Olkapää revähdys

Aloittelija-

Niin, meni vasemman olkapään ja kaulan välinen nivel jotenkin, että kun nostaa käden ylös niin sattuu vähän. Kannattaisiko nyt siis pitää täydellistä lepoa muutama päivä ja kattoa että paraneeko, vai treeninkö kevyillä painoilla?

14

8832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuin

      salille vaan. kevyillä painoilla vedät. siitä se vertyy.

    • ihan pieni vihje

      miten ois lepo? luulekkos että revähtämä paranee lisätreenillä? jos luulet niin eikö ois jo aika korjata väärinkäsitys? :D

      • onkin

        Kun en ole varma onko se revähtänyt vai tulehtunut, on ollut jo aika monta kertaa kipeä ja sitten taas muutaman viikon parempi jne.


      • vaan!
        onkin kirjoitti:

        Kun en ole varma onko se revähtänyt vai tulehtunut, on ollut jo aika monta kertaa kipeä ja sitten taas muutaman viikon parempi jne.

        ei sitä tulehtunuttakaan olkapäätä ole kauheasti järkeä treenata!

        kyykkäile kunnes olkapää on parantunut kokonaan


      • Jari Lindström
        onkin kirjoitti:

        Kun en ole varma onko se revähtänyt vai tulehtunut, on ollut jo aika monta kertaa kipeä ja sitten taas muutaman viikon parempi jne.

        Tulehdukseen(krooninen). Mutta kun en ole lääkäri,niin kannattaa helpottaa treeniä ja antaa lepoa ja kylmähoitoa. Treenaamalla vaikka kevyestikin,ei vaiva varmasti parane. Pahenee vaan. Ylipäätään kun oma kroppa "ilmoittaa" jotain esim.kivulla, sitä kannattaa kuunnella.


      • Aloittelija-
        onkin kirjoitti:

        Kun en ole varma onko se revähtänyt vai tulehtunut, on ollut jo aika monta kertaa kipeä ja sitten taas muutaman viikon parempi jne.

        Kyllä tämä jo vähän parempi on kun muutama päivä sitten, eli ei mitään vakavaa varmaan. Mutta, leipäillään.


    • Femme79-1

      Oon pari kertaa onnistunut reväyttämääm tms. toisen olkapääni salilla aika pahasti. Se on nyt ollut kipeenä yhteensä ainakin puoli vuotta. Välillä on olut parempi ja välilä huonompi ja niinä parempina aikoina oon yrittäny hiukan treenata sillä. Lääkärissä oon ravannu jo lukemattomia kertoja, on otettu röntgenit ja ultrat, mutta ei magneettia, vaikka oon muutamaan otteeseen sitä vaatinut. Tulos: fysioterapiaa, josta olka ehkä vieläkin kipeempi, eikä edelleenkään pysty normaalisti olemaan ja treenaamaan sen kanssa. Kaiken lisäks selkä ja niska on lyöny vissiin sen takia lukkoon kun käytän tätä kättä ''väärin'' eli varon sitä huomaamatta jne.

      Elikkä: kannattaa eka selvityttää ja vaatimalla vaatia että tietää mikä olassa on vikana ja sitten vasta treenata jos ja kun käsi on terve ja kestää reenaamisen. Itse odottelen josko vihdoin pääsis siihen magneettiin että selviäis jopa mikä tätä kättä/olkaa vaivaa. :/

      • Aloittelija-

        Toi olkapää vaiva aika yleinen kun kattelee voimailufoorumeita. Itelläni varmaan sen takia revähtänyt kun on niin heikot olkapäät, ja käytän vasurilla samoja painoja kun oikealla kädellä, vaikka se on huomattavasti heikompi.

        Ja pitää myöntää että aina ei ole tullut venyteltyä ja/tai lämmiteltyä kunnolla. :/


      • m.pieni

        kortisooni piikin ottoon mutt siin on se
        huono puoli ett kortisooni haurastaa luita.


    • hujjk

      no ei kerta hoito 1

    • hoitoon

      Asiansa osaavalle (urheilu)fysioterapeutille, mars. Turha täällä on arvuutella noilla oirekuvauksilla. Pelkkä lepo ei paranna, vaan oikeanlainen kuntoutus ja tulehduksen hallinta.
      Lääkärit (poislukien urheilu-/ kyseisen alan erikoislääkärit) ei oikeesti tiedä noista vammoista ja niiden hoidoista/kuntoutuksista juurikaan mitään. Fyssarikin voi mennä harhaan hoidossa, jos uskoo sokeasti sen, mitä lääkäri on diagnosoinut. Samat ohjeet löydät itse netistä.
      Ainoa, mihin niitä lääkäreitä tarviit, on tulehduskipulääke-reseptin ja kuntoutuslähetteen saamiseen, että saat Kela-korvauksen hoidoista.

      Itse kärsin vuosia olkapääkivusta, kävin useilla lääkäreillä (tk, työterveys) saamatta muuta kuin reseptiä reseptin perään. Sitten kävin fyssari-hierojalla ihan muussa asiassa (selän hieronta) ja siinä vaatteita pukiessa olkapää napsahti niin, että sen kuuli huoneen toiselle puolen. Fyssari kysyi äänestä ja kerroin mistä se tuli. Tein saman käden liikkeen uudestaan ja taas napsahti. Fyssari teki muutaman testin ja niiden perusteella löysi syyn, käski käydä fysiatrilla, joka voisi vahvistaa ultralla vaivan aiheuttajan ja kirjoittaa diagnoosin perusteella lähetteet kuntoutukseen. Näin tein ja (tuskaisen) puolen vuoden jälkeen vaiva oli hallinnassa. Leikkauksellakaan se ei koskaan kokonaan poistu, mutta enää se ei rajoita elämää tai treenaamista, eikä sen takia ole tarvinnut syödä särkylääkkeitä kuin aniharvoin kovemman treenin jälkeen.

      Nuo kannattaa oikeesti hoitaa kuntoon ajallaan, tulee paljo halvemmaksi kuin pitkittäminen.

      • ihmepäräntäjä

        Hyviä neyvöjä, myt vöi öllä, et älöittäjän väivä ön kähdeksässä vyödessä päräntynyt.


    • Anonyymi

      Taitaa olla hyvinkin yleisiä nämä olkapää vammat. Liukastuin talvella pahasti ja nyrjäytin jalkani ja samalla tukea ottaessani vasemman käden olkapää venähti. Olen hoitanut jalkaani ja turvotus alkaa laskea. Olkapääni vihoittelee ja tuntuu kipua.

    • Anonyymi

      Turha arvuutella itse! Kyse voi olla harmittomasta venähdyksestä, revähdyksestä, tulehduksesta tai vakavammasta kudosmuutoksesta.
      En luota yhtään tk-lekureihin. Tarjoavat vain kortisonia joka ei paranna mitään.

      Reilusti yli 30:n vuoden rappioelämän jälkeen aloin kuntoilemaan ja lihasvoima alkoi palautumaan yllättävän hyvin. Vetelin mm. raakoja tempauksia kunnes toinen olkapääni alkoi kipuilemaan. Lepo helpotti hieman mutta ei parantanut.
      Olkapäähän tuli liikerajoituksia mm.oikealle yläviistoonrajoitti kipu liikettä.
      Tk-lekuri tarjosi kortosonia josta kieltäydyin.
      Sain urheilulekurilta lähetteen yksityiselle ortopedille joka kuvasi olkapääni röntgenillä ja jollakin muulla tekniikalla.
      Vanhat, aikanaan oireettomat urheiluvammat olivat pahentuneet. Rappeutuneet sidekudokset eivät kestäneet kasvavaa kuormitusta.
      Yksi jänne oli 85% poikki. Jännetupet rispaantuneet. Nivelessä oli joku irtomöykky ja joku luun pää oli kulunut teräväksi.
      Leikkaus narkoosissa ja paraneminen kesti melkein 6kk. Tulos oli erinomainen.

      Olin aikanaan todennäköisesti pilannut olkapääni raskailla pystysouduilla yrittäessäni saada tehoa tempauksen loppuvetoon.

      En väitä, että kenekään muun olkapää olisi noin paskana mutta yritän selittää, että itse on hiivatin vaikea arvioida kivun / liikerajoituksen syytä ja jatkotoimia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      66
      3163
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      548
      3004
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2225
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1982
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1815
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1795
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1572
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      101
      1295
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1185
    Aihe