Aivan kamalaa

alkuasukkaan näkökulma

Kun kristinusko saapui Afrikkaan lähetystyöntekijöiden kautta, monet noidat joutuivat työttömiksi ja bisnekset pahasti kärsivät.

Ennen oli niin helppoa rahapulan yllättäessä sopivien vastoinkäymisten tullessa kohdalle, syyttää naapuria niistä, ehkä hänellä oli paha silmä tai sitten hän laiskuudessaan jätti hyvittämättä riittävillä lahjoilla jonkun lukuisista esi-isistä tai metsän hengen, ja sai heidät sitten suuttumaan ja kostamaan.

Me jouduimme sitten turvautumaan kylän arvostetun ja pelätyn noidan apuun joka taikoja tehden ja uhreja uhraten lepyttää henget ja osoittaa sitten koko kylälle, mitä pahaa tämä naapuri on tehnyt ja kertoo että hän on ansainnut kuoleman tuomion.

Sitten me ja naapurit yhdessä kylän pelätyn noidan kanssa hävitämme tämän miehen perheineen ja sukulaisineen ja siten saamme tämän ihmisen omaisuuden aivan laillisesti itsellemme.


Samaten lähetystyöntekijät pahasti puuttuivat ruokakulttuuriimme ja lainkäytäntöihimme, vanha ja perinteinen tapamme syödä naapuriheimon voitettuja tai muuten vain sattumalta talteen otettuja jäseniä, joutui rakkaudettoman ja tylyn arvostelun ja sydämettömän tuomitsemisen kohteeksi, ilman kristittyjä ehkä nyt myisimme lihaburgereissamme naapuri heimolais piirakoita ja kebab:eja ja se pitäisi meidät terveinä.

Myös perinteisen vanhuksien huolenpitoa varten vaivalla rakentamamme systeemimme he sotkivat, miten luonnollista oli viedä sairaiksi ja vanhoiksi käyneet vanhuksemme johonkin syrjäiseen metsänkolkkaan ja jättää heidät avuttomina sinne henkien haltuun, jotka sitten tulivat erilaisten metsän petojen, kuten leijonan hahmossa ja söivät heidät pois.



Samaten Intiassa oli mahdollista harrastaa isiltä perittyjä pyhiä perinteitä ja kansallista kulttuuria, kunnes kristityt tulivat ja sotkivat kaiken, kaikkihan tietää että vaimo on miehensä omaisuutta ja että omaisuudellaan saa tehdä mitä haluaa, miehen kuollessa lesken polttaminen roviolla hautajaisissa oli siten oiva keino pitää huolta omaisuudestaan.


Tulivat ne lähetystyöntekijät Kiinaankin, puuttuivat meidän perhesääntelyihimme, jokainenhan tietää että poika vauva on perheen tulevaisuuden toivo, kukas muu perheen elättäisi, tytöt menevät toisille, mutta poika jää omaa peltoa viljelemään, joten hävitimme kallioilta alas heittäen ylimääräiset tyttövauvat, säästyäksemme niiden turhalta elättämiseltä.

Kristityt nostivat tästäkin metelin ja tuomitsivat kansalliset tapamme, mutta koska heitä ei maassamme paljoa ole, pystymme tapaamme vielä syrjäisimmillä seuduillamme toteuttamaan.


Kristinusko on saanut tätä kaikkea aikaan, puuttunut tekoihimme ja tapoihimme, kaikkialla minne se on levinnyt, tehden ihmisten syömisen mahdottomaksi ja samaten leskien polttamisen, samaten vanhuksien syöttämisen metsän pedoille, samaten noituus ja taikuus, ovat joutuneet väistymään.

7

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ugda Bandagna.

      Meillä Filippiiniläisillä oli tapana iskeä kädet ja jalat pois naiselta, joka oli uskoton, ja ripustaa hänet sitten katosta roikkumaan jotta jokainen kylän mies joka halusi sai käyttää häntä.

      Kristinusko tuhosi tämänkin varsin luonollisen ja oikeudenmukaisen menetelmän. Kristinusko on saanut aikaan vain pahaa.

    • Välitäpä nämä vielä

      niille "vapaa-ajattelijoille" ja vastaaville, jotka näkevät kristillisen uskon kaiken pahan alkuna ja juurena...

    • Aivan kamalaa, nykyään ei saa enää polttaa vääräuskoisia roviolla ja miekkakäännyttää ihmisiä. On sekin aivan hirveää että inkvisitiokaan ei ole valvomassa uskon puhtautta - ennen oli niin hauskaa auto da fé - juhlissa teilata, hirttää, silpoa ja polttaa ihmisiä läjäpäin! Myös ihmisten sitominen piinapenkkiin ja roikottaminen oli niin mukavaa että!

      Ja harmi että Index Librorum Prohibitorum ei olekaan enää voimassa vaan ihmiset saavat päättää mistä lukevat. Kauheaa ajatellakin, että ihmiset saattavat jopa uskoa että maapallo on pyöreä ja kiertää aurinkoa! Ja niin kamala ajatuskin kuin se onkin, niin ihmiset oikeasti lukevat FILOSOFIAA! Sehän vasta kauheaa onkin. Jopa uskonnonvapaus (hyi mikä kirosana) on voimassa!

      ... kyseessä todellakin on pieni kriittinen vastine tuohon alkuasukkaan näkökulmaan. Jos oikeasti haluatte auttaa kehitysmaita ja alkuperäiskulttuureita niin tukekaa uskonnottomia kehitysjärjestöjä, jooko?

    • alkuasukkaan näkökulma

      Uskovien ihmisten elämä oli melko kurjaa Katolisten tekemien vainojen aikana, kerron siitä jotakin.

      Elämme pelossa ja vavistuksessa, meiltä on kielletty raamattu, meidän on piileskeltävä ja varottava Paavin kätyreitä, jotka jahtaavat meitä viedäkseen meidät poltettaviksi rovioillensa, yhdyskuntamme johtajan he kiduttivat kuoliaaksi, hän ei kieltänyt Jeesusta, hän kuoli uskonsa tähden.

      Veljemme Ranskassa ovat joutuneet vainon kohteeksi, Paavilaiset ovat polttaneet heidän viljavat peltonsa, surmanneet heidän pienet lapsensa, ottaneet heidän kotinsa ja kaikki tavaransa, vain joitakin on päässyt pakoon.

      Joka puolelta tulee surusanomia, vainot ovat vain yltyneet.

      Joskus kadehdimme noita ylpeitä uskomattomia, jotka istuvat takkojensa ääressä, ahmimalla syövät kinkkua ja suolakalaa ja hörppivät tuopeistaan kuohuvaa olutta, noiden Jesuiittojen, paavin kätyreiden kanssa, auttavatkin mokomat, heitä meidän jahtaamisessaan. Yhdessä heidän kanssaan riistävät meidät kodeistamme, ottavat vaatteemme ja auramme, rikkovat kaiken, mitä eivät mukaansa saa.

      ”Oi Jumala eivät he tiedä mitä tekevät, ole heille armollinen, eivät he sinua tunne, pelasta heidät”

      ”Jumala, rankaise sinä, tuota uskomatonta Paavia ja hänen kätyreitään, jotka kiduttavat sinun lapsiasi, jotka hävittävät omiasi, polttavat heitä rovioilla, venyttävät ja rikki sahaavat heitä poikki. Eivät he Jumalaa tunne, eivät he meitäkään kuuntele.. Voi armollinen, pelasta heidät.”

      Olemme niin murheellisia, noiden katolisten puolesta, heidän vihansa uskovia kohtaan on niin raivoisa, itse he kieltävät Jeesuksen Kristuksen, omilla teoillaan, palvovat pyhimyksiä ja ikuista neitsyttä Taivaan kuningatarta Mariaa.

      Kyllä me ymmärrämme, miksi he vihaavat kristittyjä, eiväthän he ole yhtä meidän kanssamme.

      Emme mekään tahdo olla yhtä heidän kanssaan, he palvovat epäjumala Isista, joka on meille kauhistus, he vain nimittävät häntä Taivaan kuningattareksi, Mariaksi.

      Voi heitä, heidän äitijumalatar, muinainen Isis, tuo rakas herratar, rakastava äiti, valtaistuimelle noussut jumalatar, meren kuningatar, armon jakajatar, pelastajatar, tahraton, pyhä kuningatar on heidät pettänyt.

      Voi heitä, vääntävät raamatun opetuksen ihan kieroon, estävät kansaa oppimasta ja lukemasta Jumalan sanaa, tappavat viisaat ja oppineet miehemme, kun eivät voi hyväksyä, että joku voisi löytää jotakin uutta, pelkäävät valtansa ja asemansa puolesta. Voi pimeydessä eläviä.


      Elämme vaikeita aikoja Paavin ja hänen kätyreittensä vainojen keskellä, mutta kaiken tämän kauheuden keskellä, joitakin katolisia tulee uskoon ja pelastuu, ompa muutamia filosofejakin pelastunut.

    • skeba

      Jos pakanat ilman Jeesuksesta kuulemista pääsevät taivaaseen tekojensa mukaan ja Jeesuksesta kuulemisen jälkeen tekojen mukaa Jeesuksen uskomisen mukaan niin:
      SEHÄN ON IHAN KAUHEA VÄÄRYYS MENNÄ KERTOMAAN. Tilannehan huononee huomattavasti heille.

      Toki sivistystä ja humanismia voi levittää, ei siinä mitään. Mutta ei nyt sekoiteta mitään järjettömiä keskiaikaisia myyttikasoja tähän asiaan.

      Kiitos että sain kertoa totuuden

    • s44t4n4

      joo. olen aivan samaa mieltä ko. kirjoittajan kanssa, ja kysyn teiltä, miten näin on päässyt käymään??? en ole aivan varma tiedostanko koko asiaa, tai ainakaan koko laajassa skaalassa, mutta yritän jatkaa elämääni parhaan mukaan.

    • voehanvittu

      Ei siinä ihmisten silpomisessa ja elävältä polttamisessa mitään pahaa ollutkaan, kristityt vaan eivät ymmärtäneet sitä. Ja ne jotka paheksuvat näitä vanhoja tapoja, ovat luultavasti saaneet niin paljon vaikutteita kristinuskon arvoista, että eivät siksi hyväksy niitä. Ajatelkaapa asiaa jonkun kannibaaliheimon kannalta, (jos sellaisia enää on olemassa) he pitävät varmasti kristittyjä hulluina kun eivät syö toisiaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe