Pidän viinistä, mutta varsinkin Alkon hyllyssä olevien viinien sulfiitit ovat aiheuttaneet ongelmia.
Tietysti myös kova alkoholivero puoltaa kotiviinin valmistusta. Toki, toki.
Haluaisin tehdä kotiviiniä ns. valmispaketeista, mutta ilman kaikenmaailman "ei-pakollisia" ainesosia.
Viinin kirkkaudella ei minulle ole merkitystä, tuskin munkitkaan mitään kliinisen kirkasta viiniä joivat.
Puhdas vesi, hiiva ja hedelmät: riittäkö nämä aineosat mahdollisimman puhtaan viinin valmistamiseen?
Saa käydä loppuun, pysäyttäjää en tarvitse.
Tälläinen viini ei tietenkään kestä kovin pitkään mutta, mutta... ovathan nuo käyneet kaupaksi joka tapauksessa, varsinkin hyvän ruuan kanssa.
Kotitekoista "LUOMUVIINIÄ"
3
645
Vastaukset
- sama kun aloitus....
Puhdas vesi, hiiva, hedelmät sekä tietysti sokeri!
Ei taitas muuten tulla viiniä :)
Mutta entä ne muuta ainesosat?- vähemmän noviisi
Ainakin viinihiiva on välttämätön, ravinnesuolat/enstyymit kans. Muistaakseni hyvin varustetuista tavarataloista, jopa Hongkong-kaupasta, löytyy yksittäisiä viininvalmistukseen tarkoitettuja pieniä pusseja, Barshop-merkkisiä. Ei välttämättä tarvita hapoketta,jos käytät hapokkaita marjoja tai hedelmiä, ei käymispysäyttäjää jos annat käydä loppuun asti(3 viikkoa!) eikä kirkastamisaineita/ selvikkeitä ei tarvita jos lappoat usein astiasta toiseen tietyn ajan, kunnes olet tyytyväinen kohtuulliseen valmistamasi viinin kirkkauteen. Just tuossa hommassa vaatii kärsivällisyyttä ja runsaasti aikaa. Kerro sitten miten onnistuit ja olitko tyytyväinen valmistamaasi kotiviiniin.
- Rutikuiva
vähemmän noviisi kirjoitti:
Ainakin viinihiiva on välttämätön, ravinnesuolat/enstyymit kans. Muistaakseni hyvin varustetuista tavarataloista, jopa Hongkong-kaupasta, löytyy yksittäisiä viininvalmistukseen tarkoitettuja pieniä pusseja, Barshop-merkkisiä. Ei välttämättä tarvita hapoketta,jos käytät hapokkaita marjoja tai hedelmiä, ei käymispysäyttäjää jos annat käydä loppuun asti(3 viikkoa!) eikä kirkastamisaineita/ selvikkeitä ei tarvita jos lappoat usein astiasta toiseen tietyn ajan, kunnes olet tyytyväinen kohtuulliseen valmistamasi viinin kirkkauteen. Just tuossa hommassa vaatii kärsivällisyyttä ja runsaasti aikaa. Kerro sitten miten onnistuit ja olitko tyytyväinen valmistamaasi kotiviiniin.
Tuloksena on sitten rutikuiva viini, jos sen annetaan käydä loppuun. Saahan siihen kyllä sitten lisättyä sokeria, mutta viini saattaa jatkaa edelleen käymistä. Prosentteja ei kyllä tule enemäpää kuin 17%.
Mielestäni käyminen on ehdottomasti seisautettava, koska pullot saattavat räjähtää, jollei käyminen ole lakannut viinistä ennen pullotusta ja maku on kamala.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!
Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem362689- 141466
Helvetistä ei ole paluuta
Kun ihminen laskeutuu kuolleiden maailmaan, kauhujen valtakuntaan ja tuonelan ovet sulkeutuu kiinni, se on karu tunne ku3361073Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet
Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k21050- 531038
- 45904
Järjetön Topi-ilta
Lisää tappiota konkurssipesälle. Miten voi olla mahdollidta , että annetaan järjestää tämä. Sorsakoski pyörii haudassaan20889- 45790
Miksi nainen nukut huonosti
Onko sulla jotakin huolia, vai jotakin miestäkö mietit? Vai tunnemaailmassako velloo? Ajatteletko koskaan minua? Paljo61784- 46778