Mitä pahaa Daavidin väenlaskussa oli?

sun-glasses

Oliko Daavidin väenlaskussa kyse jostakin synnistä? Onko Jumala kieltänyt laskemasta väen määrää? Oliko jossakin kohden Raamatussa kielletty tällainen väenlasku vai mistä oikein oli kysymys kun Jumala ankarasti rankaisi tämän Daavidin määräämän teon vuoksi viattomia ihmisiä?

TOINEN SAMUELIN KIRJA 24
1.   Mutta Herran viha syttyi taas Israelia kohtaan, niin että hän yllytti
Daavidin heitä vastaan, sanoen: "Mene ja laske Israel ja Juuda".
2. Niin kuningas sanoi Jooabille, sotajoukon päällikölle, joka oli hänen luonaan: "Kiertele kaikki Israelin sukukunnat Daanista Beersebaan asti, ja pitäkää kansan katselmus, että minä saisin tietää kansan lukumäärän".
3. Jooab vastasi kuninkaalle: "Herra, sinun Jumalasi, lisätköön kansan, olkoon se kuinka suuri tahansa, satakertaiseksi, ja saakoon herrani, kuningas, nähdä sen omin silmin. Mutta miksi herrani, kuningas, haluaa sellaista?"
4. Kuitenkin kuninkaan sana velvoitti Jooabia ja sotapäällikköjä; niin Jooab ja sotapäälliköt lähtivät kuninkaan luota pitämään Israelin kansan katselmusta.
5. Ja he menivät Jordanin yli ja leiriytyivät Aroeriin, oikealle puolelle jokilaakson keskikohdalla olevaa kaupunkia, Gaadiin ja Jaeseriin päin.
6. Sitten he tulivat Gileadiin ja Tahtim-Hodsin maahan; sitten he tulivat Daan-Jaaniin ja sieltä ympäri Siidoniin.
7. Sitten he tulivat Tyyron linnoitukseen ja kaikkiin hivviläisten ja kanaanilaisten kaupunkeihin ja menivät sieltä Juudan Etelämaahan Beersebaan asti.
8. Ja kun he olivat kierrelleet koko maan, tulivat he yhdeksän kuukauden ja kahdenkymmenen päivän kuluttua takaisin Jerusalemiin.
9. Ja Jooab ilmoitti kuninkaalle kansan lasketun lukumäärän: Israelissa oli kahdeksansataa tuhatta sotakuntoista miekkamiestä, ja Juudassa oli viisisataa tuhatta miestä.
10. Mutta Daavidin omatunto soimasi häntä, sittenkuin hän oli laskenut kansan, ja Daavid sanoi Herralle: "Minä olen tehnyt suuren synnin tehdessäni tämän; mutta anna nyt, Herra, anteeksi palvelijasi rikos, sillä minä olen menetellyt ylen tyhmästi".
11. Ja kun Daavid aamulla nousi, oli profeetta Gaadille, Daavidin näkijälle, tullut tämä Herran sana:
12. "Mene ja puhu Daavidille: Näin sanoo Herra: Kolme ehtoa minä asetan sinun eteesi; valitse yksi niistä, niin minä teen sen sinulle".
13. Niin Gaad meni Daavidin tykö, ilmoitti ja sanoi hänelle: "Tuleeko nälkä seitsemäksi vuodeksi sinun maahasi, vai pakenetko sinä kolme kuukautta vihollisiasi, jotka ajavat sinua takaa, vai tuleeko rutto sinun maahasi kolmeksi päiväksi? Mieti nyt ja katso, mitä minä vastaan hänelle, joka minut lähetti."
14. Daavid vastasi Gaadille: "Minä olen suuressa hädässä. Me tahdomme langeta Herran käsiin, sillä hänen laupeutensa on suuri; ihmisten käsiin minä en tahdo langeta."
15. Niin Herra antoi ruton tulla Israeliin, aamusta alkaen määrättyyn aikaan asti; ja kansaa kuoli Daanista Beersebaan asti seitsemänkymmentä tuhatta miestä.
16. Mutta kun enkeli ojensi kätensä Jerusalemia kohti tuhotaksensa sen, katui Herra sitä pahaa ja sanoi enkelille, joka kansaa tuhosi: "Jo riittää; laske kätesi alas". Ja Herran enkeli oli silloin jebusilaisen Araunan puimatantereen luona.
17. Mutta nähdessään enkelin surmaavan kansaa sanoi Daavid Herralle: "Katso, minä olen tehnyt syntiä, minä olen tehnyt väärin; mutta nämä minun lampaani, mitä he ovat tehneet? Sattukoon sinun kätesi minuun ja minun isäni perheeseen."
18. Ja Gaad tuli Daavidin tykö samana päivänä ja sanoi hänelle: "Mene ja pystytä Herralle alttari jebusilaisen Araunan puimatantereelle".
19. Niin Daavid meni, Gaadin sanan ja Herran käskyn mukaan.
20. Mutta kun Arauna katsahti ulos ja näki kuninkaan palvelijoineen tulevan luoksensa, meni hän ulos ja kumartui kasvoillensa maahan kuninkaan eteen.
21. Ja Arauna sanoi: "Miksi herrani, kuningas, tulee palvelijansa luo?" Daavid vastasi: "Ostamaan sinulta puimatantereen, rakentaakseni Herralle alttarin, että vitsaus taukoaisi kansasta".
22. Arauna sanoi Daavidille: "Herrani, kuningas, ottakoon ja uhratkoon, mitä hyväksi näkee. Katso, tässä on härät polttouhriksi ja puimaäkeet sekä härkien valjaat haloiksi.
23. Tämän kaiken, kuningas, Arauna antaa kuninkaalle." Ja Arauna sanoi kuninkaalle: "Olkoon Herra, sinun Jumalasi, sinulle suosiollinen".
24. Mutta kuningas sanoi Araunalle: "Ei niin, vaan minä ostan ne sinulta täydestä hinnasta, sillä minä en uhraa Herralleni, Jumalalleni, ilmaiseksi saatuja polttouhreja". Niin Daavid osti puimatantereen ja härät viidelläkymmenellä hopeasekelillä.
25. Ja Daavid rakensi sinne alttarin Herralle ja uhrasi polttouhreja ja yhteysuhreja. Niin Herra leppyi maalle, ja vitsaus taukosi Israelista.

ENSIMMÄINEN AIKAKIRJA 21
1. Mutta saatana nousi Israelia vastaan ja yllytti Daavidin laskemaan
Israelin.
2. Niin Daavid sanoi Jooabille ja kansan päämiehille: "Menkää ja laskekaa Israel Beersebasta Daaniin asti ja ilmoittakaa minulle, että saan tietää heidän lukumääränsä".
3. Jooab vastasi: "Herra lisätköön kansansa, olkoon se kuinka suuri tahansa, satakertaiseksi. Ovathan he, herrani, kuningas, kaikki herrani palvelijoita. Miksi herrani pyytää tätä? Miksi Israel näin joutuisi vikapääksi?"
4. Kuitenkin kuninkaan sana velvoitti Jooabia, ja niin Jooab lähti ja kierteli koko Israelin. Sitten hän tuli Jerusalemiin.
5. Ja Jooab ilmoitti Daavidille kansan lasketun lukumäärän: koko Israelissa oli yksitoistasataa tuhatta sotakuntoista miekkamiestä, ja Juudassa oli neljäsataa seitsemänkymmentä tuhatta miekkamiestä.
6. Mutta Leevistä ja Benjaminista hän ei pitänyt katselmusta yhdessä muiden kanssa, sillä kuninkaan käsky oli Jooabille kauhistus.
7. Mutta tämä asia oli Jumalan silmissä paha, ja hän löi Israelia.
8. Niin Daavid sanoi Jumalalle: "Minä olen tehnyt suuren synnin tehdessäni tämän; mutta anna nyt anteeksi palvelijasi rikos, sillä minä olen menetellyt ylen tyhmästi".
9. Ja Herra puhui Gaadille, Daavidin näkijälle, näin: "Mene ja puhu Daavidille:
10. Näin sanoo Herra: Kolme minä asetan sinun eteesi: valitse itsellesi yksi niistä, niin minä teen sen sinulle".
11. Niin Gaad meni Daavidin tykö ja sanoi hänelle: "Näin sanoo Herra: Valitse itsellesi
12. joko kolme nälkävuotta tahi kolme kuukautta hävitystä ahdistajaisi vainotessa, vihollistesi miekka kintereilläsi, tahi kolmeksi päiväksi Herran miekka ja ruttotauti maahan, Herran enkeli tuottamaan tuhoa koko Israelin alueelle. Katso nyt, mitä minä vastaan hänelle joka minut lähetti."
13. Daavid vastasi Gaadille: "Minä olen suuressa hädässä. Tahdon langeta Herran käsiin, sillä hänen laupeutensa on sangen suuri; ihmisten käsiin minä en tahdo langeta."
14. Niin Herra antoi ruton tulla Israeliin, ja Israelista kaatui seitsemänkymmentä tuhatta miestä.
15. Ja Jumala lähetti enkelin Jerusalemia vastaan tuhoamaan sitä; ja kun se sitä tuhosi, katsoi Herra siihen ja katui sitä pahaa ja sanoi tuhoojaenkelille: "Jo riittää; laske kätesi alas". Ja Herran enkeli seisoi silloin jebusilaisen Ornanin puimatantereen luona.
16. Kun Daavid nosti silmänsä ja näki Herran enkelin seisovan maan ja taivaan välillä, kädessänsä paljastettu miekka ojennettuna Jerusalemin yli, lankesivat Daavid ja vanhimmat, säkkeihin verhottuina, kasvoillensa.
17. Ja Daavid sanoi Jumalalle: "Minähän käskin laskea kansan, ja minä siis olen se, joka olen tehnyt syntiä ja menetellyt pahoin. Mutta nämä minun lampaani, mitä he ovat tehneet? Herra, minun Jumalani, sattukoon sinun kätesi minuun ja minun isäni perheeseen, mutta ei sinun kansaasi, sille vitsaukseksi."
18. Silloin Herran enkeli käski Gaadin sanoa Daavidille, että Daavid menisi pystyttämään Herralle alttarin jebusilaisen Ornanin puimatantereelle.
19. Ja Daavid meni sen sanan mukaan, jonka Gaad oli Herran nimeen puhunut.
20. Ja kun Ornan kääntyi, näki hän enkelin, ja hänen neljä poikaansa piiloutui; sillä Ornan oli puimassa nisuja.
21. Mutta Daavid meni Ornanin luo, ja kun Ornan katsahti ylös ja näki Daavidin, lähti hän puimatantereelta ja kumartui Daavidin eteen kasvoilleen maahan.
22. Ja Daavid sanoi Ornanille: "Anna minulle puimatantereen paikka, rakentaakseni siihen Herralle alttarin; täydestä hinnasta anna se minulle, että vitsaus taukoaisi kansasta".
23. Ornan vastasi Daavidille: "Ota se itsellesi, ja herrani, kuningas, tehköön, mitä hyväksi näkee. Katso, minä annan härät polttouhriksi ja puimaäkeet haloiksi sekä nisut ruokauhriksi; kaikki minä annan."
24. Mutta kuningas Daavid sanoi Ornanille: "Ei niin, vaan minä ostan ne sinulta täydestä hinnasta; sillä minä en ota Herralle sitä, mikä on sinun, enkä uhraa ilmaiseksi saatua polttouhria".
25. Niin Daavid antoi Ornanille siitä paikasta kuudensadan sekelin painon kultaa.
26. Ja Daavid rakensi sinne alttarin Herralle ja uhrasi polttouhreja ja yhteysuhreja, ja kun hän huusi Herraa, vastasi Herra tulella, jonka hän lähetti taivaasta polttouhrialttarille.
27. Ja Herra käski enkelin pistää miekkansa tuppeen.
28. Siihen aikaan kun Daavid näki, että Herra oli kuullut häntä jebusilaisen Ornanin puimatantereella, uhrasi hän siellä.
29. Mutta Herran asumus, jonka Mooses oli teettänyt erämaassa, ja polttouhrialttari olivat siihen aikaan Gibeonin uhrikukkulalla.
30. Eikä Daavid rohjennut mennä Jumalan eteen etsimään häntä, sillä hän oli peljästynyt Herran enkelin miekkaa.

61

3046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuija-Sisko

      Aina olen ihmetellyt tuota samaa paikkaa minäkin! Olisi mielenkiintoista saada tuohon kunnon perustelu; mitä pahaa väenlaskussa oli?

      • to...

        kukaan tiedä se ei ollut selvä enää Aikakirjojen kirjoittajallekaan joka ratkaisi asian niin että ei enää YHWH ollutkaan käskijä vaan satan, joka tässä tekee yhden harvoista vierailuistaan VT:ssä. Eli Aikakirjojen mukaan väenlaskenta oli paha koska käskijä ei ollutkaan YHWH, vanhimmassa versiossa syy ei selviä.


      • to... kirjoitti:

        kukaan tiedä se ei ollut selvä enää Aikakirjojen kirjoittajallekaan joka ratkaisi asian niin että ei enää YHWH ollutkaan käskijä vaan satan, joka tässä tekee yhden harvoista vierailuistaan VT:ssä. Eli Aikakirjojen mukaan väenlaskenta oli paha koska käskijä ei ollutkaan YHWH, vanhimmassa versiossa syy ei selviä.

        on selvä ja yksinkertaisesti se, että kuningas Daavid antoi sotapäällikölleen sellaisen tehtävän, jota ihmisten on mahdoton suorittaa. Se on sama kuin käskisi laskemaan taivaan tähtien lukumäärän tai merien rantojen hiekkasirut!:

        1. Moos. 32:12
        "Olethan itse sanonut: 'Minä teen sinulle hyvää ja annan sinun jälkeläistesi luvun tulla paljoksi kuin meren hiekka, JOTA EI VOIDA LUKEA SEN PALJOUDEN TÄHDEN'."


