Kepu sai savustettua IS:n päätoimittajan ulos

koopperi

Keskusta vastustaa demokratiaa ja sananvapautta. Erkko uikuttaa perässä:

Mainos ja Markkinointi -lehden sivuilta:

"Iltiksen Pietilälle potkut

Seppo Määttänen 22.9.2006, 13:55

SanomaWSOYn hallitus on tänään erottanut Ilta-Sanomien vastaavan päätoimittajan Antti-Pekka Pietilän, 52. Uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty lehden uutispäätoimittaja Hannu Savola, 55.

Erottamisen syyksi ilmoitetaan Ilta-Sanomien epätyydyttävä levikki- ja lukijamäärän kehitys.

M&M:n tietojen mukaan erottamisen taustalla ovat kuitenkin ensisijaisesti huonot henkilö- ja puoluekemiat, joista jälkimmäiset ovat viime aikoina olleet päällimmäisinä. Pietilän eroa ovat kulissien takana vaatineet keskustavaikuttajat, joiden mielestä Ilta-Sanomat on Pietilän johdolla systemaattisesti jahdannut kepupoliitikkoja. Pietilän syntilistalla on pääministeri Matti Vanhasen tekstiviestiepisodi, mutta myös kulttuuriministeri Tanja Saarelan mediavastoinkäymiset. Ensi keskiviikkona ulos ajettavassa TV 2:n Inhimillinen tekijä -ohjelmassa ministeri Saarela panee terveysongelmansa suorasukaisesti Ilta-Sanomien piikkiin.

M&M:n tietojen mukaan useat keskustapoliitikot ovat kirjelmöineet Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen ja SanomaWSOYn suuntaan. Pentikäisen ja Pietilän henkilösuhteita luonnehditaan viileiksi. Pentikäisellä itsellään on keskustalaisen opiskelijapoliitikon tausta.

Huhuja Pietilän asemasta ehti liikkua parin viikon ajan. Muun muassa keskustan taustavaikuttajana tunnettu Ilkan päätoimittaja Kari Hokkanen on avoimesti ilmaissut keskustan halun saada päätoimittaja Pietilä sivuun.

A-P Pietilä aloitti Ilta-Sanomien vastaavana päätoimittajana toukokuussa 2003. Pietilä voi osoittaa päätoimittajakaudeltaan sekä lukijamäärän kasvua että pudotusta. Vuoden 2004 Kansallisessa mediatutkimuksessa Iltiksen lukijamäärä oli 966 000, viime keväänä lukijoita oli 911 000. Lehden levikki on pyörinyt koko ajan noin 200 000:ssa. Kilpailija Iltalehden tuorein levikkiluku on 130 000, jossa on kohtalaista kasvua. Ilta-Sanomat on lanseerannut muutaman viime vuoden aikana useita maksullisia liitteitä, jotka vaikuttavat levikkiin."

http://www.marmai.fi/doc.te?f_id=1031246

21

835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelottava juttu

      Harmi, sillä Pietilä - vaikka olikin melko särmikäs - uskalsi myös puhua totuuksia.

      Tästä eteenpäin lehdet siis lässyttävät kiltisti kepun omia totuuksia. Ja Kepu pettää aina.

      • totuus eivät

        tunteneet toisiaan. Se törkyturpa ei ois tuntenu totuutta vaikka se ois liimattu sen otsaan.


      • Pelottava juttu

        Ise asiassa uskon, että kepulaisten housut alkavat nyt todella tutista.

        Oikein kutkuttaa ajatus, että Pietilä lataa kaikki taustajutut julki. Tulee mielenkiintoiset ajat vaalien alla!


      • Otsikossa hymiö

        OLIPA KERRAN.. PÄÄMINISTERI E. AHO & ULKOMISTERI H. HAAVISTO..
        Johdanto & kysymykset Antti-Pekka Pietilän artikkelista Iltasanomista v. 1993

        (Numerointi on omani.)

        ”Sitooko maajussi Suomen turpeeseen?
        Maata hallitaan mielikuvilla vallasta, joka hoitaa elintärkeitä etuja. Tällä hetkellä maataloutta mainostetaan kansakunnan elämän ja kuoleman kysymyksenä. Teollisuutta ja työllisyyttä ei mielletä sellaiseksi. Jostain syystä.
        ’Jos Suomen maatalousvaatimuksia ei pääosiltaan hyväksytä niin luulenpa, ettei Suomesta tule (Euroopan) unionin jäsentä.’ (ulkoministeri Heikki Haavisto, 21.11.-93). Tämä on maanviljelijä Haaviston uhkavaatimus, joka sitoo Suomen kohtalon turpeeseen.”
        KYSYMYKSET:
        ”1. Katkeaako Suomen elämän valtimo, jos maatalous ei saa haluamaansa? - -
        2. Uskotaanko samalla, että maataloustuotannon nykytason turvaaminen tai lisääminen (kuten Suomen EU-tavoitteet vaativat) turvaisi suomalaisten nykyiset työpaikat ja kehittäisi uutta työtä nykyisille 500 000 työttömälle?
        3. Onko maatalous todellakin se tuotannonala, jonka varaan suomalainen sosiaaliturva, koulutus ja nuorison tulevaisuus voidaan rakentaa?
        4. Jos maatalous on tulevaisuuden toivo, miksi nuoriso pakenee maalta?
        5. Miksi nuoriso hakeutuu Oulun seudulla maataloustöistä uuden teknologian yrityksiin ja Salon seudulle kokoamaan kannettavia puhelimia?
        6. Miksi he eivät tartu auraan ja luota isiensä elinkeinoon? - -
        7. Suomen koko tuotannon ja palvelusten yhteisarvosta (bruttokansantuotteesta) maatalous tuottaa 3%. Maatalouden palveluksessa on enintään 200 000 ihmistä (vaikka miten laskisi) ja koko työllinen työvoima (työttömät mukaanlukien) on 2,6 miljoonaa. Haaviston-Ahon matematiikan mukaan alle 8% työvoimasta ratkaisee yli 90%:n asiat. Onko se harvainvaltaa vai ylivaltaa?
        8. Mikä on se järki, joka pitää maataloutta Suomen kohtalonkysymyksenä?
        9. Tarvitseehan Suomi oman ruokatuotannon?
        10. – Kyllä, mutta onko olemassa omavaraisuutta, joka perustuu tuontiin (- - Suomen pelloille ei levitetä yhtään siementä eikä pelloilta korjata yhtään jyvää ilman koneita, jotka käyvät tuontipolttoaineita. Paraskaan laiho ei lainehdi ilman tuontilannoitteita. Sato ei muutu maataloustuloksi ilman tuontipanoksia. Maatalouden tarvitsema tuonti maksetaan teollisuuden viennillä. - -)?
        11. Sisältyykö järki siihen, että maa pidetään kokonaan asuttuna?
        12. Jos niin on, onko maa pidettävä asuttuna kylvämällä routaisia peltoja?
        13. Sisältyykö järki siihen, että maaseudun on näytettävä maaseudulta ja maalaisten elämäntapa on turvattava?
        14. Miksei samalla turvata vanhojen tehdasyhdyskuntien mennyttä maailmaa savupiippuineen?
        15. Onko oikeampaa maksaa tuottamattomasta työstä maanviljelijälle ansiosidonnaista työttömyysturvaa (maataloustukea) kuin työttömälle sorvarille (työttömyyspäivärahaa)?
        16. Onko elämäntapamaanviljely arvokkaampaa kuin jokin muu elämäntapa?
        17. Sitäkö Haavisto ja Aho tarkoittavat? - -
        18. Maatalous on haudannut maahan tärkeämmät asiat: Aho ei puhu teollisuuden viennin turvaamisesta, vaikka hänen hallituksensa koko talouspolitiikka lepää viennin varassa. Aho ei puhu teollisuuden työntekijöistä, vaikka vain heidän työnsä voi tehdä Suomesta nykyaikaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Sopiiko myös EU:n kannattajille, että jäsenyyskeskustelu käydään maatalouden perusteella eikä esille nosteta esimerkiksi eduskunnan vaikutusvaltaa tai ulkopolitiikkaa EU-Suomessa?
        19. Maasta me olemme tulleet, mutta pitääkö meidät haudata siihen elävältä?”

        Siitä sitten..eiku miettimään! :))


    • Anssi

      Jo oli aikakin. Jo pitempään on v*******ut Pietilän paskajournalismi. Jouti mennä, populisti pahimmasta päästä.

      • Sensuuri iski

        nyt Suomesta lähti viimeinen vapaan sanan sanomalehti. Jatkossa luemme vain Kepun puoluetoimissa hyväksyttyä kepupropagandaa.


    • Antti-Pekka Pietilän erottaminen ei ollut yllätys. Niin rajusti Ilta-Sanomien levikki ja lukijamäärä on romahtanut, ettei köyhtymistään pelkäävä Erkon perhekään voinut katsoa sitä tekemättä oikeita johtopäätöksiä.

      Pietilän säälittävä kiemurtelu kännykkäkohussa koko kansan edessä Susanna Päivärinnan vetämässä keskusteluohjelmassa oli kauheaa katsottavaa. Pietilä paheksui siinä muun muassa sitä, että keski-ikäiset ihmiset sopivat tapaamisistaan toisen sukupuolen kanssa tekstiviestillä. Pietilän mielestä noin vanhojen pitäisi lähestyä toisiaan perinteiseen tapaan kirjeitse tai kohtaamalla kasvokkain.

      Pietilän konservatiivinen asenne loukkasi henkilökohtaisestikin kymmeniä tuhansia nykyaikaa eläviä suomalaisia. Samalla hän yritti puolustella hyvin heikosti lehtensä oikeutta hankkia juoruja kenestä hyvänsä vaikkapa puhelimen käytön perusteella.

      Ei ihme, vaikka Ilta-Sanomien levikki laski tuon ohjelman jälkeen entistäkin jyrkemmin. Pietilä munasi lehden maineesta senkin vähän, mikä siitä enää oli jäljellä.

      • että pystyyn

        kuolleen pääkopassa on havaittavissa selvää sähkökäyrää, eli ajatustoimintaa.Juuri noin makaa maa tällä hetkellä.


    • pääkirjoituksissaan

      raakaa kokoomuksen ja EKn tavoitteidenmukaista uusliberalistista linjaa. Ensin mies ryssi Erkon Talous-Sanomat kuralle äärikapitalistisella kirjoittelullaan, sen jälkeen hän yritti samaa kaavaa Ilta-Sanomissa.

      Jouti mennä, vaikka kiitos hänelle Jäättenmäki-Vanhanen-Karpela paljastuksista. Ihmetyttää vaan miksi seuraajaksi valittiin toinen kova kokoomuslainen Savola. Savolahan on Niinistön ja kokoomuksen kovin mainosmies.

      Kepuvaikuttajien painostus tuntuu tämän päivän Suomessa uskomattomalta. Tulee Kiinan ja Pohjois-Korean sensuurit mieleen. Kepun valta on kasvanut mediassa räjähdysmäisesti. Sanomien ja STTn suurimmat pomot ovat kepulaislestadiolaisia. Juhani Suomi ja Seppinen kiittää.

    • siirtynyt Kepun

      puolelle kilpaillessaan maakuntien kepu-lukijoista. Nurvala ja kumppanit valkopesee kaikki Ilta-Sanomien haukkumat kepulaispoliitikot.

      Kilpailu on kovaa paskalehdistössä. Nyt ovat molemmat iltapäivälehdet kepun hallinnassa. Porvarihallitus häämöttää. Iltalehti satsaa Kepuun ja Ilta-Sanomat Kokoomukseen. Demarit saavat kylmää kyytiä kummassakin lehdessä vaalien lähestyessä.

      • .. eikö tälle voi mitään

        Yhteiskunnallisesti ajatellen tämä on paha juttu.

        Siis tuota Kepun lätinää suolletaan joka tuutista. Eiks ketään hirvitä!


      • Otsikossa hymiö

        *8.9.-94 IL:n Tuomas Keskinen:
        “Keskustan on murskattava Kokoomus vuoden -95 vaaleissa”


      • mitä lehdistöä

        on tullut luettua. Mielikuvituksessa löytyy!


    • kokoomuksen vihollinen no2

      ...taitaa olla niin, että ihmiset jättävät lehden hyllyyn kun eivät jatkuvasti viitsi lukea jotain Vanhanen-Karpela soopaa. Niin kokoomusporvarinkin on alenevien myyntilukujen edessä otettava lusikka kauniiseen käteen ja tehtävä jotain. Tässä asiassa markkinatalous näyttää toimivan. Puheet jostain poliitikkojen painostuksesta lehteä kohtaan ovat lapsellista selittelyä. Jos painostus toimisi, niin kaikki puolueet tekisivät sitä ja puolueista kirjoitettaisiin vain ylistysjuttuja.

      • ylistysjuttuja

        eli kyllä poliitikot pyrkivät saamaan esiin itsestään vain positiivisia juttuja.

        Ja kuten olemme huomanneet, kepulaisten virheistä ei saa sanoa pahaa sanaa, muut voi lytätä ihan vapaasti ja ihan presidenttiä myöten.


      • kokoomuksen vihollinen no2
        ylistysjuttuja kirjoitti:

        eli kyllä poliitikot pyrkivät saamaan esiin itsestään vain positiivisia juttuja.

        Ja kuten olemme huomanneet, kepulaisten virheistä ei saa sanoa pahaa sanaa, muut voi lytätä ihan vapaasti ja ihan presidenttiä myöten.

        ...lisää levikkiään väitetyillä (itse en iltapäivälehtiä lue) kepun ylistysjutuilla, niin markkinataloushan siinäkin vain toimii. Markkinatalouspuolue Kokoomuksen kannattajien - jos kenen - pitää tämä ymmärtää. Vaikka pahuksen kippeetä taitaa tällä kertaa tehdä.


      • tekee
        kokoomuksen vihollinen no2 kirjoitti:

        ...lisää levikkiään väitetyillä (itse en iltapäivälehtiä lue) kepun ylistysjutuilla, niin markkinataloushan siinäkin vain toimii. Markkinatalouspuolue Kokoomuksen kannattajien - jos kenen - pitää tämä ymmärtää. Vaikka pahuksen kippeetä taitaa tällä kertaa tehdä.

        http://www.sunpoint.net/~mavijo/tanja.html


    • Mediapelle sai potkut

      Sitä saa mitä tilaa, A-P Pietilä!

      • Anssi

        Pietilän lähtö oli ilouutinen, mutta pelkään pahoin, että Ilta-Sanomat siirtyy yhä enemmän Iltalehden tissi-ja perselinjalle. Kansa saa mitä kansa haluaa.


    • Jaba_43

      Ihmisten yksityisasioilla lehden levikkiä nostattamaan pyrkinyt päätoimittaja joutaa tulla erotetuksi, sillä hän ei ole journalisti, vaan paskaa tonkiva paskatsurnalisti.

      Ilta-Sanomat ansaitsee ammattimaisempaa ja journalistisesti laadukkaampaa päätoimittamista, mitä siinä on viime aikoina nähty.

      • ;-)

        Olet tietenkin oikeassa siinä, että tyyli, joissa julkuista tehdään mulkkuja, ei ole oikein. Silti, ei tuo kilpailija Ilatalehti ole paljoakaan "puhtoisempi". Melkein samat lööpit kummassakin.
        Ehkä tuossa on perää, että kepulaiset saivat hommattua potkut jatkuvalla rutinallaan omistajien suuntaan. Niinhän tälläkin palstalla tehdään, että pistetään hyllylle malliksi joku (ei välttämättä pahin) ihan vaan ruikuttamisen tuloksena.

        Miksiköhän taas tuli mieleen eräs "toimittaja"?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8955
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1257
    Aihe