Uuden auton lämmittäminen ?

Upis

Ostin uuden auton ja ajattelin tänäaamuna laittaa lohkolämmittimen kiinni. Johdon paikkaa ei löytynyt vaan selvisi että autossa polttoainelämmitin. Miten lämmitintä käytetään?

7

941

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos kyseessä on Webasto-merkkinen lämmitin, siihen on varmaankin oma kauko-ohjain.

      Sen lisäksi saattaa olla ajotietokoneessa käyttöasetukset; Volvon ajotietokone löytyy vasemmasta viiksestä, Mersun löytyy monitoimiratista. Molemmissa autoissa on lämmittimen asetukset selkeästi näytöllä; ajastukset ym.

      Tämä tulee varmaan suurena yllätyksenä, mutta lämmittimeesi on myös olemassa käyttöohje. Olet sen tietenkin lukenut?

      Master Eq

    • Blaah.

      Tuollaista kysymystä ei usko Erkkikään, pl. yksi.
      Niin pöljää uuden auton ostajaa ei olekaan, että ei tiedä mitä on ostanut. Kysy vielä, käykö autosi bensalla, dieselillä, vai molemmilla?

      • Upis

        Tiedän auton olevan diesel. Muistan kun myyjä kertoi että dieselin saa lämpenemään nopeammin kylmällä. Ajan 20000 km/v mikä sekin oli peruste dieselille.


      • oletpa viisas kaveri

        jos olet nyt saanut päteä tarpeeksi niin selitäpä sitten joutessasi kaikkien sellaisten uusien autojen lisälaitteiden toiminta joihin et ole saanut ohjekirjassa perehtyä.

        bensa/diesellämppäri ei ole edes uusissa autoissa mikään vakiovaruste jollaisen käytön jokainen on oppinut jo vuosikymmen sitten.


      • Sekin on nähty

        "Niin pöljää uuden auton ostajaa ei olekaan, että ei tiedä mitä on ostanut."

        Aivan varmasti on ja vieläpä sankoin joukoin. Todellinen uuteen autoon tutustuminen alkaa oikeastaan vasta sitten, kun auto on itsellä eikä myyjällä. Käsikirjaa selaillaan todella hartaudella, ja sieltä pulpahtaa esiin tietoa jos toistakin, jota ei kaupantekohetkellä ymmärtänyt/osannut edes kysyä. Löytyy uusia nippeleitä ja katkaisijoita, joita ei ostohetkellä huomannut. Niiden tarkoitus selviääkin vasta käsikirjaa selaamalla, ja samalla alkaa pikkuhiljaa tajuta mitä tuli ostettua. Näin siis toimivat ne kiireiset auton ostajat.

        Löytyipä yksi tosi pöljä käytetyn auton ostajakin, kun myin hänelle erään käytetyn autoni. Häntä ei kiinnostanut koeajo, mahdolliset pienet viat tai mikään muukaan. Häntä kiinnosti vain rekisteriote ja rungonnumero. Ei mikään muu. Ei, vaikka yritin kaverille selittää auton hyviä ja vähemmän hyviä puolia. Pikkuvikaa ja pientä laittoa oli, mutta häntä ei kiinnostanut. Olisi kuitenkin kannattanut, sillä hän osti auton itselleen jokapäiväiseen käyttöön.

        Eipä tullut soittoa perään, vaikka sitä kovin odotin. Tajusi vissiin tyhmyytensä itsekin, eikä enää kehdannut minulle soitella. Minä taas tajusin sen, että hänellehän olisi voinut myydä vaikka kongolaisen käärmeen ja sanoa sen olevan Fazerin lakua.


      • Kätevä_
        Upis kirjoitti:

        Tiedän auton olevan diesel. Muistan kun myyjä kertoi että dieselin saa lämpenemään nopeammin kylmällä. Ajan 20000 km/v mikä sekin oli peruste dieselille.

        Siis auto lämpenee nopeammin, jos ulkolämpötila on alle 5°C, kuin jos se on yli 5°C, koska tällöin lisälämmitin käynnistyy itsekseen startin jälkeen.

        Kovaan lisähintaan siihen saa ajastimen tai mikä PALJON mukavampi, itse tehdyn (ilmaisen) kännykkäohjauksen: samalla kun alkaa vetää saapasta jalkaan, kännykällä soittaa lämmittimen päälle, 10 min kuluttua moottori on jo 50° kuumenpi, kuin olisi ilman lämmitystä!


    • toimii vain auton käydessä

      Lämmitintä käytetään todennäköisesti laittamalla auto käyntiin. Jos et ole nimenomaisesti ostanut autoosi polttoainelämmitintä, sinulla lienee diesel, joka tuottaa niin vähän hukkalämpöä, että valmistaja on katsonut tarpeelliseksi varustaa auton polttoainelämmittimellä, joka tuottaa lisälämpöä *auton ollessa käynnissä*.

      Tällaisella lisälämmittimellä et saa autoa lämpimäksi ennen käynnistystä - et ilman lisävarustelua; kello/kauko-ohjaus, ilmeisesti tarvitaan myös sähköinen kiertovesipumppu yms. sälää (venttiileitä, letkuja...), koska ainoastaan moottorin käydessä toimiva lisälämmitin ei sähköpumppua tarvitse, moottorin vesipumpun hoitaessa homman

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      5004
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      294
      3105
    3. 134
      1807
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      231
      1673
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1233
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1183
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1174
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe