Kaikkien aikojen paras elokuva hahmo

M.I.C

Eli parhain. No kysytään samalla paras sankari hahmo ja vihollinen hahmo

14

1673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos pysytellään ihmismuotoisissa hahmoissa ja unohdetaan ökkömönkiäiset ja muut ärrinmurrin hirviöt. tuolloin sankarihahmoista snake plissken elokuvista escape from n.y. ja escape from l.a. on ollut mielestäni toimivin. ja vaikka plisskenia voidaan pitää antisankarina, niin on hän enemmän "hyvis" kuin "pahis."

      rick deckard blade runnerista oli myös erinomainen sankarihahmo. hidas ja harkitseva.

      niin ja elliot gouldin esittämä philip marlowe the long goodbyessa oli loistava. myöskin hidas ja harkitseva, mutta enemmän supliikkimies kuin deckard.

      niin, ne vihulaiset sitten. näin äkkiseltään en uskalla väittää että tietäisin itsekään mikä on mielestäni paras pahishahmo. joten sanonkin saman jolla aloitin edellisen pahishahmokyselyn antini. eli james earl jonesin thulsa doom conanista.

      pahikset ovat usein mielenkiintoisempia kuin ne elokuvan sankarit. vaikkakin monesti kliseisiä, niin pahikset ovat usein moniulotteisempia kuin jack ryanit. niinpä pahiksia voisi listata useampiakin yhtälailla parhaimpia. kuten on aikaisemmissa viesteissä tehtykin.

      jos etsitään sankarihahmoista parhaimpia niin, että unohdetaan nuo the man without a namen kaltaiset antisankarit, ja etsitään oikeasti onnistunutta sankari joka on mahdollisimman putipuhdas... niin... hitto vie! chuck norris on walker texas ranger.

      • Mielestäni Walkerin esiaste elokuvassa Lone Wolf MacQuade oli kaikessa särmikkyydessään parempi ja uskottavampi hahmo.


    • The Wolf

      Travis Bickle from Taxi Driver. Yhtä monipuolista ja mielenkiintoista hahmoa en ole bongannut. Elämäänsä ja koko muun maailman menoon tyystin vittuuntunut Vietnam-veteraani alkaa ajamaan yö-taksia saadakseen jotain tekemistä öisin, kun nukuttua ei saa. Ajelu suurkaupungin yössä avaa miehen silmät, kun parittajat, huorat, narkkarit, nilkit ja kaikki muu paska vyöryy silmille. Jonkun on asialle tehtävä jotain, mutta kenestäkään ei ole siihen. Joten Travis aloittaa yhden miehen sotansa, ajelee irokeesin ja loppu onkin historiaa. Hahmoa voidaan pitää sekä "pahiksena" että "sankarina", minulle Travis on enemmänkin sankariainesta.

      • kalvotaiteilija

        ....You talking to me...?


    • Max T W

      Aloin miettimään onko Hannibal Lecter sankari vai antisankari. Varsinkin elokuvassa Hannibal, hän ei muistaakseni päästä päiviltä ketään, joka ei sitä enemmän tai vähemmän ansaitse.

    • Apocalypso

      ...The Wallista.

    • Baxter

      Omaan kantaani vaikuttaa nähtävästikin että että Kadonneen aarteen metsästäjät ja eka Die Hard ovat auttamatta muutenkin parhaiden leffojeni kärkipäässä...

      Ensin sankarit.

      Paras sankari on Indiana Jones. Se on se "I'm-making-this-up-as-I-go" -piirre, joka erottaa Indyn siitä 1940-50-lukulaisesta seikkailuleffojen pahvisesta, kaiken etukäteen tietävästä macho-hahmosta. Ja minun mielestä se on hieno piirre sankarissa.

      Toiseksi paras sankari on Die Hardin John McClane. Kyllä se vaan jotenkin vetää pisteet kotiin kun paljasjalkakyttä joutuu pistämään teknoterroristeille vastuksia mutta onnistuu silti säilyttämään edes jonkinsortin huumorintajun.

      Kolmanneksi paras sankari on Hämähäkkimies. Poika saa akuankka-meiningillä turpiinsa joka suunnalta, mutta silti vaan jaksaa kantaa voimiensa mukanaan tuoman vastuun. Tobey Maguire on vaan niin nakutettu siihen rooliin. Sitäpaitsi, sarjiksissa painotetaan hieman enemmän hahmon taipumusta purkaa vaaratilanteissa syntyvää hermostuneisuuttaan laukomalla huonoja vitsejä, mikä John McClanen tavoin herättää hilpeän myötätuntoni ja synnyttää jonkin tason samastumista.

      Lisäksi kunniamaininta sankaruudesta: Columbo. Mies tulee surkealla autolla ja nuhjuisissa kuteissa rikkaiden alueelle tutkimaan murhaa, säilyttää kohteliaisuutensa, ärähtää äkäisesti jos tietää epäillyn syylliseksi muttei voi sitä todistaa, pelkää sitä sun tätä ja lopulta pistää syyllisen itse sekoamaan siimoissaan ja tunnustamaan tekonsa. Sankariainesta.

      Sitten roistot.

      Paras roisto puolestaan on Die Hardin Hans Gruber, esittäjänä Alan Rickman. On se niin penteleen snobi terroristijuppi. Ja Rickmanin ääni saisi helvetinkin jäätymään.

      Rickman teki myös yllättävän hyvää työtä Nottinghamin sheriffinä Costnerin Robin Hoodissa. Itse asiassa, listaanpa sen toiseksi parhaaksi roistoksi.

      Kevin Spaceyn esittämä John Doe Se7enissä oli myös hyvän näyttelijän ja hyvän hahmon hieno symbioosi. Esittäytyminen vasta lopussa oikeastaan vain lisää hahmon ikimuistettavuutta. Kolmoseksi.

      Kunniamaininta roistoudesta jaetaan seuraavien kesken: Alien, Predator, Tappajahai, Michael Meyers ja Kauhun Kilometrien Rekkakuski. Ymmärrettävistä syistä.

      Että näin.

    • MarkiisiDeFuckingÅmÅl

      Paras sankarihahmo: Ash (Evil Dead-leffat)ehkä vähän antisankari tosin.

      Paras vihulainen: Darth Vader (James Earl Jonesin äänellä) Star Wars -leffoista ehdottomasti.

    • Lista olisi pitkä, mutta tässä muutama:

      Hyvät ja "hyvät"

      Dirty-Harry Callahan: Kovanaamajeparien arkkityyppi.

      John McClane: Ekan Die hardin jepari oli yksi toimintaelokuvien uskottavimmista hahmoista. Kunnes joutui samaan tilanteeseen uudelleen jatko-osissa. Niissäkään ei ole elokuvina vikaa, mutta hahmon uskottavuus kärsi.

      Nikita: Angstisesta pimusta kasvaa tehokas salamurhaaja.

      Leon: Jean Renon nappisuoritus.

      Rio Bravon apulaissheriffit: John Wayne on varsinainen tarinan sankari, mutta shown varastavat värikkäät apulaissheriffit Dude, Colorado ja Stumpy.

      Konnat

      Todellakin, Kevin Spacey John Doena on hyytävän hyvä. Miestä ei kertaakaan näytetä veritöissä, mutta silti hahmoon on onnistuttu lataamaan uhkaavaa väkivaltaa.

      Kayser Soze: Arkkikonna vailla vertaa.

      Scorpio: Yksi leffahistorian niljakkaimmista ja ilkeimmistä ilmestyksistä. Puistattava roolityö Andy Robinsonilta, joka oikeassa elämässä oli kuulemma mitä kiltein pasifisti...

      • MESSSS

        HYVÄT
        EDDIE COYLE
        JOHN MCCLANE
        KONNAT
        JACK NICHOLSON < JACK NAPIER..JOKERI
        PARAS REPLIIKKI < HAVE YOU EVER DANCED A DEVIL WITH THE PALE MOONLIGHT < JOKA TAPAHTUI BATMANIN VANHEMPIEN MURHAN JÄLKEEN


    • ....v

      Sankarit:

      Indiana Jones
      Luke Skywalker
      Kyle Reese (terminator)
      Aragorn
      Gandalf
      Conan Kimmerialainen

      Konnat:

      Predator
      Darth Vader
      Keisari Palpatine
      Hannibal Lecter
      Dracula
      Thulsa Doom

      ei tule tällä hetkellä muita mieleen vaikka olen nähnyt paljon hyvä.

    • stoneare

      joo vaikee tollaseen kyllä vastata kun uskoo unohtavansa jonkun hahmon...
      no sanoisin kyllä tyler durden jota esittää brad pitt elokuvassa fight club. aivan omaa ja uskomattoman coolia. hieno roolisuoritus ja upea hahmo

    • villasukka89

      sankarit: Indiana Jones,John Mclane ja John ja Sarah Connor.
      pahikset: T-1000 terminaattori 2:sesta ja darth vader.

      • minä ite

        Tosiaan, ihan pakko mainita Alan Rickman Robin Hoodissa, mies on ihan törkeän hyvä Nottinghamin sheriffinä!!!
        Poikkeuksellisen nautittava näyttelijäsuoritus. Rickman on yhtäaikaa hersyvän maanisen koominen juoksennellessaan trikoissa ympäri linnaansa ja sylkiessään vuorosanojaan ("..and keep the stitches small!!"), sekä paikoin aidosti pelottava, vinksahtaneisuuden ihan näkee hänen silmistään. Tunnelma muuttuu täysin laidasta laitaan. Ja Rickmanin äänestä tulee mieleen samettikangas jolla käärmeet luikertelee. ~~~
        Loistava äijä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      139
      5868
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3575
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1915
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1396
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1388
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe