Etuteltta

olen lueskellut ja katsellut sopivaa etutelttaa vaunuumme ja todennut,että tarjontaa on melkoisesti, mutta mikä olis hintansa väärti ja muutenkin sopiva.
Eräs myyjä sanoi, että teltan pystytys on melkosen hankala operaatio, ettei sitä kannata pystyttää jos ei ole vähintään viikkoo paikallaan.Kaks tuntia ja koppa kaljaa kuulemma??Onko noin??
No eikö puolitelttaa saa sitten kasaan puolessa ajassa ja puoleela kopalla? vai pitäiskö ostaa sitten lippa vaan.
Minkä nimisiä telttoja teillä on ja kauanko niitä ähräätte pystyyn?pakko tosta hommasta on jotenkin nopeemminkin selvitä?
Saa kehua telttaansa muutenkin, jos se on hyvä tai moittia heikkouksia.
Ilmianna
Jaa

12 Vastausta


Meillä oli aluksi pelkkä etuteltta (tingittiin vaunukaupan yhteydessä mukaan). Jos laitat yksin isännän telttaa pystyyn vääntämään ja pysyttelet itse vain vierellä "nättinä" niin takuulla menee se pari tuntia ja vähintään mäyris, mutta jos teette työnjaon, niin homma sujuu leikiten.

Telttoja varmaan monen mallisia, mutta esim meillä kaikki etuseinät ovat vetoketjullisia ja teltasta saa tarvittaessa katoksen sivuseinillä.
Tehtiin kisailumielellä testi eräällä leiripaikalla naapurin kanssa kuka kasaa pihakalusteet katoksineen nopeiten ja jäivät kakkoseksi markiisinsa kanssa. Mainittakoon kuitenkin että kanssa kilpilijalla taisi olla sitä asennusjuomaa pohjana jo jonkin verran.
Tämä siis leikkimielinen kisa vain. Niin kiire ei ole vielä lomalla ollut että pitäisi apinanraivolla paahtaa telttaa pystyyn. Siitäkin voi naattia että saa touhuta. Teltta on Svenska Tältin valmistama ja malli camping. Parin päivän pysähdyksissä ja tietysti kesä aikaan pystytetään teltta, muuten pärjää markiisilla...ja niinkuin kaikessa, jokainen tekee makunsa ja mieltymyksensä mukaan kuitenkin :-)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
näin minä vähän aattelinkin,että miesten juttuja noin "koppa kaljaa" mukamas... :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
maijahuu kirjoitti:
näin minä vähän aattelinkin,että miesten juttuja noin "koppa kaljaa" mukamas... :)
Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Jos viipyy pidempään 3-7 vrk. paikallaan, niin silloin teltta puolustaa paikkaansa, mutta jos olet vain päivän,pari aina kohteessa niin suosittelen ehdottomasti katoksen käyttöä. Niihinkin saa tarvittaessa sivuseinät ja matalan etuseinän. Ja putkistot ovat paljon helpommat pystyttää katoksessa kuin teltassa. Ja miksi näkisi vaivaa pystyttää teltta ja avata siitä seinät auki. Sehän on silloin kuin katos! Katoksen pystyttämiseen kuluu aikaa noin 10 min. ja homma on selvä. Voi vaikka alkaa grillaamaan, ja katsella kun naapuri äheltää teltanpystytyksen kanssa.
Kokemusta on molemmista muodoista, siis teltasta ja katoksesta. Sen verran olen mukavuudenhaluinen, että telttaa en enää hanki vaan tyydyn nykyiseen katokseen.
Jos sitten päädyt kumpaan tahansa, ole tarkkana materiaalin suhteen, sillä molempia tehdään todella ala-arvoisista, ohuista materiaaleista jotka eivät säilytä ryhtiään varsinkaan sateen sattuessa. Ovat isolla pussilla monta kertaa.
Onnea hankintaan!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nii-in, tarjontaa piisaa ja mistä löytää se oikea!? Käyttönne sanelee aika pitkälti sen, millaisen teltan tarvitsette. Jos reissaatte paljon, kannattaa miettiä sivuseinällistä katosta, jossa on minimi määrä putkia. Se on nopea pystyttää yksinkin, eikä paina paljoa. Jos olette parista päivästä pariin viikkoon paikallanne, kannattaa miettiä vaihtoehdoksi ns. universal-teltaa, suht isoa kuitenkin, esim. kokoa 360 tai isompi. Jos vietätte aikaanne kausipaikalla, mielestäni paras olisi silloin kokomittainen kesäteltta. Merkkejä on monia. Joku vannoo Isabellan nimeen, joku jotain muuta. Ventura teltat ovat hinta-laatusuhteeltaan mielestäni OK ja mallistossa on laadukkaita ja tyylikkäitä telttoja. Väritkin sopivat useimpiin vaunuihin. Pystytyksessä katos on ehdottomasti nopein. Universalin ja kokomittaisen kesäteltan pystyttää melkein samassa ajassa, eli noi kolme varttia kaikkineen. Helmojen "tikuttaminen" ulkoa ja sisältä vie aikaa. Myös teltan purkamisessa pitää olla huolellinen ja teltta pitääkin purkaa pois aina vain kuivana. Jos joudut teltan purkamaan pois märkänä tai kosteanakin, huolehdi sen tuulettamisesta ja kuivumisesta! Muuten saataa olla kangas pilkuilla ja aikas pian! Uusi teltta kannattaakin sivellä sellaisella teflon-aineella, jolloin telttaa on helpompi pitää puhtaana, eikä se homehdu helposti. Itse pystytän universal-teltan vaunun kylkeen, jos ollaan kaksi, tai useampi yö samassa parkissa. Ja harjakais-oluen otan sitten vasta, kun kaikki on valmista. Ai niin...ei se niin vaikeaa ole parin ekan kerran jälkeen, tämäkään touhu!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Isabella Ventura - täysimittainen kesäteltta ja laitetaan pystyyn vaikka yhden yön viipymistä varten. Yksin pystyttäessä menee reilu puoli tuntia, mutta jos pari tenavaa on avustamassa, niin reilu vartti. No alle puoli tuntia kuitenkin. Ensimmäisillä kerroilla se on tietysti hankalaa, mutta kun konstin oppii, niin helppo homma.

Jos aiot yhdellä rätillä selvitä kaikesta kesäkäytöstä, niin hanki kokonainen kesätelttä. Kun siitä ottaa vetoketjuilla seinät pois, niin se on katos. Teeppäs katoksesta umpinainen teltta...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei maijahuu!
Olemme "liikkuvia vaunuilijoita". Kuljemme kesäaikaan alueelta toiselle ja viivymme paikoillaan keskimäärin 2-5- päivää.
Hankimme muutama vuosi sitten Isabellan täysimittaisen kesäetuteltan yli kuusimetriseen vaunuumme. Telttahan on aivan upea, kun sen saa pystyyn: tilaa on ruhtinaallisesti ja esimerkiksi ilta-aikaan on mukavaa istuskella teltassa vaikka isommallakin porukalla. Eivät kiusaa itikat ja teltta pitää kesäillan viileyden ja kosteuden ulkopuolella.
Kuitenkin, tuon muutaman vuoden aikana teltta on ollut meillä pystyssä vain maksimissaan viisi kertaa. Miksi?
Teltan pystytys on parin harjoittelukerran jälkeen oikeastaan aika mutkatonta ja aikaa siihen menee reilusti alle tunti. Siitä huolimatta koimme teltan mukana raahaamisen ja pystytyksen ja purkamisen jotenkin vaivalloiseksi. Tuollainen täysimittainen telttahan on pakattunakin vähän hankala liikuteltava ja pystytettäessä ja purkaessa se on jo kokonsa vuoksi melkoinen "väylättävä". Se vie myös vaunussa kuljetettaessa aika paljon tilaa ja painaa paljon. Monet kerrat jätimme teltan pystyttämättä myös siksi, että pelkäsimme sen kastuvan sateessa, jolloin sen purkaminen ja pakkaaminen märkänä olisi ollut tympeää hommaa ja teltta olisi myös likaantunut.
Vaikka teltassa oleilu oli tunnelmallista ja mukavaa, se ei tahtonut oikein riittää syyksi tuohon pystytys- ja purkusavottaan. Niinpä parina viime vuotena emme enää edes ottaneet telttaa mukaan reissuillemme, vaan se jäi kotiin autotallin nurkkaan odottelemaan. Siitä taas tuli huono omatunto, koska täysimittainen teltta on investointina hyvin kallis ja vähäisellä käytöllä hinta tuntui omissa silmissä vielä moninkertaistuvan!
Niinpä teimme viime kesänä ratkaisun: myimme etuteltan kesäkausipaikkalaisille ja hankimme tilalle etukatoksen. Ihan sellaisen perusmallin, jossa ei ole edes sivuseiniä. Lisäksi ostimme talvikäyttöön Isabellan talviteltan ja nyt olemme tyytyväisiä - etukatos riittää oikein hyvin kesäaikaan meille liikkuville vaunuilijoille ja talviteltta kattaa sen telttatarpeen, mikä meillä on eli se toimii eteistilana talvipakkasilla.

Mielestäni täysimittaiset teltat ovat parhaimmillaan kausipaikkakäytössä. Jos siis oleilette kausipaikalla, se on hyvä ja kannattava hankinta.
Jos kuitenkin liikutte paljon ja vaihdatte usein paikkaa, suosittelisin sinulle joko osatelttaa, jonka käsitteleminen on huomattavasti helpompaa, kuin valtavan kokoisen täysteltan käsittely, tai sitten katosta.
Merkkejähän markkinoilla on pilvin pimein, mutta itse voin kokemuksesta suositella Isabellaa: se on laadukkaasti tehty ja se on ainakin minun mielestäni kauniin ja sopusuhtaisen mallinen. Hyvää olen kuullut myös Trion teltoista.
Ilmianna
Jaa
Hei maijahuu!
Olemme varsin liikkuvaisia vaunuilijoita. Kesälomaaikaan yövymme keskimäärin 2-5 vuorokautta yhdessä paikassa ja sitten jatkamme matkaa jonnekin muualle.
Hankimme muutama vuosi sitten yli 6-metriseen vaunuumme Isabellan täysimittaisen kesäetuteltan. Telttahan on aivan upea, kun sen saa pystyyn: tilaa on ruhtinaallisesti ja esimerkiksi kesäiltoina teltan suojiin on mukava istahtaa illanviettoon vaikka isommallakin porukalla. Näiden muutaman vuoden aikana olemme kuitenkin pystyttäneet teltan suunnilleen viisi kertaa. Miksi niin harvoin?
Täysimittaisenkin teltan pystyttää parin harjoituskerran jälkeen hyvin näppärästi ja se vie aikaa reilusti alle tunnin. Ei siis niinkään ongelma. Mutta tuollainen iso teltta on "melkoinen laitos" ja se on jo kokonsa vuoksi aika työläs käsiteltävä. Se myös painaa paljon ja reissuun lähtiessämme vaunussa meinaa olla reilusti painoa ilman telttaakin! Meillä teltta jäi monesti pystyttämättä myös siksi, että pelkäsimme sateen tulevan ja kastelevan teltan. Märkää telttaa olisi ollut ikävä purkaa ja pakata ja lisäksi teltta olisi luultavasti pakkausvaiheessa likaantunutkin pahoin.
Parina viimeisenä kesänä teltta ei ole enää ollut meillä mukana reissuilla lainkaan, vaan se on jäänyt autotallin nurkkaan odottamaan. Siispä tämä suhteellisen kallis investointi alkoi tuntua meistä vielä moninkertaisesti kalliimmalta, kun sille ei oikein ollut käyttöä!
Viime kesänä sitten päätimme luopua teltasta ja möimme sen kausipaikkalaiselle. Tilalle hankimme ihan perusmallin katoksen - siis ilman sivuseiniä, pelkkä katto-osa vain. Talvikäyttöön ostimme Isabellan talviteltan, joka kattaa oikein hyvin meidän telttatarpeemme toimien eteistilana talviaikaan. Olemme tähän ratkaisuun oikein tyytyväisiä.
Mielestäni täysimittainen teltta on hyvä valinta kausipaikalle. Liikkuvalle vaunuilijalle se on ehkä vähän turhan isotöinen kapistus. En kuitenkaan tyrmää niitä, jotka reippaasti kuljettavat mukanaan isoa telttaa ja näppäävät sen pystyyn lyhytaikaistakin yöpymistä varten. Kunnia heille! Sellaisia mekin luulimme olevamme, mutta käytäntö osoitti meidän kohdalla toista.
Jos ehdottomasti haluat teltan, luulen, että kohtuullisen kokoinen universaaliteltta voisi olla järkevä ratkaisu - se olisi helpompi kuljetettava, näppärämpi pystytettävä ja sitä voisi käyttää myös talvella.
Merkkinä voin suositella ainakin Isabellaa. Se on hyvin laadukasta työtä ja mielestäni myös malliltaan erittäin nätti. Saman tehtaan valmistama Ventura kuulostaa myös olevan ihan kelpo teltta ja sehän on hinnaltaan vähän edullisempikin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Aiemmin päivällä lähettämäni viesti ei jostain syystä tullut näkyviin ja nyt, kun kirjoitin viestin uudestaan, pompsahti myös tuo vanhempi viesti näkyviin :-) Nooo, sama juttu vähän eri sanoin...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kokeillut kirjoitti:
Aiemmin päivällä lähettämäni viesti ei jostain syystä tullut näkyviin ja nyt, kun kirjoitin viestin uudestaan, pompsahti myös tuo vanhempi viesti näkyviin :-) Nooo, sama juttu vähän eri sanoin...
Lukuisia telttoja kasanneena olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa siitä, että Isabella on helpompi kasata kuin kilpailijat ja siinä on vähemmän irto-osia. Ainakin vähän mukavampi on oma Larsen tai Svenska tält.
Neljän putken (3 tolppaa ja 1 harjaputki) ja viiden narun kesäriepu (katos) on ihan ylivoimainen ratkaisu lomamatkalla, erityisesti, jos on mukana molemmat päädyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
on oikeassa. kirjoitti:
Lukuisia telttoja kasanneena olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa siitä, että Isabella on helpompi kasata kuin kilpailijat ja siinä on vähemmän irto-osia. Ainakin vähän mukavampi on oma Larsen tai Svenska tält.
Neljän putken (3 tolppaa ja 1 harjaputki) ja viiden narun kesäriepu (katos) on ihan ylivoimainen ratkaisu lomamatkalla, erityisesti, jos on mukana molemmat päädyt.
tuota Isabellaa olen vähän itsekkin miettinyt,ainakin ihan noin katsellen vois olla toimiva ratkaisu.Ehkä emme vielä ainakaan halua jymätää koko kesäksi samalle paikalle, joten joku matkaversio riittää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
maijahuu kirjoitti:
tuota Isabellaa olen vähän itsekkin miettinyt,ainakin ihan noin katsellen vois olla toimiva ratkaisu.Ehkä emme vielä ainakaan halua jymätää koko kesäksi samalle paikalle, joten joku matkaversio riittää.
Jep, kuten aiemmin totesin, niin reissulla pärjää hyvin osateltalla jota matkaversioksikin voi nimittää. Esim 3,5 - 4m pitkä ja 2,5m syvä teltta on suht mukava ja nopea yksinkin pystyttää. Itse telttapussi ei vie kohtuutonta tilaa, eikä ole kovin painava. Putkisto on lähes sama kesä- ja osateltassa. Alumiini, tai hiilikuituputket on teräksisiä kevyempiä, joskin kalliimpia. Isabella on hyvä, kyllä laatu näkyy esim. vetskareissa, mutta Venturaa kannattaa harkita myös. Meillä käytössä lähes 10 vuotias Isabella Universal 360 ja hyvässä kunnossa vielä. Ikkunoiden "ristikoissa" langat pikkasen rispaa, mutta se ei käyttöä haittaa. Värikin on "haalistumaton" harmaa. Tuossa aiemmin on tullut erittäin hyviä kommentteja ja mielipiteitä! Sinänsä valitettavan harvinaista nykyään (tällä foorumilla).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
maijahuu kirjoitti:
tuota Isabellaa olen vähän itsekkin miettinyt,ainakin ihan noin katsellen vois olla toimiva ratkaisu.Ehkä emme vielä ainakaan halua jymätää koko kesäksi samalle paikalle, joten joku matkaversio riittää.
jos liikutte paljon, eikä talvikäyttöä ole. Itselläni on "isabella" Ventura universal, ja olen ollut tyytyväinen. Me kasaamme navigaattorin kanssa reissuilla tämän venturan 15min. ilman tappeja, joita en aina kesällä viitsi edes maahan tökkiä, varsinkaan jos yövymme samalla paikalla yhden yön. Edellisessä vaunussa oli katos varustettuna sivuseinillä ja matalalla etuseinällä, niin kasausaika oli aika lailla samaa luokkaa, mutta katos tietysti on kevyempi kuskailla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Etuteltta

olen lueskellut ja katsellut sopivaa etutelttaa vaunuumme ja todennut,että tarjontaa on melkoisesti, mutta mikä olis hintansa väärti ja muutenkin sopiva.
Eräs myyjä sanoi, että teltan pystytys on melkosen hankala operaatio, ettei sitä kannata pystyttää jos ei ole vähintään viikkoo paikallaan.Kaks tuntia ja koppa kaljaa kuulemma??Onko noin??
No eikö puolitelttaa saa sitten kasaan puolessa ajassa ja puoleela kopalla? vai pitäiskö ostaa sitten lippa vaan.
Minkä nimisiä telttoja teillä on ja kauanko niitä ähräätte pystyyn?pakko tosta hommasta on jotenkin nopeemminkin selvitä?
Saa kehua telttaansa muutenkin, jos se on hyvä tai moittia heikkouksia.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta