uusi auto`?

perusteita

Jämerä tauti tuo autokuume.

Taksit ny ymmärtää, kun se auto on työlaite.

Sitä va ihmettee kauhian paljo, kun otetaan lainaa ja ostetaan auto. Eikö sille velkapääomalle muuta käyttöä keksitä?

Onko joku autokaupoilla oleva semmosta miettiny, että tämän investoinnin arvo on 15 vuoden kuluttua noin 500€, ja tästä 25.000€ kokonaisinvestoinnilla ei ole ollut minkäänlaisia tuloja. Eikä tätä voi edes vähentää verotuksessa. Ja kun koko summaan lisätää joku 10.000€ korkeakorkoinen laina, joten vuotuinen poisto on arviolta tasoa 1800€.

jos tuon 1800€ vuodessa sijoittaa esimerkiksi rahastoihin, jos vähäki tuuria, niin pääoma on kasvanut 5 vuoden kuluttua rahaa on 16200€. Myyntivoitoista pitää luonnonllisesti maksaa pääomaveroo..


Jos ostat auton, 5 vuoden kuluttua on sinulla kulkupeli mädäntymässä nurkalla, ja jos haluaa vaihtoa, niin silloin tarvittaiiin rahaa 5-8 tuhatta €. ja samat ajot sais oikein hyvin ajettua max. 2000€ hankintahinnalla olevalla autolla. Lisäksi vanhan auton korjauskustannukset on todennäköisesti murto-osa uuden auton kuluista. Ja kui? No vanhaan popedaan ostetaan vuodessa 200€ edestä osia,ja vaihdetaan ne ite. Uusi auto viedään merkkikorjamolle valohoitoon hintaan 50€ tunti ynnä kaikki varaosat, joita 20% on ollut oikeasti tarpeellisia. Nii, ja sitte vakuutukset on halavemmat, kuka pitää 1000€ kehonkuljetuslaitteessa täyskolari vakuutusta?

Ja millanen status symboli mul on? -88 vuotinen 626 mazda. halapaa ajoa. Eikä kauhiasti harmita, jos sattuu vahinko. Jos vaikka esim. venttiili katkee, ni auto kuusakosken kuormaan ja sitte seuraava 500-1000€ hintaluokassa oleva auto pihaan.

11

856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmisillä on rahaa liikaa

      Kaikki ei vaan ole niin pärsaukisia kuin me, ja ihmisten turhuudella ei ole nykyisin mitään rajaa, vaihdetaan auto jos sattuu jarrut vinkumaan.

      -89 626

      • riittää

        kämpän lainat...


    • kaikilla ei

      ole aikaa korjailla niitä 20v vanhoja linttoja vaan sen auton on oltava käyttökuntoinen hela tiden. Itselläni oli 23v vanha maasturi ja arvaa missä se oli suurimman osan aikaa, korjaamolla. nyt on alla lähes uus auto ja huollot kun tekee, odottaessa, niin se riittää. Eli jos oot niin rikas ettei sua koske esim työajat ym vastaavat rajoitteet, oot onnellinen ollessasi harrastuksesi parissa, korjaamassa rupuskaas, mulla ei ole siihen varaa...

      • kenny799

        Ei se noin ole.. Vanhassa autossa on niinpal vähemmän osia, et ei voi hajota.

        Heh.. onkohan tänävuonna 3 päivänä pitäny tuota autoo sepittää.. ja nekin työt olis saanu tehtyä oikein hyvin viikonloppuna.. Ittel yritystoimintaa, niin keksii oikein hyvin muuta käyttöä velkarahalle.


    • Sohvatiikeri

      Mulle kelpaa vanha ooppeli, vaikka saattaisi olla varaa uudempaankin, tai ainakin Saksan-Mersuun.

      Mutta jollekin muulle auto on henki ja elämä, se on se kullanmuru oltava viimeistä mallia, tahraton ja naarmuton. Olkoon niin, eihän se ole minulta poissa.

    • Ei tullut mieleesi, että joillakuilla saattaa olla jo rahastosijoituksia, suoria osakesijoituksia ja sijoitusasuntoja? Että voisi olla velaton auto ja koti?

      Ei tullut mieleen, että uuden auton voi ostaa omalla rahalla omaksi huviksi tarvitsematta ihan niin kauheesti välittää tonnin arvonalennuksista kuukaudessa? Että siis autoilun kulut eivät välttämättä merkitse niin kauhean paljon?

      Ihan kaikille ei tarvitse noita peruskoulun ala-asteen prosenttilaskuja opettaa. 30.000 euron väliraha kahden vuoden välein ei meille kaikille merkitse välttämättä yhtään mitään.

      Elämä on.


      Master Eq

      • Nimetön

        Päivittelyä niiden autokuumeesta, joilla A. ei ole varaa b. ei ole todellista tarvetta. tarve ei ole se että on pakko saada, kun muillakin on.


    • Rellu5L

      Rahoitussijoituksia on ollut, niillä sain kiinteistön velattomaksi, auto on aina ollut velaton ja nyt palkkatili pursuu yli. Rahoitussijoituksiin en enää sekaannu, sijoitusasunto ei kiinnosta, enkä tyydyn olemaan vain avainasiakas.

    • The Rat

      Piti ostaa uusi auto. Mikään 10-vuotias kosla ei edes käynyt mielessä, tulee remppaaminen turhan kalliiksi kun itsellä ei taito/aika riitä.

      Eli konstailematon auto, tarkoittanee maksimissaan 5v.

      Tuon ikäisessä kyllä alkaa jo tulla sitä pikkupaskaa, eikä hintaero kolmivuotiaaseenkaan ole kovin kova. Että 3v käytetty.

      Toisaalta 3v on tietysti se josta takuun loppumisen jälkeen alkaa osia hajoilemaan ja entinen omistaja haluaa paskasta eroon. Pahimmassa tapauksessa kyseessä on vanha liisari jota on käytetty kaikkeen perunannostosta jalkapallomaaliin.

      Että kannattaa sittenkin ottaa mielummin sellainen auto jossa takuu on vielä voimassa, voi ainakin ne suurimmat viat pistää sen piikkiin. Eli 1v käytetty.

      Hups. 1v käytetyn hintaero täysin uuteen on naurettavan pieni. Taidanpa sittenkin ostaa uuden...

      Pienin askelin, kyllä se sieltä tulee.

      Itsellä oli autoa ostettaessa tärkeintä parin ensimmäisen vuoden kulujen ennakoitavuus, ei niinkään niiden koko. Ainut kysymysmerkki tällä hetkellä on se ensimmäinen huolto joka tulee joskus tuossa puolen vuoden päästä varmaan. Saapa nähärä paljonko öljynvaihdosta veloittavat. :)

    • sepe7

      "Taksit ny ymmärtää, kun se auto on työlaite."

      "25.000€ kokonaisinvestoinnilla ei ole ollut minkäänlaisia tuloja"

      Niin, on niitä muitakin ammatteja, joissa oma auto on välttämätön. Itse ajan n.20000 km/v työajoa, josta voin laskuttaa 42cnt/km omat ajot päälle eli 8600e vuodessa verotonta tuloa. Kulujakin on eli diesel (5l/100km) = 1300e/v ja huollot, vakuutukset yms. n. 1300e/v eli "käteen jää" 6000e/v. Kolme vuotta ja uusi auto alle. Väliraha 18000e tulee "autotililtä", jonne ohjaan kilometrikorvaukset ja josta maksan auton kulut.

      • Nimetön

        nopeasti kirjoitettu, tuli va ensimmäisenä mieleen taksit ammattikäytössä olevista autoista..

        Heh, täs yks kyläkauppias meni vaihtamaan autoa. Autokauppias ihmetteli sitä valtavaa kilometri määrää, et ei näin pal oikein sais tulla vuodessa autoon. Noh, kyläkauppias osti sitte kaksi uutta pakettiautoa. Käteiselle. Otti muovipussin povitaskusta. Molemmat osapuolet tyytyväisiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      345
      4088
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2307
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      129
      1650
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      97
      1431
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1403
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1267
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1238
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      54
      1110
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1074
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1006
    Aihe