      • to..
        ekivaari kirjoitti:

        on selvä ja yksinkertaisesti se, että kuningas Daavid antoi sotapäällikölleen sellaisen tehtävän, jota ihmisten on mahdoton suorittaa. Se on sama kuin käskisi laskemaan taivaan tähtien lukumäärän tai merien rantojen hiekkasirut!:

        1. Moos. 32:12
        "Olethan itse sanonut: 'Minä teen sinulle hyvää ja annan sinun jälkeläistesi luvun tulla paljoksi kuin meren hiekka, JOTA EI VOIDA LUKEA SEN PALJOUDEN TÄHDEN'."

        tehtävä eikä kumpikaan lähteistäkään sano näin ja varhaisin lähdehän kertoo YHWH:n antaneen käskyn.
        VT sisältää valtavasti aineistoa josta kukaan ei enää tiedä mitä se aikoinaan on tarkoittanut eikä tiedetty edes muutama sata vuotta kunkin tekstin kirjoitamisen jälkeen. Ajatusmaailmaa on kadonnut ja mahdolliset yhteydet myös, turha silloin on tulkita sen mukaan mitä nyt ajattelemme, kun ei ole uusia lähdelöytöjäkään jotka valaisisivat asiaa.


      • to.. kirjoitti:

        tehtävä eikä kumpikaan lähteistäkään sano näin ja varhaisin lähdehän kertoo YHWH:n antaneen käskyn.
        VT sisältää valtavasti aineistoa josta kukaan ei enää tiedä mitä se aikoinaan on tarkoittanut eikä tiedetty edes muutama sata vuotta kunkin tekstin kirjoitamisen jälkeen. Ajatusmaailmaa on kadonnut ja mahdolliset yhteydet myös, turha silloin on tulkita sen mukaan mitä nyt ajattelemme, kun ei ole uusia lähdelöytöjäkään jotka valaisisivat asiaa.

        yksinkertaisesti mahdoton, josta Jumala on sanonut: "SITÄ EI VOIDA LUKEA?"


      • to...
        ekivaari kirjoitti:

        yksinkertaisesti mahdoton, josta Jumala on sanonut: "SITÄ EI VOIDA LUKEA?"

        sama Jumala antoi käskyn lukea väestö. Tietyn alueen asukkaat voidaan ja voitiin muinoinkin laskea.


      • to... kirjoitti:

        sama Jumala antoi käskyn lukea väestö. Tietyn alueen asukkaat voidaan ja voitiin muinoinkin laskea.

        vertailu osoittaa, että "Jumalan viha" ja "saatana" ovat yksi ja sama asia. Ja koska "lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan", on liha sitä Jumalassa olevaa "saatanaa", josta Jeesus jyrisi: "Te olette isästä perkeleestä ja isänne himoja te tahdotte noudattaa."

        Mutta "Herra on Henki", ja tuli tekemään Jumalan tahdon. Kristus Jeesus on Jumalan rakkaus ja "oikea käsi" joka 'tekee väkeviä tekoja'. Lihan mieli, saatana, "Jumalan hulluus" ja vasen käsi sen sijaan särkee ja hajottaa:

        5. Moos. 32:39
        "Katsokaa nyt, että minä, minä olen, eikä yhtäkään jumalaa ole minun rinnallani. Minä kuoletan ja minä teen eläväksi, minä lyön ja minä parannan; eikä ole sitä, joka pelastaisi minun käsistäni."

        Uskokoot muut miten haluavat, mutta olen sydämessäni varma, että Kristusta, Voideltua elämää Raamattu kutsuu Jumalan oikeaksi kädeksi ja saatanaa "Jumalan kauhuksi" ja "Jumalan hulluudeksi":

        Job 13:21
        "ota pois kätesi minun päältäni, ja älköön kauhusi minua peljättäkö"; ... ja:

        Ps. 32:4
        "Sillä yötä päivää oli sinun kätesi raskaana minun päälläni; minun nesteeni kuivui niinkuin kesän helteessä. Sela."

        Ps. 118:16
        "Herran OIKEA KÄSI korottaa, Herran oikea käsi tekee väkeviä tekoja."

        Koska Jumalan oikea käsi mitä todennäköisimmin on Kristus, jää sen "väärän käden" osuus saatanan töiksi ja teoiksi, "Jumalan hulluudeksi" joka sekin on ihmisiä vahvempi.


      • Anonyymi
        ekivaari kirjoitti:

        on selvä ja yksinkertaisesti se, että kuningas Daavid antoi sotapäällikölleen sellaisen tehtävän, jota ihmisten on mahdoton suorittaa. Se on sama kuin käskisi laskemaan taivaan tähtien lukumäärän tai merien rantojen hiekkasirut!:

        1. Moos. 32:12
        "Olethan itse sanonut: 'Minä teen sinulle hyvää ja annan sinun jälkeläistesi luvun tulla paljoksi kuin meren hiekka, JOTA EI VOIDA LUKEA SEN PALJOUDEN TÄHDEN'."

        Ai sille jonka se tapatti ja jonka vaimon se pani raskaaksi ??? Salomo pani kleopatroja .


    • Jumalan antama lupaus oli niin suuri, ettei sitä ihmiset pysty lukemaan, arvioimaan ja mittaamaan joten kuningas Daavid antoi Jooabille MAHDOTTOMAN tehtävän.

      Aabrahamille annettu lupaus:

      1. Moos. 15:5
      "Ja hän vei hänet ulos ja sanoi: "Katso taivaalle ja lue tähdet, JOS TAIDAT NE LUKEA". Ja hän sanoi hänelle: "Niin paljon on sinulla oleva jälkeläisiä".

      Vastaavasti ihmisten nykyisin tekemät aikalaskelmat tuhatvuotisesta valtakunnasta ja Herran tulemuksen ajan kohdasta sekä monesta tapahtumasta ovat Daavidin väestölaskentaan verrattavia JUMALAN SANAN VASTAISIA tekoja sekä tapahtumia:

      Ap. t. 1:7
      "Hän sanoi heille: »Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut»,"

      Yksi synti monien muiden joukossa meillä on tämä puuttuminen meille kuulumattomiin asioihin. Nykyisinkin "uskovaiset" väittävät varmaksi sellaisia asioita joita eivät ymmärrä; darwinismi, evoluutio, luomispäivien pituus, maan ikä jne. Ja sitten vielä ihmettelemme, kun sattuu niitä satojatuhansia tappavia tsunameita ja maanjäristyksiä!

      5. Moos. 31:29
      "Sillä minä tiedän, että te minun kuoltuani vaellatte kelvottomasti ja poikkeatte siltä tieltä, jota minä käskin teidän vaeltaa. Sentähden on onnettomuus kohtaava teitä aikojen lopulla, kun te teette sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitatte hänet kättenne teoilla."

      • Kartsa

        mutta ei meitin 'oppineet'.


      • RitariOlevainen

        "Vastaavasti ihmisten nykyisin tekemät aikalaskelmat tuhatvuotisesta valtakunnasta ja Herran tulemuksen ajan kohdasta sekä monesta tapahtumasta ovat Daavidin väestölaskentaan verrattavia JUMALAN SANAN VASTAISIA tekoja sekä tapahtumia:"

        Johanneksen Ilmestyskirjassa sanotaan, että tieto lisääntyy, ja että Ilmestyskirja ei ole enää lukittu, vaan kaikkien luettavissa.

        Ja jos Raamatun mukaan aikanaan tulevasta tuhatvuotisesta valtakunnasta ,Raamatulla perustellen kerrotaan, niin ei se riko sitä, ettei meidän tarvitse tietää aikoja eikä hetkiä.
        Ei tarvitsekkaan, enkä ainkaan minä ole koskaan sijoittanut sitä millekkään vuosiluvulle, en päivälle en kuukaudelle, vaan sitten kun aika on, ja se aika on Jumalan teidossa, mutta Raamattu selvään opettaa, että tuhatvuotinen valtakunta on todellisuus, täällä ajassa maanpäällinen todellisuus, sitten kun sen aika on, sitä minä en teidä koska, sen tiedän Raamatun perusteella, että Jeesuksen toisen tulemisen jälkeen, kunhan Hän tulee ensin Israelille, ja sitten sen jälkeen tämä todellinen rauhanvaltakunta perustetaan maanpääle, kun aika on , en tiedä koska, mutta se on tuleva.


      • Anonyymi

        Missä on KETURAN 6 Lapsen jälkeläiset .


    • RitariOlevainen

      Daavid ylpistyi, kun katseli israelin suurta voittoisaa armeijaa, ja kansaa joka palvoi kuningastaan.
      Vaikka Jumala oli sanounut, että Aabrahamin jälkeläisiätulee olemaan niin paljon, kuin on tähtiä taovaalla, ettei niitä voi lukea.
      Nyt Daavid kuitenkin käski alaisiaan vastoin Jumalan sanaa laskemaan kansan, Hän rikkoi Jumalaa vastaan, joka oli ylpeyttä, ja itsensä koroittamista ohi Jumalan , ja Hänen sanansa.

      Ja siinä oli sekin vielä, että Daavid pani voittoisan menstyksensä kansan ansioksi, eikä Jumalan, vaikka Jumala oli sanonut profeettain kautta, "Ei väellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra"!
      Daavid siis uhosi paljolla väellään, ikäänkuin se olisi ollut kaiken menstyksen takana eikä Jumalan armo!
      Tähän samaan voi tämänkin päivän uskova langeta!

      • omia oletuksiaan, mutta jo Daavidin sotapäällikkö Jooab ymmärsi mistä on kysymys; että Daavid oli antanut hänelle selvästi Jumalan tahdon vastaisen tehtävän, jota seuraa rangaistus, ja sitä varten sekä lieväntääkseen tulevaa tuomiota jätti jonkun sukukunnan asekuntoiset miehet laskematta.

        Ja ihmisten aikalaskelmista on jo tähänkin mennessä koitunut uskovaisille pelkkää aiheellista häpeää, koska Jeesus antoi selvän ohjeen:

        Ap. t. 1:7
        "Hän sanoi heille: »Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut»", joten, jos et usko Jeesuksen selvää opetusta, se on Sinun asiasi!


      • to...
        ekivaari kirjoitti:

        omia oletuksiaan, mutta jo Daavidin sotapäällikkö Jooab ymmärsi mistä on kysymys; että Daavid oli antanut hänelle selvästi Jumalan tahdon vastaisen tehtävän, jota seuraa rangaistus, ja sitä varten sekä lieväntääkseen tulevaa tuomiota jätti jonkun sukukunnan asekuntoiset miehet laskematta.

        Ja ihmisten aikalaskelmista on jo tähänkin mennessä koitunut uskovaisille pelkkää aiheellista häpeää, koska Jeesus antoi selvän ohjeen:

        Ap. t. 1:7
        "Hän sanoi heille: »Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut»", joten, jos et usko Jeesuksen selvää opetusta, se on Sinun asiasi!

        " YHWH vihastui jälleen Israeliin, ja yllyttääkseen Daavidia kansaa vastaan hän sanoi: "Mene ja laske Israelin ja Juudan väki." 2.Sam 24:1


      • ekivaari kirjoitti:

        omia oletuksiaan, mutta jo Daavidin sotapäällikkö Jooab ymmärsi mistä on kysymys; että Daavid oli antanut hänelle selvästi Jumalan tahdon vastaisen tehtävän, jota seuraa rangaistus, ja sitä varten sekä lieväntääkseen tulevaa tuomiota jätti jonkun sukukunnan asekuntoiset miehet laskematta.

        Ja ihmisten aikalaskelmista on jo tähänkin mennessä koitunut uskovaisille pelkkää aiheellista häpeää, koska Jeesus antoi selvän ohjeen:

        Ap. t. 1:7
        "Hän sanoi heille: »Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut»", joten, jos et usko Jeesuksen selvää opetusta, se on Sinun asiasi!

        Jumala on se, joka lyö ja parantaa:

        Jes. 19:22
        "Herra lyö egyptiläisiä, lyö ja parantaa; he palajavat Herran tykö, ja hän kuulee heidän rukouksensa ja parantaa heidät."

        Meidän lihamme on Raamatun Egypti, (pimeä maa) joka ei voi ottaa vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on", se on se "lihan mieli (joka) on vihollisuus Jumalaa vastaan".

        Kristus Jeesus on Jumalan Rakkaus joka rakentaa, mutta Saatana on sama kuin "Jumalan viha" ja Jumalan viha on yhtä kuin saatana, hajottaa, varastaa ja tuhoaa, Jumalan tahdon vastustaja, joka on meidän lihamme, Jumalan vasen käsi, hajottaja! Kristus Jeesus on Jumalan rakkaus, Jumalan "oikea käsi" ja Jumalalla on joka tehtävää varten omat miehensä sekä astiansa:

        2. Tim. 2:20
        "Mutta suuressa talossa ei ole ainoastaan kulta-ja hopea-astioita, vaan myös puu-ja saviastioita, ja toiset ovat jaloa, toiset halpaa käyttöä varten."

        Orjattarista syntyneet ja tietoisesti syntiä tehneet joutuvat kiroamaan omat tekonsa Eebalin vuorelta,

        5. Moos. 27:
        12. "Kun te olette menneet Jordanin yli, asettukoot nämä Garissimin vuorelle siunaamaan kansaa: Simeon, Leevi, Juuda, Isaskar, Joosef ja Benjamin.
        13. Nämä taas asettukoot Eebalin vuorelle lausumaan kirouksen: Ruuben, Gaad, Asser, Sebulon, Daan ja Naftali".

        Meidän lihamme edustaa siis orjattarista syntyneitä ja synnin tekijöitä. Kaikki jakautuu kahtia; kuusi sukukuntaa siunaa ja kuusi sukukuntaa kiroaa. On olemassa kymmenen neitsyttä, joista viisi on viisasta ja viisi tyhmää. Näin se menee!


      • Anderfson

        RitariOlevaisen, vastaus kertoi kaiken tarpeellisen tuosta asiasta.

        Noin minäkin tuon asian ymmärrän.

        Kyseessä oli juuri ylpeys sekä väkeen ja voimaan luottaminen, jossa Jumala unohtui.


      • RitariOlevainen
        ekivaari kirjoitti:

        omia oletuksiaan, mutta jo Daavidin sotapäällikkö Jooab ymmärsi mistä on kysymys; että Daavid oli antanut hänelle selvästi Jumalan tahdon vastaisen tehtävän, jota seuraa rangaistus, ja sitä varten sekä lieväntääkseen tulevaa tuomiota jätti jonkun sukukunnan asekuntoiset miehet laskematta.

        Ja ihmisten aikalaskelmista on jo tähänkin mennessä koitunut uskovaisille pelkkää aiheellista häpeää, koska Jeesus antoi selvän ohjeen:

        Ap. t. 1:7
        "Hän sanoi heille: »Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut»", joten, jos et usko Jeesuksen selvää opetusta, se on Sinun asiasi!

        Sanoin aivan selvästi, selittelemättä, että en ole mistää ajoista koskaan puhunut, ainoastaan, että, esm. Ilmestyskirjan tapahtumat eivät vielä ole tapahtuneet, ehkä siinä, että ollaan vähänaasian seitsemän seurakunnan ajassa, sieltä löytyy jokaiselle seurakunta, jos on rehellinen sille, mitä sydämessään on suhteessa Jeesukseen !

        Ja tämä tuhatvuotinen valtakunta on siellä Ilmestyskirjan tulevissa tapahtumissa, eikä siis ole vielä tapahtunut, että ainoastaan tässä mielssä on kyse aijosiat.

        Jeesuskin käski seurata aikain merkkejä, on eriasia, jos aletaan latelemaan vuosilukuja ja kuukausia, ja jopa päiviä, siihen en ole syyllistynyt, eikä mielestäni tällä palstalla kukaan ole ennustajaksi alkanut.
        Kuuluu jehovalaisten uskontoon asetella vuosilukuja!


      • RitariOlevainen
        ekivaari kirjoitti:

        omia oletuksiaan, mutta jo Daavidin sotapäällikkö Jooab ymmärsi mistä on kysymys; että Daavid oli antanut hänelle selvästi Jumalan tahdon vastaisen tehtävän, jota seuraa rangaistus, ja sitä varten sekä lieväntääkseen tulevaa tuomiota jätti jonkun sukukunnan asekuntoiset miehet laskematta.

        Ja ihmisten aikalaskelmista on jo tähänkin mennessä koitunut uskovaisille pelkkää aiheellista häpeää, koska Jeesus antoi selvän ohjeen:

        Ap. t. 1:7
        "Hän sanoi heille: »Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut»", joten, jos et usko Jeesuksen selvää opetusta, se on Sinun asiasi!

        "omia oletuksiaan, mutta jo Daavidin sotapäällikkö Jooab ymmärsi mistä on kysymys; että Daavid oli antanut hänelle selvästi Jumalan tahdon vastaisen tehtävän, jota seuraa rangaistus, ja sitä varten sekä lieväntääkseen tulevaa tuomiota jätti jonkun sukukunnan asekuntoiset miehet laskematta."

        - juuri painotinkin, että Daavid ylpistyi, ja rikkoi Jumalaa vastaan, "ei väellä, eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra"!

        Miksi ekivaari tahallasi tahdot ymmärtää minun kommenttejani väärin, tai sitten et lue niitä lainkaan, koska aliarvioit minun tietämystäni, vaikka Raamatulla perustelen kommenttini ?

        En toki tiedä hetikään kaikkea, mutta sen mitä kirjoitan tänne, olen Raamatusta, ja vakailta helluntaisaarnaajilta oppinut, ja koska heidän sanomansa kestää Raamatulla tarkastelun, niin miksi en voisi olla oikeassa?

        Hyväksyn toki kaiken sen, sinunkin kirjoituksista, mikä kestää Raamatun Sanalla koettelun, niikuin Raamattu asian antaa ymmärtää, ei niin, kuin sinä tai minä sen omassa järjessämme saatamme ymmärtää.
        Koska Raamatun opin voi selittää ainaostaan Raamatulla itsellään, ja silloin ei ole ristiriitaa.


      • RitariOlevainen kirjoitti:

        "omia oletuksiaan, mutta jo Daavidin sotapäällikkö Jooab ymmärsi mistä on kysymys; että Daavid oli antanut hänelle selvästi Jumalan tahdon vastaisen tehtävän, jota seuraa rangaistus, ja sitä varten sekä lieväntääkseen tulevaa tuomiota jätti jonkun sukukunnan asekuntoiset miehet laskematta."

        - juuri painotinkin, että Daavid ylpistyi, ja rikkoi Jumalaa vastaan, "ei väellä, eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra"!

        Miksi ekivaari tahallasi tahdot ymmärtää minun kommenttejani väärin, tai sitten et lue niitä lainkaan, koska aliarvioit minun tietämystäni, vaikka Raamatulla perustelen kommenttini ?

        En toki tiedä hetikään kaikkea, mutta sen mitä kirjoitan tänne, olen Raamatusta, ja vakailta helluntaisaarnaajilta oppinut, ja koska heidän sanomansa kestää Raamatulla tarkastelun, niin miksi en voisi olla oikeassa?

        Hyväksyn toki kaiken sen, sinunkin kirjoituksista, mikä kestää Raamatun Sanalla koettelun, niikuin Raamattu asian antaa ymmärtää, ei niin, kuin sinä tai minä sen omassa järjessämme saatamme ymmärtää.
        Koska Raamatun opin voi selittää ainaostaan Raamatulla itsellään, ja silloin ei ole ristiriitaa.

        että kuningas Daavid ylpistyi, mutta Jumalan rangaistuksella kansaa vastaan Jumala halusi opettaa Daavidille, että kansa on Jumalan omaisuutta eikä Daavidin, ja esimerkiksi ruttotautien ja sotien seurauksena voi muutamassa päivässä luvut muuttua.

        Oliko se ylpeyttä vai pelkkää uteliaisuutta, oli se väestölaskenta vastoin sitä Jumalan sanaa, että sen "paljoutta ei voida laskea!"

        Pyrin vain kirjoituksellani ilmaisemaan, että Daavidin käsky oli "lihan teko", vihollisuus Jumalaa kohtaan, jonka vaikuttimia yksityiskohtaisemmin selostin tämän saman aiheen kohdassa "Mutta mutta klo 11:20.

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä, että Raaamatun opin voi selittää oikein vain itsellään Raamatun sanalla.


      • Anderfson kirjoitti:

        RitariOlevaisen, vastaus kertoi kaiken tarpeellisen tuosta asiasta.

        Noin minäkin tuon asian ymmärrän.

        Kyseessä oli juuri ylpeys sekä väkeen ja voimaan luottaminen, jossa Jumala unohtui.

        Niin, Ritarin selitys on uskottava. Ekin selitys on heppoinen eikä uskottava ollenkaan.
        Daavid oli aikaisemmin poikasena voittanut Goljatin Herran Hengen avulla. Nyt hän näytti luottavan enemmän lihan käsivarteen.


      • Anonyymi

        Samoin olen ymmärtänyt asian.


      • Anonyymi
        ekivaari kirjoitti:

        Jumala on se, joka lyö ja parantaa:

        Jes. 19:22
        "Herra lyö egyptiläisiä, lyö ja parantaa; he palajavat Herran tykö, ja hän kuulee heidän rukouksensa ja parantaa heidät."

        Meidän lihamme on Raamatun Egypti, (pimeä maa) joka ei voi ottaa vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on", se on se "lihan mieli (joka) on vihollisuus Jumalaa vastaan".

        Kristus Jeesus on Jumalan Rakkaus joka rakentaa, mutta Saatana on sama kuin "Jumalan viha" ja Jumalan viha on yhtä kuin saatana, hajottaa, varastaa ja tuhoaa, Jumalan tahdon vastustaja, joka on meidän lihamme, Jumalan vasen käsi, hajottaja! Kristus Jeesus on Jumalan rakkaus, Jumalan "oikea käsi" ja Jumalalla on joka tehtävää varten omat miehensä sekä astiansa:

        2. Tim. 2:20
        "Mutta suuressa talossa ei ole ainoastaan kulta-ja hopea-astioita, vaan myös puu-ja saviastioita, ja toiset ovat jaloa, toiset halpaa käyttöä varten."

        Orjattarista syntyneet ja tietoisesti syntiä tehneet joutuvat kiroamaan omat tekonsa Eebalin vuorelta,

        5. Moos. 27:
        12. "Kun te olette menneet Jordanin yli, asettukoot nämä Garissimin vuorelle siunaamaan kansaa: Simeon, Leevi, Juuda, Isaskar, Joosef ja Benjamin.
        13. Nämä taas asettukoot Eebalin vuorelle lausumaan kirouksen: Ruuben, Gaad, Asser, Sebulon, Daan ja Naftali".

        Meidän lihamme edustaa siis orjattarista syntyneitä ja synnin tekijöitä. Kaikki jakautuu kahtia; kuusi sukukuntaa siunaa ja kuusi sukukuntaa kiroaa. On olemassa kymmenen neitsyttä, joista viisi on viisasta ja viisi tyhmää. Näin se menee!

        2timoteus astioita . Onkohan jollain varastettuja astioita ....tuhoonvihittyä ?!!


      • Anonyymi

        "Vaikka Jumala oli sanounut, että Aabrahamin jälkeläisiätulee olemaan niin paljon, kuin on tähtiä taovaalla, ettei niitä voi lukea."

        Ensinnäkin, "kuin tähtiä taivaalla " on vertauskuva. Toiseksi, Jumala puhui kaukaisesta tulevaisuudesta. Israelin kansaa ei tuossa vaiheessa ollut niin paljon, ettei heitä voinut laskea. Nyt heitä ei voi laskea, koska ovat diasporassa ympäri maailmaa. Nuo Jumalan sanat eivät voineet olla peruste. Kyse oli varmasti Daavidin motiiveista. Ehkä hän oli oman valtansa lumoissa ja yritti todistella sitä väenlaskennalla.


    • Jumalan voideltu

      Kansa kapinoi ja möykkäsi ilmeisesti siitä,kun kuninkaalla oli monia vaimoja ja useita sivuvaimoja ja sitten kehtasi vielä verottaa kansaa.ilmeisesti tyyliin:-"Veroja kyllä osaat kerätä,mutta mitä niillä verorahoilla teet,elätät vaimojasi vai?Mitä ja missä on sosiaaliturva?Tiedätkö edes,kuinka monta elätettävää sinulla on(kansalaisia)?Herra yllytti ja saatana viekoitteli samalla Daavidia suorittamaan väenlaskun.Saatana ja Herra olivat molemmat sitä mieltä,että väen lasku on suoritettava.Herra antoi käskyn Profeetta Daavidille(eli se pitäisi laskea itse)Daavid otti Herran käskyn kuitenkin vastaan "Kuningas Daavidina" ja valtaansa apuna käyttäen teetätti sen sotavoimien ylimmällä komentajalla,iso serkulla nimeltä Joab.Joab,joka tajusi Daavidin käyttäytyvän väärin Herra kohtaan,laittoi "vahingon kiertämään".Tuttua touhua sotaväestä.Joab laski ainoastaan valtion sotaväen ja reservin miesvahvuuden.Kansahan kapinoi.Voisi sanoa,että molemmille,Daavidille ja Joabille,oli annettu "soturin luonne".Herran rankaisuhan oli tulossa kansalle joka tapauksessa.

    • Mulkaisepa minun galleriastani sitä linkkiä, jossa selvitetään Raamatun 'virheitä' ja 'moraalittomuuksia'. Sieltä tuokin aihe löytyy.

    • Pentecostal*

      epäluottamuksesta Jumalan ohjeita kohtaan tiukassa tilanteessa...

    • totuuden etsijä

      Mietin tätä samaista sanankohtaa ja aloin etsiä netistä onko tästä asiasta keskusteltu ja tämä ketju löytyi.

      Ollaanko samaa mieltä keskustelijoiden kanssa siitä miksi tuo Daavidin määräämä väenlasku oli Jumalan silmissä niin paha asia?

    • Kysymys on ylpeydestä. Häntä kiinnosti, kuinka suurta armeijaa hän johtaa. Hän siis katsoi lihallisin silmin ja laski "lihan käsivartensa" koon. Armeijan koolla ei ole mitään merkitystä, jos luottaa siihen, eikä Jumalaan.

    • Kiitokset, nimimerkki "totuuden etsijä", sun-glassesin vuonna 2006 tekemään avaukseen tästä asiasta. Olin itse jo unohtanut, jotta olen joskus vastannut tuon kaltaiseen asiaan, mutta vieläkin pidän vastaustani asiallisena ja Jumalan sanalla perusteltuna.

      Kuuliaisuus Jumalalle ja tottelevaisuus hänen tahdolleen on Isälle Jumalalle tärkeä asia kaikkina aikoina, ja nykyisinkin uskon Isän arvostavan kuuliaisuutta ja tottelevaisuutta hänen sanansa kautta antamalle tahdolleen. Esimerkiksi mitä on kirjoitettu Jumalan sanassa ja Kristuksen terveessä opissa pysymisestä:

      1. Korinttolaiskirje 4
      6 "Tämän olen, veljet, sovittanut itseeni ja Apollokseen, teidän tähtenne, että meistä oppisitte tämän: "Ei yli sen, mikä kirjoitettu on", ettette pöyhkeillen asettuisi mikä minkin puolelle toista vastaan." [1. Tim. 1:4; 2.Tim. 4:3]

      • Piti minun vielä edellisessä kirjoituksessani mainita, että kaikki lihan mukaan syntyneet kansat voidaan lukea ja laskea kohtalaisen hyvällä tarkkuudella, mutta Hengestä syntyneet Jumalan omat, todellisen Israelin, tuntee vain Isä yksin ja poika [2.Tim.2:19]


      • totuuden etsijä

        Kiitos kiitoksista. Aloituksesta on seurannut mielenkiintoista keskustelua aiheesta. Minua ihmetyttää erityisesti tuo kohta, että väenlaskun idea lähti Jumalalta (?!!!) Siis Jumala käskee tehdä jotakin joka on väärin. Daavidin olisi kai pitänyt jättää noudattamatta Jumalan käskyä ollakseen syyllistymättä syntiin. Minusta tämä on aika omituista.

        "1. Mutta Herran viha syttyi taas Israelia kohtaan, niin että hän yllytti
        Daavidin heitä vastaan, sanoen: "Mene ja laske Israel ja Juuda"."


      • totuuden etsijä kirjoitti:

        Kiitos kiitoksista. Aloituksesta on seurannut mielenkiintoista keskustelua aiheesta. Minua ihmetyttää erityisesti tuo kohta, että väenlaskun idea lähti Jumalalta (?!!!) Siis Jumala käskee tehdä jotakin joka on väärin. Daavidin olisi kai pitänyt jättää noudattamatta Jumalan käskyä ollakseen syyllistymättä syntiin. Minusta tämä on aika omituista.

        "1. Mutta Herran viha syttyi taas Israelia kohtaan, niin että hän yllytti
        Daavidin heitä vastaan, sanoen: "Mene ja laske Israel ja Juuda"."

        totuuden etsijä

        Ymmärrät tuon, kun luet Jobin kirjan.


      • totuuden etsijä
        jari-pek-ka kirjoitti:

        totuuden etsijä

        Ymmärrät tuon, kun luet Jobin kirjan.

        Olen minä lukenut Jobin kirjan. Mutta ei Jumala siinä ensinnä vihastu Jobiin vaan Jumala suostuu antamaan Jobin kärsittäväksi nämä kaikki kauheat koettelemukset kun saatana antaa ensin vinkin että näin tekemällä Job kiroaa Jumalan.

        Minkä takia Jumala tarvitsee tällaisia kokeita kun Hän kuitenkin tietää miten siinä lopulta käy?

        Jumala ei varmaankaan voinut saatanalle sanoa että Daavid on erityisen onnistunut uskovainen. Kaikki tietävät miten oli käynyt Batseban kanssa ja että Batseban miehelle kävi siinä jutussa aika huonosti. Ei Daavidin erinomaisuutta tarvinnut alkaa koettelemaan, tiesihän Jumala että Daavid on erehtyväinen ihminen vaikka olikin Jumalan mielen mukainen.

        Onko samantapainen asia kuin se, kun Jumala monta paadutti Faaraon olemaan päästämättä egyptiläisiä lähtemään? 2.Moos.10:27


      • *jukka.finland
        totuuden etsijä kirjoitti:

        Olen minä lukenut Jobin kirjan. Mutta ei Jumala siinä ensinnä vihastu Jobiin vaan Jumala suostuu antamaan Jobin kärsittäväksi nämä kaikki kauheat koettelemukset kun saatana antaa ensin vinkin että näin tekemällä Job kiroaa Jumalan.

        Minkä takia Jumala tarvitsee tällaisia kokeita kun Hän kuitenkin tietää miten siinä lopulta käy?

        Jumala ei varmaankaan voinut saatanalle sanoa että Daavid on erityisen onnistunut uskovainen. Kaikki tietävät miten oli käynyt Batseban kanssa ja että Batseban miehelle kävi siinä jutussa aika huonosti. Ei Daavidin erinomaisuutta tarvinnut alkaa koettelemaan, tiesihän Jumala että Daavid on erehtyväinen ihminen vaikka olikin Jumalan mielen mukainen.

        Onko samantapainen asia kuin se, kun Jumala monta paadutti Faaraon olemaan päästämättä egyptiläisiä lähtemään? 2.Moos.10:27

        >>Onko samantapainen asia kuin se, kun Jumala monta paadutti Faaraon olemaan päästämättä egyptiläisiä lähtemään? 2.Moos.10:27


      • totuuden etsijä
        *jukka.finland kirjoitti:

        >>Onko samantapainen asia kuin se, kun Jumala monta paadutti Faaraon olemaan päästämättä egyptiläisiä lähtemään? 2.Moos.10:27

        Kiitos oikaisusta jukka.finland! :D

        Nyt vasta huomasin virheeni. En todellakaan tarkoittanut että egyptiläiset olisi olleet lähdössä! Olenpa kirjoittanut nyt ihan hulluja! Aivot ovat olleet viikonloppua viettämässä kun olen kirjoittanut noin. Hienoa että huomasit ja korjasit!


      • Anonyymi

        Ootteko palauttanut kaiken varastetun kuuluu parannuksen tekoon.


      • Anonyymi
        ekivaari kirjoitti:

        Piti minun vielä edellisessä kirjoituksessani mainita, että kaikki lihan mukaan syntyneet kansat voidaan lukea ja laskea kohtalaisen hyvällä tarkkuudella, mutta Hengestä syntyneet Jumalan omat, todellisen Israelin, tuntee vain Isä yksin ja poika [2.Tim.2:19]

        Miten Jeesus lasketaan kun se oli hengestä syntynyt ....


    • tottelemattomuus
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hyvä vastaus Pasi Turuselta. Tätä en ole mistään kuullut aikaisemmin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä vastaus Pasi Turuselta. Tätä en ole mistään kuullut aikaisemmin.

        Mutta onko se oikea? Hyvältä kuulostava vastaus on yhtä usein väärä kuin huonoltakin kuulostava.


      • Anonyymi
        Repe_Ruutikallo kirjoitti:

        Mutta onko se oikea? Hyvältä kuulostava vastaus on yhtä usein väärä kuin huonoltakin kuulostava.

        Mistäpä minä sen tietäisin. Ei Pasi Turunenkaan väittänyt olevansa oikeassa tuossa vastauksessaan. Olen miettinyt tuota asiaa ja luulen, että Turusen päätelmä voi olla ihan yhtä oikein kuin tähän ketjuun osallistuneiden muidenkin "tietäjien" arvailut. :p


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä vastaus Pasi Turuselta. Tätä en ole mistään kuullut aikaisemmin.

        Onko Turunen joku turkkilainen arabi siis sulttaani ...


    • Anonyymi

      2Sam.24:10 Mutta Daavidin omatunto soimasi häntä, sittenkuin hän oli laskenut kansan, ja Daavid sanoi Herralle: Minä olen tehnyt suuren synnin tehdessäni tämän; mutta anna nyt, Herra, anteeksi palvelijasi rikos, sillä minä olen menetellyt ylen tyhmästi. 2Sam.12:13

    • Anonyymi

      2Sam.24:25 Ja Daavid rakensi sinne alttarin Herralle ja uhrasi polttouhreja ja yheysuhreja. Niin Herra leppyi maalle ja vitsaus taukosi Israelissa. 1Aikak.22:1 Ja Daavid sanoi: Tässä olkoon Herran Jumalan temppeli ja alttari Israelin polttouhria varten. 2Aikak.3:1

      • Anonyymi

        Siinä se. Israelissa oli vitsauksia eikä vaan Egyptissä !!


    • Anonyymi

      4Moos.25:4 Ja Herra sanoi Moosekselle: Ota kansan kaikki päämiehet ja lävistä heidät paaluihin Herralle, vasten aurinkoa, että Herran vihan hehku kääntyisi pois Israelista. Niin Mooses sanoi Israelin tuomarille: Surmatkoon jokainen miehistään ne, jota ovat antautuneet palvelemaan Baal-Peoria.

    • Anonyymi

      1Kun.18:21 Ja Elia astui kaiken kansan eteen ja sanoi: Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä. Eikä kansa vastannut mitään. Joos.24:15. Tuom.6:31

      • Anonyymi

        No, antti miksi et itse seuraa Herraa?


      • Anonyymi

        Mesopotania Babylon wikipedia


    • Anonyymi

      1Aikak.21:1-3 Mutta saatana nousi Israelia vastaan ja yllytti Daavidin laskemaan Israel. Niin Daavid sanoi Jooabille ja kansan päämiehille: Menkää ja laskekaa Israel Beersebasta Daniin asti ja ilmoittakaa minulle, että saan tietää heidän lukumääränsä. Jooab vastasi: Herra lisätköön kansansa, olkoon se kuinka suuri tahansa, satakertaiseksi. Ovathan he, herrani, kuningas, kaikki herrani palvelijoita. Miksi herrani pyytää tätä? Miksi Israel näin joutuisi vikapääksi? 2Sam.24:1

      • Anonyymi

        Saatana nousi . Ssssss ssaaatana seitan dragon peto nousi ISRAELIA vastaan . Saatana meni Juudaaseen ..... Kyllä se saatana on ihan Israelin saatana .


      • Anonyymi

        Tavallaan elämme kirkkojen jäsenkirjoissa Daavidin väestönlakukaavassa.
        Laskemme ja sanomme: "Näin paljon on uskovia olemassa" ja vasta viimeisellä tuomiollahan ne uskovat lasketaan. Pelastus on Jumalantyö, Herralla on vain Yksi kansa, eikä mikään suku- uskontokunta tms. voi tehdä väestönlaskua. Sitähän tuossa opetettiin.
        Ei taistelukontoiset miehet ole sitä, mitä Herra haluaa, ei pidä laskea, vaan jokainen kilvoitelkoon hyvän uskon kilvoitusta, niin, ettei luota MINÄ ja meidän kirkkokunta näköalaan.
        Tiivistetään tuo laskentakaava näin lyhykäisesti näin.
        Onhan sitä seurakuntaa olemassa, ettei ole jäsenrekisteriä ollenkaan. Uskotaan kukin kohdallaan ja luetaan Sanaa.


    • Anonyymi

      Ihminen voi langeta monenlaiseen lihalliseen tekemiseen, uskova myös.

      Daavidilla oli omat heikot kohtansa joihin lankesi, enkä usko éttä meillä 2000-luvun pakanoilla on kykyä käsittää Jumalan ja Israelin välisiä asioita eli on tyydyttävä siihen ettei ymmärrä niin ei ymmärrä.

      vai luuleeko joku ymmärtävänsä esm Jobin tapahtumia, en usko.

      • Jopin kirjan tapahtumat antoivat mallin ihmisten äärimmäisestä eriarvoisuudesta, jota onkin noudatettu hyvin tuloksin. Kukaan muuhan ei ollut oikeastaan minkään arvoinen kuin Jopi, ja hänen orjansa arvottomista arvottomimpia kuvatussa julmassa leikissä.


    • Olikohan noilla hivviläisillä jotain ilkeitä tauteja? 😮

    • Anonyymi

      Tosin pitää muistaa mistä kaikki alkoi Jobin prosessissa, se ratkaisee paljon, mm sen, että kuka se on ihmisen todelinen vihollinen ja vastustaja!

      Jumalan kontolle voidaan laittaa ihmisnäkökulmasta katsoen se, MIKSI Hän antoi karvakoivelle luvan, SE jä ikuiseen hämärään kuten moni muu samanarvoinen asia tässä ajallisuudessa.

      -Miksi niin usein hyvät ihmiset menevät ensin, niinsanotusti?
      -ja ne vähemmän hyvät elävät jotenkin paremmin kuin ne hyvät ihmiset.

      esm hitlerin natsirikolliset hyvin monet elivät lähes satavuotiaksi vähillä sairastamisilla, kuten moni rikollinen elää, moni tosin lähtee kovinkin vähillä vuosillaan.

      • Anonyymi

        Job puhuu saatanan kanssa jumalauta .


    • Anonyymi

      Job.1:21 Ja sanoi: Alastonna minä tulin äitini kohdusta, ja alastonna minä sinne palajan. Herra antoi, ja Herra otti; kiitetty olkoon Herran nimi. Saarn.5:14 Niinkuin hän tuli äitinsä kohdusta, niin on hänen alastonna jälleen mentävä pois; samoin kuin tulikin; eikä hänen vaivannäöstänsä saa mitään, minkä veisi täältä kädessänsä.

    • Anonyymi

      Saul on nyt presidentti ja on kulunut 14 vuotta eli kaksi kertaa seitsemän vuotta ja muutama vuorokausi yli.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      192
      4622
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2883
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      137
      2294
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      332
      2290
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1536
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1451
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      32
      1370
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1200
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe