Stalin, marsalkka ja geralissimus!

Ansaitsi arvonsa

Stalingradin voittoisan taistelun jälkeen, keväällä 1943, Josif Stalin nimitettiin marsalkaksi, tämä oli hänen ensimmäinen sotilasarvonsa. Saksan kukistuttua toukokokuussa 1945 hänet ylennettiin generalissimukseksi.

Stalin oli sodan alun virheiden jälkeen erinomainen ylipäällikkö. Tämän on länsimainenkin sotahistoria tunnustanut. Hän ansaitsi sotilasarvonsa, johti maansa armeijan loistavaan voittoon vihollisistaan!

18

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seuraava

      Stalin sanoi kenraaleilleen että joukkojen todellinen taisteluarvo ja vahvuus on aina kerrottava hänelle vaikka taistelussa tulleet tappiot olisivat olleet suuriakin. Hitler puolestaan johti rykmentin kokoisia divisioonia koska TAHTO oli se mitä hän lakkaamatta toisti.

      Koska Suomen johto kieltäytyi aluevaihdoista ennen talvisotaa, tiesi Stalin siitä että vielä kerran tulee Suomi liittymään Saksan puolella hyökkäykseen Neuvostoliittoa vastaan. Eikä hän erehtynyt, muu on jälkiviisastelua ja jossittelua.Kaikkiaan voi sanoa että Stalin oli realisti numero yksi. Hän voitti kaikki sotansa.

    • puolella

      Onneksi Stalin ja Neuvostoliitto voittivat. Muutoin olisivat ihmiskokeet jatkuneet leirityksineen rotuhygienian merkeissä.

      Äärioikeisto taitaa tänä päivänäkin olla sitä mieltä ettei Neuvostoliiton kanssa voinut elää rauhassa. 45 vuotta kuitenkin elettiin mutta ennen sitä piti pistää turvat kiinni yltiöisänmaallisilta hihhuleilta.

      • Anonyymi

        Katynin joukkomurha (puol. zbrodnia katyńska, Katynin rikos) oli Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun NKVD:n toteuttama puolalaisten joukkomurha, joka tapahtui vuonna 1940. Teloitetut olivat sotavangeiksi otettuja Puolan armeijan upseereita, korkeasti koulutettuja ammattilaisia kuten opettajia, lääkäreitä, professoreita, tutkijoita sekä poliiseja ja valtion virkamiehiä.

        Puolan pakolaishallitus alkoi tiedustella Neuvostoliiton vangeiksi ottamien upseerien kohtaloa sen jälkeen, kun NL oli syksyllä 1939 hyökännyt Puolaan. Vuonna 1941 Neuvostoliitto ja Puola solmivat yhteistyösopimuksen, jonka mukaan upseereista oli tarkoitus kouluttaa Neuvostoliitossa uuden Puolan upseeriston ydin. Puolalaisupseerit kuitenkin olivat ja säilyivät kadoksissa Neuvostoliitossa, jonne heidät oli siirretty uudelleen koulutettaviksi, kunnes saksalaiset ilmoittivat julkisuuteen löytämistään joukkohaudoista huhtikuussa 1943. Saksan sotamenestyksen heikentyessä natsijohto ryhtyi käyttämään hautoja Neuvostoliiton vastaisessa propagandassa, osoittaakseen länsivalloille NL:n todellisen olemuksen. Haudat oli löydetty jo aikaisemmin vuonna 1942.

        Hautojen löytyminen ja Neuvostoliiton peittely-yritys

        13. huhtikuuta 1943 saksalaiset ilmoittivat puolalaisten upseerien joukkohautojen löytymisestä Katynista, Smolenskin läheltä. Heidät oli ilmoituksen mukaan surmattu alkuvuodesta 1940. Tutkimuksesta on sodanaikaisessa saksalaisessa Signal-lehdessä laaja kuvareportaasi. Natsipropaganda esitteli näyttävästi murhapaikan ja kutsui paikalle kansainvälisen patologian lääkärijoukon. Paikalla oli lääkäreitä Belgiasta, Bulgariasta, Tanskasta, Suomesta, Ranskasta, Italiasta, Kroatiasta, Alankomaista, Romaniasta, Ruotsista, Slovakiasta ja Unkarista. Suomea edusti professori Arno Saxén.

        Neuvostoliitto syytti joukkomurhasta natsi-Saksaa. Lontoosta käsin toiminut Puolan pakolaishallitus reagoi löytöön voimakkaasti protestoiden ja vaatien Punaisen Ristin suorittamaa puolueetonta tutkimusta asiasta. Neuvostoliitto vastasi katkaisemalla suhteet pakolaishallitukseen pysyvästi.

        Puolalaisten upseerien joukkomurha alettiin tuntea nimellä Katynin joukkomurha. Neuvostoliitossa tapausta pyrittiin peittelemään luomalla saksalaisten suorittamasta läheisen Hatynin kylän tuhoamisesta symboli natsien siviiliväestöön kohdistamille julmuuksille nimellä Hatynin joukkomurha. Neuvostoliitto esitteli Hatyniin rakentamaansa muistomerkkiä ulkomaisille vieraille peittääkseen Katynin tapauksen.

        Katynin uhrien omaiset ovat nostaneet Strasbourgissa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa kanteen Venäjää vastaan. Heitä edustaa asianajaja Roman Nowosielski. Venäjällä jutun tutkinnasta luovuttiin 2004, koska sen katsottiin olevan vanhentunut. Puolalaiset puolestaan pitävät juttua rikoksena ihmisyyttä vastaan. Tämän rikostyypin syyteoikeus ei vanhene koskaan.

        Puolan presidentti Lech Kaczynski ja kymmeniä Puolan korkeimpia virkamiehiä kuoli lento-onnettomuudessa 10. huhtikuuta 2010 Länsi-Venäjällä, kun puolalainen delegaatio oli matkalla Katynin joukkomurhan 70-vuotismuistojuhlaan.

        Marraskuussa 2010 Venäjän duuma antoi julkilausuman, jonka mukaan Stalin antoi henkilökohtaisesti määräyksen Katynin joukkomurhaan. Kommunistipuolue vastusti julkilausumaa ja väitti joukkomurhaa myytiksi.Duuman mukaan julkilausuma voi aloittaa uuden demokraattisiin arvoihin perustuvan suhteen Puolan kanssa. Puolan sejmin puhemies Grzegorz Schetyna kommentoi päätöksen olevan ”askel oikeaan suuntaan ja tärkeä merkki”. Päätös oli osa vuoden 2011 presidentti Dmitri Medvedevin de-stalinisointia, jonka tarkoituksena oli julkistaa Neuvostoliiton aikaisia ihmisoikeusrikkomuksia.


    • Tässä muutama

      Stalinin ja myöhempien johtajien tärkein virka oli Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomitean pääsihteeri. Lisäksi ministerineuvoston puheenjohtaja, pääministeri, sodan aikana oli myös puolustusministeri. Stalin oli maailmanhistorian etevimpiä vallankeskittäjiä. Muitakin virkoja ja arvonimiä lienee ollut...

    • Anonyymi

      Kukahan Stalinin ylensi?

      Ettei vain despootti olisi ihan itse itselleen myöntänyt näitä "ansaitsemiaan" sotilasarvoja.

      • Anonyymi

        Figes: Vallankumouksen Venäjä 1891-1991.

        Kun Neuvostoliitto oli romahtamaisillaan saksalaisten uhatesssa Stalingradia Stalin antoi heinäkuun 28. päivänä 1942 päiväkäskyn no 227. ”Ei askeltakaan taaksepäin”, jota ei tunnustettu julkisesti ennen kuin vasta 1988.

        Se määräsi joukot puolustamaan Neuvostoliiton maaperän jokaista metriä ”viimeiseen veripisaraan”, ja uhkasi”panikoivia” ja ”pelkureita”, jotka laistavat velvollisuudestaan. Erityisiä ” sulkuyksiköitä” (zagradotrjady) asetettiin vahvistamaan NKVD:n yksikköjä. Ne kulkivat Neuvostoliiton rintaman takana ja ampuivat sotilaat, jotka jättäytyivät jälkeen tai yrittivät paeta taistelusta.

        Sodan aikana nämä joukot ampuivat 158.000 Neuvostoliiton sotilasta; 436.000 vangittiin, 422.000 pantiin ”hyvittämään verellään” rikoksensa isänmaata vastaan palvelemalla erityisissä rangaistuspataljoonissa, joita käytettiin kaikkein vaarallisimpiin tehtäviin.


    • Anonyymi

      Stalin kieltäytyi Generalissimuksen arvosta, ja piti edelleen Marsalkan arvo merkkejä ja univormua.

      • Anonyymi

        Kieltäytyi itse itselleen myöntämästä sotilasarvosta. Pelkkää teatteria, jolla despootti yritti kerätä sotaan väsyneeltä kansaltaan sympatiairtopisteitä.

        Säälittävä vainoharhainen ja narsistinen despootti, jota toki Venäjällä suuresti ihaillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kieltäytyi itse itselleen myöntämästä sotilasarvosta. Pelkkää teatteria, jolla despootti yritti kerätä sotaan väsyneeltä kansaltaan sympatiairtopisteitä.

        Säälittävä vainoharhainen ja narsistinen despootti, jota toki Venäjällä suuresti ihaillaan.

        Lykkäät pötyä!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kieltäytyi itse itselleen myöntämästä sotilasarvosta. Pelkkää teatteria, jolla despootti yritti kerätä sotaan väsyneeltä kansaltaan sympatiairtopisteitä.

        Säälittävä vainoharhainen ja narsistinen despootti, jota toki Venäjällä suuresti ihaillaan.

        Stalinin vainot Puna-armeijassa ennen sotia

        NKVD ja puna-armeija

        Vuonna 1936 NKVD:n päällikkö Genrih Jagoda joutui itse syrjään siirretyksi. Neuvostoliiton kommunistisen puolueen kontrollikomitea ja puna-armeijan poliittinen osasto panivat toimeen salaisen poliisin puhdistuksen, jossa salaisen poliisin korkeimmat päälliköt ja tuhansia johtavia työntekijöitä vangittiin. NKVD:n johtoon siirtyi puolueen kontrollikomitean päällikkö Nikolai Ježov. Pian NKVD:n puhdistuksen jälkeen toteutettiin puna-armeijan puhdistus, jonka tekivät NKVD ja puolueen kontrollikomitea. Marsalkka Mihail Tuhatševski, marsalkka Vasili Blücher, marsalkka Aleksandr Jegorov, kenraali Yan Gamarnik, Leningradin komendantti Iona Jakir, Läntisen sotilasalueen päällikkö Ieronim Uborevitš, Moskovan sotilasakatemian johtaja Kork, ratsuväen komentaja Vitaly Primakov ja joukko muita kenraaleja omaisineen vangittiin. Puna-armeijan 80 000 upseerista vangittiin Stalinin vainoissa kaikkiaan 30 000. Puna-armeijan puhdistuksen jälkeen pantiin toimeen uudelleen NKVD:n puhdistus, jossa puna-armeija puolueen kontrollikomitean tuella vangitsi Ježovin esikuntineen.

        Pikaoikeudet

        Tuomioista päättivät sisäasiainkansankomissariaatin alaiset kolmimiehiset pikaoikeudet eli troikat, joiden päätöksistä ei ollut valitusoikeutta. Pikaoikeuden muodostivat yleinen syyttäjä, Valtion turvallisuuspäähallinnon eli GUGB:n paikallisjohtaja ja puolueen aluesihteeri. Syytetyille ei järjestetty kuulemistilaisuuksia, eikä heillä ollut oikeutta asianajajaan. Käytännössä pikaoikeus vain allekirjoitti valmiit kuolemantuomiot, jotka pantiin yleensä täytäntöön heti ja salaisesti syrjäisillä hiekkakankailla, minne oli helppo kaivaa joukkohautoja.


    • Anonyymi

      Stalinin kuolema ja ylistys

      Nykyään verenhimoiseksi diktaattoriksi tiedetty Josif Stalin kuoli arvostettuna miehenä.

      Suomen eduskunta piti Stalinin kuoleman johdosta hiljaisen hetken 60 vuotta sitten. Puhemies K. A. Fagerholm lausui, että Suomi oli menettänyt suuren ystävän.

      – Suomen kansa ja Suomen hallitus tekevät kunniaa generalissimus Stalinin paarien ääressä, julisti puolestaan pääministeri Urho Kekkonen radiopuheessaan.

      – Meillä suomalaisilla on se käsitys, ja monien tosiasioiden perusteella uskomme olevamme oikeassa, että generalissimus Stalinilla oli erityistä henkilökohtaista kiintymystä ja ystävyyttä Suomea kohtaan.
      Se oli aika paljon sanottu itänaapurin johtajasta, joka 1939 yritti talvisodassa valloittaa Suomen. Vain Väinö Tanner uskalsi sanoa ääneen, että tuskinpa Stalin mikään Suomen ystävä oikeasti oli.

      Stalin oli sodan jälkeen pelätty mies Suomessa. Lait pantiin joustamaan, kun Stalin painosti Suomen tuomitsemaan johtajansa vankilaan sotasyyllisinä.
      Kekkosella oli Stalinia ylistäessään ketunhäntä kainalossa. Suomi todisteli koko kylmän sodan ajan, että neuvostovaltion suuret miehet Lenin ja Stalin olivat Suomen itsenäisyyden kannalla.

      Väitetty kiintymys Suomeen juonsi vuoteen 1905, jolloin 26-vuotias Stalin opetteli ampumaan Pispalan rinteillä Tampereella. Hän käytti itsestään tuolloin vielä nimeä Koba (Lannistumaton). Myöhempi vallankumousnimi Stalin tarkoittaa teräksistä.

      Tampereella pidettiin bolshevikkipuolueen ensimmäistä yleisvenäläistä konferenssia. Sen aikana Stalin tapasi ensi kertaa Leninin.

      – Millainen innostus vallitsikaan! Vallankumous oli silloin kuumimmillaan, jokainen toveri oli suuren innostuksen vallassa, kaikki olivat valmiit taisteluun. Väliajoilla opeteltiin ampumaan, muisteli kokousta Leninin puoliso Nadezhda Krupskaja.

      Tamperelaisen Lenin-museon johtaja Aimo Minkkinen tietää kertoa, että Pispalassa toimi jo tuolloin punakaarti. Se harjoitteli lähimetsiköissä Pyynikillä ja Pispalassa.

      Stalin itse kuvaili tapaamista pettymykseksi.

      – Olin kuvitellut mielessäni Leninin jättiläiseksi, komeaksi ja edustavaksi. Millainen olikaan pettymykseni, kun sain nähdä aivan tavallisen, keskikokoa lyhyemmän miehen, joka ei kerrassaan mitenkään eronnut tavallisista kuolevaisista, Stalin muisteli.

      Vuonna 1917 Suomen itsenäisyyden tunnustaminen oli tuoreen kansallisuusasian komissaarin ensimmäisiä tehtäviä. Kekkonen muistutti, että päätöksen itsenäisyydestä olivat allekirjoittaneet sekä Lenin että Stalin.

      Sitä Kekkonen ei maininnut, että samojen herrojen bolshevikkihallitus lähetti Suomen punakaarteille aseita, jotta ne kumoaisivat porvarillisen Suomen hallituksen.

    • Anonyymi

      Jos kerran omien joukkojen lähettäminen sotaan on niiden ”tapattamista” niin historian pahin ”tapattaja” oli Josef Stalin, jonka komennossa kuoli 14,6 miljoonaa puna-armeijalaista toisessa maailmansodassa edetessään pitkälle Eurooppaan orjuuttamaan Itä-Blokin valtioita ja niiden kansoja!

      Saavutus kesti vain vuodet 1945-1990, jonka jälkeen Neuvostoliitto romahti ja menetti liki kaikki valloitukset samalla kun suuri joukko sen osiksi alistettuja maita karkasi vapauteen! Valloitusmielessä kaatuneiden sotilaiden uhri oli täysin turha!

      Sic Transit Gloria Mundi!

      • Anonyymi

        Hahaha mitäs jos yrittäisit säästää sen verran sairaseläkkeestäsi, että pystyisit ostamaan jonkin toista maailmansotaa käsittelevän historiankirjan.

        Ei vankileirillä kuollut ollut Stalinin komennossa, ja suurin osa kaatuneita kuoli Neuvostoliitossa, eikä pitkällä Euroopassa 😄


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahaha mitäs jos yrittäisit säästää sen verran sairaseläkkeestäsi, että pystyisit ostamaan jonkin toista maailmansotaa käsittelevän historiankirjan.

        Ei vankileirillä kuollut ollut Stalinin komennossa, ja suurin osa kaatuneita kuoli Neuvostoliitossa, eikä pitkällä Euroopassa 😄

        Stalin määräsi ja vastasi kaikesta ja sodassa kaatunut on yhtä kuollut tapahtuipa se kuoleminen missä tahansa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahaha mitäs jos yrittäisit säästää sen verran sairaseläkkeestäsi, että pystyisit ostamaan jonkin toista maailmansotaa käsittelevän historiankirjan.

        Ei vankileirillä kuollut ollut Stalinin komennossa, ja suurin osa kaatuneita kuoli Neuvostoliitossa, eikä pitkällä Euroopassa 😄

        Stalin oli ilman muuta vastuussa tekemisistään.
        Vaan mitäpä se Pikku Pioneeri tähän tosiasiaan vastaan vänisee?🤪


      • Anonyymi

        Lev Lopukhovsky joka on Venäjän Sotahistorian Akatemian puheenjohtaja on yhdessä Boris Kavakerchikin ja Harold Orensteinin kanssa tutkimuksissaan päätynyt kolmella eri laskutoimituksella että noin 14.6 miljoonaa neuvostoliittolaista sotilashenkilöä on kuollut sodassa tavalla tai toisella. Niihin lasketaan armeijan, laivaston ja ilmavoimien henkilöstön lisäksi myös NKVD:n sotilasyksiköiden, työpataljoonien, rajajoukkojen sekä partisaaniyksiköiden sotilaita. David Glantz heidän kirjansa esipuheessa tukee heidän lukemiaan. Glantz itse on jo vuosia aiemmin päätynyt arvioon 14.7 miljoonasta kuolleesta sotilashenkilöstä.


    • Anonyymi

      Stalin yritti korjata asiat 1930-luvun loppupuoliskolla. Stalin teloitutti olettamansa todelliset tai kuvitteelliset poliittiset vastustajansa, tai joilla oli heihin siteitä. Samalla hään tuhosi armeijansa johdon. Puna-armeijassa teloitettiin muun muassa

      viidestä Neuvostoliiton marsalkasta kolme,15 armeijankomentajasta 13, yhdeksästä amiraalista kahdeksan, 57 rintamankomentajasta 50,186 divisioonankomentajasta 154, kaikki armeijankomissaarit ja 28:sta rintamankomissaarista 25.

      Toimenpiteellä ehkä poistettiin armeijan mädännäisyys, mutta tuhottiin johtamiskyky ja siten sotilasorganisaation kyky suunnitelmalliseen toimintaan. Avautuneisiin vakansseihin nostettiin pikaisesti koulutettua uutta kantahenkilökuntaa, joka ei Talvisodan tuloksen perusteella kyennyt kohentamaan armeijan taistelutaitoa sotaan mennessä. Sisäisen sodan, huipentuma oli Talvisota. Ja tämä toinen sota päättyi kesällä 1941 Venäjän kansan yhdistyessä torjumaan fasistien rynnäkköä Äiti-Venäjälle.

    • Anonyymi

      isäaurinkoinen uskoi menestyviin johtajiinsa ja kuunteli heidän neuvojaan

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe