitoja. Toisessa tutkimuksessa havaittiin hammashoitajien keskuudessa yli kaksi kertaa oletettua enemmän MS-tautia. Kolmannessa tutkimuksessa mitattiin MS-tautipotilaiden aivo-selkäydinnesteestä yli seitsemän kertaa suurempia elohopeapitoisuuksia kuin kontrolliryhmällä."

        Todella lämpimästi suosittelen lukemaan. T:avun itse saanut


      • kysmys
        vinkkari kirjoitti:

        Suosittelen lukemaan kirjan Kaarlo Jaakkola, Leif Grans: Amalgaamisairaudet ja antioksidanttihoito

        s. 126 lainattua
        "Eräissä tapauksissa ms-potilaiden oireet ovat amalgaamisaneerauksen myötä huomattavasti lievittyneet tai kokonaan kadonneet. Erään tutkimuksen mukaan MS-potilaat olivat saaneet muuta väestöä enemmän hammashoitoja. Toisessa tutkimuksessa havaittiin hammashoitajien keskuudessa yli kaksi kertaa oletettua enemmän MS-tautia. Kolmannessa tutkimuksessa mitattiin MS-tautipotilaiden aivo-selkäydinnesteestä yli seitsemän kertaa suurempia elohopeapitoisuuksia kuin kontrolliryhmällä."

        Todella lämpimästi suosittelen lukemaan. T:avun itse saanut

        Paranitko MS-taudista?


      • utelias
        vinkkari kirjoitti:

        Suosittelen lukemaan kirjan Kaarlo Jaakkola, Leif Grans: Amalgaamisairaudet ja antioksidanttihoito

        s. 126 lainattua
        "Eräissä tapauksissa ms-potilaiden oireet ovat amalgaamisaneerauksen myötä huomattavasti lievittyneet tai kokonaan kadonneet. Erään tutkimuksen mukaan MS-potilaat olivat saaneet muuta väestöä enemmän hammashoitoja. Toisessa tutkimuksessa havaittiin hammashoitajien keskuudessa yli kaksi kertaa oletettua enemmän MS-tautia. Kolmannessa tutkimuksessa mitattiin MS-tautipotilaiden aivo-selkäydinnesteestä yli seitsemän kertaa suurempia elohopeapitoisuuksia kuin kontrolliryhmällä."

        Todella lämpimästi suosittelen lukemaan. T:avun itse saanut

        Lainasin kirjan ja paljon tietoa löytyi. Kirja oli vuodelta 1994. Sattuisitko tietämään, mistä löydän vielä uudempia tutkimustuloksia ja tietoja?


      • varmaan
        utelias kirjoitti:

        Lainasin kirjan ja paljon tietoa löytyi. Kirja oli vuodelta 1994. Sattuisitko tietämään, mistä löydän vielä uudempia tutkimustuloksia ja tietoja?

        on liuta linkkejä ja informaatiota asiasta.


      • hoidettu
        varmaan kirjoitti:

        on liuta linkkejä ja informaatiota asiasta.

        En oo viel kerenny koostamaan kaikkea...
        http://www.antioxidant.fi/art_ms-tauti.html
        "Useimmilla hoitamillani potilailla on ollut suuria määriä amalgaamitäytteitä hampaissaan pitkiä aikoja. Useilla heistä on tauti alkanut tai pahentunut amalgaamihammastoimenpiteiden jälkeen."

        http://www.mymultiplesclerosis.co.uk/mercury.html
        http://www.vaccinetruth.org/multiple_sclerosis.htm
        http://www.shirleys-wellness-cafe.com/amalgam.htm
        http://www.health-diets.net/research/multiplesclerosis.htm


    • Janne Puharinen

      Minä ainakin haluan uskoa,että sukumme ms-tauti (kumpikin systeri sairastaa) on viikinkien,eikä amalgaamipaikkojen aiheuttama :))

    • mspotilas

      Minun mielestäni ei ollenkaan mahdotonta, että Ms johtuisi amalgaamista...
      Itselläni lohkesi amalgaamipaikka. 9 vuotta myöhemmin sain MS diagnoosin.

      • Anonyymi

        Minulta irtosi amalgaamipaikka ja taisin hötäkässä nielaista paikan ja MS-tauti mullakin diagnosoitiin muutama vuosi myöhemmin. En pidä itsekkään ihan mahdottomana, että elohopeasta johtuu.
        Muuten MS-tautia on muuten todettu paljon maissa, jossa tuliperänen maaperä. >Islanti, Sisilia

        Islannissa myös paljon alumiinitehtaita ja syövät paljon kalaa.
        Färsaarilla oli toisen maailmansodan aikoihin paljon asetehtaita jotka jätti alumiinia maaperään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulta irtosi amalgaamipaikka ja taisin hötäkässä nielaista paikan ja MS-tauti mullakin diagnosoitiin muutama vuosi myöhemmin. En pidä itsekkään ihan mahdottomana, että elohopeasta johtuu.
        Muuten MS-tautia on muuten todettu paljon maissa, jossa tuliperänen maaperä. >Islanti, Sisilia

        Islannissa myös paljon alumiinitehtaita ja syövät paljon kalaa.
        Färsaarilla oli toisen maailmansodan aikoihin paljon asetehtaita jotka jätti alumiinia maaperään

        Erikoista on se, että asuin aikoinaan Islannissa kymmenisen vuotta jonka jälkeen muutin takaisin Suomeen > ms-tauti diagnosoitiin 3v. myöhemmin. sitten kului 10v. Ilman uusia pahenemisvaiheta. Kävin lomamatkalla Islannissa (matkalla pakolliset bluelagoonit ym.) ja palattuani Suomeen kas kummaa pahenemisvaihe!

        Jotenkin mietityttää, että voiko tämä olla enää sattumaa? Olenko herkistynyt Islannissa ollessa jollekin aineelle, mutta mille?
        Ja onko siinä vedessä siellä jotain erikoista. Islannissa asuessa esim. silloisille ulkomaalaisille kavereille sattui useille niin, että hampaista irtosi paikat ja joutuivat hammaslääkärissä hoidattelemaan hampaitaan. Hampaisiin tuli myös helpommin värjäytymiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erikoista on se, että asuin aikoinaan Islannissa kymmenisen vuotta jonka jälkeen muutin takaisin Suomeen > ms-tauti diagnosoitiin 3v. myöhemmin. sitten kului 10v. Ilman uusia pahenemisvaiheta. Kävin lomamatkalla Islannissa (matkalla pakolliset bluelagoonit ym.) ja palattuani Suomeen kas kummaa pahenemisvaihe!

        Jotenkin mietityttää, että voiko tämä olla enää sattumaa? Olenko herkistynyt Islannissa ollessa jollekin aineelle, mutta mille?
        Ja onko siinä vedessä siellä jotain erikoista. Islannissa asuessa esim. silloisille ulkomaalaisille kavereille sattui useille niin, että hampaista irtosi paikat ja joutuivat hammaslääkärissä hoidattelemaan hampaitaan. Hampaisiin tuli myös helpommin värjäytymiä.

        Mooikka, ajelen ja käsitteklin Erittäin Vaarallisia kemikaaleja (en halua kehua,häpeän) No kuitenkin 90 luvun aloitin, käsittelin outok..Elohopeaitoisia aineita eteenpäin, monta kaveriani toki kuoli mutta SYÖpään jota pelkäsinkin.
        Minulla Ms !!!!!!(Ei hemskatti paljon lohduta, ei syy yhteyttä varmaan toki Ms tautiin )

        Mutta minun kehon elohopea pitoisuus pitäisi kuten ajokavereiden johtaa ennemminkin Syöpä kuolemaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mooikka, ajelen ja käsitteklin Erittäin Vaarallisia kemikaaleja (en halua kehua,häpeän) No kuitenkin 90 luvun aloitin, käsittelin outok..Elohopeaitoisia aineita eteenpäin, monta kaveriani toki kuoli mutta SYÖpään jota pelkäsinkin.
        Minulla Ms !!!!!!(Ei hemskatti paljon lohduta, ei syy yhteyttä varmaan toki Ms tautiin )

        Mutta minun kehon elohopea pitoisuus pitäisi kuten ajokavereiden johtaa ennemminkin Syöpä kuolemaan...

        Mitä ensimmäisen asteen hermomyrkky voisi aiheuttaa?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe